Log in

View Full Version : İlaç

Ouzy
19.Mayıs.2009, 19:47
Arkadaşlar, boğazım çok şiş, ilaç yutmak falan hak getire. Ama içmem gereken ilaçlar var. Bunun için de benim ilaçları eritmem lazım. Suyun içinde şeker gibi erimesi lazım. Denedim, sıcak suda erimedi. Kaynayacak mı ne olacak? Nasıl eriteceğim ilaçları arkadaşlar? Acil yardım.

barahir
19.Mayıs.2009, 19:48
Bece ara doktoruna sor..ya da eczacı varsa tanıdığın ona danış..

Ouzy
19.Mayıs.2009, 19:50
Bugün tatil yapıyor doktorlar. Eczacı da tanımıyorum. Zaten burası merkeze uzak biraz. Bir de nöbetçi eczacı kimdir, uzaktır falan. Bilen biri varsa lütfen cevaplasın.

Memedov
19.Mayıs.2009, 19:55
ilacı birşey ile ez, daha sonra suya at bakalım olacak mı ?

Ouzy
19.Mayıs.2009, 19:58
Dedim ya olmuyor hocam. Hem de sıcak suya attım yine olmadı. Un gibi iken attım yani.

sakary Ali
19.Mayıs.2009, 20:09
Tokmak gibi birşeyle ezmeyi dene ben öyle yapıyordum

Ouzy
19.Mayıs.2009, 20:45
Ama suda şeker gibi karışmıyor ki. Nasıl olacak öyle? Toz kalıyor illa ki.

barahir
19.Mayıs.2009, 20:50
demekki çözünme özelliği yok suda.. başka bi çare bulman lazım

Ouzy
19.Mayıs.2009, 21:01
Nasıl mesela? Arkadaşlar yardım lütfen.

barahir
19.Mayıs.2009, 21:03
aklıma da bişi gelmiyo ki aha buldum:) ilacı ez toz yap bi bardak suya at dibine çökmeden o suyu iç böylece ilacı da içmiş olursun..

Since-1907
19.Mayıs.2009, 21:18
Babam Eczacı'da evde yok ki sorayım.Ezmeyi denesene ezip al avucuna at ağzına sora arkasından da suyu ?

Addolorato
19.Mayıs.2009, 21:22
Rendeleyebilirsin hapı. Artık toz halinide içemiyorsan doktora git yarın sana şurup versin.

El Barto
19.Mayıs.2009, 23:49
Su içerisinde erimez ilaçlar. En fazla ufalayıp atarsan dibe çöker. Yani şeker gibi suda eriyip şekerli su gibi ilaçlı su olmaz.

Hapı ezip suya at dibine kadar iç, kalanlar için biraz daha su katıp bitene kadar iç.

Ouzy
20.Mayıs.2009, 00:07
Hmm. İşte tozlar boğazda da kalıyor ondan şey yapmıştım ama.. Peki suyu kaynatsam, kaynamış suyun içine ilacı atsam erimez mi? Ya da başka hangi sıvının içinde erir ilaçlar?

Bir de bazıları diyor ki; ilacı eritirsen tüm etkisi gider. Ne kadar doğrudur?

Arkadaşlar lütfen biraz ilgi. Önemli bir konu.

El Barto
20.Mayıs.2009, 00:09
Arkadaşım ilacın içinde çözündüğü birşeyi senin içmen mümkün değildir sanıyorum. Biraz zorlayarak içmen lazım.

barahir
20.Mayıs.2009, 00:12
işte bak şimdi şöle bişi var
dedğim gibi ilaçların hepsi erimezler
bildiğim kadarıyla sandoz vs. gibi laçlar suda erirler ya da asprinler..
ne yaparsan yap erimezler bence.. ayrıca ilacı da sudan başka bişiyle içmeni de tavsiye etmem.. sen en iyisi toz yap öle yutmaya çalış.. o da olmadı yarın doktora git şurup versin..

Onurap
20.Mayıs.2009, 00:14
Abi iç ya nolcak..Bi kere acır bişey olmaz..Yemek filan nasıl yiyosun.. :)

Ouzy
20.Mayıs.2009, 00:17
Yemeği yarım saatte yiyorum ama.:)

Benim babam ilacı çayla, kahveyle, sodayla içerdi hep. Tabii eriterek değil. Bunlarda eritip içsem (erirse tabii) bişe olacağını düşünmüyorum. Böyle sıvıların hangisinde erir acaba?

Since-1907
20.Mayıs.2009, 00:50
ilaçların ismini yazarsan yardımcı olmaya çalışayım ?

RaSenGan
20.Mayıs.2009, 03:30
Yemeği yarım saatte yiyorum ama.:)

Benim babam ilacı çayla, kahveyle, sodayla içerdi hep. Tabii eriterek değil. Bunlarda eritip içsem (erirse tabii) bişe olacağını düşünmüyorum. Böyle sıvıların hangisinde erir acaba?

Hangisinde asit varsa.Kola veya sodada bir dene.İçindeki asitle eritebilir.

Addolorato
20.Mayıs.2009, 03:38
Hangisinde asit varsa.Kola veya sodada bir dene.İçindeki asitle eritebilir.

Yahu Kolayla ilaçmı içilir zaten aç karnına hap içmek mideyi deler kolada aynı şekilde mide kanamasından öldürcen adamı :D.

RaSenGan
20.Mayıs.2009, 03:39
Yahu Kolayla ilaçmı içilir zaten aç karnına hap içmek mideyi deler kolada aynı şekilde mide kanamasından öldürcen adamı :D.

Soda içsin o zaman :p

Onurap
20.Mayıs.2009, 03:53
Kola geçte olsa muhakkak eritir gibime geliyor.. :) Ama böylesi ne kadar faydalı tabi?

Ouzy
20.Mayıs.2009, 04:09
Soda eritebilir de o zaman da ilaç ilaçlıktan çıkar mı acaba?

RaSenGan
20.Mayıs.2009, 04:30
Soda eritebilir de o zaman da ilaç ilaçlıktan çıkar mı acaba?

Abi zaten ilaç ilaçlıktan çıkmış yapmadığını bırakmamışsın ilaca.Sodaya koysan nolur :)

Sirius Black
20.Mayıs.2009, 21:06
İlacı bölüp parçaladığında etkisini kaybettirirsin. Ondan bütün yut. Eğer yutamıyorsan şurup al. İçemiyorsan, sevdiğin bir meyve suyuyla karıştır.

Ouzy
20.Mayıs.2009, 23:38
Off ya ölmek istiyorum. 4.000 TL kaybettim İddaa'da. Daha annemin bile haberi yok. Kadın para bekliyor :(( Enjektör bile aldım, xanax aldım ama erimedi, eritemedim. 3 gündür ne yemek yiyorum ne bir şey, sıkıntıdan. Ne yapayım kimden istiyeyim para. Bilyoner.com'a 15-20 mesaj yolladım, bir cevap bile gelmedi. Önceden anında cevap veriyorlardı. Tabii enayiler mi verecekler ama burada bir hayat söz konusu. Ne yapayım ya off, o parayı kimden isteyeceğim ki verecek :((( Kimse de vermez.

Ne yapayım nasıl öleyim. Allahım sen bana yardım ettt

El Barto
20.Mayıs.2009, 23:46
Konu amacından baya sapıyor gibi. Aklı başında birinden yardım isteyin dünyanın sonu değil.

Kilitliyorum...