View Full Version : Maçlarımızın naklen yayınlanmasını istiyoruz
Crocodile1963
23.Şubat.2008, 23:55
Başkanımız İbrahim Yazıcı yaptığı açıklamada Bursaspor’un tüm maçlarının naklen yayınlanmasını istediklerini belirtti.
Başkan Yazıcı’nın açıklaması şöyle;
Büyüyen futbol endüstrisi içerisinde kulüplerin en önemli gelir kaynaklarından biri maç yayın haklarıdır. Fakat maçların yayın hakkı kadar maçların naklen yayınlanmasının da etkisi kulüp gelirleri üzerinde oldukça etkilidir. Potansiyeli ve sürekliliği olan camialar buradaki etkiyi, birçok noktada kullanabilmekte ve bu sayede gelirlerini arttırma konusunda da başarılı olabilmekteler.
Futbol Federasyonu, geçtiğimiz haftalarda Sivasspor Kulübünün maçlarının naklen yayınlanmasına izin vererek futbol endüstrisini büyütme yolun önemli ve çok doğru bir adım atmıştır.
Bizde Bursaspor camiası olarak taraftarlarımızın, şehrimizin ve takımımızın uzun yıllara yansıyan potansiyellerini düşünerek bu sezon ve diğer sezonlar tüm maçlarımızın naklen yayınlanmasını Futbol Federasyonundan ve yayıncı kuruluştan talep ediyoruz.
Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği çerçevesinde her zaman örnek gösterilen İngiltere Premier Lig’inde tüm maçlar naklen yayınlanmaktadır ve ortaya çıkan ekonomi malumdur.
Bursaspor Kulübü olarak, her kulübe eşit mesafede olan Futbol Federasyonumuzun bizim talebimizi de olumlu karşılayacağına inancımız tamdır.
Bursaspor
24.Şubat.2008, 01:04
Başkanımızın yaptığı açıklama yerinde, aslında biz taraftarlar yıllardır bunu söylüyoruz. Ama bizim istediğimiz bütün maçları yayınlasınlar.
Bunu yapacak imkan onların elinde yoksa bile TRT kurumunun bugünkü imkan ve teknolojisi, Avrupa'daki birçok büyük kanaldan daha ileri düzeyde.
Sadece bizim takımın ya da Sivasspor'un yayınlanması yetmez, bütün maçları evimizden oturduğumuzda izleyebilmeliyiz.
Örnek gösterilen Premier Lig'de maçlar kanallara bölünmüş ve oradan isteyen istediğini seçip izliyor.
deniz.91
24.Şubat.2008, 03:07
Bursasporda istiyosa tüm takımların maçı yayınlanmalı
El Barto
24.Şubat.2008, 03:45
Havuza imza atılıp havuz sisteminden para alınıyorsa oradaki maddelere uymak zorundalar. Haa biz maçlarımız yayınlansın istiyoruz derlerse bulabilirlerse havuzdaki paydan vazgeçip yayınlatsınlar. Ayrıca İngiltere'deki sistemle kıyaslamakta fena abes kaçmış. İngiltere'nin düzeyi ile Türkiye'nin yapısı arasında uçurumlar var bence. Orada en kötü takım 15-20 bin ortalama seyirciye oynuyor bizde büyük diye tabir edilen kulüpler bu rakamları zor buluyor.
Velhasıl kelam insanların ve kurumların istekleri elbette olacaktır ama her istenen olacak diye bir kaide yok. Tabii gönül isterki her maç yayınlansın ama...
Crocodile1963
24.Şubat.2008, 05:17
Bursasporda istiyosa tüm takımların maçı yayınlanmalı
Burada "da" yı pek anlayamadım ama.
İngilterede - Almanyada - İspanyada veya bunun gibi üst düzey liglerde maçların hepsinin verildğini yada maçlarının 90 dakikasının banttan da olsa yayınladınğını görüntü kalitesinin aynı olduğunu gördükçe ve bizim federasyonumuzun bu ligleri yakalamak gibi bir hedef belirttiğini göstererek neden onların yaptıkları şeyleri bizim yapmadığımızı söylüyorum.
