View Full Version : Hamburg SV - Galatasaray | UEFA Kupası 4. Tur İlk Maçı
PesimiSTyLa
09.Mart.2008, 00:46
http://img11.imageshack.us/img11/7045/33662605.jpg
Yayın: Futbol Smart
Yurtdışı Yayın: Al Jazeera Sport +1 - Al Jazeera Sport +3 - ARD Das Erste (Şifresiz) - Setanta Ireland (roi) - Sport 1 (Ukr) - Sport Tv1 - SuperSport 1 (DigitAlb)
Allah utandırmasın.
Addolorato
09.Mart.2008, 00:48
Maçı TRT yayınlasaydı kaybetmeyiz derdim :D.Ama Yayınlamıyor malesef.
Bursa maçında ki futbol beni biraz kuşku içinde bıraktı fakat bu UEFA maçı herşeyin farklı olacağını umuyorum.
PesimiSTyLa
09.Mart.2008, 00:49
2 macta DSmart Futbol smartta maalesef.
Varonil
09.Mart.2008, 00:50
Bu maçın moral motivasyonu çok daha farklı olacaktır.Gol atalım da,onun bize 2.maçta getireceği avantaj daha fazla olur.
Gangstaa
09.Mart.2008, 01:17
Yenilmeyiz en kötü beraberlik alıp döneriz Almanya'dan.
a.arıcı-11
09.Mart.2008, 03:26
UEFA Kupası çeyrek finalinden sonrası yayın hakkı Show TV'de diye biliyorum.Umarım Galatasaray'ın diğer maçları ordan yayınlanır:)
Hamburg fizik yönünden çok iyi bir takım. Rahat, rahat bire bir pozisyonlar vermiyorlar. Umarım avantajlı bir skorla döneriz, Bursaspor maçındaki kötü performansın sebebi bu maçta belli olacaktır, allah utandırmasın :)
El Comandante
09.Mart.2008, 03:44
Takimimiza ve Bülent Korkmaz'a güvenim tam. Bu mactan avantajli bir skorla dönecegiz.
Clayman
09.Mart.2008, 03:44
Gönül isterdi ki Galatasaray'ımızın maçlarını açık kanallar yayınlasın ama ne yazık ki cafe yolu göründü:) Bordeaux maçındaki inanç ve hırsla oynarsak ordan galip bile dönebiliriz.
HooijDonk07
09.Mart.2008, 03:55
Defansda böLe açık veren takıma yenilirse GS kötü olur FB taraftaryım ama gönLüm GS den yana
Belgorth
09.Mart.2008, 05:30
Hamburg açık futbol oynamayı seviyor ki Galatasaray'ın bu sene en iyi oynadığı maçlar açık oynamayı seven takımlara karşı oldu. gönlümden geçem ve umudum en az beraberlikle dönmek...
Onurap
09.Mart.2008, 05:43
Hamburg fizik yönünden çok iyi bir takım. Rahat, rahat bire bir pozisyonlar vermiyorlar. Umarım avantajlı bir skorla döneriz, Bursaspor maçındaki kötü performansın sebebi bu maçta belli olacaktır, allah utandırmasın :)
Birebirde pozisyon mu vermiyolar.. :)
Son maçı izlemedin galiba..
Hele sağ kanatları felaket Ardanın maçı olabilir..
Addolorato
09.Mart.2008, 05:46
Lig sonuncusuna 4-1 kaybettiler moralsizler..
RaSenGan
09.Mart.2008, 05:50
Lig sonuncusuna 4-1 kaybettiler moralsizler..
Biz de lig sonuncuna 5-2 kaybetmiştik Bordeaux öncesi.
CeNTeR_TR
09.Mart.2008, 19:54
Avrupa maçından önce Ligde aLınan skorLar önemLi oLmamaLı..
Bknz Bordo maçı öncesi Galatasarayın Lig maçı 5-2 sonrasında Bordo karşısında fırtına gibi esen bir Galatasaray..
Umarım Hamburg'da aynısını Hamburg yapmaz..
Galatasarayımız ordaki maçta avantajlı skoru yakalar kendi sahasındada işi bitirir..
Emurafu
09.Mart.2008, 19:56
Hamburg maçında muhtemel defans blogumuz..
Sabri-Hakan-Emre-Volkan
Çok agır bir savunma blogu oluyor..Tam Olic ve Petrice göre bir ortam..İnsallah savunmada hatalar olmaz..Çooooook dikkat etmemiz gerekir.
Lincoln Almanayda yine iyi oynayacaktır.Orasını bir vitrin olarak görüyor..
Alman futbolu genel olarak kontra atağa dayalı Galatasaray'da genelde kontradan gol yiyor ne yapıcaz bilmiyorum. Olic cok formda değil kesin olarak Bayernle alaştıgından beri.Ama kesinlikle Bordo macı gibi olmaz bu maç defanstaki bireysel hattaları cok daha iyi değerlendire bilicek bir takım Hamburg.Ayrıca iç saha dış saha diye bir ayrımın olmuyucağı bir maç olcaktır yani gercekten ilk maçta iyi oynarsak yani 2-0veya 3-0lık galibiyet alırsak Ali Samiyene geldiklerinde morelleri daha düşük olucaktır ama Almanyada beraberlik bize yaramaz.Kesinlikle galibiyet almamnız gerekli.
deniz.91
09.Mart.2008, 21:15
GSnin en azından beraberlik alacğıunı düşünüyorum zaten taraftar baskısı olmayacak şartlar eşit
Lucas Neill
09.Mart.2008, 21:57
Meira neden oynamıyor?
Meira Zenit'e verildi büyük ihtimalle, o yüzden almanyaya götürülmemiş...
batuhanry
09.Mart.2008, 22:00
Meira' nın böyle kritik bir maç öncesi satılması çok kötü gerçekten...
Umarım avantajlı bir skorla geliriz..
JunkChorn
09.Mart.2008, 22:02
Bu maçı tek farklı yenilgiye kadar bitirmek Galatasaray'ı tura taşır. Hamburg hafta sonu 4-1 yenilmiş olabilir, biz buna aldanmamalıyız.
