View Full Version : Federasyon sonunda derbi için konuştu
KaPaLı
13.Nisan.2008, 22:18
Turkcell Süper Lig'de pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların üzücü olduğunu söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mahmut Özgener, konuyu tüm boyutlarıyla ele aldıklarını ve olayda suçu ya da tahriki görülen kişilerle ilgili gerekli işlemleri yapacaklarını belirtti.
Özgener, Hukuk Kurulu'nun maçla ilgili dosyayı hazırladığını ve PFDK'ya gönderdiğini de sözlerine ekledi.
TFF Yönetim Kurulu'ndan Metin Kazancıoğlu ise, PFDK'ya gönderilen oyuncuların isimlerini açıkladı. Buna göre, Galatasaray başkanı Adnan Polat, futbolcular Arda, Emre Aşık ve Sabri ile Fenerbahçeli futbolcular Semih, Lugano ve Volkan Demirel’in PFDK’ya sevk edildiği öğrenildi.
Galatasaray taraftarının küfürlü tezahüratları sebebiyle, sarı kırmızılı kulüp de ayrıca PFDK'ya sevkedilirken, Ali Sami Yen Stadı'nın kapalı tribününde gerekli tedbirler alınana kadar buraya seyirci alınmayacağı da açıklandı.
Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz da yaptığı açıklamalar sebebiyle PFDK'ya sevkedildi.
Tam açıklama burda (http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=6777)
RaSenGan
13.Nisan.2008, 22:22
Emre Belözoğlu neden yok acaba ?
gerrrard
13.Nisan.2008, 22:26
Emre Aşık neden var acaba ?
KaPaLı
13.Nisan.2008, 22:28
1. Şahıs - Duydunmu hacı gökten taş yağacakmış.
2. şahıs - Emre Belözoğlunun yüzündendir olm kesin (::)
Emre ne yaptıda disiplin kuruluna sevkedilecek ? Adamın boğazına sarıldılar orda bile birşey yapmadı. Volkan'ı beklemiyodum ben oda sevkedilmiş. İlginç. Ama onun ceza alacağını düşünmüyorum.
RaSenGan
13.Nisan.2008, 22:30
Emre ne yaptıda disiplin kuruluna sevkedilecek ? Adamın boğazına sarıldılar orda bile birşey yapmadı. Volkan'ı beklemiyodum ben oda sevkedilmiş. İlginç. Ama onun ceza alacağını düşünmüyorum.
Bütün maç Sabri'yle birbirini yemediler mi ? Sabri kadar olmasada onun da suçu fazla.
Since-1907
13.Nisan.2008, 22:31
De Sanctics neden yok ?
RaSenGan
13.Nisan.2008, 22:32
De Sanctics neden yok ?
Oldu o zaman Kazım da olsun.Emre'yi yere yapıştırdı.
El Comandante
13.Nisan.2008, 22:32
Sabri neden Emre'nin bogazina sarildi acaba ? Bir de bisey yapmamis diyorsun isocan. Pes artik. Görüntülerden cok net belli oluyor Emre'nin küfür ettigi. Sabri'nin Pdfk'ya sevk edilmesi dogru, ama Emre'nin de sevk edilmesi gerekiyordu.
Volkan Demirel ne mi yapmis ? Ligtvnin sitesine bak, orada Volkan'in kasintisi mi vardi, yoksa taraftarlari tahrik etmek icin mi o hareketi yapmis, anlarsin.
Emre Asik'in orada olmasi gercekten sacma. Adam dayak yedi, üzerine kirmizi kart gördü yahu.
Since-1907
13.Nisan.2008, 22:33
Oldu o zaman Kazım da olsun.Emre'yi yere yapıştırdı.
Olsun Kazım'da olsun. De Sanctis'in kesinlikle olmazı gerekirdi.
KaPaLı
13.Nisan.2008, 22:40
Bütün maç Sabri'yle birbirini yemediler mi ? Sabri kadar olmasada onun da suçu fazla.
Tamam oldu o zaman.
Sabri neden Emre'nin bogazina sarildi acaba ? Bir de bisey yapmamis diyorsun isocan. Pes artik. Görüntülerden cok net belli oluyor Emre'nin küfür ettigi. Sabri'nin Pdfk'ya sevk edilmesi dogru, ama Emre'nin de sevk edilmesi gerekiyordu.
