Log in

View Full Version : Bursaspor TV

Crocodile1963
17.Şubat.2008, 00:30
Bursaspor TV yayına hazırlanıyor !

Bursasporumuz’dan bir ilk daha.. Ip tabanlı Televizyon ile Bursaspor TV yayın hayatına çok yakında başlayacak. Konu ile ilgili olarak Başkanımız İbrahim Yazıcı, Proje Kurucusu Murat Yanıklar ve Bursaspor Tv Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Mehmet Gerçeksi ile Özlüce Tesislerinde basın toplantısı yaptı.

Bursaspor Tv’nin yaklaşık 1 ay sonra yayın hayatına gireceğini belirten Başkanımız İbrahim Yazıcı “ Bilindiği üzere İstanbul’un 3 kulübü televizyon kanallarıyla taraftarlarına ulaşabiliyor. Bursaspor’un da televizyon yoluyla, doğru ve hızlı haberi taraftarlarına ulaştırması adına öncelikle yayınlarımız internet üzerinden başlayacak. Daha sonra uydu yoluyla herkesin izleyebileceği bir kanalı yayına sokmayı hedefliyoruz. Bu projeyi hayata geçirecek olmamızdan dolayı kendi adıma ve yönetim adına mutluluk duyuyorum. Bursasporumuza hayırlı olsun” dedi.

Projenin Kurucusu olan ve Bursasporumuzda geçmiş dönemlerde yöneticlik yapan Murat Yanıklar ise şunları söyledi; “ Teknolojinin ve medya sektörünün gelişmesi ile birlikte yayıncılık, internetin sağladığı imkanlarla birlikte her geçen gün farklılaşmaya başladı. Bursaspor Tv IP Platform üzerinden yayınlarına başlayacak. Bu sayede insanlar televizyonlarından, bilgisayarlarından ve cep telefonlarından yayınları izleyebilecekler. Bu iş içi dünyanın çeşitli kulüplerinin alt yapılarını izledik. İngiltere bu konuda üst düzeyde. Manchester United, Arsenal’in yanı sıra Barca Tv bu yapıda seyircisine ulaşıyor. Uydu’dan yayın için ise şuan lisans işlemlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Bursaspor’a hayırlı olsun “ dedi.

Bursaspor Tv’nin Genel Müdürlüğünü yapacak olan Mehmet Gerçeksi ise yaptığı açıklamada “ Bursaspor’u ileri taşımak için sadece saha sonuçları yetmeyecektir. Kurumsal bir yapıya bürünmek için Bursaspor’un çeşitli projeleri hayata geçirmesi gerekiyor. Bu proje üzerinde 2 yıl kadar çalışıldı. Türkiye’de bilişim sektörünün 1 numaralı ismi Murat Yanıklar ile yollarımızı kesiştirdik. Projeyi Başkana götürdük. Kendisi sağ olsun onayladı. Bu projede Bursaspor’un cebinden para çıkmayacak. Dünya’nın her yerinden Bursaspor antrenmanlarını, maçların öncesini – sonrasını, gelişen tüm olayları Bursaspor sevdalılarına ulaştıracağız. Şimdilik 10 kişilik bir ekibimiz olacak. Yıllardır yerel medyanın içerisindeyiz. Kesinlikle yerel medyamız ile bir rekabetin içerisinde olunmayacak. Karşılıklı ilişkiler ile güzel bir yayın yapmayı hedefliyoruz” dedi.

gezenti
17.Şubat.2008, 18:34
Büyüyoruz.....

Trabzonspor
17.Şubat.2008, 18:43
ınternet uzerınden yayın yapacakmıs sanırım uyduda dıgıturkte kabloluda olmucak galıba fazla abartmaya gerek olmadıgını dusunuyorum hem şu krız ortamında reklam verecke fırma az oılur

bugra 1905
17.Şubat.2008, 19:22
Her Ne Olursa Olsun İnşallah Bursaspor Yönetimi Bu Yayını Yapar

Crocodile1963
17.Şubat.2008, 22:42
ınternet uzerınden yayın yapacakmıs sanırım uyduda dıgıturkte kabloluda olmucak galıba fazla abartmaya gerek olmadıgını dusunuyorum hem şu krız ortamında reklam verecke fırma az oılur
1 ay içerisinde internet tabanlı yayın yapılacak interaktif yayın Türkiye'de henüz örneği yok yurtdışındaki klüplerin yapısıincelenerek yapılan 2 yıılık bir araştırma. Bursaspor'un Özlüce tesislerinde ve Bursa Atatürk Stadyumunda merkezleri olacak. Normal Tv kanalları gibi kameramanı-yönetmeni-genel yayın yönetmeni hepsi olacak ve uydu için gereken lisanslar alıdıktan sonra uydudan yayına geçecek.
Kurumsallaşma adına atılmış büyük bir adım. 3 İstanbul takımlarından sonra anadoluda yapılan ilk kanal.

