View Full Version : Yaratılış vs. Evrim
Konu başlığındanda anlaşılacağı gibi münazara yapacağız.:p5 kişilik gruplarla.Ben Evrim Teorimini savunacağım.Sizlerden fikir almak istiyorum.Yani bildiklerinizi benimle paylaşırsanız veya araştırıp buraya koyarsanız çok mutlu olurum.2 Hafta sürem var.En iyi şekilde araştırmam ve çalışmam lazım.İşin ucunda büyük notlar var.:)
İnşallah kaybedersin :n:
Evrim mi kaldı yahu :D
Redrum
11.Şubat.2008, 01:16
Ya açıkçası münazara konularında saçma seçimler gördüm, ama bu kadarını hiç görmedim. Böyle saçma bir münazara olmaz. Evrim çok kez çürütülmüş bir teoridir. Ayrıca yaratılış düşüncesi de dini bir inançtır, tamamen insanın kendi muhasebesiyle çözebileceği bir şeydir, kimse somut olarak ispatlayamaz. Netice olarak çok saçma konular seçilmiş. Allah yardımcın olsun valla:)
Sirius Black
11.Şubat.2008, 01:21
Berkay, konuyu Biyoloji'ye çek. Darwin'in savunduğu düşünceleri,ballandırarak anlat, evrim teorisinin mantıklı yönlerini bul ve bunları sun, asla düşüncelerini çürüttürme. kendinle çelişme. Sorulara mantıklı cevaplar ver. Ayrıca saçma cart curt diyecek arkadaşlar mesaj yazmasın bence...
KaPaLı
11.Şubat.2008, 01:23
BU konu çok saçma. Sen anlatırken karşı taraf sen Maymundanmı geldiğini düşünüyosun dese ne cevap vereceksin ? Lingolnün dediği gibi Darwinin kitaplarına bir göz at. Ben okumuştum çok saçma geldi bana ama sen mecburen okuyacaksın.
Sirius Black
11.Şubat.2008, 01:25
Biyolojide evrim, canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanmasıdır.
Söze bununla başla.
Evrim, bir canlı popülasyonunun genetik kompozisyonunun zamanla değişmesi anlamına gelir. Genlerdeki mutasyonlar, göçler veya çeşitli türler arasında yatay gen aktarımları sonucu türün bireylerinde yeni veya değişmiş özelliklerin ortaya çıkması, evrim sürecini yürüten temel etmendir. Evrim, bu yollarla oluşan değişimlerin popülasyon genelinde daha sık veya daha nadir hale gelmesiyle işler.
Bunlarla devam et ki Evrim'in ne olduğu anlaşılsın. Sonra propagandaya başla ki, düşünceni beğensinler. Yalnız asla çirkeflik yapma,sinirlenen hep kaybeder.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca, Evrim'in sadece insanla kısıtlı olmadığını, tüm canlıları kapsadığını söyle.
Redrum
11.Şubat.2008, 01:28
Berkay, konuyu Biyoloji'ye çek. Darwin'in savunduğu düşünceleri,ballandırarak anlat, evrim teorisinin mantıklı yönlerini bul ve bunları sun, asla düşüncelerini çürüttürme. kendinle çelişme. Sorulara mantıklı cevaplar ver. Ayrıca saçma cart curt diyecek arkadaşlar mesaj yazmasın bence...
Dostum ben fikrimi belirtmek istedim kusura bakma. Benim buradaki kimseye karşı bir tepkim yok:)
Bu arada Berkay, sürüngen ile kuş arası canlı olarak varsayılan Archæopteryx'i kanıtlamak için ortaya çıkan fosilde matbaa makinesi izlerine rastlanmış zamanında. Buna karşı bir hazırlık bul, onların eline geçmesin avantaj:)
Sirius Black
11.Şubat.2008, 01:39
Benimde tepkimi koyma sebebim, fm de bir an gol yiyince buraya patladım. :zuhaha kusura bakma.
Hoca bu münazarayı hazırlarken kişileri özenle seçti.Duygusal ve kızacak kişileri almadı.Sınıfta bir küslük olayı bile yaşanmasını istemem dedi.
Bende evrime inanmayanlardan biriyim.Ama konumuz o ve bizde Sütün siyah olduğu tezini prof.'lara inandıran kişiler gibi bu düşünceyi inandırabiliriz.:)
Redrum
11.Şubat.2008, 01:45
Yaratılış düşüncesinin kanıtlanamayacağından dem vurarak onları çürütebilirsin belki. Körü körüne inanış bunlar falan de. Fakat Din ile bilimin çatışması gibi bir şey olacak öğretmeninizi kınıyorum güzel konu bulamamış:)
PesimiSTyLa
11.Şubat.2008, 01:52
Direk pes et .
El Barto
11.Şubat.2008, 01:53
Hiç bir güç bana evrimi açıklayamaz. Madem maymundan geldik hala maymunlar neden var yahu? Yoksa insan olan maymunlar seçilmiş maymunlar mıydı? Matrix felsefesi buraya mı dayanıyor? Neo aslında bir maymun mu? falan filan... :D
Hocanız bu konuyu kasıtlı seçmiş olmasın?
İlginç. Raşit'e katılıyorum ben.
Sana da önerim yazıyaz.com diye bir site var. Oraya bakıver. Site Sahipleri Marksist ve evrimci olduklarından çok faydalanacağın bilgiler bulabilirsin.
Redrum
11.Şubat.2008, 02:08
Senin için birkaç yorum buldum Berkay:)
insanlar, maymunlardan gelmez. maymun ve insanin atasi olan canli aynidir ve zamanla maymun ve insan iki ayri kol olarak gelismistir.
aslinda darwinin soyledigi ile dinlerin soyledigi pek celismez kokende. olaya sadece maymundan gelmek seklinde bakilmaz ve milyonlarca yil suren bu gelismenin baslangic noktasina donecek olursak, evrim teorisinin destekledigi sudur: dunya big bang sonucu olustugunda, ilk proteinik yapilarin olusmaya basladigi ortam "corba" dedigimiz, camursu, tek hucreli canlilarin olusumu icin optimum kosullar saglayan(sicaklik, atomik karisim, gazlar v.s.) bir ortamdi. dinin soyledigi sey ise: "biz insani camur ve kan pihtisindan yarattik" seklindedir. evet tanrinin tum evreni alti gunde yarattigi yazilir kitaplarda ama tanrisal zaman olculerinin bizim kullandigimiz zaman olculeri ile bir olamiyacagi aciktir.
Ben maymun değilim. Sen maymunsan bilemem :D
fm26mer
11.Şubat.2008, 02:25
Ne Maymundan Geldik,Ne de Getirdi Seni LeyLekler
Sirius Black
11.Şubat.2008, 02:40
Bilimde şöyle ayrılır :
└─ Primatlar
├─ Önmaymunlar
├─ Maymunlar
└─ İnsansılar
├─ Gibon
├─ Şempanze
├─ Goril
├─ Orangutan
└─ İnsan
dır. Bunu vurgula. Yani maymundan geldiğimizi değil nasıl diğer türlerden ayrıldıysakta, maymunlarla "yakın" bir yerde ayrıldığımızı söyle. Sana itiraz edenlerede, "Karşıt düşünceyi öğreninde gelin" dersin. :)
Ben maymun değilim. Sen maymunsan bilemem :D
Ne Maymundan Geldik,Ne de Getirdi Seni LeyLekler
Biyoloji Öğretmenimle konuşun onu.Çok istemedim ben Evrim'i kanıtlamayı.Ama işin ucunda büyük notlar var diyorum.Belkide diğer sınavlara girmeden Biyoloji dersinden geçmem söz konusu.
