View Full Version : Gole Yabancı
Gravity
10.Nisan.2006, 05:42
http://img221.imageshack.us/img221/4024/90d011e0dc43484a9f81118eb4cj.jpg
Şampiyonluğa giden G.Saray'da İliç 8 gol atarken, Heinz 3, Song da bir kez fileleri sarsabildi. Fener'in yabancıları 45 golle Aslan'ı dörde katladı.
Saidou&Tomas sessiz
F.Bahçe ile şampiyonluk mücadelesi veren G.Saray, yabancı oyuncularının gole katkısında, ezeli rakibinden fark yedi. Sarı-kırmızılıların, 29 haftada attığı 69 golden sadece 12'si yabancılardan geldi. İliç 8 golle yabancı oyuncuların en skoreri olurken, Heinz 3, Song da 1 kez gol sevnci yaşadı. Tomas ve Saidou ise golle
tanışamadı.
Fark açıkça ortada
Aynı dönemde F.Bahçe'de ise atılan 72 golün 45'ini (Sivas maçı hariç) yabancılar kaydetti. Geçen sezon da G.Saray'ın 64 golünün sadece 5'i yabancılardan (Song 2, Conceiçao 2, Baliç) gelirken, F.Bahçe'de 77 golün, 55'i yabancılara aitti. G.Saray'ın bu yıl gol yükünü 41 gole imza atan Ümit, Necati, Hakan çekti.
Kaynak: http://www.fotomac.com.tr
Bu haberi özellikle ekledim arkadaşlar çünkü birkaç sorum olacak bu haber üzerine.
Galatasaray'ın yabancılarından gol beklentisi var mı? Bunun tersine Fenerbahçe'nin yabancılarından gol beklentisi var mı? Bu iki soru göz önünde bulundurularak bu haberin, haber değeri nedir? Yapılan karşılaştırma ne kadar doğrudur?
Laz_Asker_61
10.Nisan.2006, 11:02
abicim fenerin yabancıları gole dönük
gs ninkiler ise defans ve orta saha
herşey açık ve net
comandante
10.Nisan.2006, 11:41
abi adamların iki yabancısı forvet,birisi forvet arkası ve duran top ustası,appiah gole yakın,aurelio çok iyi şut çekiyo,luciano zaten konuşmak bile istemiyorum...e öhh yani abi...
galatasaray da gole en yakın adam iliç o da atmış 8 tane ki bir kaç maçta da oynamadı.song tomas defans ve hava hakimiyetleri iyi değil.heinz zaten ilk 11 de çıktığı maç sayılıdır.saidou kaç maçtır sakat ve de rakibi dağıtan bi adam sadece.penaltıcımız yabancı değilk türk.diğer yabancı da kaleci yani...
fotomaç işte gül geç...
nic-39
10.Nisan.2006, 12:20
evet bu degerlendırme cok sacma..gsnın 4 yabancısı kafadan defansa yonelık,,fenerın ıse 3 oyuncu kafadan hucumcu..ee dıer 3 u de duran top uzaktan sutla mutlaka gol atıo..ama ıkı takım yabancıları arasında mutlak bı kalıte ve takıma katkı farkı var ve bu fb lehıne..
winc3
10.Nisan.2006, 13:45
gercekten cok bos yere yapılmıs bır degerlendırme...
Berkaiser
10.Nisan.2006, 13:50
Saçma bir araştırma...
