View Full Version : Beşiktaş - Galatasaray [ TSL 33. Hafta ]
goosfraba
20.Mayıs.2009, 00:40
http://i0905.hizliresim.com/2009/5/19/4977.jpg (http://urlal.com/rj)
Alicanfmfan
20.Mayıs.2009, 00:42
Kazanmamız gereken bir derbi , Beşiktaş'ın derbilerdeki performansı ortada , ilk yarı yendigimiz Beşiktaş'ı yine yeneriz gibime geliyor bu sefer ki Hasan Kabze'nin Baros olması dilegiyle :)
İnşAllah kazanırız ...
Bordo61Mavi
20.Mayıs.2009, 00:54
Cimbom son iki macinida alcaksa alsin:D ha ikisini almicaksa bunu hic almasin :D
BlackEagle19o3
20.Mayıs.2009, 00:57
Beşiktaş'ın derbilerdeki performansı ortada ; ben bu cümleye takıldım biraz :) Beşiktaş'ın derbi performansının abartıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.Zaten bunu da kupadaki son Fenerbahçe maçında kanıtladık.Beşiktaş ligde deplasmanda oynadığı 2 derbide de 10 kişi mücadele etti.Ve 10 kişilik mücadelesinde de ezilmedi , pozisyonlar, goller bulabilen takım oldu.Ben iki deplasman derbisinde de haksız şekilde eksik bırakıldığımızı düşünüyorum ama o ayrı bir tartışma konusu.İçerdeki Fenerbahçe maçı , son yıllardaki klasik Fb yenilgilerimizden biri oldu , bir zamanlar Fenerbahçe'nin bize karşı yaşadığı şanssızlıkları biz son zamanlarda Fenerbahçe'ye karşı yaşadık.Mesela çok iyi bir ivme yakalamışken son kaybettiğmiz maçta Ernst'e yapılan çok net bir penaltı var ama genel olarak kötü oynadığımız için taraftar fazla yakınmadı bu konuda.Ama aynı şanssızlığı içerde Galatasaray'a karşı yaşadığımız söylenemez.Son yıllarda içerde Hasan Kabze'nin 2 golüyle son dakikalarda kaybettiğmiz maç dışında genelde kazanıyoruz. O sezonda zaten iddaasız bir Beşiktaş vardı Galatasaray karşısında.Bu sefer ise durum aksine , geçtiğimiz 2 sezonda olduğu gibi kazanması gereken bir Beşiktaş var ve yine kazanacaktır.
Ben Sivas'ın da puan kaybedeceğini ve şampiyonluk turu atacağımızı düşünüyorum bu hafta.
BaFraLı
20.Mayıs.2009, 01:06
Zor bir maç ama inşl. kazanırız :)
uAburak89
20.Mayıs.2009, 01:06
Kimin şampiyon olacağı bizi ilgilendirmez, kim olacaksa olsun. Biz olamadıktan sonra, hiç farketmez. Derbi maçı her sonuca açık, ben beraberlik bekliyorum bu maçtan. Ama tabii ki dileğim Galatasaray'ın kazanması.
tarikko
20.Mayıs.2009, 01:11
Beşiktaş bu formuyla galibiyete daha yakın ama Fenerbahçe lig maçında da böyleydi ve yenildiler.Tabii kupada da rövanşı çok iyi bir skorla aldılar.Son yıllarda İnönü'de Beşiktaş'ın üstünlüğü var ve bu maç belki de sezonun en önemli maçı onlar için.Rahat olmayacak çünkü karşılarında bu sene başarısız da olsa Galatasaray gibi bir takım var ve derbilerde performansları iyi.Bu maçı kimin alacağını bilmiyorum ama Beşiktaş daha yakın galibiyete ..
PesimiSTyLa
20.Mayıs.2009, 01:25
Kafamız rahat olarak maca cıkacagız. Keza maglubiyet sıralamamızı pek etkileyecek gibi görünmüyor. Elimizde bi hedef kalmadı, bu macta en azından galip gelip bir nebze olsun sevinmek istiyoruz. içimden 1-2 kazanacagımız geciyor. İnşAllah...
garydelgadov
20.Mayıs.2009, 01:47
Dakika 90,galatasaray hücumdan boş dönüyor.Bir kontraatak.İleri taşınan top.Tümer sağdan sürüyor.Sergene çıkardı ve goLLLLL.!!!
Yine yaşamak istiyoruz...
Nedvedmania
20.Mayıs.2009, 01:50
Dakika 90,galatasaray hücumdan boş dönüyor.Bir kontraatak.İleri taşınan top.Tümer sağdan sürüyor.Sergene çıkardı ve goLLLLL.!!!
Yine yaşamak istiyoruz...
Mesajın başını okuyunca bi anda bulunduğumuz tarihi unuttum ve maç şuanda oynanıyor sandım içim bi tuhaf oldu :n:
bugra 1905
20.Mayıs.2009, 01:52
Galatasaraya Yürekten Başarılar Allah Yardımcıları Olsun !
nerazzuri
20.Mayıs.2009, 01:54
Bende Sivasspor sempatisi olduğu için, bu maçta Galatasaray'ı destekleyeceğim:)
Beşiktaş'ın Ligin ilk 6 sırasındaki takımlara karşı hiç galibiyet alamadığını düşünürsek, ayrıca kadro kalitesi ile Galatasaray bana göre daha önde. Beşiktaş'ın üzerinde şampiyonluk baskısı var, Galatasaray'da ise prestij amaçlı hiç bir baskı yok.
Bütün herşey Galatasaray'ı gösteriyor sanırım.
garydelgadov
20.Mayıs.2009, 02:11
Bende Sivasspor sempatisi olduğu için, bu maçta Galatasaray'ı destekleyeceğim:)
Beşiktaş'ın Ligin ilk 6 sırasındaki takımlara karşı hiç galibiyet alamadığını düşünürsek, ayrıca kadro kalitesi ile Galatasaray bana göre daha önde. Beşiktaş'ın üzerinde şampiyonluk baskısı var, Galatasaray'da ise prestij amaçlı hiç bir baskı yok.
Bütün herşey Galatasaray'ı gösteriyor sanırım.
Afedersiniz bayım,ufacık bir şey ise Beşiktaşı gösteriyor.OnLar sadece şampiyon oLması gereken takım...
Çok mu resmi oLdu ne?:n:
Universal
20.Mayıs.2009, 02:27
Beşiktaş'ın derbide ki performansları ortada... Bununla birlikte son yıllarda hep final maçlarını kaybettiler buda en büyük finalleri... Birde rahat takımlara karşı oynamak zordur özellikle en son oynadıkları Fenerbahçe lig maçında olduğu gibi... Galatasaray rahat bir şekilde gelecek ve öne geçerse maçı kazanır...
bursa_mc
20.Mayıs.2009, 02:58
Beşiktaş'ın kazanmasını diliyorum ve umarım beşiktaş kazanır.
nerazzuri
20.Mayıs.2009, 03:00
Afedersiniz bayım,ufacık bir şey ise Beşiktaşı gösteriyor.OnLar sadece şampiyon oLması gereken takım...
Çok mu resmi oLdu ne?:n:
Farketmez gerçi ama,
Evet onlar şampiyon olması gereken takım. Bunu sen bile bu kadar emin söylüyorsun, onu geç bütün Taraftar bu kadar emin, Yönetim teknik kadro vs vs. Oyuncular üzerindeki baskıyı sen düşün. Fenerbahçe maçında da bu böyleydi.
BlackEagle19o3
20.Mayıs.2009, 03:02
Herkesin ilk cümlesi ; Beşiktaş'ın derbilerdeki performansı ortada , ne performansmış be kardeşim :n:
nerazzuri
20.Mayıs.2009, 03:03
Herkesin ilk cümlesi ; Beşiktaş'ın derbilerdeki performansı ortada , ne performansmış be kardeşim :n:
Yeri gelince, herşeyi bir kenara bırakıp ''performans'' ile değerlendirme yapmayı biliyorsunuz.
eXcitinG
20.Mayıs.2009, 03:08
Favori GaLatasaray. O zaman Beşiktaş kazanıcak..
Kupa finaLinde oLduğu gibi ;;)
uAburak89
20.Mayıs.2009, 03:11
Bence tam tersi favori Beşiktaş. Saha ve seyirci avantajı, buna ek olarak oynadığı futbol ile. Bizim kadromuzun istikrarı yok, iyi futbol oynamıyoruz. Futbolcularda umursamaz tavır içerisinde. Beşiktaş'lı oyuncular da baskı var. Ben galip çıkmaz diyorum, bakalım ne olacak. Bol gollü güzel bir maç olsun, izlerken zevk alalım. :)
eXcitinG
20.Mayıs.2009, 03:15
Nerde favori Beşiktaş derbiLerde oynayamıyor diye bağıra bağıra geziyor herkes, nasıL favori ?
Favori GaLatasaray, kaybedecek ve kazanacak birşeyLeri yok, gezintiye çıkmış gibiLer, baskı yok birşey yok daha rahatLar, doLayısı iLe daha fazLa kazanabiLme potansiyeLi var..
Ama şöyLe birşey var bir tarafta Ligin en formda hücum hattı diğer tarafta Ligin en sıkıntıLı savunma hattı, çok iLginç bir maç oLacak..Bobo,HoLosko,TeLLo,Yusuf çok formda diğer tarafta Servet yok, Emre nin durumu beLLi değiL, sağ bekte sezon başından beri sıkıntı..
uAburak89
20.Mayıs.2009, 03:22
Ama şöyLe birşey var bir tarafta Ligin en formda hücum hattı diğer tarafta Ligin en sıkıntıLı savunma hattı, çok iLginç bir maç oLacak..Bobo,HoLosko,TeLLo,Yusuf çok formda diğer tarafta Servet yok, Emre nin durumu beLLi değiL, sağ bekte sezon başından beri sıkıntı..
Abi bende bu yüzden favori olduğunuzu düşünüyorum. Arkanızdaki taraftar desteği ile bastıracaksınız, bizim defansa güven olmuyor. Kontraya falan çıkma şansımız da yok kolay kolay. Ne olacağı belli olmaz tabii, daha zaman var, sakatlık olabilir her iki takımda da.
Ayrıca teknik direktör faktörü de var, Mustafa Denizli'nin yanında Büyük Kaptan çok acemi kalıyor.
anil luque
20.Mayıs.2009, 03:41
Şampiyonluk hasretiyle çok çile çektik .. Geceleri uyumadan sabahlar ettik .. Uçurumlara düşmeden tut elimizi .. ŞAMPİYON OL BEŞİKTAŞIM mesut et bizi .. Umarım galip gelen taraf oluruz ve inşallah alçım çıkarda staddaki yerimi alırım .. Dubleye 2 kaldı Kartalım al maçı uçur bizi..
Onurap
20.Mayıs.2009, 03:45
Servet yetişir,oyuncular istekli olursa bülent kormaz kewellı oynatırsa yani işler olması gerektiği gibi olursa.. :D Kazanırız.. Hemde çok rahat...
RIDVAN TLM
20.Mayıs.2009, 03:48
1-1 biter hatta ilk gölü biz atarız bülent hoca ıslık çalar 5-10 dk sonra golü yerizz
I3esiktas
20.Mayıs.2009, 03:55
Galatasaray Çok rahat kazanır diyenlere sadece Gülüyorum Devam edin Halen herkez şaka sanıyor ama 2 hafta sonra Bu takım şampiyon olcak.
Memedov
20.Mayıs.2009, 04:08
Galatasaray nasıl çok rahat bir maça çıkacak anlamıyorum. avrupaya gidebilmesi için bu maçı kazanmak zorunda. arkadan Fenerbahçe ile Bursaspor geliyor. Fenerbahçe'yi geçtim avrupaya gitmesi garanti Beşiktaş'ın ilk 2 de bitirmesiyle ligi. ama istekli avrupa için saldıran kenetlenen bir Bursa geliyor. onun için Galatasaray'ın pek rahat olacağına inanmıyorum.
iki tarafta kazanmak için sahaya çıkacak, zorlu ve zevkli bir mücadele bizleri bekliyor. tahminim bol gollü bir beraberlik.
garydelgadov
20.Mayıs.2009, 04:24
Biz neymişiz be,iyiki şampiyonLuk favorisiyiz ha her maç diğer takımdan bahsediLiyor.Ankaragücü puan kaybediyor,fener yeniLiyor.Hiç KARTAL ezmiyor.Neyse bizim sesimiz son hafta çıkacak.Siyah-Beyaz bir turksportaL oLacak o gün...
Cengo
20.Mayıs.2009, 04:33
Beşiktaş'ın derbilerdeki performansı ortada ; ben bu cümleye takıldım biraz :) Beşiktaş'ın derbi performansının abartıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.Zaten bunu da kupadaki son Fenerbahçe maçında kanıtladık.Beşiktaş ligde deplasmanda oynadığı 2 derbide de 10 kişi mücadele etti.Ve 10 kişilik mücadelesinde de ezilmedi , pozisyonlar, goller bulabilen takım oldu.Ben iki deplasman derbisinde de haksız şekilde eksik bırakıldığımızı düşünüyorum ama o ayrı bir tartışma konusu.İçerdeki Fenerbahçe maçı , son yıllardaki klasik Fb yenilgilerimizden biri oldu , bir zamanlar Fenerbahçe'nin bize karşı yaşadığı şanssızlıkları biz son zamanlarda Fenerbahçe'ye karşı yaşadık.Mesela çok iyi bir ivme yakalamışken son kaybettiğmiz maçta Ernst'e yapılan çok net bir penaltı var ama genel olarak kötü oynadığımız için taraftar fazla yakınmadı bu konuda.Ama aynı şanssızlığı içerde Galatasaray'a karşı yaşadığımız söylenemez.Son yıllarda içerde Hasan Kabze'nin 2 golüyle son dakikalarda kaybettiğmiz maç dışında genelde kazanıyoruz. O sezonda zaten iddaasız bir Beşiktaş vardı Galatasaray karşısında.Bu sefer ise durum aksine , geçtiğimiz 2 sezonda olduğu gibi kazanması gereken bir Beşiktaş var ve yine kazanacaktır.
Ben Sivas'ın da puan kaybedeceğini ve şampiyonluk turu atacağımızı düşünüyorum bu hafta.
