PDA

View Full Version : Euro 2016 Hazırlık Toplantısı 16 Temmuz'da İstanbul'da Yapılacak

RoNNiE91
16.Temmuz.2009, 00:42
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek isteyen Türkiye Futbol Federasyonu, yarın düzenlenecek toplantıyla turnuva maçlarına ev sahipliği yapmaya aday şehirlerin vali ve belediye başkanları ile bir araya gelecek.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül'ün de katılacağı toplantı 16 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 14.00'te Swissotel'de gerçekleştirilecek. Basın mensupları toplantının ilk 5 dakikasında görüntü alabilecek. Toplantının bitiminde de ortak bir açıklama yapılacak.

Kaynak:tff.org

Clayman
16.Temmuz.2009, 01:34
İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Urfa olmalı diyorum ben...

Crocodile1963
16.Temmuz.2009, 01:37
Bursa varmış. . .

El Barto
16.Temmuz.2009, 01:40
Türkiye 2016'da Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak kapasitede değil bence.

RoNNiE91
16.Temmuz.2009, 01:48
Atatürk Olimpiyat 80.000
İzmir Atatürk 64.000
Şükrü Saraçoğlu 52.000
Türk Telekom Stadı 55.000
İnönü Stadı 42.000
Kadir Has Stadı 33.000
Şanlıurfa Stadı 32.000

Kırmızı renkli yazdığım stadların yapımı tamamlandığında bile toplam 7 stad oluyor.Sanırım 8 tane gerekiyordu.

King_91
16.Temmuz.2009, 02:06
aynı şehirde 2den fazla stad olmuyo diye biliyorum . öyleyse 2024'e falan kadar bekleyelim

El Barto
16.Temmuz.2009, 02:08
Keşke iş sadece stad ile bitse de yapsak şu şampiyonayı.

Clayman
16.Temmuz.2009, 02:37
Bence Türkiye rahatlıkla kalkabilir bu organizasyonun altından. Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış da bir ülkeyiz. Portekiz sanki bizden çok iyi ? Euro 2004'ten önce derme çatma stadları vardı bütün takımların. Hepsini yenilediler. Eminim biz de yapabiliriz. Sonuçta büyük bir organizasyon, iş aksatma gibi bir lüks de olmaz...

RoNNiE91
16.Temmuz.2009, 02:40
Antalya,Bursa ve Trabzon'a daha iyi stadlar lazım bence.

Clayman
16.Temmuz.2009, 02:42
Antalya,Bursa ve Trabzon'a daha iyi stadlar lazım bence.
Yenilenebilir ordaki stadlar. Yapılamayacak birşey değil ki...

El Barto
16.Temmuz.2009, 02:52
Bence Türkiye rahatlıkla kalkabilir bu organizasyonun altından. Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış da bir ülkeyiz. Portekiz sanki bizden çok iyi ? Euro 2004'ten önce derme çatma stadları vardı bütün takımların. Hepsini yenilediler. Eminim biz de yapabiliriz. Sonuçta büyük bir organizasyon, iş aksatma gibi bir lüks de olmaz...

Portekiz bizden iyi değildi evet ama onların stadları yenilerken yaptıkları harcamaların ne kadarını yapabilecek Türkiye? Bilmiyorum haberiniz var mı ama mesela Avrupa Kültür Başkenti seçildi 2010'da Türkiye. Bunun için bile yapılan çalışmalar bakınız ne hallerde;

bugüne kadar 1.990 adet proje başvurusu yapılan ve 281'i uygulamaya konulan 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları çerçevesinde bu yıl için 805 milyon TL bütçe planlanırken yine bu yıl hayata geçirilen en büyük 10 projenin bütçesi 10 milyon TL civarında kaldı.

"İstanbul'da 2008 ve 2009'un toplam bütçelerinin 1 milyar 63 milyon TL olduğundan yola çıkarak bu bütçelerin tamamının kullanılacağı varsayılsa bile 15 milyonluk nüfusa oranlandığında harcama yaklaşık 73 avro olarak ortaya çıkıyor. Bu rakam 1995 ve 2004 yılları arasında Başkent olmuş şehirlerin ortalamasından 57 avro daha düşük, 2005 ve 2011 yılları arasında Başkent olmuş ve olacak şehirlerin ortalamasından ise 122 avro daha aşağıda."

bugüne kadar kültür başkenti olmuş diğer şehirlerle karşılaştırıldığında, İstanbul şu an itibarıyla proje sayısı açısından en fakir şehirlerin başında geliyor. Proje sayısında son sırada 100 proje ile İrlanda’nın Cork şehri yer alıyor. İstanbul sondan ikinci sırada.