Burak Duran
10.Nisan.2006, 14:07
gereksiz ve düşünülmeden yapılmış. ya tafarel mi iyi hagi mi gibi bi şey bu ya :D
Berkaiser
10.Nisan.2006, 15:58
gereksiz ve düşünülmeden yapılmış. ya tafarel mi iyi hagi mi gibi bi şey bu ya :D
Hagi daha çok gol attı o daha iyidir.:D
Maymuncuk
10.Nisan.2006, 17:06
abi adamların iki yabancısı forvet,birisi forvet arkası ve duran top ustası,appiah gole yakın,aurelio çok iyi şut çekiyo,luciano zaten konuşmak bile istemiyorum...e öhh yani abi...
galatasaray da gole en yakın adam iliç o da atmış 8 tane ki bir kaç maçta da oynamadı.song tomas defans ve hava hakimiyetleri iyi değil.heinz zaten ilk 11 de çıktığı maç sayılıdır.saidou kaç maçtır sakat ve de rakibi dağıtan bi adam sadece.penaltıcımız yabancı değilk türk.diğer yabancı da kaleci yani...
fotomaç işte gül geç...
Çok doğru ayrıca Appiah da çok uzaktan iyi şut çekip gol atabiliyor..
Galatasaray'da ki Türkler Fenerbahçe de veya Fenerbahçe'deki yabancılar Galatasaray da olsa ne olurdu acaba :rolleyes:
Eray Dengiz
10.Nisan.2006, 17:07
Gerçekten çok saçma bir değerlendirme.
Heinz ve İlic daha doğru düzgün oynamazken nasıl gol atmalarını bekliyorlar?
Ayrıca Galatasarayda yabancı forvet mi var? Fenerbahçe'de ise bunun tam tersi bir durum..
Maymuncuk
10.Nisan.2006, 17:08
Bu araştırma da da görülüyor ki G.S.'de Yabancı F.B.'de Türk eksikliği var ;;)
zargı
10.Nisan.2006, 19:10
abicim fenerin yabancıları gole dönük
gs ninkiler ise defans ve orta saha
herşey açık ve net
ewet iyi bi yere değinmişsin sacma bi arastırma bence ama fotomaçtanda ne beklicen işte
Gravity
10.Nisan.2006, 22:12
Cevapların hepsi aynı yönde olmuş. Bir soru daha o zaman; bu haberin amacı ne olabilir?
Maymuncuk
10.Nisan.2006, 22:15
Galatasaray'ın yabancı transferini dikkatli yapması,Fenerbahçe'nin de iyi Türkler alması gerektiği bence ;)
Jesus_FB
10.Nisan.2006, 22:19
Galatasaray'ın yabancı transferini dikkatli yapması,Fenerbahçe'nin de iyi Türkler alması gerektiği bence ;)
Zaten en iyi Türk kaleciler bizde forvetimiz orta sahamız yabancı birde Tuncay var geriye bir tek defans kalıyor
Sence en iyi türk defans oyuncusu kim yada kimler?
Gravity
10.Nisan.2006, 22:21
Tam olarak açık bir soru olmamış sorduğum. Söyle sorayım o zaman. Galatasaray'daki yabancı oyuncuların gol atmıyor olması onları kalitesiz mi yapar? Buna bağlı olarak bu haberin amacı nedir?
Mesaj No: 100
Maymuncuk
10.Nisan.2006, 22:40
Kaleci konusunda sonsuz haklısın..Ama benim dediğimde defanstı :)
Defans olarak açıkçası şu anda Galatasaray bilerek mi yapıyor yoksa şansa mı taktiği iyi..Şimdi ne taktiği diceksini dimi Tarık abicim :)
Hemen söliyim..İleri hattı Türklerden ve iyi yabancı hakkını defans ve defansın önüe,kaleciden yana kullanıyor..Açıkçası Türkiye de bence bir elin parmağı kadar çok iyi defansın ortası bile yok..Orayı güzel bir yabancı(Song bence çok iyi Tomas da işte idare eder..) ile süsleyen Galatasaray var..Fenerbahçe de Luciano bence vasat bir defans ve Fenerbahçe gibi her sene şampiyonluğa giden bir ytakıma yakışmaz,büyük takım topçusu değil..Diğer tarafta Önder Turacı (Yukarıda dediğim gibi parmakla sayılan ender oyunculardan biri) ve Servet kalıyor..Siz şimdi Servet yerine bir süpürücü defans alın sonra görün Fnerbahçe'nin yediği golleri ;)
Anlatmak istediğim kısaca şu sizin Türk kaleci yetenğiniz var..Defans sorununuz var ve yabancı hakkınızı İYİ bir defanstan yana kullanırsanız iyi olur..İleri hattı için de düşünsenize şu anda gol krallığında olan Necati ve Ümit Karan'ın olduğunu (Nobre de gol krallığında diceksiniz ama gerçekten o da vasat bir oyuncu)..