Volkan Demirel ne mi yapmis ? Ligtvnin sitesine bak, orada Volkan'in kasintisi mi vardi, yoksa taraftarlari tahrik etmek icin mi o hareketi yapmis, anlarsin.
Emre Asik'in orada olmasi gercekten sacma. Adam dayak yedi, üzerine kirmizi kart gördü yahu.
Baran diğer konuda yazmıştım Lugano - Arda 5 maç - Semih 4 Maç - Emre Aşık 2 maç - Sabri 2 Maç - Emre Belözoğlu 1 maç - De Sanctis 1 maç ceza almalı diye. Volkan düşünmüyorum çünkü adamın tribüne birşeyi yok. Tribünler zaten o anda tahrik olacak birşey arıyodu Volkan'a patladı.
Emre Aşık'ta sonuçta kırmızı gördü Lugano kafayı attıktan sonra kaldırırken oda bir müdahelede bulunuyo o yüzden gitmiştir. Ama içlerinde en az ccezayı alacak o olur.
Trabzonspor
13.Nisan.2008, 22:43
O olsun bu olsun falan filan da.Bu Sivas başkanı olan şahsa ne oluyor onu analamıyorum sürekli birşeyler peşinde adam.Sivas'taki oteller her klupten 180 bin Dolar alırken Trabzonspor'dan 250 bin Dolar istemiş hepsi bizden korkuların bunları yapıyorlar sanırım bide saçma spana açıkalamalar yapıyorlar.
PesimiSTyLa
13.Nisan.2008, 22:44
Volkan en az Lugano kadar büyük ceza almalıdır asıl. Tribüne dönüp hayalarını göstermek de neyin nesiymiş ? O gün o tribün cökse bir facia yasansa o tuttugu hayaları ne yapacaktı Volkan Demirel ?
Sanctis, Kazım ve Emre B de sevk edilebilirdi.
goosfraba
13.Nisan.2008, 22:45
O niye yok bu niye var gibi yorumlar yerine, su kisinin bu durumdan dolayi olmasi veya olmamasi gerekirdi gibi yorumlar daha yerinde olur.
KaPaLı
13.Nisan.2008, 22:53
Birde tam açıklamayı okudum. Sabri ve Volkan tedbirsiz olarak yollanmış. Yani karar cumartesi - pazara kadar çıkmazsa bu 2 futbolcu takımlarının hafta sonu oynayacakları maçlarda forma giyebilecek.
Galatasaray'da çirkin ve kötü tezahürattan dolayı sevkedilmiş. Karar çıkana kadar onlar Kapalı tribüne seyirci alamıycak. Bu hafta içeridemi bilmiyorum karar çıkmazsa öyleyse seyircili oynayacak ceza alırsa ondan sonraki maçta uygulanacak karar.
RaSenGan
13.Nisan.2008, 23:14
Birde tam açıklamayı okudum. Sabri ve Volkan tedbirsiz olarak yollanmış. Yani karar cumartesi - pazara kadar çıkmazsa bu 2 futbolcu takımlarının hafta sonu oynayacakları maçlarda forma giyebilecek.
Galatasaray'da çirkin ve kötü tezahürattan dolayı sevkedilmiş. Karar çıkana kadar onlar Kapalı tribüne seyirci alamıycak. Bu hafta içeridemi bilmiyorum karar çıkmazsa öyleyse seyircili oynayacak ceza alırsa ondan sonraki maçta uygulanacak karar.
Hayır bu hafta deplasmanda Olimpiyatta maç (:
Nedvedmania
13.Nisan.2008, 23:41
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, olaylı G.Saray-F.Bahçe derbisi için bugün olağanüstü toplandı. İstanbul'da Mövenpick Otel'de saat 11.00'da başlayan toplantı sonrasında yapılan açıklamayla Galatasaray Kulübü, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, oyunculardan Emre Aşık, Arda Turan tedbirli, Sabri Sarıoğlu tedbirsiz, Fenerbahçeli futbolculardan Lugano, Semih Şentürk tedbirli, Volkan Demirel ise tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkedildi. Ayrıca Ali Sami Yen Stadı kapalı tribününe gerekli önlemler alınana kadar seyirci alınmayacağı bildirildi.
