PDA

View Full Version : Tesadüf Değil!



Alicanfmfan
30.Ocak.2008, 11:47
Wenger'e meydan okudu!

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türkiye'deki yabancı hayranlığının yeni nesille birlikte değişeceğini belirterek, yerli teknik adamlarla daha büyük başarıların kazanılabileceğini söyledi.
Turkcell Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda oynayacakları Kayserispor maçının hazırlıklarını Riva'daki Milli Takımlar Tesisleri'nde sürdüren lider Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun, İHA muhabirine kendi ve takımının hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TESADÜF DEĞİL!
Sivasspor'un geçen sezon yakaladığı başarıyı bu sezon da devam ettirdiğini belirten Uygun, "Geçen sezon son maçımızı kaybederek 73 puanla şampiyonluğu kaçırdık. Bütçeleri kısıtlı olan bir takımın tekrar aynı başarıyı gösteremediği bir ortamda Sivasspor, başarısının hem tesadüf olmadığını, hem de bunu istikrara dönüştürebileceğini gösteren oyun anlayışıyla ilk yarıyı lider bitirdi. Dünyada böyle bir başarıyı hiçbir takım başaramadı. Şu anda hem şampiyonluk kovalayan hem de kupayı arzulayan bir Sivasspor var. Çok fazla imkan olmamakla beraber, verilen imkanları kendisine avantaj olarak dönüştürüp yoluna devam eden bir Sivasspor var" dedi.
Daha önce yaptığı, "Sivasspor, Trabzonspor ve Ankaraspor'un şampiyonluk şansı yüzde 60, üç büyüklerin şansı ise yüzde 40" şeklindeki açıklamalarının bazı insanlar tarafından yanlış anlaşıldığını kaydeden Bülent Uygun, "3 büyüklerin yaşadığı kaos; gerek sistem, gerek takım kurgusu anlamında yaşadığı sıkıntılar, gerekse sakatlıklar konusunda yaşadığı sıkıntıları göze olarak, böyle bir ortamda Anadolu takımları hiçbir sezonda yakalayamadığı şansı bu sezon yakaladı. Fakat, bu açıklamalarımı bazı beyinleri kıt olanlar anlayamıyor. Anlamayınca da saçma yorumlar yapılıyor. Bunları duyunca da üzülüyorum. At gözlüğüyle bakan, aynı mantaliteyle yürüyen bir futbol zihniyetine karşıyım. Bu anlamda Anadolu'dan şampiyon çıkma ihtimali en yüksek sezonlardan birini yaşıyoruz. Gerekli birlik ve beraberliği sağladığımız andan itibaren de bunu yüzde 60 başarırız" diye konuştu.
Türkiye'de eleştirinin çok çabuk yapıldığına dikkat çeken Bülent Uygun, "Başarılı olmamıza rağmen biz de eleştiriliyoruz. Başarılarımıza 'Tesadüf' deyip 5. ve 6. haftada hala devam eden Sivasspor'u görünce bunu hazmedemeyenler var. Aradan 1 sene geçti hala hazmedemeyenler var. Çünkü, 'düşse de biz de onu eleştirsek' diye bekleyenler var. Sevenimiz kadar sevmeyenlerimiz de var. Sistemi eleştiren var. Eleştirmek istedikten sonra bahane bulunur. Hayatım boyunca eleştirilerden hep kendime ders çıkarmaya çalıştım. O dersi de en güzel şekilde çalışan, yeri geldiği zaman ders alan, ders vermem gerektiği zaman da herkese haddini bildirebilecek kadar yürekli bir insanım. Hedeflerim arasında Anadolu takımını şampiyon yapmak var. Bir hedefim daha var; fakat bu bütçeler 4 büyüklerde bulunuyor o hedefim de UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmaktır. Milli Takım ile Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşamak var. Bunları sadece hedef olarak görmüyorum. Çalışarak, üreterek, projeler hazırlayarak, bir âlim kadar okuyarak ve hayatım boyunca yaşadığım arifliği de en güzel şekilde kullanıp bu hedeflerimi başarmak istiyorum. İnşallah başarırım" dedi. Bülent Uygun, Asker Bülent'in Fenerbahçe'ye komutan olarak ne zaman döneceğinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:

