View Full Version : Galatasaray'ın Yeni Teknik Direktörü Bülent Korkmaz
El Comandante
23.Şubat.2008, 19:13
Medya Bilgilendirme
Galatasaray Profesyonel Futbol Takım Teknik Direktörü Michael Skibbe, 23 Şubat Pazartesi günü (bugün) saat 12.30’da Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyecektir.
Medya mensuplarının bilgisine sunulur.
Umarim istifa ettigini aciklar, istifa da bir hizmettir ...
Ziya38
23.Şubat.2008, 19:21
Ve Skibbe bırakıyor !..
Dün akşam Kocalispor karşısında alınan kötü sonucun ardından hedef haline gelen Galatasaray teknik direktörü Skibbe, saat 12.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Alman teknik adamın toplantıda "istifa kararı aldığını" açıklayacağını öğrenildi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
SKIBBE VEDA ETTİ!..
DHA’nın haberine göre; Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe, dünkü Kocaelispor yenilgisinin ardından bugün sarı-kırmızılı camiaya veda etti. Az önce Florya’da futbolcularıyla bir konuşma yapan Alman hocanın, "Çok üzgünüm. Yönetim arkamda durmadı, beni hep yalnız bıraktılar. Sizlerle Bordeaux maçına çıkmak isterdim. Yönetimden son olarak bunu talep ettim. Ama tahammülleri olmadığını ve yolları ayıracaklarını söylediler. Sizlere Bordeaux maçında başarılar dilerim ve turu geçeceğinize yürekten inanıyorum" dediği öğrenildi.
23.02.2009
El Comandante
23.Şubat.2008, 19:35
Kamuoyuna duyuru
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe’nin bugün itibarıyla görevine son verilmiştir.
Görevde bulunduğu süre içerisinde karşılıklı anlayış ve dostluk çerçevesinde sürdürdüğümüz ilişkimiz doğrultusunda Sayın Michael Skibbe’ye bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında da başarılar dileriz.
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu
Oghuse
23.Şubat.2008, 19:37
Hayırlısı olsun Bülent Korkmaz'ı getireceklermiş gibi bir his var içimde..
El Barto
23.Şubat.2008, 19:37
Skibe'nin basın toplantısını beklemeden mi bu açıklamayı yaptı yönetim? Eğer öyleyse olmamış hiç.
Jesus_FB
23.Şubat.2008, 19:46
GS kesin yine sampiyon olur :) bence cok dogru bir karar verdiler ama sadece teknik drektorle kalmayip takimda da ufak capli bir kiyim yapmalilar
Emurafu
23.Şubat.2008, 20:10
Ümit karan ve Sabri'nin kadro dışı kalacagı söyleniyor.Sabri kaptanlık bantını yere mi ne atmış.uA öyle deniliyor..Tvde görmedim...Ayrıca bir çok oyuncuya para cezası gelecekmiş...
PesimiSTyLa
23.Şubat.2008, 20:30
Ümit ve sabri kadro dışı kalmasın takımla ilişkileri direk kesilsin. Özellikle ümitin. Dün devre arasında oyundan alındıktan sonra stadı terketmiş beyimiz. Gitsin gece kulübünü işletsin. Futbolculuğu unutmuş çünkü.
Skibbe'nin gitmesi de iyi oldu. Yeni uyandım ve güzel bir haber oldu benim için.
El Comandante
23.Şubat.2008, 20:34
Skibbe'nin gitmesiyle hersey düzelmez. Bu iste emegi gecen herkesin cezalandirilmasi gerekiyor. Sabri, Ümit, Mehmet Güven ve Nonda'nin da yollanmasi gerekiyor. Yönetim umarim bunu da yapar ...
World Hollow o1
23.Şubat.2008, 20:54
Avrupa hayalleri gümler bence..
hayırlısı olsun.
PesimiSTyLa
23.Şubat.2008, 20:59
Avrupa hayalleri gümler bence..
hayırlısı olsun.
Allah allah nerden vardın bu kanıya? Skibbe mi getirecekti bize turu ? Gecen sezon son 6 macı TD siz oynayıp sampiyon oldu bu takım; Bordeaux'u da pekala TD siz eleyebilirler. Tabi bu sizi üzebilir.
Memedov
23.Şubat.2008, 21:06
Allah allah nerden vardın bu kanıya? Skibbe mi getirecekti bize turu ? Gecen sezon son 6 macı TD siz oynayıp sampiyon oldu bu takım; Bordeaux'u da pekala TD siz eleyebilirler. Tabi bu sizi üzebilir.
Yanlış düşünüyorsun bence. 6 maç Teknik Direktörsüz oynayıp lig de şampiyon olan takımda ruh vardı. şimdi o ruhdan eser yok. bunu sende bende biliyoruz. takımdaki eksikleride göz önünde bulundurursak Galatasarayın işi zor. Avrupa'dan elenirse 2008-2009 futbol sezonu bana göre Galatasaray için bitmiştir.
El Comandante
23.Şubat.2008, 21:09
Lig de oynadigimiz so 5 macta sadece 1 galibiyet aldik. Bu Skibbe'nin basarisizligini gösteriyor. Türkiye Kupasindan elendik. Futbolcular konusunda otoriter olamadi hicbir zaman. 20 sene öncesinin taktigini bu genc teknik adam uyguluyorsa, bir sorun var demektir. Onun gitmesi hayirli oldu bence.
Ama dedigim gibi sadece Skibbe ile kalmamali bu operasyon. Adnan Sezgin'in yetkileri elinden alinmali. Sezon basinda Laudrup, Deschamps gibi isimler Adnan Sezgin'in yüzünden takimin basina gecmeyi reddettiler. Onun altinda calismayacaklarini söylediler. Zaten bu yüzden Skibbe geldi takimin basina.
Sabri cirkefligin kralini yapan bir isim. Isi gücü hakemlerle tartismak. Oynadigi futbol zaten rezil. Kanat oyuncusu olmasina ragmen orta acmasini bilmez, adam gecemez, paslari olumlu kullanamaz. Böyle cins bir oyuncudur kendisi.
Ümit Karan zaten kafasinda futbolu bitirmis, gitmis gece kulübü acmis. Kulüple baglantilari kesilip, gece kulübüne yollanmasini dilerim.
Mehmet Güven'i 5 senedir bekliyoruz gelissin diye. Ama tek bir ilerleme yok, bilakis gerileme var. Bu durumda Galatasaray gibi bir takimda oynamasi Paf takimdaki oyunculara bile hakarettir. Yollar ayrilmali ..
Nonda sezona iyi baslamisti, ama yönetim büyük hata yaparak sözlesmesini uzatti. Sonra Nonda yatmaya basladi, ruhsuz oynuyor, mücadele etmiyor. Takimin ihtiyaci olmadigi bir futbolcu. Cem Sultan ciksa oynasa, ondan daha etkili olur.
Volkan Yaman, cok vasat bir futbolcu. Agir, defansif yönü cok kötü. Bu futbolcuyu sol acik oynatsan olmaz, bek oynatsan da olmaz. O zaman neden takim da duruyor ? Bosuna para aliyor kendisi, yollar ayrilmali ...
Takim da böyle gereksiz isimler durdugu sürece, bizim iyi futbol oynamamiz söz konusu bile olamaz. Zaten Sabri ve Ümit yabancilara karsi art niyetliler. Gruplasma söz konusu takimda. Bunlar takimin kangrenleri olmuslardir. Ya kesilecekler, ya da takim bitecek ...
eXcitinG
23.Şubat.2008, 21:16
Hagi ya da FeLdkampp getiriLir ise GS için yaLnış bir karar oLur. O zamanda adama sorarLar madem getirecektik, neden gönderdi diye.
Cevat hoca da geLirse yeniden GS için bir macere başLar. Tabi bu macere bu sefer tutmayabiLir. Geçen yıLki gibi bir durum yok ortada. Daha da karışık oLayLar var. Cevat hoca bu sefer bunun aLtından kaLkamayabiLir. Ortada bir kritik Uefa maçıda duruyor.
GaLatasaray için işLer çok karışık. Ben oLsam, BeLediye den AbduLLah Avcı yı napıp, edip ikna eder, sezon sonuna kadar takımın başına getiririm. Hatta geLecek yıLki rotasyonuda onunLa yaparım. En mantıkLısı bu GS için. Diğer aLternatifLer GS yi daha da kaosa sürükLeyebiLir bence.