Benimde istediğim tüm takımlarının maçlarının verilmesi tabiki. Ama bunun önümüzdeki haftadan itibaren geçeri olamayacağı apaçık. Bursaspor yönetim kurulu bu konu ile ilgili açıklama yapmış ve belkide gelecek sene için tüm takımlarının maçlarını yayınlanmasını talep etmiştir.
bugra 1905
24.Şubat.2008, 05:20
Bence Yayınlanmalı Futbol Sadece 4 Büyükten İbaret Değil Sivasın Maçlarının Yayınlandığına Nasıl Sevindiysem Diğer Anadolu Takımlarınada O Kadar Sevinirim Umarım Yapılır
Bursaspor
24.Şubat.2008, 05:37
Zaten şu an içinde Sivasspor'un maçlarının yayınlanması lig içerisinde çifte standard doğuruyor. Hukuki açıdan da yanlış bir uygulama. Biliyorsunuz ki bu tür durumlar emsal teşkil edecektir ve dava açılma yoluna gidilirse her kim başvurmuş olursa olsun bu durumu kanıt olarak gösterecektir.
Eskiden maçlar canlı yayınlanırsa insanlar maça gitmez deniyordu, şimdi Sivasspor'unda maçlarının canlı yayınlanması seyirci oranlarını ne denli etkileyecek. Eğer seyirci ortalamaları düşerse bu karardan vazgeçilme yoluna gidilmesi de ihtimaller dahilinde olabilir.
Umarım Bursaspor gibi diğer takımlarda federasyona başvuru yaparlar ve sonunda bütün maçları izleme şansımız olur.
Fietra 10
24.Şubat.2008, 05:48
Bende çok istiyorum Bursaspor ve diğer klüplerin maçların yayınlamasını ama zannediyorum bu iş birazda arz-talep meselesine bakıyor .. Önce Anadolumuzda 'futbol kültürü' yerleşse keşke.. bu kültürün oluştugu veya oluşmasını arzulayan ---Trabzon ,Ekişehir,Bursa --- 4.bir yer söyleyin bana Anadolu'da ..
BeeTLeJuiCe
24.Şubat.2008, 05:55
Hacettepe'nin Kale arkası kombinesi 5 TL iken o takımın taraftarı olan neden TV başından izlesinki?
Sadece bi örnek verdim. Hacettepe'nin taraftar sayısı stad'ın tamamını bile doldurmaz heralde :). Murat'ında dediği gibi arz-talep olayına göre bu durumu tekrar şekillendirmeliler bence.
Trabzonspor
24.Şubat.2008, 06:03
Başkanımızın yaptığı açıklama yerinde, aslında biz taraftarlar yıllardır bunu söylüyoruz. Ama bizim istediğimiz bütün maçları yayınlasınlar.
Bunu yapacak imkan onların elinde yoksa bile TRT kurumunun bugünkü imkan ve teknolojisi, Avrupa'daki birçok büyük kanaldan daha ileri düzeyde.
Sadece bizim takımın ya da Sivasspor'un yayınlanması yetmez, bütün maçları evimizden oturduğumuzda izleyebilmeliyiz.
Örnek gösterilen Premier Lig'de maçlar kanallara bölünmüş ve oradan isteyen istediğini seçip izliyor.
burda ingiltereyi göstermişşin ama orda son sıradaki takımın maçı bile dolu tribünere oynuyor türkiyede trt veya bi başka kanal maçı naklen ve şifresiz yayınlarsa stada giden az olur.Ama ispanyada takımlar özel olarak kanallarla anlaşmaz imzalayıp yayın yaptırıyor sanırım burdada böyle bi uygulamam yapılıp takımlar kanal bulup maçlarını yayınlatabilir ama 4 büyükler haricinde pek rabet gösterirlermi takımlara orası şüpheli.
Fernando Gago
24.Şubat.2008, 06:13
Keşke tüm takımların maçları yayınlanabilse ...
gezenti
24.Şubat.2008, 21:27
Havuza imza atılıp havuz sisteminden para alınıyorsa oradaki maddelere uymak zorundalar. Haa biz maçlarımız yayınlansın istiyoruz derlerse bulabilirlerse havuzdaki paydan vazgeçip yayınlatsınlar. Ayrıca İngiltere'deki sistemle kıyaslamakta fena abes kaçmış. İngiltere'nin düzeyi ile Türkiye'nin yapısı arasında uçurumlar var bence. Orada en kötü takım 15-20 bin ortalama seyirciye oynuyor bizde büyük diye tabir edilen kulüpler bu rakamları zor buluyor.
Velhasıl kelam insanların ve kurumların istekleri elbette olacaktır ama her istenen olacak diye bir kaide yok. Tabii gönül isterki her maç yayınlansın ama...
