View Full Version : Guardiola
fm_monster
01.Haziran.2009, 00:32
Josep Guardiola "Pep"
http://2.bp.blogspot.com/_jh9PRrif-2c/SIXYsK1mmpI/AAAAAAAAATA/JMGYkB2pcwI/s400/Guardiola.jpg
Kişisel Bilgiler
Tam adı: Josep Guardiola i Sala
Doğum tarihi: 18 Ocak 1971 (38 yaşında)
Doğum yeri: Barselona,, İspanya
Mevkii: Orta Saha
Kulüp Kariyeri
http://bestfootballers.net/wp-content/uploads/2007/11/guardiola1.jpg
Lakabı Pep olan Guardiola kariyerine amatör olarak Gimnàstic de Manresa takımında başlamış ardından 13 yaşında FC Barcelona'nın altyapı kulübü olan FC Barcelona B'ye geçti. Yaklaşık 6 yıl FC Barcelona'nın altyapısında oynayan Guardiola, 1990 yılında profesyonel oldu. FC Barcelona ile La Liga'daki ilk maçına 16 Aralık 1990 tarihinde Cádiz CF ile oynanan maçta çıktı. Defansif orta saha futboluyla öne çıkan futbolcu, 1997 yılında José Mari Bakero'dan takım kaptanlığını devraldı. 1990-2001 yılları arasında FC Barcelona ile ligde 263, toplamda ise 379 maça çıktı. Guardiola, 17 Haziran 2001 tarihinde Valencia CF oynanan lig maçıyla FC Barcelona kariyerini noktaladı.
FC Barcelona'dan ayrıldıktan sonra İtalya'ya geçerek Brescia Calcio ve AS Roma takımlarında oynadı. Ancak burada fazla başarılı olamadı ve Nandrolon testinin pozitif çıkıp 4 ay ceza almasıyla İtalya'daki kariyerine son verdi.
İtalya kariyerinden sonra Katar'ın Al-Ahli (Doha) ve Meksika'nın Dorados de Sinaloa takımlarında oynadıktan sonra futbol hayatını noktaladı.
Teknik Direktörlük Kariyeri
http://theequivalent.files.wordpress.com/2008/12/guardiola.jpg
Guardiola, futbolu bıraktıktan sonra 21 Haziran 2007'de FC Barcelona B'nin başına geçti, Frank Rijkaard'ın 2007-08 sezonunda kötü bir performans sergilemesiyle FC Barcelona başkanı Juan Laporta tarafından 8 Mayıs 2008'de FC Barcelona'nın başına getirildi.[3] 5 Haziran 2008 tarihinde ise yeni takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladı. Barcelona ile La Liga'da ilk sezonunda çok başarılı bir yıl geçirdi, takımı 100'den fazla gol attı ve şampiyonluga ulaştı. Şampiyonlar Liginde Finale Çıktı. Manchester United karşısında 2-0 lık galibiyet alarak takımı kupanın sahibi oldu. Bu başarıyla birlikte Josep Guardiola İspanyada aynı sezon içerisinde La Liga şampiyonluğu, İspanyspanya Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.Ayrıca Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.
FC Barcelona
UEFA Şampiyonlar Ligi: 1991-92
Kupa Galipleri Kupası: 1996-97
UEFA Süper Kupa: 1993, 1997
La Liga: 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1997-98, 1998-99
Copa del Rey: 1996-97, 1997-98
UEFA Şampiyonlar Ligi (Teknik Direktör) : 2008-09
[[La Liga][teknik direktör]]: 2008-09
İspanya
1992 Yaz Olimpiyatları:Futbol: 1992
BaFraLı
01.Haziran.2009, 19:04
Bana böyle bir kadroyu verseler bende Guardiola gibi başarılı olurum.
Trabzonspor
01.Haziran.2009, 20:55
Geçen sezon Rijeakartın elindede vardı ama olmadı bazen taktiklerde öenmlidir.Madridde ne adamalr var ama olmuyor Tolga.
BaFraLı
01.Haziran.2009, 21:00
Geçen sezon Rijeakartın elindede vardı ama olmadı bazen taktiklerde öenmlidir.Madridde ne adamalr var ama olmuyor Tolga.
Valal bilemiyorumda,Bu seneki Barça çok iyiydi.Mesut Bakkal'ıda koysan oynatırdı diyorum.
Trabzonspor
01.Haziran.2009, 21:02
O o kadar kolay değil.
BaFraLı
01.Haziran.2009, 21:06
Bence kolay.Gerçekten kadro olarak çok iyi Barça.Tamam Madrid''te iyi ama,Messi,Eto orta saha tam bir dinamo İnieste,Xavi defans hattı zaten çok iyi.Daha ne olsunki.Bende başarı yakalarım.