PesimiSTyLa
23.Şubat.2008, 21:22
Feldkampın takımın basına gecmesi gibi bir durum sözkonusu degilmiş. Öyle olsaydı zaten şuan açıklanmış olurdu. Hagi yada Bülent Korkmaz isimleri geçiyor. Bu 2sinden biri gelirse iyi olur. Keza skibbe den daha kötü olmadıkları kesin. Diğer bir isim de Fatih Terim. Adnan Polat'ın Fatih Terimi yeniden takımın basına gecirme hayali çoktaandır var. Ona da teklif götürülebilir. Hiddink formülü gibi. Ama bu çok düşük ihtimal. Fatih Terim kabul etmez diye düşünüyorum.
PesimiSTyLa
23.Şubat.2008, 21:44
http://img15.yukle.tc/images/786YORUMSUZ.JPG
Yuvana hoşgeldin Büyük Kaptan.
1.5 Yıllığına anlaşılmış. NTVspor Son dakika.
Bülent Korkmaz'la devam kararı alınmış.
Umarım Uefa açısından hayırlı olur.
Emurafu
23.Şubat.2008, 21:50
Adnan sezgin herseye burnunu sokmaz ise Büyük kaptan çok basarılı olur.
Yardımcıları sanırım cevat güler,Burak dilmen falan oalcak...
Aydin
23.Şubat.2008, 21:53
skibbe kovulup, sabriye dokunulmayacaksa yönetim bu kovulma işini ileride "yönetim istifa" sesleri duymamak için yapmıştır. klasik, kötü gidiş varsa bilet teknik direktöre kesilir klişesinden.
Trabzonspor
23.Şubat.2008, 22:02
Bülent Korkmaz takımın başına getirildi hayırlı olur inşallah GS camiasına
Emurafu
23.Şubat.2008, 22:15
İnsallah guardiola gibi olur:D..Ligtvde açıkladı.
Trabzonspor
23.Şubat.2008, 22:17
Ben NTV'de maç özetler izlerken son dakka olarak verdier.Benim oyunlarımdada Sikibbenin yerine hep Bülent hoca gelirdi.
Vieri
23.Şubat.2008, 22:26
Sabri'ye de ciddi bir işlem uygulamak gerekiyor kanımca..
Aydin
23.Şubat.2008, 22:39
servet oyundan çıkınca kaptanlığı yanındaki nondaya veriyor. nonda koşup pazubandı sabriye veriyor, sabri de elinin tersiyle pazubandı iterek yere düşürüyor. yerdeki kaptanlık pazubandını alan ise mehmet topalmış.
ben bunu tv başında görmedim ama maça giden arkadaşım söyledi. eğer böyle birşey varsa ve hala şu sabriye haddi bildirilmiyorsa yönetimin hakkaten çivisi çıkmıştır.
LaigLeNoiR
23.Şubat.2008, 22:45
servet oyundan çıkınca kaptanlığı yanındaki nondaya veriyor. nonda koşup pazubandı sabriye veriyor, sabri de elinin tersiyle pazubandı iterek yere düşürüyor. yerdeki kaptanlık pazubandını alan ise mehmet topal almış.
ben bunu tv başında görmedim ama maça giden arkadaşım söyledi. eğer böyle birşey varsa ve hala şu sabriye haddi bildirilmiyorsa yönetimin hakkaten çivisi çıkmıştır.
Aydın bu söylediğin eğer gerçekse anında Sabri'nin kulüpten kovulması gerekiyor.
Emurafu
23.Şubat.2008, 22:50
Sabri ve Karan olayı için bence bordeaux maçı bekleniliyor..Sabri takımın agası gibi,Dün gece mehmet helvacı bu konuda açıklama yapmışdı.Bordo maçının geşmesini bekleyelim derim;)..Biri kaptanlık bandını atar.Digeri ise oyundan cıkınca tepki gösterir..Yahu ümit dün ne oynadında tepki gösteriyorsun..
Fietra 10
23.Şubat.2008, 23:00
Skibbe ile yolların ayrılması ile Süper Lig'de sadece 6 takım sezona başladıgı hocayla yola devam ediyor ..
Buradan Skibbe'nin gönderilmesi yanlıştı gibi anlam çıkmasın bence de gönderilmeliydi .. Sadece ligimiz adına ilginç bir tablo sunmak istedim ..
PesimiSTyLa
23.Şubat.2008, 23:04
servet oyundan çıkınca kaptanlığı yanındaki nondaya veriyor. nonda koşup pazubandı sabriye veriyor, sabri de elinin tersiyle pazubandı iterek yere düşürüyor. yerdeki kaptanlık pazubandını alan ise mehmet topalmış.
Aydın abinin dediği doğru. uA'da da bu söyleniyordu. Ayrıca Ümit Karan da devre arası oyundan alınınca stadı terketmiş. Bu 2 siyle ilelebet yollar ayrılmalı...
Bülent Korkmaz geldiğine göre 1. Kaptan Arda olabilir. Çok da iyi olur aslında. Bülent Korkmaz gecen haftalarda ligtvde bi programa konuktu ve "Adnan Polata efsane 11 ödül töreninde 'Ardayı Kaptan yapın' demiştim" dedi. Teknik Direktör olarak geldiğinde bu görevi Arda'ya verebilir. Arda da bunu en layıkı ile yerine getirir. Bakalım neler olacak.
Floryada görülmüş Bülent Korkmaz. Hala resmi acıklamanın gelmemesi yardımcılarının kim olacagı konusunun konuşulmasından olabilir.
Emurafu
23.Şubat.2008, 23:16
Meirada yolcu gibi...Yahu adamı her forvet geçiyor..Kaç aydır yürüyerek savunma yapıyor..Yada Aklı transferde:(
Futbolcuların hepsi Florya’daymış, bir tanesi hariç; Meira.
Görüşmelere göre Kocaelispor maçı Meira’nın son maçıymış, Zenit ile anlaşılmış. Fakat Servet ve Emre G. sakatlanınca Meira’nın transferi askıya alınmış. O da tepki olarak bu toplanma olayına katılmamış.
B.Havadır olayın doğru olduğunu ısrarla belirtti.
Jesus_FB
23.Şubat.2008, 23:17
Zaten bu Sabri gecen sene de kadro disi birakilmamismiydi yoksa ben mi yanlis hatirliyorum?
batuhanry
23.Şubat.2008, 23:17
Bana göre, biraz erken başladı Kaptan' ın Galatasaray' daki teknik direktörlük kariyeri.. Yine de onun başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Tabi bir açıklama gelsin önce. Ya şimdi düşününce, takımın başındaki ilk maçında ona yapılan tezahurattan sonra fena gaza gelir takım. :)
Sabri falanda kovulmalı takımdan ya, kaptanlık bandı önüne geliyor, sen onu yere atıyorsun ? Terbiyesizliğe bak ya... Ümit Karan' ı falan bilmiyorum ama onun takımdan atılması biraz zor geliyor bana.
EDİT: Meira' dan beklediğimizi alamadık ama onun kalitesinde bir oyuncuyu hemen gözden çıkarmak iyi olmaz bence... Tabii teklifi yapan kulüp Zenit ise, miktarı bilmeden konuşmakta saçma olur. Umarım en kısa zamanda gündemdeki tüm konular hakkında açıklama yapılır.
PesimiSTyLa
23.Şubat.2008, 23:19
GS TV Altyazı geçti. Az sonra canlı yayın.
batuhanry
23.Şubat.2008, 23:24
http://www.galatasaray.org/images/haberler/86/B_3244_GSKLOGO_B.jpg
Galatasaray Futbol AŞ, Profesyonel Futbol A Takımı teknik direktörlüğü görevi için Sayın Bülent Korkmaz ile 2009-2010 futbol sezonunun sonuna kadar anlaşmıştır.
Teknik direktör Bülent Korkmaz’a yeni görevinde başarılar dileriz.
Galatasaray Futbol AŞ
El Barto
23.Şubat.2008, 23:24
Zaten bu Sabri gecen sene de kadro disi birakilmamismiydi yoksa ben mi yanlis hatirliyorum?