İŞTE ALINAN KARARLAR!
Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu; Hakem ve Temsilci Raporları ile yayıncı kuruluş görüntülerini incelemiş ve aşağıdaki kişi ve kuruluşların Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar vermiştir:
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı beyanlarıyla TFF'nin saygınlığını zedelemesi ve futbolun değerini düşürmesi sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 29. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı beyanlarıyla TFF'nin saygınlığını zedelemesi ve futbolun değerini düşürmesi sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 29. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal'ın sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı beyanlarıyla TFF'nin saygınlığını zedelemesi ve futbolun değerini düşürmesi sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 29. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,
Sivasspor Yöneticisi Faruk Taşseten'in hakareti sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut'un sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı beyanlarıyla TFF'nin saygınlığını zedelemesi ve futbolun değerini düşürmesi sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 29. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Galatasaray Kulübü taraftarlarının müsabaka boyunca, toplu olarak Çirkin ve Kötü Tezahürat'ta bulunmaları sebebiyle, Galatasaray Kulübü'nün, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca sevkine,
Galatasaray Kulübü taraftarlarının ve futbolcularının eylemleri nedeniyle meydana gelen saha olayları sebebiyle Galatasaray Kulübü'nün Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi çerçevesinde sevkine,
Galatasaray Kulübü futbolcusu Emre Aşık'ın hakem raporları ile sabit kural dışı hareketi ve yayıncı kuruluş görüntülerinden tespit edilen Sportmenliğe Aykırı Hareketi sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Galatasaray Kulübü futbolcusu Arda Turan'ın kural dışı hareketi sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Galatasaray Kulübü futbolcusu Sabri Sarıoğlu'nun yayıncı kuruluş görüntüleri ile sabit Sportmenliğe Aykırı Hareketleri sebebiyle tedbirsiz olarak sevkine,
Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Diego Lugano'nun hakem raporları ile sabit kural dışı hareketleri nedeniyle ve yayıncı kuruluş görüntülerinde tespit edilen kural dışı hareketi nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Semih Şentürk'ün hakem raporlarında sabit kural dışı hareketi sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkine
Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Volkan Demirel' in yayıncı kuruluş görüntüleri ile sabit Sportmenliğe Aykırı Hareketi sebebiyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,
Ayrıca; Ali Sami Yen Stadı Kapalı Tribün çatısı ile ilgili yerinde tespitlerde bulunmak üzere Stadyum Güvenlik Komitesi, müsabakanın oynandığı stadyumda uzmanlardan oluşan bir heyet ile incelemelerde bulunmuştur. Bu incelemeler neticesinde gerekli tedbirlerin alınmasına kadar, söz konusu tribüne seyirci alınmamasına karar verilmiştir.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Demekki birtek senmişsin volkanın suçsuz olduğunu düşünen.
Mutlaka ceza almalı volkanda.
2 Emre hakkında alınan kararlar dışında diğerleri doğru bence.
TR.CaPTaiN
14.Nisan.2008, 00:26
Fenerbahçemiz ile Galatasaray arasında geçtiğimiz hafta sonu Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle TFF tarafından bugün tedbirsiz olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Kalecimiz Volkan Demirel, kendisinin hiçbir olayın ve hiçbir tahrikin içinde yer almadığını, PFDK'ya sevk edilmesine de bir anlam veremediğini söyledi.
TFF tarafından yapılan duyuru sonrası resmi internet sitemize açıklamalar yapan Volkan Demirel, "Şu anda gerçekten hayretler içindeyim. Neden ceza kuruluna sevk edildiğimi de tam olarak anlayabilmiş değilim. Ben Pazar günkü maçta hiçbir olayın içinde olmadım, bir kışkırtıcı harekette de bulunmadım. Bu nedenle şaşkınım" dedi. Volkan Demirel, basında yer alan ve altında Galatasaray seyircisine edep yerlerini işaret ettiği şeklinde yorumlar yazılan ve söylenen görüntülerle ilgili olarak ise, "Sanırım ceza kuruluna sevk edilmeme sebep olan da bu görüntüler. Ancak ben hiçbir zaman rakip takım seyircisini tahrik etmedim. Böyle bir düşünce içinde hiçbir zaman olmadım. Kasığımdan sakatlandığımı ve aylardır o bölgeden ağrı çektiğimi herkes biliyor. Tüm o olaylar yaşanırken benim bu şekilde bir tahrik yaptığım nasıl düşünülebilir. Eğer bu görüntüler nedeniyle ceza kuruluna sevk edildiysem, bu hem bana, hem de Takımıma büyük bir haksızlık. Ben, Milli maçlara da kasık ağrısıyla çıktım. Bunu Milli Takım doktorları da biliyor. Elimde MR'larım var. Hala o bölgeden aynı acıları yaşıyorum" diye konuştu.