Ernst'in pozisyonu penaltı değil, faullük temas bile yok, hatta Ernst Selçuk üzerine düştü.
Bana da berabere biter gibi geliyor.Kırmızı çıkabilir.
Varonil
20.Mayıs.2009, 11:12
Samimi olmak gerekirse merakla beklediğim maçlardan bu hafta.Belki şampiyon bu hafta belli olabilir,bakalım nasıl bir maç olacak.
Kerem çok fazla tepki veriyorsun bu bir lig maçı ve Beşiktaş'ın ligdeki derbilerde galibiyeti yok.Böyle denmesi çok normal.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Mayıs.2009, 14:10
Ankette Galatasaray'a 8,Beşiktaş'a 5 oy verilmiş :icon_eek: Neyse diyeceğimi diyeyim:
Sezon 2002-2003--->
Sergen Attı,Şampiyonluk Geldi...:)
Veee
Sezon 2008-2009--->
İnşAllah bu sefer Yusuf Attı Şampiyonluk geldi olacak...:0:
Ayrıca ek olarak;
Favori GaLatasaray. O zaman Beşiktaş kazanıcak..
Kupa finaLinde oLduğu gibi ;;)
Nokta.;)
Cyzio
20.Mayıs.2009, 15:14
Galatasaray'a güveniyorum..
Alicanfmfan
20.Mayıs.2009, 15:25
Beşiktaslı arkadasların bu tür diyaloglaru cok komik oluyor
Yok sergen atmıs , yok tümere çıkarmıs
bugra 1905
20.Mayıs.2009, 15:38
Ya Beşiktaşlı Arkadaşlara Şaşıyorum Galatasaraya Galibiyetten Emin Diye Kızıyorlar Ama Niye Kendileri Bu Kadar Eminler
3.Lig Takımı İle Oynamıyorsunuz Galatasaray İle Oynuyorsunuz
Derbilerde Hiç Birşey Belli Olmaz Hasan Kabze Nasıl Bitime Bir Kaç Saniye Kala Golü Attıysa Yine Galatasaray Buna Benzer Olaylar Yaşayabilir
İğneyi Kendinize Çuvaldızı Başkasını Batırınız
Lucas Neill
20.Mayıs.2009, 16:16
Beşiktaslı arkadasların bu tür diyaloglaru cok komik oluyor
Yok sergen atmıs , yok tümere çıkarmıs
O zamann Hasan Kabze vurduu gooooollll:D Bülent Korkmaz alkışlarla ayrılmak istiyomuş o yüzden bu maça çok önem veriyormuş inş kazanırız...
gerrrard
20.Mayıs.2009, 16:27
Galatasaray nasıl çok rahat bir maça çıkacak anlamıyorum. avrupaya gidebilmesi için bu maçı kazanmak zorunda. arkadan Fenerbahçe ile Bursaspor geliyor. Fenerbahçe'yi geçtim avrupaya gitmesi garanti Beşiktaş'ın ilk 2 de bitirmesiyle ligi. ama istekli avrupa için saldıran kenetlenen bir Bursa geliyor. onun için Galatasaray'ın pek rahat olacağına inanmıyorum.
iki tarafta kazanmak için sahaya çıkacak, zorlu ve zevkli bir mücadele bizleri bekliyor. tahminim bol gollü bir beraberlik.
Galatasaray Avrupa Kupalarına katılmayı garantiledi ve tek hedefi çok az bir şansı bulunan Şampiyonlar Ligi.
ibrahim musaoglu
20.Mayıs.2009, 16:43
Bir Galatasaraylı olarak takımımın kazanmasını istiyorum tabiki. Fakat Beşiktaş da fena oynamıyor. Kupa finalinde çok beğendim Beşiktaşı. Zevkli bir maç izleriz umarım..
goosfraba
20.Mayıs.2009, 16:45
Bu maçın sonucunu psikoloji belirler. O yüzden Beşiktaş alır diyorum.
eXcitinG
20.Mayıs.2009, 17:00
Sizden ricam Beşiktaş ve GaLatasaray arasında oynanacak oLan maç için anaLizLerde buLunmanız. TümerLeri, SergenLeri, Hasan Kabze Leri karıştırmadan yorum yapmanız.
Alicanfmfan
20.Mayıs.2009, 17:04
Sadece bir kişi burada Hasan Kabze dedi , ve şimdi uyarı geldi ama daha önce tümerler sergenler deniliyordu o uyarı neden o zaman yapılmadı.
Varonil
20.Mayıs.2009, 17:16
Bu saatten sonra ligin kaderini belirleyecek takım Galatasaray'dır.Bakalım az da olsa devam eden Şampiyonlar Ligi şanslarını kovalayacaklarmı ..
eXcitinG
20.Mayıs.2009, 17:22
Baktım oLay iyice çığrından çıkıyor yakında Hagi Ler, PrekaziLer, Metin ALi FeyyazLar konuşuLmaya başLanıcak, uyardım..Daha da Uyarmam..
Memedov
20.Mayıs.2009, 17:28
Galatasaray Avrupa Kupalarına katılmayı garantiledi ve tek hedefi çok az bir şansı bulunan Şampiyonlar Ligi.
Galatasaray nasıl Avrupa kupalarına gitmeyi garantiledi açıklarmısın ? yoksa Türkiye kupasında Fenerbahçe'nin yerine Galatasaray mı final oynadı ? daha önünde 2 maç var iki maçıda kaybederse Bursa'nın son iki maçını kazanması halinde Galatasaray değil Bursaspor gidiyor Avrupaya.. ;)
dereyi görmeden paçaları sıvamayalım.
nerazzuri
20.Mayıs.2009, 17:29
Daha maç başlamadan cezalara başlanmış :) Maç bitince olacak acaba.
gerrrard
20.Mayıs.2009, 17:36
Ntvspor'un yalancısıyım ben.
PesimiSTyLa
20.Mayıs.2009, 18:42
Galatasaray nasıl Avrupa kupalarına gitmeyi garantiledi açıklarmısın ? yoksa Türkiye kupasında Fenerbahçe'nin yerine Galatasaray mı final oynadı ? daha önünde 2 maç var iki maçıda kaybederse Bursa'nın son iki maçını kazanması halinde Galatasaray değil Bursaspor gidiyor Avrupaya.. ;)
dereyi görmeden paçaları sıvamayalım.
O şekilde Galatasarayın 2 macı kaybetip, bursanın kazanarak uefa ya gitmesi ile Galatasarayın Ts ve Sivası gecip ligi 2. bitirip Şl ye gitme sansı ile aynı. Yani çok düşük bir ihtimal ;)
Pesimistr
20.Mayıs.2009, 18:46
Galatasaray'ın UEFA'ya Gitmesi Garantilendi...Bu Yüzden Çok Rahat Oynuyacak..Beşiktaş İse Stres Yapacak..Ayrıca Beşiktaş'ın Büyük Takımları Yenememe Gibi Bi Durumu da Var...O Yüzden Galatasaray Oynaması Gerektiği Gibi Oynarsa Rahat Bir Galibiyet Alır.
Universal
20.Mayıs.2009, 20:05
Favori GaLatasaray, kaybedecek ve kazanacak birşeyLeri yok, gezintiye çıkmış gibiLer, baskı yok birşey yok daha rahatLar, doLayısı iLe daha fazLa kazanabiLme potansiyeLi var..
Şu sözüne kesinlikle katılıyorum. Rahat takımlara karşı oynamak zordur, Beşiktaş bunu üç hafta önce evinde yaşadı. Aynısı yaşayabilir. Galatasaray bu saatten sonra olduğu sırayı hiç bir takıma vermez.
Ama kim nederse desin Galatasaray bu maçı alırsa son hafta Sivasspor'a yenilir.
BlackEagle19o3
20.Mayıs.2009, 21:18
Kerem çok fazla tepki veriyorsun bu bir lig maçı ve Beşiktaş'ın ligdeki derbilerde galibiyeti yok.Böyle denmesi çok normal.
Sana mı tepki veriyorum?Tepki verdiğim kişiler kendileri de gerek görürse cevap yazar zaten.
Derbiler konusunda ise konudaki ilk mesajımda söyleyeceklerimi söyledim.Ligde belki Fenerbahçe'yi yenemedik ama unutulmasın ki aynı Fenerbahçe'yi Galatasaray da yenemedi, biz hiç değilse kupada yendik.Galatasaray ile evimizde yapmamız gereken bir maç daha dururken Beşiktaş derbi kazanamıyor demek çok saçma.Son yıllarda zaten Asy'de Galatasaray'ın , İnönü'de ise Beşiktaş'ın galibiyetleri ön plana çıktığı baz alınırsa bir maç daha dururken böyle yorumlar yapmanın ne kadar gereksiz olduğu anlaşılır.Bu derbi konusu fazla abartıldı daha fazla konuşulmasına gerek yok.Pazar akşamı göreceğiz Beşiktaş (Ligde) derbi kazanabiliyor mu kazanamıyor mu...
bursa_mc
20.Mayıs.2009, 21:29
Beşiktaş'ın almasını istiyorum.Bursaspor'un Uefa hedefinin sürmesi için.
Homer J.S
20.Mayıs.2009, 21:38
Bende 1-2 söz söyleyeyim. Şimdi milliyette okudum B. Korkmaz mücadeleci 1 ortasaha kurup Lincoln'ü yedek tutacakmış.. İnandırıcı gelmedi ama olur mu olur.. Galatasaray bu maçta golü ilk atarsa maçı alır.. Eğer Milliyette yazana göre çıkarlarsa, yerlerse vay hallerine. Maç 0-1 gibi bir skorla veya en kötü 1-1 gibi bi skorla sonuçlanır.. [BJK'nin şansı tutmazsa] yani 5-6 atak yapıp 3 gol atmazlarsa GS galip.
tarikko
20.Mayıs.2009, 21:44
Lincoln'ü oynatır bnce..
Pesimistr
20.Mayıs.2009, 21:47
Lincoln Oynamasada Olur...Arda ve Kewell'ımız Bize Yeter .. Tabi Baros da...
garydelgadov
20.Mayıs.2009, 22:36
Bu ara herkeste bir strestir gidiyor.Yahu şampiyonLuk mücadeLesi veren biziz,yarışta oLan biziz hedefsiz takımın taraftarı benim Sergenime biLe Laf söyLüyor.Nedir bu rahatsızLık,Beşiktaşın bu sezonki başarısı mı?
Alicanfmfan
20.Mayıs.2009, 22:43
Galatasaray'ın önünde her zaman bir hedef olmustur , ''Hedefsiz'' olarak nitelendirmen çok komik olmus , lakin ufak bir hedef bile olsa Şampiyonlar Ligi'ni hedefliyoruz.
sekilaso
20.Mayıs.2009, 22:50
Bir fenerbahçeli olarak galatasaryın kazanmasını istiyorum sivasında şampiyon olmasını istiyorum :D
cok sey istedim sanırım :p
Pesimistr
20.Mayıs.2009, 23:10
Şampiyonluğu En Çok Hakeden Sivas'tır...İnşallah Sivas Olur ..Sivas İçin Yeneriz Heralde :D
garydelgadov
20.Mayıs.2009, 23:54
Galatasaray'ın önünde her zaman bir hedef olmustur , ''Hedefsiz'' olarak nitelendirmen çok komik olmus , lakin ufak bir hedef bile olsa Şampiyonlar Ligi'ni hedefliyoruz.
Yani söyLediğimi kabuLLeniyorsun?Beni mutLu etti açıkçası...Peki o zaman şampiyonLuk hedefi oLmayan oLarak değiştireyim sözümü.
Cengo
21.Mayıs.2009, 02:05
O şekilde Galatasarayın 2 macı kaybetip, bursanın kazanarak uefa ya gitmesi ile Galatasarayın Ts ve Sivası gecip ligi 2. bitirip Şl ye gitme sansı ile aynı. Yani çok düşük bir ihtimal ;)
Maçlar Sivasspor ve Beşiktaş ile olunca hiç de o kadar düşük bir ihtimal gibi görünmüyor.
Sadece ihtimal tabi.
Bu tür maçların sonuçlarını kestirmek imkansızdır.
El Comandante
21.Mayıs.2009, 19:40
VIP Üst B-E: 750 TL
VIP Üst A-F: 500 TL
VIP Alt A-F: 425 TL
VIP Alt B-E: 450 TL
VIP Alt C-D: 500 TL
Numaralı Orta: 425 TL
Numaralı Kenar: 375 TL
Kapalı Üst: 300 TL
Kapalı Alt: 250 TL
Yeni ve Eski Açık: 90 TL
Resmen milleti sömürüyor bunlar. Yahu gören Uefa Kupasi finalinin Besiktas-Galatasaray maci oldugunu, finalin haftasonu Inönü'de oynanacagini sanar ...
uAburak89
21.Mayıs.2009, 21:40
Hey Maşallah fiyatlara bak. xD
Addolorato
21.Mayıs.2009, 21:46
Millet kombine alsın diye yapıyorlar böyle ama ayıp denen birşey var.
deniz.91
21.Mayıs.2009, 21:48
Bu maçı GS alacak gibi geliyor bana ama şampiyon BJK olacaktır
1122334455
22.Mayıs.2009, 00:16
Bu maçta Galatasaray-Beşiktaş dostluğu varmı yokmu göreceğiz bakalım ..
Geçen haftaki açıklamalarından sonra Galatasaray başkanının yaptığı açıklamalardan sonra yok elbette ama bunu sahada görmek daha güzel olacakdır ..
bjk_melo_151
22.Mayıs.2009, 00:41
Bu maçta Galatasaray-Beşiktaş dostluğu varmı yokmu göreceğiz bakalım ..
Geçen haftaki açıklamalarından sonra Galatasaray başkanının yaptığı açıklamalardan sonra yok elbette ama bunu sahada görmek daha güzel olacakdır ..
Bunun kanıtı ne olacak? Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı diye bir bahane daha... Kendinizi kandırmayı sürdürün. Daha neler yazacaksınız merak ediyorum.
Pesimistr
22.Mayıs.2009, 00:48
Galatasaray Beşiktaş'a Yenilirse Maçı Dostuna Bırakmış mı Olacak Yani ?
1122334455
22.Mayıs.2009, 00:51
Bunun kanıtı ne olacak? Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı diye bir bahane daha... Kendinizi kandırmayı sürdürün. Daha neler yazacaksınız merak ediyorum.