Hakan Şükür bununla ilgili birşey anlattı dün. Kadro dışı kalınca Sabri arkadaşları Hakan Şükür'e gidip abi başkanla konuş affedilesin demişler. Hakan'da başkanla konuşmuş ve Sabri affedilmiş geçen sene.
PesimiSTyLa
23.Şubat.2008, 23:26
Sabriyi gecen sene kalli kadro dışı bıraktığında kızmıştık. Halbuki adam ileri görüşlüymüş. Ondan birsey olmayacagını çok önceden görmüş.
King_91
23.Şubat.2008, 23:34
Kalli'ye hayranlığım bu yüzdendir işte . Şu takımıza yakışmayan birkaç adam da temizlenirse (sabri ümit gibi) tadından yenmez . eğer gitmezlerse fazla değişiklik olmaz gibi duruyor. Ama adnan polat affetmez bu terbiyesizliği
King_91
23.Şubat.2008, 23:36
Bu arada şu an antrenmanda Büyük Kaptan GSTVden canlı yayın var .
PesimiSTyLa
23.Şubat.2008, 23:37
Bir Galatasaray Efsanesi: Bülent Korkmaz
Zaman dursa
Hepimiz yine çocuk olsak...
Mahallenin arsasında plastik topa vursak...
Her sene ama her sene hayat bilgisi okusak...
Pikapta bir Ömür Göksel 45’liği* çalsa...
Shogun seyretsek siyah beyaz ekranda...
Hiç ama hiç büyümesek...
Sen hep Küçük Bülent kalsan...
Durmuyor işte zaman
İçimi(zi) acıtıyor...
Biliyorduk birgün...............
Bilmezden geliyorduk...
Kapatıyorduk gözlerimizi
Akıyordu ah o hain zaman...
Sensizlik nedir biliyor muyuz ki biz...
Sorsana Büyük Kaptan!..
8 Lig şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, 6 TSYD Kupası, 1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa ve Dünya Kupası 3.lüğü.
Lütfen bu hikayeyi ayakta okuyunuz!..
Futbol sevdası Edirnekapı’nın toprak sahalarında, mahalle arasında düşer kalbine Bülent Korkmaz’ın. Mahallede bir takım kurarlar: Adı Tayfunspor, formaları kırmızı-siyahtır. Orta sahada oynar o günlerde. Tayfunspor finale kalır bir turnuvada. 29 gol atmıştır Bülent finale kadar. O yaşta bile Karagümrük’de, Edirnekapı’da adı duyulmuştur. 2-0 mağlup duruma düşerler. Rakip takımın yedekleri "nerede sizin golcünüz?" diye dalga geçmeye başlamıştır. Bülent, orta sahadan vurur topa, gol olur; sonra bir gol daha atar. Kazanırlar turnuvayı...
Malatya, Doğanyol, Gevheruşağı köyünden Osman Korkmaz ve Nevin Korkmaz’ın üç erkek evladının ortancasıdır. Osman Korkmaz, başarılı bir tekstilcidir. İlk çocukları Recep’den sonra 68’in Kasım 24’ünde doğan evlatlarına Cesur ismini verirler. Nüfus Müdürlüğü’ndeki memurun, ismi duyduğundaki bir anlık duraklaması, baba Korkmaz’ın ağzından ikinci bir ismin çıkmasına sebep olur: "Cesur Bülent" olsun der. Tembel midir, dalgın mıdır nüfus memuru bilinmez; sadece "Bülent" yazar nüfus kağıdına.
Doğuştan Lider
Edirnekapı’daki mahalle arkadaşlarını maç için ayartan odur. Aşağı mahalle, yukarı mahalle maçlarının değişmez organizatörüdür. Okulun bahçesi, toprak saha, sokak arası hiç farketmez, derslerden arta kalan vakitte her daim futbol vardır hayatında. İlkokulda sınıfında başkanlık yapmaz ama sahaların lideri her zaman odur. 70’li yıllar, Uzay Yolu seyredilen, pikap çalınan, telgraf çekilen, yoğurtçuların gezdiği sokaklarda iki taştan kale yapılan, üç kornerin bir penaltı olduğu, kazananın Ankara gazozunu kafaya dikdiği, çocuklarının terli sırtlarına annelerin tülbent koyduğu yıllardır.
Yerinde duramayan bir çocuktur Bülent. Eve sadece yemek ve uyumak için uğrar. Futbol topunun, misketin peşinde geçer o yıllar. Hava karardığında gider eve ve en geç 9.30’da yatağında olur. Uykusuna düşkündür. Yıllar sonra profesyonel yaşamında da bu huyundan vazgeçmez: "Evde misafir olsa bile farketmez benim için, bana müsaade der ve gider yatarım. Suarede sinemaya gitmemişimdir. En geç 12’de yataktayımdır" diye anlatır profesyonelliğinin sırlarından birini.
“Sen kaleci değilsin”
İlkokulu bitirdiğinde aile Florya’ya taşınır. Edirnekapı yıllarında da Galatasaray’lıdır o. Yeşil kaleci kazağı ile Galatasaray kalecisi Nihat’ın bir minik kopyasıdır. Zaten ilk zamanlarda kalede oynamıştır, daha sonra orta saha en sonunda da defans...
Evleri Galatasaray Tesisleri’nin karşısındadır. Çocukluğunun aşkını baştan çıkarmak için fırsat ayağına gelmiştir. Ahmet Keskinkılıç ve Altyapı sorumlusu rahmetli Salih Bulgurlu mahallenin minik yeteneğini keşfetmekte zorlanmazlar. O yıl Florya Tesisleri bir arsadan öte birşey değildir. Antrenmanlar Mecidiyeköy’dedir. O günün Küçük Bülenti yıllar sonra yine “K. Bülent” olarak adını duyuracağı günlerden habersiz topun peşinden koşturmaya devam eder. 1979’da Florya Tesisleri’nde antrenmanlar başlayınca Bülent soluğu seçmelerde alır. "Kaleciler kim?" diye sorar Salih Hoca. El kaldırır Bülent ve "sen kaleci değilsin, orta sahasın, indir bakim elini" der Salih Bulgurlu. O dakika anlar artık Galatasaray formasını giyeceğini. Bilimkurgu ustalarının bile hayal etmekte zorlanacakları kariyerini o günlerde Bülent Korkmaz da tahmin edemez elbette.
Okuduğu ilkokulu bile "Vefa Stadı’nın arkasındaki Hattat Ragıp İlkokulu" diye futbolca tarif eden Bülent’in top sevdasına, babası Osman Korkmaz da destek olur. "Onun içindeki hırs ve isteği görünce elimden geldikçe destek olmaya çalıştım. Futbolla yatıp futbolla kalkardı" der yıllar sonra sorulduğunda. Kardeşi Mert de Bülent’in futbol sevdasının peşinden gitmiştir.
Haftada üç maç oynamaya yıllar sonra A takımda değil, 15 yaşında başlar. 14-16 yaş takımında Ahmet Hoca onu liberoda görevlendirir. Genç takımı çalıştıran Bülent Ünder onu genç takıma çağırdığında, artık haftada 4-5 maça çıkmaya başlamıştır. Galatasaray’ın nerede maçı varsa Bülent oradadır. Amatör, Paf, 3.Lig. Bir yaz sezonu boyunca Ahmet Keskinkılıç ile dayanıklılık idmanları yapar. İnatçı ve hırslıdır, tekmeye kafasını sokacak kadar da cesur...
“Topu vermedi, ben de kırdım”
Çok cam kırar çocukluk yıllarında. Bugün "uzun toplarla mı kırdın o camları?" sorusuna, o günleri hatırlayıp kahkahayla cevap verir: "Kızdığım zaman indirirdim camı. Edirnekapı’da bir alt komşumuz vardı. Bir öğleden sonra top oynuyoruz. Top balkonlarına kaçtı. Kadın aldı topu, ‘kocam uyuyor, oynamayın top’ dedi. Ben de topu vermezsen camı kırarım dedim. Vermedi, ben de kırdım." Baba Korkmaz en iyi müşterilerindendir mahallenin camcısının.
