View Full Version : Forumdaki KesintiLer
CeNTeR_TR
24.Mart.2008, 18:05
Son zamanLarda foruma giren herkesin karşıLaştığı bir sorun var ve buda alttak resimde görünen sorun. Veya daha farkLı türLeri. Geçen senede bir zamanlar bunlarla çok karşılaştık ve bir şekilde çözüldü.. Sunucu sorunu faLan deniLdi sonra haLLoLdu..
Şimdi bu seneki soruna geLmek istiyorum. Adminler gereken parayı fazLasıyLa kazanıyorLar gerek rekLamdan gerekse kuLüp üyeLerinden..Aynı zamanda resmi bir site oLduğumuz biLiniyor.. Hem bu kadar maddi geLir varken hemde resmi bir siteyken hemde bu kadar kişinin buLunduğu ve onLine oLduğu bir forumda bir sitede neden bu kadar sorun oLuyor..
İsim vermek istemiyorum bir sürü çakma site var Turksportal karşısında adamLarda ne para kazancı var nede resmi bir site misyonLarı var ama buna rağmen sürekLi hizmet veriyorLar ve aynı zamanda dosya sunumLarı yamaLarı bizden daha önce çıkarıyorLar bence ve tahmin ediyorumki birçok turksportal üyesi arkadaşım bu görüşüme katıLacakdır bu kesintiLer bu durgunLuk Resmi bir site olan Turksportal sitesinin misyonuna sekte vuruyor..
ÜyeLer arasında farkLıLık oLması klup üyesi normal üye yapıLması bunun bana göre bir başlangıcı .. bakınız bunun en büyük örneği türkiye’nin en büyük arkadaşLık sitesi yonja neden misyonunu kaybetti bu ayrım yüzünden facebook’a bakın neden ayakta böyLe bir ayrımı yok ;;) demek istediğim ayrım oLmamaLı eğer oLacaksada hizmet sınırsız oLmaLı bakınız yonja’da paraLı üyeLere ayLık parti düzenLeniyor hizmette sınır tanımıyorLar ;;) bizim böyLe bir bekLentimiz yok tabiyki turksportal üyeLerinin bana göre tek bekLentisi internete girdiği zaman ilk olarak www.turksportal.net yazıyorsa bu sitenin her zaman açık oLmasını bekLemesi..
http://img17.imageshack.us/img17/673/sorunb.jpg (http://img17.imageshack.us/my.php?image=sorunb.jpg)
Since-1907
24.Mart.2008, 18:28
Sitede sunucu değişikliği yapılıyor diye biliyorum ben böyle büyük bir siteye her ne kadar yakışmasa da bu ister istemez böyle şeyler olabiliyor anlayışlı karşılamak gerekir bence.
eXcitinG
24.Mart.2008, 18:32
YıLLarın getirmiş oLduğu bir birikim var. Diğer kıytırık siteLer gibi üç, beş yıLLık bir site değiL TurksportaL. 10 yıLLık geçmişi oLan bir sitenin bünyesinde barındırdığı dosya hacmini ve boyutLarı düşünürsek arada bu tarz sunucu değiştirme ve yeniLenme oLmasını doğaL karşıLamak gerek. Bizde tabi ki böyLe oLmasını istemeyiz. Ama sürekLi oLacak bir durum değiL. Yakın zamanda zaten yeni projeLer var bunLarda hayata geçiriLdiği zaman herşey bambaşka oLacak ve sizi yeterince tatmin edicek..
Üyelerimizin siteye giriş beklentisi karşısında yaşadıkları problemden dolayı bunu dile getirmelerini haklı buluyorum.
Geçmişe baktığımızda sitede yine böyle aksaklıklar olmuştu. O dönemde örnek olarak söylüyorum site hızı %60'sa bu aksaklıklardan sonra %90'a çıkmıştı. Devamında yaşanılan bu süreç unutulmuş "tebrikler site uçuyor" tarzında onlarca yorum gelmişti. Yine o dönemde yamaların indirilmesinde problem varken tüm yamalar sorunsuz inmeye başlamıştı ve daha bir çok yenilikle beraber takdir toplamıştık.
