View Full Version : TFF Cezaları Acıkladı | TFDK Kararları 16.04.2009
sekilaso
16.Nisan.2008, 04:10
Ve cezalar belli oldu! Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz hafta sonu Ali Sami Yen'de oynanan ve son dakikasında sahanın karışması sonucu 4 kırmızı kartın çıktığı olaylı derbinin faturasını kesti. Buna göre Galatasaray'dan Arda Turan 3 maç, Emre Aşık 2 maç, Sabri Sarıoğlu 2 maç ceza aldı. Sarı-kırmızılı takımın sahası 1 maç kapandı, 1 maç da seyircisiz oynanacak.
Fenerbahçe'de ise Diego Lugano 5 maç, Semih Şentürk 3 maç ve yayıncı kuruluştan alınan görüntülerin ardından Volkan Demirel 3 maç ile cezalandırıldı. Öte yandan G.Saray başkanı Adnan Polat da 45 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırıldı.
http://www.sporx.com/img/2009/04/161239883481.jpg
45 Gün
http://www.sporx.com/img/2009/04/161239881858.jpg
3Maç
http://www.sporx.com/img/2009/04/161239881893.jpg
2 Maç
http://www.sporx.com/img/2009/04/161239881927.jpg
2 Maç
http://www.sporx.com/img/2009/04/161239882024.jpg
1 Maç Seyircisiz Oynama ve Bir Maç Saha Kapatma
http://www.sporx.com/img/2009/04/161239882052.jpg
5 Maç
http://www.sporx.com/img/2009/04/161239882075.jpg
3 Maç
http://www.sporx.com/img/2009/04/161239882096.jpg
3 Maç
RaSenGan
16.Nisan.2008, 04:13
Arda'ya daha fazla bekliyodum açıkçası.
BaFraLı
16.Nisan.2008, 04:13
Emra Aşık'a verilen ceza bana göre ağır olmuş...
Alicanfmfan
16.Nisan.2008, 04:15
Vay be Sabri'ye 2 maç , ona ana avrat dümdüz kayan Emre B. ye ceza yok.
Addolorato
16.Nisan.2008, 04:16
Bazıları Volkan'a kasıgını tutuyor diyorlardı umarım bu ceza neresini tuttugunu açıklar.
Fernando Gago
16.Nisan.2008, 04:17
Kararlar yerinde olmuş Umarım bir ceza indirimi olmaz ...
I3esiktas
16.Nisan.2008, 04:21
Geçen sene Bobonu Hareketine Komikçe 4 maç ceza veren Federasyon Burda Ardaya nasıl 3 maç veriyorlar
Cengo
16.Nisan.2008, 04:38
Fenerbahçe'nin Lugano hariç diğer cezaları Beşiktaş maçına bitmiş olacak, 21 Nisan'da Türkiye Kupası maçı var iyi ki.
uAburak89
16.Nisan.2008, 04:40
Arda'nın 4 maç ceza almasını bekliyordum. Emre Aşık'ın da bir maç. Kalan cezalar yerinde bence. TV görüntülerinden dolayı Santcis, Kazım Kazım ve Emre B.'nin de ceza almasını gerekiyordu.
RaSenGan
16.Nisan.2008, 04:42
Arda'nın 4 maç ceza almasını bekliyordum. Emre Aşık'ın da bir maç. Kalan cezalar yerinde bence. TV görüntülerinden dolayı Santcis, Kazım Kazım ve Emre B.'nin de ceza almasını gerekiyordu.
Direk kırmızıya 1 maç ceza oluyor mu ki :)
tarikko
16.Nisan.2008, 04:44
Yerinde cezalar diyebiliriz Sabriye daha çok bekliyordum,Santcis ve Kazım da olmalıydı ...
