Log in

View Full Version : FIFA'nın Kararı Barış'ı Havalara Uçurdu!..

anilton
04.Haziran.2009, 18:40
Galatasaray'ın genç ve başarılı orta saha oyuncusu Barış Özbek , FIFA'nın çift pasaportu olan ve bir ülkenin (A) milli takımda oynamamış futbolcuların, milli takım seçmelerine engel olabilen 21 yaş sınırını kaldırmasının ardından Maraton.Com.Tr'ye açıklamalarda bulundu.

Daha önce Almanya'nın 21 yaş altı milli takımı'nda 12 kez forma giyen Barış Özbek'e bu karar sonucunda yeniden Türkiye (A) milli takım yolu açıldı.

Konu ile ilgili olarak Maraton.Com.Tr'ye açıklamalarda bulunan Barış Özbek"Bu harika bir haber. Demek ki bundan sonra Türkiye için oynayabilirim. Artık teklif gelmesini ve yetkililerin benimle irtibata geçmesini bekleyeceğim. Çok heyecan verici bir haber bu.

Zaten daha öncede Türkiye için oynamayı çok istiyordum ama bu yaş sınırından dolayı bu mümkün olmuyordu.

Bundan sonra Türkiye için oynamayı çok istiyorum" dedi.

MARATON.COM.TR ÖZEL
HABER : İLKER EZİBAY

KaPaLı
04.Haziran.2009, 18:43
Alman milli takımında oynamak istiyorum diye açıklamaları var diye hatırlıyorum :confused:

PesimiSTyLa
04.Haziran.2009, 18:44
Bencede sacma bir karardı. Barış ve daha bircok onun durumunda olan oyunculara milli takım yolunun acılması güzel oldu. Barış da bitmek bilmeyen enerjisi ile milli takım ortasahasına dinamizm getirir.

KaPaLı
04.Haziran.2009, 18:50
BERLİN - Galatasaray'ın oyuncusu Barış Özbek hedefinin, Alman (A) Milli takımında oynamak olduğunu söyledi.

Barış, Alman Kicker dergisine verdiği röportajda, Almanya adına oynamaya çok erken karar verdiğini ve bunun için Türkiye adına Avrupa Şampiyonası'nda oynamaktan vazgeçtiğini belirterek, 'Hedefim (A) milli takımında oynamak. Orada geçen yıl kısmen ikinci ligde oynayan oyuncuların Almanya için sahaya çıkmalarını görmek beni üzüyor. Ben herhangi bir takımda oynamıyorum, ancak bu Almanya'da pek belli olmuyor, belki de küçümseniyor. Fark edilmesi için Galatasaray ile UEFA ya da Şampiyonlar Ligi'ni kazanmam gerektiğini düşünüyorum' dedi.

'Bunu başarmanız için Alman birinci ligine mi dönmeniz gerekiyor?' şeklindeki bir soruya karşılık da Barış, 'Belki, ancak ben İstanbul'da kendimi çok iyi hissediyorum. Çok yüksek seviyede ve büyük bir kulüpte oynuyorum' şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın gelecekteki planlarında kendisinin önemli rol oynadığını ve sözleşmesinin 2011 yılına kadar uzatıldığını ifade eden Barış, transfer olmak için çok iyi bir teklifin gelmesi gerektiğini söyledi.

Çok sayıda transfer teklifi aldığını kaydeden Barış, Alman Birinci Ligi'nden (Bundesliga) iki kulübün bulunduğunu, İngiltere ve İtalaya'dan da teklifler geldiğini, ancak transfer olmak için bir neden görmediğini belirtti.

Barış, UEFA Kupası'nda Hamburger SV'ye karşı alacakları bir beraberliğin iyi olacağını, İstanbul'da her takımı yenebileceklerini kaydetti.

Dergide ayrıca, Alman Milli takımının eski oyuncu Mustafa Doğan Galatasaray'ı değerlendirdi.

Doğan, Galatasaray'ın turu geçmeyi başaramayacağını öne sürerek, Hamburger SV'nin ilk maçı 2-1 kazanacağına ve sonra da çeyrek finale yükseleceğine inandığını belirtti.

sekilaso
04.Haziran.2009, 19:48
milli takımın orta sahasında sorun yok...

Pesimistr
04.Haziran.2009, 19:55
Alman milli takımında oynamak istiyorum diye açıklamaları var diye hatırlıyorum :confused:

Barış Milli Takımdan Teklif Bekliyorum Diye Sürekli Açıklamalarda Bulundu.Ancak Gelmeyince Almanya'yı Seçmişti...

fenerbahce_1907
04.Haziran.2009, 20:06
Barış Milli Takımdan Teklif Bekliyorum Diye Sürekli Açıklamalarda Bulundu.Ancak Gelmeyince Almanya'yı Seçmişti...

Gelmeyince? Müfit Erkasap daha önce televizyonlarda kendisine birçok kez teklifte bulunduklarını ama o A milli takımda oynamak istediğini Ümit Milli takımda oynamak istemediğini söylediği için Almanya'yı tercih ettiğini açıklamıştı.

