PDA

View Full Version : En çok taraftar Galatasaray'da

Onurap
26.Haziran.2009, 17:26
Bilyoner.com, 1 milyon üyesini kapsayan bir araştırmayla “Türkiye’nin Taraftar Haritası”nı çizdi.

Türkiye’nin 81 ilinde hangi takım taraftarlarının çoğunlukta olduğunu gösteren araştırmaya göre, 5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da en çok taraftarı olan takım Fenerbahçe iken; İzmir, Bursa ve Adana’da ise Galatasaray taraftarı çoğunlukta. Türkiye genelinde ise taraftarların %35’i Galatasaray, %33’ü Fenerbahçe, %20’si de Beşiktaş taraftarı.

Trabzon’daki Trabzonspor taraftarı oranının %72 olduğunu ortaya koyan araştırmada, 4 büyük takım dışında araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar ise Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu.

Bilyoner.com’un Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre, 51 ilde Galatasaray, 29 ilde Fenerbahçe, 1 ilde ise Trabzonspor taraftarı çoğunlukta.

1 milyon kişiyi kapsayan araştırma, Türkiye’nin hangi ilinde hangi takım taraftarının çoğunlukta olduğunu ortaya koyarken, ilginç rakamlara da işaret ediyor. Araştırmaya göre Türkiye genelinde Galatasaray taraftarının oranı %35 iken, Fenerbahçe’de bu oran %33. İki takımı %20’yle Beşiktaş ve %4’le Trabzonspor taraftarı izliyor. Diğer takımların toplam oranı ise %8’e karşılık geliyor.

5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da Fenerbahçe taraftarı çoğunluktayken; İzmir, Bursa ve Adana’da Galatasaray taraftarı sayısının daha fazla olduğu görülüyor:

İstanbul: %36 FB - %34 GS - %21 BJK
Ankara: %34 FB - %33 GS - %22 BJK
İzmir: %37 GS - %32 FB - %18 BJK
Bursa: %34 GS - %28 FB - %20 BJK
Adana: %39 GS - %24 FB - %20 BJK

Araştırmadaki en yüksek yüzde ise Trabzon iline ait. Araştırma verileri, Trabzon’da Trabzonspor taraftarının %72 gibi yüksek bir oranda çoğunlukta olduğunu gösteriyor. Karadeniz Fırtınası’nın ardından %10’la GS ve %7’yle FB geliyor.

81 ilin büyük çoğunluğunda, birincilliğin GS ve FB arasında el değiştirdiği, BJK’nin üçüncü sıradaki yerinin ise birkaç il dışında değişmediği görülüyor. Türkiye genelinde hiçbir ilde “En çok taraftarı olan 1. veya 2. kulüp” unvanını ele geçiremeyen Kara Kartal taraftarının en çok olduğu il ise %25’le Balıkesir.

Bilyoner.com’un araştırması, taraftarların kendi şehirlerinin takımlarına olan ilgisini ortaya koyarak en fanatik illeri de belirledi. 4 büyük takım dışında, araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu. Diyarbakır’da GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan üçüncü takım %17’yle bu yıl tekrar Turkcell Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor olurken, Eskişehir’de Eskişehirspor %27’yle Galatasaray’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Uzun yıllardır Süper Lig hasreti çeken Malatya’da ise Malatyaspor yüzde 23’le GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan takım olarak dikkat çekti. Sivas da en fanatik illerden biri olarak araştırmadaki yerini aldı. Sivas’taki taraftar dağılımı şöyle şekillendi: %29 FB - %28 GS - %26 Sivasspor.

İŞTE TÜRKİYE'NİN TARAFTAR HARİTASI

http://www.hurriyet.com.tr/_np/0201/8280201.gif

Kaynak : Hürriyet.

bugra 1905
26.Haziran.2009, 17:31
Bu Çok Normal Türkiyede En Fazla Taraftarın Galatasarayda Olduğu Bir Gerçek...