gezenti
18.Şubat.2008, 00:10

Biz buluruz:)...Ama kısa bir zaman sonra uydudan da yayın yapılacak....

goosfraba
15.Haziran.2009, 19:26
http://www.bursaspor.org.tr/haberimage/tv.jpg
Bursaspor TV Yayına Başlıyor !
Kulübümüzün resmi yayın organı olan ve heyecanla beklenen Bursaspor TV Salı günü (Yarın) saat:10:00`dan itibaren internet üzerinden yayınlarına başlayacak. www.bursasportv.com (http://www.bursasportv.com)

Crocodile1963
18.Haziran.2009, 18:37
http://www.bursaspor.org.tr/haberimage/bursasportvrekor.jpg
Bursaspor TV rekor kırıyor !
Dün yayın hayatına başlayan Bursaspor TV taraftarlarımız tarafından büyük ilgi gördü ve ilk günde aldığı 2.000.000`luk hitle rekor kırdı.Dünya`da da büyük ilgi gören Bursaspor TV`ye, Şili, Peru, Kolombiya, Çin, ve Avustralya gibi ülkelerinde aralarında bulunduğu toplam 54 farklı ülkeden ziyaret yapıldı.

bySilver
18.Haziran.2009, 18:47
Helal olsun vallahi.

Fietra 10
18.Haziran.2009, 20:36
Kaliteli yayın yapılırsa tutar bundan sonrada..Gs ve Bjk Tv çok kötü gerçekten onlar gibi olmaz inşallah..Fb Tv bu konuda biraz daha önde görünüyor..Bakalım henüz izleme fırsatım olmadı Bursaspor Tv'yi..

Crocodile1963
19.Haziran.2009, 18:51
BursasporTV'ni açıkladığı son veriler

5 günde 75 farklı ülke 5.684.748 hit. . .

sakary Ali
19.Haziran.2009, 19:04
iyi mi :D
BJK ve GS tv ne kadarki

Crocodile1963
19.Haziran.2009, 23:23
Bahsettiğin TV'lerin yayınları internet tabanlı olmadığı için somut bilgiler yok.

Aşk-ı Şehir
19.Haziran.2009, 23:24
Valla ben izliyorum arada. Çok kaliteli yayın yapıyorlar. Şunu söylemeliyim ki GS TV, BJK TV ve FB TV'den daha kaliteli programları var. Tebrikler Bursaspor yönetimine. Bir tebrikte Bursaspor taraftarına takımının kanalına sahip çıkıyor...

Crocodile1963
20.Haziran.2009, 00:22
İlerleyen günlerde Anadolu takımları ile ilgili programlar da yayınlanacak. . .

fmsmyrna
20.Haziran.2009, 00:48
Helal olsun Bursapor'a yayında çok kaliteli

Bursaspor
20.Haziran.2009, 04:26
Gerçekten sonunda birileri elini taşın altına koydu ve Türkiye'nin belkide en büyük yerel televizyon ve yayın grubu Olay Grubu'nun da gerek teknik gerekse personel açısından verdiği destekle ilerisi için güzel bir umut ışığı olmuştur.

Rekor kırılması konusuna gelince, bunun üzerinde fazla durmaya gerek yok, neticede sadece kendi taraftarımız bile izlese değerli bir kaynaktır bizler için, ne mutlu x takım y takım diye ayırmadan birçok insan görmüş, izlemiş, beğenmiş.

Umuyorum ki, takımımız ve taraftarımız için istenen şeylerin en iyisi yapılır. Bunu gerçekleştiren tüm herkese teşekkürler...

gezenti
21.Haziran.2009, 03:28
iyi mi :D
BJK ve GS tv ne kadarki

Siz ilk önce tatangaları yeniden kurun sonra takımınızı süperlige çıkarın sonra yapılan iyi şeylere muhalefet olun.Böyle aşağılayıcı birşey olamaz ."İyi mi:D" değil arkadaşım değil bu tavrın iyi değil.
BÜTÜN BİZANS OYUNLARINA RAĞMEN İSTANBUL HEGOMANYASINI YIKICAĞIZ....
Yaşasın kentine sahip çıkan anadolu...

barahir
21.Haziran.2009, 03:33
İyi hoş da gerçekten merak ettiği için yazmış.. Bende merak ediyorum o rakam iyimi kötü mü? Çünkü tüm Dünyadan bir tık ile izlenebilmesi kafamda soru işareti yarattı benim..