RaSenGan
11.Şubat.2008, 02:56
Biyoloji Öğretmenimle konuşun onu.Çok istemedim ben Evrim'i kanıtlamayı.Ama işin ucunda büyük notlar var diyorum.Belkide diğer sınavlara girmeden Biyoloji dersinden geçmem söz konusu.
İstesen de kanıtlayamazsın ki :D
İstesen de kanıtlayamazsın ki :D
Bu konuda yazılanları(konuyla ilgili)ezberleyip ve birazda araştırma yaparak anlatırsam senin bile kararların değişir.Konuşmam etkileyicidir:icon_biggrin: :D:D
RaSenGan
11.Şubat.2008, 03:02
Bu konuda yazılanları(konuyla ilgili)ezberleyip ve birazda araştırma yaparak anlatırsam senin bile kararların değişir.Konuşmam etkileyicidir:icon_biggrin: :D:D
Hiç bir kuvvet bana maymundan geldiğimi kabul ettiremez (:
DeNiZ_1903
11.Şubat.2008, 03:04
Bence de Darwin'i bir araştır mutlaka birşeyler bulursun ayrıca düşüncene her ne kadar karşı gelinse de sonuçta münazara ama adamlar direk kendi düşüncelerini sergilemek yerine senin düşüncen hakkında birşeyler söyleyeceklerdir bence çünkü Raşit'in de dediği gibi bu düşünce birçok kez çürütülmüş..
Hiç bir kuvvet bana maymundan geldiğimi kabul ettiremez (:
Bak Atıl ne demiş?
Bilimde şöyle ayrılır :
└─ Primatlar
├─ Önmaymunlar
├─ Maymunlar
└─ İnsansılar
├─ Gibon
├─ Şempanze
├─ Goril
├─ Orangutan
└─ İnsan
dır. Bunu vurgula. Yani maymundan geldiğimizi değil nasıl diğer türlerden ayrıldıysakta, maymunlarla "yakın" bir yerde ayrıldığımızı söyle. Sana itiraz edenlerede, "Karşıt düşünceyi öğreninde gelin" dersin. :)
Bu arada sağol Atıl.Yardım eden herkese çok teşekkürler.Biraz daha bilgi alabilirsem fena olmaz.Sadece evrimi değil Yaratılışıda araştırsam en azından karşı konu hakkımda bilgi olur.Biri bana sen Adem ve Havvadan geldiğine, En önemlisi Allah'a inanmıyormusun? derse onlara cevabım ne olabilir mesela?
Addolorato
11.Şubat.2008, 03:07
Burda İnançları Değil Evrim konusunu tartışıyoruz diyebilirsin..
DeNiZ_1903
11.Şubat.2008, 03:14
Ayrıca mümkün olduğu kadar inanç falan dini konuları az karıştırmaya çalış bence çünkü öğretmen de hoşnut olmayabilir :)
Burda İnançları Değil Evrim konusunu tartışıyoruz diyebilirsin..
Haklısın.;;)
Ayrıca mümkün olduğu kadar inanç falan dini konuları az karıştırmaya çalış bence çünkü öğretmen de hoşnut olmayabilir :)
Ben değilde karşı taraf karıştırabilir.Yaratılış'ı başka nasıl açıklayabilirlerki?Eğer bir düşünceniz varsa ona göre bende savunma hazırlıyım.Yani hiç düşünmediğim birşey söyleyip benim aval aval bakmamı sağlayabilirler.:D
DeNiZ_1903
11.Şubat.2008, 03:22
Haklısın.;;)
Ben değilde karşı taraf karıştırabilir.Yaratılış'ı başka nasıl açıklayabilirlerki?Eğer bir düşünceniz varsa ona göre bende savunma hazırlıyım.Yani hiç düşünmediğim birşey söyleyip benim aval aval bakmamı sağlayabilirler.:D
Valla aslında senin düşünce bi yana Yaratılış'la da ilgili baya bi bilgili topla neye karşı münazaraya girdiğini bilmen de çok önemli aval aval bakmamak için Yaratılış'ı da iyice araştır bence :D Bi de tarafları hoca mı belirledi yoksa siz kendi isteğinizle mi geçtiniz ?
Valla aslında senin düşünce bi yana Yaratılış'la da ilgili baya bi bilgili topla neye karşı münazaraya girdiğin de çok önemli aval aval bakmamak için Yaratılış'ı da iyice araştır bence :D Bi de tarafları hoca mı belirledi yoksa siz kendi isteğinizle mi geçtiniz ?
Ben sadece münazarayı katılmak istedim.Konuyu bile bilmiyordum.Hoca konuyu ve o konuya girecek kişileri kendi belirledi.
Sirius Black
11.Şubat.2008, 03:37
Yaratılış'a inanmanın, dinden dine değiştiğini, yüzeysel olduğunu ve bu yüzden evrimin daha mantıklı ( ! ) olduğunu savunabilirsin. (:
JunkChorn
11.Şubat.2008, 03:49
Bırak Berkay bunları.
Sen kimseyi inandırmayacaksın arkadaşım, ikna edeceksin:) Burada yazdığını önyargılı yorumlayanlar var. Aygün ve Emre abi gibi:)
Birinci kural laf kalabalığı yapacaksın: Karşındaki hiç kimse senin kadar konuya hazırlanmış olmayacak! Bol bol terim kullan. Terimleri de biraz açıklamaya çalış ki insanlar değer verdiğini düşünsün.
İkinci kural soru sor: Şöyle düşünelim, şu açıdan bakalım, bir de şu var gibi kelimeler ile insanları senin açından düşünmeye çağır.
Üçüncü kural: Hiçbir zaman düşünceni ortaya katma. Sadece kaynağa göre konuş. Atıyorum Darwin X kaynağında demiş ki yada şu kaynakta okuduğuma göre vs.
Son kural bu lafım herkesedir evrim teoremi yada yasası her ne ise insanın maymundan geldiğini değil, kalıtsal gelişimi açıklar. Bilim adamlarının büyük çoğunluğu inanır. Ben inanmam, sen de inanmazsın ayrı ama bunları yanlışlamak için tanrı bilinci olmayan insanlara Allah var diyemezsiniz:)
Sen orada senin yaşıtlarına bilgi ile bi'şey anlatamazsın Berkay. Bu yaşlarda herkes kendi dediğim doğrudur diye düşünür. Yapabileceğinin en iyisi sorulara cevap verebilmek ve söylediklerine karşı ikna etmektir.
Bu konu çok su götürür.
-----
Süt mevzusu ile ilgili bi'şeyler söylemek istiyorum. Bu ikna etmektir, ilk söylediğim gibi.
Biz de lisede yoğurtun siyah olduğuna insanları ikna etmiştik. Nedir ikna etmek? Laf bulamayıp peki demesi:) İnanması çok farklı bi'şey.
İşin ucunda büyük notlar olduğuna göre Hocanın görüşüne uygun şeyleri söylmelisin. Yani tribüne oynamalısın. Büyük ihtimalle hoca, böyle bir münazara yaptırdığına göre, evrimi kabul ediyor olmalı.
