View Full Version : Milli Takım Aday Kadrosu Açıklandı
Alicanfmfan
20.Mart.2008, 21:05
A Milli Takım’ın İspanya maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı
A Milli Takım’ın İspanya ile 28 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde oynayacağı 2010 Dünya Kupası eleme grubu maçlarının kadrosu ve programı belli oldu.
Ümit Milli Takımımızın gelecek hafta Danimarka ve İrlanda Cumhuriyeti ile yapacağı maçların kadrosunda bulunan Sercan Yıldırım, A Milli Takım’ın İspanya maçları için açıklanan kadrosuna dâhil edildi.
A Milli Takım kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
KALECİLER
1- VOLKAN DEMİREL FENERBAHÇE
2- RÜŞTÜ REÇBER BEŞİKTAŞ A.Ş.
3- UFUK CEYLAN MANİSASPOR
SAVUNMA OYUNCULARI
4- GÖKHAN GÖNÜL FENERBAHÇE
5- SABRİ SARIOĞLU GALATASARAY A.Ş.
6- EMRE AŞIK GALATASARAY A.Ş.
7- SEDAT BAYRAK SİVASSPOR
8- İBRAHİM KAŞ GETAFE CF
9- EREN GÜNGÖR KAYSERİSPOR
10- HAKAN KADİR BALTA GALATASARAY A.Ş.
11- İBRAHİM ÜZÜLMEZ BEŞİKTAŞ A.Ş.
ORTA SAHA OYUNCULARI
12- HAMİT ALTINTOP BAYERN MÜNİCHEN
13- KAZIM KAZIM FENERBAHÇE
14- AYHAN AKMAN GALATASARAY A.Ş.
15- MEHMET AURELIO REAL BETIS BALOMPIE
16- EMRE BELÖZOĞLU FENERBAHÇE
17- NURİ ŞAHİN BORUSSIA DORTMUND
18- MEVLUT ERDİNÇ FC SOCHAUX
19- TUNCAY ŞANLI MIDDLESBROUGH FC
20- ARDA TURAN GALATASARAY A.Ş.
HÜCUM OYUNCULARI
21- NİHAT KAHVECİ VILLARREAL CF
22- BATUHAN KARADENİZ ESKİŞEHİRSPOR
23- SEMİH ŞENTÜRK FENERBAHÇE
24- GÖKHAN ÜNAL TRABZONSPOR A.Ş.
25- SERCAN YILDIRIM BURSASPOR
A Milli Takım’ın kadrosunda bulunan futbolcular, 22 Mart Pazar günü saat 17.00’den itibaren İstanbul Polat Renaissance Otel’de toplanmaya başlayacak.
Milli Takım teknik kadrosu ile futbolcuları, 23 Mart Pazartesi günü saat 11.00’de Polat Otel’de gerçekleştirilecek Turkcell imza törenine katılacak. Saat 13.00’te özel bir uçakla Madrid’e hareket edecek A Milli Takım kafilesi, burada Westin Palace Hotel’de konaklayacak. İspanya ile deplasmanda oynanacak maçın ardından kafile, saat 02.15’de yine özel bir uçakla İstanbul’a dönecek.
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, 27 Mart Cuma saat 19.00’da Santiago Bernabeu Stadı’nda, 31 Mart Salı saat 12.00’de İstanbul Swissotel’de birer basın toplantısı düzenleyecek.
28 Mart Cumartesi günü İspanya'nın başkenti Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak ve TSİ 23.00'de başlayacak karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Massimo Busacca yönetecek. Busacca'nın yardımcılıklarını vatandaşları Matthias Arnet ve Francesco Buragina yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Claudio Circhetta.
A Milli Takımımızın İspanya ile 1 Nisan'da Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00’de oynayacağı 2010 Dünya Kupası eleme grubu maçını ise İngiliz hakem Michael Riley yönetecek. Riley'in yardımcılıklarını Peter Kirkup ve Philip Sharp yapacak. Dördüncü hakem ise Martin Atkinson olacak.
Bu karşılaşma için İspanya Milli Takımı 30 Mart Pazartesi günü özel bir uçakla saat 20.00’de İstanbul’a gelecek. Four Seasons Hotel’de konaklayacak İspanya, karşılaşma öncesindeki son antrenmanını 31 Mart Salı günü saat 19.30’da Ali Sami Yen Stadyumu’nda yapacak.
Milli Takım’ın antrenman programı şöyle:
23.03.2009 – 19.30 (Ciudad Real Madrid de Valdebebas – Basına açık)
24.03.2009 – 11.00 (Ciudad Real Madrid de Valdebebas – Basına kapalı)
24.03.2009 – 19.30 (Ciudad Real Madrid de Valdebebas – Basına 30 dak. açık)
25.03.2009 – 19.30 (Ciudad Real Madrid de Valdebebas – Basına kapalı)
26.03.2009 – 19.30 (Ciudad Real Madrid de Valdebebas – Basına kapalı)
27.03.2009 – 19.30 (Santiago Bernabeu – Basına 15 dak. açık)
29.03.2009 – 19.00 (İnönü Stadı – Basına 15 dak. açık)
30.03.2009 – 19.00 (Ali Sami Yen Stadı – Basına kapalı)
31.03.2009 – 19.00 (İnönü Stadı – Basına 15 dak. açık)
Kaynak :Ligtv
LaigLeNoiR
20.Mart.2008, 21:07
Defans yokki adam akıllı.