Anladın mı Tarık abicim biraz uzun ve karmaşık olabilir ama sen anlarsın :)
Jesus_FB
10.Nisan.2006, 22:47
tamam işte benim demek istediğim de bu zaten yok yok... biz nobre yerine daha iyi bir türk forveti almak istedik kimdi o Halil Altıntop ama haklı olarak avrupa da oynamayı tercih etti, appiah yerine emre belezoğlu'nu istedik oda avrupa dedi en iyi türk oyuncular üç büyüklerde zaten o yüzden ne önderden daha iyi biri var nede servetten daha iyisi var mecbur bizde denizle servetle ümit özatla oynuyoruz çünkü yabancı kısıtlaması var bu ülkede
Maymuncuk
10.Nisan.2006, 22:50
Abi o zaman yetenekli ortasaha ve forvetlerimiz var yabancıları oraya alacağınıza defansa alın :):)
Hem gol kralı vardı sizde Zafer Biryol ne olduysa Fenerde oldu o adama ..Sözerlim yanlış anlaşılmasın ama ne bilim FB biraz yabancılara daha çok önem veriyor gibi ...
Jesus_FB
10.Nisan.2006, 23:05
bizdeki yabancı oyunculardan türklerden daha iyi olduğu için (luciano hariç) öyle düşünüyorsun bence ;;)
Maymuncuk
10.Nisan.2006, 23:10
Bunu içtenlikle sölüyorum Zafer Biryol Nobre'den 3 gömlek daha iyi bir santrafor..
Ama tabii gidip Selçuk ile Appiah'ı veya Semih ile Anelka'yı karşılaştırmak imkansız ...
Gravity
11.Nisan.2006, 03:55
Selçuk konusuna katılmıyorum ben. Üzerinde baskı olmadan oynasa Appiah kadar iyi bir oyuncu, hatta belki de daha iyi bir oyuncu Selçuk. İstanbulspor'da Saidou ile yan yana oynarken bütün takımların korkulu rüyasıydı İstanbulspor, hatta bir sene ne Galatasaray, ne Beşiktaş ne de Fenerbahçe yenememişti İstanbulspor'u. Fenerbahçe'nin 6. olduğu sezondu yanlış hatılrmıyorsam, 4. ya da 5. olmuştu İstanbulspor ve Selçuk takımın saha içindeki lideri ve en iyi oyuncusu konumundaydı.
Jesus_FB
11.Nisan.2006, 04:43
Selçuk konusuna katılmıyorum ben. Üzerinde baskı olmadan oynasa Appiah kadar iyi bir oyuncu, hatta belki de daha iyi bir oyuncu Selçuk. İstanbulspor'da Saidou ile yan yana oynarken bütün takımların korkulu rüyasıydı İstanbulspor, hatta bir sene ne Galatasaray, ne Beşiktaş ne de Fenerbahçe yenememişti İstanbulspor'u. Fenerbahçe'nin 6. olduğu sezondu yanlış hatılrmıyorsam, 4. ya da 5. olmuştu İstanbulspor ve Selçuk takımın saha içindeki lideri ve en iyi oyuncusu konumundaydı.
Selçuk ancak ve ancak o takımın lider oyuncusu olabilirdi zaten sevmediğimden değil çok da severim aslında ama Appiah nerdeeee Selçuk nerde arada dağlar kadar fark var İstanbulspor nerde Fenerbahçe nerdee arada dünya kadar fark var
meddah
11.Nisan.2006, 05:47
Selçuk üzerinde durulsa çok iyi bir oyuncu olur..