Özellikle Olic büyük tehlike! Bu maçta sağ ve sol kanat oyuncularının defansa yardım etmesi çok önemli. Eğer Arda yeteri kadar arkaya yardım etmezse sonuç hüsran olur.
Başarılar.
Hamburg Maçının Hakemi Viktor Kassai
Galatasaray'ın, UEFA Kupası 4. turunda 12 Mart Perşembe günü deplasmanda Almanya'nın Hamburg takımıyla oynayacağı ilk karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Kassai'nin, yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Gabor Eros ve Tibor Vamos yapacak. Maçta 4. hakem olarak da Sandor Szabo görev alacak.
Hamburg - Galatasaray Maçını Veren Kanallar
Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport +3
ARD Das Erste (Şifresiz)
Setanta Ireland (roi)
Sport 1 (Ukr)
Sport Tv1
SuperSport 1 (DigitAlb)
Futbol Smart
Redrum
09.Mart.2008, 23:23
Yahu arkadaşlar herşeyi bırakın da, UEFA da final oynama hedefi yapan bir kulubün, bir iki maç formsuz diye liginin belki de en kaliteli savunma oyuncusun satması çok saçma bir durum. Yahu sene sonunda satarsın, adamların ligleri eğer farklıysa o zaman satmayıver. Zaten lig gitti, Uefa'yı niye riske ediyorsun?
Meira'yı sattık. Elendiklerinde çok konuşacaklar ama, Almanya Ligi'ni iyi bilen bir oyuncuyu sattık üstüne üstelik. Hamburg'u çok iyi tanıması lazımdır.
Hayırlı bir sonuçla döneriz inşallah.
Yahu arkadaşlar herşeyi bırakın da, UEFA da final oynama hedefi yapan bir kulubün, bir iki maç formsuz diye liginin belki de en kaliteli savunma oyuncusun satması çok saçma bir durum. Yahu sene sonunda satarsın, adamların ligleri eğer farklıysa o zaman satmayıver. Zaten lig gitti, Uefa'yı niye riske ediyorsun?
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?goto=newpost&t=70448
Bu başlığı kullanalım arkadaşlar. Burada maç ile ilgili yorumları yapalım lütfen.
sekilaso
09.Mart.2008, 23:30
deplasman maclarını TRT vermiormuydu yahu :S basarılar Galatasaray'a
Alicanfmfan
11.Mart.2008, 02:01
Allah utandırmasın ve yardımcımız olsun
Sabri--Emre--Hakan--Volkan
Bu defans blogu inanılmaz kötü , Olic ve Petric Volkan ve Sabri'yi perişan edebilir ama inşAllah tam tersi olur ve avantajlı bir skorla döneriz.Zaten Hamburg = Olic , Petric , Tcharowski mi ne :)
Addolorato
11.Mart.2008, 02:04
Sol bekleri Atouba'yı çok beyeniyorum. O bile bu defansı zora sokabilir.
El Comandante
11.Mart.2008, 02:14
Sol bekleri Atouba'yı çok beyeniyorum. O bile bu defansı zora sokabilir.
Sakat, oynamayacak bu macta.
Ayrica Guy Demel de sakat.
Onlarinda bekleri kötü, kanatlardan iyi ataklar gerceklestirebiliriz biz bu macta. Hele sag kanatlari felaket, Arda orayi otobana cevirebilir.
a.arıcı-11
11.Mart.2008, 02:19
Hamburg-Galatasaray maçının uydusu olanlar şifresiz izleyebilecek...
Spor sitesi www.tumspor.com futbolseverler için bu konuda bir araştırma yaptı ve Hamburg-GS maçının şifresiz olarak da nasıl izlenebileceğini buldu. Hamburg-Galatasaray maçını Hotbird veya Astra uydusuna yönelik anteni olan herkes ARD Das Erste kanalından şifresiz olarak izleyebilir. Hatta eski Analog Receiver ile de Astra uydusundan ARD Das Erste kanalından çok rahat izlenebilir.
İŞTE FRENKANSLAR
Tarih: 12 Mart 2009:
Hamburg- Galatasaray UEFA Kupası 4. tur ilk randevu
Kanal: ARD Das Erste (Şifresiz)
Uydu ve TP bilgileri:
13 E (Doğu) Hotbird: 11604 H 27500 5/6
19.2 (Doğu) Astra (1L): 11494 H (Analog)
19.2 (Doğu) Astra (1H); 12110 H 27500 3/4
Liveonsat’a web sitesine göre Hamburg- Galatasaray maçının tekrarı da aynı gün; Direct 8 (Fransız) kanalında (Şifresiz) TSİ 23.30’da banttan yayınlanacaktır.
Bu kanalın uydu ve TP değerleri:
Uydu: 13 E (Doğu) Hotbird 8
TP: 12539 H 27500 ¾
Uydu: 19.2 (Doğu) Astra 1L
TP: 11538 V 22000 5/6
Tümspor.com
HooijDonk07
11.Mart.2008, 02:44
Guy DemeL sakat Sagda hızLı adam oynarsa Gs bu maçı alır çok gollu maç olucak bu maç
Sheriff
11.Mart.2008, 07:21
Hamburg'u yenebilecek kapasitede bir takımız. Sanırsam defansta bi kaç eksik var. Bunun dışında pek sorunumuz yok.
Çok kişi gibi benimde en çok korktuğum isim Olic. Tehlikeli bir oyuncu, mutlaka önlem alınmalı, seri bir savunmacıyla.
Alman takımları ile oynadığımızda hep rahat yeneceğimizi düşünüyorum ama bu maç için tamamen içimden geçeni söyleyeceğim.
Zaten bir maçı ya kazanır yada kaybedersiniz ama kaybedersek farklı bir skor olacağını düşünüyorum.
Redrum
11.Mart.2008, 23:18
Arkadaşlar ARD Das Erste'nin kanalına 3 gündür girmeye çalışıyorum, fakat her girişimden 3 sn sonra, uydu kapanıyor, ekran karıncalanıyor ve başka kanala geçtirmeden düzelmiyor. Başka kanallarda böyle birşey yok. Bunu kasıtlı mı yapıyorlar???
Del Piero_10
11.Mart.2008, 23:23
Denk kuvvetlerin mücadelesi olacak.Umarım Avrupa kupalarındaki son temsilcimiz bizi gururlandırmayı başarır.