Toraman'ı bari alsaydı Terim.
Alicanfmfan
20.Mart.2008, 21:09
Haklısın Murat abi Sedat'ın yerine olabilirdi Toraman , Kazım Kazım'ıda almıs yine.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Mart.2008, 21:14
yahu Sinyor Terim Üzülmez'i alırsında Ekrem'i nasıl almazsın !? Sedat Bayrak'ı alırsında müthiş performans gösteren Toraman'ı neden almazsın !?
bugra 1905
20.Mart.2008, 21:20
Sedatı Almasına Çok Sevindim Olması Gereken Yer Milli Takım Kazım Kazımı Yine Almış Adam FBde Oynayamıyor Ya
tarikko
20.Mart.2008, 21:29
genelde ii bi kadro kazımı niye aldığını anlamadım ekremi ve uğur boralı kesinlikle alması gerekiodu !!!
Nocna Mora
20.Mart.2008, 21:32
Kazım'In yerine başka birisi alınsa daha iyi olurdu...
El Barto
20.Mart.2008, 21:40
Savunma çok zayıf kalmış yahu. İbrahim Toraman neden yok gerçekten son haftalardaki performansı ve bu sıkıntılı dönemde çağırılmayacak kadar kötü bir oyuncu mu ki?
Kazım yerine bir defans oyuncusu alınabilirdi..
El Comandante
20.Mart.2008, 22:00
Ibrahim Toraman nasil kadroya alinmaz yahu ?
Kazim Kazim Paf takima bile gönderilse bu kadroda olacaktir, artik ne kadar tartissak bos. Sinyor Terim'in egosunun ne kadar büyük oldugunu bilmeyen yoktur. Kendi oyunculari sürünseler bile, onlari mutlaka milli takima alir...
PesimiSTyLa
20.Mart.2008, 22:03
Kazımınn alınmasını artık tartışmanın anlamı yok. Esaslı askeri oldu Fatih Terimin. Kazım yerine bir Mehmet Topuz bu kadroda harika olmaz mıydı ? Neyse. Üzülmezin yerine Ekrem alınabilirdi. Belki Terim Ekremi sol bek olarak düşünmemiştir. Toroman da alınabilirdi ama Sedatı izlemedim tabi belki o daha iyi performans göstermiştir bilemem. Bunun dışında Sercanın alınması isabet olmuş. Genel hatlarıyla kötü bir secim diyemeyiz.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Mart.2008, 22:08
Bu arada bişey dikkatimi çekti:Rüştü Euro 2008'den sonra Milli Takımı bırakmasına rağmen çağrılmış...:) Tecrübesine ihtiyaç duyuldu herhalde...Ben İspanya maçlarında onun oynayacağını düşünüyorum...
nerazzuri
20.Mart.2008, 22:17
Defans büyük ihtimal, Gökhan- Emre-Eren - Hakan 4'lüsünden oluşucak ki çok riskli bence bu 4lü. Gökhan ve Hakan'ın ileriye çok çıktığını düşünürsek. Stoperler o kadar da güven vermiyor, en azından Toraman alınabilirdi.
Orta sahada mücadeleci hırslı oyuncular tercih edilmiş fakat Kazım son zamanlarda kadroya bile giremiyor alınması anlamsız olmuş ama ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu.
İleri uçta ise klasik Nihat,Semih,Batuhan,Gökhan,Sercan... Büyük ihtimal Nihat ve Semih ilerde oynayacaklar, Belkide süpriz yapar Sinyor Batuhan ile başlar hiç belli olmaz.
Genel olarak klasik bir kadro alışkın olduğumuz kadro ama defans hiç güven vermiyor.
mgokalparslan
21.Mart.2008, 00:05
ispanya gibi ortasaha ve özellikle forvetleri hızlı olan bir takıma karşı ligimizin en iyi ve hızlı yerli stoperlerinden olan ibrahim toraman'ı almaması şaşırtıcı.
onun dışında en formda forvetlerden olan taner gülleri'yi batuhan-mevlüt-gökhan ünal'ın yerine tercih edebilirdi.özellikle muhtemelen az pozisyona gireceğimiz bir maçta gol kaçırma ustası gökhan ünal yerine onun tam tersi en iyi özelliği finishing olan taner gülleri'yi görmek isterdim.
kazım olayına ise değinmeye hiç gerek yok.bence fatih terim'in her aday kadrodaki herkesi şaşırtma kontenjanını istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü bir tercih.
