PDA

View Full Version : Avrupa'da yeniler Türkiye'de eskiler rağbet görüyor



TR.CaPTaiN
03.Haziran.2009, 20:01
Avrupa'nın ünlü kulüpleri son dönemlerde genç ve yeni yüzleri teknik direktör yaparken, Süper Lig'in lokomotif takımları eski göz ağrılarından medet umuyor.

İspanya devi Barcelona'nın, 38 yaşındaki Josep Guardiola ile La Liga, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasının ardından son olarak İtalyanların en köklü takımı Milan da 39 yaşındaki eski yıldız futbolcusu Brezilyalı Leonardo'yu önceki gün teknik patron yaptı. Avrupa'nın iki devi büyük hedeflere bu iki genç isimle ulaşmayı hedeflerken, bu sezon hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ise daha önce çalıştığı hocaların peşine düştü. Sarı-Lacivertliler hemen hemen Christoph Daum'la anlaşırken, Sarı-Kırmızılılar Fatih Terim, Bordo-Mavililer Şenol Güneş'i tekrar göreve getirmek için kolları sıvadı.


Anadolu kulüpleri Yılmaz Vural, Güvenç Kurtar, Hikmet Karaman, Giray Bulak, Sakıp Özberk, Ümit Kayıhan ve Samet Aybaba gibi isimleri tercih ederken, bu gelenek büyük takımlara da sıçradı. Dört büyüklerin rüyalarını süsleyen Mircea Lucescu'nun yanı sıra Fatih Terim, Mustafa Denizli, Ersun Yanal, Şenol Güneş ve Christoph Daum adeta bu kulüplerin ilk adresi durumunda. Luis Aragones'i gönderen Fenerbahçe, daha önce iki kez şampiyonluk yaşadığı, fakat tatsız bir şekilde yollarını ayırdığı Daum'da karar kıldı. Sarı-Lacivertliler gibi Galatasaray da 4 kez üst üste lig şampiyonluğunun yanı sıra UEFA Kupası kazandığı Fatih Terim'i üçüncü kez takımın başına getirmek için zemin arıyor. Bordo-Mavili takım ise 1995-96 sezonunda kıl payı şampiyonluğu kaçırdığı Şenol Güneş'le 4. defa nikâh tazeleme arzusunda. Ancak dört büyük kulübümüz bu geri dönüşlerde çok az başarılı olabildi. Trabzonspor Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer'le; Galatasaray Karl-Heinz Feldkamp'la; Fenerbahçe ise sadece Todor Veselinoviç'le ikinci kez şampiyonluğu tattı.


Zaman