Gece uykudan kalkıp, yemek yeme alışkanlığı vardır Bülent’in, bir de tatlı sevdası. Bir akşam babası, kalan pasta dilimlerinden sadece birini buzdolabına koymasını söyler Anne Korkmaz’a. Diğer dilimler balkonda bir köşeye saklanır. Sabah kalkıldığında ne buzdolabında pasta vardır ne de balkondaki divanın altında... Geceyarısı operasyonu başarılı geçmiştir Bülent’in. "Sirkeci’deki Hacı Bekir’in çikolatalı pastası oldu mu dayanamazdım" diye anlatır o günleri...
1984 yılında Galatasaray genç takımı Türkiye Şampiyonası öncesi Almanya’ya turnuvaya gider. Glasgow Rangers, Kızılyıldız gibi güçlü takımlar vardır. Leverkusen ile final oynayan ve penaltılar sonrasında kaybeden kadroda, Bülent Korkmaz da vardır. Leverkusen’in altyapı sorumluları transfer teklif ederler. Yirmisinde, 25’inde, 30’unda da Galatasaray’dan kopamayan Bülent Korkmaz, kariyerinin ilk transfer teklifine "hayır" der. Turnuva dönüşü Galatasaray tarihinde sıkça rastlanan bir durumla karşılaşırlar: Avrupa zaferleri sonrası sürpriz yenilgiler!.. Dönemin en iyi kadrosu ile Kütahya’da oynadığı maçı kaybeder ve elenirler. Çok kızar Bülent Ünder ve Salih Bulgurlu hocaları...
Bülent-Tugay...
21 yaş altı takımla Balıkesir’deki finallere gittiğinde ateşi 39.5’dur. Bugün halen görevde olan masör Erkan Kazancı, onu hastaneye götürür ve iğne yaptırır. "Otelde kal" derler, durmaz. Giyer kat kat eşofmanı, yedek kulübesinde de olsa takımını yalnız bırakmaz. Takım 2-0 mağlup duruma düşer. Bülent Hoca, "Adalı Bülent"i oyuna almak için seslenir. "Adalı" yı duymaz bile Bülent, çıkartır eşofmanları dalar sahaya. 2-0’dan 3-2’ye döner maç, Altay bir gol daha atar, penaltılar sonrasında kazanan Galatasaray’dır...
"Tugay’dan 6 ay sonra A takıma çıktım, İhsan ve Hüseyin, dört gençtik" diye anlatır profesyonelliğe adım attığı günleri. Tugay’ı bilir ama Hüseyin ve İhsan’ı merak eder Galatasaraylı. "İhsan, Gaziantep’de, Antalyaspor’da oynadı, sonra bıraktı futbolu, Hüseyin de hala 3.Lig’de oynuyor" diye giderir merakımızı.
Kaç Sistem Geçti!
"Avrupalı Bülent"e çıkar adı A takımdaki ilk yılında. Mustafa Denizli, Bülent’i Lig maçlarından çok Avrupa Kupaları’nda oynatmaktadır. "Raşit Hoca’nın, Öner Abi’nin jübilesinde çok iyi oynamıştım, Beşiktaş’ta o yıl Ferdinand vardı, onu çok iyi tutmuştum" diye anlatır Denizli’nin tercihini. Kendini yetiştiren tüm isimleri tek tek saymayı da ihmal etmez. Öncelikle Salih Bulgurlu, Ahmet Keskinkılıç ve Bülent Ünder. Sonra A takımda beni "Küçük Bülent" olarak tanınmamı sağlayan Mustafa Denizli, çok şeyler öğrendiğim Feldkamp ve kazandığı 30 kupanın 13’ünde teknik adamlığını yapan Fatih Terim...
Stumpf’dan profesyonel futbolcunun nasıl yaşaması gerektiğini öğrenir. Falco ve Stumpf ile bir sistemin parçasıdır. "İki stoper ve liberolu oyunda, adam markajı yapmaktan yorgun düşerdik. Gölge gibi takip ederdik rakibi" diye anlatır o günlerin taktik anlayışını. Bireysel hata affedilebilir ama pozisyon hatası onu çılgına çevirir. Rambo Yusuf, Falco, Semih, Erhan Önal, kardeşi Mert, Popescu, Emre Aşık, Song, Tomas... Defansta beraber oynadığı isimleri tek tek saymasını istemek haksızlık olur aradan geçen 14 yıldan sonra.
Deplasmandaki derbi maçlarında, Ali Sami Yen’deki büyük maçlarda takım arkadaşlarından beş dakika önce çıkar sahaya. Aslında soyunma odasında da yarım saat önce başlamıştır ısınmaya. Daha da geriye gidersek maç sabahı yaptığı "streching"le. Isınmanın yanında, bir ayrıntı daha vardır. Rakip seyircinin bütün elektriğini çeker üzerine, sanki bütün takıma bir kalkan olur o beş dakikada. Sahanın ortasında tek başına, sarı-kırmızı formasıyla "bayrak adam"ın en hasıdır...
Milan’da Baresi ve Maldini, Real Madrid’de Raul, Roma’da Totti ne ifade ediyorsa Galatasaray taraftarının kalbinde de Bülent Korkmaz odur: "Bayrak Adam"dır, "Büyük Kaptan"dır. Simgedir, formasını derisi yapmış adamdır Bülent Korkmaz. 26 yıldır sarı-kırmızıdan başka renk bilmez. "Kızlarım Florya’da tesislerde büyüdü, burada yürümeye başladılar, benim için herşey bir tarafa, Galatasaray bir tarafa" diye en "baba"ca anlatır Cimbom aşkını.
3 Numara
Taraftarın "3 numaralı formasının birgün müzeye kaldırılması" fikrine ise suskun kalmayı tercih eder. "Benim için Galatasaray’ın zaferleri önemli" der sadece. Kazanılan hiçbir kupayı tek başına kaldırmadı Bülent Korkmaz. "Bütün takım aynı anda kaldırabilsek... Yeter ki kazanalım" diye açıklar ortak zaferlerin en keyifli dakikalarını...
17 Mayıs 2000’de, Kopenhag Parken’da kaldırdığı UEFA Kupası’nın müjdesini 8 ay önceden almıştır Bülent Korkmaz. Yazlığında, yardımcıları Nursel Hanım’ın falından. "Fala da inanmam ama bana ‘sen haçlı bir kupa kaldıracaksın’ dedi. Kahkahayı basmıştım o gün, ben takımda yoktum o günlerde, kendi başıma antrenman yapıyordum yazlık evimde. Sezon sonunda kaldırdık o kupayı." Kolay değildir elbet UEFA Kupası’nı kazanmak. Maç içinde iki kez çıkan omuzuna rağmen savaşır sahada Bülent. "Tanrı’nın eli"ni ya da Taffarel’in elini görmemiştir. Henry kafayı vurduğunda gözlerini kapatmıştır. "Açtığımda gözlerimi bu kupa bizim, bu iş bitti" dedim. Popescu topu ağlara gönderdiğinde, ellerini açan ve o inanılmaz kareleri ekrana yansıyan Fatih Terim’in görüntülerini çok sonra seyreder. "Hala etkilenirim Fatih Hoca’yı öyle gördüğümde. O baskının, medyanın ağır eleştirilerinin yok olup gittiği ve "ohhh" çektiği andır hocanın. İnanılmaz bir sahnedir o." Futboldan sonra gönlü teknik adamlıktadır ama bir çekincesi vardır. "Ben teknik adamlığı yaparım ama Türk futboluna bu kadar emeği, katkısı olan insanların bu kadar acımasızca eleştirildiği bir ortamda bu eleştirileri kaldırabilir miyim?" diye de kendine sormadan edemez... Bir de bugünden herkesin bilmesini ister. Galatasaray’dan başka takımda zordur çalışması, Cimbom deyince akan sular durur...
Hayatının İmzası
Hagi’nin yıllar boyunca oda arkadaşlığını yapar. "İnanılmaz bir adam o" diye başlar söz Hagi’den açılınca: "Kamplarda 2. Lig maçlarını seyrederdik, hangi oyuncu hangi takımdan gelmiş tek tek bilirdi. 2. Lig’i bizden iyi takip ederdi, şaşar kalırdım. Futbol sevgisi kelimelerle anlatılmıyor Hagi’nin. Bir de Kocaelispor maçı var, 2-0 öndeyiz, son dakikalarda bir frikik kazandık, ben atmak istedim. Bana "sen topun üzerinden atla ve git kaleden topu al" dedi. Dediğini de yaptı, ben de kaleden çıkardım topu...."
