Log in

View Full Version : F.Bahçe'ye çok ağır ceza!

tarikko
22.Haziran.2009, 23:42
F.Bahçe'ye çok ağır ceza!

FLAŞ! TBF Disiplin Kurulu, Beko Basketbol Ligi Playoff Final serisinin 6. maçında Abdi İpekçi'de Efes Pilsen ile oynanan maçın ardından çıkan olaylardan dolayı Fenerbahçe Ülker'e 5 maç seyircisiz oynama ve 40 bin TL para cezası verdi.

Ayrıntılar birazdan...

Sporx

BeeTLeJuiCe
22.Haziran.2009, 23:43
Çok çirkin görüntülerdi. Bize yakışmamıştı. Böyle bir ceza geldiğine iyi oldu ama indirime gidilecektir. :)

Sekopej
22.Haziran.2009, 23:43
5 maç kesmez, bence tüm sezonu kapsayacak bir ceza verilmeliydi ki kendini taraftar zannedip ortalığı karıştırmaya uğraşanların uzak durması sağlansın.

RaSenGan
23.Haziran.2009, 00:18
Çok mu ağır ? Hafif olmuş.Umarım indirim olmaz cezada.

fthz
23.Haziran.2009, 01:05
Kararında bir karar, cezayı bir sezon yapıp koca camiaya fatura kesemezsiniz. Hiçbir olay tek taraflı değildir. Burda olaya karışanları savunmuyorum, tesbit edilebiliyor o kişiler verin cezayı onlara, Fenerbahçe Ülker'e belli bir ceza verilir (verildi zaten). Bizler cezalıyken hakemler ve Efesliler sütten çıkmış ak kaşık değil.

PesimiSTyLa
23.Haziran.2009, 01:11
Çok agır:icon_confused: ben en az 8 mac bekliyordum. Sahaya girip Efeslileri dövdü 3-4 taraftar. Turgay Demirel aynen devam.

scar face
23.Haziran.2009, 01:36
İnsallah Fatih Söylemezoğlu bi daha mac falan almaz Misak-ı Milli sınırları içinde...
5 mac falan bekliyordum zaten...

Professeur
23.Haziran.2009, 01:40
Kararında bir karar, cezayı bir sezon yapıp koca camiaya fatura kesemezsiniz. Hiçbir olay tek taraflı değildir. Burda olaya karışanları savunmuyorum, tesbit edilebiliyor o kişiler verin cezayı onlara, Fenerbahçe Ülker'e belli bir ceza verilir (verildi zaten). Bizler cezalıyken hakemler ve Efesliler sütten çıkmış ak kaşık değil.
Aynen Efes'li oyunculara neden ceza gelmedi anlamadım.Kaya ve Shumpert'den bahsediyorum.Bende 6-7 maç bekliyordum.

Universal
23.Haziran.2009, 01:42
Ne kadar verirlerse versinler farketmez. Koskoca sezonda topladığımız seyirci sayısını, Efes maçındaki seyirci sayısına bile eşit değildi. Zaten seyircili olsada boş tribünlerde oynanıyordu. Bu maçlarda Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı oynamassak sorun olmaz.

Bazılarıda cezaya az felan diyorlarda, kendi geçmişlerine baksınlar. Aynılarıda bizim başımıza başka stadlarda geldi. Daha bir kaç yıl önce bayan basketçilerimiz dayak yemişti...

http://img15.imageshack.us/img15/3647/kranalbayrak.jpg

Futbol seyircisi basketbol seyircisi olarak geldiği sürece farketmez. Zaten cezayı gerçekten basketbol seyircisi aldı. Bunu yapanlar değil.