TuNdRaLoWeR
26.Haziran.2009, 17:33
Önemli olan ne kadar taraftar olduğu değil; taraftarın ne kadar bağlı olduğudur.Galatasaray taraftarına sözüm yok ama taraftar sayısının baz alınması pek doğru değil diye düşünüyorum.Zaten Galatasaray'ın taraftar kitlesi UEFA ve Süper Kupa döneminden sonra hızla arttı.

500 taraftarın olur 400'ü boştur, takımına sahip çıkmayan "sözde" taraftardır; 200 taraftarın olur, 150 tanesi takımını her daim destekleyen vefâkar taraftarlar kategorisine koyabileceğimiz taraftardır..Arada ki fark budur.Her daim 200'de 150'lik örnekte ki taraftar grubunu tercih etmişimidir.

Clayman
26.Haziran.2009, 17:34
Her ne kadar Fenerbahçe'li arkadaşlar bunu kabul etmese de Türkiye'de en çok taraftarı olan takım Galatasaray. Bu bir kez daha kanıtlandı...

barahir
26.Haziran.2009, 17:35
%35 GS, %33 FB, hata payı da olduğunu düşünürsek hemen hemen eşit bi sonuç çıkıyo ortaya, tabii tam tersi de olabilir..

MeMo
26.Haziran.2009, 17:37
Önemli olan ne kadar taraftar olduğu değil; taraftarın ne kadar bağlı olduğudur.Galatasaray taraftarına sözüm yok ama taraftar sayısının baz alınması pek doğru değil diye düşünüyorum.Zaten Galatasaray'ın taraftar kitlesi UEFA ve Süper Kupa döneminden sonra hızla arttı.

500 taraftarın olur 400'ü boştur, takımına sahip çıkmayan "sözde" taraftardır; 200 taraftarın olur, 150 tanesi takımını her daim destekleyen vefâkar taraftarlar kategorisine koyabileceğimiz taraftardır..Arada ki fark budur.Her daim 200'de 150'lik örnekte ki taraftar grubunu tercih etmişimidir.

Katılıyorum gerçek anlamda taraftar(takımına her türlü destek veren) sayısı bu yönde değildir diye düşünüyorum.

nerazzuri
26.Haziran.2009, 17:40
e yani be hocam?

Oghuse
26.Haziran.2009, 17:42
Katılıyorum gerçek anlamda taraftar(takımına her türlü destek veren) sayısı bu yönde değildir diye düşünüyorum.

Kesinlikle bu konuda Fenerbahçe taraftarlarını kutlamak lazım gerek forma olsun gerek kombine olsun bu konuda çok iyiler.

Önemli olan bencede taraftarın sayısından çok kaçının takımına katkı sağladığıdır.

MaTRaKaN
26.Haziran.2009, 17:44
Bizim şehir Galatasaray'lı çıktı :D

BeeTLeJuiCe
26.Haziran.2009, 17:49
Nüfus sayımlarında Hangi Takımı tutuyorsunuz şekilnde birşey eklenmedikçe kesinlik kazanmayacak bir konu. :)

1 Milyon Kişi arasında yapılmış. 3 Milyon kişi arasında yapsalar belkide Elmadağspor en çok taraftara sahip çıkacak.

Kanıtlanan birşey yok ayrıca. :) Birde sayı değil işlevi önemli diyorum. :)

Hugo
26.Haziran.2009, 17:53
Bir önceki mesajda çok mantıklı bir çözüm önerisi var. Nüfus sayımında hallolsun her şey :)

Ayrıca ilk mesajdaki harita da sanki seçim sonuçları gibi olmuş.

Bir de şunu söyleyeyim Galatasaray'ın yakın zamanda sayılacak bir başarısı var. O zaman 8-10 yaşlarındaki çocuklar bu başarılardan etkilenip Galatasaraylı olmuş olabilirler. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe bir Avrupa kupası alırsa 8-10 sene sonra onalrın taraftarı en yüksek çıkacaktır bana göre.

bursa_mc
26.Haziran.2009, 17:59
Bursa'da çok Galatasaray'lı diyor ben niye göremiorum o Galatasaraylıları.