Crocodile1963
16.Nisan.2008, 04:46
Umarım tahkimede cezalar indirilmez. . .
uAburak89
16.Nisan.2008, 04:52
İtirazı olması lazım kulübün, o yüzden. Tam okumadım metni, reddedilmiştir büyük ihtimal.
sekilaso
16.Nisan.2008, 05:15
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 12.04.2009 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray – Fenerbahçe karşılaşmasında gerçekleşen olaylarla ilgili kararını açıkladı. Buna göre; Fenerbahçe'den Diego Lugano 5 maç, Semih Şentürk ile Volkan Demirel 3'er maç; Galatasaray cephesinde Arda 3 maç, Emre Aşık ve Sabri 2'şer maç ceza aldılar. Ayrıca Galatasaray 1 maç seyircisiz oynama ile para cezası ve 1 maç ise saha kapatma cezası aldı. Galatasaray Başkanı Adnan Polat ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 16.04.2009 tarih ve 69 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir:
1- GALATASARAY A.Ş.'nin 12.04.2009 tarihinde oynanan GALATASARAY - FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat eylemi nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 80.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş.'nin taraftarlarının ve sporcularının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 MAÇ SAHA KAPAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Seyircisiz oynama cezasının öncelikle infaz edilmesine,
Aynı müsabakadan sonra, GALATASARAY A.Ş. Başkanı ADNAN POLAT'ın Federasyonun saygınlığını zedeleyici isnat ve eylemlerinden dolayı sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, GALATASARAY A.Ş. sporcusu ARDA TURAN'ın rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, GALATASARAY A.Ş. sporcusu EMRE AŞIK'ın müsabakada görmüş olduğu kırmızı kartın ve cezai uygulamalarının kaldırılmasına ilişkin talebinin REDDİNE, anılan oyuncunun rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, GALATASARAY A.Ş. sporcusu SABRİ SARIOĞLU'nun sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
2- FENERBAHÇE SPOR Kulübünün, 12.04.2009 tarihinde oynanan GALATASARAY - FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında akreditasyon kartı olmayan kişilerin soyunma odasında yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, FENERBAHÇE SPOR Kulübünün, taraftarlarının ve sporcularının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, FENERBAHÇE SPOR Kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle takdiren 10.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Cezaların içtimaı suretiyle FENERBAHÇE SPOR Kulübünün, neticeten ve takdiren 40.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, FENERBAHÇE SPOR Kulübü sporcusu DİEGO ALFREDO MORENO LUGANO'nun rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketleri nedeniyle takdiren 5 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, FENERBAHÇE SPOR Kulübü sporcusu SEMİH ŞENTÜRK'ün rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada, FENERBAHÇE SPOR Kulübü sporcusu VOLKAN DEMİREL'in, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
Fenerbahçe.org
Cezalar yerinde olmuş kırmızı kart görmeyen Sabrininde ceza alması beklenen birşeydi.Volkan'a gelen 3 maç cezaya itiraz edeceklerdir sağlık raporlarını kanıt olarak kullanacaklardır 1 veya 2 maç indirim olacaktır.
Onurap
16.Nisan.2008, 05:47
Sabriye ceza veriliyorsa emreyede verilmeliydi haksızlık var bence..Emre aşık zaten boş yere atıldı bide 2 maç ceza almış..
LaigLeNoiR
16.Nisan.2008, 05:54
Hepsinde indirime gidilir...
bugra 1905
16.Nisan.2008, 05:57
Emre Aşıka Verilen Ceza Dışında Hepsi Doğru Emre Belezoğlunada Gelebilirdi Ceza
Nedvedmania
16.Nisan.2008, 06:16
çok yerinde kararlar :k:
TR.CaPTaiN
16.Nisan.2008, 06:19
Arda ve Semih yumruklaşıyor. Arda ekstra olarak Fenerbahçe seyircisini tahrik ediyor ama ikisinin de cezası 3 maç. Şimdi önümüzdeki maçlarda herhangi bir futbolcu rakip taraftarları bu şekilde tahrik ettiği zaman cezası olmayacak mı ? Volkan'ın hareketinin taraftara olup olmadığı bile net olmamasına rağmen taraftarı tahrik etti diyerek 3 maç vereceksin fakat Arda'nın yaptığına hiçbir şey vermeyeceksin. Arda'nın yaptığının ceza alması için Fenerbahçe taraftarlarının orda koltuk, demir vb. kırması gerekiyormuş demek ki. Enteresan kararlar.
Alicanfmfan
16.Nisan.2008, 06:25
Arda ne zaman fener taraftarına orasını burasını kaşıyarak tahrik etti.
BeeTLeJuiCe
16.Nisan.2008, 06:28
Hala Emre Aşık'ın cezası çok deniyor yada haksız deniyor ya aklım almıyor. Lugano'ya bişi demiyorum, gelip vurdu kafayı ama bu Lugano şizofren mi? Kafasında mı kurdu, hayal dünyasında mı yaşıyor niye gelip adama kafa atsın?