Galatasaray Beşiktaş'a Yenilirse Maçı Dostuna Bırakmış mı Olacak Yani ?
İkinizinde mantığı değil .. Beşiktaş'ın Fenerbahçeyi yendiği akşamda sokaklarda sevinen Galatasaray taraftarları acaba bu maçı kaybederlerse nasıl galatasaray taraftarılar diye merak edeceğim ;;)
Beşiktaş kazanırsada şampiyonluk şarkıları söyleyerken Kardeşimiz dedikleri ve birlikte sevindikleri Galatasaray taraftarları ne yapacak bunları merak ediyorum ;;)
Pesimistr
22.Mayıs.2009, 01:08
Galatasaray'ın O Zamanlar Şampiyonluk Şansı Devam Ettiği İçin fenerbahçe Yendiğinde Sevinmesi Doğal..Ama Şimdi İşler Değişti..Tabi ki Çıkıp Beşiktaş'ı Yenmek İçin Çalışacağız..Ama Yenilirsekte Fazla Sorun Olmaz...fenerbahçe Olacağına Beşiktaş Olsun .
1122334455
22.Mayıs.2009, 01:11
Galatasaray'ın O Zamanlar Şampiyonluk Şansı Devam Ettiği İçin fenerbahçe Yendiğinde Sevinmesi Doğal..Ama Şimdi İşler Değişti..Tabi ki Çıkıp Beşiktaş'ı Yenmek İçin Çalışacağız..Ama Yenilirsekte Fazla Sorun Olmaz...fenerbahçe Olacağına Beşiktaş Olsun .
Galatasarayın Türkiye Kupasında Şampiyonluk şansı vardı yani :) Ben o sevinçden bahsettim Türkiye kupasından sonra hazırlanan videolar resimler ve marşlar gibi .. Bunları Galatasaray taraftarı kendi sevinciymiş gibi söyledilerde ben olndan eleştirdim ..
Neyse sorun değil ya .. Beşiktaş şampiyon olsa banane Galatasaray şampiyon olsa banane ..
Bu hafta birçok maçda Türk futbolunun gerçek yüzü ortaya çıkacak ..
Bu maçtada çıkakcak kendi takımımın maçında da çıkacak ..
Fener Konyaspor'a maçı verirse ben Fenerbahçeyi de kınayacağım peki sen Galatasaray Beşiktaşa maç verirse kınayabilecekmisin takımını ?
Ben şahsen bu maçı galatasaray kazanırsa sevinmem neden sevineyimki başarı benim olmadıkça ? Ama galatasaray taraftarı geçen hafta bunu yaptı bende diyorumki bunu yapan taraftar Allah izin verirde bu hafta yenilirse acaba ne yapacaklar ? Beşiktaşla birlikte kutlama yapacaklarmı ?
Pesimistr
22.Mayıs.2009, 01:20
Siz Hamburg Galatasaray'ı Elediğinde Neden Seviniyorsanız Galatasaray Taraftarları'da fenerbahçe Yenildiğinde Bu Sebepten Seviniyor..Ayrıca Türkiye Kupasından Bahsettiğini Bilmiyordum Ben Ligden Bahsediyorsun Sandım...
"peki sen Galatasaray Beşiktaşa maç verirse kınayabilecekmisin takımını ? "
Diye Sormuşsun Yukarda..Bu Maç Derbi Maçıdır ve Galatasaray Deplasmana Gidiyor..Bu Sene Galatasaray'ın Ligde İyi Olmadığı Zaten Ortada.Bu Maçı Yenilmesi Galatasaray'ın Beşiktaş'a Maçı Verdiği Anlamına mı Geliyor ? Derbidir Bu Sonuçta.Galatasaray'ın Hiçbir İddaası Yok Ancak Beşiktaş Şampiyonluğa Oynuyor.Bu Maçı Kaybederse Şampiyonluk Yolunda Çok Büyük Bir Yara Alabilir.Yani Bu Durumda Beşiktaş'ın Maçı Kazanması Değil Galatasaray'ın Kazanması Enterasan Olur.Ama Ben Takımıma Güveniyorum Çıkıp Kazanmak İçin Oynayacaktır.Ama Olmazsada Yapacak Birşey Yok.Sonuçta Derbi Maçı...
1122334455
22.Mayıs.2009, 01:23
Siz Hamburg Galatasaray'ı Elediğinde Neden Seviniyorsanız Galatasaray Taraftarları'da fenerbahçe Yenildiğinde Bu Sebepten Seviniyor..Ayrıca Türkiye Kupasından Bahsettiğini Bilmiyordum Ben Ligden Bahsediyorsun Sandım...
"peki sen Galatasaray Beşiktaşa maç verirse kınayabilecekmisin takımını ? "
Diye Sormuşsun Yukarda..Bu Maç Derbi Maçıdır ve Galatasaray Deplasmana Gidiyor..Bu Sene Galatasaray'ın Ligde İyi Olmadığı Zaten Ortada.Bu Maçı Yenilmesi Galatasaray'ın Beşiktaş'a Maçı Verdiği Anlamına mı Geliyor ? Derbidir Bu Sonuçta.Galatasaray'ın Hiçbir İddaası Yok Ancak Beşiktaş Şampiyonluğa Oynuyor.Bu Maçı Kaybederse Şampiyonluk Yolunda Çok Büyük Bir Yara Alabilir.Yani Bu Durumda Beşiktaş'ın Maçı Kazanması Değil Galatasaray'ın Kazanması Enterasan Olur.Ama Ben Takımıma Güveniyorum Çıkıp Kazanmak İçin Oynayacaktır.Ama Olmazsada Yapacak Birşey Yok.Sonuçta Derbi Maçı...
Galatasaray'ın bir amacı yok demek ? ne kadar çok takip ediyormuşsun takımınıda bizim haberimiz yokmuş .. Azda olsa Şampiyonlar Ligine gitme ihtimali .. Yüksek bi ihtimalde bu haftaki maçı kaybederse Avrupa kupalarına gidememe ihtimali .. Galatasaray için gerçektende amaçsız bir maçmış ..
Neyse burda Galatasarayı konuşarak konuyu dağatmanın bir manası yok sadece o geceki maçın sonunda kol kola olacak taraftarları merak ediyorum ..
Pesimistr
22.Mayıs.2009, 01:29
Galatasaray UEFA Kupasına Gitmeyi Garantiledi..Bu Dakkadan Sonrada Şampiyonlar Ligine Girme Şansı Bana Göre Sıfır.Bu Sene ki Amaçları Bu Dakkadan Sonra Tükenmiş Artık Bu Takımın..Bu Yüzden Çıkıp Rahat Rahat Oynuyacak...Ayrıca Yumruk Yumruğa Gireceklerine Kol Kola Olmaları Daha Güzel Birşey Değil mi ?
uAburak89
22.Mayıs.2009, 01:32
Türkiye kupası ile lig aynı mı, hem herkesi genelleyemezsin. Ben mesela Beşiktaş'ın kupayı almasına sevinmedim, Fenerbahçe'nin alamamasına sevindim. Yani kimin aldığı değil, Fenerbahçe'nin alamaması önemli. Çok önemli değil tabii ki orası da ayrı, ezeli rekabet var sonuçta. Bu maç ise bambaşka, isterse 8. olalım ne farkeder ki, kim ister takımı yenilsin ? Biz olamadıktan sonra kim şampiyon olmuş ne farkeder ? Ayrıca biz niye maçı verelim, satalım ? Beşiktaş rakip değil mi ? Kim çıkarıyor bunu anlamıyorum yahu. Ne kadar saçma. Aynı bu kardeş takım olayları gibi, aynı ligde mücadele ediyorsun, rakipsin ne kardeşliği, ne dostluğu. Sahada sonuna kadar rakipsin, saha dışında istersen can ciğer ol.
bySilver
22.Mayıs.2009, 01:34
Oha bilet fiyatlarını kombine sanmadıysam.
BlackEagle19o3
22.Mayıs.2009, 01:36
Beşiktaş'ın ve taraftarının Fenerbahçe ile arasındaki mesafe ne ise Galatasaray'la da odur.Arada birkaç çürük çıkabilir , bunlar normal şeyler.Buraya gelip kardeşlik-dostluk muhabbeti yapan Fenerbahçe'lilerin amacı ortamı germekten başka bişey olamaz.Beşiktaş kupayı aldığında sevinen Galatasaray'lılar olması normal , 26 yıldır kupayı alamayan ezeli rakiplerine karşı ellerinde kozu korumuş olacaklardı.Aynı duruma Beşiktaş düşseydi ve Fenerbahçe kupayı alsaydı Beşiktaş adına da 2 takım taraftarı tarafından aynı geyikler dönerdi.
Sonuçta bu maç bir derbi maç , kimse kol kola olmayacak.Kazanan sevinecek , kaybeden üzülecek şüphesiz...
Pesimistr
22.Mayıs.2009, 01:41
Aynen Öyle..Ancak fenerbahçelilerin Beşiktaş Maçı Yenmesi Durumunda Galatasaray Maçı Beşiktaş'a Satmış Diye Düşünmeleri Çok Yanlış.Sonuçta Dediğim Gibi Derbi Maçı ve Beşiktaş Kendi Evinde Kendi Seyircisi Önünde Oynuyor.Yenmesi Çok Enterasan Bir Durum Değil.Ama Galatasaray Çıkıp Kazanmak İçin Oynuyacaktır...
eXcitinG
22.Mayıs.2009, 02:13
Yahu siz kaç kere uyarıcaz, oLayLarı farkLı yerLere çekmeyin diye. Konu dışına çıkmayın. Daha da uyarmak istemiyorum bakın..
bugra 1905
22.Mayıs.2009, 02:15
Bilet Fiyatlarına Bak Çüş Diyorum Yuh Diyorum Oha Diyorum Resmen Sömürücülük Bu
tarikko
22.Mayıs.2009, 02:25
Bilet fiyatlari cok ucuk olmus gercekten ..
eXcitinG
22.Mayıs.2009, 13:52
NumaraLı orta dan 3 biLet aLsam, aiLecek gitmeye kaLksam, bir maaş ı bağLamam gerek oraya. Bu kadar düşüncesizLik oLmaz. Yönetimi burdan kınıyorum.
bursa_mc
22.Mayıs.2009, 14:57
Herkesin geleceğini biliyorlar tabi fiyatları istedikleri kadar şişiriyorlar..
King_Theoden
22.Mayıs.2009, 15:38
Beşiktaş yöneticileri, sezon başında savurduğu paraları bu maçla telafi etmeye çalışıyor anlaşılan :D
Maça gelince umrumda bile değil iki sonucunda beni mutlu edecek yanları var. Düşüncem Beşiktaşın maçı alacağı yönünde zaten göçmüş, koca sezon yatmış bir takımız var bu maçta tatil havasından çıkacaklarını sanmıyorum zaten tek derdimiz Lİncoln efendiyi küstürmemek değil mi 2 senedir. Maç almışız vermişiz kimin umrunda ama Lİncoln takıma küsmesinde BJK 5 atsada sorun değil sevgili yöneticilerimiz için.
bursa_mc
22.Mayıs.2009, 16:16
Galatasay bu hafta kazanamazsa Bursaspor'un da evinde antepi yeneceğini düşünürsek Galatasaray'ın Avrupa'ya katılma şansı bile tehlikede oluyor..İnşAllah Beşiktaş maçı alıp haftaya Sivas bir beraberlik alır GS den..:)
howarda3
22.Mayıs.2009, 23:50
Futbolu takip etmeye başladığımdan beri gördüğüm derbilerde Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı bir üstünlüğü var.GS için ne kadar önemsiz bir maç olsa da ezeli rakibini şampiyon yapmamak için kazanacağını ve Bjk'nin derbilerdeki başarısızlığını sürdüreceğini düşünüyorum.
El Barto
22.Mayıs.2009, 23:58
UEFA biletleride elde patladı keşke bu maça bağlasaydım parayı. :D
koray_capello
23.Mayıs.2009, 01:27
Saldır Beşiktaşım OLEEYYYYYY :D
emrec15
23.Mayıs.2009, 17:03
Hani maç şöyle böyle performanslar falan ama herşeyi bir kenara bırakalım bakalım çArşı son şovunu nasıl yapacak sırf bunun için kahveye giderim :). Kartalım kazanacaktır :)
sertanbaba
23.Mayıs.2009, 20:07
Beşiktaş pazar gecesi Galatasaray'ı yenip şampiyonluk turlarını atacaktır.
Nocna Mora
24.Mayıs.2009, 20:15
Galatasaray bu maça asılıp alacaktır.
scar face
24.Mayıs.2009, 21:22
Stad dolarsa tüm biletlerin satıldığı için dolmayacak...Beşiktaş rahat kazanır.
Alicanfmfan
24.Mayıs.2009, 21:26
Rahattan kasıt ne , tutturmussunuz bir ''rahat'' gidiyorsunuz.
LaigLeNoiR
24.Mayıs.2009, 21:44
Nasıl dolacak peki ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Rahattan kasıt ne , tutturmussunuz bir ''rahat'' gidiyorsunuz.
Belki Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçındaki gibi bir oyundan bahsediyor.
Clayman
24.Mayıs.2009, 21:51
Bu tip maçlarda stres yapan takım kaybeder. Açıklamak gerekirse Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Beşiktaşın üstünde şampiyonluğun gerilimi vardı ve kaybetti. Bir hafta sonra aynı takımlar yine karşılaştı ve bu sefer gerilim Fenerbahçe'nin üstündeydi ve Beşiktaş kazandı. Aynı şekilde Sivasspor. Onların üzerinde de şampiyonluk gerginliği ve stresi var. Kendi evlerinde 3 büyüklere sahayı dar eden Sivas, İstanbul Büyükşehir Belediye'sine yenildi, deplasmanda Konya maçıydı sanırım, puan bıraktı.
Bugün de stres ve gerilimin daha çok Beşiktaş'ın üzerinde olduğunu söylersek yanlış olmaz ve ben yukardaki sebeplerden dolayı Galatasaray'ımızın kazanmaya daha yakın olduğunu söylüyorum.
LaigLeNoiR
24.Mayıs.2009, 22:34
De Sanctis ve Lincoln yok.
Orkun kalede...