JunkChorn
26.Haziran.2009, 18:01
Bir önceki mesajda çok mantıklı bir çözüm önerisi var. Nüfus sayımında hallolsun her şey :)

Ayrıca ilk mesajdaki harita da sanki seçim sonuçları gibi olmuş.

Bir de şunu söyleyeyim Galatasaray'ın yakın zamanda sayılacak bir başarısı var. O zaman 8-10 yaşlarındaki çocuklar bu başarılardan etkilenip Galatasaraylı olmuş olabilirler. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe bir Avrupa kupası alırsa 8-10 sene sonra onalrın taraftarı en yüksek çıkacaktır bana göre.

Bir önceki mesajda olanı herkes söylüyor, yeni değil ki :)
1 milyon kişide yapılması çok önemlidir. Ama asla yeterli değildir.
Bugün Fenerbahçe ve Galatasaray 20 milyon gibi bir kitleden bahsederken %5'ine göre ölçüp karar ermek; sonrasında da kabul edin şudur budur saçmalıktır.

Ama, bana kalırsa son Uefa dönemi Galatasaray'ı öne atmıştır.

Crocodile1963
26.Haziran.2009, 18:03
Net başında yapılmış bir anket geçenlerde Ajansspor'da da böyle bir haber vardı. Bursaspor taraftarı 5. sıradaydı. Gerçekçi bir anket olmadığı sanki Diyarbakırspor'dan belirli. . .

anilton
26.Haziran.2009, 18:10
Bilyoner.com, 1 milyon üyesini kapsayan bir araştırmayla “Türkiye’nin Taraftar Haritası”nı çizdi.

Türkiye'nin nüfsunun yarısının,yarısının,yarısının,yarısının,yarısının baz alındığı bir ankete göre tartışmak,konuşmak ne kadar mantıklı?

Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama...

Aması belli zaten...:)

I3esiktas
26.Haziran.2009, 18:12
Üstteki yazılanların aynısına son cümlesine kadar katılıyorum. Gerçek taraftar sayı ile belli olmaz kalitesi ile belli olur. Gerek Lisanslı ürünleri ile Gerek Takımını Maçlarda Yalnız bırakmaması vsvs..

JunkChorn
26.Haziran.2009, 18:12
Ayrıca, ben Beşiktaş'ın taraftar kitlesinin %20 olduğuna inanmıyorum.

PesimiSTyLa
26.Haziran.2009, 18:22
Her yapılan ankette Galatasaray cıkıyor, her anket sonucunda kesin sonuç bu degil deniliyor. Sayıca en fazla Galatasaray taraftarı oldugu bilinen bir gercek. 70 milyona tek tek soramazsın ki hangi takımlısın diye.

uAburak89
26.Haziran.2009, 18:28
Bunun bir önemi yok ki. Hiçbir getirisi yok çünkü, bence hemen hemen eşittir GS - FB taraftar sayısı. Uefa ve Süper kupanın etkisi ile biraz fazla olabilir belki bizim. Ama gerçekten çok boş anket bu.

Ayrıca bursa_mc, göremezsin. Çünkü holiganlık zihniyeti yüzünden insanlar tedirgin oluyor. Bursa da Gs store açtırmayız, fenerium açılmaz, yakarız, yıkarız tarzı düşüncüler yüzünden göremiyorsundur. Daha doğrusu, görmek istemediğiniz için, göremiyorsunuz.

Fietra 10
26.Haziran.2009, 18:29
Atıyorum Bilyoner'e 20.000 kişi üye Trabzon'dan.. bunlar üzerinden çıkan %70 'lik oran ne kadar dogrudur..Unutulmamalı asıl oylamaya katılmayan yüzde sıralamyı çok daha net belirler ve bir o kadarda etkiler..kaldıki Trabzon'da Fb,Gs ve Bjk'nin %10'u bulması bir hayaldir..Şehirde 1 ay yaşayan herkes bu kanıya varabilir..

JunkChorn
26.Haziran.2009, 18:29
Her yapılan ankette Galatasaray cıkıyor, her anket sonucunda kesin sonuç bu degil deniliyor. Sayıca en fazla Galatasaray taraftarı oldugu bilinen bir gercek. 70 milyona tek tek soramazsın ki hangi takımlısın diye.