uAburak89
23.Haziran.2009, 01:46
Provakatörlük yapıyorsun, bilmem farkında mısın ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Antudan al gel resmi, koy buraya. Bari linki değiştirseydin.. :0:

fthz
23.Haziran.2009, 02:03
Bunun nesi provakatörlük? Hangi açıdan bakarsan değişik görürsün ama senin baktığın açı iyi açı değil :) zaten futbolumuzda olsun basketbolumuzda sporumuzda olsun ufak bir şey olsun hemen ilk olumsuz açıdan bakılır ve bu bence çok büyük yanlış.

uAburak89
23.Haziran.2009, 02:11
Oraya o resmi koymak mıdır doğru açıdan bakmak ? Burada kim savunmuş ki eskiden olanları ? Her seferinde ama bize de bu oldu diyerek sidik yarıştırmaktır mı mantıklı olan ? Yoksa babayiğit gibi çıkmış az bile verdiler diyebilmek midir ? Başka konuya da yazdım bunu, yönetci olabilmenin ve yönetici kalabilmenin farkı bu olsa gerek..

O resim antudan alınan bir resim, oradaki yorumları görseniz %90'ı içler acısı. O zihniyetin burada olması doğru değil, onu buraya taşımak bence yanlış.

Universal
23.Haziran.2009, 02:12
İyi o zaman Efes maçından sonra Antu'ya yazdıklarımada baksaydın...

Provakatörlük yapıyorsun, bilmem farkında mısın ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Antudan al gel resmi, koy buraya. Bari linki değiştirseydin.. :0:

Bu olay Beşiktaş ile oynanan maçtan sonra oldu. Şimdi bunun neresi provakatörlük? Ayrıca bu resmin antu'dan alındığını nerden biliyorsun? Koyduğum resimde antu linkide yok. :s7:

uAburak89
23.Haziran.2009, 02:14
Beşiktaşla, Galatasarayla ne alakası var ? Takım adı zikretmedim ben. Eskiyi buraya koymak, onu açmak yanlış dedim. Orada o bayanlara yapılan doğru falan da demedim.

http://forum2007.antu.com/KonuOkuZiyaretci.aspx?gID=4&fID=10&kID=5510&sayfa=4

Buradan biliyorum.. ;)

Universal
23.Haziran.2009, 02:18
Beşiktaşla, Galatasarayla ne alakası var ? Takım adı zikretmedim ben. Eskiyi buraya koymak, onu açmak yanlış dedim. Orada o bayanlara yapılan doğru falan da demedim.

http://forum2007.antu.com/KonuOkuZiyaretci.aspx?gID=4&fID=10&kID=5510&sayfa=4

Buradan biliyorum.. ;)

Ben cezanın az olduğunu mu söyledim? Ne kadar ceza verilse anlamı olmadığını söyledim. Basketbol maçlarına zaten taraftar gitmiyor, ceza versen ne olur ceza vermesen ne olur. Final maçınada iki sezondur(Galatasray ve Beşiktaş maçları hariç) oraya gidenler basketbol seyircisydi ve bu olayları yapanların bu seyircis ile alakası yok. Futbol seyircisi giderse olacağı budur, orada olanlara sorsan %90'ı fast-break'in ne anlama geldiğini bilmezler. Bu yüzden basketbolda böyle bir ceza versen bile maddi olarak kulübü etkilemez. Bunu yapanları spor müsabakalarına almamak gerekir.

Ayrıca ben bu resmi bu konudan almadım, bu konuyu bile ilk defa görüyorum. :)

uAburak89
23.Haziran.2009, 02:22
Konudan saptırma yaptığından bahsediyorum. Sonuçta bu bambaşka bir konu. Bir türlü anlatamadım kendimi.