RoSeSHaH
11.Mart.2008, 23:36
Bahanelere sığınmayacağımızı ve Aslanlar gibi mücadele edeceğimizi söyledi zaten Bülent Korkmaz..
Sahada 11 ASLAN olacak ! Allah yardımcımız olsun..
Nedvedmania
12.Mart.2008, 01:48
Ard Das Erste yi açtım bekliyorum :)
Olic ilk 11 de başlamayacak bizim için sevinçli bir haber :)
LadroN
12.Mart.2008, 02:12
Haydi Beyler Size Güvenimiz Sonsuz...
Olic ilk 11'de başlamıyor sevindirici bir haber. :) Defans çok sıkıntı çekebilirdi. Defansımızın üstüne gidildiğinde zaten psikolojik olarak hata yapıyorlar.
Onların oynadığı şekilde oynamaya çalışırsak istediğimiz sonuca ulaşabiliriz. Tempoyu biz belirlemek zorundayız, yoksa mağlubiyet kaçınılmaz olur.
RoSeSHaH
12.Mart.2008, 02:16
Maçın ilk golünü biz bulursak, hele birde erkenden bulursak çok rahatlarız. Ama kısır giden maçta Olic'in oyuna girmesi herşeyi alt üst edebilir. O nedenle ilk 15-20 dk çok önemli olacak.
maNga 33
12.Mart.2008, 02:33
Haydi Galatasaray 2000 yılında yaşanan büyük zaferi tekrar yaşattır bize :)
Trochowski çok çok tehlikeli bir isim Olic Bayernle kesin anlaştıgından beri cok iyi oynamıyor.GOol
nannar
12.Mart.2008, 02:46
hobaaaaa!!! :D attık :D
batuhanry
12.Mart.2008, 02:47
Ayhaaannn Akmaaannnn!
maNga 33
12.Mart.2008, 02:47
oh be attık. umarım maç böyle devam eder
Sirius Black
12.Mart.2008, 02:48
Ayhan Ayhan koçum !
Addolorato
12.Mart.2008, 02:51
Nasıl attı golü maçı izleyemiyorumda :D
nannar
12.Mart.2008, 02:52
valla su ana kadar volkan yaman da pek aksamadı maşallah allah nazardan saklasın :D
RaSenGan
12.Mart.2008, 02:54
Ayhan'ın attığı gol, Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'nda attığı 1000. gol oldu... Tarihi önem taşıyan bir gol!
nannar
12.Mart.2008, 02:56
kewel ve sabri şu ana kadar çok iyi savundular kanadı... adamların diğer kanatta birşey yok zaten... o kanat foss... Allhtan fos ,orda zaten sıkıntılıyız....
Nocna Mora
12.Mart.2008, 03:01
ARD Das Ersteden seyrediyorum güzel bir gol attık ama bence Nonda çıkmalı sisteme çok ters düşüyor.:
nannar
12.Mart.2008, 03:04
ARD Das Ersteden seyrediyorum güzel bir gol attık ama bence Nonda çıkmalı sisteme çok ters düşüyor.:
kim girecek ? baros cezalı :D şu anda çıkabilecek en iyi 1 çıkarmış bülent hoca... Büyük kaptana güvenin... takıma mücadele hırsı yüklemiş...hepsi de iyi mücadele ediyor...özellikle de türkler.... 2. yarı görüşürüz...bekle bizi kadıköy! Aslan'ın kadıköye kadar uzanan yolu devam edecek inşallah.... maçtan önce cidden çok endişelenmiştim ama oyuncuların mücadelesi çok sağlam... 2. yarı da aynı mücadeleyi yaparsak İstanbul'a iyi bir skorla döneriz inşallah...
El Comandante
12.Mart.2008, 03:06
Emre, Sabri, Baris, Arda, Ayhan, Hakan Balta ve Sanctis iyi oynuyorlar.
Volkan, Lincoln, Kewell vasat.
Nonda berbat ...
Nonda'yi cikartip, yerine Yaser Yildiz oyuna almali Bülent Hoca. Yaser hem süratli, hem kafa toplarinda hakimiyeti olan bir futbolcu. Nonda'dan daha fazla yararli olacagi kesin.
Ilk yariyi 1-0 önde kapatmamiz süper oldu, ikinci yarida bir kontradan daha gol buluruz gibime geliyor. Bu maci maci alacagimizdan eminim. =)
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:06
Alman kanalından izledim bende. Çok güzel bir kanalmış ama spiker çok kötü :D Hep susuyor :) Maçtan sonra sahanın içinde Mehmet School la ufak bir röportaj yaptılar. 2 side gülüyordu. Alman yorumcuda , Mehmet de . Sanki bu maç umurlarında değilmiş gibi ...
Taraftarımız gene muhteşem :) Baran sen maça gitmedinmi :D
Golümüz çok güzeldi. Lincoln kendini evinde gibi hissediyor ve çok güzel oynuyor :) Bülent Kaptan ın sabriye söylediği sözler çok rahat duyuluyor TV den :D "Sabrı çık alırsın sen (havadan top geliyor) , Afferim koçum afferim . Sabriiiii geriii geriiii . Çok güzel Çok güzel " :)
Edit : Nondayı unutmuşum. Bence meirayla birlikte Nonda da satılmalıydı (tabi kim alıcaksa) . Çok kötü oynuyor. Futboldan anlamıyormuş gibi . Koşmuyor. Atak yerine ortasahada oynuyor.
Emurafu
12.Mart.2008, 03:07
Ah ah baros'u çok arıyoruz..Nonda çok etkisiz..Yav adam top atıyor içeri kaçacagına dısarı kaçıyor.Adam oyun kurucu gibi oynuyor.Baros olsa idi ilk yarı maçı koparmışdık..
Hadi Nonda biraz gayret.
LadroN
12.Mart.2008, 03:10
Ya geçen seneki nonda gitti yerine acayip bir adam geldi o geçen senki iknci yarının başıncadkki nonda olsa baros nonda cok mukemmel olurdu ama adam artık ayğına top almaya korkuyor
RoSeSHaH
12.Mart.2008, 03:11
Yaser girsin oyuna Nonda'nın yerine. Daha fazla yarar sağlar, eminim.