Seyirci bakımından inan bir sıkıntımız yok.Her maç stad full doluyor.Bilet fiyatları Türkiye Liginin üstündeyken.Bir arkadaş hacettepe kombinesi 5 lira demiş bursa biletleride 22 ve 15 tl arasında değişiyor.Bakın büyümek için açılmak lazım.İngiltere ligi sadece bir örnek biz neden bunu yapamıyalım.Bana kalırsa belli bir seyirci ortalamasını tutturan kluplerin maçları yayınlansın ve bu her sene yenilensin aynı zamanda rekabet ortamı oluşur.Bu şekilde stadlara taraftarın az gelme olayıda ortadan kalkar.Tribün kültürünün oluşmasına zemin hazırlanır.Bursa seyircisini herkes bilir Trabzon seyircisini herkes bilir Eskişehiri herkes bilir ama sıradan biz izleyici Körfezi bilmez Antalyayı bilmez bir nalçacılar grubunu bilmez bir sol kapalıyı bilmez çotanakları bilmez daha size bir sürü örnek veririm.Bunların oluşması için reklam şart.Şöyle düşünün yaptığınız iş televizyonda o organizasyonun içinde siz de varsınız bunu övüne övüne anlatırsınız ve çok daha fazla taraftar bulabilirsiniz.Bu uygulama bir çok anadolu klübünün yüzünü maddi manevi güldürür.Ama olucağını sanmıyorum.Anadoluya verilen değer ortada....
Crocodile1963
24.Şubat.2008, 22:25
Hacettepe örneğinden yola çıkarsak o zaman LigTv yada yeniden seçilecek yayıncı kuruluş paket çıkarsın. Bursaspor paketi-Sivasspor Paketi- Galatsaray paketleri gibi onları satsın. Ben bir dünya para verip kendi takımımın maçlarını izlemedikten sonra ne anlarım ondan.
KanaKe
24.Şubat.2008, 22:55
bence Bursaspor ve Kayserispor'un da maclari yayinlanmalidir. Sivasspor'dan tek farklari alt siralarda olmalari. Sahsen bu iki takimin Sivasspor'dan daha cok taraftara sahip oldugunu düsünüyorum.
Aşk-ı Şehir
24.Şubat.2008, 23:23
Sadece kendi kentiniz için düşünmek yanlış olur. Bence de her takımın maçı canlı yayınlanmalı. Şimdi ben Eskişehirdeki bütün maçlara gidiyorum ama deplasmandaki maçlara Ankara dışında pek gidemiyorum. Ama ben takımın bütün maçlarını izlemek istiyorum nasıl olacak bu?
A takım B takım veya C takım 50 lira alacakken ben 25 lira almaya ikna olacağım sonra isyan edeceğim. Olmaz öyle iş. Anadolu kulüplerinden henüz bir isyan göremedim açıkçası. Ama bu tek ufak tefek çıkışlar beni sevindirmiyor değil. Sivasspor'un maçını veriyorsan Ankaraspor'un da, Kayserispor'un da, Bursaspor'un da Eskişehirspor'un da maçını vereceksin. Yoksa yaptığın birilerinin sırtını sıvazlamaktan, gözünü boyamaktan öteye gitmez...
fmsmyrna
25.Şubat.2008, 01:44
Bende çok istiyorum Bursaspor ve diğer klüplerin maçların yayınlamasını ama zannediyorum bu iş birazda arz-talep meselesine bakıyor .. Önce Anadolumuzda 'futbol kültürü' yerleşse keşke.. bu kültürün oluştugu veya oluşmasını arzulayan ---Trabzon ,Ekişehir,Bursa --- 4.bir yer söyleyin bana Anadolu'da ..
Bunun için şehir takımları olmalı süper ligde ve insanlar kendi şehir takımlarını tutmalı
KaPaLı
25.Şubat.2008, 01:56
Bu konuda extensor çok güzel bir yazı yazmıştı. Ben Ankaragücü'nün maçlarını canlı izlemek istiyorum. Çünkü ben Ankara'da yaşamıyorum. Hadi benim isteğimide geçtim. Ben maçlarda nerden bilcm futbolcunun iyi oynayıp oynamadığını. 3-1 kazandık mesela Gaziantep maçını ama biz iyi oynadıkmı oynamadıkmı bilmiyorum. Sadece kazandık.
Birde bize skor taraftarı derler. Nasıl olmayalım, izleyemiyoruzki maçları birşey göremiyoruz. Sadece skor görüyoruz ve ona göre yorum yapıyoruz.
scar face
25.Şubat.2008, 02:01
küçüklüğümden beri hep hayalimdir her lig macının yayınlanmasını sabah 11den gece 11e kadar mac programı hayal etmisimdir hep ama bu cok zor....