Emurafu
24.Mayıs.2009, 22:40
Kesin İlkOnbir
-----------Orkun-------
Sabri--Emre--Mehmet--Hakan
-------Barış---Ayhan--------
Arda--------------------Kewell
-------Nonda-----Baros------
Alicanfmfan
24.Mayıs.2009, 22:41
De Sanctis neden yok acaba.
KaPaLı
24.Mayıs.2009, 22:42
Bravo Bülent Korkmaz (::)
Emurafu
24.Mayıs.2009, 22:51
De sanctic boyun spazmı geçirmiş..Orkun yan toplarda iyi degil..Ayrıca uzaktan şultarda insallah top sektirmez..
Bu arada haldun üstünel ve başkan yarın bir ülkeye gidip 3 oyuncu ile imza aşamasına geleceklermiş.Ülkenin ispanya oldugunu düsünülüyor..Bahri havadır haldun üstünelden ögrenmiş..Ne kadar dogru bilemeyiz:)
LaigLeNoiR
24.Mayıs.2009, 22:52
Rüştü
Toraman-Sivok-Zan-Üzülmez
Ekrem-Ernst-Cisse
Holosko-Bobo-Tello
Bu da Beşiktaş'ın muhtemel 11'i .
uAburak89
24.Mayıs.2009, 22:55
Bravo Bülent Korkmaz (::)
Bu ne demek şimdi ?
Kalede niye Orkun var yahu, hiç maça çıktı mı bu sene ? Aykut oynasa daha iyiydi.
KaPaLı
24.Mayıs.2009, 22:57
2 senede 15 maç belki oynamış adamı böyle önemli ve şaibe söylentilerine yol açabilecek maça koyarsan bende bravo derim.
uAburak89
24.Mayıs.2009, 22:59
Haklısın, bunu başta belirtseydin keşke.
LaigLeNoiR
24.Mayıs.2009, 23:00
Ne şaibesi ya.Ben de bunu anlamıyorum.
Beşiktaş - Fenerbahçe maçı oynanıyor şaibe lafları sürekli,Beşiktaş - Galatasaray la oynuyor yine şaibe lafları.İyi ki Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor ha.Sinir olmamak elde değil.
Addolorato
24.Mayıs.2009, 23:02
Orkun Bülent Korkmaz'ın Erciyes'ten öğrencisi güvenmiş koymuş kaleye ötesi varmı ? bence yok..
BaFraLı
24.Mayıs.2009, 23:03
İyide nasıl şaibe kelimesi geçmesin bu maçta.Kalede aylardır maç oynamayan Orkun.Maç eksikliğiyle filan dandik goller yiyipibaşka türlü şaibe söylentilerinin fazlalaşmasına yol açar.
Pesimistr
24.Mayıs.2009, 23:07
İyide nasıl şaibe kelimesi geçmesin bu maçta.Kalede aylardır maç oynamayan Orkun.Maç eksikliğiyle filan dandik goller yiyipibaşka türlü şaibe söylentilerinin fazlalaşmasına yol açar.
Sakat adamımı oynatsın Tolga ?
uAburak89
24.Mayıs.2009, 23:07
Haklısın, bunu başta belirtseydin keşke.
Edit: Ben bunu yazarken şaibe lafını görmedim, Orkun maç satacak değil. Ayrıca maçın şaibelik bir tarafı yok.
BaFraLı
24.Mayıs.2009, 23:09
Hayıro yüzden demedim ben.Ama Aykut'u koysa daha iyiydi.Aykut sakat değil benim bildiğim kadarıyla.Şimdi NTVsporda'da dediler Orkun bayadır maç oynamıyor Aykut olsa daha iyiydi diye.Sakat değil galiba.
El Barto
24.Mayıs.2009, 23:10
Ya siz kendnizde misiniz? Ne şaibesinden bahsediyorsunuz? Gülüyorum valla. :n:
BaFraLı
24.Mayıs.2009, 23:12
Geçen senede öleydi.Hasan Kabze golü attıktan sonra konuşulanlar arasıdna şaibe yokmuydu yok maçı sattı filan.Bende ondan öle diyorum.
Addolorato
24.Mayıs.2009, 23:12
Aykut veya Orkun ne farkeder ki ikiside maç oynamıyor uzun zamandır.
KaPaLı
24.Mayıs.2009, 23:19
Arkadaşlar ben şike yaptı demiyorum. Ama Orkun kaç maçtır oynamıyo hatalı olmadanda gol yese ben yarın düşünemiyorum yazılacak şeyleri.
Nocna Mora
24.Mayıs.2009, 23:20
İntihar bi kadro bu :S Sinan abinin bi yazısını okudum blogunda çok doru tespitler yapmıs vazgeçiyorum kararımdan bjk kazanacak :)
Emurafu
24.Mayıs.2009, 23:25
Aykut bu sezon tam da 10 resmi maçta oynadı. 1 Lig, 6 Türkiye Kupası, 1 TFF Süper Kupa, 2 Şampiyonlar Ligi
PesimiSTyLa
24.Mayıs.2009, 23:29
Arkadaşlar ben şike yaptı demiyorum. Ama Orkun kaç maçtır oynamıyo hatalı olmadanda gol yese ben yarın düşünemiyorum yazılacak şeyleri.
Galatasaray'ın sampiyon olamadıgı bi dönemde kimin şampiyon olacagı bizi ilgiledirmez (::) Dolayısı ile kalan 2 macada galibiyet için cıkar Galatasaray rahat olunuz. Nasıl ki hiçbir iddiası yokken son mac sahamızda herkes macı Fb sampiyon olmasın diye Ts ye satacagımızı söylerken bizim trabzonu rahat yendigimiz gibi (::)
Orkun niye oynuyor çünkü Sanctis boyun spazmı gecirmiş. Antrenmana da cıkmamıştı. Orkuna da eski öğrencisi oldugundan daha cok güveniyordur Bülent Korkmaz. Erciyesten (::)
Nedvedmania
24.Mayıs.2009, 23:35
Susalım ve Orkun u izletelim :0:
Pesimistr
Aykut bu sezon tam da 10 resmi maçta oynadı. 1 Lig, 6 Türkiye Kupası, 1 TFF Süper Kupa, 2 Şampiyonlar Ligi
Evet hatırladım.Bu Aykut Galatasaray'ın şampiyonlar liginden elenmesine sebep olan Aykut değilmi ? :D
KaPaLı
Emre öyle şeyler söylüyosunki sanki ben Galatasaray maçı satacak dedim. Benim mesajlarımı nasıl okuyosunuz anlamıyorumki. Ben diyorumki bu maçta hala gol yemese bile bu adam eleştirilecekkk.
Nedvedmania
25.Mayıs.2009, 00:01
Çizgiden sabri çıkarttı topu. Hayatında ilk defa olumlu bişey yaptı adam :n:
Bülent Korkmazın kafasında kelebek var :D
RaSenGan
25.Mayıs.2009, 00:33
Yuh ya bu da kaçar mı ? :eek:
Cyzio
25.Mayıs.2009, 00:36
Kardeşim atın şunları ya oof oof
uAburak89
25.Mayıs.2009, 00:36
Sabri kaçırır ya, boş kaleye de kaçırır. Herşeyi yapar bu adam..
Nedvedmania
25.Mayıs.2009, 00:41
Bala gol yedik ya
Aydin
25.Mayıs.2009, 00:44
Sabri kaçırır ya, boş kaleye de kaçırır. Herşeyi yapar bu adam..
şu adamı biraz övelim de satarız belki. bravo sabri aslanım benim.
uAburak89
25.Mayıs.2009, 00:46
şu adamı biraz övelim de satarız belki. bravo sabri aslanım benim.
:D Maç başında çizgiden top çıkardı ya, hemen hatasını telafi etmesi lazımdı. Geç bile kaldı. Bazen korkuyorum, topu alıp direk bizim kaleye şut çeker mi diye..
RaSenGan
25.Mayıs.2009, 00:49
Baskılı oynadığımız neredeyse tek kale oynadığımız anlarda bir atak yedik ve duran toptan kendi oyuncumuzun müdahalesiyle olmuycak bir gol yedik.Baros ve Kewell'ın pozisyonları gol olsa bambaşka olabilirdi.İlk yarı biterken Beşiktaş taraftarı yaptı yapıcağını..İkinci yarı maçı çeviriceğimizi düşünüyorum.
tarikko
25.Mayıs.2009, 00:51
Galatasaray gol bulabilir 2. yarı ama Beşiktaş büyük avantaj sağladı farkı açarlarsa şampiyonluk kutlamaları başlar bnce..
PesimiSTyLa
25.Mayıs.2009, 00:51
ulAn yazık oluyor. İyi oynuyoruz ama cok sanssız bir gol yedik. Sabri bomboş kale ayagını uzatsa gol, o orada ne yapmaya calıştı anlamadım. Topla birlikte kalenin içine girmeyi falan düşünüyordu heralde. Tam oyunu kontrolümüze aldıgımızda yedigimiz bu gol iyi olmadı. Şimdi işimiz cok zor. Umarım ceviririz.
goosfraba
25.Mayıs.2009, 00:53
Zamanında Sabri'yi savunuyordum ama artık görünce aklıma FİFA serileri geliyor.
Onurap
25.Mayıs.2009, 00:55
Gerçekten yazık iyi oynayan biziz golüde biz attık ama yeniliyoruz..Kewell ve Sabrinin pozisyonları gol olmalıydı..Arda inanılmaz oynuyor...
El Comandante
25.Mayıs.2009, 00:57
Mustafa Denizli bali böyle birsey olsa gerek ...
tarikko
25.Mayıs.2009, 00:58
Gerçekten Arda mükemmel oynuyor Messi gibi adam geçiyor valla :) Adam geçmekten yoruldu çocuk... Ama ona birilerinin yardım etmesi gerekiyor GS'nin gol bulması için.. Bunlar da Kewell ve Baros bnce ..
El Comandante
25.Mayıs.2009, 00:58
Artik bu lanet sezon bitsin, verem olduk yahu ...
garydelgadov
25.Mayıs.2009, 00:59
Maça geriLimLe başLadık.Son topta eLLeri titer ya basketboLcuLarın.Maça aynen öyLe başLadık.Daha sonra baLa attığımız goL bizim kendimize geLmemizi sağLadı.Ayrıca son dakikada Sabri tam bir tahrik edici hareket yaptı.Aysa atardı ama yemedi.Neden atamadı merak ediyorum...
shamur1
25.Mayıs.2009, 01:01
Gs'den beraberlik golü bekliyoruz :)
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
25.Mayıs.2009, 01:01
Baskılı oynadığımız neredeyse tek kale oynadığımız anlarda bir atak yedik ve duran toptan kendi oyuncumuzun müdahalesiyle olmuycak bir gol yedik.Baros ve Kewell'ın pozisyonları gol olsa bambaşka olabilirdi.İlk yarı biterken Beşiktaş taraftarı yaptı yapıcağını..İkinci yarı maçı çeviriceğimizi düşünüyorum.
Ne yaptılarki Aygün ? Golden sonraki 2-3 dk'yı izlemedim,Selena'yı izlemeye başladım :n:
RaSenGan
25.Mayıs.2009, 01:02
Ne yaptılarki Aygün ? Golden sonraki 2-3 dk'yı izlemedim,Selena'yı izlemeye başladım :n:
Bi şeyler fırlattılar ve Sabri'nin annesine küfür ettiler.
Addolorato
25.Mayıs.2009, 01:03
Kötü oynamıyoruz ama şans işte yanımızda degil malesef.
Nedvedmania
25.Mayıs.2009, 01:04
Maçın başında çarşıyı övüyordum. Çok güzel bağırıyorlar diye ama sonra tekrar eski ve gerçek yüzüne dönerek ana bacı küfüre başladı.
Cyzio
25.Mayıs.2009, 01:07
Mustafa Denizli bali böyle birsey olsa gerek ...
Ben ona BJK balı diyorum..
RaSenGan
Baros :mad: :mad: Nasıl kaçar bu ya
Bordo61Mavi
Kacirmayin artik :) At sunlari Baros
Addolorato
25.Mayıs.2009, 01:08
Harry Kewell ;)
El Comandante
Harry Kewell be, aslanim benim be. :)
RaSenGan
Gooooooool Harry Kewell
bySilver
Kewell attı.
Bordo61Mavi
Hadi cimbom hadi
Aslan Kewell
BaFraLı
25.Mayıs.2009, 01:09
Aslan Kewel...
Cyzio
25.Mayıs.2009, 01:11
Helal be Kewell
Addolorato
25.Mayıs.2009, 01:12
Trabzonlular Galatasaray'lı oldu 1 günlügüne :D Bu arada inanıyorum biz bu maçı alırız.
RaSenGan
25.Mayıs.2009, 01:12
Hadi cimbom hadi
Aslan Kewell
TS ve Sivas'lıların GS'ı desteklemesi ne kadar güzel :D
Bordo61Mavi
25.Mayıs.2009, 01:13
Galatasaray artik rahatsin Bursa 1-1 oldu. Haydir bastir
DenizlispoR
25.Mayıs.2009, 01:14
Benide say mAyg :D.Bu maçlığına :D.Bu son maçlardada Sivası tutuyorum :zuhaha.
Addolorato
25.Mayıs.2009, 01:18
Yusuf ? ....
Nedvedmania
25.Mayıs.2009, 01:19
Hakemin rüştü olayında maçı durdurması lazımdı saymam golü banane banane baştan oynıyalım :D
DenizlispoR
Şans :(......
El Comandante
Defans evlere senlik .. Böyle rezillik olmaz ya ...
Cyzio
25.Mayıs.2009, 01:22
Konyaspor bu akşamın içine etmiştir..
uAburak89
25.Mayıs.2009, 01:26
Mehmet Topal çok şanssız yahu. :(
bySilver
25.Mayıs.2009, 01:54
Tebrikler Beşiktaş..