Lincoln ve Kewell'in de silkinmesi lazım, bir kontrayı adam gibi düzenlersek 2. golü atarız.
Savunma veya denge alanında fazla sorun yaşamıyoruz, umarız böyle devam eder.
Emurafu
12.Mart.2008, 03:13
Ya geçen seneki nonda gitti yerine acayip bir adam geldi o geçen senki iknci yarının başıncadkki nonda olsa baros nonda cok mukemmel olurdu ama adam artık ayğına top almaya korkuyorNonda lincoln ve Arda'dan geride top oynuyor..Penaltı noktasında biraz oyalansa çok rahat gol atacaz:)..Neyse 2.yarı baslıyor..Dualarla tv basına gidiyorum:D
BaFraLı
12.Mart.2008, 03:13
Bizim kuzende Hamburg'ta oturuyor :D..Ama maça gitmiyor :D..Ben olsam varya of maça giderdim :)..İyi oynuyoruz.Bi sorun yok inşl. kazanacağız :)
Addolorato
12.Mart.2008, 03:18
Yedik yahu..
nannar
12.Mart.2008, 03:18
1-1 oldu erkenden yaww
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:20
Gol için denilecek birşey yok. Normal bir gol golden sonra daha iyiyiz.
Addolorato
12.Mart.2008, 03:20
Nonda ne yaptın ya :/
Addolorato
12.Mart.2008, 03:22
Emre kırmızı kart :/
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:23
Hadi burdan yak..Stoper sayısı 0'a indi böylelikle.
nannar
12.Mart.2008, 03:24
:D şimdi işler kızışacak... valla çok zor geçecek 2. yarı....
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:27
Kewell, Hakan Balta'nın yanında savunmanın ortasına geçti...
Yok artık Lebron.
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:28
Büyük kaptan naptın ya :S Lincoln bülent korkmazamı bağırıyordu öıkarken ?
Nocna Mora
12.Mart.2008, 03:28
Napıyor Korkmaz YA!!!! Lincoln'Ü çıkardı Mehmet Güven'i aldı resmen maçı verdik ya, nonda da kalacak oyunda böyle giderse ya bi git hoca ya naaptın ya???
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:29
Mehmeti sokması ayrı bir hata . Lincoln ü çıkarması apayrı bir hata . Ne düşünceyle çıkarttı acaba
Addolorato
12.Mart.2008, 03:30
Ne yapsın yahu adam mecbur oyuna defansif bir adam sokmaya , stoper zaten hiç yok kadroda bir mehmet güven vardı onu oyuna aldı 3 defans oynayıp borumu olalım.
RaSenGan
Her an gol yiyebiliriz.Adamlar çok etkili geliyor..Sert oynamaya başladık.Çoook zor işimiz.
Aşk-ı Şehir
Bir bildiği vardır merak etmeyin. Lincoln şu ana kadar defansif yönden ne yaptı? Her zaman ki gibi hiç birşey. Galatasaray'a 1-1 yeter. Elinde ki tek safkan forvet Nonda'yı da çıkarmak istemiyor anlaşılan. Yanlız Lincoln resmen üstüne yürüdü Bülent Hoca'nın...
El Comandante
12.Mart.2008, 03:31
Hay ben som agzima ... :S
Mactan önce yedekleri gördügümde, Semih Kaya neden yok ? Stoperlerden birisi sakatlanir veya kirmizi görürse Mehmet Güven mi stoper oynayacak demistim, dedigim cikti ya. :S
Nonda o golü atabilseydi, hersey cok degisik olurdu. Nefret ediyorum Nonda'dan. Bu ruhsuzlugundan ...
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:32
Saha karıştı.
El Comandante
12.Mart.2008, 03:33
Boateng Arda'ya kafa atti, sari kart gördü sadece. :icon_eek:
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:33
Hay ben som agzima ... :S
Mactan önce yedekleri gördügümde, Semih Kaya neden yok ? Stoperlerden birisi sakatlanir veya kirmizi görürse Mehmet Güven mi stoper oynayacak demistim, dedigim cikti ya. :S
Nonda o golü atabilseydi, hersey cok degisik olurdu. Nefret ediyorum Nonda'dan. Bu ruhsuzlugundan ...
Semih Kaya nasıl yok ? Sporx'te yedekte olduğu yazıyor.
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:34
Bu maç bitti .
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:35
G.Saray'da Mehmet Güven oyuna girdikten sonra sağ kanatta... Geri dörtlünün ortasında Kewell ve Hakan Balta oynuyor.
LaigLeNoiR
12.Mart.2008, 03:36
Mehmet Güven golü çıkardı adeta kafasıyla...
El Comandante
12.Mart.2008, 03:37
Semih Kaya nasıl yok ? Sporx'te yedekte olduğu yazıyor.
Semih varmis, görmemisim. Neyse, Mehmet'e güvenecegiz mecburen ...
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:38
Semih varmis, görmemisim. Neyse, Mehmet'e güvenecegiz mecburen ...
Ama o sağ kanatta oynuyor :D Stoperde Kewell varmış.
LaigLeNoiR
12.Mart.2008, 03:39
11 numara Oliç sanırım.Oyuna giriyor...
Addolorato
12.Mart.2008, 03:39
Neden yer değiştirmiyorlar peki ? Kewell ile Mehmet.
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:40
Neden yer değiştirmiyorlar peki ?
Kewell'ın savunması daha iyidir belki.
Nocna Mora
Hayır yani bırak kalsın oyunda şeytan 3lüsü ne diye çıkarıyorsun ki lincolnü?? Nonda'nın sanki yaptığı bir şey varda bir bildiği var diyorsunuz Lincoln çabalıyordu Nonda tamamen shaban olmus yani bunu belli etti. Bülent Korkmaz'da zaten "iyi bir oyuncu iyi de bir teknik direktördür" anlayışının fiyaskolarından biriydi Hagi gibi... Sadece motive etsen neye yarar anlaman lazım oyundan..
LaigLeNoiR
Bu arada yabancı spiker Sabri'ye Speedy Gonzales diyor :D
Aogo çıktı Oliç girdi.
El Comandante
Ama o sağ kanatta oynuyor :D Stoperde Kewell varmış.