:) Hangisi gerçek yahu? Bırakın böyle politik işleri. Çok olunca ne oluyor? Bence de Galatasaray taraftarı daha fazla, ama bu sana veya takıma ne kazandırıyor? Çıkıp da 35bin kişilik stadın 30bini kombine olmuyorsa ne anlamı var arkadaşım?

Her yapılan ankette Galatasaray çıksa ne olur ayrıca? Bana tutup da 70 milyon yapmadığın sürece bunun hiç anlamı yok. Ben ederim; ediyorum da ama başkası etmiyor, gayet de normal. O yüzden 'gerçek' diye dayatmacı bir üsluba hiç gerek yok.

70 milyona tek tek soracaksın. Tabii merak ediyorsan. Koyarsın nufüs sayımına, 2012'de yapılacak olan bilgisayarlı sayımda her şey ortaya çıkar :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Bunun bir önemi yok ki. Hiçbir getirisi yok çünkü, bence hemen hemen eşittir GS - FB taraftar sayısı. Uefa ve Süper kupanın etkisi ile biraz fazla olabilir belki bizim. Ama gerçekten çok boş anket bu.

Ayrıca bursa_mc, göremezsin. Çünkü holiganlık zihniyeti yüzünden insanlar tedirgin oluyor. Bursa da Gs store açtırmayız, fenerium açılmaz, yakarız, yıkarız tarzı düşüncüler yüzünden göremiyorsundur. Daha doğrusu, görmek istemediğiniz için, göremiyorsunuz.

Bursa konusuna sonuna kadar katılıyorum. Eline sağlık.

PesimiSTyLa
26.Haziran.2009, 18:31
Hiçbirsey kazandırmıyor arkadasım. Sadece yanında bir arkadasın "30 milyon x taraftarı" dedigin zaman "Hadi len ordan" diyip lafı yapıştırıyorsun o kadar. Yoksa 1-2 milyon eksik olmuş, fazla olmuş bi önemi yok elbette.

JunkChorn
26.Haziran.2009, 18:34
Hiçbirsey kazandırmıyor arkadasım. Sadece yanında bir arkadasın "30 milyon x taraftarı" dedigin zaman "Hadi len ordan" diyip lafı yapıştırıyorsun o kadar. Yoksa 1-2 milyon eksik olmuş, fazla olmuş bi önemi yok elbette.

:) Hala işi resmi bir olmayan bir şeye göre veriyorsun bu garip oluyor. Ben diyorum ki herkesin görüşü kendinedir; tıpkı senin hadi len ordan dediğin gibi. Sadece Ankara'ın bir ilçesinde 1 milyon insan var yahu! Böyle saçma bir işi tutup da delil olarak kullanmamalı. Nasıl sorunlu bir insan çıkıp da 30 milyon sayısını ortaya atıyorsa, ona verilecek cevap da saçmadır.

uAburak89
26.Haziran.2009, 18:35
Nüfüs sayımına da kulp takılır merak etmeyin. xD Bu çok basit yahu, diyelim sayım oldu Fenerbahçe birinci çıktı, o zaman diğer takım taraftarları sayılmayan insanlarda var diyebilir. Hata olmuştur deyip de işin içinden çıkabilirsin. Hem gerçekten taraftar var, taraftar var yani. Oturup evinden herşeyi takip eden, bir kuruş katkı sağlamayan taraftar da var, neredeyse bütün parasını verecek olan taraftar da var, maça gidip çekirdek çitleyeni de var. Türkiye'de yeteri kadar kaliteli taraftar var mı ? Bence yok. Olsaydı eğer, İngiltere, İspanya ve İtalya ligleri ile aramızda bu kadar uçurum olmazdı.

barahir
26.Haziran.2009, 18:39
Ama bu ekonomik yapıda İspanya, İngiltere ve Almanya'daki kadar katkıyı kesinlikle sağlayamayız maalesef..