PesimiSTyLa
25.Mayıs.2009, 01:56
2-1 kaybettik. Ben bugün takıma kızamıyorum bile. Çünkü gercekten iyi oynadık. Futbolun sansı bizde degildi. Defansta biraz dikkatli olsak galip gelebilirdik, olmadı. Daha önceki 1-0 lık galibiyetlerimizde bile takıma kızıyordum; çünkü iyi oynamadan kazanıyorduk, bugün yenildik ama iyi oynadık; kızamıyorum. Tebrikler Besiktas.
puskas
25.Mayıs.2009, 01:57
tebrikler beşiktaş.gs iyi oynadiği maci kaybetti.bence hic haketmedi.
eXcitinG
25.Mayıs.2009, 01:58
Beşiktaş oynaması gerektiği gibi oynadı, buLduğunu attı ve kazandı. Zaten futboL feLan önemLi değiL bu noktadan sonra, kazanmak, kazanmak, kazanmaktı önemLi oLan, nasıL oLursa oLsun.
Sonuçta kazandık ve ŞampiyonLuğun bacağından yakaLadık. Daha ötesi yok bunun..
Aydin
25.Mayıs.2009, 02:00
federasyon bizim takıma 3 değişikliği yasakladı mı?
RaSenGan
25.Mayıs.2009, 02:01
Maçı çeviricek kim vardı ki oynasın ?
eXcitinG
25.Mayıs.2009, 02:02
Bu zamana kadar derbiLerde hep iyi oynadık, kırmızı cart curt gibi abuk subuk sebebLerden, saçma penaLtıLardan derbi kaybettik, Ne oLdu iyi oynadık ta ?
Aham şaham da kötü oynamadık, sadece kendimiz gibi, kendi seviyemizde oynamadık ama kazandık. Keşke böyLe kritik maçLarda böyLe oynayıpta kazansak. Şimdiye Şampiyonduk vaLLa..
Az kaLdı, hemde çok azzzz.
Aydin
25.Mayıs.2009, 02:04
Maçı çeviricek kim vardı ki oynasın ?
sabrinin yerine kim girse maçı çevirirdi.
PesimiSTyLa
25.Mayıs.2009, 02:04
Semih ve Serkan 19 yas altı milli takımında, Lincoln sakatım(!) demiş. Ümit, Hasan zaten kadrodışı. Servet, Emre Güngör cezalı.
Aykut, Yaser, Murat, Volkan, Mehmet G, Aydın Yılmaz yedek kulübesindeydi. Hiçbiri girse dahi bir degişiklik yaratamayacak oyuncular.
Onurap
25.Mayıs.2009, 02:05
Gerçekten hiç haketmedik topa hakim olan net pozisyonlar yakalayan bizdik..Tesadüfi oluşumlar sonucu goller bulan beşiktaş maçı kazanıyor..
Bu arada biz 2.gol için yüklendiğimiz sırada yine rüştünün sakatlanması ve bjk nin golünden sonra iyileşmesi ilginç oldu..
RaSenGan
25.Mayıs.2009, 02:06
sabrinin yerine kim girse maçı çevirirdi.
O konuda haklısın abi :D
puskas
25.Mayıs.2009, 02:07
olsun gs olarak deplasmanda iyi takim oldumuzu gösterdik.bjk kazandi ama bizde iyi futbolumuzla kazandik.
Addolorato
25.Mayıs.2009, 02:09
olsun gs olarak deplasmanda iyi takim oldumuzu gösterdik.bjk kazandi ama bizde iyi futbolumuzla kazandik.
Ne kazandık biz :D ?
Clayman
Şimdi Avrupa Ligi'ni garantiledik mi biz ne oldu ?
puskas
avrupaya gitmek uefa :)
tarikko
25.Mayıs.2009, 02:10
Şimdi Avrupa Ligi'ni garantiledik mi biz ne oldu ?
Evet Bursaspor berabere kaldığı için garantilediniz ..
eXcitinG
25.Mayıs.2009, 02:11
Bu arada Trabzonspor un ŞampiyonLuk şansı haLa varmı ? Arada 3 puan fark var ve ikiLi averajda Beşiktaş üstün..
Bu arada GaLatasaray Lı arkadaşLArı da kutLarım.. Ama iyi oynadık oLayını da fazLa abartıyorLar.. Zaten maçtan önce bekLenen birşeydi, daha stresiz, daha rahat takım GaLatasaray, bizim adamLarın ayakLarı titremekten oynayamadı. Bırakında bu atmosferde biraz daha iyi oynasınLar. Anca böyLe kazanırdık zaten, iyi oynayarak feLan kazanamazdık. Kazandık.
LaigLeNoiR
25.Mayıs.2009, 02:11
Ben ona BJK balı diyorum..
Senin buna ne dediğin hiç önemli değil Berk.Önemli olan kazanmak.
Maçın başında çarşıyı övüyordum. Çok güzel bağırıyorlar diye ama sonra tekrar eski ve gerçek yüzüne dönerek ana bacı küfüre başladı.
Çarşı'nın Sabri'ye küfürünün nedenini biliyorsundur heralde Cihan.
Ayrıca Emre Aşık'ın 2.sarıdan kırmızı kartı güme gitti.Nobre'yi formasından çekerek indirdiği posizyon.
Herkes diyorya iyi oyun kötü oyun farketmiyor diye önemli olan kazanmak diye.Biraz öyle oldu.Çok kötü oynamadık ama fazla iyi de değildik.Ancak sonuçta derbi bu.Nasıl olursa olsun kazanmasını bildik ve derbiden galip ayrıldık.Son haftaya girilirken lideriz.Eğer berabere kalırsak Sivasspor'un Galatasaray'ı 2'den fazla farkla yenmesi durumunda sanıyorum şampiyon Sivas oluyor. Ancak hiç bunları düşünmeden son maçta da Denizlispor'u yenip kimseye bakmadan kutlamalarımıza başlayacağız.
eXcitinG
25.Mayıs.2009, 02:13
Bu arada İsocum sen fazLa üzüLme, NasıL oLsa askerde Uefa feLan maçLarı izLeyemeyeceksin. GeLdikten sonra artık ŞampiyonLar Ligini feLan izLersin iLeriki sezonLarda. Senin adına değişen birşey yok. :D:D
LaigLeNoiR
25.Mayıs.2009, 02:14
Bu arada Trabzonspor un ŞampiyonLuk şansı haLa varmı ? Arada 3 puan fark var ve ikiLi averajda Beşiktaş üstün..
Bu arada GaLatasaray Lı arkadaşLArı da kutLarım.. Ama iyi oynadık oLayını da fazLa abartıyorLar.. Zaten maçtan önce bekLenen birşeydi, daha stresiz, daha rahat takım GaLatasaray, bizim adamLarın ayakLarı titremekten oynayamadı. Bırakında bu atmosferde biraz daha iyi oynasınLar. Anca böyLe kazanırdık zaten, iyi oynayarak feLan kazanamazdık. Kazandık.
2'li averajda deplasman golü kuralı federasyon tarafından kaldırıldı.Maçlar 0-0 ve 1-1 yani 2'li averajımız eşit.Genel averaja bakılınca da arada sanıyorum 9'luk var.Yani Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 8-9 farklı yenmesi lazım.
Nocna Mora
alıntı yapmayacağım, ben beşiktaşlı değilim ve maçı da seyrettim. Bir aralar esinti geldi gitti golü attık onun dısında devamlı yan pas geri pas bir ileri pas denemesi ve pas hatası ,kaptırılan bi top sonrasında savunmada ki inanılmaz fiziksel yetersizlik ve kademe hataları + mehmet topal'In hala kendini DMC oynadıgını sanması Hakan balta'nın son 15 dk gidipte gelememeleri bunlar bence iyi oynadıgıımız göstermez. Göze hoş gelen kötü bir futbol oynadık bence; söylesenize kaç tane atağımız var? Bir tane baros 'Un bire bir kaçırdığı ve attıgımız gol baska atagımız yok olacak olms gibi olsa son pas her zaman hatalı oldu. bir atakta 10 yan pas 3 tane dikine pas attıktan sonra son pası yapamamak bence iyi oyun deildir. Eğer onu sonuclandırırsan iyi oyun olur;)
ztn hakem ayrı bir konu beşiktas'In 2 tane penaltısını vermedi. Saçma sapan fauller çaldı iki takım aleyhinde.
tarikko
Hayır abi ikili averajda Beşiktaş üstün değil ama ikili averaj aynı olduğu için genel averaja bakılıyor..Genel averajda'da Beşiktaş daha üstün..
Nedvedmania
25.Mayıs.2009, 02:15
Çarşı'nın Sabri'ye küfürünün nedenini biliyorsundur heralde Cihan.
.
Topu alıp götüren holoskonun topu elinden almak anneye küfürümü gerktiriyor ?
LaigLeNoiR
25.Mayıs.2009, 02:15
Bu arada Denizlispor'un son haftada Konyaspor'a geçilme şansı yok.Ancak 4 takımın puanı eşit olursa alttaki 4 takımın 4'lü averajına bakılacak ve bu da çok düşük bir ihtimal.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Topu alıp götüren holoskonun topu elinden almak anneye küfürümü gerktiriyor ?
Anneye küfür hiçbirşeyi gerektirmiyor.Ne olursa olsun Annelere küfür edilmez.Edilemez.
Zaten ortam çok gergin ve Sabrinin orada gidip Holosko'yu dövercesine elinden topu almasına da gerek yoktu.
shamur1
25.Mayıs.2009, 02:19
Tebrikler Beşiktaş'a Şampiyon oldular :)
Her ne kadar Bjk,Ts,Sivas bunlardan üçü de şampiyonluğu aynı derecede hakettiler fakat Bjk'nin ilk yarı sonunda 6 puan geride bitirmesi ve 2.yarı çıkışa geçmesi şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.
Alicanfmfan
25.Mayıs.2009, 02:24
Futbolun adaleti yok , oynayan bizdik pas yapan mücadele eden bizdik , ama Beşiktaş Orkun ve Emre'nin çabalarıyla 2 gol attı golleri biz attırdık Beşiktaş'a.
Takımımın oyunundan memnunum bir sag bekimiz eksikti Kewell özelikle Nonda muhtesemdi ayagındaki her topu olumlu kullandı , Ersnt'in ve Emre'nin oyundan atılması lazımdı ,
Pozisyonlara gelirsek Beşiktaş'ın 1 Galatasaray'ın 2 penaltısı verilmedigini söyleyebilirim , herşeye ragmen mücadele eden sahaya yüregine koyan bazı aslanlarımızı tebrik ederiz . Sahada ne anası ne avradı kalan Sabri'ye yazık oldu bakalım ceza alacak mı Beşiktaş.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yıl 2000 bir duran topun basında Hagi
Yıl 2009 bir duran topun basında Sabri
Ne hallere düştük be..
DisCo
25.Mayıs.2009, 02:34
İsteyen istediğini aldığı için, mağlubiyette Galatasaray'ı pek etkilemediğ için hakemin kritik hataları gündeme gelmedi.
Mehmet Topal sezon içerisindeki kötü performans hakkını bu maçta kullandı ve iki hatasından dolayı golü yedik.
Arda'ya gelince 5 defa aynı kareyi izlemekten bıktım. Top kendisindeyken sağ kanatta bomboş bir Galatasaraylı oyuncu. Pası verse belki o oyuncu karşı karşıya kalacak çaprazdan ve gol olacak belki topu kesecek başkası gol atacak, kırmızısı, sarısı olacak. Her seferinde de topu atmadı ve pası bekleyen oyuncu sinirden ya nasıl atmazsın sitemini tavrına yansıttı. Arda gibi bir oyuncunun topu vermemesi ilginçti hatta Lig tv tekrar gösteriyor diye zannetim bir ara.
Onurap
25.Mayıs.2009, 02:35
Alican bugüne kadar imzana katılıyordum ama bu günden sonra şanssızlığa felan katlanamıyorum kardeşim...
Alicanfmfan
25.Mayıs.2009, 02:35
Kimi alsın abi Mehmet Güven'i mi , Volkan Yaman'ı mı , Aydın Yılmaz'ı mı :D
Sonra bu girenler için'' başka adammı yok manevi oglumu ki'' giriyor diyoruz.
Varonil
25.Mayıs.2009, 02:43
Tebrikler Beşiktaş.Camianın yıllardır özlediği şampiyonlukla kucaklaşmasına sadece 1 hafta ve o hafta sonunda oynanacak bir 90 dakika kaldı.
Bu senenin geneline baktığımızda oynanan futbol olarak önplana çıkan bir takım olmadı diye düşünüyorum,fakat Beşiktaş şampiyonluğu haketmiştir bence..
Fenerbahçe,Galatasaray ve Trabzonspor ile yaptığı 6 maçtan sadece bu akşamki galibiyeti çıkarabilmelerinin yanı sıra,Fenerbahçe ve Galatasarayı şampiyonluk yarışından düşüren Anadolu takımları ile yaptıkları maçlarda ciddiyet ile oynayıp daha fazla puan toplamaları Beşiktaşı şampiyonluğa getirmiştir.
Tekrar tebrikler Beşiktaş.
Cengo
25.Mayıs.2009, 02:52
Galatasaray kazanmak için hiçbir şey yapmadı.
Kötü oynadılar, Galatasaray'ı daha teknik takım sanırdım, bütün doğru pasları Bjk yaptı.
Ortada pası alanın yanında Ernst'in bitmesi ve hemen yanına birini çekerek pas alanı bırakmaması ciddi sıkıntı yarattı.
Yusuf-Holosko kanatlarda + Bobo forvette hep ileride kaldılar genelde.Galatasaray yarı sahayı geçince Yusuf+Holosko beklerin koşu yolunu kapadılar.
Ayhan-Barış pas kısırı yaşayan futbolcular, defansif olarak iyi olabilirler ama pres yediklerinde pas yapamıyorlar, oyunu açamıyor, pozisyonlaır sezemiyorlar.Zira ben de önüm açık iken o pasları yapabilirim.Önemli olan pas gelmeden pası görebilmek, topu istop ederken diğer pası başlatmış olmak.
Galatasaray orta sahada pas yapamadı.Ayhan-Barış hep kanatlara Arda-Kewell'a attılar.Arda her topta gitmeye çalıştı, bütün topları ezdi, kusura bakmayın da rezil futbol oynadı.Kazım böyle oynadı mı neler söyleniyor, taraftar boğuyor onu o statta.Arda'nın bu kadar futbolunu şımartmaya hakkı yok, bu kadar pohpohlanmamalı.Kewell maçın tek gerçeği, onun da canı bir yere kadar, hızı olmadığı için arkaya çakamadı, Toraman zaten stoper, sürekli o almadan kesti kaçamadığı için.
