View Full Version : Uzaktan Yenilen Mükemmel Goller
aniltorres9
02.Şubat.2008, 18:42
Arkadaşlar her FM serisinde olduğu FM09 dada uzaktan çok güzel goller yiyiyorum. :) Adamın uzaktan şutlar özelliğine bakınca şok oluyorum genellikle 1-9 arasında bide özel yeteneklere bakıyorum şutla ilgili birşey yok. Nasıl oluyorda uzaktan böyle klas goller atıyorlar ya da bu sadece bende olan sorunmu arkadaşlar her FM serisinde bunla karşılaşıyorum ama FM09 da biraz daha fazla...
mertayasava
02.Şubat.2008, 20:03
Hiç bir alakası yok oyunun orjinal olmasıyla.
cess41
02.Şubat.2008, 20:27
Oyun orjinal olsada olmasada farketmiyo.Adamın şut özelliği 8-9 , 90'a takıyo.Özellikle benim takıma karşı coşuyolar.:confused:
Suicider
02.Şubat.2008, 22:17
bu adam ne değişik bir adam :D nese evet arkadaşlar çok sık oluyor bu sanırım maç motorundan kaynaklanan birşey long shot 20 ve shoot bilmemne distance olan bir adam bile çok nadir uzaktan gol atarken hayatında kaleye şut çekmemiş bi defans oyuncusu 40-50 m den gol atıyor gerçekten saçma
Suicider
03.Şubat.2008, 06:20
zemkinskis kardeş burda oyunun orjinal yada korsan olmasını değil apayrı bir konuyu tartışıyoruz bu konu orjinal olmasından kaynaklanan bir sorun değil arkadaşlarımda orjinal var ve aynı sorunu yaşıyorlar biz korsana evet diyomuşuz gibi laflar etmen beni üzdü
Centurion
03.Şubat.2008, 07:29
zemlikins ne dediğini bilmiyor :S
ben parayı bastım aldım, daha geçen 1 saat içerisinde yaptığım maçta, altay'ın santraforu, ibrahim bilmemne, baktım uzun şutu "9" adamın, 28-30 metreden taktı topu 90'a.
yargılamadan, hüküm vermeden lütfen düşünelim arkadaşlar, kimsenin kimseyi karalamaya hakkı yok, kimsenin kimseyi de orjinal/korsan oyun almaya zorlamaya hakkı yok, bu tercihtir.
cess41
03.Şubat.2008, 16:06
Centurion ve malakaci arkadaşlar haklılar.Önceden de dediğim gibi korsan,orjinal farketmiyo.Oyunda bi hata var onu paylaşıyoruz ama boş konuşuyosun falan diyo arkadaş.Kardeş orjinal oyun kullanan vardır kullanmayan vardır.Adamın parası ona yetiyordur ama oyunu seviyordur ona kimse bişey diyemez.Sorun burda adamın uzaktan 90'a takması ve bu orjinalde de böle korsandada.Sonuçta paylaşım yapılıyor olay budur.
bycemre
03.Şubat.2008, 16:59
adamın uzaktan 90'a takması ve bu orjinalde de böle korsandada.
King_Theoden
03.Şubat.2008, 17:39
Bende hiç denecek kadar az yiyiyorum uzaktan. Bence bu birazda sizin taktiğinizle alakalı olabilir. Hatta karşı karşıya kolay kolay gol yemeyen bir kalecim var sırf o yüzden defans çizgimi önde kuruyorum her maç 8-10 kere geliyorlar kaleme ama yemiyorum pek. Geçen gün acaba oyunda böyle bir bug mu var diye düşündüm neden uzaktan yada karşı karşıyo gol yemiyorum diye ama demekki oyunla alakalı değilmiş.
