PDA

View Full Version : FM09 Ağır ilerleme ve Kapanma Sorunu.

muratandnanni
04.Haziran.2009, 16:01
Arkadaşlar biriniz yardım etsin en sonunda kırıcam bu pc yi fm 09 oynuyordum bilgisayar birden kapanıyo sadece oyun kapansa yine iyi komple bilgisayar kapanıyo hepte aynı tarihta 9 eylülde kapanıyo ne yaptıysam olmadı biriniz yardım etsin acaba neyden kaynaklanıyo cache dosyasını sildim olmadı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

helboy_41
05.Haziran.2009, 01:14
Aynn Kardeş Aynısı BAna Oluyor Ama Taih Yok 2-3 Maç YAptktan Sorna Yardm Ecedk Yokmu:(:(

berksus
05.Haziran.2009, 01:29
Bende fm 2007 oynarken aynı sorunu yaşıyordum.İlk olarak ekran kartınızı güncelleyin son sürümüne.Daha sonra hala olmuyorsa pc'nizin soğutma sistemine baktırın.Bende bunlar işe yaramamıştı.Pc'yi formatladıktan sonra düzelmişti...

helboy_41
05.Haziran.2009, 01:31
Bnde Bazı Oyunlarda Yapıyo Bazı Oyunlarda YApmıyo:S:S

helboy_41
05.Haziran.2009, 02:21
Eski Oyunlarda Yapmıyo Yeni Oyunlarda YApıyo:S:S

Raten
05.Haziran.2009, 20:30
Evet beyler ben de tam bir konu açacaktım bunun üzerine baktım aynı dertten muzdarip biri var bende de normal olarak internette vs. gezindiğim zaman ve başka oyunlarda kapanmıyor ancak fmde tak diye kapanıyor başlarda elektrik kesintisi sandım ama sonradan 3-4 defa olunca anladım elektrik kesintisi olmadığını bunun sebebi nedir fanla falan alakası yok sanırım çünkü fan soğutamasa normalde de kapanır ancak böyle yalnızca fmde kapanıyor.

sernor
06.Haziran.2009, 01:12
ısınma probelminden kaynaklanabilr maglum yaz ayındayız işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına bir bak istersen belki driverları tekrar yüklemen cözüm olabilir ayrıca fan daki bir problemden kaynaklana bilir eski oyunlarda yapmıyor diyen arkadaş bence ekran kartı son sürücüsünü indirsin bir de öyle denesin

muratandnanni
08.Haziran.2009, 02:03
arkadaşlar nacizane fikrimi sorarsanız bence fanla felan soğutmayla alakası yok öyle olsa başka zamanda kapanır başka oyundada kapanır ama sadece fm 09 kapanıyo bence sorun fm 09 da ama nerde bende bilmiyorum...

RaPoZoF
08.Haziran.2009, 16:15
Oyunu baştan yüklemeyi denediniz mi ?

Nocna Mora
09.Haziran.2009, 01:32
garip bir sorun çözen birisi var mı?

Raten
09.Haziran.2009, 01:41
Bende şu an için yok böyle bir sorun garip :)

juanov
11.Haziran.2009, 07:47
beyler benim fikrim bilmiyorum ne kadar doğru.fm09 bilgisayarınızı çok fazla kasıyordur ve işlemci çok fazla ısındığı için kapanıyordur.bir de şöyle düşünün.oynadığınız fmden daha ağır oyunlar vardır.onlarda bu kapanma olayı oluyor mu?

BeeTLeJuiCe
11.Haziran.2009, 14:14
930 güncellemesi ile bir nebze bu kapanmanın önüne geçildi. 930 yükleyerek denermisiniz. (Oyununuz orjinal değil ise 930 yamasını çalıştıramayabilirsiniz.)

helboy_41
11.Haziran.2009, 15:32
Benmki Büyük İhtimalle Soğutmadan Leptopun Karşısına Pervaneyi Koyuyuorum Sopğutuyo ve Bu Seferde Kapanmıyo Heralde Ondan Ama Sadece Bu Oyunda YApıyo İlginç??

Raten
11.Haziran.2009, 17:58
Benim diğer oyunlarda da yaptı bu gece kasayı açıp fanları temizleyeceğim biraz da termal macun kullanıcam oyuna girmeden işlemci ısısı 70 i buluyor oyunda 85 i falan buluyor ve kapanıyor tabii ki de aşırı ısınmadan.

helboy_41
11.Haziran.2009, 21:07
Isı Ya Nerden Bakabilriz...???

muratandnanni
12.Haziran.2009, 17:07
Oyunu baştan yüklemeyi denediniz mi ?