Nonda'yı görmedim bile, Baros forvet arkası oynayacağına ileride kalınca, Ayhan-Barış ve geriden çıkan Topal kendi aralarında pas yapamadılar.
Sürekli yan pas, teknik olmadığı için dribbling deneyip başında keserek geri pas, 20 pasta 3 metre top sürdü ileriye Galatasaray.
Lincoln'ün ölüsü bile oyun sistemini çok değiştirir.Galatasaray bu önliberoları değiştirmediği sürece, bir sağ bek almadığı, iki hızlı stoper almadığı sürece bu sıkıntıları yaşamaya devam eder.Galatasaray savunma değil, önde ofansif oynamaya çalışıyor.Top taşıyamadığı gibi stoperleri baskı için çıkartıp oyun daraltınca arkası inanılmaz açıldı.
Denizli'ye Ankara'ya galip gelirsiniz ama büyük maçları kazanamadıktan sonra bu oyun formatı ile bırak Avrupa'yı ligde bile hedef belirlemek çok zor.
İşin Fenerbahçe tarafı çok farklı.
Sivok stoper gibi çok geride kalında Tello önlibero gibi oynadı,yalnız uzun pasla sürekli sola kaçtı.Bu yüzden Üzülmez de sürekli ileri çıktı.Arda yine de orayı kullanamadı.
4-3-3te kanatlar içeri gidip fiziği ile uzun pasla, direk pasla kanata doğru kaçarlar.Holosko ve Tello'nun 4-3-3 açığı olmamasına rağmen iyi alan daraltması, Gs 4lüsünün pas yapalım diye öne çıkıp, Topal'ın sürekli yer kaybetmesi GS sağ tarafını maden haline getirdi.
Sabri'nin çıkışı orayı müthiş açmış, farklı hava getirmiş (espri).
Uğur'u denese o zaman da laf yer, tamamen yönetim rezilliği.Emre Aşık'ı oraya koysa bu sefer de ofans olmadığı içini eleştirilecekti.
Yusuf orada şiir gibi geldi, inanılmaz acemice bir gol yediler.
Hakem Ernst'e kasığa faulden ve Baros'a da elle oynamadan sarı kart vermedi.
İbrahim Üzülmez kendini yere attı, orada penaltı yok ama Barış'ın Yusuf'a yaptığı penaltıydı.
Beşiktaş maç boyu geride kalarak beklediği oyunu kazara gol yemeden, biraz da şansa golle bularak öyle ya da böyle kazandı.Maçın hakkı mı, beraberlikten fazlası değil.Ne Beşiktaş ne Galatasaray önümüzdeki sene de yine böyle olursa hüsran yaşamaktan fazlasını göremezler yine.Beşiktaş'ın farkı sadece araya iyi kaçırabileceği ve savunma yapabileceği bir sistem ve şansına hiç zorlamayan sözde büyük takımlar, Fener'i de, Trabzon'u da, Galatasaray'ı da dahil.Geçen seneki tablo olsa bu Beşiktaş ilk 2ye gime şansını yine bulamazdı.
Artık herkes elinin kafasını koyup düşünmeli ...
barahir
25.Mayıs.2009, 02:53
Mehmet Topal maçı gs adına bitirmiş bence.. hadi ilk gol tamam da 2. yediği goldeki hamlelememe hatası affedilemez..
Alicanfmfan
25.Mayıs.2009, 02:54
Kötü oynadılar, Galatasaray'ı daha teknik takım sanırdım, bütün doğru pasları Bjk yaptı.
...
Şaka herhalde, Beşiktaş ileride 2 pas yapamadı , kontra oynadılar anca son dakikalarda defansı boşlayınca 4-5 pas yapabildiler ilk yarı çok iyi pas yapıyorduk.
Cengo
25.Mayıs.2009, 02:56
Şaka herhalde, Beşiktaş ileride 2 pas yapamadı , kontra oynadılar anca son dakikalarda defansı boşlayınca 4-5 pas yapabildiler ilk yarı çok iyi pas yapıyorduk.
Yan pas-yan pas-yan pas, Beşiktaş'ın 2 katı da fazla pozisyonu var.
O kadar pas yapmak maharet değil.
bugra 1905
25.Mayıs.2009, 02:56
Şampiyonluk Turu Atmak İstiyen Arkadaşlar Üzdük Sizi Kusura Bakmayın
Beşiktaşı Tebrik Ediyorum Ama İnşallah Son Hafta Ayağınız Takılır Diyorum
barahir
25.Mayıs.2009, 02:57
katılıyorum Cengiz Abiye. çok pas yapmak maarifet değil.. eğer bitirici pası atabiliyosan doğruyu yapmışsın demektir..
Alicanfmfan
25.Mayıs.2009, 02:57
İyide Beşiktasş o yan yana diyip basit gördügün pas tarzınıda yapamadı.
Nocna Mora
25.Mayıs.2009, 02:58
Ortada pası alanın yanında Ernst'in bitmesi ve hemen yanına birini çekerek pas alanı bırakmaması ciddi sıkıntı yarattı.
Yusuf-Holosko kanatlarda + Bobo forvette hep ileride kaldılar genelde.Galatasaray yarı sahayı geçince Yusuf+Holosko beklerin koşu yolunu kapadılar.
Ayhan-Barış pas kısırı yaşayan futbolcular, defansif olarak iyi olabilirler ama pres yediklerinde pas yapamıyorlar, oyunu açamıyor, pozisyonlaır sezemiyorlar.Zira ben de önüm açık iken o pasları yapabilirim.Önemli olan pas gelmeden pası görebilmek, topu istop ederken diğer pası başlatmış olmak.
Galatasaray orta sahada pas yapamadı.Ayhan-Barış hep kanatlara Arda-Kewell'a attılar.Arda her topta gitmeye çalıştı, bütün topları ezdi, kusura bakmayın da rezil futbol oynadı.Kazım böyle oynadı mı neler söyleniyor, taraftar boğuyor onu o statta.Arda'nın bu kadar futbolunu şımartmaya hakkı yok, bu kadar pohpohlanmamalı.Kewell maçın tek gerçeği, onun da canı bir yere kadar, hızı olmadığı için arkaya çakamadı, Toraman zaten stoper, sürekli o almadan kesti kaçamadığı için.
Nonda'yı görmedim bile, Baros forvet arkası oynayacağına ileride kalınca, Ayhan-Barış ve geriden çıkan Topal kendi aralarında pas yapamadılar.
Sürekli yan pas, teknik olmadığı için dribbling deneyip başında keserek geri pas, 20 pasta 3 metre top sürdü ileriye Galatasaray.
Lincoln'ün ölüsü bile oyun sistemini çok değiştirir.Galatasaray bu önliberoları değiştirmediği sürece, bir sağ bek almadığı, iki hızlı stoper almadığı sürece bu sıkıntıları yaşamaya devam eder.Galatasaray savunma değil, önde ofansif oynamaya çalışıyor.Top taşıyamadığı gibi stoperleri baskı için çıkartıp oyun daraltınca arkası inanılmaz açıldı.
Denizli'ye Ankara'ya galip gelirsiniz ama büyük maçları kazanamadıktan sonra bu oyun formatı ile bırak Avrupa'yı ligde bile hedef belirlemek çok zor.
İşin Fenerbahçe tarafı çok farklı.
Sivok stoper gibi çok geride kalında Tello önlibero gibi oynadı,yalnız uzun pasla sürekli sola kaçtı.Bu yüzden Üzülmez de sürekli ileri çıktı.Arda yine de orayı kullanamadı.
4-3-3te kanatlar içeri gidip fiziği ile uzun pasla, direk pasla kanata doğru kaçarlar.Holosko ve Tello'nun 4-3-3 açığı olmamasına rağmen iyi alan daraltması, Gs 4lüsünün pas yapalım diye öne çıkıp, Topal'ın sürekli yer kaybetmesi GS sağ tarafını maden haline getirdi.
Sabri'nin çıkışı orayı müthiş açmış, farklı hava getirmiş (espri).
Uğur'u denese o zaman da laf yer, tamamen yönetim rezilliği.Emre Aşık'ı oraya koysa bu sefer de ofans olmadığı içini eleştirilecekti.
Yusuf orada şiir gibi geldi, inanılmaz acemice bir gol yediler.
Hakem Ernst'e kasığa faulden ve Baros'a da elle oynamadan sarı kart vermedi.
İbrahim Üzülmez kendini yere attı, orada penaltı yok ama Barış'ın Yusuf'a yaptığı penaltıydı.
Beşiktaş maç boyu geride kalarak beklediği oyunu kazara gol yemeden, biraz da şansa golle bularak öyle ya da böyle kazandı.Maçın hakkı mı, beraberlikten fazlası değil.Ne Beşiktaş ne Galatasaray önümüzdeki sene de yine böyle olursa hüsran yaşamaktan fazlasını göremezler yine.Beşiktaş'ın farkı sadece araya iyi kaçırabileceği ve savunma yapabileceği bir sistem ve şansına hiç zorlamayan sözde büyük takımlar, Fener'i de, Trabzon'u da, Galatasaray'ı da dahil.Geçen seneki tablo olsa bu Beşiktaş ilk 2ye gime şansını yine bulamazdı.
Artık herkes elinin kafasını koyup düşünmeli ...
pas olayı doruda nondayı eleştirine katılmıyorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrıca baros'un ki kartlı değildi sen zıpla abi o topu ellerine değdirmeden ileri almaya çalış ;)
Bordo61Mavi
25.Mayıs.2009, 03:02
Besiktas demeki hakediyor sampionlugu :) son hafta kaza felan olmicaktir bana gore sampion BJK dir. Hakediolarda, ligin ilk yarisini bitirirken sanirim 6 ci dilar. Geriden gelip sampionlugu aldilar :)
sekilaso
25.Mayıs.2009, 03:04
pas yapmak marifet olsaydı sanırım fenerbahce bu ligin en iyisi olurdu durumu ortada :D ABOOO ya katılıyorum
Beşiktaşı tebrik ederim.
Alicanfmfan
25.Mayıs.2009, 03:06
Ayrıca profesyonerl kelimesinin bir futbolcuya bu kadar yakısacagını zannetmiyordum helal olsun Kewell'a sen 90+2 de gir , takımdan kesik ye ama çık aslanlar gibi oyna,
Şu maçı Lincoln'e defalarca izletmeliyiz nasıl profesyonel olunur diye.
Cengo
25.Mayıs.2009, 03:08
Besiktas demeki hakediyor sampionlugu :) son hafta kaza felan olmicaktir bana gore sampion BJK dir. Hakediolarda, ligin ilk yarisini bitirirken sanirim 6 ci dilar. Geriden gelip sampionlugu aldilar :)
Tarih tekerrür edip yine Denizli'ye bir dönüm noktası yaratır mı bilinmez ama 4lü averaj yüzünden rahatlasalar da maçı bırakmayacaklar.%1 de olsa düşme şansı yine var.
Denizli ikinci yarı en iyi top yapan Anadolu takımı diyebilirim.Kesin küme düştü denilen takım sanırım ilk yarı aldığından 2 katı puan aldı ve göze hoş gelen bir top oynuyorlar.Beşiktaş'ın işi kolay değil, Beşiktaş güvenli bir takım değil, ki Denizli seyircisi çok hararetli bir seyirci.Bir Denizli süprizine hiç şaşırmam.
bugra 1905
25.Mayıs.2009, 03:11
Tarih tekerrür edip yine Denizli'ye bir dönüm noktası yaratır mı bilinmez ama 4lü averaj yüzünden rahatlasalar da maçı bırakmayacaklar.%1 de olsa düşme şansı yine var.
Denizli ikinci yarı en iyi top yapan Anadolu takımı diyebilirim.Kesin küme düştü denilen takım sanırım ilk yarı aldığından 2 katı puan aldı ve göze hoş gelen bir top oynuyorlar.Beşiktaş'ın işi kolay değil, Beşiktaş güvenli bir takım değil, ki Denizli seyircisi çok hararetli bir seyirci.Bir Denizli süprizine hiç şaşırmam.
İnşallah Cengiz Abi İnşallah
Ayrıca Bangoura-Angelov İkilisi Çok Canını Yakabilir Beşiktaşın
gerrrard
25.Mayıs.2009, 03:13
Barcelona neden bu kadar övülüyorki o zaman ? :0:
Biraz önce yukarıda pas yapmak marifet değildi ama bu olay Denizli'yi kurtarmış dediğine göre. Şimdi hangisine inanalım ? :icon_smile:
Bordo61Mavi
25.Mayıs.2009, 03:13
Bjk kaza yapmaz :) Hic bi sans tanimiyorum Denizliye
Universal
25.Mayıs.2009, 03:15
Beşiktaş yıllar önce Denizlispor ile İnönüde oynadığı maçta yediği bir frikik golü ile şampiyonluğunu Galatasaray'a vermişti. Bakalım gene böyle bir süpriz olur mu? Hiç sanmıyorum. Haftaya Beşiktaş çıkar ve yener... Tebrikler Beşiktaş... Hak eden şampiyon olacak... Ama maç için birşey diyeceksek Beşiktaş hiç iyi oynamadı...
Alicanfmfan
25.Mayıs.2009, 03:15
Bjk kaza yapmaz :) Hic bi sans tanimiyorum Denizliye
Sende ugur mu yapıyorsun :zuhaha , istedigin şeyi olmayacak gibi gösterip , istedigin şey olursa doyasıya sevinme psikolojisi bu :n:
Bordo61Mavi
25.Mayıs.2009, 03:18
Sende ugur mu yapıyorsun :zuhaha , istedigin şeyi olmayacak gibi gösterip , istedigin şey olursa doyasıya sevinme psikolojisi bu :n:
Bizim sampionluk umudu mucizeler :) Niye boyle yapimki.
Gercekleri gormek lazim, Yusuf, Tello, Holosko, Nobre, Bobo bunlarin hepsi formda ve her an gol atabilcek futbolcular :)
Cengo
25.Mayıs.2009, 03:19
Barcelona neden bu kadar övülüyorki o zaman ? :0:
Biraz önce yukarıda pas yapmak marifet değildi ama bu olay Denizli'yi kurtarmış dediğine göre. Şimdi hangisine inanalım ? :icon_smile:
Denizli kanatlardan iyi geliyor, sürekli araya pas atarak kaçırmaya çalışıyor.