FENEBAHÇE'YE DÖNÜŞ KONUSU
"Futbol oynarken askerdim. Teknik direktörlüğe soyunduktan sonra hür general olduk. Hür general bir Yaşar Paşa var, bir de ben varım. Artık generalliğe yükseldik. Bu generalliği hangi ortamda nasıl yapacağım çok önemli. Başarıları benimle aynı frekansta olan, aynı sevgi ve kalpten istekle yaşayan yönetimlerle hangi takım olursa olsun, en büyük başarıları gerçekleştirmek isterim. Türkiye'de bir sistemsizlik var. Ekol problemi var. Böyle bir ortamda her kulübümüz birçok başarısızlık yaşayacaktır. Özellikle büyük kulüpler daha çok yaşayacaktır. Beklentiler üzerine herhangi bir hocayı getiriyorsunuz. O hoca, 5-6 transfer yapıyor. Eğer, o sezon tutmadıysa arkasından başka bir hoca getiriyorsunuz. O da 5-6 futbolcudan 3-4 tanesini beğenmiyor ve kendi istediği adamları aldırıyor. Neticede 50'şer milyon dolar borcu olan kulüpler ve durumu kötüye giden bir sistem oluşuyor. Değişmesi gereken kulübün kendi ekolü ve sistemidir. Bunu, sporun içinden gelmeyen yöneticilerin çok olduğu bir ortamda yaşanan bir kaos olarak değerlendiriyorum. Türk hocalarımız, mevcut şartlara göre, yapmak istediklerini en güzel şekilde uyarlayan, yaptığı transferlerle, davranışlarıyla takımını daha iyi yerlere götürmek düşüncesine sahipler. Fakat bu hocalarımıza 4 büyükler fazla şans vermiyor. Galatasaray, Sayın Fatih Terim'e bu şansı verdi, 4 senede 4 şampiyonluk ve 1 UEFA Kupası geldi" Yurt dışında çalışan teknik direktörlerle, yerli teknik direktörleri de karşılaştıran Uygun, şöyle devam etti:

ARSENE WENGER'E MEYDAN OKUDU
"Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, 1 milyar dolarlık takıma sahip olacak ve gelecek Sivasspor'u 3-0, 4-0 ya da 5-0 yendiği zaman dünyanın en büyük hocası olacak. Gelsin, Sivasspor ile beraber Arsenal'i 3-0, 5-0 yensin o zaman ben ona (dünyanın en büyük hocası) diyeyim. Buraya gelsinler, çalışsınlar da onları o zaman göreyim. Türkiye'de o kadar yetenekli hocalarımız var ki. Zaten Türk insanının geninde başarı ve yetenek var. Ama kendi kendimizin farkında değiliz. Yabancı hayranlığına bir tutulmuşuz gidiyoruz. Tutulup gidenler yolunuz açık olsun. Yeni nesil, bunu değiştirecek. Biz Türkler, dünyanın en iyileriyiz. Kalbimizde sevgi var, yeter ki en iyi olduğumuzu bilelim" Geçen hafta Galatasaray ile oynadıkları lig maçının ardından yaşanan tartışmalara değinen Bülent Uygun, "Futbolda her türlü ortam olur. Kırm ünkü, 'düşse de biz de onızı kart gösterilir, hakem iki takıma da hata yapabilir. Bizim önem verdiğimiz konu, sevgi ve kardeşlik. Galatasaray'ı karanfillerle karşılayacağız. Kupaya devam da etsek, veda da etsek alkışlarla uğurlayacağız" ifadelerini kullandı. Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili de, Türk Vatandaşı olmak istediğini beklediğini belirterek, "6 yıldır Türkiye'de oynuyorum ve Türkiye'yi seviyorum. Çok yakın zamanda Türk Vatandaşlığı'na geçiyorum. Sivasspor'la geçen hafta sözleşmemi yeniledim. Benim için Türk vatandaşı olmanın önemi büyük. Artık Türk olmak istiyorum. Daha önce İsrail Milli Takımı'nda oynadığım için Türk Milli Takımı'nda oynayamam" dedi.
Galatasaray galibiyetiyle şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj sağladıklarını ifade eden Balili, "Bizim için sadece Galatasaray maçı değil her maçın ayrı bir önemi vardır. Daha önümüzde 17 maç var ve 17 maç da bizim için önemlidir. Şampiyonluk ve kupa yolunda devam etmek istiyoruz. Bu hafta oynayacağımız Kayserispor maçı zorlu bir maç olacak bizim için. Şu an için Galatasaray'la oynayacağımız kupa maçından çok önümüzdeki Kayserispor maçına odaklandık ve her hafta oynayacağımız maça konsantre oluyoruz.
İleriki bir maçı düşünmüyoruz. Sivasspor'da bu sezon hedefimiz daha büyük. Bu sene şampiyonluğa daha çok inandık. Bu sene Bülent hoca futbolcularla bir toplantı yaptı. Bize bu sene hedefin daha zor olduğunu ve daha büyük başarılara imza atmamızı istedi. Nitekim bu sene geçen seneye göre daha iyi durumdayız. Bu sene herkes şampiyon olacağımıza daha çok inanıyor. Şampiyonluk havasına girmek için daha erken. Bu hafta en önemli maça çıkacağız. Belki takımımızda Arda Turan gibi yıldız ve büyük bir isim yapmış futbolcu yok ama Sivasspor, kadrosundaki 23 oyuncudan her birinin takım için ayrı önemi var. Takımda herkes koşuyor, herkes çalışıyor. Yıldız simler yok ama takım halinde daha iyi oynayan futbolcularımız var. İsim yok ama herkes mücadele ediyor. Bu sene şampiyon olacağımıza daha çok inanıyoruz ve kupayı da kaldıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Gazze'deki savaşı televizyondan büyük bir üzüntü içinde izlediğini anlatan İsrailli futbolcu, "Yaşanan olaylar gerçekten kötü ve Filistin halkı için tabi ki zor. Bu olay beni çok üzdü. Hiçbir yerde savaş olmasını istemiyorum. Şavaş, politikadır ama ben bunu anlamıyorum" derken Filistin halkı için düzenlenecek bir maçta çağrılması halinde seve seve yer alabileceğini sözlerine ekledi. Kırmızı-beyazlı takımın başarılı futbolcularından Abdurrahman Dereli de ligin ikinci yarısına Galatasaray galibiyetiyle çok iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Sonrasında kupa maçı oynadık. İstediğimiz bir sonucu elde ettiğimize inanıyoruz. Cumartesi oynayacağımız bir Kayserispor maçı var. Hedefimiz Galatsaray ve Kayserispor maçlarından puan alarak dönmekti. Birini gerçekleştirdik. Kayserispor maçından da galibiyetle dönmek istiyoruz. Şu an takımda şampiyonluk havasına girdiğimizi söylemek yanlış olur. Çünkü uzun bir maraton var önümüzde. Bundan sonra oynayacağımız her maçı hafta bazında değerlendirmemiz lazım. Her hafta galip gelmek için çalışacağız" şeklinde konuştu.





