Log in

View Full Version : Database+Fazla lig= Fazla ram ve ısınma?

egelikartal_
19.Mayıs.2009, 00:01
İyi akşamlar arkadaşlar. Oyunu lap top ile oynuyorum. Malum ısınma sorunumuz var ama dışardan kullandığım fan' ım var...

Şimdi problem şöyle... Son kariyerimde ilk kez 7 lig açtım ve database durumum large... (Önceleri maksimum 6 lig açmıştım gerçi)... Bu kariyerin başından beri 3 kere fazla ısınmadan dolayı laptop uyku durmuna geçti(fan'a rağmen) Önceleri hiç yoktu.

Sorum şu olcak. Bu durum sizce fazlaca ram'den yemeye ve ısınmaya yol açıyormudur... Yani 7 lig artı large database laptopun ısınmasına ve uykuya geçmesine sebeb olabilrmi(6 lige nazaran)

Not: Fan dan pek memnun değilim, zaten yenisinn siparişini verdim. Yani eğer problem %100 fan derseniz o zaten değişcek...

şimdiden teşekkürler... Cevabımı alır almaz konu kapanablir...

BaFraLı
19.Mayıs.2009, 00:03
Bendede aynı sorun var.Sroun derken fm oynarken laptop ısınıyor.Ses geliyor bir şeye zorluyor gibi.

Pesimistr
19.Mayıs.2009, 00:04
Ne Kadar Fazla Lig Açılırsa O Kadar Kasma Yapıyor..Bu Yüzden Daha Fazla Zorlanması ve Isınması Doğal Diye Düşünüyorum.

Aydin
19.Mayıs.2009, 00:07
Şimdi olayı şöyle örneklendirebiliriz. Bir makine çalışırken, diyelim ki bir arabada nasıl gaz köklendiği zaman arabanın dişlileri de bir o kadar hızlı devir atıyor. bu hızlanma aşırı sıcaklığı da yanında getiriyor. arabaların sorunu sıcaklık değil de aşınma olduğundan dolayı yağdır şudur budur gibi şeyler kullanılıyor.

fm için de durum buna benzer diyebiliriz. ne kadar oyunun datasına abanırsanız, bilgisayarınızın harcayacağı güç de o kadar artar. kullandığı ram alanı artar. buna göre ısınması da artar. bizim de soğutucuları kullanmamız gerekmekte bu durumda.

egelikartal_
19.Mayıs.2009, 00:07
Hayır hiç uğraşmadan 5-6 ligle yeni kariyer açayım diyorum, çok da güzel giden bi kariyer kapatamıyorum:icon_smile:...

siparşini verdiğim yeni fan'ı bi pc mühendisinin tavsiyesiyle aldım. O da kullanıyo. Bana söylediine göre çok çok daha fazla ram yiyen oyunlar oynuyomuş ve bugüne kadar hiç bi ısnma sorunuyla karşılaşmamış... Mesela şu anda kullandığm fan lap topa bitişik olarak duruyo ve az hava veriyo...Ama yeni gelcek olanda hem koyduun yer ile hem de lap top arasnda mesefa var... Klima gibi hava geliyo...

Burda sordum ki eğer fazla lig açmada problem varsa hiç yarına kadar oynamym fan gelince devam ediym...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
@Pesimistr, Aydın

Çok teşekkürler merak ettiğim konuya direk cevap aldım

@Togiii

Fan konusunda yardımcı olabilirm.Yani tabi ki bi kar ım yok maksat cihazlar çöpe gitmesin... Ciddi bi konu diye duydum ısınma problemini.

ozzymanborn
19.Mayıs.2009, 01:30
Tabiiki siz laptop ile oynuyorsunuz durum farklı ama şunu belirtebilirim 117 lig açık durumda ve tüm ülkelerden oyuncular elle eklenmiş olarak 292000 oyuncuyla oynuyorum. Pentium 4 3.0 ghz, 2048 Ram ile oynamaktayım. Eskiden çok lig açmanın özellikle baskıyı rame yaptığını sanırdım. Ama şu anda bu yazıyı yazaken oyun da açık ve 900 ram boşta. Ama bilgisayarda zaman zaman ufak hareketsiz kalma anları oluyor. Bunun sebebi de CPU buna göre önceliği gerek normal bilgisayarlarda gerekse laptoplarda CPUya ve CPU'nun ısınmasına ve tabiki fan'a vermek gerekiyor.

gamyuncuk
20.Mayıs.2009, 03:25
ya arkadaslar benim de bir sorunum var cok sayıda lig acıp databaseyi large yapınca crash dumps hatası vermeye basladı bunun nedeni nedir? önceden boyle birsey yoktu ama yeni yeni yapmaya basladı cevap verebilirseniz cok sevinirim simdiden cok tesekkurler.....

MaliKaya
20.Mayıs.2009, 12:32
ya arkadaslar benim de bir sorunum var cok sayıda lig acıp databaseyi large yapınca crash dumps hatası vermeye basladı bunun nedeni nedir? önceden boyle birsey yoktu ama yeni yeni yapmaya basladı cevap verebilirseniz cok sevinirim simdiden cok tesekkurler.....

Muhtemelen secmis oldugun liglerin birisinde kullanilan DDT yada LNC dosyalarinin birinde kural disi bir kod bulunuyor. Ligleri tek tek acip denersen hangi ligde hata oldugunu anlarsin.

gamyuncuk
21.Mayıs.2009, 21:37
Muhtemelen secmis oldugun liglerin birisinde kullanilan DDT yada LNC dosyalarinin birinde kural disi bir kod bulunuyor. Ligleri tek tek acip denersen hangi ligde hata oldugunu anlarsin.
peki hatanın hangi ligde oldugunu anladım diyelim ben bir dah bu ligde oynayamayacak mıyım ? ayrıyetten ben lig sayısını azalttıgımda bu lanet hatayı vermiyo en fazla 3 lig secebiliyorum acaba yukledıgım yamalardan falan olma olasılığı var mı ?