View Full Version : Asistan Menejer ile ilgili
sentugo
18.Mart.2008, 01:13
Arkadaşlar ne zamandır Fm oynuyorum bir türlü şu sorunun cevabını alamadım...
Asistan menejerlerimi seçerken nelere hangi özelliklere dikkat etmeliyiz ?
Hangi özellikler Yardımcılarımızı üstün kılar..
Evet.. Bilen varsa söyleyebilir mi ??
DaveJones
18.Mart.2008, 01:20
Judging Player Potential
Judging Player Ability
Man Management
Motivating
Tactical Knowledge. Ben ilk bu özelliklerine bakıyorum asistan alırken.
sentugo
18.Mart.2008, 03:19
İngiltere milli takımında yer alan bir koç var.. Asistan olabiliyor.. İyi bir asistan sanırım..
İngiltere milli takımında yer alan bir koç var.. Asistan olabiliyor.. İyi bir asistan sanırım..
Massimo Neri'den bahsediyorsun herhalde.
Ayrıca arkadaşın söyledikleri yanında bir asistanın koçluk ve determination özelliklerine de bakmakta fayda var çünkü onlar da asistan olduklarında antrenmanlara katkıda bulunuyorlar.
STRATOVARIUS
18.Mart.2008, 19:39
yeri gelince takımı bırakıp gideceğiniz adam olduğu için sevilen biri de olmasında fayda var kanımca...
Walter Sakana
18.Mart.2008, 20:50
Arkadaşlar ne zamandır Fm oynuyorum bir türlü şu sorunun cevabını alamadım...
Asistan menejerlerimi seçerken nelere hangi özelliklere dikkat etmeliyiz ?
Hangi özellikler Yardımcılarımızı üstün kılar..
Evet.. Bilen varsa söyleyebilir mi ??
Bu tamamen senin oyun tarzına kalmış bir şey bence. Aşağıdakilerden hangilerini yapmasını istiyorsan karşılığındaki özelliklerin olması gerekir.
1- Team Report (takım raporu vermesi) - Judging Player Ability
2- Teamtalks (maç konuşmaları yapması) - Motivating + Man Management
3- Coach Report (oyuncuyla ilgili rapor vermesi) - Judging Player Potential + Judging Player Ability
4- Assistant Feedback (maç içi taktik tavsiyelerde bulunması) - Tactical Knowledge
5- Control Team (reserve, u20 veya u18 takımlarını yönetmesi) - Tactical Knowledge + Motivating + Judging Player Ability + Working With Youngsters
6- Press Conference (basın toplantısına katılması) - Personality
Bunların dışında antrenmanlar içinde hangi antrenman kategorisinde görevlendireceksen ona paralel bir kategoride çalıştırma özelliği yüksek olmalı.
Daha detaylı bilgi istersen "antrenman ve antrenörler rehberi" başlıklı yazımda bu konuyla ilgili yazdıklarıma bakabilirsin. http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=73438
Bu rehberde asistan ve koçlarla ilgili yazdıklarım her versiyon için geçerli ancak antrenman ile ilgili olan kısımlar 9.1.0 patch için yazıldı belirtmek isterim.
hissiz'in dediklerine katılıyorum tavsiye istersen..brezilyalı Ney, italyan verdelli ve palermo'nun asistanı chinicchi'yi tavsiye ederim.
sentugo
19.Mart.2008, 04:41
Teşekkürler hocam.. Yararlı oldu bun bilgiler..
STRATOVARIUS
19.Mart.2008, 18:49
ikna edebilirseniz Dowhan'da mükemmel bir asistan olur... zaten world class herif 6-7 yıldır bende... takımda kimse ona karşı problem çıkarmadı..
cess41
19.Mart.2008, 21:17
Eski Milanlı oyuncu vardır eskiler hatırlar Baresi diye.Oyunda iyi bir asistan oluyor ve kendini baya geliştiriyor.Tavsiye ederim.