Semih'i oyuna alip, Nonda'yi cikartmaliydi hoca. Kewell'in yüksek futbol zekasina güvenmek zorundayiz, baska care yok. :D
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:41
Oh be Ümit giriyor.
Aşk-ı Şehir
12.Mart.2008, 03:42
Hayır yani bırak kalsın oyunda şeytan 3lüsü ne diye çıkarıyorsun ki lincolnü?? Nonda'nın sanki yaptığı bir şey varda bir bildiği var diyorsunuz Lincoln çabalıyordu Nonda tamamen shaban olmus yani bunu belli etti. Bülent Korkmaz'da zaten "iyi bir oyuncu iyi de bir teknik direktördür" anlayışının fiyaskolarından biriydi Hagi gibi... Sadece motive etsen neye yarar anlaman lazım oyundan..
Vay bee. 2 dakikada bitirdin adamı Taylan. Bak skor tabelasında ne yazıyor: Hamburg SV 1-1 Galatasaray İstanbul 73:00 ;) Takımca savunma yapıyor Galatasaray ve şu ana kadar son derece başarılı görünüyor. Allah nazarlardan, kazalardan, belalardan saklasın...
El Comandante
12.Mart.2008, 03:42
Sonunda Nonda oyundan cikti. Ümit oyunda ...
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:45
Bu nonda harbi sorun ya. Hadi ümit Hadi Eski ümit !
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arda çok yorulmuş . . .
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:50
1 yıldır topla oynamayan Hasan Şaş oyuna girecek.:confused:
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:51
O geliyor . Hasan ŞAŞ !!! Hadi Siz alırsınız artık hadi !
El Comandante
12.Mart.2008, 03:52
Hasan'in ruhu yeter. :D
Arda cok yorulmustu, top sürecek hali yoktu. Mecburen cikardi oyundan onu Bülent Korkmaz ...
LaigLeNoiR
12.Mart.2008, 03:52
Yabancı spikerlere hayranım ya.
2002 Dünya Kupasının ve Uefa Kupasını kazandığı senenin yıldızı Hasan Şaş oyuna giriyor...
Nocna Mora
12.Mart.2008, 03:53
Ne derseniz deyin benim gözümde iyi bir teknik direktör değildir Bülent hoca. Yaptığı tercihler bunu gösteriyor zaten takım skibbe ile ne yapıyorsa onu yapıyor tek fark biraz daha motive...
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:54
Şu sarı kafayı at artık ya . :mad:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yabancı spikerlere hayranım ya.
2002 Dünya Kupasının ve Uefa Kupasını kazandığı senenin yıldızı Hasan Şaş oyuna giriyor...
Ayhan ı gösterirkende Beşiktaştan Galatasaraya geçti dedi. O zamanlar ben bebektim daha :D
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:55
Ne derseniz deyin benim gözümde iyi bir teknik direktör değildir Bülent hoca. Yaptığı tercihler bunu gösteriyor zaten takım skibbe ile ne yapıyorsa onu yapıyor tek fark biraz daha motive...
Skibbe olsa şuan fark yiyorduk..İyi bir hoca nasıl olurmuş Bordeaux ve bu maçlarda görebilirsin.
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:55
Atak yapamıyoruz ya. 10 kişi kalmak böyle birşey demekki .
RaSenGan
12.Mart.2008, 03:56
Adamlar Sabri'yi geçiyo Kewell'ı geçemiyo :D
Nedvedmania
12.Mart.2008, 03:57
Gene kaçırdılar. Az şans olsa adamlarda şimdiye 3-1 4-1 di
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ne oluyor yahu
Aşk-ı Şehir
12.Mart.2008, 03:59
Olic inanılmaz bir gol kaçırdı...
LaigLeNoiR
Hadi biraz daha direnin beyler.
1-1 çok iyi skor.Ama rövanşta kim oynayacak defansta o da var...
bySilver
Kewell i nereye koysan oynar abicim :D
RaSenGan
Yine kaçırdılar.Umarım çok uzatma olmaz.
Nedvedmania
Allah Kahretmesin saymadı golü ya :mad:
LaigLeNoiR
12.Mart.2008, 04:00
Buz gibi gol yaaa...
Sirius Black
12.Mart.2008, 04:00
mathijsen attı kendini yere. :mad:
Aşk-ı Şehir
12.Mart.2008, 04:04
Kızmayın ama Ümit Karan'ın ayağı geliyor Mathijsen'in kaval kemiğine.:) Faul var açık ve net.;) 1-1 güzel skor. Galatasaray 2.maçta turu geçecektir. Bugün Kewell müthiş oynadı defansın göbeğinde. Şaşkınlıkla izledim diyebilirim. :D
RoSeSHaH
Hamburg'un balonu da söndü, haftaya ASY'de inşallah parçalayacağız !
El Comandante
Biz bu Hamburg'u ASY de dagitiriz. O kadar net konusuyorum. ;)
RaSenGan
Tebrik ediyorum takımımızı.40 dakika boyunca 10 kişi oynasak bile gol yemedik.Sami Yen'de derslerini veririz (:
Nocna Mora
Skibbe olsa şuan fark yiyorduk..İyi bir hoca nasıl olurmuş Bordeaux ve bu maçlarda görebilirsin.
Bordeaux maçında Skibbe'nin yaptıklarını yaptılar demin de dediğim gibi sadece daha motiveydiler. Bu maçta neyi görecem?? Belki kazanacağımız bir maçı yaptığı bir saçma değişiklikle mahvetti Nonda'yı çıkarmalıydı LincolN'ün yerine lincoln çıktıktan sonra tamamen bitti orta saha. atak bile yapamadık. Skora bakıp aldanmamak lazım zor kurtulduk ellerinden.. 2 top direkten döndü..
Arkadaşlar Sami Yen'de yeneriz diyorsunuz da defans yok takımda :D
Nedvedmania
12.Mart.2008, 04:05
Biz bu Hamburgeri yeriz yeriz !
puskas
12.Mart.2008, 04:05
helal galatasaray.iyi sonuc ali sami yen de turu geceriz inşallah.golumuzu hakem yedi.helal olsun kewella defansta bile iyi oynadi.tebrikler.futbolcu olmak heryerde oynamak demektir.tekrar helal olsun kewell sana.
