View Full Version : birkaç sorum var
juanov
27.Haziran.2009, 07:26
konuyu nereye açacağımı bilemedim ama birkaç sorum var
1-küçük takımlar direk pas mı kısa pas mı oynatılmalı?
2-dar alanda oynadığımızda kanat oyuncusunun orta yerini derinden yapmak doğru mudur?
3-geriye düştüğümüz maçta öne geçmek için neler yapmamız gerekiyor?
sorularım bunlar.şimdiden teşekkürler
MaliKaya
27.Haziran.2009, 12:09
1 - Kucuk takimlarda kabiliyetsiz oyuncular cogunlukta oldugundan kisa pas, dar alanda yaraticilik ozellikleri AZ olarak oynamalisin.
2 - Kanat oyuncusunun orta yerini derin yaparsan oyuncu cizgie inip orta cok az acar. Bu oyuncularina gore degisebilir. Mesela pivot santraforun varsa direkt kilit oyuncu olarak kullanabilmelisin.
3 - Kucuk takimlarda geriye dustugun zaman maci cevirmek cok zordur. Geriye dustugun macta hemen saldirma aksi takdirde farki yersin.
Sadece Pas - Direkt/Uzun, Tempo - Hizli, Yayilma - Genis
seklinde ayarlarsan belki birseyler degisebilir.
muzoadux
03.Temmuz.2009, 23:48
bence küçük takımla direk pas oynanmalı genelde küçük takımlarla oynuyorum bu konuda tecrübeli sayılırım
SAİT71
04.Temmuz.2009, 01:01
ben küçük takımlarda Atak oynuyorum. Bugsaş ile gruptan çıkamadım ama klasmanda lider olarak bank asyaya 3. olarak yükseldim. Küçük takımlar neredeyse işkence. Ama zevkli oluyor.
Şahsen benim taktiğim 4-4-2 atak. Orta sahada göbeğe iki adam koyarım birisine ok ile AMC'ye diğerinide DM'ye yönlendiririm. Bazen oku bırakıp direk adamları o mevkiye koyarım. Kanatlar Atağa yönelik. Defans ve orta açık oyuncuları ok ile bir ileri doğru yönlendiriyorum. Taktik ekranında atağı ayarladığımız çubuğu normalin üzerinde yapıyorum. baya atağa yönlendiriyorum. Yaratıcı oyuncum yok. Hatta DM ve AMC bile yok elimde. o nedenle yaratıcılık neredeyse yok bir iki kademede.. Tempoyu çok hızlı olmamakla birlikte Quick olarak ayarlıyorum. Wide(geniş) alanda oynatıyorum. Takım zorlanarak eziyet ile galip geliyor. Hatta hiç galip gelemeden rekor kırdığımda oldu ama play of oynarak da olsa yükseldim. Resmen ömrümden ömür gitti. Gol yememe rekorum gidince baya sinirlendim.
Geriye düşünce kaybedecek bir şey yok nasıl olsa, hemen orta sahadan AMCye ok ile yönlendirdiğim adamı AMC'ye çekiyorum ve forvete doğru ok çekiyorum. Yine orta sahadan DM'ye ok ile yönlendirdiğim oyuncuyu ise oku geri çekerek orta sahada geri dönen topları ileride toplaması için bırakıyorum. Atak çubuğunu ya takım halinde atağa dönderiyorum yada ona yakın bir seviyeye. Daha sonra Kontratak seçeneğinide işaretliyorum. Gerisi Allah kerim..
Aşk-ı Şehir
04.Temmuz.2009, 04:06
1-küçük takımlar direk pas mı kısa pas mı oynatılmalı?
2-dar alanda oynadığımızda kanat oyuncusunun orta yerini derinden yapmak doğru mudur?
3-geriye düştüğümüz maçta öne geçmek için neler yapmamız gerekiyor?
Sorularınıza teker teker cevap verecek olursak;
1- Büyük ihtimalle oyuncuların "Pas" özelliği düşüktür. Bu yüzden basit oynamaları daha makuldür. Dolayısıyla kısa paslar daha uygun olur. Eğer oyun kuruu kullanacaksanız böyle bir takımda; orta sahanızdaki pas özelliği en iyi olan oyuncuyu Oyun Kurucu (Playmaker) olarak seçmenizi öneririm.
2- Dar alanda oynanıldığı zaman oyun bir bölüme sıkışıyor genelde. Bu bağlamda dar alanda oynandığı zaman kanat oyuncularının orta yerini "Derinden" yaparsanız kanat oyuncularınız aykırı eleman gibi davranır ve bir nevi taktiğin dışına çıkmış olurlar...
3-Bu soru biraz zor bir soru. Öncelikle karşı takımın kontra-atak yapabilmesini engellemelisiniz. Bunun için stoperlerinize ve varsa ön liberonuza çok iş düşüyor. Bu oyuncularınızın geriye düştüğünüz maçlarda sadece duran toplarda ileri çıkmasına izin verin. Eğer bütün takım olarak hücum yaparsanız takım geride inanılmaz açıklar veriyor. Karşı takımında bitirici-hızlı forvetleri varsa fark inanılmaz hale geliyor. Bir diğer önemli husus ise oyun kurucu kullanıp kullanmamanız. Eğer oyun kurucu kullanıyorsanız ve eğer yenik duruma düştüyseniz o andan itibaren oyun kurucunuzu kullanmamaya başlayın benim düşüncem bu yönde. Eğer oyun kurucuyu kullanmaya devam ederseniz oyun kurucunuz topları bencilce harcayabilir. Daha önemlisi bütün toplar oyun kurucuya gideceğinden hücum organizasyonu yavaşlayabilir...
Cevaplarım ve naçizane önerilerim bunlardır.:)