Ayrıca Durmadan konuşmalısın. Kimsenin bilmediği sofistike kelimeler kullanman çok işine yarayacaktır. Bol bol kaynak ismi öyle. Kendi fikirlerin dahi olsa Darwin bilmem ne kitabında der ki falan de :D
Hatta o kitaptan aldığın bilgilerin sayfalarına kadar ver. Tabii kitaplara ulaşabilirsen.
Münazara ne zaman yapılacak?
JunkChorn
11.Şubat.2008, 04:22
@Hugo
Bu tarz münazaralarda hoca kararı vermez:) Sınıf verir. Hocaya oynamak akıllı olmaz, arkadaşları anlayacaktır.
Redrum
11.Şubat.2008, 04:22
Bak Atıl ne demiş?
Bu arada sağol Atıl.Yardım eden herkese çok teşekkürler.Biraz daha bilgi alabilirsem fena olmaz.Sadece evrimi değil Yaratılışıda araştırsam en azından karşı konu hakkımda bilgi olur.Biri bana sen Adem ve Havvadan geldiğine, En önemlisi Allah'a inanmıyormusun? derse onlara cevabım ne olabilir mesela?
Benim kişisel inançlarımı tartışmıyoruz dersin olur biter. Ama burada sanırım istemeden de olsa Allah'ı inkar etmek zorunda kalacaksın. Kötü bir durum senin açından. Allah affetsin:) Bu arada JunkChorn'un dedikleri çok doğru:) Onları uygula yeter. Karşı tarafı çürütmek için de; yaratılışın falan ispatlanamayacağından, soyut şeyler olduğundan falan girersin ama işin çok zor:)
DeNiZ_1903
11.Şubat.2008, 04:25
JunkChorn abinin dediklerini uygularsan münazara sizindir bence :)
(http://forum.turksportal.net/vb/member.php?u=59797)
Münazara 2 hafta sonra.Ama ben en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum.:)
JunkChorn
11.Şubat.2008, 04:32
Benim kişisel inançlarımı tartışmıyoruz dersin olur biter. Ama burada sanırım istemeden de olsa Allah'ı inkar etmek zorunda kalacaksın. Kötü bir durum senin açından. Allah affetsin:) Bu arada JunkChorn'un dedikleri çok doğru:) Onları uygula yeter. Karşı tarafı çürütmek için de; yaratılışın falan ispatlanamayacağından, soyut şeyler olduğundan falan girersin ama işin çok zor:)
Yahu diyorum ya insanları inandırmayı değil ikna etmeyi seçersen eğer inkar olmaz bu.
Diyeceği şudur tüm canlıların, geçmişten günümüze gelen süreç içerisinde kalıtsal benzerlikler vardır! Bunu yalanlayacak adam yok dünya üzerinde. İnsan-maymun benzerliği ayrı mesele.
İş zor değil bence bilmeyen, hazırlanmayan insanı ikna etmek kolay. Eğer bir de süre sınırlaması varsa çok şanslısın Berkay. Sen hazırlanacaksın sınıftan cevap verecek kişi doğaçlama konuşacak. Bu yüzden zamanı iyi kullan. Karşı taraf 3 dakikada sınıfı etkileyemezken sen bu işi hazırlandığın için 30 saniyede yapabilirsin.
Her yoruma teşekkür et. Cevaplandırmama izin verin lütfen de:) En zıt yorum karşısında vereceğin sakin cevaplar sırf saygıdan dolayı sana puan kazandıracaktır.
@Hugo
Bu tarz münazaralarda hoca kararı vermez:) Sınıf verir. Hocaya oynamak akıllı olmaz, arkadaşları anlayacaktır.
Kararı sınıf verir ama notları hoca verir :D
Kaybetseler bile sonunda hocada bırakılacak izlenim de önemli. Kanaat notu dediğimiz hadise. :D
Redrum
11.Şubat.2008, 04:35
Yahu diyorum ya insanları inandırmayı değil ikna etmeyi seçersen eğer inkar olmaz bu.
Diyeceği şudur tüm canlıların, geçmişten günümüze gelen süreç içerisinde kalıtsal benzerlikler vardır! Bunu yalanlayacak adam yok dünya üzerinde. İnsan-maymun benzerliği ayrı mesele.
Abi kastım şuydu, karşı taraf ortaya yaratılışla ilgili şeyler koyacak, ve senin de onları çürütmen gerekecek- ki zaten çürütmezsen kazanamazsın-. Bu noktada mecburen o görüşleri reddedecek, aksine birşey söylemek zorunda kalacak. Bundan dolayı dedim ben:)
JunkChorn
11.Şubat.2008, 04:38
:) Anladım.
Keşke yerinde ben olsaydım Berkay. Alkışlarla terk etmek var sınıfı, ehe:D
Biraz Ahmet Çakar izle sorulan ters sorulara ne kadar garip cevaplar veriyor takip et. Birkaç siyasetçi takip et. Sorulan soruyu nasıl cevaplandırmadan geçiştiriyor. Senin en çok ihtiyacın olan sinirlenmemek, sorulan soruya bir cevap verebilmek.
Bu arada bu konuyu verdiğinden dolayı hocayla ilgili soruşturma açılabilir :D
The.Crow
11.Şubat.2008, 05:32
Arkadaşlar münazarada amaç hangi konunun doğru olduğu değildir. Kazanan gurubu belirlemek gurubun savunduğu konu hakkında yaptıüı konuşmalardır. Yani evrim yoktur vardır durumu mühim değildir amaç konunu iyi savunmaktır. Zaten münazaranın amacı da kişilerin düşünce güçlerini sosyalleşmesini ve bir konu hakkında konuşurken konuyu destekleme becerisini geliştrimektir.
Kısacası hangi konunun doğru olduğu önemli değil. Amaç rakibi sıkıştırmak ve kendi konunun iyi savunmaktır ( konunun doğruluğunu kesin olarak ispatlamak değil ). Diğer türlü olursa zaten her münazaranın kaybedeni en başta belli olur. Her zaman konuların birisi yanlış birisi doğrudur.
Örnek : Lisedeyken katıldığım sınıf içi münazara yarışmasında akıl yaştadırı savunuyordum. Diğer gurupsa akıl baştadırı. Ve akıl yaştadır olarak biz kazanıştık. Savunduğumuzun doğru olduğundan kazanmadık iyi konuştuğumuz rakibimizi çaresiz bıraktığımızdan kazandık.
Kısaca kardeşim sen konuna hazırlan. Rakibi etüt et. Hatta casusluk yapıp neler söyleceklerinden biraz haberdar ol. O söyeleceklerine karşı önlem al. Tartışma sırası köşeye sıkıştır ve kazan.
Biyolojide evrim, canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanmasıdır.
Evrim, bir canlı popülasyonunun genetik kompozisyonunun zamanla değişmesi anlamına gelir. Genlerdeki mutasyonlar, göçler veya çeşitli türler arasında yatay gen aktarımları sonucu türün bireylerinde yeni veya değişmiş özelliklerin ortaya çıkması, evrim sürecini yürüten temel etmendir. Evrim, bu yollarla oluşan değişimlerin popülasyon genelinde daha sık veya daha nadir hale gelmesiyle işler.Evrim sadece insanları değil.Tüm canlıları kapsar.