Kaynak : İHA

---------------------------

Hızını Alamamış....

IcedEarth
30.Ocak.2008, 16:18
Sivasspor'un şampiyon olmasını bunun için istemiyorum işte, bu adam Sivasspor şampiyon olursa ben dünyanın en iyisiyim diyecek. Oysa bence Bülent Uygun iyi bir teknik direktör değil...

El Barto
30.Ocak.2008, 16:20
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, 1 milyar dolarlık takıma sahip olacak ve gelecek Sivasspor'u 3-0, 4-0 ya da 5-0 yendiği zaman dünyanın en büyük hocası olacak.

Yapma be Bülent Hoca biraz mantıklı konuş seviyoruz seni destekçiniziz.

eXcitinG
30.Ocak.2008, 16:24
BüLent Uygun un en kötü tarafı nerede, nasıL konuşacağını biLmemesi. Boşa konuşmuş.

Sekopej
30.Ocak.2008, 16:33
Hayır anlamıyoruz yazıyı okudunuz mu yoksa başlığa bakıp sırf Galatasaray'ı yendi diye eleştir Bülent Uygun'u mantığı mı güdüyorsunuz?

Gelsin Wenger burada bulunan şartlarda başarılı olabilsin bakalım diyor ve bu şartlarda başarılı olan Türk teknik adamların büyük iş başardığını söylüyor. Türkiye'deki siztemsizlikten, büyük takımların hatalı transfer politikalarından, her sene teknik direktör değiştiren hocalardan bahsediyor. Bunların hangisi doğru değil?

Yazının geri kalan kısmında da Sivasspor'un başarısının tesadüf olmadığını -ki 2 sezondur bunu devam ettiriryorsa tesadüf değildir- ve artık bizim düşüşe geçmemizi sadece bizi eleştirmek için bekleyenler var demiş. Siz düşüşe geçmeden Galatasaray'ı yendi diye eleştirmeye başlamışsınız.

Hedeflerinden bahsetmiş, büyük düşünen, ufku geniş bir teknik direktörümüz olduğu için sevinmeliyiz. İleride Fenerbehçe'ye mi gidersin demişler kimseyi rencide etmeden 4 büyüklerin hangisinde uygun şartlar olursa oraya giderim demiş.

Daha 4 sene önce Süper Lig'e çıkmış takımı 2 senedir şampiyonluk potasına sokan, Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkma ihtimali daha yüksek olan bir takımın hocası. Tranzonspor'dan sonra en çok galibiyetle sezonu tamamlayan anadolu takımının hocası, bırakın da biraz da havalansın, bu onun hakkıdır. Ki havalansa da duracağı yeri iyi biliyor, kontrolünu kaybetmiyor.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Ocak.2008, 16:33
Yalan olabilir ama eğer doğruysa bencede saçma konuşmuş...