Reyting bilgisi olmayan bi kişinini bu soruyu sorması kadar doğal bişi yok.. Keşke iğneleyici laflar kullanmasaydın da onun yerine açıklama yapsaydın daha iyi olurdu bence

World Hollow o1
21.Haziran.2009, 03:39
Valla ben izliyorum arada. Çok kaliteli yayın yapıyorlar. Şunu söylemeliyim ki GS TV, BJK TV ve FB TV'den daha kaliteli programları var. Tebrikler Bursaspor yönetimine. Bir tebrikte Bursaspor taraftarına takımının kanalına sahip çıkıyor...

FBTV kadar kaliteli yayın yaptığına sen inanıyormusun?

Crocodile1963
21.Haziran.2009, 03:49
İyi hoş da gerçekten merak ettiği için yazmış.. Bende merak ediyorum o rakam iyimi kötü mü? Çünkü tüm Dünyadan bir tık ile izlenebilmesi kafamda soru işareti yarattı benim..

Reyting bilgisi olmayan bi kişinini bu soruyu sorması kadar doğal bişi yok.. Keşke iğneleyici laflar kullanmasaydın da onun yerine açıklama yapsaydın daha iyi olurdu bence

Kafanızda soru işareti bırakan soruyu iletirseniz bilgim ölüçüsünde yanıtlamaya çalışırım. Arkadaş biraz hatalı davranmış o kesin böyle yaparak bir şey kazanamazsını daha çok insanlara anti-patik olursunuz.

FBTV kadar kaliteli yayın yaptığına sen inanıyormusun?

Kaliteli programlar sabahtan akşama yönetimi öven yazarlar ile program yapmak ya da iddaa programları ile günü geçirmek ise kaliteli değil.(FBTV için konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın.)
BursasporTV'nin yayın akışına bakarak kaliteli olup olmadığı ile ilgili fikir oluşturabilirsiniz.

Not: Herşeye cevap vermek gibi bir idealim yok sadece söz hakkı oluştuğuna inandığım için ve ortada bir yanlışlık olduğu için yazmak istedim. . .

barahir
21.Haziran.2009, 03:55
Kafanızda soru işareti bırakan soruyu iletirseniz bilgim ölüçüsünde yanıtlamaya çalışırım. Arkadaş biraz hatalı davranmış o kesin böyle yaparak bir şey kazanamazsını daha çok insanlara anti-patik olursunuz.

Aklıma takılan soru şöyle var, ip tabanlı bi kanalın reytingi ile normal televizyondan yayınlanan kanalın reytingleri aynı şeyler baz alınarak mı ölçülüyo? Ya mesela haberde denilmiş brezilyadan avustralyadan (atıyorum) izlenmiş, buralardan interneti olanlar izleyebilir ama diğer kanalları turksatı olmayan izleyemez ya.. O açıdan bi soru işareti oldu kafamda..

Bilmediğim için soruyorum gerçekten, kötüleme amaçlı değil..

Crocodile1963
21.Haziran.2009, 04:14
Neden kötülümek gibi bir amacınız olsun ki zaten :)

Bursaspor TV'nin reytingi tıklanması ile doğru orantılıç Yani ilk 5 günde 75 farklı ülkeden 5.684.748 tık almış. Diğer kanallara göre reyting ölçümü daha kolay ve gerçekçi yapılıyor olay bundan ibaret.

Bu hafta içerisinde Şansal Büyüka ile görüşülmüş. İlerleyen haftalarda Digitürk'e de açılınacakmış. . .

World Hollow o1
21.Haziran.2009, 04:19
FBTV daha prof. çalışıyor her gün düzenli programlarıyla birlikde.

benim bildiğim yani bursasporTV'de şöyle bir olay var youtube tarzı bir tv.

ya da ben daha fazla inceleme durumu görmedim 24 çalışır vaziyette normal kanallar gibi mi işliyor?

Crocodile1963
21.Haziran.2009, 04:25
Günün 24 saati yayınlar bulunmakta. Ayrıca programları kaçıranlar için videoları yine kendi bünyelerinde bulunduruyorlar ve isteyenler oradan izliyorlar.

Normal bir kanalda bulunması gereken tüm ekipmanlar(kameramanından dekoruna kadar) bulunuyor. Zaten kısa vadede gerçekleştirilen bir proje değil iki yıllık çalışma ürünü. . .

World Hollow o1
21.Haziran.2009, 04:27
Eyv. benim bilgim yoktu şimdi daha iyi bir şekilde oldu, teşekkür ederim..

şehrimin takımının TV'si olması güzel şeyler..