BeeTLeJuiCe
21.Mart.2008, 00:12
Volkan
Gökhan Emre Eren Hakan
Arda Hamit Aurelio Tuncay
Nihat Semih(Gökhan-Sercan)
gibi bir 11 ile çıkmamızı isterim. Bakalım Terim nasıl bi kadroyu sürecek.
koray_capello
21.Mart.2008, 00:23
Türkiye'nin bana göre ne iyi stoperi ayrıca herkese göre en çabuk, en savaşçı ve en formda savunma oyuncusu ayrıca sağbek oynayabilme özelliğiyle Toraman'ın kadroya çağırılmaması tam bir skandaldır. Bu takım milli takım değildir Fatih Terim'in tekelindeki herhangi bir takımdır ve her türlü yenilgiyi de müstehaktır. İnsanları Milli Takımdan soğutma yolunda emin adımlar ilerliyor.
Formsuz Emre Belözoğlu'nu anlarım neticede Fatih Terim'in evladıdır ve her türlü şartta onu milli takıma çağıracağını bize kabul ettirmiştir bir diğer deyişle bizi pes ettirmiştir, Kazım keza formsuzdur ama biz biliriz ki yeteneklidir ve Fatih Terim'in motivasyonuyla yıldızlaşma potansiyeline sahiptir onu da anlarız. Stoper eksikliği çeken Milli takımda İbrahim Kaş gibi saatli bir bomba çağırılıp Toraman tamamen kişisel problemlerden ötürü çağırılmıyorsa onu anlayamayız. Servet ve Gökhan Zan varken Toraman'ı kadroya çağırmıyorsan Servet'i ve Zan'ı daha iyi bulduğun yani Toraman'ı yetersiz bulduğun bahanesine sığınabilirsin(biz o kadar salak olmasak bile) Ama onların da olmadığı kadroya Toraman'ı çağırmamak için ilginç ilginç adamlar çıkartıp, Hakan Balta'yı stoper oynatmak için Üzülmez'i filan çağıracak kadar düşersen işte o zaman sana gülerim Terim. Yazık sana.
Umarım kaybetmeyiz, umarım hezimete uğramayız ama yenilsek de hiç umrumda değil, he yenersek Terim'i tebrik eder miyim etmem tabiki.
Crocodile1963
21.Mart.2008, 00:25
Fenerbahçe maçındaki iyi oyunu nedeniyle Sercan'ı milli takıma alınmış. Genç yaştaki oyuncumuz için sevinidiri bir haber.
Defansta Servet'in eksilkliği hissedilecektir. Kazım ise bence tam bir muamma . . .
Alicanfmfan
21.Mart.2008, 00:27
Seçimler ne olursa olsun , yenilirsek umrumuzda degil , yenilmeye müstehak gibi düşünenleri ben buradan kınıyorum , tek yürek olmalıyız bu maçlarda.
Since-1907
21.Mart.2008, 00:30
Kazım Kazım yanlış seçim olmuş başka birisi alınabilirdi..
scar face
21.Mart.2008, 00:43
Kazım'ı almasına sasırmadım sacma sapan bi tercih...Fatih Terim ama sasırmamak lazım....
Mehmet Topuz,İ.Toraman,Uğur Boral'ın kadroda olmaması skandal...
BlackEagle19o3
21.Mart.2008, 00:57
Kazım sinyor Terim'in manevi oğlu olsa gerek.Bu adam nasıl alınır Milli takıma anlamıyorum.Beşiktaş'ın yükselişindeki en önemli adamlar Ekrem Dağ ve İbrahim Toraman kadroda yok.Ya bu adamın Toraman ile bir mevzusu mu var , nedir bu inat !?Servet ve Gökhan da yokken hem.Harbiden görünce çok şaşırdım olmaz böyle birşey ya:mad:.Kadroda forvet bolluğu ve defans oyuncusu eksikliği de göze çarpıyor zaten.
CeNTeR_TR
21.Mart.2008, 00:58
Beşiktaşda mükemmel bir performans sergiLeyen Ekrem kesinLikLe oLmaLıydı bence..
Since-1907
21.Mart.2008, 01:05
Kazım'ı almasına sasırmadım sacma sapan bi tercih...Fatih Terim ama sasırmamak lazım....
Mehmet Topuz,İ.Toraman,Uğur Boral'ın kadroda olmaması skandal...
Bence Mehmet Topuz'a gerek yok mesela Murat Ceylan,Volkan Şen gibi oyuncular alınabilirdi..
Trabzonspor
21.Mart.2008, 01:14
Fernando torres ve Villa şov yapacakalr şov
Bu kadrodan dolayı Terimi tebrik ederim.
PesimiSTyLa
21.Mart.2008, 01:18
Hastayım kadroyu begenmeyip rakip takım şov yapacak diyenlere. Sanki bu olunca mutlu olacaksınız. Biz ihtiyacımız olanı alalım da abdül oynamış, hüsamettin oynamış farketmez benim için ;) He bu yapılann kadro yanlışını örtmez; ancak yenilecegimiz varsa ne sadece Toroman, ne Servet ne başkası bunu önleyemez.
nerazzuri
21.Mart.2008, 01:27
Ya bu nasıl bir kadrodur ya İbrahim Üzülmezin Kazımın ve Emrenin ne işi var bu kadroda Emre son zamanlarda iyi ama ahlakıyla haketmeyen bir isim o formayı bir Mehmet Topuzu bir Taneri Selçük İnanı alamazmıydı bu takıma ya
Çok ayıp çok :D
Volkan
Gökhan Emre Eren Hakan
Arda Hamit Aurelio Tuncay
Nihat Semih(Gökhan-Sercan)
gibi bir 11 ile çıkmamızı isterim. Bakalım Terim nasıl bi kadroyu sürecek.
