View Full Version : Emre Belözoğlu
sekilaso
09.Mart.2008, 07:16
Emre Belözoğlu (d. 7 Eylül 1980, İstanbul), orta saha mevkiinde oynayan Türk futbolcu.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Emre_crop.jpg
Futbol Kariyeri
Keşenipor Mensucat Santral Anadolu Lisesi'nin eski halinde olduğu dönemlerde yani ilköğretim iken orada okumuş oradan Şehremini Lisesi'ne geçmiştir.
Zeytinburnu'nda oynarken parladı ve Galatasaray ile Fenerbahçe onu transfer etmek için rekabete girdi. 1996-1997 sezonunda daha 16 yaşındayken Galatasaray'da kadroya girmeye başlamıştır. Her sezon biraz daha kendini göstererek A takımın ilk 11'inde yer buldu. Bu dönemde teknik direktörü Fatih Terim ile örnek aldığı takım arkadaşı Gheorghe Hagi sayesinde kendini çok geliştirdi. Takımının 4 sene üst üste şampiyon olmasında ve 2000 yılında UEFA Kupası'nı almasında büyük rol aldı.
2002 Dünya Kupası'nda 3. olan Türk Millî Futbol Takımı kadrosunda yer aldı. 14 Haziran 2005'de 8 milyon Dolar transfer ücretiyle Inter Milan'dan Newcastle United'a transfer oldu.
Mart 2004'de,Pele tarafından FIFA 100 Listesinde yaşayan en büyük 125 oyuncu arasında gösterildi.
Fenerbahçe SK, 31 Mayıs 2008'de yaptığı açıklamada, Newcastle United'la 2 yıllık sözleşmesi bulunan Emre Belözoğlu ile anlaşma sağladığını açıkladı. Emre Belözoğlu, 2008 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başvurarak bedelli askerlik yaptı. 23 Temmuz 2008 günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda düzenlenen törende BelözoğluFenerbahçe SK'ye bağlayan anlaşmayı imzaladı ve burada giyeceği 5 numaralı formayla tanıtım yaptı. kendisini
Milli Takım Kariyeri
11 kez U-15, 37 kez U-16, 7 kez U-17, 6 kez U-18, 12 kez U-21, 57 kez de A Milli olmak üzere toplam 140 kez milli olan Emre Belözoğlu, bu maçlarda 32'si genç milli olmak üzere toplam 36 gol atmıştır . 2008 itibariyle Türkiye Millî Futbol Takımının kaptanıdır.
Başarıları
Takım
FIFA Dünya Kupası Üçüncülüğü
2002 Türkiye
UEFA Avrupa Şampiyonası Üçüncülüğü
2008 Türkiye
UEFA Kupası Şampiyonluğu
2000 Galatasaray
UEFA Süper Kupa Şampiyonluğu
2000 Galatasaray
UEFA İntertoto Kupası Şampiyonluğu
2006 Newcastle United
Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu
1996–1997 Galatasaray
1997–1998 Galatasaray
1998–1999 Galatasaray
1999–2000 Galatasaray
Türkiye Kupası Şampiyonluğu
1996 Galatasaray
1999 Galatasaray
2000 Galatasaray
İtalya Seri A Şampiyonluğu
2004-2005 İnter
İtalya Kupası Şampiyonluğu
2005 İnter
Bireysel
FIFA 100 Dünyanın Yaşayan En İyi Futbolcular
World Hollow o1
31.Mart.2008, 07:30
Senin sahadadaki kafa kesme huyun yeterli olur aslan parçası.. :)
Alicanfmfan
31.Mart.2008, 07:31
Senin sahadadaki kafa kesme huyun yeterli olur aslan parçası.. :)
Amacın milleti tahrik etmekse Serhat , olmayacagız :)
RoSeSHaH
31.Mart.2008, 20:43
Kimin ne parçası olduğu malum.. (:
Başarılar Emre.
Crocodile1963
31.Mart.2008, 20:59
Her insanın muhakkak kusurları, hataları vardır ancak Emre'de galiba biraz fazla. Kendine biraz daha iyi baksaydı Inter'de halen daha oynuyor olacaktı. . .