JunkChorn
26.Haziran.2009, 18:42
Nüfüs sayımına da kulp takılır merak etmeyin. xD Bu çok basit yahu, diyelim sayım oldu Fenerbahçe birinci çıktı, o zaman diğer takım taraftarları sayılmayan insanlarda var diyebilir. Hata olmuştur deyip de işin içinden çıkabilirsin. Hem gerçekten taraftar var, taraftar var yani. Oturup evinden herşeyi takip eden, bir kuruş katkı sağlamayan taraftar da var, neredeyse bütün parasını verecek olan taraftar da var, maça gidip çekirdek çitleyeni de var. Türkiye'de yeteri kadar kaliteli taraftar var mı ? Bence yok. Olsaydı eğer, İngiltere, İspanya ve İtalya ligleri ile aramızda bu kadar uçurum olmazdı.

Uçurumu bırak önde bile olabilirdik! Bugün 30 milyon taraftarı olduğunu iddaa eden bir kulüp başkanı kafayı yemiştir! Sadece %10'u katkı yapsa 3milyon taraftar ediyor. Bu kulüp her yıl bir tane Kaka alır! :)

uAburak89
26.Haziran.2009, 18:58
Bu taraftar meselesinde ilginç bir şey daha var, anketlerin etkisi ile biz Galatasaraylılar en çok bizim taraftarı olan kulüp biziz diyerek övünüyoruz. Fenerbahçeliler bu iş desteğe bakar, en çok ürünü biz alıyoruz, kombinelere hücum ediyoruz diyorlar. Beşiktaşlılar önemli olan ruhdur, en iyi tribün bizde diyorlar. Herkesin kendine göre bir nedeni var.

Enterokinaz
26.Haziran.2009, 19:07
Türkiye'nin nüfsunun yarısının,yarısının,yarısının,yarısının,yarısının baz alındığı bir ankete göre tartışmak,konuşmak ne kadar mantıklı?

belli değil. neymiş aması ?

BeeTLeJuiCe
26.Haziran.2009, 19:12
belli değil. neymiş aması ?

canın mı sıkılıyor?
Aması ne anladıysan o...

Enterokinaz
26.Haziran.2009, 19:16
gerçekten anlamadım. :)

anlatacak mısınız yoksa tartışacak mıyız ?

BeeTLeJuiCe
26.Haziran.2009, 19:18
Önemli olan sayı değil, işlevi.

Enterokinaz
26.Haziran.2009, 19:24
o konuya bende katılıyorum. önemli olan taraftarın ne yaptığıdır, evinde oturup maç özetlerini izlemekle sadece seyirci olunur.

maddi destek olayında fenerbahçe taraftarı önde görünüyor, çünkü kulüp taraftarı nasıl etkileyeceğini biliyor. o konuda hemfikiriz sanırım.

diğer açıdan yaklaşırsak, tribün desteği olarak galatasaray'ın açık ara önde olduğuna inanıyordum. fakat ligde son haftalarda olanlardan sonra şüphe ile yaklaşmaya başladım. bizim taraftar profilimiz bu değildi çünkü. bordeaux maçında bayrak şov yapan, leverkusen maçında avrupa'ya adını tekrar hatırlatan koreografiyi gerçekleştiren, barca maçındaki efsane 3'lüyle tüm taraftarı coşturan ve daha niceleri.

zaman herşeyi gösterecek. taraftar sayısı çok da önemli değil, evet. :)

Redrum
26.Haziran.2009, 19:35

Özür dileyerek bir şey sormak istiyorum;
burada kimse, en çok taraftar GS'de dolayısıyla en iyi takım Galatasaray, yada bu tip bir önermede bulunmadı. Sadece bir tespitte bulundu. Burada konuyu nereye çekmeye çalıştığını merak ettim?

Universal
26.Haziran.2009, 20:18
Fenerbahçe, İstanbul takımı. İstanbul'da Fenerbahçe önde olduğuna göre sorun yok. :D Buna ek olarak birde, Fenerbahçe taraftarı Fenerium'dan yaptığı alışveriş ile birinci sırada olduğundan sonra birinci olmasakda olur. Ekonomik olarak takımımıza büyük güç getiriyoruz. :)

Galatasaray'ın önde olduğu doğaldır. UEFA Kupasından sonra özellikle bayanlar Galatasaray'ı tutmaya başladı. Bunda şaşılacak bir durum yok.