4-3-3 ile çıkacağız büyük ihtimal ile.
-------------Volkan
-Gökhan Emre-Eren Hakan
-------------Aurelio
------Kazım-------Emre
Mevlüt ---------------Arda
-----------Nihat----------
Trabzonspor
21.Mart.2008, 01:33
Hastayım kadroyu begenmeyip rakip takım şov yapacak diyenlere. Sanki bu olunca mutlu olacaksınız. Biz ihtiyacımız olanı alalım da abdül oynamış, hüsamettin oynamış farketmez benim için ;) He bu yapılann kadro yanlışını örtmez; ancak yenilecegimiz varsa ne sadece Toroman, ne Servet ne başkası bunu önleyemez.
Emre ben yenilelim demiyorum yada şov yapacakalr diye heveslenmiyorum ama saçma isimlerle çıkacağına daha iyi performans alacağın işsimlerle çık tecrübeli isimlerle çık daha yakın ol almak istediğine ha yenilirsende öyle yenil.
TR.CaPTaiN
21.Mart.2008, 01:33
Beklenene yakın kadro. Seko Tuncay'ı oynatır Terim.
--------Volkan
Gökhan Emre Eren Hakan
Arda Aurelio Emre Tuncay
------Nihat Semih
BlackEagle19o3
21.Mart.2008, 01:42
Beklenene yakın kadro. Seko Tuncay'ı oynatır Terim.
--------Volkan
Gökhan Emre Eren Hakan
Arda Aurelio Emre Tuncay
------Nihat Semih
Bence
O kadrodan Semih'i çıkar Hamit'i koy ; Hamit sağ kanada , Arda sol kanada , Nihat tek forvet , Tuncay serbest adam.
Veyahut Emre'nin yerine Hamit'i koy, diğerleri aynen kalsın.Ama Hamit kesinlikle oynamalı :) Mc ya da mr olmuş farketmez...
TR.CaPTaiN
21.Mart.2008, 01:54
Hamit'i sakatlığından dolayı yazmadım Kerem. Bayern'in bugünkü maçında da sakatlığı nedeniyle yer almamış. Tabi maç gününde durumu iyi olursa kesinlikle ilk 11'de yer bulur.
Türkiye'nin bana göre ne iyi stoperi ayrıca herkese göre en çabuk, en savaşçı ve en formda savunma oyuncusu ayrıca sağbek oynayabilme özelliğiyle Toraman'ın kadroya çağırılmaması tam bir skandaldır. Bu takım milli takım değildir Fatih Terim'in tekelindeki herhangi bir takımdır ve her türlü yenilgiyi de müstehaktır. İnsanları Milli Takımdan soğutma yolunda emin adımlar ilerliyor.
Her aday kadro açıklandığında aynı şeyler söyleniyor. Avrupa Şampiyonası kadrosuna da fiyasko denmişti.
Tek adamın çağırılmamasıyla yenilgi müstehak ise bize...
El Barto
21.Mart.2008, 04:18
Her aday kadro açıklandığında aynı şeyler söyleniyor. Avrupa Şampiyonası kadrosuna da fiyasko denmişti.
Son dakikalarda kurtardığımız maçlar olmasaydı Avrupa Şampiyonası da fiyasko olacaktı zaten Aydın.
Mesele tek adamın çağırılmaması değil. Sıkıntın olan bir bölge için, as adamlarınsakat bilmem ne iken son haftalarda iyi bir formu olan oyuncuyu çağırmayıp Emre Aşık'tan medet ummak, sakatlık halinde falan bektn stoper yapmaya çalışmak vs...
PesimiSTyLa
21.Mart.2008, 04:22
Olmasaydı ile falan olmuyo. Varsayımları bırakalım artık kenara. Avrupa sampiyonasına damga vurduk mu ? vurduk. 3. olduk mu ? olduk. O zaman almanya macında 90 da kazımın bacagına kramp girmese golü yemeyecektik vs. Sonuca bakmak lazım;)
Koray ağır bir tepki vermiş. Ben onu kastettim. Onun dışında Mehmet Topuz'un çağırılmaması da hata bence. Kazım hangi ruhla hangi takımda hangi maçta canla başla oynadı ki milli takıma çağırılıyor. Bunun gibi şeyler de var.
Öyle ya da böyle yolumuzu bir şekilde buluyoruz. Ama İspanya bizi bu kadroyla dağıtır gibi duruyor. Gerçi Toroman, Servet, Topuz gibi elemanlar olsa bile İspanya'ya karşı birşey yapabileceğimizi zannetmiyorum.