El Barto
30.Ocak.2008, 16:37
Serkan ilk yazdığın cümle ile bir alakam olmadıgını biliyorsun. Bak sen Bülent Uygun'dan daha iyi anlatmışsın olayı. Ama çıkıp böyle dersen yaptıgın konuşmanın içeriği ne olursa olsun;


Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, 1 milyar dolarlık takıma sahip olacak ve gelecek Sivasspor'u 3-0, 4-0 ya da 5-0 yendiği zaman dünyanın en büyük hocası olacak.

millet sana güler ki Wenger'e kim dünyanın en büyük hocası diyor onuda bilmiyorum :)

Sekopej
30.Ocak.2008, 16:42
Yanlış anlaşılma olmasın sen ve Hayrettin abinin daha mesajları yoktu ben mesaj yazmaya başladığımda.:)

Bu şekilde yorumunu da gündeme gelmek adına kullandığını düşünüyorum. Bülent Uygun akıllı adamdır, bu röportajınde can alıcı, ilgi çekici bir nokta olmasa çoğu kişi bakmaz bile. Ama okunması, konuşulması için böyle çıkışlar ve yine haberi yapanların da okunmasını istemesi için ilginç başlıkları kullanması normaldir diye düşünüyorum. Orada yazılmış olan 1 cümlenin genel itibariyle doğru şeylerden bahsettiği gerçeğini değiştirmemesini istediğimden mesaj yazma gereği duydum. Yoksane Bülnt Uygun'un ne de avukatı, kendi konuşmaları, demeçlerini savunmak gibi bir görevim yok.:)

El Barto
30.Ocak.2008, 16:50
Ozaman Bülent Hoca'da da bir yabancı hayranlığı var desene laf atayımda röportajım okunsun ha :)

Ama Arsen Wenger'in pek takacağını sanmıyorum yani cevap falan beklemiyordur heralde. :p

anilton
30.Ocak.2008, 18:42
Bülent Uygun'u özgüveni ve "Türk TD'lerine müsamaha gösterilmesi gerekiyor,yabancılardan aşağı kalır yanımız yok" tezini bu örnekle pekiştirmiş olmasından dolayı tebrik ediyorum...

Evet konuşuyor ama doğru konuşuyor.Adam Sivasspor gibi bir kulübü çok makul miktarlar harcayarak nerelere getirdi.Bırakında konuşsun.Her gün ekranlarda futboldan anlamayan,işi gücü şaklabanlık olan kişileri dinleyeceğimize Bülent Uygun'u dinleyelim...

Gidişata bakılırsa daha çok kişiye antipatik gelmeye devam edecek Bülent Hoca...

eXcitinG
30.Ocak.2008, 19:00
AdamLık konuşarak değiL icraat ederek oLunur. BüLent hoca ya Türkiye de saygısı oLmayan insan yoktur. Ama böyLe gereksiz konuşmaLar yaparsada kendisi kaybeder. Mantıksız ve gereksiz açıkLamaLar. Biz BüLent uygunu seviyoruz ve saygı duyuyoruz zaten. Gerek yok bunLara.

anilton
30.Ocak.2008, 19:06
Bülent Uygun icraatları belli zaten.Bülent Hoca zaten kimsenin sevgisini ve saygısını kazanmak adına yapmıyor bu açıklamaları.Söylemesi gereken şeyleri söylüyor sadece.Ben haddini aşan ve ya gereksiz olan bir açıklamasını görmedim...

eXcitinG
30.Ocak.2008, 19:17
GeLsin Wenger Sivasta biLmem ne kazansın demek, kendini üstün görmek, birşey zannetmektir. Bu bir yaLnış söyLemdir. Koskoca Wenger in burda geLip Sivas ile maç kazanıp Dünya ya birşey kanıtLamaya ihtiyacı yok.

KaLdı ki BüLent Uygun ne kadar zor bir iş yapıyor Sivas gibi bir takımLa başarıLar kazanıyorsa, bunu zor bir iş oLarak görüyorsa, ArsenaL gibi Dünyaca tanınmış bir takımı yönetmenin, yıLdız oyuncuLarı yönetmenin, ArsenaL gibi bir takımda 18-19 yaşında oyuncuLarı eLinden tutup adam etmenin de ne kadar zor birşey oLduğunu biLiyor oLması gerek. Gitsin BüLen hoca ArsenaL in başına bakayım kaç hafta kaLacak. Gereksiz karşıLaştırmaLar.

Gereksiz ötesi işte.