Hayatının imzasını 15 Haziran 1990’da atmış Kaptan. Kızları, 10 yaşındaki Selen ve 5 yaşındaki Ezgi, Ali Sami Yen’in müdavimleri. Kaptan’ın giyim zevkinin altında ise eşi Banu Hanım’ın gustosu yatıyor. "Çok dostum, arkadaşım yoktur" diyen Bülent, bütün boş vakitlerini evde ailesiyle beraber paylaşmayı tercih eder. Bir de, sıkı Ferrari taraftarıdır. Elbet sarı-kırmızının payı vardır bu tutkuda. Çok fazla araba değiştirmemiştir. İlk arabası Renault 11’dir: "Sonra bir Honda CVX aldım, BMW’den sonra da son olarak Mercedes. Benim için arabada önce güvenlik gelir".
Bıyıklarını 10 yıl önce eşinin önerisi ile kesmiş, bir daha da bırakmamış. Antalya’daki tatilde kesilen bıyıklar, Kaptan Bülent’e bir umut olmuştur: "Artık kolay tanınmam, rahat bir tatil olur dedik ama otelin animatörü sağolsun mikrofondan seslendi: Bülent Bey bıyıklarınızı kesmişsiniz ama yine de tanıdık sizi!.."
Bu hikayenin sonu yok mu dediniz?
Noktası bile yok efendim
En fazla ama en fazla bir virgül...
Kaldığımız yerden...
* Pikapta bir Ömür Göksel 45’liği çalsa
sana bağlandım
yollara düştüm
gitme, seninle gelemem artık
beni hiç eden sensiz hayatı
sevmek istesem de sevemem artık
acısı tarifsiz hallere düştüm
senden başkasının olamam artık
sevmek istesem de sevemem artık
aşkınla beni bin parçaya böldün
daha bundan küçük olamam artık
sevmek istesem de sevemem artık...
canunveren
23.Şubat.2008, 23:43
George Hagi gelecek gibi gözüküyo ama sadece spekülasyon olabilir.
garydelgadov
23.Şubat.2008, 23:47
Hayatımda gördüğüm en savaşçı,en yürekten oynayan defans oyuncusu.Ruhunu takımına yansıtırsa inanıLmazLarı başarabiLir...
Jesus_FB
23.Şubat.2008, 23:50
Bulentle Servet iyi anlasir :)
Addolorato
23.Şubat.2008, 23:55
Bülent Korkmaz hakkında şüphelerim var umarım alacağı başarılı sonuçlar ile bu şüphelerimi ortadan kaldırır.
Aydin
23.Şubat.2008, 23:58
Sabriyi gecen sene kalli kadro dışı bıraktığında kızmıştık. Halbuki adam ileri görüşlüymüş. Ondan birsey olmayacagını çok önceden görmüş.
Kalli'nin en doğru hareketiydi.
bugra 1905
24.Şubat.2008, 00:09
Galatasaray Camiasına Hayırlı Olsun Bülent Korkmaz Gerek Hoca Gerek Abi Olacaktır Futbolculara
Bu Arada Sabri Ve Ümit Karanın Kadro Dışı Kalması Gerekir Yaptıkları Doğruysa
http://www.galatasaray.org/images/giris/4511__122splash-bkorkmaz-yeni-td.jpg
Hoş Geldin Kaptan..
xxvolkan09xx
24.Şubat.2008, 00:20
michael skibbeye haksizlik yapildi bence. Adam galatasarayli futbolculara göre taktik yapiyordu, bizim aragones gibi illa kendi taktigini oynatmaya zorlamiyordu. Ayrica Penaltiyi baros atamiyorsa onun ne sucu vardi? bülent korkmaz gsnin kurtaricisi olamaz adamda tecrübe yokki
King_91
24.Şubat.2008, 00:25
michael skibbeye haksizlik yapildi bence. Adam galatasarayli futbolculara göre taktik yapiyordu, bizim aragones gibi illa kendi taktigini oynatmaya zorlamiyordu. Ayrica Penaltiyi baros atamiyorsa onun ne sucu vardi? bülent korkmaz gsnin kurtaricisi olamaz adamda tecrübe yokki
mesele son maç değil . galatasaraylı olmadığın için , olayların bizim kadar içinde olmaman doğal . dünkü maç 2.bardağı da taşırdı artık ;)
Aşk-ı Şehir
24.Şubat.2008, 00:29
Ben baktığımda Meira'da vardı antrenmanda yanlız.:) Hayırlı olsun Galatasaray'a...
xxvolkan09xx
24.Şubat.2008, 00:30
mesele son maç değil . galatasaraylı olmadığın için , olayların bizim kadar içinde olmaman doğal . dünkü maç 2.bardağı da taşırdı artık ;)
skibbenin hatalari ne peki sana göre?
En büyük hatası 3 lü defans oynatması bence.
King_91
24.Şubat.2008, 00:34
skibbenin hatalari ne peki sana göre?
bir kere en önemlisi disiplinsiz . 2.si takıntılı olduğu oyuncular (sabri , m.güven) , 3.sü taktik başarıyla kazandırdığı bir maç hatırlamıyorum ben . galatasaray bu kadroyla her maça salsan sahaya çoğu maçı zaten kazanması gerekir . kazanamadığı maçlarda da td taktikle işi bitirir . 4.sü kimse saygı duymuyor skibbeye . 5.si takımda motivasyon sıfır . 6.sı yıldızları yönetemiyor . 7.si gençleri kullanıyor diye getirdiğimiz adam ya gençlere hiç şans vermiyor verdiği zaman da saçmalıyor (m.güven , erhan şentürk[ŞL maçında]) vs. vs. uzar gider .
xxvolkan09xx
24.Şubat.2008, 00:49
bir kere en önemlisi disiplinsiz . 2.si takıntılı olduğu oyuncular (sabri , m.güven) , 3.sü taktik başarıyla kazandırdığı bir maç hatırlamıyorum ben . galatasaray bu kadroyla her maça salsan sahaya çoğu maçı zaten kazanması gerekir . kazanamadığı maçlarda da td taktikle işi bitirir . 4.sü kimse saygı duymuyor skibbeye . 6.sı takımda motivasyon sıfır . 7.si yıldızları yönetemiyor . 8. gençleri kullanıyor diye getirdiğimiz adam ya gençlere hiç şans vermiyor verdiği zaman da saçmalıyor (m.güven , erhan şentürk[ŞL maçında]) vs. vs. uzar gider .
cogunda haklisin, komik tesadüf aragones icinde aynisini düsünüyoruz :D
ama seninde dedigin gibi kimse saygi duymuyor skibbe'ye.
(yabanci futbolcu gözüyle bak) tecrübesiz bi td geliyor sen ona saygi duyarmiydin? ben duymazdim :)
bence bazi futbolcular sorunlar cikartabilir, basda lincoln.
King_91
24.Şubat.2008, 00:52
kendine saygı duydurtucaksın işte . bence olay tecrübeyle alakalı değil . kaldı ki aragones avrupa kupası apoletiyle geldi .
ben kaptan'ın bu işin altından kalkabileceğini düşünüyorum açıkçası .
Aşk-ı Şehir
24.Şubat.2008, 00:52
Açıkçası ben Lincoln'ü mutsuz gördüm diyebilirim. Surat ifadesinden belli oluyordu...
King_91
24.Şubat.2008, 00:58
Açıkçası ben Lincoln'ü mutsuz gördüm diyebilirim. Surat ifadesinden belli oluyordu...
Öteki türlü Lincoln hariç herkes mutsuzdu :D Sırf Lincoln mutlu olsun diye öyle bi ortam hazırlanamaz . Varsın mutsuz olsun .
Hayırlı olsun gsli arkadaşlarıma.
sitte
24.Şubat.2008, 01:23
İstifa mı etti kovuldu mu?
King_91
24.Şubat.2008, 01:28
galatasaray sitesindeki video haber başlığı "skibbe istifa etti" ama bilmem ne kadar doğru .