El Barto
21.Mart.2008, 04:27
İnkar etmiyoruz zaten başarılı olduğumuzu yahu. Ancak unutmamak lazım ki karşımızdaki başarılı olduğumuzu düşündüğümüz turnuvanın şampiyonu. O yüzden eldeki en iyi kadroyu çıkarmak gerekir karşılarına ama en iyi kavramı herkese göre değiştiği için bence bu çıkabilecek en iyi kadro değil.
Çıkarabileceğimiz en iyi kadroda zaten İspanya'dan puan alamaz bence orası ayrı.
Kazım niye çağrılıyor söyliyim.
Türk insanın yabancı hayranlığı var kardeşim zorla mı?
En alt kademeden en profesyoneline kadar bu iş böyledir ve bizim ayıbımızdır.
Üniversite takımına oyuncu alacaklar. Seçmelerde bakıyorsun Diyarbakırlı adam acayip top oynuyor. Ama ondan daha kötüsü yada aynı işi yapan takıma alınıyor. Çünkü Diyarbakırlı değil.
Kazım'da İngiltere'den gelmeseydi bırakın Milli takımı hiç bir kulüpte oynayamazdı. Kazım'ın yerine sadece ondan daha iyi olduğu için oynatılacak onlarca adam varken yabancı merakı bizi bu hale getiriyor.
Addolorato
21.Mart.2008, 04:31
Kadro çok kötü değil ama Servet ve Emre Güngör'ün olmaması Galatasaray'ı oldugu gibi milli takımıda etkiledi. İbrahim Toraman olsa daha iyi olurdu ama sağlık olsun. Fatih Terim'i pek sevmem fakat takıma bir gaz verirse şansımızda yanımızda olursa İspanya maçından puan çıkarabiliriz öbür türlü bizi paralar bence İspanya.
ForsakeN
21.Mart.2008, 05:34
Volkan
Hakan Balta
Eren Güngör
Emre Aşık
Gökhan Gönül
Emre
Mehmet Aurelio
Tuncay
Arda
Semih
Nihat
Büyük ihtimal böyle bir 11'le sahaya çıkarız.Terim Hamit'i de birinin yerine monte edebilir belki.
Redrum
21.Mart.2008, 05:58
Hamit sağ kanat oynar, Nihat yerine Tuncay oynar gibi geliyor bana.
LaigLeNoiR
21.Mart.2008, 06:02
Eren Güngör bence direkt olarak Milli Takımda 11 oynayamaz.
Hele hele Toraman gibi bir savunmacı varsa Eren yedekten öte gidemez.
haikaten bazen fatih hocanın tercihleri şaşırtıyor bizleri ancak ben ümit millinin kadrosuna daha çok şaşırdım sürekli yurt dışındaki oyuncular da oyuncular...
tabi ibrahim toromanın tecrübesi ile eren güngörü karşılaştırmak mümkünmü...hele böylesi zorlu bir maçta...
hani ermenistan maçları olsa erende bizim ülkemizin evladı tabi oda oynasın tabi..
ayrıca şimdi eren kadar ibrahim kaşta aynı bu çocuk getafede harikalarmı yarattıki anlamadım...
KanaKe
21.Mart.2008, 16:23
Rüstü ve I.Üzülmez milli takimi gecen sene birakmadi mi ? galiba tecrübeli oyunculari takimi movitve etsinler diye cagirmis yoksa ikisininde oynayacagini sanmiyorum.
Fernando Gago
21.Mart.2008, 21:40
Kadro olabileceğin en iyisi umarım şanssız sakatlıklar olmaz ...
eXcitinG
22.Mart.2008, 18:41
Terim in savunma anLayışında 190 dan aşağı oLamaz mentaLitesi var sanırım. Egemen ve Toraman ı yıLLardır çağırmamasının tek açıkLaması bu.
Ekrem oLmaLaydı. Direk oLmasa biLe en azından geriye düştüğümüz anda Hakan BaLta nın yerine girip, hızı ve çabukLuğu iLe etkiLi oLabiLirdi.
Mehmet Topuz oLmaLıydı.
MiLLi takımın iLk 11 kadrosu savunmanın göbeği haric ideaL deniLebiLir. Ama yedek oLarak berbat ötesi. Takım kötüye giderken ikinci yarı girip, işLeri çevirebiLir diyeceğimiz bir adam yok. Ha var pardon süper yetenek Kazım kazım var.
Terim in savunma anLayışında 190 dan aşağı oLamaz mentaLitesi var sanırım. Egemen ve Toraman ı yıLLardır çağırmamasının tek açıkLaması bu.
Ekrem oLmaLaydı. Direk oLmasa biLe en azından geriye düştüğümüz anda Hakan BaLta nın yerine girip, hızı ve çabukLuğu iLe etkiLi oLabiLirdi.
Mehmet Topuz oLmaLıydı.
Ekrem Dağ mı??
O Avusturyalı değil miydi?
bugra 1905
22.Mart.2008, 19:08
Bence Şöyle Bir Onbir İle Çıkarız
Volkan
Gökhan
Emre
Eren(Sedat)
Hakan
Hamit
Aurellio
Emre
Arda
Tuncay
Nihat
Alicanfmfan
22.Mart.2008, 19:11
İşte Toraman gerçeği!
A Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde İspanya ile oynayacağı iki karşılaşma öncesi, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim geçtiğimiz günlerde ay yıldızlı takımın aday kadrosunu açıklamıştı.
25 futbolcunun yer aldığı kadroda özellikle defans hattında görev alması beklenen oyuncuların sakatlığı, tecrübeli teknik adamın savunma bölgesi için yapacağı tercihlerin önemini bir kat daha artırmıştı.
2008 Avrupa Şampiyonası öncesi milli takım kadrosuna alınmayan ve daha sonra milli takıma alınmaması ile ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken İbrahim Toraman, İspanya maçları öncesi yine kadroya çağırılmayınca, Fatih Terim ile tecrübeli oyuncu arasında sorun olduğu gündeme getirildi.
İbrahim Toraman, Beşiktaş ile Sivasspor arasında 21 Mart günü oynanan Süper Lig mücadelesinin ardından milli takıma alınmamasıyla ile ilgili olarak, "Ben işimi yapıyorum, vicdanım rahat. Herkesin vicdanı da rahatsa sorun yok" açıklamasını yapmış ve tecrübeli futbolcu bu ifadeleri ile milli takıma alınmamasıyla ilgili tepkisini ortaya koymuştu.
Dün akşam saatlerinde İstanbul'da toplanmaya başlayan A Milli Takım aday kadrosu, bugün yapacağı İspanya yolculuğu öncesi kampa girerken, milli takım doktoru Cengiz Dinç, İbrahim Toraman'ın kadroya çağırılmaması ile ilgili DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.
Doktor Dinç, Fatih Terim'in İbrahim Toraman'ı kadroya çağırmayı düşündüğünü ve kendisinden bu futbolcunun sağlık durumu ile ilgili son bilgileri istediğini belirtti.
Dr. Cengiz Dinç, İbrahim Toraman'ın sağ ve sol üst arka adalelerinde bir süredir sorun yaşadığını ve son dönemde Beşiktaş ile oynadığı maçlardan 2 veya 3 gün sonra antrenmanlara çıkabildiğini belirtti. Doktor Dinç, kronikleşebilecek bu sakatlık ve İbrahim'in sezon sonunda ameliyat olma ihtimali gibi konuları Fatih Terim ile paylaştıklarını belirtirken, tecrübeli futbolcuyu riske etmemek için aday kadroya çağırmama kararı aldıklarını ifade etti.
23.03.2009
Kaynak : DHA
Trabzonspor
22.Mart.2008, 19:35
http://www.goal4replay.net/VideoWatc...ID=25533&Ln=En (http://www.goal4replay.net/VideoWatchF.asp?ID=25533&Ln=En)
Fatih'in dünkü golü
Gökhan Ünal'ın Batuhanın,Mevlüt'ün Sercan?ın yerine Fatih'de olabilrdi.
eXcitinG
22.Mart.2008, 20:47
Gökdeniz de yok sanırım.
Trabzonspor
22.Mart.2008, 20:56
Ya fatih gene şıkıştımı oyun goler bulabilecek bir isim ordaki Nihat tüm forvetlerden daha yakın gole alması lazımdı ama Fatih terim performans vs özelliklere değil kafasına göre yapıyor kadoyu.
eXcitinG
22.Mart.2008, 20:59
Fatih Terim in takıntıLı oyuncuLarı var. Toraman, Fatih, Egemen vs gibi.
Ben yukarıda ki haberden ötürü Toraman ın aLınmadığına inanmıyorum. ÖyLe birşey oLsa Beşiktaş maçLarında oynamaz.
Fatih Tekke de bir MevLüt yerine oLabiLirdi. Sonradan oyuna girip kaderini değiştirebiLir. Ama oLsada oLur oLmasada oLur durumu var Tekke için. Onun tarzında Semih var çünkü.
Trabzonspor
22.Mart.2008, 21:04
Abi bir milli takım Menejerinin oyuncuyla takışması normal mi herkesle iyi gecinmesi lazım.Sonuçta Fatih milli takımda daha önce çok maç oynamış ayrıca zenit ile Trabzonspor ilede büyü maçların ambiyansından etkilenmesi zor olacak bir isim ama bi batuhan ne gerek var
PesimiSTyLa
22.Mart.2008, 21:05
Fatih Terim in takıntıLı oyuncuLarı var. Toraman, Fatih, Egemen vs gibi.
Ben yukarıda ki haberden ötürü Toraman ın aLınmadığına inanmıyorum. ÖyLe birşey oLsa Beşiktaş maçLarında oynamaz.
Fatih Tekke de bir MevLüt yerine oLabiLirdi. Sonradan oyuna girip kaderini değiştirebiLir. Ama oLsada oLur oLmasada oLur durumu var Tekke için. Onun tarzında Semih var çünkü.
Dün DHA Muhabiri star tv ye baglanıp söyledi bunu. Toromanın bir sakatlığı oldugu ve 2. yarıdan itibaren antrenmanlara mactan 2 gün sonra cıktıgının doğru oldugunu söyledi.