Sirius Black
01.Haziran.2009, 21:16
Tüm saydığın adamlar Rijkaard'ın da elindeydi...
nerazzuri
01.Haziran.2009, 21:17
Söz geçirebilecekmisin :)
bugra 1905
01.Haziran.2009, 21:17
Çok Büyük Hoca Olacak Guardiola
Gerçekten Takımı Çok İyi Yönetiyor
BaFraLı
01.Haziran.2009, 21:19
Kimseye söz geçirmek için yazmyorum.Demekki o Rijkaard'ın M..ymış.
nerazzuri
01.Haziran.2009, 22:04
Yok devenin nalı afedersinde. Riijkaard takım içinde saygın bir yapıya sahipti, söz geçirebiliyordu. Ancak zamanla bu saygınlığını kaybetti, futbolcularına söz geçiremez oldu saha içinde disiplinsizlik ortaya çıktı ve sonucunda başarısızlık geldi.
Menejerlik oyunu değildir gerçek futbol, alınmaca gücenmece yapma ama o takımda bir saygınlığın olmadığı sürece futbolcular seni sallamaz :) Guardiola'ya takımın yarısı hayran, takımın o en önemli parçası oyuncusu Xavi, tam bir Guardiola hastası, performansıda bu yüzden tepelerde.
Ayrıca senin o m. olarak nitelendirdiğin adam Riijkaard, futbol bilgisi senden! bizden kat kat fazla olan bir Riijkaard.
Alicanfmfan
01.Haziran.2009, 22:11
Kulübün içinden cıkması , Laporta'nın ona güvenmesi , futbolcularında ona saygı duyması bu başarılar beraberinde getirmiştir.
BaFraLı
01.Haziran.2009, 22:22
Yok devenin nalı afedersinde. Riijkaard takım içinde saygın bir yapıya sahipti, söz geçirebiliyordu. Ancak zamanla bu saygınlığını kaybetti, futbolcularına söz geçiremez oldu saha içinde disiplinsizlik ortaya çıktı ve sonucunda başarısızlık geldi.
Menejerlik oyunu değildir gerçek futbol, alınmaca gücenmece yapma ama o takımda bir saygınlığın olmadığı sürece futbolcular seni sallamaz :) Guardiola'ya takımın yarısı hayran, takımın o en önemli parçası oyuncusu Xavi, tam bir Guardiola hastası, performansıda bu yüzden tepelerde.
Ayrıca senin o m. olarak nitelendirdiğin adam Riijkaard, futbol bilgisi senden! bizden kat kat fazla olan bir Riijkaard.
Menajerlik oynayarak bunları yazdığımı düşünüyorsun sanırım.FM'de kolay başarı yapmak.Ama ben buna dayanarak bişi demedim.Rijkaard'ın futbol bilgisinin bizden kat kat üstün olduğunu zaten biliyorum ama,takımda çok iyi yani tamam bi hoca taktik verir bişi yaparda sen Guardiola'yı Galatsaray'ın başına getirsen ne derece başarılı olabilir orası belli değil.Guardiola'ya zaten bişi dediğim yok iyi hoca olabilir ama takımında ne olduğu belli yani koskoa Barça.
KaF KeF
01.Haziran.2009, 22:25
Guardiola GS'de tabii başarılı olamaz..Takımı ne kadar tanıyor ki? Guardiola'yı yok sayman gerçekten çok komik..Kadroları dünya yıldızları ile dolu takımlar o zaman niye harika oynamıyorlar ? yada her istediği sonucu alamıyorlar ?
eXcitinG
01.Haziran.2009, 22:25
Togii sende abartmışsın yok Mesut BakkaL o takımda oLsa oynatırdı diye. O takımı daha iyi durumLarda iken kimse oynatamadı. Herşey kadro iLe bitmiyor, iş taktikseL zeka da biter. Adam oyunu çok iyi okuyor, oyuncuLar iLe arası çok iyi. Herkes ona tapıyor. GeLsin Mesut BakkaL yapsın bakaLım. Mesut BakkaL BarceLona yı adam edemez ama PEP DenizLiyi bir kaç yıL içinde Şampiyon biLe yapar. Arada ki fark burda.
BaFraLı
01.Haziran.2009, 22:38
Guardiola GS'de tabii başarılı olamaz..Takımı ne kadar tanıyor ki? Guardiola'yı yok sayman gerçekten çok komik..Kadroları dünya yıldızları ile dolu takımlar o zaman niye harika oynamıyorlar ? yada her istediği sonucu alamıyorlar ?
Bem Guardiola'yı yok saymıyorum.İyi hoca olabilir.Ama takımında payı çok büyük diye yazdım.
Togii sende abartmışsın yok Mesut BakkaL o takımda oLsa oynatırdı diye. O takımı daha iyi durumLarda iken kimse oynatamadı. Herşey kadro iLe bitmiyor, iş taktikseL zeka da biter. Adam oyunu çok iyi okuyor, oyuncuLar iLe arası çok iyi. Herkes ona tapıyor. GeLsin Mesut BakkaL yapsın bakaLım. Mesut BakkaL BarceLona yı adam edemez ama PEP DenizLiyi bir kaç yıL içinde Şampiyon biLe yapar. Arada ki fark burda.
İşte demek istediğim de burda Guardiola'nın Denizlispor'a gelip bi kaç senede böle bi başarı yakalayabilir mi ?
Bekq
01.Haziran.2009, 22:42
Üstüne gelmeyen Tolga'nın.:D
Bazı yönleriyle Tolga'ya katılıyorum.En Basit örneği Aragones'tir.