Galatasaray gibi yan pas yaparak topu ileri 1 adım da olsaç ıkamraya debelenmiyor.Becerebildiği kadarı ile yapıyorlar.
Barcelona 2 pas ile kanat değiştiriyor, süre 1 ya da 2 sn.
4 pasla ceza sahasındalar.
Orta sahayı geçebilmek için 20 pas yapıyorsun.Barcelona 20 pas yaptığında 6 pasta kaleciyi çalımlıyor oluyor.4-3-3 3lü açıkları çok teknik, Eto'o çok hızlı, Iniesta-Xavi müthiş pasör, çok zeki, çok hızlı, sürekli önde bitmek tükenmez enerjileri var.Messi sıkıştı mı alıp tek başına çalımlayıp gol atar.
Barcelona ile karşılaştırmak bir kere yanlış.Herşey farklı.Barca 4-4-3 oynar, Gs 4-4-2 oynadı maçta.
Universal
25.Mayıs.2009, 03:20
http://www.sporx.com/images/galeri/29/7783/B_20006c6963a2481868cc013bf34ead56.jpg
Stadda sigara içmek yasak değil miydi?
Alicanfmfan
25.Mayıs.2009, 03:22
Bu görüntüyü gördükten sonra maç için birşey söyleyemecegim artık.
PesimiSTyLa
25.Mayıs.2009, 03:29
Avrupa ligi için konuşursak büyük oranda garantiledik; ancak ufakta olsa Bursa'nın sansı var.
Şöyle ki;
Galatasaray Haftaya Sivasa yenilse, Fenerbahce'de Trabzona maglup olsa, Bursa İbb'yi yenip Avrupa Ligine katılabilir. Bu durumda 3lü averaja bakılıyor. 3lü averajda da FB, BUR, GS sıralaması var. Düşük bir ihtimal ancak olmayacak bir iş degil.
Bunun haricinde bütün durumlarda Gs gidiyor.
RaSenGan
25.Mayıs.2009, 03:31
http://www.sporx.com/images/galeri/29/7783/B_20006c6963a2481868cc013bf34ead56.jpg
Geçen Galatasaray-Ankaraspor maçında da eski başkanlar puro içiyordu.Yasak olsa kaç yazar ki :D
eXcitinG
25.Mayıs.2009, 03:32
İLk goLden sonra Demirören PoLatın eLini sıktı, EL eLe yaptıLar..
Hadi şike iddaaLarı atın ortaya :D
PesimiSTyLa
25.Mayıs.2009, 03:34
Orda eger yanlış görmediysem; Demirören Polata "Talihsizlik" gibi birsey diyor Polatta elini sıkıp karsılık veriyo. Ben öyle gördüm. :)
Cengo
25.Mayıs.2009, 03:35
Avrupa ligi için konuşursak büyük oranda garantiledik; ancak ufakta olsa Bursa'nın sansı var.
Şöyle ki;
Galatasaray Haftaya Sivasa yenilse, Fenerbahce'de Trabzona maglup olsa, Bursa İbb'yi yenip Avrupa Ligine katılabilir. Bu durumda 3lü averaja bakılıyor. 3lü averajda da FB, BUR, GS sıralaması var. Düşük bir ihtimal ancak olmayacak bir iş degil.
Bunun haricinde bütün durumlarda Gs gidiyor.
Valla bunun olması, olmamasından daha yüksek gibi.
Hatta Bjk Denizli'ye takılıp, Trabzon Bjk'ı geçebilir mi, 2li averajı bilmiyorum.
Bunların hepsi tutarsa Freddy kabusu gibi, 50 sene güleriz herhalde.
PesimiSTyLa
25.Mayıs.2009, 03:40
Bence cok düşük ihtimal
Ts nin sampiyon olma sansı yok. 2li averajı esit Bjk ile. Genel averajda da Bjk üstün baya.
eXcitinG
25.Mayıs.2009, 03:41
Valla bunun olması, olmamasından daha yüksek gibi.
Hatta Bjk Denizli'ye takılıp, Trabzon Bjk'ı geçebilir mi, 2li averajı bilmiyorum.
Bunların hepsi tutarsa Freddy kabusu gibi, 50 sene güleriz herhalde.
Trabzonun Beşiktaşın yeniLgisi durumunda biLe Beşiktaşı geçmesi için ya Beşiktaşın 13-14 - 0 kaybetmesi gerek ya da Trabzonspor un Fenerbahçe yi 13-14 - 0 yenmesi Lazım.
Trabzonspor
25.Mayıs.2009, 04:10
Tebrikler BJK artık şampiyonluğu bırakmazlar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hayrettin abi aradaki averaj farkı 8 bız 5-0 alsak BJK 4-0 kaybetse öndeyiz ama bunlar rüyada bile zor hadi biz 5 attık diyelim BJK 4 yerse BJK hiçkimse geri İstanbula gelmesin otobüse bini en yakın şarampolden aşaı insinler :D
BaFraLı
25.Mayıs.2009, 13:02
Bizim Baros kaçırdıklarını atsaydı sonuç bölemi olacaktı.Ah Baros Ah.
LaigLeNoiR
25.Mayıs.2009, 13:19
Denizlispor'un hiçbir şekilde küme düşme şansı yokki ? Bazı arkadaşlar var demiş.
Konyaspor'a karşı 2'li averajda üstün.Konyaspor'un içinde yer aldığı her türlü 3'lü ve 4'lü averajda da üstün ve küme düşmüyor.Yani Denizlispor ligde kalmayı garantiledi.
Onurap
25.Mayıs.2009, 13:52
Denizlisporun bi açıklaması vardı küme düşmesek bile şampiyonu belirlemek için yenmek istiyoruz..O yüzden maça asılacaklardır ancak hem Denizlinin yenmesi hem Sivasın bizi yenmesi pek mümkün değil..
anilton
25.Mayıs.2009, 16:54
Nete şimdi girdim maçın yorumunu yapacaktım.Öncesinde herzaman okuduğum Forza'da yazan Mustafa Demirtaş'ın yazısını okuyayım dedim.Başlıktan son noktaya kadar her paragrafında,her satırında,her harfinde kendi yorumumu görüm;
Tek Rakibimiz Matematik!
Halt etmiş Beşiktaş şansıyla kazandı diyenler! "İlk 6'daki hiç bir takımı yenemiyor" dendiğinde, neredeydi bu şans?
O maçlarda takım dengeli değildi, o nedenle bahsedilen "şans" da buralarda değildi. Ama bu maçta Beşiktaş, tıpkı Fenerbahçe kupa finalinde olduğu gibi "dengeli" bir takım ve oyun anlayışıyla çıkmıştı. Bu çok da doğruydu... İdeale yakın bir defans 4'lüsü, önlerinde Cissernst ortasahası ve Tello'su, Holosko ve Ekrem gibi topsuz oyunda yerini bilen kenar forvetleriyle Beşiktaş, takım olarak topun arkasına geçti ve golü "oluruna" bıraktı. O "oluruna" bırakılan gol de, planlandığı gibi "gol yenmeden" geldi. Galatasaray'ın topla oynama yüzdesinin bu kadar fazla oluşu, Beşiktaş'ın isteği üzerine gerçekleşti. Fenerbahçe'yle oynanan lig maçında olduğu gibi ortasahayı boşalttığımızdan değil... Zaten Galatasaray bulduğu pozisyonları, topla fazla oynamasıyla değil, Beşiktaş'ın topla çıkarken kaptırdığı ani ataklarla buldu. Burada da etken olan şey "şampiyonluk stresiydi"... Sivok'un, topu uzaklaştırayım derken, Gökhan Zan'ı topla dövmesi de böyle bir stresin resmiydi...
ÖSS sınavına girmiş bir öğrencinin, "kazanmayı fazlasıyla istemenin" getirdiği stresle bildiği soruları da yanlış yapmasına benzer bu iş. Beşiktaşlı futbolcular çok istiyor... Ve daha önce sık sık kazanılan bir şey değil bu istedikleri. Şu takım şampiyon olsun, o strese karşı aşılanmış olacaktır...
Beşiktaşlı futbolcuları bu maçta yargılayacağımız şey, sahadaki şampiyonluk mücadelesi olur. Öyle bir mücadele var mıydı? Sapına kadar! O zaman fazla kurcalamamak lazım, kazandık! deyip geçmek lazım...
Ocak'ta bileti kesilen Cisse bile, ortasahadaki mücadelesini bu maçta "kavgaya" çevirdi. Onun dışında "standard bir forvet oyuncusunun bile" yapamayacağı tarzda üst üste adam eksilterek, son adam tarafından düşürülmesini (o pozisyon kırmızıdır) sadece "şampiyonluk mücadelesine" bağlayamayız. Geldiğinden bu yana ofansif katkısı tartışılan Cisse'nin, böylesine "gaza gelişi" tesadüflerin değil, gözüne sokulan Fransızca pankartın eseridir. Beşiktaş taraftarı dün akşam, her futbolcunun anlayacağı dille yazılmış "Beklediğimiz an, işte bu an!" pankartlarıyla "sahaya inmiş" ve takımını bir kişi fazla oynatmıştır...
Yeri gelmişken "Şanslı ! Beşiktaş'ın" bu maçta da hakemden çektiklerine gelelim... Hakem, hakem olsa; Beşiktaş 24. dakikadan itibaren "tek safkan stoperi" oyundan atılmış bir rakible oynayacaktı. Kaleye 40 metre uzaklıkta bir "eyyam faulunun" gol olmasıyla, buradaki "maçın kaderini direkt değiştirecek" hakem kararının arasında dağlar kadar fark vardır. Yine hakem, hakem olsa; "kırmızı görmesi gerekir" denilen ve hakikaten de görmesi gerekirken, "eyyamla" oyunda kalan Ersnt, zaman geçirmek için düdükten sonra topa vurarak "ilk sarısını" bile görmeyecekti... Çünkü, o sarıdan önce Beşiktaş'ın bir penaltısı verilmedi ve Emre Aşık 2 kere oyundan atılması gerekirken sahada kaldı. Bunlardan biri bile gerçekleşmiş olsa, Ernst o dakikada zaman geçirmek için değil, muhtemelen tribünlerin "ooleey" fonu eşliğinde, yan paslar için topa vuracaktı."Kelebek etkisi" misali...
Velhasıl;
Tribüne çağırılan oyuncunun, takımla birlikte tribüne gelmesindeki Felsefe'ye göre; sezon sonu gelmesine rağmen, takımın 180 dakika oynayacak kondisyon ve fiziki gücünü edindiği Beden Eğitimi'ne göre; şampiyonluğa giden takımlar arasındaki karşılaştırmalarda Tarih'e ve İstatistik'e göre; puan durumu ve averajdaki Mantık'a göre; her kitapda yazan "Çalma! çalış ve kazan!" öğretisindeki Din Bilgisi'ne göre; Mustafa Denizli'deki Hayat Bilgisi'ne göre; zaten var olan hırsın iyice tavan yapıp, futbolcuları "adam yiyecek" durama sokan Psikoloji'ye göre;
ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ!
Bir tek Matematik karşı çıkıyor bu işe, onu da haftaya çözümlemek üzere...
La vittoria sara nostra!
Alıntıdır
Onurap
25.Mayıs.2009, 17:11
Yalnız beşiktaş topa hakim olamazsa herkes bizim gibi beceriksiz olmaz çok farklı yenilgiler alabilir..Bi ara topla oynama %66 çıkmıştı Galatasarayın..
Beşiktaşın şampiyonlar liginde oynayacağını defansınıda düşünürsek iyi pas yapan takımlara karşı çok zorlanır ör:Barça(gerçi bu çok uöuk bi örnek oldu ama.. :D)
eXcitinG
25.Mayıs.2009, 17:19
Beşiktaş her takıma topLa oynama imkanı vermiyor dikkat edersen. İkinci yarı başLadığından beri bu topLa oynama yüzdesini sadece iki maçta rakipLerine verdi. Bunada dikkat etmek gerek. Tamamen taktikseL düşüncedir.
1122334455
25.Mayıs.2009, 18:50
Bu sene tek derbi kazanan beşiktaş şampiyon olacak .. Gerçektende entresan bir sezon oldu ..
Tebrikler Beşiktaş .. Umarım haftaya bi süpriz olmazda Sivasspor'da Şampiyonlar ligine gider ..
Trabzonspor
25.Mayıs.2009, 19:00
Şampiyonlar liginde lig 2.sini çok zor kuralar ve maçlar bekliyor.
Çoğunuzun bildiği gibi UEFA 2009-2010 sezonundan itibaren ( gelecek sezon ) şampiyonlar liginin katılım formatını değiştirdi.
Gruplar ve grup sonrası maçların formatında değişiklik yok. Yani yine 8 takımlı 4 torba oluşturulacak‚ bu torbalardan yapılan çekilişle 4´er takımlı 8 grup oluşturcaklar‚ takımlar yaptıkları 6 grup maçı sonrasında ilk iki sırayı alan takımlar elemeli turlara geçecek‚ üçüncü sırayı alan takım UEFA´da devam edecek. grup ve grup sonrası herkesin bildiği gibi ve bu konuda değişiklik yok.
Fakat Gruplar öncesi ön elemelerde‚ yani şampiyonlar ligi vizesi almada radikal değişikler oldu. Şu anda oynadığımız sezon önelemelrin bu şekilde yapıldığı son sezon. Peki nasıl değişiklikler bekliyor bizi.
Gruplarda oynayacak 32 takımın 22 tanesi direk katılacak‚ 10 tanesi elemelerden gelecek!
22 direk gruplara + 10 önelemelerden = 32 takım
Gruplara direk katılacak takımlar:
12 = UEFA ülke sıralamasında ilk 12´ye giren ülkelerin şampiyonları
6 = UEFA ülke sıralamasında ilk 6´ya giren ülkelerin Lig ikincileri
3 = UEFA ülke sıralamasında ilk 3´e giren ülkelerin Lig üçüncüleri
1 = Bir önceki yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Toplam=22 takım
Ön elemelerden gelecek 10 takım 2 ayrı kategoride öneleme maçları yapacaklar. Her kategoriden 5 takım gruplara katılma hakkını elde edecekler.
1.kategoriden gelecek takım = 5
2.kategoriden gelecek takım = 5
Toplam 10 takım.