Aşk-ı Şehir
24.Şubat.2008, 01:36
Daha doğrusu şu olur. "İstifa ettirildi." :)
Alicanfmfan
24.Şubat.2008, 01:43
Hoşgeldin Büyük Kaptan...
PesimiSTyLa
24.Şubat.2008, 01:47
http://img7.imageshack.us/img7/4154/dsc6548ta3.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/9828/dsc6676xh3.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/1763/dsc6504bk4.jpg
Meira antrenmanda. Bahri Havadır floryayı terketti demişti :icon_confused: Yine havaymış demekki :icon_biggrin:
http://img11.imageshack.us/img11/9223/dsc6624ye7.jpg
Uğur da antrenmanın tamamına katıldı. Bekliyoruz Aslanı. İdolü Bülent Korkmaz hocası oldu. 3 Numara da onda. Ayrı bir motivsyon olur onda.
Sekopej
24.Şubat.2008, 01:51
Beni bile heyecanlandıran bir anlaşma oldu. Galatasaraylıları düşünemiyorum, şu aşamada, bu kriz döneminde en doğru hamle yapıldı bana göre. Bülen Hoca'ya tam yetki verilip sabredilmeli. Değişimin verdiği havayla UEFA'da turu geçecektir Galatasaray ve sonrasında da hocaya yönetim tam destek vermeli, baskı yapmamalı, sonrasında başarı eminim gelecektir.
Hayırlı olsun Galatasaray'a, başarılar Bülent Korkmaz.
Alicanfmfan
24.Şubat.2008, 01:53
Benim görüşüm takıma Kaptanın gelmesiyle , kötü oynayan futbolcularımız o gazla iyi bir performans çizebilir , Bordo maçından sonra herşey netlik kazanacak.
Sirius Black
24.Şubat.2008, 03:04
İyi bir insan, iyi bir futbolcu, iyi bir kaptan. Neden olmasın ?
deniz.91
24.Şubat.2008, 03:08
Hayırlı olsun Bülent Korkmaz hırsıyla birşeyler yapacaktır iyi bir tercih açıkçası
a.arıcı-11
24.Şubat.2008, 03:37
Umarım başarılı olur ve ülkemizde Türk Teknik Direkdörlerin önü açılır tabi sonu Ertuğrul Sağlam gibi olmazsa...
Ama Skibbe'ye saygı duymayan bir futbolcu hiç tanımadığı Bülent Korkmaz'a neden saygı duysun ki diye soruyorum kendi kendime.(tabi bu söylediğim Baros,Kewell gibi şöhretli yabancılar için geçerli)
mimar35
24.Şubat.2008, 03:50
Bülent Korkmazın gelmesiyle türk oyuncular biraz gaza gelebilir.Kaptan umarım başarılı olur ama yönetimin bu mantalitesi ile işi zor.Takımın kapısından girememesi gerekenler hala galatasarayımızda kaptanlık mertebesine kadar geliyorsa geçmişteki kaptanların içi sızlıyordur heralde.
Sezon sonu şampiyonluk gelir umarım ama şampiyonluktan önemli takımdaki kanserli hücre diye tabir edilen futbolcuların takımdan uzaklaştırılması gerekiyor.
fatih akin
24.Şubat.2008, 04:20
arkadaşlar Fatih Terim de geldiğinde tecrübesizdi ve o zaman Real de Barca da oynamış Hagi vardı takımda ama ne oldu Terim herkese sözünü geçirdi kimsenin altında ezdirmedi kendisini ben eminim Büyük Kaptan da Terim den aşağı kalmaz ve yönetim arkasında durursa çok büyük başarılar elde eder.Bütün yıldız denilen oyuncularada sözünü geçirir.
Bu arada Arda da yeni kaptanımız artık kendisi söylemişti zaten Arda kaptan olmalı diye
Nedvedmania
24.Şubat.2008, 04:27
Takımımız Sonunda Kaptanına Kavuştu. Kumanda Sende Kaptan !
gerrrard
24.Şubat.2008, 04:29
İçimde kötü bir his var. Hadi hayırlısı ...
IcedEarth
24.Şubat.2008, 04:31
Hayırlı olsun, çok mutluyum Bülent Korkmaz geldiği için. Umarım herşey çok güzel olacak...
Cengo
24.Şubat.2008, 04:38
Benim görüşüm takıma Kaptanın gelmesiyle , kötü oynayan futbolcularımız o gazla iyi bir performans çizebilir , Bordo maçından sonra herşey netlik kazanacak.
Bir hoca oyun olarak ilk maçında pek birşey değiştiremez, çok erken yorum yapmak için.
Alicanfmfan
24.Şubat.2008, 04:42
Allah Allah kesin bir şey mi söyledim ben , fikrimi belirttim
Belgorth
24.Şubat.2008, 04:45
Bir hoca oyun olarak ilk maçında pek birşey değiştiremez, çok erken yorum yapmak için.
bir hoca ilk maçında çok şey değiştirebilir, özellikle de bu gelen hoca geldiği takımda efsane olarak sayılan 2 oyuncudan birisiyse. öncelikle takıma bir hava getirir, orada oynayan her futbolcu bilir ki bu adam efsane olduysa bir şey vardır. kaldi ki bir çoğu bu adamı izleyerek büyümüştür zaten ve belki de o kaptanlık bandını takarken takımda oynamaktadır zaten. hırs getirir sonra, omzu çıktığı halde maça devam eden, maç bittiğinde bile hırsından koşarak hareket eden bir adam vardır artık başlarında ve yenidir bu hoca. ya onun istediği şekilde hırslı ve formanı ıslatarak oynarsın ya da kulubede paslanıp giden çok oyuncu olmuştur futbol tarihi boyunca, onlardan birisi olursun. bu ikisi bile çok şeydir zaten, yeter ki oyuncular artık farkına varsınlar hangi formayı giydiklerinin...
maNga 33
24.Şubat.2008, 04:50
hoşgeldin Efsane Kaptan :)
Gangstaa
24.Şubat.2008, 05:08
Bülent Korkmaz'a şans verilirse bence Galatasaray'ı Avrupada'ki eski günlerine geri döndürür.İçimde bir his var bu sene olmasada Bülent Korkmaz Fatih Terim gibi bize çok büyük başarılar yaşatacak...Öncelikli hedef ligde en kötü 2.olup ŞL ye katılabilmek olmalı.Bordo maçı geçilirse gerisi gelir diye düşünüyorum.
Oghuse
24.Şubat.2008, 05:18
Hayırlısı olsun Bülent Korkmaz'ı getireceklermiş gibi bir his var içimde..
:0:
Bülent Korkmaz Galatasaray ruhunu sahip bir teknik adam başarılı olabileceğini düşünüyorum.
Sheriff
24.Şubat.2008, 05:38
Bülent Korkmaz'ın GS'nin başına getirilmesinin çok olumlu bir hamle olmadığını düşünüyorum. Ki geçmişte tecrübesiz hocalar(Rıdvan, Oğuz, Hagi, Ertuğrul)takımlarına pek yarar sağlamadılar. Çok erken geldi. Eğer başarısız olursa hem GS kapısı kapanır hemde kariyerinde kötü bir iz olarak kalır.
PesimiSTyLa
24.Şubat.2008, 05:40
NTVSporda Hakan Ünsal anlatıyormuş:
Bugun Kalli futbolcularla toplantı yapiyormuş. işte "skibbe sizin yüzünüzden gitti, ligde 2. olursak iyidir" falan demiş. Daha sonra odaya Kaptan girmiş. "Kalli bundan sonra sizinle toplantı yapamaz demiş. Tek sorumlu benim. Galatasaray şampiyon olacak, siz buna inanın" demiş.
Kaptan yavaş yavaş farkını koyuyor...
Fernando Gago
24.Şubat.2008, 06:17
Bülent Korkmaz kısa vadede katkı sağlayacaktır Gs'ye ...
Cengo
24.Şubat.2008, 06:20
Allah Allah kesin bir şey mi söyledim ben , fikrimi belirttim
Birşey demedim yorum yapmak için erken dedim, niye hemen herkes alınır ki?
Bana kalırsa Bursa'da, Gençler'de henüz pişmedi, çok erken geldi ama bakacağız, göreceğiz.İyi de olabilir belki, biraz sabredin dedim sadece..