Fakat Tolga'nın Barça'yı bana verseler lafı zaten şakasınaydı.Ciddiye alıp cevap veriyorsunuzya bende ona gülüyorum.:D
scar face
02.Haziran.2009, 04:15
Guardiola büyük teknik adam bence hos Fatih Altaylı onun için öyle böyle dese de:)
Bekq
07.Haziran.2009, 17:34
Guardiola büyük teknik adam bence hos Fatih Altaylı onun için öyle böyle dese de:)
Yeni gördüm biraz geç yazıyorum.:D
Fatih Altaylı Alex geleceği zamanda "Kendinizi boşa kandırmayın Alex kim Fener'e gelmek kim" demişti.
nerazzuri
07.Haziran.2009, 19:30
İlginç gerçektende. Senin 1 hafta önce '' M. '' olarak tarif ettiğin Teknik adam, tuttuğun takımın başında :)
maNga 33
07.Haziran.2009, 20:13
Barcanın başına geçtiği zaman birşey yapamayacağına inandığım fakat beni utandıran genç teknik direktör
BaFraLı
07.Haziran.2009, 20:54
İlginç gerçektende. Senin 1 hafta önce '' M. '' olarak tarif ettiğin Teknik adam, tuttuğun takımın başında :)
Ama ben elindeki kadro ile başarı yakalayamadığı için öyle yazdım.Şimdi Galatasaray'da başarılı olamassa sen ne diceksinki?.Adamın Barça ile çalıştığı zamanlarda elinde olan kadrosu belli.İnşl Cim Bom'dada başarılı olur :)
E.Cartman
11.Haziran.2009, 03:59
GuardioLa gerçekten iyi bi TD bence. TD'nin işi sadece kadroyu dizmek değiLdir. iyi bir TD'nin oyuncuLarLa arası iyi oLmaLı, Taktik ve teknik biLgisi iyi oLmaLı ve en önemLiLerinden oyunu okuyabiLmeLidir. GuardioLa'da bunLarın hepsi var ve oyuncuLarında GuardioLa'ya saygıLarı var. Bu kadroyu bende yönetirim demekLe oLmuyo oyunu iyi okumazsan hiç bi şey oLmaz. abartıyo demeyin ama şu anki performansLarına göre Aragonesten iyi bi TD GuardioLa çünkü oyunu iyi okuyor ve maç içi hamLeLerini doğru zamanLarda doğru kişiLerLe yapıyor takımın atak yapması gerektiği zamanda atak komutu veriyor maça göre taktiği değiştiriyor zaman geçirmesi gerektiğinden zaman geçirtirecek komutu veriyor ama aragoneste bu yok sadece bi taktiği var Hacettepeyede bunLa çıkıyo GSyede oyun içi değişikLikLerinde zaman şaşmıyo oyuncu değiştirmiş oLmak için değişLik yapıo bu kadardır bu. Ayrıca bu kadronun oLuşumunda GuardioLanın da emeği vardır Rijkaard döneminde Barca B TDsiydi Barca Bden yakın zamanda çıkan 2 isim takımı sırtLayanLar Messi ve Iniesta...
BaFraLı
11.Haziran.2009, 17:57
Ya ne kadar uzattınız.Herkes Guardiola'cı olmuş.:)Ben o kadroyu bana verseler bende yönetirim diye elindeki kadronun çok olmasından dedim.Aragones'inde çok büyük bir teknik direktör olması İspanya ile EURO 08'i kazandığı için bir çok başarı yaptığı için elindeki kadroda İspanya'ydı yani.Aragones'e şimdi bakıyoruz.Fenerbahçe seon 4-5 yılın en kötü sezonunu geçirdi.Şimdi Guardiola gelse Fenerbahçe'ye başarılı olamasa ne olcak.Gine böle konuşcakmısınız ?.
matrockmamy
11.Haziran.2009, 18:48
büyük takımı büyük hedeflerine, küçük takımı da küçük hedeflerine ulaştırmak herkes için zordur bence.
kadro çok iyi tamam ama silvinho-pique-toure-puyol çıktı. ve buskets [yazılışını bilmiorm] bunlarla final oynadı. rakip yaşayan en büyük futbol efsanelerinden fergusondu ve hücum hatları mağlum.. ama inanılmaz otoritesi, oynattığı total futbol, ilk ve son düdük arasındaki takımı yönetme hırsıyla 3 kupayı kaldırdı barcelona.hee ligde evet bi çok kişi başarabilirdi ama gol rekoru falan herkes kıramazdı :)
byariff
04.Eylül.2011, 20:19
Guardiola o kadarda iyi bir hoca degil bana gore Cruyff"un getirmis oldugu sistem sayesinde barca buralara kadar geldi ve xavi iniesta ikilisi sayesinde oynuyor barca birde messi diyelim, Guardiola barca"dan baska takima gitsin barcadaki basarilarini elde edemez
William Rookwood
25.Aralık.2011, 18:05
Bende zamanında öyle düşünüyordum ama oynanan oyun ortada, bu oyun Guardiola sayesinde oynanıyor