Birde şu açıdan bakarsak Yaratılış'a inanmanın, dinden dine değiştiği,yüzeysel olduğu ve bu yüzden evrimin daha mantıklı olduğunu görülmektedir.
İnsanlar, maymunlardan gelmez.Maymun ve insanın atası olan canlı aynıdır ve zamanla maymun ve insan iki ayrı kol olarak gelişmiştir.
Aslında Darwin'in söylediği ile dinlerin söyledigi pek çelişmez kökende.Olaya sadece maymundan gelmek şeklinde bakılmaz ve milyonlarca yıl süren bu gelişmenin başlangıç noktasına dönecek olursak, evrim teorisinin desteklediği şudur:
Dünya "Big Bang(Büyük Patlama)" sonucu oluştuğunda, ilk proteinik yapıların oluşmaya başladığı ortam "corba" dediğimiz, çamursu, tek hücreli canlıların oluşumu için optimum koşullar sağlayan(sıcaklık, atomik karışım, gazlar vs.) bir ortamdı.Dinin söylediği şey ise:
"Biz insanı çamur ve kan pıhtısından yarattık" şeklindedir.Evet Tanrı'nın tüm evreni altı günde yarattığı yazılır kitaplarda ama tanrısal zaman ölçülerinin bizim kullandıgımız zaman ölçüleri ile bir olamayacağı açıktır.
Bilimde şöyle ayrılır :
└─ Primatlar
├─ Önmaymunlar
├─ Maymunlar
└─ İnsansılar
├─ Gibon
├─ Şempanze
├─ Goril
├─ Orangutan
└─ İnsan
Diğer türlerden nasıl ayrıldıysak maymunlarlada yakın bir türden ayrılmışızdır.
Arkadaşlar şimdi ben yazdıklarınıza bakarak şunları topladım.Sizce bunların üstüne birkaç daha şey ekliyip böylemi anlatayım.Yoksa yerini değiştir dediğiniz yerler falan varmı?Ve yazım yanlışı veya telaffuz yanlışı yaptığım yer varmı?
ilk proteinik yapıların oluşmaya başladığı ortam "corba" dediğimiz, çamursu
burda proteinik cidden varmı yazım yanlışımı? aynı şekilde "corba" nasıl telaffuz ediliyor?
Ve burdaki çamursumu?
Darwin'in Teorilerine bir göz gezdirdimde müslüman olmasam inanırdım.:)Çok mantıklı şeyler düşünmüş.
Ayrıca çok yazılar buldum Darwin'in.Bunları kullanacağım.:)
Redrum
11.Şubat.2008, 23:27
burda proteinik cidden varmı yazım yanlışımı? aynı şekilde "corba" nasıl telaffuz ediliyor?
Ve burdaki çamursumu?
Benim bir bilgim yok ben bir yerden bulup ekledim dostum:)
Addolorato
11.Şubat.2008, 23:30
Corba Korba diye telaffuz edilir bence.
Redrum
11.Şubat.2008, 23:38
Corba Korba diye telaffuz edilir bence.
Hayır hayır, orda kastedilen Çorba:) Yanlış bişe söylemeyin.
Münazara Salı günü.Tüm hazırlıklarımı yaptım.Allah'ım sen bana yardım et.:)
El Comandante
23.Şubat.2008, 02:46
Münazara Salı günü.Tüm hazırlıklarımı yaptım.Allah'ım sen bana yardım et.:)
Münazara konusu Yaratilis vs. Evrim. Sen ise Allah'tan yardim bekliyorsun. :icon_biggrin:
Saka bir yana, basarilar. (=
Münazara konusu Yaratilis vs. Evrim. Sen ise Allah'tan yardim bekliyorsun. :icon_biggrin:
Saka bir yana, basarilar. (=
Aslında Evrim'e ön yargılı yaklaşmamak gerekiyor.Evrimi biraz okusan asla dine karşı geldiği falan yok. (=
El Comandante
23.Şubat.2008, 02:49
Aslında Evrim'e ön yargılı yaklaşmamak gerekiyor.Evrimi biraz okusan asla dine karşı geldiği falan yok. (=
Bunu bana söylüyorsun, helal sana :D
Neyse, forum da bazi konulari dillendirmemek gerekiyor. (=
Şaka mı bu?
OMANA
23.Şubat.2008, 03:35
tartışman bittimi bilmiyorum ama sana bi kaç şey aktarayım...
bizim rezil eğitim sistemimiz evrim teorisini bize insan maymundan mı gelir tartışması içerisinde anlatmış ve bizde bu teoriye sadece gülüp geçmişizdir..
İbob diyorki müslüman olmasaydım evrim terisine inanırdım ..
hiç bir alakası yok...hemde hiç...
yaradılış teorileri hala dünyadaki en anlaşılır ve en çok inanılan yöntemdir..Dünyanın yaradılışının tanrı tarafından oluşturulduğu görüşü ile türlerin değişik iklim ve coğrafi koşullarda değişimi uğradığını anlatan evrim teorisi arasında temelde hiçbir sıkıntı yok..
bütün sıkıntı adem baba ile havva anne olayı yani insanın meydana gelişi..
insanın nereden geldiği tartışmasına hiç girmemek evrim teorisini daha iyi anlatır. Çünkü daha teori hakkında hiç bi şey bilmeden insan maymundan gelmedir tartışmasına girmek türmden boşbir çaba...
en iyisi evrim teorisinin daha anlaşılır yönlerinden başlamak..
şimdi teoriye başlayalım...
insanlarında tüm canlılarında vucudunun temel taşı olan nedir..hüclereler...bilimadamları hücrenin kendini değişik koşullara adapta edebilme özelliğini keşfettilerki bu da evrim teorisini oldukça destek veren bir durum aslnda hücrenin kendini değiştirebilmesi gözlede gözlemlenebilir nasılmı..
hepimiz hücrelerin oluşumuz değilmi...
o halde...
sıcak bölgede ki insanların el ve ayklarının büyük olması buna karşın eskimolarının renkleri dünyadaki farklı bölgelerde yaşayan insanların fiziği bir anlamda coğrafi ve ilkim koşullarına göre şekillenmiştir..
sadece insanlarmı..
canlılara bir bakın sakın kutup ayısının beyaz oluşu ile yaşadığı coğrafyaya uyumunu tesadüf sanmayın....
velhasıl canıların bulunduğu coğrafikoşullara göre farklılıklar göstemesi öte yandan sürec içerisinde canlıların sürekli değişmesi kimi türlerin bu uyumu gösterirken kiminin yok olmasıda canlıların evrim gösterdiğinin bir örneğidir..
gelelim insan maymun meselesine...
insanın maymundan gelmesi falan mümkün değil tamamen değişik varlıklar...ancak aralarında bir ortaklık olduğunuda siz ne kadar inkar ederseniz edin bilimsel bir gerçek..çünkü DNA araştırmalarında insan DNA sına en fazla benzerlik gösterenler Şempanzeler...
buradan çıkacak sonuç şu: İnsan maymundan gelmemiştir. İnsan ve maymun evrim sürecindfe birbirine benzer kökenden gelmiş ve benzeri değişimler geçirmiştir..
