PDA

View Full Version : EDT Generator Kullanımı



KaPaLı
08.April.2008, 09:27
Herkesin başında olan bir dert var. Amatör ve 3. Ligde oynayan kulupleri yönetemiyoruz. Bunun için birkaç işlem yaparak kulubu nasıl üst lige çıkarıp oynamaya başlayabiliriz onu anlatmak istiyorum.

Öncelikle bize lazım olan EDT Generator. Buradan temin edebilirsiniz. (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fnerazzurri.net%2FF iles%2FEDT_Generator_0.5.1.zip) Ve bu programın çalışması için gerekli olan Framework 1.1 ( eğer PCnizde bu kuruluysa problem yok demektir. Onuda buradan temin edebilirsiniz (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.microsoft.com% 2Fdownloads%2Fthankyou.aspx%3FfamilyId%3D262d25e3-f589-4842-8157-034d1e7cf3a3%26displayLang%3Den). Şimdi herşey hazır olduğuna göre programımızı kurup işe koyulabiliriz.

Programı açtığınız anda böyle bir arayüz sizi karşılayacak. Boost team seçeneğiyle kulubun reputation değerini, Yıllık seyirci ortalamasını artırabilir. Kulubunuze (http://forum.turksportal.net) para verebilirsiniz. ( önerilmeyen bir seçenektir. )

http://img518.imageshack.us/img518/5603/12802915.jpg



Gelelim herkesin çok uğraştığı kuluplerin yerlerini değiştirme Swap Teams seçeneğine geldiğinizde sizi karşılayacak ekran aşağıdadır. Öncelikle yapacağınız şey Select from list yaparak ligini değiştireceğiniz takımı seçiyorsunuz. Ben orda Aydınspor seçtim. ID değerleri kulube göre değişir. Alt boşluktanda Hangi kuluple (http://forum.turksportal.net) yer değiştireceğini seçeceksiniz. Ben Ankaragücü seçmişim ama hiç öyle bir düşüncem yok :) Herşeyi bitirdikten sonra ADD yaparak EDT dosyamızı hazırlamış oluyoruz.

http://img262.imageshack.us/img262/4214/29842213.jpg

Future Regen seçeneğiyle kendi isminizde veya arkadaşlarınızın isimleriyle REGEN (http://forum.turksportal.net) oyuncu ekleyebilirsiniz. Ben kendi adımla bir ekleme yaptım. İsterseniz oyunda bu isimle çıkmaz. Common Name yerini doldurursanız o isimle çıkar. Bana İSOT dedikleri için bende öyle yazıyo oyunda. ( Oyunda çıkacakları süre değişkenlik gösterebilir. İlk senede çıkabilir, 2-3 sene sonrada. ) Tabiki bunuda yaptıktan sonra ADD seçeneğini unutmuyoruz.

http://img5.imageshack.us/img5/9396/99070227.jpg


Şimdi buraya kadar olan EDT dosyalarımızı kaydetmeye geldi iş. File > Save As yaparak dosya (http://forum.turksportal.net) adını yazıyoruz ve dosyamızı kaydediyoruz.

http://img124.imageshack.us/img124/1679/51808786.jpg

C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2009\data\updates\update-930\db\930\edt içine atıyoruz. Ve sıra bu dosyamızı etkinleştirmeye geldi. Oyunu açıp Preferences ( Seçenekler ) > Extra Files giriyoruz.

http://img408.imageshack.us/img408/5652/98929674.jpg


İsmini verdiğiniz EDT dosyasının burda seçili olduğuna özellikle dikkat ediyoruz. Çünkü seçili olmazsa oyunda aktif halde olmaz. Ve Eğer alt liglerden bir takım çıkarmışsanız. Yeni oyun açarken aşağıdaki seçeneğe dikkat etmeniz gerekiyor

http://img187.imageshack.us/img187/6928/96497043.jpg


Eğer bu seçeneği işaretlemezseniz takımınızdaki oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olur.

tarikko
09.April.2008, 01:48
Tesekkurler bu rehber icin

Trabzonspor
09.April.2008, 01:50
Eline sağlık İsmail güzel bir rehber olmuş yararlı olacaktıır.

Addolorato
09.April.2008, 05:22
İsmail abi döktürmüşsün benim işime yaramayabilir ama mutlaka çoğu kişinin işine yarar teşekkür ederim :)

BaFraLı
09.April.2008, 16:54
Teşekkürler İsmail abi.:)Bafra Belediyesporumuzu TFF 2.Ligte görmek güzel :D

canalkan34
10.June.2009, 00:39
güzell :) regen işi güzelmiş

E.Cartman
10.June.2009, 04:40
şansa bak Net-Framework 3,5 var kabuL etmedi 1,... küsüratLı sürüm yükLein dedi :D:D:D:D:D:D

KaPaLı
10.June.2009, 18:27
Framework 1.1 istiyo :D çok eski bir program zate güncellemeside yayınlanmadı hiç. Yanılmıyosam 2006 için çıkmıştı ve hala kullanılıyo (:

canalkan34
11.June.2009, 00:14
ben beceremedim :( herşeyi yaptım kayedettim oyunda açılmadı sizce sorun nedir ?

manyak1541
01.August.2009, 14:15
ellerine saglık

Oghuse
02.August.2009, 21:09
Arkadaşlar ddt ile eklediğimiz ülke'yle oyun kurarken ekleyeceğimiz ülkenin gelecek oyuncularından fark var mıdır yani hangi seçimde daha fazla oyuncu gelir?

BaFraLı
02.August.2009, 21:59
Abi mesela Bafrasporu diyelim bu programla üst lige çıkardın.Türkiye'den almassan bütün oyuncuları kadroda fazla adam olmuyor öle biliyorum :).Yani yabancı ülke seçersen fazla adam gelmez gibi :)

Oghuse
03.August.2009, 15:57
Ben ondan bahsetmiyorum tolga atıyorum ddt komutları ile bir ülkenin oyuncularını almak istiyorsun o komutla oyuncuları seçersen ve bir de oyunu kurarken ki ülke oyuncularını alma seçeneği var bu iki seçenek arasında ne fark var?

BySaGo
24.August.2009, 02:58
arkadaşlar aydinspor oluyo ama nigde sporu bulmasına rağmen oyunda sorun çıkarıyo yardım ederbilir misiniz ?