Nedvedmania
12.Mart.2008, 04:06
Taylan ne diyorsun ya :D
Nocna Mora
12.Mart.2008, 04:09
Evet şakayım ve görüşleriminde arkasındayım... Oyuna hükmederken 10 kişi kaldık ve lincoln çıktı sonuç: 1 atagımız var o da ümitin ki nonda hiç bir şey yapmamasına rağmen oyunda kaldı ve sadece atakları yedi bitirdi, Eğer Nonda çıksaydı ve mehmet gücen stopere geçseydi, çok daha iyi olurdu böylece daha iyi bir atak+savunma futbolu oynar 2-0 bile alabilirdik bence.
Dediğim gibi sonucu bırakıp 10 kişi kaldıktan sonra ki oyuna bakın
Alicanfmfan
12.Mart.2008, 04:10
10 kişi oynadık 10 ?
Redrum
12.Mart.2008, 04:11
Arkadaşlar ben mi yanlış gördüm, yoksa buz gibi golümüz yendi mi?
Nocna Mora
10 kişi oynadığımız dakikalarda BENCE, benim yukarda belirttiğim gibi bir sistem yapsak daha iyi olurdu diye düşünüyorum bunlarda benim görüşüm.
Addolorato
10 kişi kalmasaydık emin ol bu kadar pozisyon vermezdik sir taylan ferguson :D
Nocna Mora
Arkadaşlar ben mi yanlış gördüm, yoksa buz gibi golümüz yendi mi?
Pilot kameradan dokundu gibi gözüküyordu ama yakından öyle gözükmüyordu anlayamadım ben tam olarak;)
RoSeSHaH
12.Mart.2008, 04:12
Bak aslanım ;
- 10 kişi kalmışız, rakip Hamburg ve deplasmandayız.
- Tonlarca eksiğin üzerine birde defansın bel kemiği Emre Aşık kırmızı kart gördü.
- Bir iki basit atak verdik kalede bireysel hatalar yüzünden ama geri savuşturmasını bildik.
- Rakibi geride tuttuk 30 dk boyunca.
- Mehmet Güven'in kademe hataları ortada, birde stopere geçseydi sen o zaman görürdün görüşlerini.
1 puanı aldık, ASY'de yeriz bunları.
Alicanfmfan
12.Mart.2008, 04:14
Taylan 5-0 olsa gol pozisyonları yakalasak herhalde iyi oynadık yenildik böyle oynayalım yenilelim derdin nasıl bir mantık bu...
Nocna Mora
12.Mart.2008, 04:16
Dediklerinize katılıyorum ama ben farklı bir şey den bahsediyorum. 10 kiiş kaldıktan sonra NONDA çıksaydı daha iyi olurdu diye söylüyorum size. Stopere yine Kewell geçseydi bile Lincoln bence oyunda olmalıydı kontra-atak bile yapmakta zorlandık farklı şeyler bahsettiklerimiz :) Lincoln oyunda olsa daha iyi olurdu bence...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Taylan 5-0 olsa gol pozisyonları yakalasak herhalde iyi oynadık yenildik böyle oynayalım yenilelim derdin nasıl bir mantık bu...
Sonuç beni de sevindiriyor ama bülent korkmaz beni deli etti yaptığı taktikle. tamamen geriye çekildi ve en etkili hücum silahlarından birini oyundan aldı neyse tartışmayalım artık benim görüşümdür bunlar kabul etmek zornda değilsiniz..
Redrum
12.Mart.2008, 04:17
Bir şey daha soracağım, Mehmet Güven falan varken Kewell neden stoper oynadı, boydan dolayı mı??
Uchiha Itachi
12.Mart.2008, 04:17
Dediklerinize katılıyorum ama ben farklı bir şey den bahsediyorum. 10 kiiş kaldıktan sonra NONDA çıksaydı daha iyi olurdu diye söylüyorum size. Stopere yine Kewell geçseydi bile Lincoln bence oyunda olmalıydı kontra-atak bile yapmakta zorlandık farklı şeyler bahsettiklerimiz :) Lincoln oyunda olsa daha iyi olurdu bence...
Taylan bu noktaya bende katılıyorum.Bülent hocamız yine yapabiliceği her şeyi doğru bir şekilde yaptı ama, Lincoln değil Nonda çıkmalıydı.Lincoln zekasıyla bile savunma yapabilen bir oyuncu.
Alicanfmfan
12.Mart.2008, 04:18
10 kişi kaldık avantajlı bir skor oyun iyi gidiyor ,defansif bir futbolcu oyuna almak en dogrusudur , tamam Taylan sen olursan öyle yapardın
eXcitinG
Ya TayLan bir sakin oL tamam anladık. Germe herkesi.
El Comandante
Kewell harbiden büyük adam ya. Gün gectikce ona olan hayranligim kat kat daha artiyor. Stoperde oynamasina ragmen siritmadi ya, ben ne diyeyim artik. :)
Nocna Mora
Taylan bu noktaya bende katılıyorum.Bülent hocamız yine yapabiliceği her şeyi doğru bir şekilde yaptı ama, Lincoln değil Nonda çıkmalıydı.Lincoln zekasıyla bile savunma yapabilen bir oyuncu.
Bende onu anlatmaya çalışıyorum :) Eğer lincoln olsaydı yapamadıgımız ve arda'nn kanatta zaman geçirmeye çalıştığı ataklar belki etkili ataklar olacak ve belkide gol bulacaktık. O kadar çok savunmaya çekildik ki o dk.dan sonra maç bizim yarı sahamızda oynandı...
mustafa35
12.Mart.2008, 04:19
Ah 1 gol daha atsaydık... İddaa'da yattı yahu. :D
Nocna Mora
12.Mart.2008, 04:19
10 kişi kaldık avantajlı bir skor oyun iyi gidiyor ,defansif bir futbolcu oyuna almak en dogrusudur , tamam Taylan sen olursan öyle yapardın
Ben oyuna forvet falan alsın mı dedim? neyse uzatmayalım arkadaşlar sonra hepimiz zararlı çıkacaz bir maçtır bitti gitti....
BeeTLeJuiCe
12.Mart.2008, 04:21
Bir şey daha soracağım, Mehmet Güven falan varken Kewell neden stoper oynadı, boydan dolayı mı??