Pesimistr
04.Haziran.2009, 20:26
Gelmeyince? Müfit Erkasap daha önce televizyonlarda kendisine birçok kez teklifte bulunduklarını ama o A milli takımda oynamak istediğini Ümit Milli takımda oynamak istemediğini söylediği için Almanya'yı tercih ettiğini açıklamıştı.

GS TV'de Kendi Roportajlarında Milli Takımda Oynamak İstiyorum.Teklif Bekliyorum Eğer Gelirse Seve Seve Oynarım Diye Açıklamalar Yapıyordu.

sekilaso
04.Haziran.2009, 20:28

TFF kendi sitesindede aynen buna benzer seler sölüyordu hatta barışı toplumu yanlıs bilinclendirdiginden dolayı kınıyorus filanda sölenmisti o dönem :)

scar face
04.Haziran.2009, 21:04
İnsanoğlu bugün dünüyle bugünü bir değil.Secilirse oynar...

EreN
04.Haziran.2009, 21:12
GS TV'de Kendi Roportajlarında Milli Takımda Oynamak İstiyorum.Teklif Bekliyorum Eğer Gelirse Seve Seve Oynarım Diye Açıklamalar Yapıyordu.

Bizzat izlediğim bir röportajında ki hemde GSTV'de, Almanya milli takımının öncelikli tercihi olacağını söylemişti.

Cengo
05.Haziran.2009, 03:52
Önder Turacı için iyi oldu, stoper lazımdı, Barış oynamak istememişti.Barış'ın yerinde Topal, Ayhan, Aurelio, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin var.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hamit'i de atladık, orta sahada sorun yok.

PesimiSTyLa
05.Haziran.2009, 04:23
Daha önce öyle bir beyanı olmuşsa Fatih Terim almaz zaten Barışı. Bu tür şeylere önem verir Terim. M.Topuzu "sakatım" diye milli takımdan affını isteyip, aynı hafta takımının macında ilk 11 oynamasından dolayı Milli takıma almıyor hoca. Bence doğru yapıyor. Barış bunu demişte, milli takıma alınmazsa sasırmamak lazım.

Ayrıca Barış'ın milli takıma güç katmayacagı, ihtiyac yok gibi görüşlere de katılmıyor ve gülüyorum. Barış gibi 90, gerekirse 120 dakika koşan, rakibe basan oyuncuya her takımın ihtiyacı vardır. Alınır alınmaz o Hoca'nın takdiri.

Cengo
05.Haziran.2009, 05:01
Daha önce öyle bir beyanı olmuşsa Fatih Terim almaz zaten Barışı. Bu tür şeylere önem verir Terim. M.Topuzu "sakatım" diye milli takımdan affını isteyip, aynı hafta takımının macında ilk 11 oynamasından dolayı Milli takıma almıyor hoca. Bence doğru yapıyor. Barış bunu demişte, milli takıma alınmazsa sasırmamak lazım.

Ayrıca Barış'ın milli takıma güç katmayacagı, ihtiyac yok gibi görüşlere de katılmıyor ve gülüyorum. Barış gibi 90, gerekirse 120 dakika koşan, rakibe basan oyuncuya her takımın ihtiyacı vardır. Alınır alınmaz o Hoca'nın takdiri.

Gslı olduğu için böyle düşünmek hiç yakışmıyor.
Ayhan-Aurelio-Topal varken 4. defansif adama gerek var mı?

Stoper yok takımda, Önder lazım esas.

Fernando Gago
05.Haziran.2009, 05:36
Barış anca yedek klübesinde oturur . Milli takımın ortasahası Barış'a kaldıysa ohooo

PesimiSTyLa
05.Haziran.2009, 06:04
@ABOOO
Bu konuda beni uyarabilecek en son kişi sensin :)

Ayrıca buraya gelip Barıs milli takımın ortasahasını alır, banko oynar diyen yok. Çıkıpta "ortasaha Barışa kaldıysa ohoo" demek sacma olmuş.

Aydin
05.Haziran.2009, 06:56
Türkiye'de oyunu -tam gelişmemiş olsa da- iki yönlü oynayabilen nadir oyunculardan biri bence Barış.

Milli takım için iyi bir seçenek olabilir ilerleyen senelerde.

omersal
05.Haziran.2009, 13:14
Barışın futbolu açıkçası benim hiç hoşuma gitmiyor.Milli takıma çağırılsa bile oynayabileceğini zannetmiyorum.Tabii herkes garip bir şekilde Barışı beğeniyor onun için de kesin konuşamıyorum.Ben GSnin ortalama yılda 25 maçını seyrediyorum.Bence Ayhan bile Barıştan daha iyi.Çalışkanlığından başka bir özelliği yok bence Barışın ama Önder gerçekten iyi olur. Çünkü Türkiyenin asıl sakat yeri defansın göbeği.

anilton
05.Haziran.2009, 14:36
Seçilir ve ya seçilmez F.Terim'in kararı...

Bana göre Hamit ve Nuri'den sonra(daha sert,daha az teknik) o bölgede çift önlü oynayacak oyuncu Barış'tır...