Log in

View Full Version : Kafama Takılanlar, Birkaç Soru

SamJam
05.Temmuz.2009, 18:10
Arkadaşlar merhabalar,
Fm 2008'de Fenerbahçe'yle oynuyorum ve şu an 2017 - 2018 sezonundayım.Birkaç sorum olacaktı.

1.Diğer büyük takımlarda görüyorum.Bazı oyunculara co-owner teklifi yapıyorlar.Şu ana tek bu seçenek hiçbir zaman bende aktif olmadı.

2.Stat ne kadar büyüyebiliyor? 50500'le başlamıştım sanırım ve şu anda 66000 civarında.Ne zaman stadı büyütelim önerisi yapsam kabul ediyorlar.Bunun sonu var mı? Fm scout'ta en büyük stadın 130000 civarında olduğunu görmüştüm yanılmıyorsam.

3.769 trilyonla dünyanın en zengin 3. kulübüyüm.İstediğim her oyuncuyu alabiliyorum.Dünyadaki en yüksek maaşı (Silva 325 milyardı en son, indirim yaptım biraz) ben veriyorum.Transfer sıkıntım yok.Her yıl şampiyonlar ligi de dahil tüm kupaları kazanıyorum.2 3 yılda bir büyük oyuncuyu takıma kazandırıyorum, geri kalanlar fm scout'dan geliyor.Transfere para harcamıyorum, transfer parası bütünüyle bir sonraki seneye kalıyor. Genelde sözleşmesi biten oyuncuları alıp hemen o sene satıyorum.Tüm bunlara rağmen 90 trilyon verdiğim 27 yaşındaki bir oyuncunun değeri bir sene sonra 15 trilyona kadar düşebiliyor.Fakat benden kat be kat kötü bir takımın (başarıları ve mali durumu göz önüne alındığında) 3 5 yıllık bir oyuncusu 30 40 trilyon değerinde olabiliyor.Benimse en pahalı oyuncum taş çatlasın.17 18 trilyon.Hak mı adalet mi bu?

4.Çözümü belki çok basit ama fm2008'de bir türlü skin değiştiremedim.Oyunu laptopta oynuyorum, setup'tan oyunu kurmamıştım. Şöyleki diğer bilgisayarda program files içerindeki tüm klasörleri kopylayıp laptop'a attım ve oyunun iso'sunu mount edince oyunu kurulum yapmadan çalıştırabilmiş oldum.Bundan mıdır bilemiyorum ama skin'leri gerek belgelerimdeki uygun yere gerekse kopyalamış olduğun fm dizinindeki uygun yere koyduğum halde ve cache denen dosyayı da silmeme rağmen skinler gözükmüyor.

5.Mevkisi sadece wbl olan 19 yaşındaki bir Türk oyuncuya antremanlarda dl çalıştırdım ve birkaç ay sonra natural'den bir düşük yeşil seviyesine getirebildim.Sezon sonu 1 yıllığına kiraya verdim ve döndüğünde baktım ki dl pozisyonun yerinde yeller esiyor.Başladım tekrar dl çalıştırmaya ama henüz uygun seviyeye ulaşamadım.Siz de bunu farketmiş miydiniz?

6.Yönetim 8'den fazla coach'a izin vermiyor.Halbuki yine dengim takımlara baktığınızda 20 tane bile staff'ı olan görebiliyorsunuz.Çözümü var mı?

Teşekkürler şimdiden.

bySilver
05.Temmuz.2009, 18:16
1- Co-ow teklifleri sadece İtalyan kulüpleri yapabiliyor .
2- Finansal durumun iyi ise büyütebildiğin kadar büyütebilirsin.
3- Bu durumu bende anlamış değilim.
4- Dosya içerisindeki skini aLıp oraya atacaksın.
5- Yolladığın takım onu wbl olarak oynatmışsa özellik kaybolmuş olabilir.
6- Mevcut kadrondaki koçları baş antrenör yaparak daha fazla koç alabilirsin.

Oghuse
05.Temmuz.2009, 18:22
1.Diğer büyük takımlarda görüyorum.Bazı oyunculara co-owner teklifi yapıyorlar.Şu ana tek bu seçenek hiçbir zaman bende aktif olmadı.

Bu seçenek İtalya'da aktif olanak bir seçenektir.

Stat ne kadar büyüyebiliyor? 50500'le başlamıştım sanırım ve şu anda 66000 civarında.Ne zaman stadı büyütelim önerisi yapsam kabul ediyorlar.Bunun sonu var mı? Fm scout'ta en büyük stadın 130000 civarında olduğunu görmüştüm yanılmıyorsam.

Stadın ayarlanan belli bir büyüme kapasitesi vardır ona göre maksimum olarak büyütülebilir.Yeteri kadar büyümüyorsa ve seyirci kapasitesini taşımıyorsa yeni stadyum bile yapabilir kulüp.

769 trilyonla dünyanın en zengin 3. kulübüyüm.İstediğim her oyuncuyu alabiliyorum.Dünyadaki en yüksek maaşı (Silva 325 milyardı en son, indirim yaptım biraz) ben veriyorum.Transfer sıkıntım yok.Her yıl şampiyonlar ligi de dahil tüm kupaları kazanıyorum.2 3 yılda bir büyük oyuncuyu takıma kazandırıyorum, geri kalanlar fm scout'dan geliyor.Transfere para harcamıyorum, transfer parası bütünüyle bir sonraki seneye kalıyor. Genelde sözleşmesi biten oyuncuları alıp hemen o sene satıyorum.Tüm bunlara rağmen 90 trilyon verdiğim 27 yaşındaki bir oyuncunun değeri bir sene sonra 15 trilyona kadar düşebiliyor.Fakat benden kat be kat kötü bir takımın (başarıları ve mali durumu göz önüne alındığında) 3 5 yıllık bir oyuncusu 30 40 trilyon değerinde olabiliyor.Benimse en pahalı oyuncum taş çatlasın.17 18 trilyon.Hak mı adalet mi bu?

En nihayetinde önemli olan oyuncunun kalitesi bulunduğun ligin ünlülük seviyesinde ötürü o kadar düşük görünüyor önemseme fazla.

Çözümü belki çok basit ama fm2008'de bir türlü skin değiştiremedim.Oyunu laptopta oynuyorum, setup'tan oyunu kurmamıştım. Şöyleki diğer bilgisayarda program files içerindeki tüm klasörleri kopylayıp laptop'a attım ve oyunun iso'sunu mount edince oyunu kurulum yapmadan çalıştırabilmiş oldum.Bundan mıdır bilemiyorum ama skin'leri gerek belgelerimdeki uygun yere gerekse kopyalamış olduğun fm dizinindeki uygun yere koyduğum halde ve cache denen dosyayı da silmeme rağmen skinler gözükmüyor.

Skin klasörünün içindeki klasörün direk skinin ilk klasörünün içinde olduğuna emin ol klasör içi klasör olursa çalışmayabilir..

Mevkisi sadece wbl olan 19 yaşındaki bir Türk oyuncuya antremanlarda dl çalıştırdım ve birkaç ay sonra natural'den bir düşük yeşil seviyesine getirebildim.Sezon sonu 1 yıllığına kiraya verdim ve döndüğünde baktım ki dl pozisyonun yerinde yeller esiyor.Başladım tekrar dl çalıştırmaya ama henüz uygun seviyeye ulaşamadım.Siz de bunu farketmiş miydiniz?

Eğer kiralık gönderdiğin kulübün DL bölgesine ihtiyacı yoksa oyuncuyu doğal bölgesinde oynatmıştır bu nedenle dl özelliğini yitirmiştir.