King_91
24.Şubat.2008, 06:38
Bordeaux maçından da eleştirmezler yahu :D adam ne yapsın 2 günde :D sabırlı olursak iyi şeyler yapabilir ama biz millet olarak fazla sabırlı insanlar olmadığımızdan kolay ve yanlış bir şekilde harcamamızdan korkuyorum açıkçası .
Jesus_FB
24.Şubat.2008, 06:43
NTVSporda Hakan Ünsal anlatıyormuş:
Bugun Kalli futbolcularla toplantı yapiyormuş. işte "skibbe sizin yüzünüzden gitti, ligde 2. olursak iyidir" falan demiş. Daha sonra odaya Kaptan girmiş. "Kalli bundan sonra sizinle toplantı yapamaz demiş. Tek sorumlu benim. Galatasaray şampiyon olacak, siz buna inanın" demiş.
Kaptan yavaş yavaş farkını koyuyor...
Kalli bunlari gercekten soylediyse eger birazda dogru soylemis bana gore ne olursa olsun sonucta is futbolcularda bitiyor ilk yarinin son maclarinda gsli oyunculardaki istek ve oynadiklari oyundan aldiklari zevki ve yasattiklari zevki hepimiz gorduk.
Bence bu dususun tek nedeni skibbe degildi belkide en az suc onda vardi
Alicanfmfan
24.Şubat.2008, 06:48
Benim ki paranoyada olabilir ama bilmiyorum ; Baros'un o penaltıyı bilerek kaçırdıgını düşünüyorum , bütün futbolcuların inanılmaz isteksizligi göze çarpıyordu bizimkiler Skibbe'yi sevmiyordu.
King_91
24.Şubat.2008, 06:55
Benim ki paranoyada olabilir ama bilmiyorum ; Baros'un o penaltıyı bilerek kaçırdıgını düşünüyorum , bütün futbolcuların inanılmaz isteksizligi göze çarpıyordu bizimkiler Skibbe'yi sevmiyordu.
Baros'un böyle bişey yapcağını sanmıyorum ama Skibbe'nin gitmesini isteseydim penaltıyı öyle atardım :D
Alicanfmfan
24.Şubat.2008, 06:58
Baros'un böyle bişey yapcağını sanmıyorum ama Skibbe'nin gitmesini isteseydim penaltıyı öyle atardım :D
Dedigim gibi paranoya yapıyor olabilirim ama , Hani Ribery'nin penaltısı vardı ya rezil oldu felan diyorlardı bu onun gibi birşey Baros ayarınca bir futbolcu o topu köşelere atar , bende şaşırdım ,Skibbe'de istifa toplantısında o penaltı gol olasydı belki burada yeniden antremana çıkacaktım dedi , İnzaghi 'nin penaltıyı bilere dısarı atması gibi , Terim gitsin diye.
King_91
24.Şubat.2008, 07:02
Dedigim gibi paranoya yapıyor olabilirim ama , Hani Ribery'nin penaltısı vardı ya rezil oldu felan diyorlardı bu onun gibi birşey Baros ayarınca bir futbolcu o topu köşelere atar , bende şaşırdım ,Skibbe'de istifa toplantısında o penaltı gol olasydı belki burada yeniden antremana çıkacaktım dedi , İnzaghi 'nin penaltıyı bilere dısarı atması gibi , Terim gitsin diye.
iyi olmuş o zaman :D dediğim gibi , bilerek mi yaptı bilemeyiz ama tek birşey biliyorum çok berbat kullandı . gerçi sevmemeleri için bir sebep yoktu skibbe'yi . disiplin yok bişey yok . 15 gün kamp 6 günü tatil oh kebap :D
Bordo61Mavi
24.Şubat.2008, 07:52
Bulent Korkmazin gaz vermekten baska bi ise yaricani dusunmuyorum nedense :)
Ben basarili olmasini isterim cunki Turk hocalarin degeri bilinmiyor, ve basari icin daha az zaman veriliyor.
Jesus_FB
24.Şubat.2008, 17:13
Bulent Korkmazin gaz vermekten baska bi ise yaricani dusunmuyorum nedense :)
Ben basarili olmasini isterim cunki Turk hocalarin degeri bilinmiyor, ve basari icin daha az zaman veriliyor.
Eger dedigin gibi sirf gazla isi goturur diyorsan o gazi alacak oyuncu sayisi eskisi kadar cok yok GS'de. Asil Galatasaray'in simdi en buyk sorunu defans olcak 2 tane cok onemli sakat var o bolgede geriye Emre Asik ve Meira kaliyor Meira'nin durumu ortada adam hem kotu oynuyor hemde okuduklarimiza gore takimdan ayrilmasi son anda engellenmis. Bakalim Bulent Korkmaz bunun icin nasil bir onlem alacak
RoSeSHaH
24.Şubat.2008, 19:25
İstikrar, tecrübe, kalite vs. fasafiso şu anda..
Ruh gerekli bize, ruh.
İşte bu ruhu sağlayacak ender insanlardan birisidir BÜYÜK KAPTAN !
Hoşgeldin yuvana.
RoSeSHaH
24.Şubat.2008, 21:32
Kaptan şu anda basın toplantısında. GS TV ve TRT2 gösteriyor.
Deniz
24.Şubat.2008, 21:44
LincoLn'e çok değer veriyordu, Skibbe.
BakaLım, büyük kaptan napacak? :)
HayırLı oLsun..
RoSeSHaH
24.Şubat.2008, 21:47
Çok güzel konuştu. Taraftarın değerini biliyor, yerini biliyor, bugünlere nasıl geldiğini biliyor, Galatasaray camiasını biliyor.
Herşey çok güzel olacak inşallah.
PesimiSTyLa
24.Şubat.2008, 22:04
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 1 yılı opsiyonlu 2.5 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı ve başkan Adnan Polat ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Sözü ilk olarak alan Adnan Polat, "Bildiğiniz gibi 2008-22009 sezonuna Skibbe ile başlamıştık, kendisiyle çalıştığımız yedi aylık dönemdi idari anlamda hiç bir problemimiz olmadı. Futbolda alınan neticeler onun burdan ayrılmasının en büyük nedeni. Tabii futbolun içinde bu var, teknik direktörlerin de kaderlerin de bu var. Ben Skibbe'nin bizde olan dönemi içinde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
"ŞAMPİYONLUK AVRUPA İÇİN SADECE BİR ARAÇTIR"
Polat, "Bundan sonraki yaşantısında kendisine başarılar diliyorum. Önümüzde 12 hafta var ligin bitmesine ve perşembe günü oynayacağımız bir UEFA Kupası maçı var, bu dönemde Galatasaray'ın herkes iddiasanı kaybettiği görüşünü savundu halbuki biz iddiamızı kaybetmedik. UEFA'da finali, Türkiye'de de şampiyonluğu hedefliyoruz. Bunu herkes böyle bilmeli, Galatasaray'ın başka bir hedefi olamaz, bizim için ikincilik başarı değildir. Türkiye Ligi şampiyonluğu da bizim için bir amaç değildir, Avrupa ligi için sadece bir araçtır. Bu hedeflerimizde bir değişiklik yoktur. Skibbe ile ilgili herkes sorumlu arıyor eğer bir sorumlu aranacaksa o da benim. Galatasaray Kulübü'nde kararları ben veririm, sorumluluk da bana aittir." ifadelerini kullandı.
2,5 YILLIK SÖZLEŞME, SON 1 YILI OPSİYONLU
Polat, "Bülent Korkmaz, 92-96 senesinde beraber çalıştığımız, futbolculuk döneminde kendisine hep güvendiğim ve beni de hiç yanıltmayan biriydi. Kendisine hep kaptan demeye alıştım bu nedenle şimdi biraz zorlanıyorum. Hoca demeye alışana kadar biraz zorlanacağız ve biraz da sürçü lisan edeceğiz, şimdiden Bülent'ten özür diliyorum.
93-94 sezonunda takım kaptanı yapmıştım onu ve Türkiye'nin en fazla kupa kazanan oyuncusu olarak bunun karşılığını fazlasıya verdi. Teknik direktör olarak da bize güzel günler yaşatacaktır.
