View Full Version : Saracoğlu'nun üstü kapatılıyor
TR.CaPTaiN
17.Şubat.2008, 04:10
http://img131.imageshack.us/img131/2972/72050867tk5.jpg (http://imageshack.us)
Başkanımız Aziz Yıldırım başkanlığında dün akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun üzerinin kapatılması ve mevcut kapasitesinin daha artırılması konusunda karar alındı. Yönetim Kurulu toplantısında üzerinde çalışılan planlar uyarınca Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun üzeri açılır kapanır bir sistemle kapanarak, hem her türlü hava koşulunda müsabakaların yapılmasına olanak sağlar duruma geleceği hem de ses akustiği açısından güçlendirilme yapılacağı açıklandı.
Fenerbahce.org
-----
Bu eski bir haberdi aramama rağmen bulamadım.
http://img18.imageshack.us/img18/7470/83666093ui9.jpg (http://imageshack.us)
http://img18.imageshack.us/img18/9043/83049083pn3.jpg (http://imageshack.us)
http://img18.imageshack.us/img18/9928/11133872wn7.jpg (http://imageshack.us)
http://img398.imageshack.us/img398/846/45345061vs9.jpg (http://imageshack.us)
Alıntıdır.
GodfatheR
17.Şubat.2008, 04:27
Uefa finalinden sonra bunun yapılacağını açıklamıştı zaten Aziz Yıldırım.Üstü kapatılınca çok çok daha güzel bir görüntü ve çok çok daha iyi bir akustik olacaktır stadda :)
anil luque
17.Şubat.2008, 04:57
Saraçoğlu zaten güzel bir staddı daha da güzel bir hal alacak ama önemli olan içindeki taraftarın icraatı.. Hani Osman kardeşim akustik falan diyorsun ya ..
GodfatheR
17.Şubat.2008, 05:02
Saraçoğlu zaten güzel bir staddı daha da güzel bir hal alacak ama önemli olan içindeki taraftarın icraatı.. Hani Osman kardeşim akustik falan diyorsun ya ..
Bizim stadımız akustik bakımından düşüktür kardeşim bunu herkes biliyor.
Fernando Gago
17.Şubat.2008, 05:28
Önce şu çimler düzeltilseydi çok daha güzel olurdu
GodfatheR
17.Şubat.2008, 05:33
Başkan senede en az 2 kere değiştiriyoruz ama yakındaki b.klu dereden dlayı olmuyo demişti.O soorunu nasıl halledecekler ya da halledebilecekelr mi ? Merak ediyorum.:icon_confused:
fmsmyrna
17.Şubat.2008, 05:35
Yapmışken bi de San Siro gibi ağ kamerada koysalardı tepeye :D
PesimiSTyLa
17.Şubat.2008, 05:36
O kötü olmuş :p
KanaKe
17.Şubat.2008, 05:38
Cok haklisin stadin cimleri tarlaya dönmüs resmen...
tarikko
17.Şubat.2008, 05:39
Yapmışken bi de San Siro gibi ağ kamerada koysalardı tepeye :D
evet muthis o ya gercekten keske yapsalar super olur
Addolorato
17.Şubat.2008, 05:43
Saydığın stadların neredeyse hepsi İstanbul'da olduğu için vermezler bunlar :uzgun: Aynı şehirde 2 stad zini veriliyor sanırsam :uzgun:
Aynı şehirde olabilirler fakat ayrı kıtadalar :icon_biggrin: Birde Platini demesin Asya kıtasında maç oynayamazsınız diye gider valla gül gibi Şükrü Saraçoğlu :D
scar face
17.Şubat.2008, 05:54
Üstü kapatılınca harika,kusursuz olacak...Bi de çim sorununun halledilmesi gerekiyor...
Şahane... El emeği göz nuuru :p
bugra 1905
17.Şubat.2008, 19:24
Böyle Güzel Bir Stada Yapılması Gerekirdi Güzel Olur
Sekopej
17.Şubat.2008, 22:23
Şu anda kapatılmış bile olabilirdi ama UEFA oluşabilecek aksaklıkları da göz önüne alarak buna izin vermedi. UEFA Finali oynandıktan sonra kapasitenin arttırılıp (Yaklaşık 65 bin) stadın da üstü kapatılacak.
Bu dönemde çimler için de bir çalışma yapılsa ve stadın altından geçen dere kurutulup, yeniden drenaj sistemi kurularak çimler ekilse bu sorun da ortadan kalkacaktır. UEFA Finali'nden sonra bu yönde de bir açıklama yapılır. Ligin ilk 7-8 haftasını deplasmanda oynayarak bu sorun halledilebilir.
RoSeSHaH
17.Şubat.2008, 23:24
Türkiye'nin en iyi ikinci stadı olacak bu çalışmayla. Güzel düşünülmüş, tebrikler.
KaPaLı
17.Şubat.2008, 23:29
Türkiye'nin en iyi ikinci stadı olacak bu çalışmayla. Güzel düşünülmüş, tebrikler.