Fenerbahce.org
Nedvedmania
14.Nisan.2008, 00:47
Yahu tamam kendi kendine önüne dönsün kaşısın ona birşey diyen yok. Ama tribünlere dönüp niye kaşıyor.
Ayrıca abim maçtan gelince sordum(Eski Açıkdaydı). Volkan bilerekmi hareket yaptı yoksa kasıtlımı yaptı diye. Kasıtlı olarak yaptı dedi.
KaPaLı
14.Nisan.2008, 00:53
arkadaşım Sen izledinmi görüntüyü ? adam kalesine giderken yapıyo. Kale arkasında Fenerbahçe taraftarları var. Saçma sapan konuşup duruyosunuz. Tahrik olacak birşey arıyodu tribünler Volkan'ın öyle birşey yaptığını görünce tahrik oldular.
PesimiSTyLa
14.Nisan.2008, 01:01
arkadaşım Sen izledinmi görüntüyü ? adam kalesine giderken yapıyo. Kale arkasında Fenerbahçe taraftarları var. Saçma sapan konuşup duruyosunuz. Tahrik olacak birşey arıyodu tribünler Volkan'ın öyle birşey yaptığını görünce tahrik oldular.
Kimin sacma konuştuguna sen mi karar veriyorsun ? Bana göre de sen sacma konuşuyorsun. Videoyu ac izle bakalım kapalıya dönüp ne yapiyor volkan? Tahrik olacak birsey arayan da o kavga oldugu anda zaten direk olurdu merak etme sen.
Nedvedmania
14.Nisan.2008, 01:57
İzledim de konuşuyorum heralde. Sen git birdaha izle. Sanki kale arkasında full fenerli var. İyi bak bakalım Fener tarafınamı bakıyor galatasaray tarafınamı ?!. İzlemek isteyen gitsin lig tv nin sitesinden izlesin. Açık ve net şekilde tribünlere dönüp yapıyor hareketi. Aynı video dada taraftarlara yakın çekim var. Tribünlerin hepsi volkana küfrediyor. Niye acaba ? Durup dururkenmi ?
bugra 1905
14.Nisan.2008, 02:00
O olsun bu olsun falan filan da.Bu Sivas başkanı olan şahsa ne oluyor onu analamıyorum sürekli birşeyler peşinde adam.Sivas'taki oteller her klupten 180 bin Dolar alırken Trabzonspor'dan 250 bin Dolar istemiş hepsi bizden korkuların bunları yapıyorlar sanırım bide saçma spana açıkalamalar yapıyorlar.
E Olsun O Kadar Abi:D
Şaka Bir Yanada TS İçin Fiyat Artırmazlar Sanmıyorum Öyle Birşey Olduğunu Varsada Mecbur Ödeyecek Parayı Sokakta Yatamayacaklarına Göre
Crocodile1963
14.Nisan.2008, 02:07
Federasyon doğru isimler tespit etmiş bundan sonra önemli olan böyle olayların bir daha gerçekleşmemesi için gereken en ağır cezaları vermek. Hangi karar verilirse verilsin klüplerin cezalara itiraz etmemesini istiyorum. Yoksa bu oyuncular şımarıyor. . .
Alicanfmfan
14.Nisan.2008, 02:08
Volkan'ın ne karakterde bir oyuncu oldugunu biiyoruz bari yalan söylemesin hiç yakısmıyor diyecegim aama başkada bir şey beklenmezdi.