PesimiSTyLa
16.Nisan.2008, 06:29
Sabri'nin büyük kavgaya karışmamış olmasına ragmen sadece emre ile girdiği ikili diyaloglar ile ceza alması komik olmuş. Sabriye madem ceza veriyorsun Emreye de vereceksin. Sabrinin adı cıkmış ne de olsa. Diğer tarafta EMre asık ın kırmızı alması bile yanlışken 2 mac ceza alması garip olmuş. Diğer Kararlarda bi gariplik göremedim.
Ama madem Tv kayıtları ile ceza veriyorsun; Sabri varsa orada Emre B de olacak. De Sanctis de olacak, Kazım da olacak. Ama her iki takımdan da esit sayıda oyuncuya ceza vermek için sanırım diger oyuncular katılmamış ceza kervanına.
Alicanfmfan
16.Nisan.2008, 06:30
Hala Emre Aşık'ın cezası çok deniyor yada haksız deniyor ya aklım almıyor. Lugano'ya bişi demiyorum, gelip vurdu kafayı ama bu Lugano şizofren mi? Kafasında mı kurdu, hayal dünyasında mı yaşıyor niye gelip adama kafa atsın?
Tamam da , Lugano bu hareketi bi kere yapsa tamam dicem ama sucluyada sucsuzada kısacası her maçta adamın bir vukuatı var kendi takımının aleyhine , şizofren mi psikopat mı artık adını siz koyun.
PesimiSTyLa
16.Nisan.2008, 06:31
Lugano kendisi dedi; 90 dakika da karsılastıkları 3 pozisyonda da ayagına basmış. O da kafa atmış. Ceza sahasında bütün oyuncular kıç kıçayken ve hareketliyken birbirinin ayagına basmak kadar normal bişey de yok yalnız :icon_smile:
Alicanfmfan
16.Nisan.2008, 06:33
Ayagına basılıyorsa ve bunun karşılıgında kafa atıyorsa birde bunu maçtan sonra ayagıma bastı bende kafa attım diyorsa bunun savunulacak bir tarafıda yok.
Deniz
16.Nisan.2008, 06:34
Emre aşık'a 2 maç fazla. Diğer kararlar tam yerinde. Arda'ya biraz daha fazla bekliyordum açıkcası.
TR.CaPTaiN
16.Nisan.2008, 06:35
Arda ne zaman fener taraftarına orasını burasını kaşıyarak tahrik etti.
Tahrik için illa ki bir yer kaşımak gerekmiyor.
World Hollow o1
16.Nisan.2008, 06:35
olur kardeşim. :)
Hakemın verdiği rapora bağlı.
Cengo
16.Nisan.2008, 06:37
Lugano kendisi dedi; 90 dakika da karsılastıkları 3 pozisyonda da ayagına basmış. O da kafa atmış. Ceza sahasında bütün oyuncular kıç kıçayken ve hareketliyken birbirinin ayagına basmak kadar normal bişey de yok yalnız :icon_smile:
Kafasıyla Lugano'nun göğsüne bir hareket yaptı.
Ayrıca öyle bir basma değil, bilerek ve isteyerek, zarar vermek için basmadan bahsediyor.Tahriktir bu normalde.
Alicanfmfan
16.Nisan.2008, 06:39
Kafasıyla Lugano'nun göğsüne bir hareket yaptı.
Ayrıca öyle bir basma değil, bilerek ve isteyerek, zarar vermek için basmadan bahsediyor.Tahriktir bu normalde.
Orada ısırma falan yok , ayrıca ısırsa bile Lugano bu açıklardı derdi böyle böyle ısırdı .
Cengo
16.Nisan.2008, 06:40
Orada ısırma falan yok , ayrıca ısırsa bile Lugano bu açıklardı derdi böyle böyle ısırdı .
Resimleri var.
Emre beni ısırdı :D :D
Alicanfmfan
16.Nisan.2008, 06:41
Resimleri var.
Emre beni ısırdı :D :D
Evet evet komik degil , derdi
sekilaso
16.Nisan.2008, 06:43
Kimilerine göre öyle hatta ondan daha fazlası...