Bursaspor
21.Haziran.2009, 04:44
Aklıma takılan soru şöyle var, ip tabanlı bi kanalın reytingi ile normal televizyondan yayınlanan kanalın reytingleri aynı şeyler baz alınarak mı ölçülüyo? Ya mesela haberde denilmiş brezilyadan avustralyadan (atıyorum) izlenmiş, buralardan interneti olanlar izleyebilir ama diğer kanalları turksatı olmayan izleyemez ya.. O açıdan bi soru işareti oldu kafamda..

Bilmediğim için soruyorum gerçekten, kötüleme amaçlı değil..

Şöyle burada ölçülen siteye girişler ve tıklamalardır. Yani tekil hit ya da çoğul hit diye ayrıştırabiliriz.

Ama bir televizyon kanalının reytingini ölçmek ise daha farklıdır, belli kesimlerden kişilere verilen ölçüm aletlerinin haftalık ölçümlemelerine göre belirlenir. Ve kanalın reytingini ölçüm aletinin dağıtıldığı kişilerin kültür, öğrenim, psikolojik vb. özellikleri belirler. Ve bu Türkiye geneline oranlanır.

Yapılan iş internet tabanlı olduğu için ölçümlemelerin sağlıklı olması biraz zor, çünkü proksi kullanarak başka ülkelerin ip adresileri ile yapılan girişler o ülkedenmiş gibi gözüküyor. Bu yüzden sunucu raporlaması alınırken yapılan girişlerde o ülkeler gözüküyor.

Ama bunun çözümü bulunarak çözümleme yapıldıysa o zamanda proksi öncesi ip'ye ulaşılır ve ölçümlemeye o katılır.

Eğer ölçülen tekil hit ise muhteşem bir oran. Ama eğer çoğul hit ise ortalama kaç giriş yapıldığı önemlidir.

Çünkü tekil hit siteye kaç kişi girdiyse onu yazmaktadır. Ama çoğul hit ise bir kişi siteye birden fazla defa giriyorsa her girişini yazmaktadır. Yani birisi siteye günde 3 defa girdiyse hiti tekil hit olarak 1 artırır ama çoğul hit olarak 3 artırır.

barahir
21.Haziran.2009, 04:49
Valla anladım, çok teşekkür ederim.. gayet açıklayıcı olmuş..

serefcan1996
21.Haziran.2009, 19:59
helal olsun Bursaspor'da kanal kurduya bravo...:)

bursa_mc
23.Haziran.2009, 22:14
Her perşembe saat:20.00'da Söz Taraftarın diye bir program var..Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.Bursasporlu abilerimiz eski tribünleri ve deplasman anılarını anlatıyor..Bu hafta tribünün eski tayfalarından Şadırvan Grubu programa katılıcak.

Crocodile1963
23.Haziran.2009, 22:23
Önümüzdeki günlerde 06-16-26 adlı program yapılacakmış . . .

barahir
23.Haziran.2009, 23:11
Anlamı, Ankara Bursa Eskişehir sanırım:)

bursa_mc
23.Haziran.2009, 23:51
Anlamı, Ankara Bursa Eskişehir sanırım:)

Doğru sanmışsın..:)

Aşk-ı Şehir
23.Haziran.2009, 23:55
Önümüzdeki günlerde 06-16-26 adlı program yapılacakmış . . .

Bunu unutmamaları çok güzel olmuş.:)

bursa_mc
24.Haziran.2009, 18:38
İlerde ki günlerde Anadolu takımlarının da programları yapılacak..Karasal yayına geçildikten sonra daha kaliteli ve daha profesyonel yayınlar olucak..

Crocodile1963
25.Haziran.2009, 02:09
Sercan transfer haberlerine PS3 oynarken cevap verdi. BursasporTV'nin özel röportajını izlemenizi tavsiye ederim.

http://www.bursasportv.com/index/video/vid/176/Sanal_Futbolun_da_Yildizi

KaPaLı
25.Haziran.2009, 13:59
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/141/Ayrilmaz_Ikili

Kirita ve Halil gülmekten ağrı girdi karnıma. Kirita'yı zaten çok seviyodum bu röportajdan sonra favori oyuncum :n:

bursa_mc
25.Haziran.2009, 19:47
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/141/Ayrilmaz_Ikili

Kirita ve Halil gülmekten ağrı girdi karnıma. Kirita'yı zaten çok seviyodum bu röportajdan sonra favori oyuncum :n:

Sürekli kardaş kardeş diyor (:

Crocodile1963
31.Aralık.2009, 17:53
Bursaspor TV yayın hayatına gelişerek devam ediyor. IP TV'den 53 kanaldan ve internet ortamında http://www.bursasportv.com/ adresinden takip edebilirsiniz. . .