Oghuse
30.Ocak.2008, 19:22
Türk başkanların patience'si yükselse belki bizden de bir Wenger bir Ferguson çıkar.. :p :D

SiR ToMaSRoSiCkY1
30.Ocak.2008, 19:24
Çok boş konuşuyor:DKendini bir şey sanıyor.Bir Gs'yi,Bir Fb'yi yendi diye kendini kral sanıyor.:D

bugra 1905
30.Ocak.2008, 19:26
Doğru Söylemiş Bu Kısıtlı İmkanlarla Yaptıkları Büyük Başarı Ne Arsenal Gibi Bir Genç Akademimiz Var Nede Futbolcularımız Son Derecede Başarısız Gidiyorlar Premier Ligde Bence Bülent Hocanın Biraz Hakkı Var Bu Açıklamaya Serkan Abininde Dediği Gibi İnanılmaz İşler Başaröış Bir Hoca Kendisi Ve Ayrıca Çok Başarılı Anadoludan Şampiyon Çıkarabilecek Tek Hoca Bülent Uygundur

anil luque
30.Ocak.2008, 19:29
hayrettın abı yanlıs dusunuyorsun .. onun anlatmak ıstedıgı bana da 500 mılyon dolarlık takım versenız bende basarılı olurum bu yanı dırek bu yoksa ben daha ıyıyım mıllet hazıra konuyor ben kendı emegımle yapıyorum falan demek ıstemıyor bence kı eger oyle demeye getırıyorsa acırım kendısıne yanı boburlenmekten baska bırsey degıldır bu ama tum kalbımle boyle olmadıgına ınanıyorm zıra kendısı boyle kucuk acıklamalar yapacak bır kısılık degıl ..

tosunpasa
30.Ocak.2008, 19:47
Çok boş konuşuyor:DKendini bir şey sanıyor.Bir Gs'yi,Bir Fb'yi yendi diye kendini kral sanıyor.:D

yanlış düşünüyorsun. bir gsyi bir fb yi yendi diye kendini kral sanmıyor. çoğu takım lige çıktıktan sonraki sene küme düşerken bu adam sivası yukarılara oynatıyor lige çıkarttığından beri. ve bence konuşmalarında da haklı. wagner kalkıp tsl'e gelmez zaten ama gelsede hiç birşey yapamaz kısıtlı imkanlarla.. ama bülent hoca arsenal'e gitse en az wagner kadar iyi işler yapabilir. çünkü imkanlar müthiş derecede arsenal v.b takımlarda.. onları başarılı yapmak için mucizelere gerek yok. ama sivasspor gibi takımları başarılı yapmak için mucize gerekir. arsenal transferlerde nasri'yi alırken sivasspor ibrahim dağaşan'ı alıyor.. aradaki fark büyük. ve bence söyledikleri şeylerde haklı.

ayrıca değindiği bir başka konuda ülkemiz ligindeki yabancı hoca sevdası.. bu da doğru bence fb bir aragones yerine abdullah avcı'yı getirmiş olsaydı daha başarılı olmuş olacağına eminim. ülkemizde son zamanlarda çok iyi hocalar yetişiyor. bunlar göz ardı edilmemeli. abdullah avcı, ertuğrul sağlam, bülent uygun, tolunay kafkas belki bir kaç sezon daha sonra mehmet özdilek..

Lucas Neill
30.Ocak.2008, 20:22
Durduk yere niye Wenger'e laf atmış, Wenger Bülent Uygun'a bişeyler mi demiş ki...

anilton
30.Ocak.2008, 20:34
Anlamıyorsunuz arkadaşlar olay Wenger değil.Bülent Uygun Wenger'e başarısız falan demiyor,kendini ondan üstünde görmüyor.Onla bir alıp veremediğide yok zaten...

O sadece bir örnek...

Deniz
30.Ocak.2008, 20:49
Evet,Wenger'le alakalı değil.Bülent Uygun,başarının zorluğunu anlatmak istiyor..

Çünkü Wenger'de gençleri toplayıp,zor olanı başarmıştır.

RoSeSHaH
30.Ocak.2008, 21:01
Bırak şov yapmayı Bülent bey efendi, işini yap sadece..

GeNç KaRTaL
30.Ocak.2008, 21:33
İyi konuşmuş,güzel konuşmuş Bülent hocada Wenger'de bulunduğu mevkiye anasının karnından doğar doğmaz gelmedi herhalde.Oda belli aşamalardan geçti.Bülent Uygun'da belli aşamalardan geçerek bir yerlere gelecek.Ayrıca her görevin belli bir zorluğu vardır.Büyük takım yönetmek beraberinde baskıyıda getirir mesela.Var mı şu an Bülent hocanın üstünde bir baskı? Bence yok.Çünkü Sivasspor mutlaka şampiyon olmalı gibi bir beklentisi yok kimsenin.Yani demek istediğim şu; versinler benim elime Arsenal'i tüm kupaları alırım demek doğru değil.Gerçi öyle demek istememiş Bülent Uygun.Fakat dediklerini oraya çekebilmek çokta zor değil..

Alicanfmfan
30.Ocak.2008, 21:58
Ben açıkcası Sivasspor'un bu başarısını Mecnun başkana baglıyorum , Bülent hocanın yerinde kim olsa bu takımı buraya kadar getirirdi.Futbolcuların özverisi , Sivasspor'un başarılarında bir etken.