Bugüne dönüp baktığımızda ise sitenin aksaklıklarının sebebi bizim bu konuya aldırış etmememizden kaynaklanmıyor. Bahsedilen diğer siteler gibi anasayfaya "Bakımdayız, yepyeni yeniliklerle geliyoruz" deyip 1 ay ortadan kaybolmadık. Olduğumuz yerde değişim gösteriyoruz.
Bu değişimin olması gerekiyor. Online oyunları herkes bilir. Maden üretimi yapan binalarınızın üretim sayısı arttıkça belirli bir süreden sonra sizlerin depo kapasitenizide artırmanız gerekir. Yoksa üretilen tüm madenler boşa gider. Burdan yola çıktığımızda sitemizde geliştikçe kendi kapasitesini artırmak zorundadır.
Tabi başta dediğim gibi bu durumun rahatsızlık verdiğinin bilincindeyim. Üyelerin bu konudaki yorumlarınıda anlıyorum. Ancak her alanda olduğu gibi buradada birşeylerin iyi olması için çabalamak gerekiyor. Tabi birde sabır.
Biz çabalıyoruz sizlerde sabır işini üstleniyorsunuz.
Walter Sakana
25.Mart.2008, 08:54
Uzun ve can sıkıcı bir süreç oluyor ancak ben kendi adıma Turksportal'ın bizden bu sabırı göstermemizi beklemesini anlayışla karşılıyorum. Konuyu açan arkadaşın en sona yazdığı gibi bende sabah internete girdiğimde ilk olarak Turksportal forumlarına göz gezdiriyorum ve gün içerisinde fırsat bulabildiğim kadar siteye giriyorum.
Aslında pek öyle forumlarda vakit geçiren, bir çok siteyi takip eden biri değilim ancak burası benim için farklı, öyle ki forumlarda vakit geçirirken iş saatlerimden kaytardığım zamanlarda çok :) . Gün içerisinde acaba sorun düzeldimi diye defalarca deniyorum, tabi ki beklentimin olmadığını görmek biraz içimi burkuyor ancak sonuçta sorunların düzeltilmesi için gereken çabanın ve hassasiyetin gösterildiğini biliyorum.
Benimkisi bir sitem değil, sadece size inanan, sabırla ve heyecanla bekleyen vede elinizden geleni yaptığınıza emin olan üyelerinizden biriyim.
Adminler gereken parayı fazLasıyLa kazanıyorLar gerek rekLamdan gerekse kuLüp üyeLerinden..Aynı zamanda resmi bir site oLduğumuz biLiniyor.. Hem bu kadar maddi geLir varken hemde resmi bir siteyken hemde bu kadar kişinin buLunduğu ve onLine oLduğu bir forumda bir sitede neden bu kadar sorun oLuyor..
Öncelikle adminlerden web sitesine herhangi bir para aktarılmıyor, kendileri moderatörlerde dahil destek talep etseler bile ben bunu kabul etmiyorum. Yukarıdaki cümlenin "gerek reklamlardan gerekse kulüp üyeleri" dışındaki kısmı olan "fazlasıyla kazanıyorlar" kısmı için çok şükür demek lazım evet fakat bu gelir site reklam, kulüp üyelikleri vs. getirileri malesef üzülerek söylemem gerekiyor ki bu sitenin masraflarının çok altında ve bu yüzden maliyetleri kendi imkanlarımla bir şekilde karşılıyorum. Tabi sunucu barındırma maliyetleri konusunda hizmet aldığımız şirkette bizlere sağladığı kolaylık küçümsenmeyecek kadar fazla, özellikle ödeme esnekliği konusunda, o yüzden sunucu ödemeleri ile ilgili bir sıkıntımız bulunmamakta..
Sitedeki ağırlaşmanın sebebine gelecek olursak tamamen teknik bir problem. Web sitesi ile birlikte forumunun aynı anda tek sunucuda çalışması diyerek en basit anlayabileceğiniz ölçüde söyleyebilirim. Sunucuda çalışan diğer siteleri (işimle alakalı) Turksportal'dan ayırdık ve bugünkü aksaklık birazda bundan kaynaklanan teknik bir problemdi.
Bunu elbette çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya çabalıyoruz. Umuyoruz ki son işlemlerden sonra bu tip sıkıntıları görmeyiz.
Elbette ki siz ne kadar rahatsız oluyorsanız bunun katbekatı biz daha fazla rahatsız oluyoruz.