Öze gelecek olursak Orta saha-defans hattınız arası çok açıksa rakip oyuncular aralara girip çok rahat şut atma fırsatı bulduğu için çok gol yiyiyor olabilirsiniz.
aniltorres9
03.Şubat.2008, 18:43
ya doğru diyosun defans çizgisi geride olduğunda orta saha da daha çok topla oynuyor takım ama ne kadar öyle olsa uzun şutu 5 olan adam bana 30-40 metre mükemmel gollet atıyor bunda bi hata yokmu? Birde mesela FM nin eski serilerindede bu vardı ama bu kadar değildi bir gol atardı içime doğardı bu yılın golü ve ya ayın golleri arasında seçili ama FM 2009 da o kadar güzel goller oluyor ki benim golüm yılın golü olur diye düşünmek imkansız...
Melekovic
03.Şubat.2008, 19:09
Şöyle düşünün.Aslında istatistik olarak takibini yaptım.Bende çok ender uzaktan gol yiyorum ama çok şık goller atabiliyorum uzaktan.Dün hatta bir kaç jeneriklik gol oldu ama o tür golleri takımın en yetenekli oyuncusu atabiliyor hep ve önü çok boş kalırsa ki bu da normaldir.
Yalnız şöyle bir durum olduğu ortada.Uzaktan gol yememeyi sağlamak toplu defans toplu hücüm sahaya yayılarak presli anlayışla rakibin topu zayıf ayağına almasını sağlayarak mümkün.Tabi bunun taktik dizilişlere göre çeşitli parametreleri var.
Uzak şutu 5 olan bir adamın tutturması mümkündür.Ne gol attı kırk yıl olsa atamaz deriz.O tür atılan kariyerlerde yaptığım istatiktiksel incelemelerde de o oyuncunun sezon boyunca gol sayısını cıkaramadığını görmekteyim. Normalde her maç böyle giydirse en azından sezonu 10-15 golle bitirmesi gerekiyor ama 2-3 golde kalıyor öyle bir oyuncu.
Ama genelde şöyle bir durum var .O tür oyuncuların senede bir attıkları goller kullanıcıların oynattıkları takımlara denk geliyor.Belki öyle bir hata olabilir.Belkide kullanıcılar rakip oyuncuyu bilgisayarın rahatsız ettiği gibi yeterince rahatsız edemiyorlardır.
cess41
03.Şubat.2008, 20:24
Baba Hamdi haklı aslında.Bundan önceki FM serilerinde karşı takım futbolcusu sezonun ilk golünü hep bana atardı ve bu sezonda 8-10 kez olurdu.Şimdide genellikle sezonda bi topçunun attığı 3-4 golün bir tanesi kesin bana denk geliyor.Ama taktikten yana düşündüğümde genellikle sezonun en az gol yiyen takımı oluyorum.Yani takım savunması olarak iyi bi taktiğim var.Biraz oyunun da hatası var bence.
dentaconstantin
03.Şubat.2008, 22:39
Sezon ortasında karşı takımın bir oyuncusunun ilk golünü benim takımıma atması çok gıcık ederdi beni.Eski fm serilerinde başıma gelirdi şükür ki artık başıma gelmiyor.
davidvilla
04.Şubat.2008, 01:54
closing down yuksek savunma onde değilse rahat sut pozisyonu yakalarlar.ust duzey bir takım yonetiyorsanız.(1.liglerdeki herhangi bir takım) savunmayı one kurmanız ,closing down'ı da baya yuksek yapmanız lazım.yoksa uzaktan sutu kotu olan oyuncular bile rahat rahat gol atıyorlar
gamyuncuk
06.Şubat.2008, 00:43
ya kardesim iyi guzelde kahenin uzaktan sutu 11 gozukuyo ama adam topu orta sahadan aldı orta sahayı gecer gecmez asırtma golu attı sizce bu sacma degil ve de yemin ediyorum kalecim kalesindeydi adam orta sahadan asırtma golu attı bende direk kapadım oyunu!!!
davidvilla
06.Şubat.2008, 07:50
tabi bizim soyledigimiz teori olarak.:) Sen herseyi yapsanda Yapay zeka sana karşı hile yaptıgından yiyeceğin varsa o golu bir turlu yersin.
kadirga
06.Şubat.2008, 19:00
herkese basarılar