Log in

View Full Version : Kaçan Balık Büyük Olur...

a.arıcı-11
06.Şubat.2008, 22:48
http://img.mynet.com/spr2/adebayor.jpg

16 yaşındayken yolu Türkiye'ye de düşer bu çocuğun. Beşiktaş'a gelir ama o zamanın teknik direktörü Daum "işime yaramaz" der ve yollar gerisin geri. Aynı çocuk, 271 milyon euro toplam değeri olan ünlü bir Avrupa kulübünün 23 milyon Euro değer biçtiği bir isim olur şimdi... Ulaş Gürpınar'ın haberi...
26 Şubat 1984'ün Afrika'sında, adını pek az duyduğumuz Togo adlı bir ülkede, bir çocuk gelir dünyaya. İlk bakışta, Afrika koşullarına göre bir çocuk ne kadar sağlıklıysa, o da o kadar sağlıklıdır. Ne eksik ne fazla... Bir süre geçer ve ailesi bu çocuğun yürümediğini fark eder. Sonrasında doktor doktor gezmeler başlar ama kimse derman olamaz ufaklığa. Ailesi son çare olarak kilisenin yolunu tutar. Kilisede, yedi gün boyunca dua etmesi söylenir ailesine. Aile her gün kiliseye gider o günden sonra. Bir, iki, üç gün derken yedinci gün gelir.
Annesi dua okurken bir gürültü kopar kilisede. Dışarıda futbol oynayan çocukların topu kilisenin içine kaçmıştır. O an ne olursa olur ve o yürüyemeyen çocuk bir anda kalkıp topa doğru hamle yapar. Yaşamında attığı ilk adımdır bu. Bu olayın üzerinden geçen 21 yıl sonra "Biliyorum inanılmaz gibi geliyor ama doğru. Futbol benim kaderimmiş" der aynı çocuk. 2000 yılında, 16 yaşındayken yolu Türkiye'ye de düşer bu çocuğun. Beşiktaş'a gelir ama o zamanın teknik direktörü Daum "işime yaramaz" der ve yollar gerisin geri. Aynı çocuk, 271 milyon euro toplam değeri olan ünlü bir Avrupa kulübünün 23 milyon euro değer biçtiği bir isim olur şimdi. İster "kaçan balık büyük olur" deyin, ister olayın ruhani boyutu olup olmadığını düşünün. O çocuk şimdi Arsenalin ünlü futbolcusu... O çocuğun adı Emanuelle Adebayor!
mynet

I3esiktas
06.Şubat.2008, 22:56
Kusura bakmayın ama bence yalan haber

bugra 1905
06.Şubat.2008, 23:00
Doğru Olabilir Bence Eğer Doğruysa BJK Balinayı Kaçırmış Resmen

El Barto
06.Şubat.2008, 23:02
buda yeni çıktı heralde. Transfer piyasası durulunca ne yapalım diye düşünüyorlar sanırım. Böyle bir konu vardı orada Adebayor'un A'sı yokken böyle bir haber nereden peydah oldu acaba?

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=55746&highlight=Ka%E7an+Bal%FDk+B%FCy%FCk+Olur

CeNTeR_TR
06.Şubat.2008, 23:10
Bu tür haberler hiç bitmez :)

20 sene sonra yazarLar Messi,Bojan,Pato falan gibi oyuncular Türkiyeye geldi beğenilmedi diye..

Hem şöylede düşünmek Lazım..Bu oyuncular Türkiyede kendini gösteremezlerdi belkide ;;) onun için kimse kafasını taşlara vurmasın bence (:

Hugo
06.Şubat.2008, 23:14
Beşiktaş kaçırmış veya kaçırmamış. Adamın hikayesi beni oldukça etkiledi. Futbol için yaratılmış adeta. Futbol topuyla yürümeye başlayan bir çocuktan ne beklenirdi ki zaten.

deniz.91
06.Şubat.2008, 23:27
Baya bir sallamasyon haber gibi geldi bana

El Comandante
06.Şubat.2008, 23:41
Sehir efsanesi ...

Jesus_FB
07.Şubat.2008, 00:00
Isin icinde Daum varsa inanirim zamaninda Gokhan inleride begenmemis yollamisti takimdan :)

Bordo61Mavi
07.Şubat.2008, 00:10
Cogu Afrikali oyuncu Turkiye veya Fransaya oneriliyor. Bana gore dogru olabilir, bide arkadaslarin dedigi gibi icin icinde Daum varsa ben dahada inanirim

GeNç KaRTaL
07.Şubat.2008, 01:58
Haber doğru veya yanlış ama 16 yaşında bize gelseydi aynı gelişimi gösteremezdi diye düşünüyorum.Adebayor'un gelişimini bekleyecek sabır şimdi bile çok az Türkiye'de..Hele o zamanlar hiç yoktu..

Onurap
07.Şubat.2008, 02:14
Isin icinde Daum varsa inanirim zamaninda Gokhan inleride begenmemis yollamisti takimdan :)

Katılıyorum.. :icon_biggrin:

Addolorato
07.Şubat.2008, 02:20
Bir kere öyle yürüyebildiğine asla inanmıyorum. Ama önerilip beyenilmemiş olabilir. CM5'de bu adam satılık listesindeydi Monaco tarafından.

erdemzorer10
07.Şubat.2008, 06:45
off bu tarz haberler o kadar fazla ki inanmak zor geliyor :D

DeNiZ_1903
07.Şubat.2008, 07:14
Şemsi'ye katılıyorum , gelseydi aynı gelişmeyi gösterememesi daha büyük bir ihtimaldi örneğin Yattara Türkiye'de kendini harcadı , Trabzonspor'a birşey söylemiyorum Fener'e de Cimbom'a da Beşiktaş'a da gelse yine aynı Yattara olacaktı.