PDA

View Full Version : Sizce?

morbious
15.Haziran.2009, 19:32
Villarreal Takımıyla 2011 Temmuz'dayım.Oyuncu satarak baya bir para yaptım ve sezon başlarken £150m bütçe verdiler.Ama nasıl harcayacağımı bilmiyorum :) .Sizce Nasıl Bir taktik yapmalıyım? -_-" Hangi oyuncuyu almalıyım? yorumlarınızı bekliyorum... (/6)
http://img31.imageshack.us/img31/9035/kadrod.jpg

http://img29.imageshack.us/img29/1187/oyuncular.jpg

MaTRaKaN
15.Haziran.2009, 20:44
Taktik olarak İmzamdakini kullanabilirsin

Bir kaleci almalısın (Akinfeev )
İyi bir forvet (Keirrison,Pandev,W.Love,Gignac,Milevski)
Oyun Kurucu DMC (Veloso,Palombo,Ayila)

---------------Rossi-----------FC/ST---------

Ribery--------Marin---------DMC------Gouffran

Emanuelson-----Felipe-------Skertel-----Srna

-----------------------Kaleci--------------

Tedesco
15.Haziran.2009, 20:53
valla bana göre orta saha ortaya bi star al derim.

serdarkmare
15.Haziran.2009, 21:39
Defansı daha kaliteli yapabilirsin birazda gençleştir derim...
lassana diarra alabilirsen iyi olur dmc bölgesi için

3842
15.Haziran.2009, 23:21
Öncelikle transfer edeceğin futbolcular için yardımcından rapor iste, isim büyüklüğüne göre transfer yapma. Sana önerim yardımcılığına Joao Alves'i getir. Ayrıca antrenman koçlarının da iyi olmasına dikkat et Antrenman Kategorilerinin en az 5 yıldızlı olmasında fayda var.

http://img194.imageshack.us/img194/3647/06152009181547.jpg
Bu takım 3.sezonda katılabilidiği tüm turnuvaların favorisi durumunda ve tüm kupalardan en az birer tane var müzesinde. Burdan yola çıkalım, oyunculara da bakmanı tavsiye ederim;
Taktik: Hızlı ve uzun toplarla geniş alanda oynanan bir 4-4-2. Target Men ve Playmaker yok.Yakın Markaj ve Kontraatak açık.
Oyuncu özellikleri: Bireysel yetenekli kanat ve forvetler, güçlü ve teknik orta saha oyuncuları, ofansif özellikli hızlı bekler, uzun boylu ve ağır olmayan defansif özellikleri yüksek defans oyuncuları.

Senin kadron da bu şekilde oynayabilir özellikte bana göre.

Transfere gelince, mevkii mevkii gidelim:
GK: Bu mevkiide tek oyuncun var, bu oyuncudan memnunsan geleceğe yönelik genç bir kaleci ve bir de yedek kaleci yeterli olur. (Genç: Fiorillo, Yedek: De Sanctis)
Ama yok olmadı iyi değil benim kalecim diyorsan, tartışmasız Lloris'i al

DR: Bu mevkiin en sağlam bölgen :) Avrupa'nın en iyi sağ beklerinden Srna kadronda ayrıca gelecek için de altın gibi bir çocuk, Santon var. fakat bunun dışında buraya Azpilicueta'yı alabilirsin.

DC: İspanya Ligi'nde 4 DC yeterli bence, senin de zaten yeterli 4 DC oyuncun var ama bence Lugano'dan para kazanıp mümkünse Avrupa'nın en iyi DC'leri olma potansiyeli olan Criscito, Sakho'dan birini yaklaşık 25M€'ya ( Kaç pound olduğunu bilmiyorum) taksitli bir şekilde transfer edebilirsin. Ayrıca Höwedes'e ve Gremio'dan Leo'ya bakmanı öneririm.

DL: İspanya Ligi için Emanuelson'u yeterli görmüyorum. Gareth Bale'yi alabilirsen çok iyi olur ama alamazsan Antonio Lopez'de işini görür bence.

MR: Bu bölgede Srna ve Santon oynayabilir ama bence kesinlikle bir yıldız bir AM/R'ye ihtiyacın var. Bu oyuncu MR'de de %100 oynayabilirse çok iyi olur. Ronaldo için para harcamaya hazırsan dolaylı bir biçimde 147M€(15M€ Peşin + 24 Ay 44M€ + 50 Gol sonra 44M€ + 50 Maç sonra 44 M€) civarında bir paraya alabilirsin ama yok çok ağır gelir dersen Arteta'yı veya ne MR'de ne de AM/R'de %100 oynayamayan Ben Arfa'yı da alabilirsin. Ayrıca bir Joker niteliğinde Ronaldinho'yu alıp AMR,AML,MR,ML,MC demeksizin oynatabilir bir sonraki sezon iyi bir kârla satabilirsin.

MC: Bu bölgede Pirlo'n ve Busquets'in var, İspanya'nın büyük kulüplerinin oyun açıldıktan sonra yaptıkları transferlerin ( Genellikle : Lucho, Toulalan, Palombo vb.) Minimum Fee Release Clause'lerine bak bunu tüm mevkiiler için kullanabilirsin ama Lucho'nun Minumum fee Release Clause'u düşüktü benim oyunumda. Ayrıca Avrupa'dan Veloso, Moutinho, Gago, Javi Martinez gibi oyuncuların durumuna bak. Lüks istiyor isen Gerrard'ı dene ben bence onun için çok komik bir rakam olan 55M€(11M€ peşin + 44M€ 24 Ay Taksit)'ya almıştım onu. Ayrıca yeterince iyi transferler yaparsan bu bölgedeki Busquets ve Pirlo'dan iyi paralar kazanarak kurtul bence.

ML: Frank Ribery var takımında, çok iyi bir oyuncu. Marko Marin de var, o da iyidir. Ama Marin'i satıp Sevilla'dan Capel'i Minimum fee release Clause'dan dolayı 15M€'ya alıp oynatıp ki bence Ribery'den iyidir, 2 sene sonra 30 M€ gibi rakamlara satabilirsin.

FC: Rossi, Altidore, Gouffran , Foti. 4 iyi oyuncu ama çok paran var ve bence buraya Benzema yakışır :). Barca almışsa onu zaten Minumum Fee Release Clause'u sana uygun gelebilir.

Ayrıca unutma İspanya Ligi'nde bireysel yetenekli ne kadar çok oyuncun varsa o kadar iyidir. Premier Lig'te göremediğin kadar çok görürsün bu tür oyuncuların faydalarını İspanya'da.

Not: Her zaman İspanya'da takımların yaptıkları iyi transferlerin ve sözleşme yeniledikleri oyuncuların Minumum Fee Release Clause'larına dikkat et, kim bilir Bojan, Benzema, Lucho gibi oyuncuları uygun bir fiyata alabilirsin.

NON EU Sınırını(Max. 3) da aşmamaya dikkat et ...

El Barto
16.Haziran.2009, 00:07
Bu tarz sorularınız için taktik alanınındaki sabit başlıkları ve oyuncu platformunu kullanınız.