Böyle bir ortamda stadların yenilenmesi, konaklama ve ulaşım sorununun halledilmesi bence zor. İmkansız mı değil ama bence gereksiz. Yapmayalım Avrupa Şampiyonası daha iyi.

Alicanfmfan
16.Temmuz.2009, 03:09
Zaten kendimizi begenmedigimiz için birşey olamıyoruz hep avrupa yapar biz yapamayız...bu mantıkla hiçbişey olamayız zaten.

El Barto
16.Temmuz.2009, 03:12
Bunun kendini beğenmemekle alakası yok gerçeklerle alakası var. Maalesef bir organizasyon için bu kadar para harcayacak bir ekonomiye sahip değiliz. Olimpiyatları da alıyorduk ne oldu? Bir stat yaptık dağ başına kaldı.

UEFA Finali Şampiyonlar Ligi finali yeterlidir şimdilik bence Türkiye için. Böyle büyük organizasyonların altından kalkamaz diye düşünüyorum.

Varonil
16.Temmuz.2009, 04:40
Sadece stadla bitmiyor tabi.Konaklama,ulaşım,restaurant falan eksiğimiz çok bir şampiyonayı düzenlemek konusunda.

enforcer
16.Temmuz.2009, 12:10
açıkçasını söylemek gerekirse euro08'den daha güzel bir organizasyon yapabiliriz ve belki de son zamanların en renkli organizasyonu olur (taraftar bakımından). çünkü 7den 70e herkes futbolla ilgili bizim ülkemizde... urfa uzak kaçabilir biraz belki orayı düşünmezler ancak var olan stadları geliştirmeyle ve konaklama için uygun bir iki ayarlamayla güzel şeyler yapılabilir. istanbul'da ulaşım sıkıntı olur ancak onuda belli yolları maç gününde kapatarak veya daha farklı bir uygulama ile bu sıkıntı aşılabilir. 5-10 yıl öncesine göre böyle bir organizasyona aday dahi olmamız bir gelişmedir bizim için. tek endişem tesis, altyapı üstyapı olarak değil de zihin olarak hata yapar mıyız?

Universal
16.Temmuz.2009, 15:42
Hangi stad ile katılacağız?

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
Atatürk Olimpiyat
İzmirde ki Olimpiyat Stadyumu
Kayseri Kadir Has

Bu turnuvaya ev sahipliği yapacak başka bir stadımızın olduğunu düşünmüyorm...

Galatasaray'ın stadı yapılıyor ama; ekonomik kriz yüzünden çözüme kavuşmuş değil.

RaSenGan
16.Temmuz.2009, 17:14
Hangi stad ile katılacağız?

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
Atatürk Olimpiyat
İzmirde ki Olimpiyat Stadyumu
Kayseri Kadir Has

Bu turnuvaya ev sahipliği yapacak başka bir stadımızın olduğunu düşünmüyorm...

Galatasaray'ın stadı yapılıyor ama; ekonomik kriz yüzünden çözüme kavuşmuş değil.

2016'ya kadar çözüme kavuşup çoktan stad tamamlanır.

anilton
16.Temmuz.2009, 17:38
Herkes takmış stad işine...

Bir kere stadın çok yüksek kapasiteli olup olmaması sorun değil.Önemli olan kriterlere uyan modern bir stad olması...

Ayrıca hiçbir ülke stadları belliyken almıyor turnuvaları.Turnuvalara ev sahipliği yapacak ülke ya da ülkeler 5-6 sene öncesinden belli oluyor.O ülkelerde o süre zarfında yeni stad inşaa ediyorlar,mevcut stadlarda kapasite artırımı ve yenileme yaparak turnuvaya hazır hale geliyorlar...

Türkiye'de kralını yaparız bu organizasyonun,kendimizi küçük görmeye gerek yok...

Ben son senelerde Olimpiyattaki gibi görkemli bir ŞL finali hatırlamıyorum.Yine aynı şekilde geçen seneki UEFA finalide çok başarılıydı...

Clayman
16.Temmuz.2009, 17:47
Herkes takmış stad işine...

Bir kere stadın çok yüksek kapasiteli olup olmaması sorun değil.Önemli olan kriterlere uyan modern bir stad olması...