Türkiye'de Şükrü Saraçoğlu'na yaklaşacak bir stad varmıki ? :icon_biggrin:
Serkan zaten üstünü kapatma bu sene olacakmış ama UEFA yönetimi Final maçına yetişmeme olasılığını düşünerek izin vermemiş çalışmalara.
Sekopej
17.Şubat.2008, 23:29
Buna ne gerek var? Kıyaslamaya ne gerek var? Sıralamaya ne gerek var? Neden böye yaparak ortamı germe niyetinde olursunuz ki? Bence Türkiye'nin en iyi stadıdır şu anki haliyle bile. Şimdi bunun tartışmasını mı yapalım burada?
İyi olan şeyi takdir ederken neden bir kötüle ihtiyacı da hissederiz ki? Aynı şey Galatasaray için de geçerli, iyi bir stad yapılıyor, bundan bahsederken de orada kötüleme kullanılıyor. İşte birbirimizi aşağıya çekmekten ilerleyemiyoruz biz hiç.
RoSeSHaH
17.Şubat.2008, 23:35
Galatasaray'ın stadı yapılıpta bittiği zaman imkanlarıyla ve özellikleriyle ve de özellikle taşıdığı sıfatla Türkiye'nin en yeni ve modern stadı olmayacak mı ? Bu çalışmadan UEFA'dan sonrasına denk geldiğine göre bitiş tarihleri hemen hemen aynı zamana denk gelecek. Kıyaslamam bu yönde.
Zaten şu anda Türkiye'de ŞSS kadar bakımlı ve modern bir stad yok ki.
Sekopej
17.Şubat.2008, 23:44
En yeni konusunda haklısın ama modernlik konusunda bir kıyaslama yapmak için 2 stada da gidip görmek, incelemelede bulunmak gerekir. Saraçoğlu zaten şu anda avrupanın elit stadları kategorisinde yer alıyor, belki Kayseri'nin stadı daha modern olur, bilemeyiz ama Saraçoğlu'nun da modernliği konusunda diğer stadlardan geri kaldığını söyleyemek doğru olmaz. Çünkü stad yapılıp bırakılmıyor, sürekli bir değişim ve gelişme söz konusu. Galatasaray'ın stadında en yeni en modern sistemler kullanılıyorsa bunu, bu tür modernlikleri zaten çoğu konuda modern olan bir stada uygulamak da zor olmasa gerek. Bu konuda en zahmetli iş gibi görünen stadın üstünün kapatılması bie düşünülüyorsa, tüm yenilikler de uygulanıyordur.
Tabi stadın kalitesini ölçerken çimler de çok önemli. Bu konuda süper ligde oynayan takımlar arasında en kötü seviyede olduğumuz söylenebilir. Bu büyük eksikliktir, ben o çamuru gördüğümde kötü oluyorum açıkcası.
Kıyaslama yapmak yerine yapılanları takdir etmek önemli. Fenerbahçe yaptı, Kayseri de bitirdi sayılır, önümüzdeki sezon Galatasaray'ın ki de bitmiş olacak. Daha çok yapılsın, İzmir'e, Bursa'ya, Trabzon'a, Sivas'a. Bu tür modern stadlarımız artsın, biz de bu kaliteyi arttıranları takdir edelim, kimseyi yermeyelim, satada maç izlemeye gidenler insanca maçlarını izleyinler.
CeNTeR_TR
17.Şubat.2008, 23:46
Mesajım neden siLindi acep (:
Sekopej
17.Şubat.2008, 23:49
Mesajım neden siLindi acep (:
Ben ortam gerilmesin diye uğraşıyorum, sen atılan mesaja karşılık daha sert şekilde cevap verilebilecek bir mesaj atıyorsun. Burada fikirlerimizi, düşüncelerimizi, birbirimizi kırmadan, rencide etmeden, tahrik etmeden de paylaşabiliriz. Sen bunları yapıyorsun demiyorum Turgut, herkes bu anlayışta olursa zaten anlaşmazlıklar en aza iner ya da kabul edilmese de saygı duyulur karşıt yorumlara.
CeNTeR_TR
17.Şubat.2008, 23:51
Ben ortam gerilmesin diye uğraşıyorum, sen atılan mesaja karşılık daha sert şekilde cevap verilebilecek bir mesaj atıyorsun. Burada fikirlerimizi, düşüncelerimizi, birbirimizi kırmadan, rencide etmeden, tahrik etmeden de paylaşabiliriz. Sen bunları yapıyorsun demiyorum Turgut, herkes bu anlayışta olursa zaten anlaşmazlıklar en aza iner ya da kabul edilmese de saygı duyulur karşıt yorumlara.
Peki Serkan dediğin doğru ama gelen yoruma karşı o yorumdan başka da bi yorum yapılmazdı yani (: neyse germeyelim o zaman ortamı..
Sekopej
17.Şubat.2008, 23:54
Neden yapılmasın Turgut? Ben yapıyorum şu anda. Ha aynı saygıyı görmezsem zaten bende devam ettirmem. Ama istedikten sonra yapılabilir yani.
CeNTeR_TR
17.Şubat.2008, 23:55
Neden yapılmasın Turgut? Ben yapıyorum şu anda. Ha aynı saygıyı görmezsem zaten bende devam ettirmem. Ama istedikten sonra yapılabilir yani.