[B]İsim vermek istemiyorum bir sürü çakma site var Turksportal karşısında adamLarda ne para kazancı var nede resmi bir site misyonLarı var ama buna rağmen sürekLi hizmet veriyorLar ve aynı zamanda dosya sunumLarı yamaLarı bizden daha önce çıkarıyorLar bence ve tahmin ediyorumki birçok turksportal üyesi arkadaşım bu görüşüme katıLacakdır bu kesintiLer bu durgunLuk Resmi bir site olan Turksportal sitesinin misyonuna sekte vuruyor..
Resmi site misyonu birazda Sports Interactive'in resmi araştırmacıları olan bizlerin sahip olduğu bu web sitesinde takılmamızdan kaynaklanıyor. Yoksa FM'nin resmi sitesi diye bir kavram yok. Resmi site değil resmi araştırmacı kavramı mevcut, bizlerde resmi araştırmacılar olarak bu sitede kendimizi SI'da anlattığımız gibi anlatıyoruz ve resmi araştırmacıların takıldığı mekan olarak resmi site havasına büründürüyoruz buraları..
Dosya ve yamalar konusunda bizlerde nasıl zamanında ekip olarak bu çalışmalara vakit ayırabiliyorsak ve sizleri tatmin ettiysek, şu sıralar ekip olarak hayatımızla uğraşmaktayız. Diğer siteler hayatlarını bir şekilde organize edip buna zaman ayırabiliyorlarsa onlar adına sevinmekten başka birşey yapamam ve taktir ederim. Ekip olarak en kısa zamanda toparlanacağımızı temenni ediyorum.
Misyonumuza tekrar gelecek olursak;
Misyonumuz
Football Manager'i Türkiye'deki futbol severlere tanıtmak, Türkiye liglerinin araştırmalarını en gerçekçi şekilde hazırlamak, Türkçeleştirme çalışmalarını gerçekleştirmek, legal olarak Türkiye'de oynanmasına aracı etmek, Football Manager Türkiye topluluğuna oyun için karşılıksız hizmet etmektir.
Bunu yerine getirmek adına bir çok çalışmamız, iletişimimiz oluyor. Öncelik FM araştırması olduğu gibi web sitemizinde varlığı ile yerine getirmesi gereken görevleri (dosyalar, incelemeler, rehberler vs) aksatmamız gerektiğini bu talebinizle tekrar hatırlıyoruz.
ÜyeLer arasında farkLıLık oLması klup üyesi normal üye yapıLması bunun bana göre bir başlangıcı .. bakınız bunun en büyük örneği türkiye’nin en büyük arkadaşLık sitesi yonja neden misyonunu kaybetti bu ayrım yüzünden facebook’a bakın neden ayakta böyLe bir ayrımı yok ;;) demek istediğim ayrım oLmamaLı eğer oLacaksada hizmet sınırsız oLmaLı bakınız yonja’da paraLı üyeLere ayLık parti düzenLeniyor hizmette sınır tanımıyorLar ;;) bizim böyLe bir bekLentimiz yok tabiyki turksportal üyeLerinin bana göre tek bekLentisi internete girdiği zaman ilk olarak www.turksportal.net (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.turksportal.ne t) yazıyorsa bu sitenin her zaman açık oLmasını bekLemesi
Facebook, yonja gibi siteler ile aynı rafta kıyaslama yapmak bence yanlış olacaktır. Kulüp üyeliği kavramını getirdik fakat halen oturtamadık bunun sebebini yukarıda da anlattığım gibi yeterli zamanı hayat şartlarımız nedeniyle ayıramama ve sitenin geliştirilmesinde duraklama. Yoksa aklımızdakileri devreye alabilecek konuma getirebilsek Kulüp üyeliğinin ne kadar faydalı olduğunu anlayacaksınız. Kulüp üyeliği şu anda forumda özel imtiyaz kazanma gibi gözüksede devreye girdiğinde hayatı FM olan ve FM için özel hizmet alma desek sanırım daha iyi olacak.
Sitenin sürekliliği çok önemli bu konuda aynı teknik sıkıntıları yaşamamak içinde elimizden geleni yapacağız.
Mevzunun daha dallanıp budaklanmasını engellemek ve farklı mevzulara taşmaması için kitliyorum. Bu konu veya farklı bir konuda fikirleri olanlar Turksportal Destek Merkezini kullanabilirler.