Ayrıca hiçbir ülke stadları belliyken almıyor turnuvaları.Turnuvalara ev sahipliği yapacak ülke ya da ülkeler 5-6 sene öncesinden belli oluyor.O ülkelerde o süre zarfında yeni stad inşaa ediyorlar,mevcut stadlarda kapasite artırımı ve yenileme yaparak turnuvaya hazır hale geliyorlar...

Türkiye'de kralını yaparız bu organizasyonun,kendimizi küçük görmeye gerek yok...

Ben son senelerde Olimpiyattaki gibi görkemli bir ŞL finali hatırlamıyorum.Yine aynı şekilde geçen seneki UEFA finalide çok başarılıydı...
Katılıyorum. Turnuva'nın bize verildiği 2011'de açıklansa bile önümüzde 5 sene var. Antalya, Bursa ve Trabzon'daki stadların kapasiteleri yükseltilip, yenilenebilir gayette.

Ama yenilenme gibi bir durumda da bu sefer kulüpler sorun çıkartabilir biz maçlarımızı nerde oynayacağız diye. Buna da en güzel örnek olarak Fenerbahçe'yi verebiliriz. Stadın yapımı devam ederken gayet de maçlar oynandı. Ayrıca kulüp de o sıkıntıya katlanmalı diye düşünüyorum. Sonuçta stadın yapımı tamamlandıktan sonra yüksek kapasiteli ve modern bir stadı olacak.

Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Finali, basketbolda Avrupa Şampiyonası ve 2010'da Basketbol Dünya şampiyonası'na ev sahipliği yaptık ve yapacağız. Bunlar üst düzey organizasyonlar. Bu organizasyonlardan sonra tek bir şikayet geldiğini hatırlamıyorum ülkemize. UEFA da bunu düşünerek gönül rahatlığı ile 2016 Avrupa Şampiyonası'nı bize verebilir.

Sekopej
16.Temmuz.2009, 17:48
Stad yapımı işin en kolay yanı, UEFA bile yardım eder bu konuda.

Sorun ülkemizde sistemsizliğin sistem olmasında. Güney Afrika'da Dünya Kupası yapılacak, herhalde oradan daha gelişmiş durumdayızdır.;) Sen bu ülkenin 3 büyük şehrini demiryoluyla birbirine bağlayamıyorsan, böyle şeylere de hiç kalkışmayacaksın bence. Ve tüm Türkiye'yi sadece İstanbul olarak düşünmeyeceksin.

İstanbul için ben kendimi bildim bileli Olimpiyat Oyunları için başvurularda bulunulur, sonuç hep hüsran hep hüsran. Oraya o stadı yapsan da o stadla iş bitmiyor işte, ne yaparlarsa yapsınlar olimpiyatların İstanbul'a verildiğini ben göreceğimi sanmıyorum. Oysa 1 kere olsun İstanbul'dan vazgeçip 2 defa olimpiyat oyunu düzenlemiş ve bu organizasyonlarda başarılı olmuş İzmir hiç akıllarına gelmez. Aynı olay F1'de de geçerli, son anda alındı İstanbul'a alındı, Selçuk'ta olsaydı, hem Meryam Ana'ya hacı olmaya gelecekleri hem de tatil yörelerini düşünürsek, şu anda olduğundan daha fazla seyirci geleceği garantiydi.

Bu tür büyük organizasyonlarda iyi ki aynı şehirde 2 stad uygulaması var, yoksa tüm stadlar da İstanbul'da olur, orada yapılırdı turnuva.

Fietra 10
16.Temmuz.2009, 18:26
Stad yapımı işin en kolay yanı, UEFA bile yardım eder bu konuda.

Sorun ülkemizde sistemsizliğin sistem olmasında. Güney Afrika'da Dünya Kupası yapılacak, herhalde oradan daha gelişmiş durumdayızdır.;) Sen bu ülkenin 3 büyük şehrini demiryoluyla birbirine bağlayamıyorsan, böyle şeylere de hiç kalkışmayacaksın bence. Ve tüm Türkiye'yi sadece İstanbul olarak düşünmeyeceksin.

İstanbul için ben kendimi bildim bileli Olimpiyat Oyunları için başvurularda bulunulur, sonuç hep hüsran hep hüsran. Oraya o stadı yapsan da o stadla iş bitmiyor işte, ne yaparlarsa yapsınlar olimpiyatların İstanbul'a verildiğini ben göreceğimi sanmıyorum. Oysa 1 kere olsun İstanbul'dan vazgeçip 2 defa olimpiyat oyunu düzenlemiş ve bu organizasyonlarda başarılı olmuş İzmir hiç akıllarına gelmez. Aynı olay F1'de de geçerli, son anda alındı İstanbul'a alındı, Selçuk'ta olsaydı, hem Meryam Ana'ya hacı olmaya gelecekleri hem de tatil yörelerini düşünürsek, şu anda olduğundan daha fazla seyirci geleceği garantiydi.