HooijDonk07
14.Nisan.2008, 02:57
Sabri'nin taraftarın gazına gelmesi buna ne demeli.Volkan'ın dediği gibi Kadıköy'de niye olay çıkmıyor ?
Alicanfmfan
14.Nisan.2008, 03:03
Kadıköy'de olmuyor mu :D , Eric Gerets'in kafası yarıldı , Sahaya bomba atıldı , İnanılz pankartlar açıldı keza küfürlerde edildi.
Sekopej
14.Nisan.2008, 03:06
Aman buradad da olmasın. Kişiliklere hakaret etmeden yorumları yapalım, gerginlik çıkarmayalım. Olaya kendi takımımızı savunmak adıyla değil objektif olarak bakalım. Art niyetli olmayalım. Burada da cezalar havada uçusmasın sonra.:)
Nedvedmania
14.Nisan.2008, 03:41
Yahu ne kadıköyde olmaması. Heralde hiç derbiye felan gitmediniz. Yada izlemediniz. Küfürsüz ve olaysız derbi olmaz zaten bunu herkez biliyor. Ardada bunları söyledi.
Bu arada Arda Semihden özür diledi. Olay yanlış anlaşılmadan oldu. O benim milli takımda en sevdiğim abi. Böyle birşey yaşamamız benide üzdü dedi.
barahir
14.Nisan.2008, 03:54
ne karakterdeymiş açıklayın da biz de örenelim değil mi?
HooijDonk07
14.Nisan.2008, 04:18
Aynen katılıyorum ne karakterde olduğunu açıkla.Sahaya bomba atıLsa FenerBahçe diye bi kLüb kalırmı sence.
Nedvedmania
14.Nisan.2008, 05:21
Aynen katılıyorum ne karakterde olduğunu açıkla.Sahaya bomba atıLsa FenerBahçe diye bi kLüb kalırmı sence.
Ama kaldı işte. Herkez duydu sen duymamışsın sahaya atılan bombayı.
El Comandante
14.Nisan.2008, 09:08
Emre'ye dikkat !
http://www.htspor.com/2009/04/12/galeri/140209/71_k.jpg
Sabri Emre'nin bogazini sıktı diye PFDK'ya sevk edildi(kesinlikle karar dogru). Ama burada Emre kavganin icerisindeydi, Sabri'yle küfürlesmeleri de var. Bunlara ragmen neden PFDK'ya sevkedilmedi ? Iste biz buna karsi cikiyoruz. Kararlar baskalarini tatmin etmek amaciyla verilmemeli. Kim hangi cezayi hakediyorsa ona ceza verilmeli.
nekop
14.Nisan.2008, 09:35
E Olsun O Kadar Abi:D
Şaka Bir Yanada TS İçin Fiyat Artırmazlar Sanmıyorum Öyle Birşey Olduğunu Varsada Mecbur Ödeyecek Parayı Sokakta Yatamayacaklarına Göre
Tokat'ta otel ayarlama kararı alındı.
Alicanfmfan
14.Nisan.2008, 09:36
Sabri tamam hırcın belkide pravakatör ama burada onun bir sucu yok , Emre'ye omuz atıyor panoya yapısan emreye gidip elini veriyor , Emre tersliyor sonra bir pozsiyonda Emre'yi çekio düşürüyor Emre arkasından ana avrat dümdüz gidiyor , oda onun bogazını sıkıyor , ve Emre bu olaylardan yırtıyor anlamak mümkün degil.
bugra 1905
14.Nisan.2008, 17:09
Tokat'ta otel ayarlama kararı alındı.
Hım Olabilir Ama Fikret Ünsal Açıklama Yaptı Bizim Kendimize Ait Otelimiz Yok Diye Lütfen Hem Sivası Hemde Sivassporu Suçlayıcı Açıklamalardan Vazgeçin Diye Çok Güzel Dedi
Tokat Konusu İçinse TS Yönetiminin Kararı Saygı Duymak Gerek
Fietra 10
14.Nisan.2008, 18:02
Sivas konusunda esnafın kurnazlıgı diyebiliriz aslında..olagan şeyler..bizim Tokat'ta kalmamız en güzel cevap olacaktır onlara..eger gerçekten böyle bi durum varsa paramızı Tokat'a bırakırız..