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2008, 22:37
Bülent Uygun bu başarılardan dolayı ayakları yerden kesilecek bir kişi değil. Aksine galip oldukları maçlardan sonra çıkıp; ''Başarı futbolcu kardeşlerimindir '', mağlup oldukları maçtan sonra da çıkıp; ''benim hatalarımdan dolayı kaybettik '' diyebilecek kadar tevazu sahibi bir insandır. Wenger örneği ise Türk hocaların değerli olduğunu anlatmak için söylenmiş bir söz. Büyütülecek birşey değil.

Alican başkan Mecnun Odyakmaz da başarılıdır fakat Sivasspor'u takım haline getiren Bülent Uygun'dur. Lorant döneminde istenmeyen adam olan Mehmet Yıldız'ı getirip takımın yıldızı, Türkiye'nin gözdesi yaptı. Üstüne üstlük geçen sene Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73 puan topladı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın imkanlarını ortaya koy, yanına Sivasspor'un imkanlarını koy Bülent Uygun'un başarısı ortaya çıkacaktır.

Alicanfmfan
30.Ocak.2008, 22:38
Bülent Uygun bu başarılardan dolayı ayakları yerden kesilecek bir isim değil. Aksine galip oldukları maçlardan sonra çıkıp; ''Başarı futbolcu kardeşlerimindir '', mağlup oldukları maçtan sonra da çıkıp; ''benim hatalarımdan dolayı kaybettik '' diyebilecek kadar tevazu sahibi bir insandır. Wenger örneği ise Türk hocaların değerli olduğunu anlatmak için söylenmiş bir söz. Büyütülecek birşey değil. Alican başkan Mecnun Odyakmaz da başarılıdır fakat Sivasspor'u takım haline getiren Bülent Uygun'dur. Lorant döneminde istenmeyen adam olan Mehmet Yıldız'ı getirip takımın yıldızı, Türkiye'nin gözdesi yaptı. Üstüne üstlük geçen sene Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73 puan topladı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın imkanlarını ortaya koy yanına Sivasspor'un imkanlarını koy Bülent Uygun'un başarısı ortaya çıkacaktır.

Senin gibi düşünmelerini istedigi için bu tip açıklamaları yapıyor , Muhammed.

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2008, 22:42
Senin gibi düşünmelerini istedigi için bu tip açıklamaları yapıyor , Muhammed.

Sivasspor'un bu başarısı Bülent Uygun'un sözlerinin hikayeden değil içten söylediğinin kanıtıdır.

IcedEarth
30.Ocak.2008, 22:43
Hayır anlamıyoruz yazıyı okudunuz mu yoksa başlığa bakıp sırf Galatasaray'ı yendi diye eleştir Bülent Uygun'u mantığı mı güdüyorsunuz?

Gelsin Wenger burada bulunan şartlarda başarılı olabilsin bakalım diyor ve bu şartlarda başarılı olan Türk teknik adamların büyük iş başardığını söylüyor. Türkiye'deki siztemsizlikten, büyük takımların hatalı transfer politikalarından, her sene teknik direktör değiştiren hocalardan bahsediyor. Bunların hangisi doğru değil?

Yazının geri kalan kısmında da Sivasspor'un başarısının tesadüf olmadığını -ki 2 sezondur bunu devam ettiriryorsa tesadüf değildir- ve artık bizim düşüşe geçmemizi sadece bizi eleştirmek için bekleyenler var demiş. Siz düşüşe geçmeden Galatasaray'ı yendi diye eleştirmeye başlamışsınız.

Hedeflerinden bahsetmiş, büyük düşünen, ufku geniş bir teknik direktörümüz olduğu için sevinmeliyiz. İleride Fenerbehçe'ye mi gidersin demişler kimseyi rencide etmeden 4 büyüklerin hangisinde uygun şartlar olursa oraya giderim demiş.

Daha 4 sene önce Süper Lig'e çıkmış takımı 2 senedir şampiyonluk potasına sokan, Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkma ihtimali daha yüksek olan bir takımın hocası. Tranzonspor'dan sonra en çok galibiyetle sezonu tamamlayan anadolu takımının hocası, bırakın da biraz da havalansın, bu onun hakkıdır. Ki havalansa da duracağı yeri iyi biliyor, kontrolünu kaybetmiyor.