Şimdi yapıyorum...

muratandnanni
12.Haziran.2009, 17:47
Arkadaşlar galiba ben yanılmışım fandan dolayı kapanıyor galiba oyunu tekrar yüklerken tekrar pc birden kapandı yüklerken kapanması fandan kaynaklanan bir sorun olması lazım..

bi arkadaşımızda şey dedi pervane getirdim çalıştırdım öyle çalıştı :D bende pervane yok ya :smismileyiw2: şimdi ne yapıcam ben bu oyunu oynayamıyacakmıyım bu işlerden anlayan abiler bi söylermisiniz ne yapmam lazım..

nouma16
12.Haziran.2009, 20:29
arkadaş benimde böle bi sorunum vardı genellikle maçtan çıkışlarda böle oluyodu nedeni ise maç sonlarında daha fazla veri işlemesi ve bunun akabinde işlemcinin ısınmasıydı bnde pc min kasasını açtım power supply'yi de çıkardım hatta onuda açıp içindeki fan'a ulaştım kendim fan'ın kanatlarını elimle hareket ettirmeye dahi zorlanıyordum ancak içine pamukla yağ damlattım ve biraz kendim döndürmeye başladım artık rahat rahat dönüyodu ve oyundan atmıyor

Raten
13.Haziran.2009, 05:09
Beyler pcnin içini açın iyice temizleyin fanları falan.Daha sonra headstink ile işlemci arasındaki boşluğa termal macun sürün mercimek tanesi büyüklüğünde.Fazla sıkmayın ve taşırmayın.Benim de aynı sorun vardı başka oyunlarda da kapanıyordu.Bunları yapmadan önce oyuna girmesem bile işlemci sıcaklığı 70 in altına düşmüyordu ancak bunları yaptıktan sonra oyunda 4 saat falan durup çıksam bile 67 falan oluyor.

Isı ölçmek için de (Asus) Pc Probe 2
Ayrıca Everest Ultimate Edition ile de ölçebilirsiniz.

helboy_41
13.Haziran.2009, 15:11
Arkadaşlar galiba ben yanılmışım fandan dolayı kapanıyor galiba oyunu tekrar yüklerken tekrar pc birden kapandı yüklerken kapanması fandan kaynaklanan bir sorun olması lazım..

bi arkadaşımızda şey dedi pervane getirdim çalıştırdım öyle çalıştı :D bende pervane yok ya :smismileyiw2: şimdi ne yapıcam ben bu oyunu oynayamıyacakmıyım bu işlerden anlayan abiler bi söylermisiniz ne yapmam lazım..

Ben DEdm Öle Çalışıyo Gayet Güzel Soğutarak:D:p

BeeTLeJuiCe
14.Haziran.2009, 00:26
:D
Bende de oldu bu sorun az önce :D
Havaların ısınmasıyla, bilgisayarımda FM oynarken gözle görülür bir zorlama oluyor. Sanıyorum işlemciyi çok zorlamasından kaynaklanan bir durum. Çözümünü çok aradım ama bulamadım. Şunu deneyebilirsiniz oyunda 1-2 maç yaptıktan sonra reset atacaksınız devam edeceksiniz :) Bilgisayarı rahatlatmanın başka yolunu bulamadım :)

Raten
14.Haziran.2009, 03:58
Beyler pcnin içini açın iyice temizleyin fanları falan.Daha sonra headstink ile işlemci arasındaki boşluğa termal macun sürün mercimek tanesi büyüklüğünde.Fazla sıkmayın ve taşırmayın.Benim de aynı sorun vardı başka oyunlarda da kapanıyordu.Bunları yapmadan önce oyuna girmesem bile işlemci sıcaklığı 70 in altına düşmüyordu ancak bunları yaptıktan sonra oyunda 4 saat falan durup çıksam bile 67 falan oluyor.

Isı ölçmek için de (Asus) Pc Probe 2
Ayrıca Everest Ultimate Edition ile de ölçebilirsiniz.

Dediğim şekilde hallettim

muratandnanni
15.Haziran.2009, 15:33
galiba benimde oldu pc nin içini açtım bi tane soğutucu var mavi renkli fan o durmuştu şöyle elimle bi ittim çalışmaya başladı şimdi takılmıyo wallaha sağolun ya çok sevindim :D:D