PDA

View Full Version : Federasyon'dan Tarihi Karar !!!

tarikko
15.Mayıs.2009, 22:55
TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda 10 Mayıs 2009 Pazar günü oynanan Belediye Vanspor-Eyüpspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle ev sahibi takımın 3-0 hükmen mağlup ilan edilmesi bekleniyor!..

Belediye Vanspor'un kendi evinde oynadığı ve 0-0 devam eden maçın 62. dakikasında hakemin verdiği kararlara tepki gösteren Belediye Vansporlu taraftarlar sahaya inmiş ve rakip takım futbolcularını kovalamıştı. Eyüpsporlu futbolcular, kendilerini ambulans ve itfaiye araçlarına atarak darp edilmekten kurtulmayı başarmıştı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekiplerinin sahaya gelmesiyle birlikte olaylar yatıştırılırken, yaklaşık 25 dakikalık aranın ardından maça devam edilmişti.

Yaşanan tüm bu olaylara rağmen hakemin maçı devam ettirmesi Eyüspor cephesinde tepki yaratmış ve maçın hakemi ve temsilcisinin raporlarını inceleyen TFF Hukuk Kurulu, gerekli incelemeleri yaparak söz konusu müsabakayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

Yaşananlarla ilgili soruşturma açan Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu olaylar nedeniyle vereceği kararı MARATON.COM.TR herkesten önce açıklıyor!.. Federasyon'a çok yakın kaynaklardan aldığımız istihbaratlara göre olaylı Belediye Vanspor-Eyüpspor maçını görüşecek olan TFF Yönetim Kurulu, Belediye Vanspor’un 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verecek.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da, dün yaptığı toplantıda, Belediye Vanspor’a 3 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama ve 2 resmi müsabakayı da kendi sahasında seyircisiz oynama cezalarını vermişti.

MARATON.COM.TR ÖZEL

Belediye Vanspor hükmen mağlup ilan edildi

Ve Futbol Federasyonu, MARATON.COM.TR olarak saat 14.24 girdiğimiz haberde de belirttiğimiz gibi Belediye Vanspor'un hükmen mağlup edilmesine karar verdi!..

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı olağanüstü toplantıdan sonra bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"10/05/2009 tarihinde Van Şehir Stadı'nda oynanan Belediye Vanspor -Eyüpspor karşılaşmasında yaşanan olaylar üzerine bahse konu müsabaka hukuk kurulumuza gelmiş, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir. PFDK, Belediye Vanspor'u taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle seyircisiz oynama ve saha kapama cezalarının birlikte uygulanması suretiyle takdiren 3 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama ve ayrıca 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ile cezalandırmıştır.

Türk Futbolu'nun geleceğini yepyeni bir vizyonla şekillendirmek hedefiyle yola çıkan Federasyonumuz bahse konu olayların vahametini göz önüne alarak bugün Yönetim Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırma kararı almıştır. İstanbul'da gerçekleşen toplantıda müsabaka tüm detayları ile incelemeye alınmış, hakem ve temsilcilerin görüşleri dinlenmiş, mevcut tüm görüntüler hukuk kurulumuzla birlikte en ince ayrıntılarına kadar analiz edilmiştir. Federasyon yönetim kurulumuzun ortak görüşü, bu ve benzer olayların futbolumuza çok ağır zararlar verdiği yönündedir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak yaşanan olayları ve yaşanan olayların ardından ortaya çıkan sonuçları kabul etmemiz mümkün değildir.Türk Futbolu'nda şiddet ve futbolumuza zarar verecek her türlü olayın kesin bir şekilde karşısında olan Federasyonumuz, bu konudaki disiplin anlayışını inançla sürdürme konusunda kararlıdır.

Bu ilkeler doğrultusunda bahsi geçen müsabaka ile ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararlarına ek olarak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile Belediye Vanspor'un hükmen mağlubiyetine ve Eyüpspor'un 3-0 galip ilan edilmesine karar verilmiştir. Sözkonusu maçta gorevli hakem ve temsilciler hakkında da soruşturma başlatılması karara bağlanmıştır"

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Maraton

Pesimistr
15.Mayıs.2009, 23:00
Doğru Karar...Böylece Mersin İdman Yurdu Büyük İhtimal Bank Asya'da...