Ayrıca... Pek inandırıcı değil resim konusu, linkin aynı olması, zamanlar falan.. Neyse kimin doğru kim yanlış bilmek haddimize değil, öyle diyorsan öyle olsun.

barahir
23.Haziran.2009, 02:23
Biraz az olmuş ama önceki yıllarda verilmeyen cezalara bakarsak federasyon yerinde bi karar vermiş gibi !

fthz
23.Haziran.2009, 02:27
Oraya o resmi koymak mıdır doğru açıdan bakmak ? Burada kim savunmuş ki eskiden olanları ? Her seferinde ama bize de bu oldu diyerek sidik yarıştırmaktır mı mantıklı olan ? Yoksa babayiğit gibi çıkmış az bile verdiler diyebilmek midir ? Başka konuya da yazdım bunu, yönetci olabilmenin ve yönetici kalabilmenin farkı bu olsa gerek..

Bak şimdide farklı açıdan baktın :icon_cry: tabi resmi koyan arkadaşıda savunduğum yok (sadece provakatörlük yapayım diye koyduğunu aklıma getirmek istemedim daha ılımlı yaklaşmak istedim), kimsenin ne düşündüğünü bilemem ama ben geçmişte olan olaylardan dolayı haksızlık yapılıyorda demiyorum. Suçlular cezalarını alacaklar ancak günümüzde heleki basketbolda olayları görüntülemek kolay, nokta atışı yapsınlar olaylara karışanlar tesbit edilsin cezası verilsin. Tabiki Fenerbahçe Ülker'de bir ceza alacak..

uAburak89
23.Haziran.2009, 02:32
Bu konuda haklısın, olaylar başlatan birisi vardı. Kendisinin neredeyse iki katı olan basketbolculara saldıran. Trajikomik görüntüler veren şahıs. Ona komik bir para cezası bırakıp seneye yine oralarda olmasını sağlamak yerine, ömür boyu salonlardan men edebilecek bir düzenimiz olsa keşke. Son yıllarda çıktı bu basketbol maçlarında olaylar falan, daha öncesinde hiç hatırlamıyorum. O maçlara giden bir çok insan aslında basketbol bilgisi pek fazla olmayan ve tamamen takımını desteklemek için giden insanlar. İçkinin falan da etkisi oluyor tabii taşkınlıklarda, kontrol mekanizması biraz gelişmiş olay böyle çirkin şeyler asla olmaz.

fthz
23.Haziran.2009, 02:44
Futbol tribünlerinin o taşkın insanlarınıda farkında olmadan basketbol tribünlerine çektik, bu sadece 3 büyüklere has bir şey. İşi basketbol seyrinden çıkartıp ölüm kalım sebebi ilan ediyor bazı şahıslar ve gruplar. Basketbol seyircisini her zaman farklı görmüşümdür futboldan, zevk için seyredilen en güzel spordur basketbol ya ama zevkten spordan çıkardılar :/

O şahısın yaptıklarına hiçbir anlam katamıyorum bugünde, bir tek para vaad edebilirsinki bir insan onları yapsın ya da dediğin gibi içkiye yenik düşmüş olması gerekli.

Bizim güçlü bir federasyona ve ondanda güçlü yasaya ihtiyacımız var, inşAllah bir daha böyle olaylar yaşanmaz temenninden başka yapabileceğimiz bir şey yok galiba :/

Fernando Gago
23.Haziran.2009, 02:46
Keşke daha ağır ibretlik bir ceza çıksaydı Gerçekten rezalet şeylerdi . . .

Clayman
23.Haziran.2009, 03:00
Bazılarıda cezaya az felan diyorlarda, kendi geçmişlerine baksınlar. Aynılarıda bizim başımıza başka stadlarda geldi. Daha bir kaç yıl önce bayan basketçilerimiz dayak yemişti...
Bayan basketçilerinizin başına stadda gelmez bu olaylar salonda gelir. Çünkü basketbol salonda oynanır. Bilmiyosan söyliyim dedim:);;)

Universal
23.Haziran.2009, 03:14
Konudan saptırma yaptığından bahsediyorum. Sonuçta bu bambaşka bir konu. Bir türlü anlatamadım kendimi.

Ayrıca... Pek inandırıcı değil resim konusu, linkin aynı olması, zamanlar falan.. Neyse kimin doğru kim yanlış bilmek haddimize değil, öyle diyorsan öyle olsun.