1.kategori maçları:
UEFA ülke sıralamasına göre 13. sırdan 53. sıraya kadar ülkelerin şampiyonları 3 aşamalı öneleme maçları yapacaklar. Bu maçlardan sonra 5 takım gruplara kalacak.
2.kategori maçları:
Bu kategordie 15 takım mücadele edecek ve bu ön eleme maçlarından sonra 5 takım gruplara kalacak.
Bu kategorinin ön elem maçları 2 tur olarak yapılacak.
2. kategori ilk tur: Bu tura 10 takım katılacak ve 2 torba olarak (seribaşı-seribaşı olmayan) kura çekilcek. Bu 10 takımdan 5´i bir sonraki eleme turuna geçecek.
Bu tura katılacak 10 takım şöyle:
1 = UEFA sıralamasında 6. sıradaki ülkenin Lig 3.sü
9 = UEFA sıralamasında 7.´den 15.´ye kadar olan ülkelerin Lig 2.leri.
2. kategori ikinci tur:
Bu tura‚ 1.turdan gelen 5 takım ile bu turdan katılacak 5 takım daha maç yapacak.
5 = 2.turdan katılacak 5 takım
5 = 1.turdan gelecek 5 takım
Toplam 10 takım.
2.turdan katılacak takımlar: UEFA ülkeler sıralamasında ilk 3 ülkenin Lig 4.´sü‚ 4. ve 5. sıradaki ülkelerin Lig 3.leri.
2009-2010 sezonunda baz alınacak ülke sıralaması aşağıdaki linktedir:
UEFA Country Ranking 2008
Bu linkten de göreceğimiz gibi Türkiye 11.sırdadır. Bunun anlamı şudur:
- Türkiye Lig şampiyonu doğrudan gruplara katılacaktır
- Türkiye Lig 2.si şu takımlarla önce 1.tur öneleme oynayacak:
Rusya Lig 3.´sü ve
Türkiye‚ Romanya‚ Portekiz‚ Hollanda‚ İskoçya‚ Ukranya‚ Belçika‚ Yunanistan‚ Çek Cumhuriyeti Lig 2.leri
Bu turu geçerse‚ Türkiye Lig 2.si sonraki turda şu takımlarla da maç yapmak zorunda:
Fransa ve Almaya Lig 3.sü ile
İngiltere‚ İtalya ve İspanya Lig 4.cüleri.
Bütün bu badireleri atalatan Türk Ligi 2.si en sonunda gruplara kalabilir
UEFA bu sistemle küçük ülkelerin şampiyonlarını artık daha fazla Büyük Ülke Çakallarına yem etmeyecek ve gruplara katılma şanslarını arttıracak.
Lig şampiyonluğu artık her zamankinden çok daha önemli.
bugra 1905
25.Mayıs.2009, 21:02
Denizlisporun bi açıklaması vardı küme düşmesek bile şampiyonu belirlemek için yenmek istiyoruz..O yüzden maça asılacaklardır ancak hem Denizlinin yenmesi hem Sivasın bizi yenmesi pek mümkün değil..
Çok Eminsin Alırız Anahtarınızı:D
King_Theoden
25.Mayıs.2009, 21:06
Akşamki maçı FM de oynasaydınız ve GS nin başında olsaydınız ne tür duygular yaşardınız Sayın H. Karaca?
Maça gelince Netice her zaman Haticeden güzeldir deyip Beşiktaşı tebrik ediyoruz :D
Onurap
25.Mayıs.2009, 21:17
Akşamki maçı FM de oynasaydınız ve GS nin başında olsaydınız ne tür duygular yaşardınız Sayın H. Karaca?
Maça gelince Netice her zaman Haticeden güzeldir deyip Beşiktaşı tebrik ediyoruz :D
Oyunu uinstall ederdim ben.. :D
GeNç KaRTaL
25.Mayıs.2009, 21:18
Sezonun ilk yarısında Trabzonspor karşısında defansif ağırlıklı oynamış ve berabere kalmıştık.(kaleyi bulan şut yoktu) İkinci yarıdaki maçta ise 90 dakika boyunca Trabzonspor'u boğmuş olmamıza rağmen yine kazanamadık.Sonra ilk yarıdaki Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında ofansif ağırlıklı mücadelemiz 10 kişi kalmış olmamızında etkisiyle mağlubiyetle sonuçlanmıştı.Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız maçta yine bu anlayışla sahadaydık ve yine kaybeden taraftık.Bu maçtan sonra Mustafa hoca derbilerde bu anlayışla oynamanın daha fazla anlamı olmadığına karar verdi ve 2 final maçında ezeli rakibimizi yenmeyi başardık.Yazıma böyle başlamamın sebebi ise oynanan oyunun hiç bir şey ifade etmediğini,önemli olanın 3 puanı alan taraf olmak olduğunu vurgulamak istememdir.
Evet dün Galatasaray topla daha fazla oynayan taraftı ama bu topla oynama maçın hakimi Galatasaray'ın bizi boğduğunu göstermez.Daha net pozisyonlarıda bulanda onlardı fakat bu iyi oynadıklarının işareti olan pas trafiği o net pozisyonları doğurmadı.Birincisinde atağa çıkarken İbrahim Üzülmez'in saçma sapan kafa vuruşu,diğerinde Gökhan Zan'ın topu kafayla uzaklaştırdıktan sonra Galatasaray'lı oyuncuya gitmesi ve iyi bir kafa vuruşuyla Baros'u pozisyona sokmasıyla oluştu.Yani yine dengesiz bir anda yakalanmıştık.Bu 2 pozisyon hakkında bir kaç şey daha söylemek gerekirse ilk pozisyonda Baros doğru bir tercih yaptı ama pasın şiddetini iyi ayarlayamadı.Yani suç Sabri de değil bence.Ayrıca bu pozisyon gol olsa böyle bir stresin altında bu maçı çevirme şansımız çok çok düşük olurdu.Allah'tan olmadı..2.pozisyonda Baros bu sefer şutu denedi ama buradada karşısında Rüştü'nün tecrübesi vardı.Dün %100 Futbol'da Rıdvan hocanın pozisyon hakkındaki açıklamalarını seyredenler bu dediğimi daha iyi anlayacaklardır.Galatasaray'ın paslı oyunu bir tek golü buldukları pozisyonda etkili oldu.Çok iyi bir organizasyondu gerçekten ve Kewell'da harika bitirdi açıkcası.
Maçın başına baktığımızda ise daha etkili olan tarafın biz olduğunu söyleyebilirim.Bir duran toptan,birde Ekrem'in ceza sahasının solundan girdiği ataklarda golü bulabilirdik.Özellikle birinci pozisyonda çok yaklaştık ama olmadı.2.pozisyondada klasik Ekrem hareketiydi.Oda İbrahim Üzülmez gibi bal yapmayan arı tarzında maalesef.Tabii İbo'ya göre daha etkili olduğu kesin(İlk yarıdaki Fener maçı ve geçen haftaki Ankaragücü maçı).Yine Cisse'nin çok iyi gittiği ve Emre'nin kestiği bir pozisyon var.Bence kırmızı kartlık bir pozisyondu ama hakem sarı verdi.Açıkcası ilk yarıdaki derbilerde hakemlerin bize karşı gösterdiği cesareti bu hakemimizinde göstermesini beklerdim ama geçti artık.Tabii ilk kez derbi yönetmesininde etkisi var.Fazla hakem konuşmanın manası yok ama diğer kritik pozisyonlardaki kararları hakkındaki düşüncelerimi belirtmek iştiyorum.Yusuf'un düşürüldüğü pozisyon bence penaltıydı.Vermedi üstüne Yusuf'a sarı kart göstererek haftaya kritik bir maçımız öncesi cezalı duruma düşmesine neden oldu.İbo'nun düşürüldüğü pozisyonada penaltı verebilirdi diye düşünüyorum ama vermedi diyede çok bir şey söyleyemem doğrusu.Yine Ernst'in pozisyonunda sarıyı verip atmalıydı ama daha önceki kararlarından olsa gerek veremedi yada görmedi hareketini.Attığımız ilk goldeki pozisyondada faul ağır bir karar bence.Allah'tan şampiyonluğa bu kadar yaklaştığımız bir zamanda hakem kararıyla puan kaybetmedik.Yoksa verem olurduk herhalde..
Ayrıca şanslı olduğumuz konusuna bir yerde katılıyorum.O da attığımız goller.İlk gol yoktan var oldu M.Topal sağolsun.:icon_smile: 2.pozisyondada Yusuf inanılmaz kötü vurdu ama top yine önüne düştü.Buradada şanslı olan bizdik.Bunu inkar etmenin bir manası yok.Ama yine ortada bir başarı varsa buna şansla elde ettiler diye küçümsemekte tamamen yanlış diye düşünüyorum.2.golümüzde M.Topal ve Emre ortaklığındaki hatalar zincirinden dolayı bu ikiliyede ayrı bir teşekkürü borç biliyorum..:icon_smile:
Şampiyonluğa çok yakınız son haftaya girilirken.Bütün durumlar bizim lehimize.Şampiyon olamamamız mucizelere bağlı ama yinede futbolda mucizelerin olduğunu yok sayamayız.İnşallah son haftaya bir kazaya gitmeyiz.
Son olarak şunu söylemek istiyorum.Eskişehirspor maçından sonra avatarıma Yusuf'un resmini koyup imzamada "Yusuf atsın şampiyonluk gelsin" yazmıştım ama sanırım sistemde bir hata felan oldu.O zamanki attığım mesaj ve yaptığım değişikliklerden eser yoktu.Her neyse Yusuf attı,sıra şampiyonlukta..:)
barahir
25.Mayıs.2009, 22:14
Sadece Saracoğlunda yasak diye biliyorum..
PesimiSTyLa
25.Mayıs.2009, 22:35
Artık bu saçma oyunu uzun bir süre çekmeyecek oLmak güzeL bir duygu.. Oyun oynamadan kazanma buna diyorLar sanırım. İLK maç eziyoruz, profiLi rezaLet oLan sıradan, onuncu sınıf kaLeci Robinson harikaLar yaratıyor, depLasmanda, aLtı pası geçtim 1 pastan goLLeri atamıyoruz, saçma kaLeci yine kurtarıyor vs, birde bir yiyiyoruz, ondan sonra turu diğer takım geçiyor, kazanıyor, biz şaşkınLığımız iLe kaLıyoruz. Bir kerede hak eden kazansın yahu, bir kez, sadece bir kez adam gibi oynayan, hakeden başarıya uLaşsın..
Bütün herkese bu saçma seri iLe diğer turnuvaLarda başarıLar.
Hayrettin Abi'nin bir yorumu :icon_smile:
eXcitinG
25.Mayıs.2009, 23:33
EnstantaneLik oLmuş vaLLa :D
mozar
26.Mayıs.2009, 00:01
Galatasaray'ın oyunda daha çok gözükmesinin sebebi Ayhan-Barış ikilisinin 90 dakika deli gibi koşup pres yapmaları ve Ardanın top tutabilme yeteneği ile alakalıydı. Beşiktaş pres işini çok boşladı ve top taşıyabilecek tek isim , ileride Holoskonun pek bu işe soyunmamasıyla (ya da Baltanın sıkı markajı dolayısıyla) Tello'ydu ki o da iyi başladığı maçta sakatlandı.
Galatasaray topu daha çok tutup rakip alanda daha çok gözüktü ancak 20 dakikalık geniş özetlere (ki maçın 90 dakikasını canlı izlerken vardığım kanı da o yöndeydi) giren ataklarda 15-12 gibi bir Beşiktaş atakları üstünlüğü var. Yani hücumda pozisyon bulan, dikine paslarla rakip kaleye giden taraf Beşiktaştı. Beşiktaşın elinde böyle nispeten kısa boylu her yere yetişen tipte bir göbek oyuncusu yok (Ekremin ortasahanın göbeğinde oynayanı gibi), o yüzden savunmada Cisse ve Ernst'in statik oyunları (zaman zaman Cisse hücumda dinamik bir görüntü çizdi) da ortasahanın Galatasaraya teslim edilmesine sebep oldu.
Sonuç olarak Galatasarayda Arda, Ayhan ve Barış fizik kapasitelerini zorlayarak oynadılar, savunmada daha dikkatli olabilselerdi (ya da Emre Güngör ve Servet olsaydı) yedikleri golleri yemeyebilirlerdi. Beşiktaşta kapasitesinin altında kalmayan isimler sadece Rüştü, biraz da Yusuf ve Ekremdi. Özellikle Tellonun sakatlanması, Delgadonun yokluğu, takımın geriye gömülerek Ernst'i de ceza yayıın önüne çekmesi Gs presinin kırılmasını engelledi.
Bir de ligimizde hakem standardının olmayışı, mevsime göre hakemlik yapıldığı bir kez daha gözler önüne serildi. Ligin ilk yarısındaki maçta çok daha hafif itirazlardan dolayı çat çat çıkan sarı ve kırmızı kartlar, daha az bariz temaslarla verilen penaltılar ile dünkü maçta görülen "aman 11-11 bitireyim bu maçı, aman penaltı vermeyeyim" anlayışı müthiş çelişti. İbrahim üzülmezin pozisyonunda içinde Üzülmez geçen hiç bir pozisyona güvenemediğim gibi niyete güvenemesem de Yusufun düşürülüşü dünyanın her saygın liginde penaltı olarak değer kazanır, sarı kartı da Yusuf değil Barış görürdü.
Onurap
26.Mayıs.2009, 03:30
Çok Eminsin Alırız Anahtarınızı:D
İçime Sivasın farklı yenileceği doğuyor ama belli olmaz tabii sonuçta bi his bu. :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada Kewell ın gol attığı maçta ilk kez yenemedik..Wizard of OZ'un büyüsü bile kıramadı bu maçtaki şanssızlığımızı..!
Yinede Bu takımda olduğun için gurur duyuyorum Harry Kewell..!!!
LaigLeNoiR
26.Mayıs.2009, 03:47
Evde izlediğim 2.derbide de kazandık. :) Biri kupa finali diğeri de bu oldu.Son maçta da evde izleyeceğim maçı :)
Alicanfmfan
26.Mayıs.2009, 04:03
Yinede Bu takımda olduğun için gurur duyuyorum Harry Kewell..!!!
Yok o büyük İstanbul'da ki Hamburg macında bozuldu ne yazıkki :(