EĞER BUNA BİR itirazınız varsa o halde eski çağlara ait insan fosillerine bakınız eğer o insanların yüz yapısı vucut yapısı ve büyklüğü vucudundaki kıl miktarı saç yapısı vs.. bugünkü insanlar ile tamamen aynı diyorsanız o halde evrim teorisi tamamen fiyaskodur diyelim...
ama eğer allah yaratsın eğer başka şekilde inanılsın dünyada insanlarda evrim sürecine dahil olmuş ve geçen zaman içerisinde değişim göstermişltir.bunun dinlerle bir büyük bir sorunuda yoktur..çünkü Yaradılış teorisi insanı allahın yatattığını söyler ama geçen zaman içeisinde hiç değişmedi demez...
ayrıca canlıların değişen coğrafi ve ilkimsel koşullara kendini adapde edebilseni anlatan evrimi neden din karşıtı göreceğinize cablıların varlığını sürdürmesi için onlara verilmiş müthiş bir meziyet olduğunu ve bunun da allah tarafından verilmiş olabileceğini düşünmüyorsunuz..
belki de evrim teorisi sizin sandığınız gibi din düşmanı değil aksine yaratıcının gücünü gösteren bir teoridir.. kim bilir...
Sirius Black
23.Şubat.2008, 03:40
Şaka mı bu?
Değil. Doğal Seçilim gibi bir çok yaklaşımı okuduğunuzda dinle hiç bir karşıtlı olmadığını görülür. Evrim'e göre maymundan geliyoruz diye bir şey de yok.
Revolution
24.Şubat.2008, 23:53
İnsanlar Allah tarafından yaratılmıştır fakat zamanla evrim geçirmiştir bu doğru.. Diş doktorum söylemişti ilk insanlarda yiyeceklerin fazlasıyla sert olmasından dolayı 50 diş mi ne varmış ancak zamanla bildiğiniz gibi 32'ye kadar inmiş bu sayı..Bunlar var ama maymunlardan geldiğimiz tabii saçmalık.
Münazara saat 15:30'da.Ben hasta olduğum için dün ve bugün okula gitmedim.Ama Münazara için saat 15:30'da orda olacağım.Kazanıp geleceğim.:p
80 dk lık maçın sonunda acaba galip kim olacak.:D
DenizlispoR
02.Mart.2008, 21:40
Berkay.Lakabını kullanmayacağım.Verdiğim taktikleri uygula.Bir sürü bilinmedik kelimeler kullan ;;).Ben sadece ufoyu tanıtırken sürüyle bilinmedik kelime kullandım.R.İ. taktiğinide kullanacaksın :D.(2;;))Ve her soruya mantıklı yada mantıklı sanılabilecek cevaplar ver.Hadi goçummmm :zuhaha.Bu münazara senin :zuhaha :n:.
Münazara bitti.Sonuç henüz belli değil.Ama samimiyetle söylüyorum mükemmeldim.Herkes yanıma gelip Berkay bu senmisin dediler.:zuhaha
İşte münazarada rakiplerimizin bazı lafları ve en sonunda benim hepsini susturup rezil ektiğim cevaplar.:D
Rakip 1:
Evrim şöyle, evrim böyle.Yalan kardeşim.Yaratılış daha mantıklı(5 dk boyunca böyle konuştu.Archaeopteryx(ismini telaffuz bile edemedi:D) yalandır.İnanmıyorum dedi.
Rakip 2:
Siz Allah'a inanmıyorsunuz.Ateist görüşünü savunuyorsunuz.
Evrim yalandır.Tüm canlıları Allah yaratmıştır.
Miller(adında biri) ilk başta evrim'e inanmış.Daha sonra mantıksız olduğunu düşünmüş ve yaratılış'a inanmıştır dedi.
Rakip 3:
Evrimi inandıracak hiçbir kanıt yoktur.
Sureler, Ayetler böyle demiyor.
Darwin birşey yapmış.Bizi kandırmak için olduğu anlaşılınca müzeden kaldırılmış.
Zürafa çevre şartlarına göre uzamışsa Keçi'de uzamalıydı dedi.
Rakip 4:
(Uzun uzun dini anlattı).
Çevre faktörleri canlıları etkilemez dedi.
Rakip 5:
(Resmen bizi dinsiz yaptı.Siz ateist'siniz diyecek kadar bile büyüttü olayı.Cinleri anlattı.:zuhaha)
İşte bu laflara cevaplarım.
Rakip 1'e cevabım:
Kendi görüşünü savunmuyorsun.Sürekli bize taş atıyorsun.Kendi konun hakkında yeterli bilgin yok.Git çalışta gel.
Hayvanlar robot değil.Onlarında vücutları, organları var.
Archaeopteryx'i daha doğru düzgün telaffuz edemiyor ama yalan olduğunu söylüyor.
Rakip 2'ye cevabım:
Biz Yaradanı inkar etmiyoruz.Senin dediğin gibi olsaydı dünyada çok az canlı çeşidi olurdu.Ama bu böyle değil.;;)
Lamarck'ta ilk başta yaratılışa inanmış ve daha sonra evrimi okuyup evrime inanmıştır.
Sürekli kaynaktan konuşuyorsun.Kendi düşüncelerini söylemiyorsun.
Rakip 3'e cevabım:
Kanıt yok diyorsun ama Archaeopteryx kanıtını unutuyorsun.
Her dinde Yaratılış farklı savunulur.Eğer herkes müslüman olsaydı o Ayetler geçerli olurdu.
Darwin birşey yapmışta yalan olduğu anlaşılınca müzeden kaldırılmış diyorsun.Ama Darwin'in mezarının müzede olduğunu bilmiyorsun.
Rakip 4'e cevabım:
Sürekli kaynaktan anlatıyorsun.İşin içine Dini katıyorsun.
Ayrıca Çevre Faktörleri canlılara etki eder.Okuda gel.
Rakip 5'e cevabım:
Din dersinde değiliz ve münazaradayız.Bize dini öğretmeye kalkma.Ayrıca Ateist falanda değiliz.
Son olarak eklemek istediğim şey Biz maymundan gelmedik, sizde topraktan yaratılmadınız.
Bundan sonra sınıf hayretler içinde bana baktı.Çok beğendiler.Hocada öyle.:zuhaha
Eminim hatalarım olmuştur ama kazasız belasız atlattık Allah'a şükür.:)
Eğer böyleyse kazanmışsındır büyük ihtimalle.
Ama yazdıklarına göre rakipler saçmalamış gibi geldi bana.
DenizlispoR
03.Mart.2008, 01:36
Rakip 5:
(Resmen bizi dinsiz yaptı.Siz ateist'siniz diyecek kadar bile büyüttü olayı.Cinleri anlattı.:zuhaha)
Koptum :zuhaha.Özelllikle son cümleye :n::zuhaha.
Eğer böyleyse kazanmışsındır büyük ihtimalle.
Ama yazdıklarına göre rakipler saçmalamış gibi geldi bana.
Doğru düzgün çalışmamışlarki.5 kişiye 5'er dk'dan 25 dk birde grup sözcüsüne + 5 dk toplam:30 dk süre.Ama bu konuşmaları verilen süreden daha azdı.Biz ise süreyi yetiştirmek için çok hızlı davrandık.
Çalışanın kazanacağını gördük.