Tabi söyle düşünmekte lazım. Fatih Terim Toromandan 1 sezon yararlanmayacak. 2 mac yararlanacak sakatlığını besiktas kulübü düşünsün diye birsey dedi Ugur Meleke, bu da doğru aslında. Neyse olan oldu artık.
koray_capello
22.Mart.2008, 21:13
Sorun tek adamın çağırılıp çağırılmaması değil. Tepkim Toraman benim takımımın oyuncusu olduğundan dolayı da değildir. Sorun Milli takımın Milli takımlıktan çıkıp Fatih Hocanın tekelindeki bir takım haline dönüşmesidir, Fatih Terim'in kişisel sorunlarına göre kadro kurulmasıdır, ister istemez cezalılar ve torpilliler diye 2 kısımın ortaya çıkmasıdır.
Avrupa Şampiyonası öncesi Yıldıray, Halil kadroya alınmayabilir neticede tercihtir ve yerlerine alternatif vardır.
Toraman Avrupa şampiyonasına götürülmedi bana göre skandaldı ama ağzımı bile açmadım neticede bu da bir tercihti. Gökhan Zan götürüldü Toraman götürülmedi dediğim gibi yanlış bir tercihti. Peki Toraman olsa neler olabilirdi şuan konuşmak anlamsız ama muhtemelen final oynardık belki de es kaza kupayı almıştık. Şampiyonaya kadro götüreceksen çok yönlü adam lazım sana. Toraman stoper oynar sağ bek oynar adam kalmazsa önlibero oynar. Ve bunların hepsinde de Zan'dan daha iyi oynar. Ayrıca bu Toraman değil mi Servet ile birlikte sakat sakat maçlara çıkmayı göze alan, sakat sakat sahada kalan? Bize şampiyona da böyle adamlar lazım değil miydi? Niye yoktu Toraman? Tamamen Terim'in kişisel hesapları. Ama dedim ya ağzımı bile açmadım.
Şimdi İspanya ile oynuyorsun, Villa ve Torres. Emre ve Balta. Hadi hayırlısı. Yahu bu adamları tutma ihtimali en yüksek olan, bir nebze olsun belki de bunları durdurabilir dediğimiz adam Toraman değil mi? Ayrıca şuan çok formda değil mi? Ayrıca Servet ve Zan Sakat değil mi(Allahtan) Toraman niye yok?
Avrupa şampiyonasında gülünç durumlara düştük, o sakatlandı, o kırmızı kart yedi, birisi sakat sakat oynadı, o da olmadı Topal en önemli maçta stoper oynadı.. Şuan daha gülünç durumdayız, cins cins adamlar milli takıma çağırılıyor, Balta stoper oynasın diye İbo kadroya çağırılıyor.. Yazık dedim ya işte bu yüzden..
Müstehak değil mi şimdi bize yenilgi.
not: yazdıklarımın hiçbirisi İspanya kazansın istiyormuşum gibi yanlış anlaşılmasın, aman ha. maç başladığı an hepsini bir kenera zaten bırakacağız.
Toraman'ın sakat olduğu için çağırılmadığı haberi hepten bomba. Bu adam aylardır sakat, kendisiyle aynı salonda çalışıyorum hatta ben de dizimi kırmıştım geçen sene, fizyosu bazen ikimizi beraber çalıştırıyor. Neyse bu adamlar aylardır sakat her maçtan sonra dinleniyor ama çıkıp maçını oynuyor. Yanlış bir karar ve üstünü örtmek için bildiğimiz hikayeler.
Toraman'ın çağırılmaması bir yandan da işime gelir, bu yoğun tempoda biraz olsun dinlenmesi ve şampiyonluk yolunda kendi takımı Beşiktaş'a katkı sağlaması şuan daha önemli.
eXcitinG
22.Mart.2008, 21:22
Abi bir milli takım Menejerinin oyuncuyla takışması normal mi herkesle iyi gecinmesi lazım.Sonuçta Fatih milli takımda daha önce çok maç oynamış ayrıca zenit ile Trabzonspor ilede büyü maçların ambiyansından etkilenmesi zor olacak bir isim ama bi batuhan ne gerek var
İspanya maçında dedikLerin doğruLtusunda bende Semih yerine Tekke yi seçerdim. UEFA finaLi oynamış, süper kupa finaLLerine çıkmış, Semih ten daha fazLa deneyimi oLan bir isim.
Dün DHA Muhabiri star tv ye baglanıp söyledi bunu. Toromanın bir sakatlığı oldugu ve 2. yarıdan itibaren antrenmanlara mactan 2 gün sonra cıktıgının doğru oldugunu söyledi.
Tabi söyle düşünmekte lazım. Fatih Terim Toromandan 1 sezon yararlanmayacak. 2 mac yararlanacak sakatlığını besiktas kulübü düşünsün diye birsey dedi Ugur Meleke, bu da doğru aslında. Neyse olan oldu artık.