Beşiktaş'ın hiçbir şehirde önde olmaması ilginç bir durum.

Trabzon'un da kendi şehrinde lider çıkması gayet doğal. Ama %72 az geldi bana. :)

Onurap
26.Haziran.2009, 20:30

Seçimler olurken sandıkların %7 si bile açılınca kimin kazanacağı büyük ölçüde belli oluyor ve o fark kapanmıyor..Bana kalırsa çok önemli..

Yani kalan 69 mn kişi beşiktaşlı çıkmayacak.. (::)

I3esiktas
26.Haziran.2009, 20:34
Zaten Anıl orda Bütük Türkiye oy kullansa Besiktas 1. Çıkar demiyo Farkındaysan '' Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama ... '' Diyor.

Onurap
26.Haziran.2009, 20:36
Zaten Anıl orda Bütük Türkiye oy kullansa Besiktas 1. Çıkar demiyo Farkındaysan '' Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama ... '' Diyor.

Yok demediğinin farkındayım ben sonucun değişmeyeceğini bu doğrultuda ilerleyeceğini söylemek için örnek verdim..

Yataghan
26.Haziran.2009, 20:44
Dikkate alınmayacak bir anket; Türkiye geneli değil sadece bilyoner.com'un üyeleri arasındaki durumu gösteriyor o kadar.(Bilyoner.com'un Türkiye'nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre)

Ayrıca erenbaba arkadaşın dediği gibi önemli olan çokluk değil kalitedir bağlılıktır.(İlginçtir bir sohbet sırasında Galatasaray ve Beşiktaş başkanları, Fenerbahçe seyircisinin kulübe katkısını övgüyle itiraf etmişlerdi)

Enterokinaz
26.Haziran.2009, 20:52
Dikkate alınmayacak bir anket; Türkiye geneli değil sadece bilyoner.com'un üyeleri arasındaki durumu gösteriyor o kadar.(Bilyoner.com'un Türkiye'nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre)

Ayrıca erenbaba arkadaşın dediği gibi önemli olan çokluk değil kalitedir bağlılıktır.(İlginçtir bir sohbet sırasında Galatasaray ve Beşiktaş başkanları, Fenerbahçe seyircisinin kulübe katkısını övgüyle itiraf etmişlerdi)

katkı ile bağlılık farklı şeydir. fenerbahçe taraftarının kulübüne katkısını kimse inkar etmiyor zaten.

REsist JuvE11
26.Haziran.2009, 21:05
pes doğrusu..sitenin biri kuyuya taş atmıs..siz çıkarmaya çalısıyosunuz

DisCo
26.Haziran.2009, 21:21
Eskiden hatırlarım. En çok taraftar kavgası yapılırdı.

Cevabı kesin yada değil ancak Galatasaray gibi görünüyor;

bu seferde taraftar değil yaptığı katkıya bakmak gerekir deniyor. İlerde Galatasaray taraftarı katkı yapar.

Bu seferde beni Galatasaraylı yapamadılar ya en çok taraftar onlarda olsa ne olur denir. :n:

EreN
26.Haziran.2009, 21:38
İzmir, Manisa ve Bursa'da kesinlikle eminim ki Fenerbahçe taraftarı daha çok. Bizzat aylarca gördüğüm kaldığım tonlarca insan tanıdığım iller istanbul dışında. Ayrıca Beşiktaş taraftarı Çanakkale ve Balıkesirde Galatasaraydan daha çok.

Ayrıca Doğu illerindeki Fenerbahçeli sayısı beni şaşırttı. Özellikle sınır bölgeler.

Cengo
27.Haziran.2009, 02:25
Gerçekçilik ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor, Facebook'ta yapılan anketlerden farklı bir şey değil.Tartışmak bile abesle iştigal..