Konu ne olursa olsun. Ama ben yine tekrarlayayım böyle bir münazara konusu olmaz!.. Dini bir inanışla henüz kesinleşmemiş-hatta belki kesinleşemeyecek- bir kuramı tartıştırmak çok saçma bence.
Sirius Black
03.Mart.2008, 01:57
ders vermişsin. bitmiş işleri.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Konu ne olursa olsun. Ama ben yine tekrarlayayım böyle bir münazara konusu olmaz!.. Dini bir inanışla henüz kesinleşmemiş-hatta belki kesinleşemeyecek- bir kuramı tartıştırmak çok saçma bence.
Münazara : Bir konu üzerinde, belli kural ve yöntemlere uyularak yapılan tartışma. yani kesin ya da değil her konuda münazara olur.(::)
ders vermişsin. bitmiş işleri.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Münazara : Bir konu üzerinde, belli kural ve yöntemlere uyularak yapılan tartışma. yani kesin ya da değil her konuda münazara olur.(::)
Şimi artistliğe gerek yok. Onu ben de biliyorum.
Bu konu bence şuna benziyor:
Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa Dünya yuvarlak mı? gibi geliyor bana ;)
PesimiSTyLa
03.Mart.2008, 02:11
Biz maymundan gelmedik, sizde topraktan yaratılmadınız.
Kuranı Kerimde topraktan geldik diyor. Keske bilmeden sallamasaydın.
Şüphesiz, Allah katında İsa’nın durumu, Adem’in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona “ol” demesiyle o da hemen oluverdi. (3 Ali İmran Suresi - 59)
Sirius Black
03.Mart.2008, 02:39
Şimi artistliğe gerek yok. Onu ben de biliyorum.
Bu konu bence şuna benziyor:
Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa Dünya yuvarlak mı? gibi geliyor bana ;)
iki zıt konuyu tartışmakla bunun arasında çok fark görüyorum ben. :icon_redface:
Kuranı Kerimde topraktan geldik diyor. Keske bilmeden sallamasaydın.
Evrim'de bunu yalanlıyor.
Bazı yerlerde kendi yorumlarımı eklemiş olabilirim.Ama kimse cevap vermeyince üste çıkmış gibi oldum.:D
iki zıt konuyu tartışmakla bunun arasında çok fark görüyorum ben. :icon_redface:
Sırf tartışmanın uzamaması için buna devam etmeyeceğimi bildirmek isterim.
Fernando Gago
03.Mart.2008, 05:01
Berkay evrim teorisi çok kapsamlı ve her geçen gün yeni buluntuları olan bir teori Darwin veya maymundan gelme bu teorinin "meydatik yönü" Eğer konuyu Darwin'e indirgersen kazanma ihtimaliniz pek yok malum ülkemizin şartları ortada :) Zamanım olsaydı kaynaklar hakkında yardımcı olabilirdim ama bu aralar pc ile pek ilgilenemiyorum sen evrim teorisini incele bence darwin'i bi kenara bırak :)
Ayrıca münazaralarda ne anlattığın değil nasıl anlattığın ve konuyu nasıl savunduğun önemli yani böyle "Olmalı" Kendini bunahazırlasan daha iyi olur ...
Berkay evrim teorisi çok kapsamlı ve her geçen gün yeni buluntuları olan bir teori Darwin veya maymundan gelme bu teorinin "meydatik yönü" Eğer konuyu Darwin'e indirgersen kazanma ihtimaliniz pek yok malum ülkemizin şartları ortada :) Zamanım olsaydı kaynaklar hakkında yardımcı olabilirdim ama bu aralar pc ile pek ilgilenemiyorum sen evrim teorisini incele bence darwin'i bi kenara bırak :)
Ayrıca münazaralarda ne anlattığın değil nasıl anlattığın ve konuyu nasıl savunduğun önemli yani böyle "Olmalı" Kendini bunahazırlasan daha iyi olur ...
Münazara bitti bile.:DGüzeldi, zevkliydi.Karşı tarafın az çalışması ve nasıl olsa yeneriz evrimmi kalmış demesi bizim işimize yaradı.:DMahvettik onları.:p
Fernando Gago
03.Mart.2008, 23:38
Haa iyi o zaman :D
Münazara bitti bile.:DGüzeldi, zevkliydi.Karşı tarafın az çalışması ve nasıl olsa yeneriz evrimmi kalmış demesi bizim işimize yaradı.:DMahvettik onları.:p
Senin en büyük şansın bizim eğitim sistemimiz hep diyorum..
insanlara hiçbirşey doğrduzgün anlatılmıyor.
ha..konu evrimmi taman..kuranda şöyle yazıyor...senin baban deden maymunmu...
bu gibi laflarla bilimsel bilgiyi çürütebileceklerini sanıyorlar..
mesela insanın topraktan yaratılması mevzuu..
ilk insan nasıl olmuştur tartışması olsa haklısınız o zaman toprakmı sumu tartışılır...örneğin dünyadaki ilk canlı olan plankton suda üremiştir ancak unutulmamalıki suyun hemen altındada onunla kimyasal tepkimeye giren topraktır...
ama söz konsu olan ilk canlı değil...söz konusu olan doğal seleksiyon dediğimiz yani değişik çevre coğrafi şartlar ve iklim koşulları altında türlerin değişimesi ve yeni türlerin ortaya çıkması...
zaten bununinkar edilebilecek nesi var..
baknız dinazorlara..çevresel şartlar ve besin zincirinin o derece büyük canlıları kaldıramayınca bu türler yok olmuş ama yerini onların daha küçük daha az besinle yetinelienleri almıştır..
velhasıl berkay...
evrim konusunu savunmak ilk bakışta zor görünsede...
karşındakiler..
her nasılsa..
deden maymunmuydu..
sen dinsizmisin gibi
içeriksiz ve bilimsel bilgiden nasibini almamış insanlar yığını olacağı için..
öte yandan konuyu boşlamayıp emek verdiğin için yazdıklarından anladığım kadarıyla karşı tarafı madara etmişsinn :)
din tartışılmaz diye bir kaide mi var?
Kur'an'ın bu günlere nasıl geldiğini biliyor muyuz? bilmiyoruz. sadece inanıyoruz. Zaten adı üstünde, inanç oluyor. Ve inandığımız çoğu şeyin tartışmaya açık olması son derece normal. Mezheplerin ortaya çıkış nedenlerinden biridir bu ayrıca.
Mesela, ilk insanlar Adem ve Havva'nın üreme sürecinde, çocukları olduktan sonra, çocukları nasıl ürüyor peki? Bu konuda eksik kaldım sanırım bu konuda bilgisi olan varsa, bir yerde okuduysa devamını merak ediyorum. Peygamber Efendimizin ya da diğer Peygamerimizin mucizleri gibi bir mucize mi söz konusu?
canavar20
05.Mart.2008, 01:30
Mesela, ilk insanlar Adem ve Havva'nın üreme sürecinde, çocukları olduktan sonra, çocukları nasıl ürüyor?
Kardeş kardeş ile evelnebiliyordu.(daha doğrusu üreyebiliyordu) Hatta bu yüzden kardeşler arasında kavga bile oluyordu..
Benim bildiğim bu, yanlış olabilir.
Redrum
05.Mart.2008, 01:30
din tartışılmaz diye bir kaide mi var?
