Log in

View Full Version : Guinness'e aday...Peki hangi özelliğiyle?



tarikko
09.Mayıs.2009, 14:40
Gençlerbirliği Kulübü'nün emektar başkanı İlhan Cavcav, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için kolları sıvadı. Yarın yapılacak olağan genel kurulda yeniden başkanlığa adaylığını koyan İlhan Cavcav, tam 32 yıldır koltuğu kimseye kaptırmıyor

Gençlerbirliği Kulübü'nün emektar başkanı İlhan Cavcav, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için kolları sıvadı. Yarın yapılacak olağan genel kurulda yeniden başkanlığa adaylığını koyan İlhan Cavcav, tam 32 yıldır koltuğu kimseye kaptırmıyor. Dünyada profesyonel futbol kulübü başkanlığını bu kadar uzun süre kimsenin yapmadığını ifade eden Cavcav, "Belki amatör kulüplerde olabilir; ancak profesyonel olarak kulüp başkanlığında 30 yılı aşan yok. Bu yüzden belki Guinness Rekorlar Kitabı'na bu konuda başvuru yapabilirim. Başkan seçilmem halinde 33 yılıma gireceğim. Artık şampiyonluk zamanı da geldi." dedi.

Kırmızı-Siyahlı kulübün 83 yıllık tarihinin 54 yılına 22 başkan, son 29 yılına yalnızca İlhan Cavcav damgasını vurdu. Cavcav, 1977 senesinde olaylı kongre sonrası seçildiği ve daha sonra genel kurulun iptali yönünde açılan davayı da kazanarak göreve başlamıştı. Cavcav, özellikle çok ucuz fiyata takıma kazandırdığı futbolcuları büyüklere satarak gündeme geldi. Türkiye'nin 'Afrika pazarına' açılmasını sağlayan Cavcav, tesisleşmede de diğer kulüplere örnek teşkil ediyor. 32 yıllık tecrübeyi, kurucu başkan Münif Kemal Ak 13, Saffet Gürol da 7 yılla takip ediyor. Efsane başkanlardan Ali Sami Yen (15), Süleyman Seba (16) Aziz Yıldırım (10) gibi isimler bile Cavcav'a yaklaşamadı. Merhum işadamı Vehbi Koç'un fahri başkan olduğu Gençlerbirliği'nde, eski Futbol Federasyonu başkanlarından Orhan Şeref Apak 1949, 1950 ile 1958 ve 1961 yılları arasında 2 kez, eski spor bakanlarından İsmet Sezgin de 1 yıl süreyle çalıştı.

Zaman

eXcitinG
09.Mayıs.2009, 15:03
Bi git artık Cavcav.

Fernando Gago
09.Mayıs.2009, 15:03
Son yılı büyük ihtimalle Böyle bir rekor güzel olur ...

GeNç KaRTaL
10.Mayıs.2009, 19:19
İstikrarın başarının gelmesinde tek başına etkili olmadığına çok iyi bir örnek..

KaPaLı
10.Mayıs.2009, 19:25
Tekrardan Gençlerbirliği başkanlığına seçildi İlhan Cavcav.

bySilver
10.Mayıs.2009, 19:36
Sırf vefa için seçiliyor Cavcav yoksa çoktan gitmişti.

Bordo61Mavi
10.Mayıs.2009, 20:44
Hangi proje ye imza atilmis. Uzun vaadeli isler yapilmismi. Bana gore sirf kendi cebine calismis, yetenekli futbolcular almis Afrikadan hepsinide satmis :)

KaPaLı
10.Mayıs.2009, 20:48
Hangi proje ye imza atilmis. Uzun vaadeli isler yapilmismi. Bana gore sirf kendi cebine calismis, yetenekli futbolcular almis Afrikadan hepsinide satmis :)

cemal aydın için söylersen anlarım ama Gençlerbirliğinin şu anda olan bütün tesisleri İlhan Cavcav sayesinde yapılmıştır. Kulup eğer 2. bir kulubu TSL'ye çıkarabildiyse bu çok büyük başarıdır. 2-3 yıldır rahatsız olduğu için takım bu kadar kötü durumda. Yoksa aldığı adamların 1 yıl sonrasında gittikleri takımlar ortada.

Bordo61Mavi
10.Mayıs.2009, 21:04
cemal aydın için söylersen anlarım ama Gençlerbirliğinin şu anda olan bütün tesisleri İlhan Cavcav sayesinde yapılmıştır. Kulup eğer 2. bir kulubu TSL'ye çıkarabildiyse bu çok büyük başarıdır. 2-3 yıldır rahatsız olduğu için takım bu kadar kötü durumda. Yoksa aldığı adamların 1 yıl sonrasında gittikleri takımlar ortada.


Artik okadar yildada tesisleri yaptirsin. Ben sampionluk mucadelesi vermek diyorum. Ersun Yanal doneminde oldu bi kere saniyorum. Hem Uefa hem ligde iyi gitmistiler. Ondan sonra goremiyorum ondan oncede hatirlamiyorum.

Bulent Korkmazi getirmisti, bi kacta cok guzel transfer vardi ama oda hic bi ise yaramadi.

Yetenekli futbolcu bulmakta cok iyi ama bide takimda tutsa bi kac yil daha, Ankara takimi sampionluk mucadelesi verse

tarikko
10.Mayıs.2009, 21:05
Ankaraspor-Ankaragücü birleşmesi fln diolardı o olursa bir şeyler olabilir bence ..