TR.CaPTaiN
01.Nisan.2008, 03:38
Fenerbahçe'ye geldiğinde 2 maç oynar 5 maç yatar, kronik sakat diyenlere kampa geç katılmasına rağmen sahada cevabı verdi. Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu. Onun olmadığı maçlarda Fenerbahçe topu ileri taşımakta zorlanıyor. Emre'nin agresif olması da gayet güzel. Sahada mağlubiyete birilerinin isyan etmesi gerekiyor. Emre bazen bu isyanı hakeme de gösteriyor. Her ne kadar haklı olsa da bunu yapmaması gerekir ki kart görmesin. Rakip takım oyuncuları Emre'nin bu hırsını kendilerine avantaj olarak kullanmaya çalışıyor - tahriklerle kırmızı kart görmesi için düdükten sonra bile atılan tekmeler, dirsekler vs. - bu tuzağa düşmemelidir.
IcedEarth
01.Nisan.2008, 04:08
Israrla milli takıma alınan ve hatta banko oynayan, bana göre çok kötü durumdaki oyuncu. Geçen maç hiçbir şey yapmamasına rağmen gazetelerde o kadar övülmesi beni şaşırttı.
Cengo
01.Nisan.2008, 05:10
Israrla milli takıma alınan ve hatta banko oynayan, bana göre çok kötü durumdaki oyuncu. Geçen maç hiçbir şey yapmamasına rağmen gazetelerde o kadar övülmesi beni şaşırttı.
Kötü değil, basının gazına geliyor herkes.
Emre oynamadığı zaman Fenerbahçe orta sahası çöküyor.
Hantallığı zamanla gitti kilo verdi sanırım, yeteneği ile övülmeli zaten.
Onurap
01.Nisan.2008, 06:22
Emre tam formunda oynamıyor ama abartıldığı kadarda kötü oynamıyor bence..
Redrum
01.Nisan.2008, 06:34
Zamanında biraz kendine baksaydı, dünyanın sayılı kulüplerindeydi.. Newcastle'a gitti, yattı adam.
sananes
27.Haziran.2009, 02:15
seviyorum kendisini:) her takımda olması gereken oyuncu tipi hem defans yapıyo hem topu iyi kullanıyo aurelio gittikten sonra emre gelmeseydi 4. bile olamazdık bence bu yıl
tarikko
28.Haziran.2009, 02:08
Takımda en sevdiğim oyunculardan..Oyunuyla,kişiliğiyle çok sevdiğim bir oyuncu..Bazen biraz sinirlerine hakim olamasa da bunun hırsından dolayı olduğunu biliyorum :)
TR.CaPTaiN
20.Temmuz.2009, 17:41
Takımdaki genç oyuncularla en fazla ilgilenen oyuncu Emre'ymiş. Daum zaten açıklamalarında Alex, Carlos, Emre ve Semih'i bizim tabirimizle takımın abileri olarak gösterdi. Bir bakıma önümüzdeki sene sahada hepsinde pazubant olmasa bile 4 kaptanımız birden olacak. Küçüklüğünde Emre'nin Inter formasıyla sokakta futbol oynadığını söyleyen Özer'le birlikte aynı takımda oynayacaklar. Bu sene en umutlu olduğum oyuncuların başında Emre, Özer ve her zamanki gibi Alex geliyor.
http://www.youtube.com/watch?v=aQV_RPwU9Mg
Gangstaa
25.Temmuz.2009, 18:34
Emrenin okanla birlikte intere gidişide çok ilginç.Inter başkanı morattinin oğlu cm oynarken keşfetmiş okanla emreyi ve babasına önermiş.Babasıda bunun üzerine kısa bir araştırma yaptıktan sonra transfer etmiş ikisini.Yatmak yerine çalışsaydı şuanda türkiyede olmazdı.
KaPaLı
25.Temmuz.2009, 21:15
Tek Kelimeyle # 5 Maestro.