Kur'an'ın bu günlere nasıl geldiğini biliyor muyuz? bilmiyoruz. sadece inanıyoruz. Zaten adı üstünde, inanç oluyor. Ve inandığımız çoğu şeyin tartışmaya açık olması son derece normal. Mezheplerin ortaya çıkış nedenlerinden biridir bu ayrıca.
Mesela, ilk insanlar Adem ve Havva'nın üreme sürecinde, çocukları olduktan sonra, çocukları nasıl ürüyor peki? Bu konuda eksik kaldım sanırım bu konuda bilgisi olan varsa, bir yerde okuduysa devamını merak ediyorum. Peygamber Efendimizin ya da diğer Peygamerimizin mucizleri gibi bir mucize mi söz konusu?
iki tane ikiz (yani 4 tane) çocukları oluyor. bu ikizlerin her ikisi de kız-erkek. Farklı ikizleriyle çift oluyorlar.
En baştaki konuya gelirsek bence Din ile Evrim'in tartışması çok saçma olur. neden diyeceksin? Öncelikle, orada vahiyleri tanık gösterirsen, münazarada sanırım eline birşey geçmez. Din konusu somut olarak ispatlanamayacak, ancak insanın kendi iç muhasabesiyle bazı yargılara varabilecek şeylerle dolu olduğu için, hele hele karşısında tamamen somut, bilimsel bir konu var, o halde bu münazara saçma bence. Ha dediğin yanlış mı? Münazara eğer şöyle olsaydı: "Kan akınca abdest bozulur mu bozulmaz mı?" o zaman belki senin dediğin şey olabilirdi.
El Comandante
05.Mart.2008, 01:49
Din konusu hicbir zaman bilimsel olarak aciklanamayacagi icin, bu konular üzerinde tartisilmasi gayet dogaldir. Kur'an, Incil ve Tevrat'ta gecenler bilimsel olmadigi icin, insanlar vicdanlarina göre degerlendiriyor bunlari. Ama bilimle ugrasan insanlarin, felsefeyle ugrasan insanlarin bu gibi konulari arastirmalari, üzerlerine gitmeleri kadar normal birsey yoktur. Karsit düsünceler mutlaka olacaktir, ama bu karsindakine laf atarak degil, onunla düzgün bir sekilde bu konular hakkinda tartisarak gerceklesir. Zaten normal bir sekilde tartisilmadigindan dolayi bu teorileri hala anlayamiyoruz.
Simdi tam olarak matematiksel verilerle konusamayacagim ama insanligin dogusundan, bu güne kadar olan süre zarfi icinde insanlarin evrim gecirdiklerine inaniyorum. Bundan 60 milyon yil öncesinde insan nasildi, simdi nasil ?
Bütün kitaplarda, inananlar tarafindan söylenenlere göre hicbirsey yokken Tanri insani var etmistir.
Peki bundan 350 milyon önce yasayan canlilarin bile fosil kalintilari varken, insanlarin neden yoktur ? Kemik yapisi da hemen hemen tüm canlilarda aynidir, bilim bunu söylüyor. Insan kemigine en yakin olan neanderthalin kemik yapisi da bundan 800 yil öncesine dayaniyor.
Bilim ilerledikce, cok tanrili sistem kendisini tek tanrili dinlere birakti. Günümüz de tanriya inanmayanlarin sayisi da her gecen gün artmaktadir. Benim demek istedigim sudur, bilim ilerledikce bu teorileri daha net bir sekilde cözecektir. Bizler de gercegi net bir sekilde ögrenecegiz ...
kaydırı kuppak
05.Mart.2008, 04:18
tebrikler baran abi çok güzel yazmışsın ;)
Del Piero_10
06.Mart.2008, 06:50
Konuya girmeyi düşünmüyordum ama birkaç yanlış anlaşılmaya arama motorlarının da yardımıyla kısaca değinmek istedim.
''İnananlara göre Tanrı hiçbir şey yokken insanı var etmiştir?''
- İlk yaratılan Peygamberimizin nurudur. Bu nurdan diğer varlıklar yaratılmış ve en sonunda da insan yaratılmıştır.
Dünya ve içindekilerin yaratılması konusunda Peygamber efendimiz şu sırayı bildirmektedir: Toprak, dağlar, ağaçlar, hayvanlar, mekruhlar, nur ve Hz. Adem (as) (Müslim, Sıfatu'l-Kıyâme 27, (2789).
''Bilim ilerledikçe, çok tanrılı sistem kendisini tek tanrılı dinlere bıraktı. Günümüz de tanrıya inanmayanların sayısı da her geçen gün artmaktadır?''
- Tarihin ve toplumun evrimleştiği aldatmacasını öne sürenlerin bir diğer yanılgıları da, toplumların en önemli değeri olan dinin de evrim geçirdiği iddiasıdır. Bu iddia, 19. yüzyılda ortaya atılmış, materyalistler ve ateistler tarafından hararetle savunulmuş, ancak bu iddiayı destekleyen hiçbir arkeolojik bulgu elde edilemediği için, bir spekülasyon olarak kalmıştır.
İnsanlığın daha eski çağlarda sözde "ilkel", yani çok-tanrılı ve kabilesel dinlere inandığı, tek Allah'a inanma ve tüm insanlığa hitap etme esasına dayalı hak dinin -ki bu din, ilk insan olan Hz. Adem'den bu yana Rabbimiz'in insanlığa vahy ettiği Hak Din'dir- sonradan ortaya çıktığı iddiasının hiçbir dayanağı yoktur. Ne var ki bazı evrimciler, bu iddiayı sanki kanıtlanmış tarihsel bir gerçekmiş gibi göstermeye çalışmakta, ancak bu tutumlarıyla büyük bir hata yapmaktadırlar. Darwin'in biyolojik evrim teorisi nasıl bir aldatmaca ise, ondan ilham alınarak geliştirilen dinlerin evrimi teorisi de bir aldatmacadır.
Dinlerin Evrimi Yanılgısı Nasıl Gelişti?
tafsilatı için
http://www.kabatasdevri.com/kabatas_devri_03.php
alıntıdır
Bu da benim gözlemim
Bilim ilerledikçe insanlar dinlerinden dönmekten çok evrenin tesadüfen varolamayacağını görüp dine yönelir hale gelmiştir.Bugün bilimin geldiği nokta evrim ve materyalizm iddiaları karşısında yaratılış gerçeğini doğrulamaktadır.
Tabiki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da inananlar ve inanmayanlar olmaya devam edecektir ancak bilim birçok insanı dinden uzaklaştırmaktan ziyade dine yakınlaştırmakta hatta inançlarını kuvvetlendirmektedir.
Dinlerin evrim geçirdiğinin asla ispatlanamadığı cümlesinin hiç ama hiçbir anlamı yok..
darvinin evrim teorisinden bile çok daha kolay ispatlanabilir bir şey...
insanlar çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere yöneldiği boş bir idda ise o halde ...bütün yunan mitolojisini at çöpe..
bütün hitit dinlerini at çöpe
bitin sümer tanrılarını at çöpe
bütün mısır tanrılarını at çöpe
hepsi yalan...
bütün hint felsefesini at çöpe...
o kadar komediki..
en basit genel kültüre sahip biri bile yunanlıların çok tanrılı dinlere inandığını ...tanrılarından kiminin aşkı temsil ettiği (eros) ..en büyük tanrının Zeus olduğunu rahatlıla bilir...
velhasıl yeryüzünde çok tanrılı dinler var olmuştur..hemde tek tanrılı dinlerden çok çok daha eski bir zamanda...