Bu tür büyük organizasyonlarda iyi ki aynı şehirde 2 stad uygulaması var, yoksa tüm stadlar da İstanbul'da olur, orada yapılırdı turnuva.

Katılmamak elde değil..Ulaşım olarak oldukça gerideyiz bu konuda..Karadeniz'de bırakın metro'yu falan daha tren yolu bile yok..Oysaki Avrupa'da her stada metro ile ulaşmak mümkün..Neye güvenerek şehir değiştirecek bu kadar taraftar..Bir diğer konuda İstanbul mevzusu..Dediğine sonuna kadar katılıyorum..F1 Antalya'da olsa idi bu seneki iğrenç tablo kesinlikle olmazdı..

2010'nun G.Afrika'da , 2014'ün de Brezilya'da yapılması ise tamamen farklı bir durum..Sadece Avrupa'da futbolu geliştirmenin,turnuvaları bu Kıtaya sıkıştırmanın yanlış oldugu düşünülerek böyle kararlar alınıyor..İki defa aynı Kıtadan ülkeye Dünya Kupası verilmez günümüzden sonra..

sananes
16.Temmuz.2009, 18:47
stad işini halletsek bile ki bence halledilir hükümet seviyo böyle organizasyonları almayı almak içinde yeterli maddi imkan saglanır.ulaşım olarak gerideyiz trafik büyük bi sorun insanları çileden çıkaracaktır muhtemelen sonra olimpiyatlar gibi değil bu turnuva cok daha ateşli seyirciler gelecek insanımız o yaz sıcagında sabahlara kadar içki içmek isteyen ingilizlere mesela ne kadar tahammül edebilir bilmiyorum.Bize vermezler bence

Universal
16.Temmuz.2009, 18:49
Avrupa Turnuvası alabilmen için altyapın hazır olması gerekiyor. Türkiye'de alt yapı denilen birşey mevcut değil. Altyapı yokken bize turnuva vermeler mucize olur. Birde biz Türk taraftarı olarak adımız hep skandallar ile anıldı. İki defa taraftarımızın güzelliğinden bahsedildi.

İlki, Fenerbahçe - S.Prag maçı, tribünler UEFA Resmi İnternet sitesinde haberle duyuruldu, diğerde Beşiktaş - Liverpool maçı idi.

Adı hep kavgalara karışmış, gittiği her ülkede meşale yakan bir ülkeye böyle bir organizasyon vermezler, Konfederasyon Kupası alsak ona razıym.

Clayman
16.Temmuz.2009, 19:15
Konfederasyon Kupası alsak ona razıym.
Onu alabilmek için önce DÜnya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmak gerekiyor.

anilton
16.Temmuz.2009, 19:16
Avrupa Turnuvası alabilmen için altyapın hazır olması gerekiyor. Türkiye'de alt yapı denilen birşey mevcut değil. Altyapı yokken bize turnuva vermeler mucize olur. Birde biz Türk taraftarı olarak adımız hep skandallar ile anıldı. İki defa taraftarımızın güzelliğinden bahsedildi.

İlki, Fenerbahçe - S.Prag maçı, tribünler UEFA Resmi İnternet sitesinde haberle duyuruldu, diğerde Beşiktaş - Liverpool maçı idi.

Adı hep kavgalara karışmış, gittiği her ülkede meşale yakan bir ülkeye böyle bir organizasyon vermezler, Konfederasyon Kupası alsak ona razıym.

Beşiktaş - Tottenham maçından sonrada hem Uefa'dan hemde Tottenham kulübünden teşekkür mektubu gelmişti...

El Barto
16.Temmuz.2009, 19:54
Bakınız size somut birşey sunuyorum 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul. Bu da hemen söylenmiş bir şey değil uzun zamandır biliniyor ama yapılan icraatlara bakın. Üstteki mesajımda yer alıyorlar.

Yapamayız değil benim savunduğum aslında yapmamalıyız. Bir hevesle girdiğimiz her organizasyonun altından bir şekilde zararlı çıkıyoruz. En son F1 örneği var mesela. Kaç bin kişi izliyor yarışları Allah aşkına? Yüzde kaçını çıkarabildi pist masrafının?