Enterokinaz
27.Haziran.2009, 02:28
kesinlikle inanmak yersiz. 1.000.000 kişiyi kapsayan bir anketi tüm ülkeye mal edemez kimse. o yüzden kimse kendinden emin konuşmasın. (::)

vandal59
27.Haziran.2009, 02:41
Bence doğrudur bu istatislikler ama Beşiktaş taraftarı takımına en çok sahip çıkan ve hermaç inönüy dolduran tek taraftır.

Sami yen 25 .000 kişilik olmasına rağmen derbiler dışında hep büyük boşluklar oluyor.

Saraçoğlunu zaten söylemeye gerek yok. Derbi olmadıgı sürece kesinlikle dolmuyor.(CL maçında doluyor)

Ama İnönü her maç dolu.

Bunu kabul etmek gerekir. Bu yüzden ben sayının pek önemli oldugunu düşünmüyorum.

Önemli olan çokluk dğeil , işlev bence.

TuNdRaLoWeR
27.Haziran.2009, 02:44
Özür dileyerek bir şey sormak istiyorum;
burada kimse, en çok taraftar GS'de dolayısıyla en iyi takım Galatasaray, yada bu tip bir önermede bulunmadı. Sadece bir tespitte bulundu. Burada konuyu nereye çekmeye çalıştığını merak ettim?
Konuyu bir yere çekmeye çalışmıyorum.Sadece örneklemeler yaparak objektif ve mantıklı bir yorum yapmaya çalıştım.Görmek istediğini gördüğün için yanlış anlamış olabilirsin bilemiyorum..

Addolorato
27.Haziran.2009, 02:51
Galatasaray'ın önde olduğu doğaldır. UEFA Kupasından sonra özellikle bayanlar Galatasaray'ı tutmaya başladı. Bunda şaşılacak bir durum yok.

Bilyoner.com'a bayanlar üye zaten (:

Cengo
27.Haziran.2009, 02:55
kesinlikle inanmak yersiz. 1.000.000 kişiyi kapsayan bir anketi tüm ülkeye mal edemez kimse. o yüzden kimse kendinden emin konuşmasın. (::)

kumarcı sayılarını takamam, kusura bakmayın :)

Enterokinaz
27.Haziran.2009, 02:57

aynı şeyi savunduğumuza göre. :)

Cengo
27.Haziran.2009, 02:58
aynı şeyi savunduğumuza göre. :)

ima sandım, kusura bakma.

Fietra 10
27.Haziran.2009, 03:24

buna benzer bi yorum yapacaktımda şimdi yanlış anlaşılır dedim sustum..çok yaşayasın :icon_lol:

Not:Bende üyeyim Bilyoner'e :schaf:

Varonil
27.Haziran.2009, 03:52
Bağlılık ve katkının farklı şeyler olduğu sorgulanmış fakat ikisi de birbiri ile alakalı bence.Sonuçta o takıma yürekten bağlıysanız,gidersiniz lisanslı ürün,forma alırsınız kulübünüze katkınızı yaparsınız..Laf olsun diye ben X takımını tutuyorum diyen, herhangi bir kimse ne o takımı takip eder,ne maçına gider ne gider lisanslı ürün alır.

Belgorth
27.Haziran.2009, 03:54
üniversitede istatistik okumuş birisi olarak bazı arkadaşların yorumları beni gülümsetti doğrusu. adamlar 1 milyon kişilik bir anket yapmış, size bu sayı az geliyor :) Türkiye 80 milyon desek, her 80 kişiden birisi bu ankete yanıt vermiş demektir, yani her hıncahınç dolu olan bir İETT otobüsünden 2 kişiye bu soruyu soruyorsun. bunu gözünüzde görsel hale getirebilmek için yaptım, şimdi bunu tüm Türkiye'de yaptığınızı düşünün, muazzam bir sayı olduğunu farkedeceksiniz. tabi doğruluğu tartışılır çeşitli nedenlerle orasını ayrı tutarım. mesela 1 milyon kişiye soruyor olman bu 1 milyon kişinin tüm Türkiye'yi doğru yansıttığı anlamına gelmez. diğer yandan ama seçtiğin örnek ne kadar büyükse doğruya da o kadar yaklaşırsın. doğru tarafları var yanlış tarafları var ama değişmez bir gerçek de var ki benim öğrenciliğim zamanında yapılan anketlerde dahil olmak üzere bu tür anketlerin neredeyse %60-70'inde Galatasaray önde çıkıyor.