Yanlış anlaşılma olmasın sen ve Hayrettin abinin daha mesajları yoktu ben mesaj yazmaya başladığımda.:)

Bu şekilde yorumunu da gündeme gelmek adına kullandığını düşünüyorum. Bülent Uygun akıllı adamdır, bu röportajınde can alıcı, ilgi çekici bir nokta olmasa çoğu kişi bakmaz bile. Ama okunması, konuşulması için böyle çıkışlar ve yine haberi yapanların da okunmasını istemesi için ilginç başlıkları kullanması normaldir diye düşünüyorum. Orada yazılmış olan 1 cümlenin genel itibariyle doğru şeylerden bahsettiği gerçeğini değiştirmemesini istediğimden mesaj yazma gereği duydum. Yoksane Bülnt Uygun'un ne de avukatı, kendi konuşmaları, demeçlerini savunmak gibi bir görevim yok.:)

O zaman laf sokarken isim verirsen insanlar yanlış anlamaz ;)
Ben her zaman bir teknik direktörün futbolcuların önüne geçmesine karşı çıkan biri olarak, Bülent Uygun'un mevcut hareketlerini tasvip etmiyorum. Böyle çok konuşarak isteyerek veya istemeyerek de olsa oyuncuların başarısını gölgelemiş oluyor. Çoğu zaman da boş konuşuyor. Bu da kendisine antipati yaratıyor, ki bu ülkede hiçbir kişiyi sevmek zorunda değilim. Galatasaray'ın yenilmesiyle de alakası yok, biz yenilmeden önce de ben bunları söylüyordum. Her konuyu da artık "Sivas Galatasaray'ı nasıl yendi ama, oh iyi oldu" zihniyetiyle cevaplamaktan vazgeçerseniz sevinirim, çünkü bu tavır çok sıkıcı bir hal almaya başladı...

Onurap
30.Ocak.2008, 22:58
Dedikleri kısmen doğru ama fazla abarymış :)

bugra 1905
30.Ocak.2008, 23:10
Bakın Her Anadolu Takımı Bunu Başaramaz Burda Başarıdaki En Büyük Pay Bülent Uygunundur Herbiri Gezici Diye Tabir Ettiğimiz Futbolcuları Toplayıp Kaynaştırıp Zirveye Oynayacak Bir Takım Yapmayı Michael Skibbe Bile Yapamaz O Yüzden Bülent Hocanın Açıklamaları Gayet Yerinde

Alicanfmfan
30.Ocak.2008, 23:14
Bakın Her Anadolu Takımı Bunu Başaramaz Burda Başarıdaki En Büyük Pay Bülent Uygunundur Herbiri Gezici Diye Tabir Ettiğimiz Futbolcuları Toplayıp Kaynaştırıp Zirveye Oynayacak Bir Takım Yapmayı Michael Skibbe Bile Yapamaz O Yüzden Bülent Hocanın Açıklamaları Gayet Yerinde

Burda , Skibbe'ye niye laf atıyorsun ?

bugra 1905
30.Ocak.2008, 23:17
Burda , Skibbe'ye niye laf atıyorsun ?
Art Niyet Yok Alican Diyorumki Herhoca Başaramaz Bunu

Bordo61Mavi
30.Ocak.2008, 23:35
Bulent hoca bunlari dediyse hakketen sacmalamis, bu aciklamalar Sivasa zarardan baska bisey olmaz. Kendisini Arsene Wenger ile kiyaslamasi zaten :) Arada kac yil tecrube farki var bi kere, Wenger dan iyi olduguna dusunuyosa ..

Bulent hoca sen medyayi birak, Wengeri birak, Kufur edenlere ... etmeyi birak, KENDI takimina konsantre ol

JunkChorn
31.Ocak.2008, 00:14
Bırak şov yapmayı Bülent bey efendi, işini yap sadece..

Nerde şov yaptığını göremedim ben?

Zaten işini iyi yaptığı ortada. Galatsaray'ı övüyor yine eleştiri. Bence yazıyı okumamışsın.

King_91
31.Ocak.2008, 00:22
Kısmen haklı ama hızını alamayıp gazlandığı yerler de olmuş :D

RoSeSHaH
31.Ocak.2008, 00:22
Galatasaray'ı övmesi benim umrumda değil bu yazıda.

"Daha önce diğer Anadolu kulüplerinin çoğunun yanından bile geçemeyeceği bir yerde, zirvede uzun süre kalabilen ve iyi futbol oynayan bir takımın var. Sende işinde iyisin ki buralara kadar gelebilmiş bir ekip Sivasspor. Ancak ne gerek var Arsene Wenger veya diğerleriyle ilgili saçma sapan yorumlar yapmana ? Eğer kendine güveniyorsan zaten, Allah'ın izni ve şansınla sende oralara kadar yükselebilirsin. Karalamanın mantığı nedir ki yani ?"

Demek istiyorum kendisine.

Revolution
31.Ocak.2008, 01:04
Art Niyet Yok Alican Diyorumki Herhoca Başaramaz Bunu

Kimsenin Bülent Uygun'a laf attığı falan yok..Bir antrenörde veya futbolcuda en nefret ettiğim şey kendini öve öve bitirememesidir..Bülent Uygun da bu raddeye geldiğine göre bence Sivas'ın düşüş dönemi başlayacak.Ne alaka diyeceksiniz ama bunu göreceksiniz..Fazla büyük konuşmamak lazım bu camiada.