İçinde bulundukları durumdan dolayı antremanda denedikleri, çalıştıkları birşeydir olabilir, oyunu okumakla, oyunu geriden kurmakla alakalı olabilir.
Tebrikler Galatasaray'a. Beraberlik bile bu şartlarda mükemmel sonuç. İnşallah ASY'de yener turlarız.
Galatasaray müthiş bir skor aldı hemde 10 kişiyken,bu turu Galatasaray geçecektir.Tebrikler.
Bülent Korkmaz maçtan sonra, maç öncesinde 10 kişi kalırsak ne yapacağımızı biliyorduk dedi. Kewell boyundan dolayı saha içerisinde stoper oynayacak tek elemandı. mehmet güven'in oyuna girmesi de çok güzel bir hamleydi.
Ama artık tecrübesiz de olsa Chelsea'nin istediği şu Semih Kaya'mızı görmenin zamanı geldi bence.
Nocna Mora
12.Mart.2008, 04:25
Boy ile değerlendirmesi garip :)
RoSeSHaH
12.Mart.2008, 04:26
Haftaya Semih Kaya stoper oynayacak, adım gibi eminim. Kewell belki B veya C planı olarak stopere geçti, işini de yaptı fakat bu riski 2. maçta alamayız. Sonuçta ileride çoğalmamızda gerekecek, bunu Kewell ile iyi yapıyoruz. Baros'ta dönecek 2. maç için, inşallah turu geçeceğiz.
Alicanfmfan
12.Mart.2008, 04:30
Ya buz gibi golü yedi , kırmızı kart çok agırdı belkide bilmiyorum tam olarak
hiçbir oyuncu antrenör'den büyük degildir , Lincoln aklını başına toplasın...
El Comandante
12.Mart.2008, 04:31
Bu macta Baros'u cok aradik. Onun takimimiz icin ne kadar önemli oldugunu bu macta bir kez daha anladik. Baros oynasaydi bu macta, mutlaka gol ya da goller bulurdu. Bundan eminim...
Kewell oyun zekasiyla stoper olarak oynadi. Sol acik hatta zaman zaman forvet bile oynayan Kewell'in stoper de hatasiz oynamasi, onun ne kadar büyük bir futbolcu, müthis bir profesyonel oldugunu kanitliyor.
Öbür macta Semih Kaya oynayacaktir kesinlikle. Ama Bülent korkmaz'in Trabzon macinda Semih'i oynayatacagini düsünmüyorum. Emre-Hakan oynarlar yine. Aslinda Yattara'ya önlem alabilmek icin, Hakan solda oynasa, Semih ortada oynasa cok iyi olur. Hem Hamburg macina hazir olur. Semih'i degerlendirme vakti gelmistir.
Fernando Gago
12.Mart.2008, 04:34
Tebrikler Galatasaray ...
CeNTeR_TR
12.Mart.2008, 04:45
GerginLik yaratmayaLım arkadaşLar..
Öncelikle Galatasarayımızı tebrik ediyorum..İyi futbol sergiLenemese biLe Ali Samiyene AvantajLı skor yakaLandı..
PozisyonLar konusuna geLincede Kırmızı pozisyonu bence kırmızıydı..Hatta arkadaşLarımLa maçı izLerken onLar sarı derken ben kırmızı dedim keşke oLmayaydı orasıda ayrı..
Gol pozisyonundada herkes ayağa fırLarken faul var dedim ve çıktı keşke çıkmasaydı ama faul var gibiydi bence..
TebrikLer GaLatasaray..Samiyende Tur geLir..
Uchiha Itachi
12.Mart.2008, 04:47
Acaba maçın özetini hangi kanal saat kaçta vericek bilen varmı arkadaşlar ?
Nedvedmania
12.Mart.2008, 04:48
GS TV de gösterdi anında :)
03Gs1905
12.Mart.2008, 04:48
@Taylan
Lincoln'ü çıkarmasını bende anlamadım ilk başta fakat sonradan aklıma dank etti.Lincoln sarı kart sınırındaydı bu maçta.Kart görse rövanşta ondan yoksun kalacaktık.Ha bana sorarsan ikinci yarıya Ümit'le başlardım ben direk.İkinci golü atar ondan sonra alırdım Lincoln'ü oyundan.. :)
Harry Harry Kewell :D
RoSeSHaH
12.Mart.2008, 05:04
@Taylan
Lincoln'ü çıkarmasını bende anlamadım ilk başta fakat sonradan aklıma dank etti.Lincoln sarı kart sınırındaydı bu maçta.Kart görse rövanşta ondan yoksun kalacaktık.Ha bana sorarsan ikinci yarıya Ümit'le başlardım ben direk.İkinci golü atar ondan sonra alırdım Lincoln'ü oyundan.. :)
Harry Harry Kewell :D
Bu da olabilirdi. :)
Nocna Mora
12.Mart.2008, 05:10
Lincoln gayet sakin oynuyordu valla :)kart görecek gibi bir hali yoktu ama yinede çok erken aldı onu yani o durup nonda çıkmalıydı bencqe :)
Addolorato
12.Mart.2008, 05:13
Emre'de sakindi şak bir hareket kırmızı kart.
Uchiha Itachi
12.Mart.2008, 05:15
Bir şeyi de unutmamak lazım De Sanctis harika bir performans sergiledi.Gerçekten özel bir kaleci bana göre.
sekilaso
12.Mart.2008, 05:30
mehmet güveni almak en mantıklı olandı bület hocada bunu yaptı lincoln sahada gezdi hiç bise yapmadı mac boyunca zaten 10 kişi kalmısın forvet arkası oynatmak yada ortasahada atak oyuncu bulundurmak mantıksız olurdu kewell bence stoper oynamalı kac top kesti yaw :D her kafa topunu aldı helal olsun samiyende duru gecer galatasaray basarılar...