Ama yedek oyuncu olarak düşünülmeye ve sadece maça girerken taktik vermeye devam edilirse anca bu kadar olur..
Jesus_FB
11.Nisan.2006, 06:20
Selçuk bu sene sakatlana kadar hep ilk 11 oynadı bir ara gerçekten iyi oynadı ama öyle ekstra şeyler yapamadı gerçi ondan böyle bir beklentide yanlış olabilir
nic-39
11.Nisan.2006, 10:46
selcuk un en buyuk dezavantajı cabuk olamaması..appıah tan bunu ogrenmelı,,tek pasta takımın ataga cıkısı nasıl arttırılır bunu ogrenmelı..ayrıca nobre zafer kıyaslaması cok sacma zafer son vurusu ıyı bı golcu ve alındı dıe ılla oynıcak dıe bı sart yok..nobre ıse son vurusunu duzeltse ınanın en az 10 mılyon dolar eder..savunmayı dagıtma hava topu mucadele hersey var adamda..
Maymuncuk
11.Nisan.2006, 11:54
Selçuk konusunda Tarık abiye katılıyorum...
Ama Nobre konusunda nic-39'a katılmıyorum..Nobre büyük takım topçusu değildir..Nobre'yi koy bakalım G.Antep'e kaç gol atabilecek..Adam FB'de oynadığı için bu kadar gol atıyor diye düşünüyorum..Alex,Tuncay,Appiah bazen de Anelka getiriyor Nobre'de atıyor..
Bana Nobre'nin kendi becerisi ile adam geçerek gol attığı bir maçı gösterirmisin..
Böyle bir maç olsa bile toplasan 2-3 maç vardır böyle...
BurakMania
11.Nisan.2006, 12:00
Bunu içtenlikle sölüyorum Zafer Biryol Nobre'den 3 gömlek daha iyi bir santrafor..
Ama tabii gidip Selçuk ile Appiah'ı veya Semih ile Anelka'yı karşılaştırmak imkansız ...
Gana lı olan appiah değilde selcuk olsaydı bence fenerbahcede selcuk oynardı dunya kupası elemelerinde fenerbahcenin yedek oyuncusuyken milli takımın bankosuylu tugay gözüyle bakılıyordu bu adama daum digerleri gibi bunuda harcadı anelka nın kalitesi tartısılmaz ama fenerbahceye verdikleri ortada o kadar forma sansını semih te bulsa arada 3-4 tane gol atıp 10 macın birinde super geri kalan 9 unda vasat bir futbol sergileyebilirdi
Jesus_FB
11.Nisan.2006, 12:03
Gana lı olan appiah değilde selcuk olsaydı bence fenerbahcede selcuk oynardı dunya kupası elemelerinde fenerbahcenin yedek oyuncusuyken milli takımın bankosuylu tugay gözüyle bakılıyordu bu adama daum digerleri gibi bunuda harcadı anelka nın kalitesi tartısılmaz ama fenerbahceye verdikleri ortada o kadar forma sansını semih te bulsa arada 3-4 tane gol atıp 10 macın birinde super geri kalan 9 unda vasat bir futbol sergileyebilirdi
Arkadaşlar neden sürekli Selçuk'un harcandığını söylüyorsunuz selçuk devre arasına kadar gayet güzel oynuyordu hem milli takımda hemde fenerbahçede banko ilk 11 de çıkıyordu maçlarına ama daha sonra sakatlandı ve ameliyat oldu tam olarak antrenmanlara 1 aya yakın bir süredir katılıyor selçuk'un harcandığı falan yok yani
Maymuncuk
11.Nisan.2006, 12:06
Ya Selçuk vasat bir oyuncu milli takımda olmasına ben de karşıyım..Ounn yerşine Nuri falan var..
Anelka ve Semih'e de aralarında fazla fark yok diyorsan ona şaşırırım doğrusu..