Aşk-ı Şehir
25.Şubat.2008, 02:11
TRT bu işi yapacak kapasiteye kesinlikle sahip. Sadece spiker kadrosunu genişletmesi gerek. 3 hatta 4 tane naklen maç verebileceği kanal var. Yanlış mıyım?
KaPaLı
25.Şubat.2008, 02:19
Mustafa zaten bu işi TRT yapıyodu. Hatırlayalım 2. lig maçlarını TRT 1 canlı olarak veriyodu. Bazen çok önemli 2 maç olursa TRT2'de yayınlıyodu maçları.
Aşk-ı Şehir
25.Şubat.2008, 02:20
Hatırlıyorum İso.:) Hatta o zamanlar 2.ligde Batman Petrolspor'u tutardım.:)
Biz ligden düştüğümüz zamanda bizim maçlarımızı vermişlerdi. Hatta bir Denizlispor faciamız vardı 7 gollü.:)
fmsmyrna
25.Şubat.2008, 02:24
Lig tv de tüm maçları canlı verebilecek imkanlara sahip olduklarını söylemişti daha önce hatta sezon sonu aynı anda 3-4 maçı da verebiliyorlar farklı kanallarla
DisCo
25.Şubat.2008, 02:25
Fransa'da 2-3 yıl önce şifreli bir kanal vardı. Multivision diye. Aynı anda tüm maçlar orada oynanırdı. Çünkü Multivision1, Multivision2 diyerek giden kanalları bulunuyordu. Şimdi de hala öyle mi bilmiyorum ama Fransada tüm maçlar aynı günde oynanıyordu. Hepsi canlı şekilde veriliyordu.
Bu tarz birşeyin bizim ligimizde de olması gerekiyor ancak maçların izlenme oranına göre maçlar yayınlanıyor. Açıkçası Sivasspor maçını şimdi herkes kaçırmadan izliyor. Çünkü Sivasspor başa oynuyor. Orta sıralarda kalan bir takım olsaydı yine maçları izlenirdi ama özellikle izlenmezdi. Bir yandan yayıncı kuruluşa hak veriyorum bir yandan da artık gelişim bekliyorum.
Crocodile1963
28.Şubat.2008, 07:52
http://www.canliyayinistiyoruz.com/
Bursasporlu Taraftarlar tarafından yapılan konu ile ilgili bir imza kampanyası
JunkChorn
28.Şubat.2008, 20:44
Acaba hangi çağda yaşıyoruz?
Avrupa'nın İngiltere, İspanya, İtalya ve Almaya'dan sonra gelen 5. ligi olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz. Portekiz-Hollanda-Fransa'yı dışarı atarak, fakat bugün tartıştığımıza bak.
Maç falan göstermezler.
Çıkar Lig Tv bilmem ne sorumlusu rakamları açıklar. Bugün 10 milyon Lig Tv alıcısı varsa eğer 3.3x3 (Bjk-Fb-Gs) şeklindedir. Bu büyük bir gerçek. Bursaspor yada Sivasspor yada diğer bir takım bu isteğini iletmesi için ortaya net deliller koyması lazım.
Futbol Federasyonu, geçtiğimiz haftalarda Sivasspor Kulübünün maçlarının naklen yayınlanmasına izin vererek futbol endüstrisini büyütme yolun önemli ve çok doğru bir adım atmıştır.
Şaka gibi..
Bir yerde tüm maçlar yayınlanıyor bizde 5. takımın yayınlanmasına karar verilince futbol endüstrisini büyütme cart curt. Patagonya'da yaşıyoruz :)
Stadının %70'ini kombine bilet olarak satan takımlar ile stadının %60'ını ancak dolduran takımların örneklendirilerek istekde bulunması (lafım Bursaspor'a değil)
"Senden yana olanlara bir şeyler vermezsen, neden senden yana olsunlar ki"
M. Kemal Atatürk.
Universal
03.Mart.2008, 21:27
Yıllardır bende bütün maçlarımızın yayınlanmasını istiyorum. Bunun yayınlanması TFF'nin vereceği izin ile gerçekleşebiliyor. Sivasspor için Lig TV özel bir izin alarak maçlarını yayınlayabiliyor.
EL-Hadji
09.Mart.2008, 08:06
Bence de her kulübün maçları yayınlanmalı. isteyen istediğini izlesin.