Galatasaray'ın teknik patronunun adı Bülent Korkmaz'dır, Başka birini aramaya niyetiniz yok. Kalli Feldkamp kulübün teknik danışmanıdır, önümüzdeki haftalar için hazırladığı bir program vardır ve ona uyacaktır. İki teknik adam aralarında konuşmak isterse de buna bir şey diyemeyiz tabi. Ama Bülent Hoca'nın Galatasaray takımının teknik patronu olduğunu bir kez daha vurguluyorum, işine kimse müdahale edemez. Galatasaray'da çalışan hiç bir teknik adama Galatasaray yönetimi karışmamıştır ve hep saygı duymuştur.
Futbolculuk döneminde Bülent Korkmaz'la iki üç defa sözleşme yapmak için oturdum. Bu görüşmelerde hiç bir zaman para konuşmamışızdır, şimdi de aynı şey olmuştur. Bülent'in bana başkan demesi de kolay olmayacaktır, çünkü hep abi demiştir. Şimdi de başkanım siz ne kadar yazarsanız o dur demiştir. Sözleşmemiz iki buçuk senedir ama son bir yılı opsiyonlu." şeklinde konuştu.
"BÜLENT HOCA İLE YARIM SAAT GÖRÜŞTÜK"
Polat, "Bizim teknik direktörümüzün görevine son vermemiz ve yeni teknik direktörümüzü görev getirmemiz süreci 24 saat içinde tamamlandı. Altı alternatifimiz vardı, bunlardan iki tanesi yabancı, dört tanesi yerliydi. Maçın sıcaklığıyla bir karar vermemizin sağlıklı olmayacağını ifade etmiştim ve sabaha kadar bekledik. Kararı verdikten sonra Bülent Hoca ile yarım saatlik bir görüşmeden sonra takımımızın teknik direktörü olması kararını güvenerek verdim. Teknik direktör değişikliği kararı bir maça bağlı olmamalıdır. Bu kararları alırken şunu da düşünmelisiniz, o antrenörün kariyerini mesleki yaşantısını olumsuç etkileyecek bir karar veriyorsunuz. Ben prensip olarak göreve getirdiğim bir arkadaşa sonuna kadar şansı vermek istiyorum. Skibbe de de bu şansı sonuna kadar verdiğimi düşünüyorum. Kimisine göre bu zamanlama biraz geç oluyor olabilir ama unutulmamalı ki bir insanın hayatıyla ilgili karar veriyorsunuz." şeklinde konuştu.
"SKIBBE'Yİ SUÇLAMAK HAKKANİYETLE BAĞDAŞMIYOR"
Oyunculara ceza verilecek mi yönünde bir soruya Polat şu yanıtı verdi: Galatasaray'daki gelişmelerde sadece Skibbe'yi suçlamak çok hakkaniyetle bağdaşmıyor, futbolcuların da ve benim de suçu olabilir. Bunun tamamiyle sorumluluğu bende. Bir kişi tam yetkiliyse sorumluluğu da onudur. Biz kendi muhasebemizi yaptık, futbol takımıyla da dün epey uzun bir görüşme yaptım. Bülent Hoca ile bir hafta on günlük bir süreçten sonra oturup tekrar konuşacağız.
Polat sözlerini şöyle noktaladı: Bugün taze bir başlangıç yapıyoruz, futbolcularla yaptığım görüşmeler sonrasında Galatasaray'daki kaide ve kurallar ile ilgili Bülent Hoca'nın da katılımıyla bir revizyon yapacağız. Bu kurallara uyanlar kulüpte kalacak, uymayanlara ise ismi ne olursa olsun gerekeni yapılacak.
"BÜLENT KORKMAZ'I BÜLENT KORKMAZ YAPAN GALATASARAY'DIR"
Bülent Korkmaz, "Öncelikle herkese iyi günler diliyorum, evime döndüğüm için çok mutluyum. Bülent Korkmaz'ı Bülent Korkmaz yapan Galatasaray'dır. Bir gün Galatasaray'da görev alacağımı biliyordum. Tabi çok mutluyum, sayın başkanıma teşekkür ediyorum, onları mahçup etmeyeceğim. Galatasaray taraftarının nasıl futboldan hoşlandığını biliyorum, öyle oynatmaya çalışacağım. Ben buraya inanarak ve kendime güvenerek geldim. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Bu görevi Galatasaray'a yakışacak şekilde yapacağım. Her görev olduğu gibi bu görev de zor. Sırf bunu tek başıma değil, bütün takım, camia ve taraftarla birlikte yapacağız. Galatasaray taraftarına mesaj vermek istiyorum, ortam ve şartlar ne olursa olsun takımlarına sahip çıktılar ve sahip çıkmaya da devam etsinler. Ben takımıma inanıyorum, onlar da inansın. Önümüze hangi takım çıkarsa çıksın her maçı kazanmak istiyoruz. Galatasaray kulübü her zaman kazanmak ve iyi futbol oynamak zorundadır." ifadelerini kullandı.
"TURU ATLAYACAĞIZ"
Korkmaz. "Galatasaray takımında uzun süreli çalışmak istiyorum, tabii ki başarıda basamakları teker teker çıkmak gerekir, planları uzun vadeli yapmak gerekir. Ateşten bir gömlek giydiğime katılmıyorum, hayatım boyunca bir çok güçlüğün üstesinden geldim. Sağlam karakterimle bu görevin de üstesinden geleceğime inanıyorum. Takımı nasıl buldunuz sorusuna, Skibbe'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii ki her teknik direktörün bir oyun tarzı, antrenman kuralları vardır. Tabii benim oyun tarzım Skibbe ile farklı. Bunu uygulamaya başlamak biraz zaman alabilir. Son maçtaki moral bozukluğunu öncelikle atlatmamız gerekir. En kısa zamanda tüm oyuncularımla teker teker konuşup bu sorunu halledeceğiz. Biz Galatasaray taraftarının da desteğiyle turu atlayacağız." dedi.
"EN İYİ YERLİ OYUNCULAR GALATASARAY'DA"
Korkmaz, "Takımla ilgili genel anlamda sayın başkanla konuşmadık. Şu maçları atlattıktan sonra oyuncular ilgili de konuşacağız, bazı olaylar da benim de yetkim olacak. Ben her zaman söylüyorum, en iyi yerli oyuncular Galatasaray'da, kaliteli yabancılar ile birlikte çok iyi bir takım olduğunu her zaman söylüyordum. Bu kaliteli takımı, benim oyun şeklime nasıl sokacağımı düşünmem lazım. Ben kendi oyun yapımı takıma yansıtmaya çalışacağım. Zaten Cevat Baba diyorum, Cevat Güler'e, futbolculuk dönemim de de beraber çalışmıştık, Cevat Güler ile devam edeceğiz, Nezih Hoca zaten var, daha önce benimle çalışmış Utku Hoca da var. Burak Hoca görevini bıraktı." ifadelerini kullandı.
RaSenGan
25.Şubat.2008, 02:16
Hoşgeldin Büyük Kaptan..Başarılı olman dileğiyle.
metaLwrath
25.Şubat.2008, 23:45
en azından yenildiğimizde üzülecek olan bir teknik direktörümüz var.
edit: bordeaux maçında takımın başında cevat güler olacakmış korkmaz'ın pro tipi lisansı olmadığı için..
bi edit daha: yamuluyorsam/yanılıyorsam düzeltin.. :director:
RoSeSHaH
25.Şubat.2008, 23:47
en azından yenildiğimizde üzülecek olan bir teknik direktörümüz var.
edit: bordeaux maçında takımın başında cevat güler olacakmış korkmaz'ın pro tipi lisansı olmadığı için..
bi edit daha: yamuluyorsam/yanılıyorsam düzeltin.. :director:
Yamuluyor/yanılıyorsun. :)
PesimiSTyLa
25.Şubat.2008, 23:47
Sadece isim olarak Cevat Güler olacak. Kaptan yine yedek kulübesinde takımın başında olacak.
Redrum
25.Şubat.2008, 23:54
Takım elbise giymeyecek ama:)
Nocna Mora
25.Şubat.2008, 23:58
Takım elbise giymek işe yaramıyor bence terim en iyisini yapıyor gömlek egvşek bir kıravat sonucta kazanıyor takımı :D
JunkChorn
26.Şubat.2008, 00:50
Galatasaray Avrupa'da elenir, ligde şampiyonluğa daha yakın olur bence.