Hint mitolojisinde ise kutsal varlıklar değişik şekillerde vucut bulur..Kiminde yılan kiminde bir put kiminde ise inek kutsallaştırılmıştır.
tüm bunlar ışığında yeryüzünde çok tanrılı dinler yoktur ilk insandan beraber tek tanrılı dinler vardır iddiası hem tarihle hemde gerçekle hiç ama hiç alakası yoktur...
Din tartışılabilirmi ...
elbette din biraz da vicdandır..isteyen de istedği dine inanır..ama benim itirazım isteyenin istediğine inanması değil...
benim itirazım tarihsel ve bilimsel gerçekliklerin dini savunuyoruz diye yalan yanlış bilgilerle yokmuş gibi ortaya sunulmaua çalışılması..evrim teorisi gibi çok tanrılı dinler gibi...
El Comandante
09.Mart.2008, 16:38
Hepimizin bildigi gibi, ülkemizin temel sorunlarindan birisi egitimdir. Bu yüzden de kitap okumayan insanin sayisi hayli fazladir. Egitim gördügü halde, sadece bos zamanlarinda kitap okuyan insanlar yüzünden de Türkiye kültür, bilim bakimindan mükemmel bir ülke olamamistir. Böyle teorileri kavrayabilmek icin, tartismalar da yer alabilmek icin kitap okumak sarttir. Evrim karsiti insandan, evrim teorisini savunan insana kadar, ben bu konuda evrim hakkinda cok sayida makale, kitap okuyan kisi oldugunu sanmiyorum. Insanlar bilgi sahibi olmadan, fikir oluyorlar nedense ...
Evrim teorisinde en cok yanlis anlasilan sey maymundan geldik lafidir. Büyük bir kitle sirf bu yüzden evrim teorisine inanmaz. Halbuki biz maymundan gelmedik. Olayi iyi arastirmak lazim.
Maymunlar bizim atamiz degildir. Milyonlarca yil önce maymunlar ile ortak atalarimiz vardi. Günümüzde hem insanlar hem de maymunlar bu ortak atanin genlerini tasimaktadirlar. Evrimlesme sonucu bu atadan olusan dallar ayrilmaya basladilar. Homo Habilis,Homo Erectus,Neandarthel yani insanlar baska bir daldan, maymunlar da baska bir daldan evrimlesmeye basladilar.
Maymunlar bizim atamiz degillerdir, genetik bagimizin bulundugu türlerdir.
Darwin de bunu belirtir. Insanin maymundan gelmedigini, ama maymunun da, insanin da ortak bir canlidan türedigini ve fiziki, kimyevi kosullar sayesinde de evrim gecirdigini belirtmektedir.
http://www.milliyet.com.tr/2006/09/23/yasam/ayas.html
Su kaynaga da göz atmanizi isterim.
Ayrica Evrim teorisi hakkinda yayinlanan 15 makaleyi de paylasabilirim sizlerle.
Sadece yapmaniz gereken sey, objektif bir sekilde konulari degerlendirmek. Camurdan gelmek mi mantikli, yoksa evrimden mi ?
Maymunlardan önce de tek hücreli canlilar da yasiyorduk, evrimle karaya ciktik ve bugüne kadar bircok evrim gecirdik. Hala da gecirmeye devam ediyoruz. Insan beyni her gecen yüzyil evrim geciriyor.
Insanlar özgürdür, beyinleri özgürdür ve bu dogrultuda olaylara özgür bir sekilde bakmalari gerekir. Sorgulamayan, herseye biat eden insanlar her ne kadar özgür olduklarini belirtseler de, tutsaklardir bana kalirsa ...
Saygilar ...
Del Piero_10
09.Mart.2008, 18:42
Dinlerin evrim geçirdiğinin asla ispatlanamadığı cümlesinin hiç ama hiçbir anlamı yok..
darvinin evrim teorisinden bile çok daha kolay ispatlanabilir bir şey...
insanlar çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere yöneldiği boş bir idda ise o halde ...bütün yunan mitolojisini at çöpe..
bütün hitit dinlerini at çöpe
bitin sümer tanrılarını at çöpe
bütün mısır tanrılarını at çöpe
hepsi yalan...
bütün hint felsefesini at çöpe...
o kadar komediki..
en basit genel kültüre sahip biri bile yunanlıların çok tanrılı dinlere inandığını ...tanrılarından kiminin aşkı temsil ettiği (eros) ..en büyük tanrının Zeus olduğunu rahatlıla bilir...
velhasıl yeryüzünde çok tanrılı dinler var olmuştur..hemde tek tanrılı dinlerden çok çok daha eski bir zamanda...
Çok tanrılı dinlerin varolmadığını iddia eden kimse yok zaten. İlk insandan beri var olan tek ilah inancının zamanla kasti olarak yada bilinmeden insanlar tarafından bozulması sonucu çok tanrılı dinlerin türemiş olduğunu birçok araştırmacı kabul ediyor.Örneğin Sümerler'in inandığı tek ilaha ait sıfatların yanlış yorumlanmaları sonucu farklı farklı ilahların ortaya çıktığı tabletlerin tercümesi ile anlaşılmıştır.Mısır, Babil, Eski Yunan, Hint uygarlıkları için de aynı şey söz konusu.Bu konuda farklı uygarlıklar üzerine yapılan araştırmaların hepsi aynı kapıya çıkıyor.
TR.CaPTaiN
10.Mart.2008, 00:28
Evrim teorisi konusunda yıllardan beri devam eden tartışmalara bilimadamları dün son noktayı koydu.Böylece Darwin'in ortaya attığı teori bir daha ortaya çıkmamak üzere yerin dibine gömüldü.
Evrim teorisi konusunda yıllardan beri devam eden tartışmalarda dün yeni bir sayfa açıldı. Dünyaca ünlü bilim adamları son yıllarda fosiller üzerinde yapılan incelemenin teorinin şimdiki halini çürüttüğünü açıkladı.
Evrim teorisine göre modern insan, 3 aşamadan geçerek günümüze ulaşmıştı. Milyonlarca yıl öncesinde modern insanın ilk atasına Homo Hibilis adı verildi. Ardından Homo Erektus geldi. Ve son olarak insanın şu anki haline ulaştığı Homo Sapiens türü yaşamaya başladı.
Ancak bu sıralama dün bilim adamları tarafından yapılan açıklamayla darbe yedi. Amerikalı paleantrolog Maeve Leakey AP ajansına yaptığı açıklamada 'Normalde farklı dönemlerde yaşamış olması gereken ilk iki türün tam 500 bin yıl boyunca yan yana hayatlarını sürdürdüğünü belirledik' dedi.
2000 yılında Kenya'da yaptığı kazılarda, bir Homo Erectus'a ait kafatasıyla bir Homo Habilis'a ait çene kemiği aynı seviyede bulundu. Yedi yıl süren araştırmalar sonucunda iki fosilin de aynı dönemde yaşadığının anlaşılması bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Çünkü Homo Habilus'ların 2.5 ile 1.8 milyon yıl önce, Humo Erectus'ların ise 1.9 milyon yıl öncesinden 250 bin yıl öncesine kadar var olduğu iddia ediliyordu.
Vatan
Arşiv