Alicanfmfan
31.Ocak.2008, 04:00
Bu konuda bir itirazım olacak , yönetici arkadaşlara;

Siteye girdigim anda bu başlk yazıyordu ve bende kullandım kendim üretmedim yani siz ise degiştirmeyi öngördünüz eğer bir daha başlık değiştirilecekse konu açmıyacagım ,
Ayrıca ; ''Barcelona'yı Bile Soladı'' başlıgı nasıl değiştirilmez anlamıs degilim.

El Barto
31.Ocak.2008, 04:08
Daha önce Hürriyet gazetesinden alınmış bir başlıkta değiştirilmişti ve daha niceleri. Başlık neden değiştirilir kısaca dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım.

Başlık İHA'dan alınmış ve sanırım Wenger'e meydan okudu gibi birşeydi başlık. Bir kere yazının içinde Wenger'e meydan okumanın zerresi yok. Sadece bir örnekleme yapılmış ki bence yanlış yapılmış. Başlığa gelince İHA'nın bir kaygısı vardır okunmak yönünde yada tıklanmak yönünde o yüzden yazı içerisinden çıkarılabilecek can alıcı bir cümle başlık yapılabilir, hiç alakası olmasa dahi. Bu onların sorunudur ve belki anlaşılabilir çünkü onların tiraj gibi bir kaygıları var. Burada aynı haberi aynı başlıkla vermek sorunlara yol açabileceğinden ve İHA gibi çarpıcı bir başlığa ihtiyaç duyulmadığından dolayı başlığı değiştirme hakkına sahiptir moderatör arkadaşlar.

Konu açıp açmamak sizin insiyatifinize kalmış birşey ne konu açın deme gibi bir yetkimiz var ne de açmayın. Sadece açılan konuları forum kuralları çerçevesinde değerlendirme, gerek görürse kapatma, başlığını değiştirme yada gma'ya yollama gibi yetkilerimiz var ve bunları en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz.

bugra 1905
31.Ocak.2008, 04:14
Bu konuda bir itirazım olacak , yönetici arkadaşlara;

Siteye girdigim anda bu başlk yazıyordu ve bende kullandım kendim üretmedim yani siz ise degiştirmeyi öngördünüz eğer bir daha başlık değiştirilecekse konu açmıyacagım ,
Ayrıca ; ''Barcelona'yı Bile Soladı'' başlıgı nasıl değiştirilmez anlamıs degilim.
Alican Benim Başlığımda Ne Buldun Anlamıyorum Burada Ne Size Nede Başka Bir Klübe Bir Şey Söylemiyoruz Sadece Sivassporun Bir Alanda Barcelonayı Geçtiğini Söylüyorum Ama O Kadar Sivas Karşıtısınki Başlığıma Bile Karşısın

Alicanfmfan
31.Ocak.2008, 04:16
Sivasspor Evinde Kral olabilirdi yada Sivasspor Evinde Kaybetmedi , bu başlıklar konulmalı sonucta bu konuda Wenger ile kıyaslıyor kendini ama başlık değiştiriliyor oradada Barcelona :)

El Barto
31.Ocak.2008, 04:23
Bakınız anlayamadığınız şu orada ortada somut birşeyler var en azından rakamlar, ancak buradaki durum tamamen farklı.

Neyse bu başlık mevzuu çok uzadı konu dağılmasın. Ayrıca bu mesaja cevap vermezseniz sevinirim konu ile ilgili birşeyler yazmak istiyorsanız buyrun yazın ancak konu dışı atılacak mesajlar silinecektir bilginize.

Sekopej
31.Ocak.2008, 06:03
Ben cevap vereceğim çünkü başlığı ben değiştirdim. Ve bu değiştirme olayını da defalarca yaptım. 3-4 mesaj önce Emre açıklamış, gazeteler tiraj için ya da internet siteleri daha çok hit için bu tür çarpıcı başlıklar kullanıyorlar. Ama bizim böyle bir kaygımız yok, orada yazılanları okumadan sadece başlığa bakıp mesaj yazanların sayısı okuyup mesaj yazanlar kadar var, bu nedenle başlığı değiştirdim. Eğer yorum yapılacaksa bu konuyu okuyup yapılmalı, başlığa bakılıp değil.

Bu şekilde sadece başlığa bakıp uzun diye mesajı okumayacak kişiler olduğu sürece ben bu tür başlıkları değiştireceğim. Siz ister konu ekleyin ister eklemeyin, ben burenın düzenini sağlamakla yükümlüysem düzeni bozabilecek durumlarda da müdahale etme hakkına sahibim.

Alicanfmfan
31.Ocak.2008, 06:09
Hayır ben kendime yapılan has birşey sandım , pardon :)