Aynı resmi iki farklı konuda, aynı linkten kullanmışlar. Doğaldır. ;)

Bayan basketçilerinizin başına stadda gelmez bu olaylar salonda gelir. Çünkü basketbol salonda oynanır. Bilmiyosan söyliyim dedim:);;)

Merak etme, ben daha 8-9 yaşımda oynamaya başladım basketbolu, neyin nerede oynandığını çok iyi bilirim. Sizin televizyondan izlediğiniz o zaman ki Türk basketbolların yıldızlarından basketbol eğitimi aldım. Sakatlığımdan dolayı bıraktım. ;)

Not: Ben stad derken futboluda kastettim.

MeMo
23.Haziran.2009, 03:18

O resim antudan alınan bir resim, oradaki yorumları görseniz %90'ı içler acısı. O zihniyetin burada olması doğru değil, onu buraya taşımak bence yanlış.

Bu konunu antuyla ne ilgisi var anlamadım?Öyle antu fanatiği falan da değilim her Fenerbahçe savunulduğunda aynı mevzu.Ayrıca burdan o kadar Fenerbahçe taraftarına sallamak kolay olmamalı.

uAburak89
23.Haziran.2009, 03:49
İlk bölümün o site ile alakası yok, alakasını anlatan bir cümle de yok. Birbirinden bağımsız.

Valla senin tabirinle sallamak gayet kolay oluyor, sen açarsan forumunu herkese, oraya millet takımlar ikiye ayrılır Fenerbahçe ve Fenerbahçe düşmanları diye yazarak hayret edici bir şekilde suçsuz olduklarını iddia ederlerse ben de girer, okur, ve senin deyiminle sallarım arkadaş.

Bana göre bu fikir belirtmedir o da ayrı mevzu. Antu, Gfb, uA, çarşı vs vs bu tarz grup ve oluşumların siteleri %80 at gözlüklü insanların bulunduğu ortam zaten. Herkes gaz verip, gaza geliyor. Geriye kalanlarda objektif olunca, rakip takımlı olup, satıcı falan oluveriyorlar birden.

Universal
23.Haziran.2009, 04:04
Fenerbahçe cezayı tabii ki hak etti. Ama inanın bana bu cezanın caydırıcı hiçbir yanı yok. Anlamsız...

İlk bölümün o site ile alakası yok, alakasını anlatan bir cümle de yok. Birbirinden bağımsız.

Valla senin tabirinle sallamak gayet kolay oluyor, sen açarsan forumunu herkese, oraya millet takımlar ikiye ayrılır Fenerbahçe ve Fenerbahçe düşmanları diye yazarak hayret edici bir şekilde suçsuz olduklarını iddia ederlerse ben de girer, okur, ve senin deyiminle sallarım arkadaş.

Bana göre bu fikir belirtmedir o da ayrı mevzu. Antu, Gfb, uA, çarşı vs vs bu tarz grup ve oluşumların siteleri %80 at gözlüklü insanların bulunduğu ortam zaten. Herkes gaz verip, gaza geliyor. Geriye kalanlarda objektif olunca, rakip takımlı olup, satıcı falan oluveriyorlar birden.

Başıma gelen bişey, forumun en sevilmeyen adamıyım. :icon_biggrin: Herneyse konu dağılmasın.