Ben inanmam. Tamamen bahane. ELine hazır bahane geLmiş çağırmamak için. Toraman a Terim desin bakaLım seni A miLLi takıma çağırcam ne diyecek. Bacağım kopsa dahi geLirim der. Boş sözLer bunLar. Bıraksın bu tafraLarı Terim.
Trabzonspor
22.Mart.2008, 21:26
Abi semih yine normal bir isim oda olabilir oda şampiyonlar ligi maçaları görmüş adam ama diğerlerinin hiçbir deneyımı olmayan büyük maçlar zor maçlar oluyor.Hme mental hemde teknik açıdan ama neyse kadro tartışması yapmanın alemi yok artık iş işten geçti.
eXcitinG
22.Mart.2008, 21:29
Geçen NBA stüdyo yu izLiyordum. Kaan KuraL şöyLe bir cümLe söyLedi. Gerçi bunu A miLLi basket takımı için söyLedi orda da Tanjevic ve Okur arasında ki geriLime istinaden. Bir miLLi takım Kariyerinin en önemLi maçına çıkıyorsa bir koç un yapması gereken, gençmiş, yaşLıymış, jenarasyonmuş hikayeLerini bırakıp o kadroya zamanın en formda ve en deneyimLi isimLerini çağırmak oLmaLıdır. MiLLi takımLar hocaLarın deneme tahtaLarı değiL, onLar orada hakedene formayı vermek için sorumLudur, dedi. Buna benzer birşeydi.
Bu şu anda bizim futboL miLLi takımımız içinde geçerLi. MiLLi takım tarihinin en önemLi maçına çıkıyor sen haLa kendi biLdiğini okumaya çaLışıyorsun. Sivas tan Musa yı da aLacaksın. Mehmet Eren i de aLacaksın KAyseriden TopuzLa beraber. Hatta Taner güLLeri yi biLe aLacaksın. Sana formda,havasını buLmuş adamLar Lazım. Deneyimde Lazım tabi , o zaman Fatih Tekke yi aLıcaksın, Nihatın var, Tuncayın var bu adamLarda zaten deneyimin kraLı var. DeğiL FutboLcu demeye bin şahit Lazım Kazım, kazım ı, artık ahı gitmiş, vahı kaLmış kendi takımında taraftarının verdiği gazLa biraz kendine geLen İbrahim üzüLmezi çağırmayacaksın...
Trabzonspor
22.Mart.2008, 21:52
Abi deneyım onemlı ya Zafer biryolda gol kralı olduğu zmaan Fenere geldi ne yaptı sora adam yıkıldı ben onun bişe yaptıgını hatırlamıorum Milli takımdada bişe yaptıgını hatırlamıom ben onun.Ama Topuz bu katagorıye gırmıyor Kazımın yerine o alınmalıydı bence tecrübe ve yuksek forma sahıp oyuncuları bır araya getırıp oraya iyibir şey çıkarsa iyi olabilir tabi.
Mehmet Topuz, Fatih Tekke, Toraman vb. milli takımda oynayabilmek için Sochaux'da oynamaları lazım. Ya da İngiltere'de küme düşmeye oynayan bir siyahi oyuncu olmaları lazım.
gerrrard
23.Mart.2008, 02:03
Şu kadroda rahat Taner Gülleri olabilirdi. Zaten az pozisyon yakalayacağız İspanya'ya karşı muhtemelen ve en iyi işi bitiricilik olan Taner kadroda yok. Taner'le az ve öz gidebilirdik İspanya kalesine. Hayırlısı .....
TR.CaPTaiN
24.Mart.2008, 06:32
Hamit Altıntop, sakatlığı nedeniyle Milli Takım'ın kamp kadrosundan çıkarıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Bayern Münih'in iki hafta önce Hannover 96 ile oynadığı maçta, sağ bacağından sakatlanan Hamit Altıntop'un, Milli Takım kadrosu açıklanana dek geçen süreçte, Milli Takım sağlık ekibi tarafından, Bayern Münih doktorlarıyla bilgi alışverişi kurularak yakından takip edildiği bildirildi.
Açıklamada şöyle denildi:
''Daha sonra, kamp kadrosuna çağrılan Hamit Altıntop, Madrid'de milli takım doktorlarınca son bir kontrolden daha geçirildi. Hamit'e yapılan ileri tetkik ve muayeneler sonucunda, bu oyuncunun hafta sonunda İspanya ile oynanacak maça yetişmesinin imkansız olduğu görüldü. Hamit'in tedavi sürecini kendi kulübünde devam ettirmesine karar verildi.
Milli takım sağlık ekibi, 1 nisan tarihinde İspanya ile yapılacak ikinci maça kadar Hamit'in sağlık durumunu Bayern Münih sağlık ekibiyle irtibat kurarak izleyecek.''
Sporx
deniz.91
25.Mart.2008, 20:43
Terim Mehmet Topuzun şevkini çok kırıyor ya adam orta saha olmasına rağmen ligde milli takıma aldığı golcüler kadar golü var asist yapıyor kayserisporun herşeyi uzaktan sert şutlar atabiliyor kazıma bakıyoruz ne kendş takımında oynadığı var nede oynadığı zaman takımını kurtardığı yazık gerçekten