View Full Version : bitiricilik:19 gol:0
sokullu
03.Temmuz.2009, 22:33
ya arkadaş kafayı yiyeceğim bu oyun yüzünden. resmen gıcıklık akıyor oyunda. nasıl oyun yapmışlar. ya da 9.01 mi zor anlamadım. taktik falan zaten hiç tutmuyor. başkasının taktikleri de zevk vermiyor. oyun sonuçta bu. biraz da oynayanın gönlünü hoş eylemeli. oyun zaten gıcık onu geç de ben şeyi anlamadım. bir regen buldum. adam forvet bitiricilik 19, kafa 18, teknik 17 falan süper adam ama gol yok. tık yok adamda. hemen cevap gelebilir şimdi. takıma uyum sağlaması gerek falan. böyle yanıtlar dolaşıyor forumlarda insanı küçümseyen. herkes bilir böyle şeyleri zaten de adam bin tane karşı karşıya pozisyona girdi golü yok. yaa bu 20'lik sistemde 19 süpersonik bir değer. yani hadi 5 karşı karşıya pozisyondan 1'ni gol yapmalı ama yok. valla soğuyorum fm'den. sadece işi çözenler zevk alacaksa biz oynamayalım. tamam bebek işi olmasın ama biraz da zevk versin. eskiden bir kaç oyuncu alırdık ve klasik 4-4-2 ile başarılardan başarılara koşardık. şimdi taktikle uğraş uğraş ama sonuç hüsran. misal ümit karan bitiricilik 14 ama boş geçmiyor. sezonda 15+ golü var.
muzoadux
03.Temmuz.2009, 22:35
Formsuz sa oynatma 5-6 maç sonra koy bakalım ne olacak..
Universal
03.Temmuz.2009, 22:42
Oyuncunun morali bozuktur ve gol atamadığı içinde strese girmiştir. En iyisi oyuncu ile iletişime girip bir kaç hafta dinlendirmek iste, oyuncu kabul ederse tatile çıkar. Bir hafta sonra gelir.
Eğer kabul etmese antremanlara çıkarma, bir kaç maç forma verme. Ondan sonra yedekten oyuna sokarak oynatmaya başla.
Sheriff
04.Temmuz.2009, 04:43
Oyuncunun gol atmasını etkileyen başka özelliklerde vardır. Özellikle Composure, off the ball özellikleri düşükse oyuncu gol atmakta zorlanabilir. Bir ikincisi oyuncu takıma ayak uyduramamış olabilir. Bir diğer faktörde taktiğin oyuncunun özellikleriyle uyumsuz olabilir.
Aşk-ı Şehir
04.Temmuz.2009, 05:02
Oyuncunun morali bozuktur ve gol atamadığı içinde strese girmiştir. En iyisi oyuncu ile iletişime girip bir kaç hafta dinlendirmek iste, oyuncu kabul ederse tatile çıkar. Bir hafta sonra gelir.
Eğer kabul etmese antremanlara çıkarma, bir kaç maç forma verme. Ondan sonra yedekten oyuna sokarak oynatmaya başla.
Oyuncunun gol atmasını etkileyen başka özelliklerde vardır. Özellikle Composure, off the ball özellikleri düşükse oyuncu gol atmakta zorlanabilir. Bir ikincisi oyuncu takıma ayak uyduramamış olabilir. Bir diğer faktörde taktiğin oyuncunun özellikleriyle uyumsuz olabilir.
