View Full Version : Affiliated Clubs/Commercial Link
Redrum
16.Ocak.2008, 02:31
Arkadaşlar bu commercial link'in yabancı forumlarda bize para getirdiğini okumuştum. Ama ben şu ana kadar kayda değer bir fark göremedim gelirlerimde. iki yıldır çinden chanba ve amerikadan vancouver adlı kulübler alt takımım. Benim takım gs. Ne yapmam lazım para kazanmam için? Onların sahasında maç ayarlıyorum ama birşey farketmiyor sanırım?
enforcer
16.Ocak.2008, 02:57
özellikle avrupa da başarı kazandıktan sonra gerçekten bir artış gözleniyor. gelirler sayfasında merchandising kısmı var normalde 3-4 m€ ticaret gelri vardır ama kulüp dünyada tanındıkça 20m€ dahi çıkarırsın...
Comrade Alberto
16.Ocak.2008, 02:59
commercial link'in anlamı şudur
commercial link kurduğun takım artık kendi mağazalarında senin ürünlerini de satmaya başlar ve tabii ki sen ne kadar ünlenirsen senin ürünlerin de o mağazalarda daha çok satılır.
sen uefa'yı almaya ŞL'de yarı final oynamaya bak. böylece artar o para.
Redrum
16.Ocak.2008, 03:22
commercial link'in anlamı şudur
commercial link kurduğun takım artık kendi mağazalarında senin ürünlerini de satmaya başlar ve tabii ki sen ne kadar ünlenirsen senin ürünlerin de o mağazalarda daha çok satılır.
sen uefa'yı almaya ŞL'de yarı final oynamaya bak. böylece artar o para.
Uefa'da final oynadım geçen sene. Takımım Galatasaray. Geçen senenin merchandising gelirlerine baktım da, 6.5 M euro:) fena değilmiş :)
enforcer
16.Ocak.2008, 04:09
türkiye için iyi para 6.5 m€ peki kulüplere ne kadar ödüyorsun?
Redrum
16.Ocak.2008, 04:52
birine 900 birine 1M sanırım..
enforcer
16.Ocak.2008, 04:58
iyidir... benim kafama takılan acaba o ülkeden oyuncu aldıpımızda satışlarımız artıyor mu? bilen biri cevaplasa...
Redrum
16.Ocak.2008, 05:03
Aa öyle birşey olsa süper olurdu yaw:D
enforcer
16.Ocak.2008, 05:14
yani gerçekte böyledir:D Manchester'da oynayan Park bulunmaz Hint kumaşı mı? ama adamlar Kore pazarındaki pay için vaktinde transfer ettiler şimdi senede ortalama 300-350 bin forma satıyorlarmış Park orada çok sevilen bir oyuncuymuş...
zazanas
16.Ocak.2008, 18:54
yönetimden istek yaptığımızda gelen listeden hangi takımı secmeliyiz neye göre bakıp takımı kabul etmeliyim ?
vincent71
16.Ocak.2008, 19:56
iyidir... benim kafama takılan acaba o ülkeden oyuncu aldıpımızda satışlarımız artıyor mu? bilen biri cevaplasa...
evet öyle bir olay var..hayal meyal hatırlıyorum gerçi oralardan bi genç yada milli bir oyuncu alınca yazıodu glb zaten o tarz şeyler transfer haberlerinde
enforcer
17.Ocak.2008, 02:39
yönetimden istek yaptığımızda gelen listeden hangi takımı secmeliyiz neye göre bakıp takımı kabul etmeliyim ?
ne için arıyorsan ona uygun seçmelisin. mesela genel olarak tanınılırlığı yüksek ekipleri seç finans olarak da oyuncu gelişimi olarak da artısı var. ama sadece tanınılırlığa bağlı kalma yani gönderdiğin oyuncular orada forma şansı bulabilir mi ona da dikkat et...
vincent71
17.Ocak.2008, 06:13
zaten bi kaç sezon sonra sana direk hangi yönde istediğini soracak ona göre seçiyorsun, yani oyuncu dışarı kiralamak içinmi, bu tarz finansal getirileri içinmi vs.