BaFraLı
15.Mayıs.2009, 23:02
Çok doğru bir karar olmul.Futbolcular itfaiyeye çıkıyordu dayak yememk için.Çok doğru karar.

Pesimistr
15.Mayıs.2009, 23:11
Çok doğru bir karar olmul.Futbolcular itfaiyeye çıkıyordu dayak yememk için.Çok doğru karar.

Evet..Hakemi Felan Tekmelediler...

bjk_melo_151
15.Mayıs.2009, 23:14
Doğru Karar...Böylece Mersin İdman Yurdu Büyük İhtimal Bank Asya'da...

İlk haftalarda birinci sıradaydık, şimdi zar zor Bank-Asya'ya yükseldik desene.:icon_frown:

tarikko
15.Mayıs.2009, 23:14
Kesinlikle doğru karar olmuş hak ettiler ..

Pesimistr
15.Mayıs.2009, 23:22
İlk haftalarda birinci sıradaydık, şimdi zar zor Bank-Asya'ya yükseldik desene.:icon_frown:

Aynen Öyle..Mersin'de Bu Sorun Her Zaman Var...Başta İyi Gidiyorlar Sonra Cıvımaya Başlıyorlar..Van'ın Puanı Silinmeseydi Yine Play Offlara Kalıyorduk..Allahtan Bu Sefer Çıkabiliyoruz :)

bursa_mc
16.Mayıs.2009, 03:35
Hakemin acizliğine kurban gidiyordu Eyüpspor.Neyse ki federasyon bu hatayı düzeltti.

bjk_melo_151
16.Mayıs.2009, 04:02
Aynen Öyle..Mersin'de Bu Sorun Her Zaman Var...Başta İyi Gidiyorlar Sonra Cıvımaya Başlıyorlar..Van'ın Puanı Silinmeseydi Yine Play Offlara Kalıyorduk..Allahtan Bu Sefer Çıkabiliyoruz :)

5-6 yıldır öyle ya. Bıktım ya. Geçen yıl işte tüm iç saha karşılaşmalarını tribünde izledim. Bilerek de kale arkasında izledim:) ama hiç iyi oynamıyorlar.

MaliKaya
16.Mayıs.2009, 13:12
Bencede dogru bir karar. Bu tarz kararlar alinarak bence daha adil olunmali. Para cezasi hersey degildir. Bazen bir takim 3 puan icin Milyarlar vermeyi goze alir ;)

Fernando Gago
16.Mayıs.2009, 13:43
Ek para cezası da verilebilir . . .

barahir
16.Mayıs.2009, 14:26
Mersin şimdi liderle oynucak deplasmanda.. bizim tokatspor da eyüp ile oynayacak.. mersin yenilip tokatım yenerse bank asyaya tokatım çıkacak.. İnş. öyle olur..

IcedEarth
17.Mayıs.2009, 22:22
Mersin hiçbir zaman deplasmanda başarılı olamıyor en büyük problem bu. Evimizde iyi deplasmanda kötü skor alınca Turkcell Süper Lig'e çıkamıyoruz bir türlü... Ama geri dönüşümüz yakındır...

barahir
17.Mayıs.2009, 22:27
Mersin bucayı deplasmanda yendi 90+'larda zafer attı golü ve 2. olarak çıktı Bank Asya'ya.. Deplasmanda başarılı olamayan takım lig liderini yeniyo çıkıyo ilginç valla.. Neyse biz de artık play-off'lardan sonra çıkarız napalım..

Pesimistr
17.Mayıs.2009, 22:33
Depaslamanda Başarılı Olamıyor Diye Buca'yı Yenmesine Enterasan Gözüyle Bakılmış.Ancak Buca Şampiyonluğu Zaten Garantilemiş , Yedek Ağırlıklı Bir Kadroyla Çıkması ve Mersin'in Yenmesinden Daha Doğal Birşey Yoktur Burda.Buca Yenilse Kaybedecek Birşeyi Yok Ancak Mersin Yenilse Kaybedecek Çook Şeyi Var.O Yüzden Buca'yı Yenmemizde Enterasan Bir Durum Yoktur.Olması Gereken Oldu...