View Full Version : data editörde yaptığım değişiklikleri oyunda göremiyorum
pltabi
29.Ocak.2008, 05:31
data editörde yaptığım değişiklikleri oyunda göremiyorum yardım edermisiniz
aykutdemirok
29.Ocak.2008, 20:45
evet arkadaşlar lütfen yardım edin aynı sorun bende de var:(
fifacan
30.Ocak.2008, 09:14
bak kardeş anlatayım bnde zar zor buldum kendim
şimdi kaydettiğin save varta Belgelerim/Fm09/db içinde olur sonra db içinde kayıtlı olan save'nin içinde dosyaların hepsini kopyala sonra oyunun kurulu olduğu yere girip genel böle olur C:/P.files/ S.interaciteve giriyosun burada data diye klasör var onu aç sonra burada updates'e gircen buradan update-910 yazar sende rakamı farkklı olabilir buraya giriyoz daha sonra db klasörünü açıyosun sonra karşna 910 diye dosya geliyor onun içine girip dosyaları yapıştır sonra ii oyunlar
kısacası
BLGERLERİME GELEN DB KLASÖRÜNDEKİ DATA'NIN İÇİNDEKİLERİ KOPYALA
C:/P.FİLES/S.İNTERACTİVE/FM09/DATA/UPTADES/UPDATE-910/DB/910 İÇİNE YAPIŞTIR
aykutdemirok
30.Ocak.2008, 17:26
kardeş yardımın için saol ama işe yaramadı.:( oyuna türkçe yama kurmuştum değişikliklerin gözükmemesinin nedeni bu olabilir mi??:confused:
Pentagram_15
31.Ocak.2008, 00:13
Düzenlediğin database'i kullanarak yeni oyun açmalısın. Doğru db'i seçmiyorsun muhtemelen.
aykutdemirok
31.Ocak.2008, 03:08
mesela türkish premier divisionu turkcell süper lig yapınca açtığım yeni oyunda gözüküyo ama data editörde yaptığım transferler yeni açtığım oyunda gözükmüo(doğru db'yi seçmeme rağmen)
Pentagram_15
31.Ocak.2008, 04:06
Üzgünüm Sigames forumlarında da herhangi birşey gözüme çarpmadı bu konu ile ilgili umarım başka bir bilen çıkar ve yardımcı olur.
pltabi
31.Ocak.2008, 19:37
bak kardeş anlatayım bnde zar zor buldum kendim
şimdi kaydettiğin save varta Belgelerim/Fm09/db içinde olur sonra db içinde kayıtlı olan save'nin içinde dosyaların hepsini kopyala sonra oyunun kurulu olduğu yere girip genel böle olur C:/P.files/ S.interaciteve giriyosun burada data diye klasör var onu aç sonra burada updates'e gircen buradan update-910 yazar sende rakamı farkklı olabilir buraya giriyoz daha sonra db klasörünü açıyosun sonra karşna 910 diye dosya geliyor onun içine girip dosyaları yapıştır sonra ii oyunlar
kısacası
BLGERLERİME GELEN DB KLASÖRÜNDEKİ DATA'NIN İÇİNDEKİLERİ KOPYALA
C:/P.FİLES/S.İNTERACTİVE/FM09/DATA/UPTADES/UPDATE-910/DB/910 İÇİNE YAPIŞTIR
kardeş yardımın için teşekkürler ama olmadı
Crocodile1963
31.Ocak.2008, 19:42
Aynı sorun bende de var birkaç arkadaştan yardım istedim yine olmadı. "db" nereye attıysam atayım "New Game" i açınca görmedi. Sorun nerde anlayamadım.
yeehit
31.Ocak.2008, 22:51
Aynen arkadaşlar denemediğim şey kalmadı.Ne yapcağımı şaşırdım yok mu bi bilen.........
fifacan
01.Şubat.2008, 07:45
hayır bakın arkdaşlar hani yeni kariyer açmak için YENİ OYUN a tıklayınca size hangi veritabanını seçmek istiyorsunuz diye soruyorya oradan sizin yaptığınızı seçeceksiniz sonrada gireceksiniz oyuna orda gözkmüyosa eğer siz yaptığınız db yi normal db ye kaydetmişinizdir kendi yaptığınızı farklı kaydet deyin sonra yukarıda dediklerimi uygulayın oyuna girerken kendi dbnizi seçin sonra takımınızı seçin oynayın :d bi yerde hata yapıyosunuzdur bn yaptım oynuyom arkadaşlar
benbakgul
04.Şubat.2008, 13:11
fifacan anlatmış ama birazcık eksik adım adım anlatayım
1) Data Editörü açın ve "9.2.0 Update" load edin. Değişikliklerinizi yapın. "Save As" ile herhangi bir isimle (örnek: yenidata) kaydedin. Kaydettiğiniz datalar "Belegelerim\Sports Interactive\db" içine oluşturulur.
2) Daha sonra masa üstünde bir klasör oluşturun ve "C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2009\data\updates\update-910\db\910" klasörünün içindeki tüm dosyaları buraya taşıyın.
3) Data Editörde yeni oluşturduğunuz datayı "Save As" ile aynen şöyle kaydedin:
Name: 9.2.0 Update
Autor: Sports Interactive
Description: Official 9.2.0 Update Database
Version: 9.2.0
4) 3. adımı yaptıktan sonra "Belegelerim\Sports Interactive\db" içerisinde 2 tane klasör olmalıdır. Bunlar yenidata ve 9.2.0 Update. Şimdi 9.2.0 Update içerisindeki dosyaları "C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2009\data\updates\update-910\db\910" klasörü içerisine taşıyın.
5) Masa üstüne oluşturuduğunuz klasörün içinde 910 adlı bir xml dosyası bulunur. Bu dosyayı "C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2009\data\updates\update-910\db\910" içine taşıyın ve buradaki "920 Update" adlı xml dosyasını silin.
6) Şu an itibariyle "9.2.0 Update" veritabanını seçerek yeni oyun açarsanız sizin yaptığınız son düzenlemelerle oynayabiliyor olacaksınız.
7) Ortalığı toparlamak maksadıyla "Belegelerim\Sports Interactive\db" içeriğini tamamen silebilirsiniz. Masa üstünde oluşturduğunuz klasörü de silebilirsiniz.
hadi iyi oyunlar.