Onurap
25.Temmuz.2009, 22:24
Fenerbahçelilerin bu kadar bağrına basçaklarını tahmin etmemiştim..:D Zamanında katil diyolardı..
anilton
25.Temmuz.2009, 23:06
Emre özünde müthiş yetenekleri olan bir futbolcu...
Ama geçen seneki Lig,Kupa,Şampiyonlar Ligi,Milli takım maçları dahil 39 maçta sadece 2 gol 1 asistlik performansı düşüşte olduğunun bir göstergesi...
Emre özellikle geçen sene yeteneklerini sergileyerek ekstra işler(gol,asist,dribling,duran top vb) yapmak yerine bir görev adamı rolündeydi.Koştu,pres yaptı,top kaptı,en yakındaki arkadaşına pas verdi...
Ben bunun orta sahada Selçuk,Josico,Maldonado gibi yetersiz isimlerle oynamasından kaynaklandığını düşünüyorum.Orta sahada onların yetersizliklerini kapatmak adına mücadele etmekten yeteneklerini sergileyemedi...
Cristian'ın gelmesi ile daha çok öne doğru oynayan,yeteneklerini sergileyen bir Emre izleyebileceğimizi düşünüyorum...
sananes
25.Temmuz.2009, 23:19
Fenerbahçelilerin bu kadar bağrına basçaklarını tahmin etmemiştim..:D Zamanında katil diyolardı..
şimdi ortamı germeye gerek yok olaylı maçta sahayı şişe yağmuruna tutan isteyerek koltukları kırıp sahaya atan yani normal atsalar tmm be onada bişey demiyorum koltugu ortadan kırarsan kesici alet olur bu koltukları bu halde sahaya atan gs seyircisinden konusuldugunda da muhtemelen sen bi grup kendini taraftar sanan kişi dersin(bencede öyledir ama koca stad bunları yaparkan sadece 50 civarı kişi o gün gözaltına alındı muhtemelen sabahta salınmıştır bunlar yanlış hangi stadda yapılırsa yapılsın daha caydırıcı önlemler alınmalı) merak ettigim ilk sey bu olaylı mac sence bi grup seyirci yüzünden mi öyle oldu yoksa galatasaray taraftarı yüzünden mi? çünkü bi konuda bi grup seyirci diger olayda fenerbahce taraftarı dersen sana gülüp gecicem o kadar...şimdi diyosun ki fenerliler katil diyodu kaç fenerli diyodun 5 mi 10 mu 100 mü 1000 mi kaçımızdan duydun yada bu sitede sence o derece kendini kaybetmiş fanatiklerden bulunur mu? merak ediyorum cidden
emreyi bagrımıza basmaya gelince her takımdan her takıma oyuncu gidiyo ama sadece fenerbahceye futbolcu geldiginde emre stada gelemez tümer beşiktaş(semt olarak) gelmesin gibi bi sürü tepki kalleşlik suçlamaları falan tamam anlıyorum özel oyunculardı emrede tümerde ikiside zamanında yanlış açıklamalar yaptılar falan ama kimse kimseye bu şekilde eleştiriler yapamaz kaç fenerli rüstüyü saraçoglunda yuhladı kaç fenerli arkasından küfür etti falan servet emre asık tayfur gibi oyuncuları saymıyorum bile 3 sembol olan oyuncudan örnek versem kafi bence...Bu sitede işi nerdeyse holiganlıga götüren taraftar çok çok az ama yinede varsa cezayı yönetim verir heralde tartısma cıkartmak istemiyorum tartısma cıkartacak şeylerde yazmadım zaten sadece insanlara hakaret etmek o kadar kolay olmamalı
cümlerler bozuk zor anlasılır olabilir affola
E.Cartman
27.Temmuz.2009, 05:18
Emrenin okanla birlikte intere gidişide çok ilginç.Inter başkanı morattinin oğlu cm oynarken keşfetmiş okanla emreyi ve babasına önermiş.Babasıda bunun üzerine kısa bir araştırma yaptıktan sonra transfer etmiş ikisini.Yatmak yerine çalışsaydı şuanda türkiyede olmazdı.