Mesaj aLındı Sekopej Serkan (:
RoSeSHaH
17.Şubat.2008, 23:59
Söylemek istediğimi belirttim, anlayışlı bir şekilde cevap verip açıklama yapabildiğiniz içinde size teşekkür ediyorum Sekopej.
Sekopej
18.Şubat.2008, 00:03
Şu da yanlış anlaşılmasın, Fenerbahçe stadı geliştirir, en modern uygulamaları yapabilir dedim ama en iyisi olur her zaman demiyorum. Elbette diğer stadların da üstün olduğu taraflar olacak.
Mesela ben en son maça gittiğimde stadda yaşadığım bir rezillikten sonra pek stadda maç izlemeye gitmiyorum. Ama modern, rezilliklerin yaşanmadığı bir stad olsa İzmir'de, ben daha bir keyifle maçlara giderim eminim. Bu edenle yeni stadların yapılması, modernleşmesi beni heyecanlandırıyor.
Jesus_FB
18.Şubat.2008, 18:19
Bu projenin gerceklesmesi icin mayis ayinda yapilacak secimi su an mevcud olan yonetimin kazanmasi gerek yani daha hic bir sey belli degil.
Universal
18.Şubat.2008, 20:42
Kapatmadan önce zemini halletseler.
Dikkatimi çeken Aziz Başkan yıllar önce bu sistemin çok gereksiz oldugunu yılda bir iki maçta kullanılacağını ve paranın sokağa atılacağından bahsetmişti. Ama kalkıp şimdi yapılmasını istiyor...
a.arıcı-11
19.Şubat.2008, 01:23
Dikkatimi çeken Aziz Başkan yıllar önce bu sistemin çok gereksiz oldugunu yılda bir iki maçta kullanılacağını ve paranın sokağa atılacağından bahsetmişti. Ama kalkıp şimdi yapılmasını istiyor...
Türkiye'nin en iyi stadı Kadıköy Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stad'ıdır sözünü devam ettirmek için yapıldığı belli zaten.
Bu sadece Galatasaray'dan geri kalmamak icin gereksiz yapilan bir sey, Galatasaray icinde gereksiz bir sistem bence... Harcadigin paranin karsiligini verecek veya akustigi artiracak bir sistem degil... S.Saracoglu stadinin zaten ustu kapali mac oynanirken macin ustu tamamen kapali olmuyacagi icin akustik icin cok degisen bir sey olmuyacakdir diye dusunuyorum...
KaPaLı
20.Şubat.2008, 00:49
Bu sadece Galatasaray'dan geri kalmamak icin gereksiz yapilan bir sey, Galatasaray icinde gereksiz bir sistem bence... Harcadigin paranin karsiligini verecek veya akustigi artiracak bir sistem degil... S.Saracoglu stadinin zaten ustu kapali mac oynanirken macin ustu tamamen kapali olmuyacagi icin akustik icin cok degisen bir sey olmuyacakdir diye dusunuyorum...
Niye böyle birşey yapılsın ? Akustik sorunu için Aziz Yıldırım ve ekibi Avrupa'da maç oynarken gittikleri stadlardada incelemede bulunmuşlar. Ayrıca sadece üstünün kapanması olayı değil. Tribün artırımıda olacak.
Galatasaray çok güzel bir stad yapabilir. Projelerden görülen güzel olacağı ama şu kıyaslamayı yapmayalım. Yani bu iş sidik yarışına çevrilmesin. Galatasaray yapıyo, Fenerbahçe stadını güzelleştiriyo, Kadir Has stadını gördük zaten. Antalya , Sivas yapacak yeni stad. Bunlar hep ülkemizde spor organizasyonları görmek için.
Fietra 10
20.Şubat.2008, 00:50
başta ilk cümlen olmak üzere yorumuna katıldıgımı söyleyebilirim..:)
eklemekte isterim üstü kapatılacak bir stat varsa oda bizim statımızdır :p :D
Niye böyle birşey yapılsın ? Akustik sorunu için Aziz Yıldırım ve ekibi Avrupa'da maç oynarken gittikleri stadlardada incelemede bulunmuşlar. Ayrıca sadece üstünün kapanması olayı değil. Tribün artırımıda olacak.
Galatasaray çok güzel bir stad yapabilir. Projelerden görülen güzel olacağı ama şu kıyaslamayı yapmayalım. Yani bu iş sidik yarışına çevrilmesin. Galatasaray yapıyo, Fenerbahçe stadını güzelleştiriyo, Kadir Has stadını gördük zaten. Antalya , Sivas yapacak yeni stad. Bunlar hep ülkemizde spor organizasyonları görmek için.
Neden boyle bir sey yapildigini yazdim ilk cumlemde, sakin ilk cumleme takilma ayni seyi Galatasaray'da yapardi... A.Yildirim ve ekibi akustik icin arastirma yaptiysa eger, bunun stadin tamamen ustunun kapatilmasiyla bir ilgisi olmadigini biliyordur... Catinin kaplamasiyla ve taraftarla ilgili bir durum...