PDA

View Full Version : Açlar Ülkesi Zimbabwe'de Doğum Günü Partisi

Addolorato
11.Şubat.2008, 23:19
7 milyon kişinin aç kaldığı, parasından 12 sıfır atan Zimbabve’de devlet başkanı Robert Mugabe, 85’inci doğum günü için 300 bin dolarlık, havyarlı ıstakozlu lüks parti organizasyonu yaptı.

AÇLIĞIN kol gezdiği, kolera salgını yüzünden 4 bine yakın kişinin öldüğü, halkın yüzde 94’ünün işsiz olduğu Zimbabve’yi 30 yıldır demir yumrukla yöneten Başkan Robert Mugabe, 85’inci doğum günü şölen hazırlıklarıyla halkıyla dalga geçiyor. Afrika’nın en yaşlı lideri Mugabe’nin 21 Şubat’ta başlayacak ve bir hafta sürecek doğum günü kutlamalarında 300 bin dolar harcanacak, beş ton pirinç tüketilecek, 100’e yakın deve kurban edilecek, misafirlere havyarlı ıstakozlu şampanyalı zengin mönü sunulacak.

Son 15 yılın en kötü kolera salgını

Doğum günü kutlamalarının organizatörü Patrick Zhuwawo, "Afrika’nın kahramanı ve ülkenin büyük lideri için doğum günü kutlamak bizim için çok önemlidir" derken ülkenin muhalif basını ve Batılı yetkililer "Korkunç. Ya ülkelerinde yaşananlardan habersizler, ya da tamamen umursamazlar" diye konuşuyor. Zimbabve, dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip. Son 15 yılın en kötü kolera salgınını yaşayan ülkede geçen ağustos ayından bu yana yaklaşık 69 bin kolera vakası teşhis edildi.

Neler yiyecekler

2 bin şişe şampanya,

500 şişe viski,

8 bin ıstakoz,

100 kg karides,

3 bin ördek,

4 bin porsiyon havyar,

8 bin kutu Ferrero

Rocher çikolatası,

16 bin yumurta,

3 bin kek,

4 bin paket domuz sosisi,

500 kg peynir,

4 bin paket ****er.

KaPaLı
11.Şubat.2008, 23:25
Boğazından geçer ne olck. Onlar için halk önemli değil onlar küçük dünyalarında yaşıyolar nede olsa.

World Hollow o1
11.Şubat.2008, 23:26
tok açın halinden anlamaz.
ya da
zengin fakirin derdini bilmez.

Bekq
12.Şubat.2008, 02:50
tok açın halinden anlamaz.
ya da
zengin fakirin derdini bilmez.
Katılıyorum.

hezzo
13.Şubat.2008, 01:24
peki ben başka bir yere değinmek istiyorum filistine bu kadar yardım kampanyası yapılırken bu ülkeler neden unutuluyor?

World Hollow o1
13.Şubat.2008, 01:27
peki ben başka bir yere değinmek istiyorum filistine bu kadar yardım kampanyası yapılırken bu ülkeler neden unutuluyor?

kımın neyı varda verecek?

Savaş ülkesinle bu ülkeyi bir tutuyorsan düşünülmesi gerekir.

o kadar çok zengin bir ülke olsak inan herkese yardım yapılır.

hezzo
13.Şubat.2008, 01:49
kımın neyı varda verecek?

Savaş ülkesinle bu ülkeyi bir tutuyorsan düşünülmesi gerekir.

o kadar çok zengin bir ülke olsak inan herkese yardım yapılır.

sadece televizyonda son 1 haftada 9,5 milyon tl para topladık. Kızılay'ın+ hayırseverlerin yardımlarıyla Filistine gönderilen para en az 25 milyon tl'ye vardı. Verecek paramızın olmadığını düşünülmesinin düşünülmesi gerekir bence.
Gazze'nin nüfusu: 400.000
Zimbabwe'deki aç nüfus: 7.000.000 ayrıca.

Şimdi kimse yanlış anlamasın rica ederim.

Aşk-ı Şehir
13.Şubat.2008, 18:49
Zimbabwe'yi bizim tabii ki düşünmemiz gerekir ancak yıllarca bu ülkeleri sömürge olarak kullanan ülkelerin düşünmesi gerekmez mi?

Trabzonspor
13.Şubat.2008, 18:57
adamları spmure spmure bi kuru ekmege muhtac edıyolar o somurenlere yardım edenlerde hayatlarını dıledgıgı yasar gıder olan hep parası olmayana olur

Oghuse
13.Şubat.2008, 19:12
Ayranı yok içmeye..

Bedlamite
13.Şubat.2008, 19:49
Zimbabwe'yi bizim tabii ki düşünmemiz gerekir ancak yıllarca bu ülkeleri sömürge olarak kullanan ülkelerin düşünmesi gerekmez mi?
düşünselerdi sömürmezlerdi bir bakıma değil mi yani seni ısıran sivrisinek veya vitaminini çalan asalak ne kadar düşünüyorsa onlarda en fazla o kadar düşünür Zimbabwe 'yi.. Kaldı ki dünya üzerinde bir sürü sosyal yardımlaşma örgütü var.. Sadece Çinin 5 milyar nüfusu olduğunu düşünürsek 7 milyon nüfus açlıktan ve hastalıktan ölüyorsa bu bi insanlık ayıbıdır..Başkanıda global siyasi görüşü hakkında taktir ediyorum bal tutan parmağını yalar ekolünü mükemmellik derecesinde uyguluyor..Ama tarih okumamış heraldeki yeni bir ekmek bulamazlarsa pasta yesinler polemiğine gider bu durum ve umarım Zimbabwe halkı o dirayeti ve cesareti kendinde bulur..