guarin14
12.Mart.2008, 05:34
Lincoln'ün çıkarılması son derece isabetliydi.Maçda tansiyon yükselmişti zaten o hengamede Lincol %80 kart görürdü.Ben Nonda'ya tv başında tahammül edemedim büyük kaptan nasıl tahammül etti anlayamadım.İyi bir skor elde ettik biz bunları ASY'de parçalarız ;)
Varonil
12.Mart.2008, 06:11
Tebrikler Galatasaray.Gerçekten çok iyi bir sonuç aldık,Sami Yende turlar çeyrek finale çıkarız diye düşünüyorum
juanov
12.Mart.2008, 07:06
Bülent Hocayı eleştirenleri anlamıyorum.neredeyse 1 as takım oluşturacak kadar oyuncu sakat.Buna rağmen hamleleri çok iyiydi.M.Güven ve Kewell hamlesi çok doğru hamlelerdi.Bu takımda sakatlık sorunu olmasa son 2-3 sene daha da ilerleyebilirdik diye düşünüyorum.Bu takım kupayı da alabilir ama sakatlıkların durması lazım artık.bi sakatlanan ayağa kalkamıyor.E.Güngör,Uğur,Linderoth ve başka örnekler de var.bu yapılan yatırımlara bu oyunculara yazık
Nonda konusuna değinmek gerekiyor. Zamanında ortasaha olmak istemişte golcü mü yapmışlar anlayamıyorum. Top sana gelir saklarsın pası verir gol bölgesine kaçarsın. Yada arkadaşlarına duvar olursun top senden çıktıktan sonra içeri girersin. Oyuncunun kim olduğu farketmez adam canını takmış dişine kanattan peşinde 3 Hamburg'lu topu götürüyor. Haliyle orta açacak ama Nonda ağırdan ağırdan koşarak daha ceza sahası yayına gelmemiş.
Ümit Karan veya Yaser'in ölüsü Nonda'dan iyidir. En azından 3'üde hiç işe yaramasada Türk futbolcusu oynasın.
Alicanfmfan
12.Mart.2008, 07:41
Yaser oynasın daha iyi olabilir ileride daha hareketli en azından.
Sirius Black
12.Mart.2008, 19:36
Bu kadar fedakar bir takım görmedim ben. Kewell'ından Barış'ına kadar. Forvetten kaleye kadar fedakarlık abidesi. ben bu kokuyu bir yerlerden hatırlıyorum ya siz ?
JunkChorn
12.Mart.2008, 20:04
Galatasaray'ı can-ı gönülden tebrik etmeli. Dün özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu mücadele futbolun 1 kişi eksik olunca bitmediğini açıkça gösterdi. Eğer son dakikada Ümit'in golü verilmiş olsaydı tur hemen hemen gelmişti.
Lincoln oyundan alınınca soyunma odasına gitmiş, böyle bir oyunu seyretmeye gerek görmüyorsa en iyisini yapmış. Almanya kendisini tutuyor sanırım :)
Bu kadar fedakar bir takım görmedim ben. Kewell'ından Barış'ına kadar. Forvetten kaleye kadar fedakarlık abidesi. ben bu kokuyu bir yerlerden hatırlıyorum ya siz ?
Ben her sene kokluyorum arkadaşım.
Hangi takım olursa olsun basın tarafından arkadan gaz vermeler, futbolu alkılaşmak yerine olayı başka yerlere çekenler. Eleştirilmesi gerekenleri vaktinde eleştirmeyenler yüzünden sonumuz hep hüsran oluyor.
Daha çeyrek final demedik. Hedef koymak ayrıdır, bu apayrı.
Sirius Black
12.Mart.2008, 20:04
Ümit'in hareketi faul diyen arkadaşlara 3 resim göstereceğim.
http://img21.imageshack.us/img21/671/karan1.th.png (http://img21.imageshack.us/my.php?image=karan1.png)
http://img9.imageshack.us/img9/4032/karan2.th.png (http://img9.imageshack.us/my.php?image=karan2.png)
http://img6.imageshack.us/img6/8326/karan.th.png (http://img6.imageshack.us/my.php?image=karan.png)
Sirius Black
12.Mart.2008, 20:40
Galatasaray'ı can-ı gönülden tebrik etmeli. Dün özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu mücadele futbolun 1 kişi eksik olunca bitmediğini açıkça gösterdi. Eğer son dakikada Ümit'in golü verilmiş olsaydı tur hemen hemen gelmişti.
Lincoln oyundan alınınca soyunma odasına gitmiş, böyle bir oyunu seyretmeye gerek görmüyorsa en iyisini yapmış. Almanya kendisini tutuyor sanırım :)
Ben her sene kokluyorum arkadaşım.
Hangi takım olursa olsun basın tarafından arkadan gaz vermeler, futbolu alkılaşmak yerine olayı başka yerlere çekenler. Eleştirilmesi gerekenleri vaktinde eleştirmeyenler yüzünden sonumuz hep hüsran oluyor.
Daha çeyrek final demedik. Hedef koymak ayrıdır, bu apayrı.
bana uzun zamandır ilk defa geliyor. (::)
guarin14
13.Mart.2008, 23:01
Resimlerden fazla anlaşılmıyor fakat maçın özetini tekrar izlerseniz.Jansen'in hakemle 'çak' yaptıgını görebilirsiniz.
http://img244.imageshack.us/img244/1628/95058359.png
http://img24.imageshack.us/img24/8840/27625966.png
Alicanfmfan
13.Mart.2008, 23:03
Evet bu olay benimde dikkatimi çekti , bir sürü teoriler var bu konu hakkında.
Uefa finalinin Kadıköyde oynanacağı gerçeğini herkes biliyordur. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabetinde bilincindeyiz.
Stad Fenerbahçe'nin olunca, Uefa'da devam eden takımda Galatasaray olunca işin tadı olan sataşmaların olması normaldir ki bu tarz şeyler hep hoşuma gitmiştir. Galatasaray'lılar Geliyoruz diyerek kozu ellerinde bulunduruyorlar. Elenirse Fenerbahçe'liler de bekledikte gelmedin diyeceklerdir.
Ancak Turksportal ortamı bir taraftar grubunun oluşturduğu alan değildir. Burada Bekleyin Geliyoruz tarzı yazılar yazamazsınız. Çünkü bu alanda A takımında tutunda dünyadan en aklınıza gelmeyecek bir takımın taraftarıda bulunmaktadır.
Bu nedenle Galatasaray Finale gitsede yarın elensede bu konuyla ilgili yapılacak her yoruma ceza uygulanacaktır.