onur1390
23.Haziran.2009, 14:22
az bile vermisler

Clayman
23.Haziran.2009, 14:38
Not: Ben stad derken futboluda kastettim.
Bunu demen bile senin amacının konuyu saptırmak olduğunun göstergesidir. Biz burada basketbol salonlarına holiganların ve basketboldan anlamayan futbol seyircilerinin girmesinden, salonlarda çıkan olaylardan bahsediyoruz. Sen ise olayı futbol tribünlerine çekmeye çalışıp olayı farklı boyuta taşıma amacı içindesin ki bu yaptığında tahrik ve olay çıkarmaktan başka bişey değildir. Herkes burda Fenerbahçe Ülker'e verilen cezayı ve sahaya atlayıp kendisinden kat kat iri adamları dövme girişiminde bulunan komik(!) vatandaşı konuşuyor, sense bu tip olayların tuttuğun takımın oyuncularının da başına futbol sahalarında geldiğini söylüyorsun. Afedersin ama futbolun şu anki konumuzla alakası nedir ? Ha yok demiyorum. Sebebini de 2. cümlemde söyledim. Eğer konu futbol sahalarındaki olaylara gelirse tamamen amacın dışına çıkmış olur bu konu;;)

Universal
23.Haziran.2009, 15:06
Bunu demen bile senin amacının konuyu saptırmak olduğunun göstergesidir. Biz burada basketbol salonlarına holiganların ve basketboldan anlamayan futbol seyircilerinin girmesinden, salonlarda çıkan olaylardan bahsediyoruz. Sen ise olayı futbol tribünlerine çekmeye çalışıp olayı farklı boyuta taşıma amacı içindesin ki bu yaptığında tahrik ve olay çıkarmaktan başka bişey değildir. Herkes burda Fenerbahçe Ülker'e verilen cezayı ve sahaya atlayıp kendisinden kat kat iri adamları dövme girişiminde bulunan komik(!) vatandaşı konuşuyor, sense bu tip olayların tuttuğun takımın oyuncularının da başına futbol sahalarında geldiğini söylüyorsun. Afedersin ama futbolun şu anki konumuzla alakası nedir ? Ha yok demiyorum. Sebebini de 2. cümlemde söyledim. Eğer konu futbol sahalarındaki olaylara gelirse tamamen amacın dışına çıkmış olur bu konu;;)

Benim anlatmak istediğim spor müsabakalarında olan olayların unutulmaması. Bunu ilk yapan bizmiş gibi gösterilmesi. Daha öncede başka sporlarda da oldu ama bundan daha fazla cezada verilmedi. Zaten ben cezaya karşı değilim. Elbette alacağız. Ama bu cezayı basketbol seyircisi aldı, holiganlar değil. Onlar sadece ligde üç-dört maça gelen adamlardı. Onlarda hangileridir bellidir.

EreN
23.Haziran.2009, 15:21
Ya vallahi şu fenerbahçenin ceza konuşarında belli gatalasaraylı arkadaşların abartı yorumlarına kızıyorum. Verilen ceza bence gayet uygun yerinde bir ceza. Zaten en büyük ceza prestij kaybı oldu kulüp adına. Batuhan'ın eklediği resmin amacı aa bu ceza ne böyle fenere kıyak yapmışlar gibi enfes yorumlar yapılmasın diyeydi ama yine de geldi öyle yorumlar. Bu yaşananlar çok çirkin şeyler. Ama dikkatinizi çekerim burdaki her fenerbahçeli kardeşim cezayı az bulurken benzer ceza konularında sizler ciddi ciddi haksız bile olsanız doktor bu ne!? triplerine giriyorsunuz. Genellemeleri sevmem ama yaptım bu sefer... Yorumları yazarken biraz daha dikkatli olalım artık. Çünkü ben ciddi anlamda Fenerbahçe'li arkadaşların alttan aldıkları halde tahrik edildiğini düşünmeye başladım.

farfarforfor
23.Haziran.2009, 22:02
bu kadar seviyeli ve heyecan dolu bu spor dalımızı ne hale getirdiler çok yazık bence fenerbahce spor klübü bu para cezasını haketmiş asıl verilen cezayı ise gerçek basketball severler olmuştur yazık ki böyle 3-5 çapulcu gelip sporun içine ediyorlar daha iyi bilinçlenmek lazım ve dah uynaık davranmak lazım olaylar için bir daha ki seonda böyle bi olayla karşılaşmayız ne futbolda nede basketball da