İki cevapta mantıklı. Hatta bu cevaplarda verilen cevapları toplarsan ve oyuncun ile karşılaştırırsan sorunun nerede olduğunu anlarsın büyük ihtimalle.:)
cris king
04.Temmuz.2009, 16:25
bencede kardeş boşver fazla üstüne gitme eskiden cm serilerinde yıldızların bazı dönemlerde kötü performansları oluordu en az 2 maç forma vermeyince kendilerine geliorlardı bu durum genelde ortasaha oyuncularında işe yarıordu ama forvetlerdede yarayabilir biraz sabır,oyuncuya vazgeçilmez olduğun göstermek ve moralini üst seviyede tutacak şeyler yapmak /kontrat yenileme maaş ykseltme,genç bir oyuncuya ders verdirerek mutlu etmek,onun önerdiği bir elemanı takıma alarak vs./
KaPaLı
04.Temmuz.2009, 16:31
Oyuncu özelliklerinde sadece Finishing yeterli olsaydı Gûiza şu anki profiliyle senede 20-30 gol arası atması gerekiyodu. Ama soğuk kanlılık - Pozisyon alma kötü olduğu için oyunda Gûiza 10 - 15 gol arası birşeyde kalıyoki buda gerçek rakamlarına çok yakın. Yani sadece Finishing özelliğine bakarak oyuncu alınmaz. Mesela Finishing 12 olan adamlar var ama senede 30 golden fazla atıyolar bazen.Çünkü diğer özellikleri çok iyi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Tam ararken geldi önüme (:
http://img12.imageshack.us/img12/7796/kaltak.jpg
Bu oyuncudan yola çıkarsak. Finishing yüksek ama Pozisyon alma - Soğukkanlılık - Sezme özelliklerine bak yerlerde. Senede 15 gol atarsa oynatan öpsünde başına koysun :)
Fietra 10
05.Temmuz.2009, 03:50
Crespo haklı..Yukarıda oyuncu benim oyunumda karşıma çıktı..İlk bakışta profil hoş geliyor göze ama 2 yıl takip ettim..Düşük olan özelliklerde pek bir değişim olmadığı gibi Bosna liginde dahi oynadıgı 2 sezonda 20 golü geçemedi üstelik 36 maç oynadı iki sezonda..Sadece sol tarafa bakmamak aldanmamak lazım yani:)
sokullu
06.Temmuz.2009, 15:57
tamam dediklerinizi biliyorum ve anlıyorum ama benim anlamadığım hiç golünün olmaması. sıfır yani tire. ismail güldüren bile 2 gol attı ligde. adam 20 maça yakın oynadı gol yok. neyse.
3842
06.Temmuz.2009, 16:23
tamam dediklerinizi biliyorum ve anlıyorum ama benim anlamadığım hiç golünün olmaması. sıfır yani tire. ismail güldüren bile 2 gol attı ligde. adam 20 maça yakın oynadı gol yok. neyse.
Aslında bu çok olağan ddışı bir durum değil, gerçek hayatta bunun örnekleri var. Oyunu o kadar kötülemenin bir manası yok. Mesela Baros'da Portsmoutht'ta hiç gol atamamıştı.
qrK3M
28.Temmuz.2009, 04:03
Oyuncu özelliklerinde sadece Finishing yeterli olsaydı Gûiza şu anki profiliyle senede 20-30 gol arası atması gerekiyodu. Ama soğuk kanlılık - Pozisyon alma kötü olduğu için oyunda Gûiza 10 - 15 gol arası birşeyde kalıyoki buda gerçek rakamlarına çok yakın. Yani sadece Finishing özelliğine bakarak oyuncu alınmaz. Mesela Finishing 12 olan adamlar var ama senede 30 golden fazla atıyolar bazen.Çünkü diğer özellikleri çok iyi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu oyuncudan yola çıkarsak. Finishing yüksek ama Pozisyon alma - Soğukkanlılık - Sezme özelliklerine bak yerlerde. Senede 15 gol atarsa oynatan öpsünde başına koysun :)
o değilde adamın adını söylemesi bir hoş oluyor.:0:
Börk
28.Temmuz.2009, 05:55
o değilde adamın adını söylemesi bir hoş oluyor.:0:
Bi alemsin yav nereleri görüyorlar...
Gerçekten Yapılan yorum mantıklı oyuncunun profilini koyarmısın bi
Knightmare
29.Temmuz.2009, 15:27
oyuncunun teknik özellikleri en son bakılması yer bence. önce Zihinsel özellikler gelir,sonra fiziksel özellikler. Teknik özellikleri etkili kullanacağı kafa- fizik yoksa yapacak bişey de yok :) tabi oyuncunun profilini koyarsan daha sağlıklı bişeyler söyleyebiliriz.
boşnak oyuncu benimde dikkatimi çekti :D
mpaker66
30.Temmuz.2009, 19:46
Bencede zihinsel özellikler çok önemli...
S4mp1y0N
31.Temmuz.2009, 18:37
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yorumlarında haklısın da pozisyon alma ile forvetlerin hiç bir alakası yok.
Topsuz alan önemli olan karıştırdın sanırım.
KaPaLı
01.Ağustos.2009, 01:32
Yazdıktan sonra farkettim zaten :)