Enterokinaz
27.Haziran.2009, 04:00
galatasaray taraftarının türkiye'de sayıca en fazla olduğu bilinen bir gerçek fakat bunun illere göre dağılımı bence çokta doğru olmayabilir.

Cengo
27.Haziran.2009, 04:03
Kimseyi kimseye bagladıgım yok , bazı kişiler takıma olan baglılıktan bahsetmişte zor gününde yanında olan felan onlar kendini bilmez bir kaç taraftar canım kimseye mal ettim yok.

En kötü sezonda 35bin ortalamaya oynayan takımdan bahsediyorsunuz.
Hadi neyse artık..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

galatasaray taraftarının türkiye'de sayıca en fazla olduğu bilinen bir gerçek fakat bunun illere göre dağılımı bence çokta doğru olmayabilir.

Neresi gerçek?
Gs araştırma yaptırsın, tabi önde çıkar.Parayı verne onlar.

Fb de üniversite gibi bir kuruma yaptırınca Fenerbahçe çıktı.

Eskiden beri Fenerbahçe'nin en çok sahip taraftara sahip olan kulüp olduğu söylenir.Her daim herkesten duydum, hala duyuyorum.Bilinen gerçek diye bir şey yok, herkes istediği gibi kabul ediyor, tek gerçek bu.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

üniversitede istatistik okumuş birisi olarak bazı arkadaşların yorumları beni gülümsetti doğrusu. adamlar 1 milyon kişilik bir anket yapmış, size bu sayı az geliyor :) Türkiye 80 milyon desek, her 80 kişiden birisi bu ankete yanıt vermiş demektir, yani her hıncahınç dolu olan bir İETT otobüsünden 2 kişiye bu soruyu soruyorsun. bunu gözünüzde görsel hale getirebilmek için yaptım, şimdi bunu tüm Türkiye'de yaptığınızı düşünün, muazzam bir sayı olduğunu farkedeceksiniz. tabi doğruluğu tartışılır çeşitli nedenlerle orasını ayrı tutarım. mesela 1 milyon kişiye soruyor olman bu 1 milyon kişinin tüm Türkiye'yi doğru yansıttığı anlamına gelmez. diğer yandan ama seçtiğin örnek ne kadar büyükse doğruya da o kadar yaklaşırsın. doğru tarafları var yanlış tarafları var ama değişmez bir gerçek de var ki benim öğrenciliğim zamanında yapılan anketlerde dahil olmak üzere bu tür anketlerin neredeyse %60-70'inde Galatasaray önde çıkıyor.

Araştırmanın profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini de bilmeliydiniz.
Kumar oynayanları sayısının hiçbir önemi yok benim için.Sadece bir ölçek kesime hitap eder bu..

vandal59
27.Haziran.2009, 04:13

Ya o sormadıklarının çoğunluğu FBli yada BJKli ise ?

Sınıf tekrarı yaptın mı ?:0:

nekop
27.Haziran.2009, 04:14
Sayım yaparken artık tuttuğunuz takım diye bişey ekleselerde kurtulsak şu gerçeklerle alakası olmayan anketlerden.. :)

Nedvedmania
27.Haziran.2009, 04:17
Sayım yaparken artık tuttuğunuz takım diye bişey ekleselerde kurtulsak şu gerçeklerle alakası olmayan anketlerden.. :)

gerçekle alakası olmayan mı ? neyse :)

Enterokinaz
27.Haziran.2009, 04:18
kimse gerçekçi bulmuyor ama herkes geriliyor bu başlık altında. nasıl bir çelişkiyse bu ? =)

Sekopej
27.Haziran.2009, 04:20
O zaman yaşasın Çemişgezekspor...