Oyun oynamanın yararları bide kızıyolar o kadar oyun oynama diye :zuhaha
Acaba oğlu'da bedavaya mı almış Emre'yi :D
Müthiş yetenekli bir futbolcu ama çok hatalar yaptı özelliklede Galatasaray camiasına Fener formalı bi resmi çıkmıştı hatırlarsanız transferden 1-2 ay önce o resimden hemen sonra da yaptığı açıklamayı hiç unutmam o formayı arkadaşlarıyla girdiği iddaayı kaybettiği için giydiğini söylemişti ve Galatasaray'lı olduğunu söylemişti daha Newcastle'la ilişiği kesilmeden öncede Türkiye'de Galatasaray'dan başka takımda oynamam ben GS'liyim demişti Fenere Geldi bir hareketlenme oldu ama sen niye diyosunki ben Fenerliyim tamamen sildiler işte :D Emre Aşık'ta Fenerde oynadı Galatasaray'a geldi Hatta BJK'ya direk GS'den gitti yani Emre gibi dolanıp gitmedi ama yine GS'ye geLdi geçen senede hakkını verdi formasının ama Taraftarın bi tepkisi yok hatta en çok sevilen oyuncular arasında Bu yazdıkLarımı söyle özetliğim Emre'nin tek eksiği bence Profesyonelik bi de biraz Fair-Play yüklemesi yapsalar iyi olur...
TR.CaPTaiN
05.Eylül.2009, 19:41
http://img216.imageshack.us/img216/3299/emreyq.jpg (http://img216.imageshack.us/i/emreyq.jpg/)
Hehe Emre'ye bak :)
Bu sezon ki en iyi transferlerimizden biri :) Arada hatalar yapsa da bunları unutturacaktır.
Arbitre
26.Mart.2010, 18:12
Arbitre
26.Mart.2010, 18:14
yukarıdaki yazıyı yazan kişiyi bu sene baya şaşırtmış olmalı Türkiyedeki en iyi orta saha oyuncusudur
yukarıdaki yazıyı yazan kişiyi bu sene baya şaşırtmış olmalı Türkiyedeki en iyi orta saha oyuncusudur
Olmamış...
TR.CaPTaiN
03.Eylül.2010, 17:02
Emre Belözoğlu 2009-2010
http://www.youtube.com/watch?v=ePHwTeeFbwQ&feature=player_embedded
Emre Belözoğlu 2009-2010
Muhteşem video...
World Hollow o1
03.Eylül.2010, 17:35
http://www.youtube.com/watch?v=ePHwT...layer_embedded (http://forum.turksportal.net/vb/../redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DePHwTeeFbwQ%26feature%3Dplayer_embedde d)
Videodan sonra birkez daha Emre'ye karşı sempatim arttı dikkat ettiğim konu ayağa kısa pası iyi yapıyor ve çok geniş düşüne biliyor..
Sanki doğduğundan beri Fenerbahçe'de oynuyormuş gibi sevdim bu adamı iyiki varsın, ve iyiki kaybetmeyi hiç sevmiyorsun..!
Redrum
03.Eylül.2010, 17:50
Emre Belözoğlu 2009-2010
Hakikaten harika video. 6 dakika gol olmayan bir video izleyemem çünkü (:
TR.CaPTaiN
04.Kasım.2010, 16:04
Fenerbahçe'ye geldiği günden beri üzerine koyarak oynuyor. Fenerbahçe'nin şuan en kilit oyuncusu konumunda. Devre arası yanına Sissoko gibi bir oyuncu alınırsa hücumda çok daha aktif bir Fenerbahçe izleriz.
Bu arada Alanzinho da Emre hayranıymış. :}
http://www.sporx.com/futbol/superlig/trabzonspor/alanzinho-emre-hayrani-ciktiSXHBQ212097SXQ
Lim10
04.Kasım.2010, 22:05
Bir Emre Belözoğlu daha gelir mi?Keşke daha önce transfer edebilseydik.Yada yaşı daha genç olsaydı keşke.
TR.CaPTaiN
07.Haziran.2011, 19:53
Emre Belözoğlu 2010 - 2011
http://www.youtube.com/watch?v=fZH6aidht-Q&feature=player_embedded