Cengo
16.Nisan.2008, 06:44
Kimilerine göre öyle hatta ondan daha fazlası...
O kadar uzun boylu değil, kal orada..
sekilaso
16.Nisan.2008, 06:46
O kadar uzun boylu değil, kal orada..
Degilmi yoksa ?
PesimiSTyLa
16.Nisan.2008, 06:48
@ABOOO
Bahsettigin hareket doğru. Ama kafayı yiyor Emre, Yere düşüyor yerde kafasını tutarken Lugano da "Ne var da yatıyorsun" gibi hareket cekip eline vuruyor. Emrede kalkarken o hareketi yapiyor. Sonra ayaga kalkınca bi darbe Kazımdan Emre yerde. Yine kalkıyor bir darbe daha Lugano dan yine yerde. Sonra yine kalkıyor Lugano bogazını sıkıp 4-5 adım sürüklüyor Emreyi sonra bogazından ittiriyor birkez daha yerde Emre.
BeeTLeJuiCe
16.Nisan.2008, 06:57
Bizde fanatiğizde bu kadar körü körüne değiliz. Yeri geldiğinde objektif bakın, ters açı, sağ açı, sol açı falan yapın. ;)
sekilaso
16.Nisan.2008, 06:57
@ABOOO
Bahsettigin hareket doğru. Ama kafayı yiyor Emre, Yere düşüyor yerde kafasını tutarken Lugano da "Ne var da yatıyorsun" gibi hareket cekip eline vuruyor. Emrede kalkarken o hareketi yapiyor. Sonra ayaga kalkınca bi darbe Kazımdan Emre yerde. Yine kalkıyor bir darbe daha Lugano dan yine yerde. Sonra yine kalkıyor Lugano bogazını sıkıp 4-5 adım sürüklüyor Emreyi sonra bogazından ittiriyor birkez daha yerde Emre.
Semih yerdeyken De Santicin yaptıgından daha yumusak oldu bana göre kaldırması...
PesimiSTyLa
16.Nisan.2008, 07:01
Sanctis, Kazım ve Emre'nin(Eger sabriye veriliyorsa) da ceza alması gerektiğini diger sayfada söylemiştim zaten. Sanctisin hareketinin iyi niyetli bi yerden kaldırış olarak görmedigimi mac topicinde de yazmıştım ben ;)
sekilaso
16.Nisan.2008, 07:11
sölediklerine katılıyorum emrenin cezasınıda haklı buluyorum bence hak etti
RaSenGan
17.Nisan.2008, 01:45
Tahkim Kurulu Emre ve Sabri için ceza indirimini reddetmiş.
scar face
17.Nisan.2008, 01:54
Doğru kararlar evet de Semih neden 3 mac alıyor anlamak mümkün değil...
tarikko
17.Nisan.2008, 01:58
Doğru reddetmeleri ..
Alicanfmfan
17.Nisan.2008, 02:21
Zaten tahkim kurulu , buza tekme atan insanın cezasını onamıs , insana tekme atan adamın cezasında indirime gitmiştir , onun için tartısmanın bir manası yok :)
TuNdRaLoWeR
17.Nisan.2008, 08:32
Eğri oturup doğru konuşmak gerek.İlk olarak Galatasaray'dan başlamak gerekirse Sabri bir kere ofsayt.Adam alakası olmayan tartışmalarda bile gidip tartışmalara katıldı.Bilhassa Emre Belözoğlu'na yöneldi, amacını anlayamadım tabii..
Arda Turan-De Santcis-Emre Aşık üçlüsünün de yaptıkları ayıptı.
Bende Fenerbahçeliyim ve diyorum ki Lugano, Semih ve kısmende olsa Emre Belözoğlunun yaptığıda ayıptır.Futbolda fanatizm diye bir şey yok, objektif olmak gerek.Her iki takım futbolcularıda ayıp etti, böyle olmaması gerekiyordu.Özellikle böyle bir maçta en ufak bir olaydan kıvılcım çıkabileceğini düşünmeleri gerekirdi.Emre Aşık tam 3 kez Lugano'nun ayağına basmış..Bazı şeyleri düşünmesi gerekti.
Kararlar doğru, umarım (ummakla kalacağını düşünüyorum) bu cezalar her iki takımada ders olur ve bu sorunlar tamamen ortadan kalkmasa bile indirgenir inşallah.