Taraftar olarakta o kültür seviyesine ulaşabildiğimiz kanısında da değilim. Ama Güney Afrika yapıyor demeyin bana bence onların yapması da saçmalık.

barahir
16.Temmuz.2009, 20:09
Bakınız size somut birşey sunuyorum 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul. Bu da hemen söylenmiş bir şey değil uzun zamandır biliniyor ama yapılan icraatlara bakın. Üstteki mesajımda yer alıyorlar.

Yapamayız değil benim savunduğum aslında yapmamalıyız. Bir hevesle girdiğimiz her organizasyonun altından bir şekilde zararlı çıkıyoruz. En son F1 örneği var mesela. Kaç bin kişi izliyor yarışları Allah aşkına? Yüzde kaçını çıkarabildi pist masrafının?

Taraftar olarakta o kültür seviyesine ulaşabildiğimiz kanısında da değilim. Ama Güney Afrika yapıyor demeyin bana bence onların yapması da saçmalık.

O pist konusu ayrı bi dava.. En ucuz biletin bile baya pahalı olduğu bi yarış var ortada.. 350 Liraya bilet mi olur? Hemde rağbet görmezken.. Ben bi daha ki yıl fiyatların düşeceğine inanıyorum, aksi halde elimizden gider bu şampiyona..

Crocodile1963
16.Temmuz.2009, 21:22
2016 hazırlık toplantısı yapıldı!

Türkiye'nin düzenlemek için aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili hazırlık toplantısı İstanbul'da yapıldı..
Swissotel'deki toplantıda Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, maç yapılması planlanan şehirlerin mülki amirleri ve yerel yöneticileriyle bir araya geldi. 2 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Bakan Özak, çok faydalı bir toplantı olduğunu dile getirerek, ''Şampiyonayı yapmak kolay, almak zor, çünkü rakiplerimiz çok başarılı'' dedi.

Faruk Nafiz Özak, Türkiye'nin son derece önemli organizasyonlar yapabilen bir ülke olduğunu kaydederek, ''Gelecek yıl Dünya Basketbol Şampiyonası'nı yapacağız. Önümüzdeki 3 yılda ise 15 ayrı spor dalında birçok önemli organizasyona imza atacağız. Türkiye, futbolu çok seven, AB'ye aday bir ülke. Özelliklerle olimpiyatlar önemli, ondan sonra Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası geliyor. Avrupa şampiyonası 3. büyük organizasyon, ülkemizin tanıtımı için çok katkısı olacak'' diye konuştu.

Karar verilmesi için kısa bir zaman kaldığını anlatan Özak, şöyle devam etti:
''Statlarımızı modernize etmek ve sayılarını artırmak lazım. Bu şampiyonayı alamasak da statlarımızı yenilemeliyiz. Konaklama, ulaşım ve güvenlik konuları önemli. Birkaç şehir buna hazır. Bu konuda Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, muhalefetten Hükümetimize, komisyonlarımızdan medyaya, sivil toplumlarımıza büyük görev düşüyor. Hepimiz bu işin takipçisi olacağız. Kısa bir zamanımız var. Almak zor, yapmak kolay. Bu organizasyonu üst düzeyde yapabiliriz.''

-ÖZGENER: ''2010 MAYIS AYINDA SEVİNECEĞİZ''-
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin, yakın zamanda Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası finalini düzenlediğini kaydederek, ''Zorlu bir süreç yaşayacağız, ancak 2010 Mayıs ayında hep beraber sevineceğiz'' dedi.

Şu anda bu şampiyona için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Kayseri Kadir Has Stadı ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nın hazır olduğunu belirten Özgener, ''UEFA'ya 9 aday şehir ve stat, 3 tane de yedek göstermeliyiz. Şu an 3'ü hazır. 6 da stat yapmalıyız'' diye konuşu.

Yapılan toplantının çok verimli geçtiğini anlatan Özgener, özellikle belediyelerin, yeni yapılacak statlarda işin içinde olması gerektiğine dikkat çekti.

Özgener, adaylığın Türkiye'de futbolun ve buna paralel olarak ülkenin geleceği için çok önemli bir proje olduğunu kaydetti.

Toplantıya İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri, Antalya, Trabzon, Adana ve Ankara illerinin mülki amirleri ve yerel yöneticileri katıldı.

Türkiye'nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı için İtalya, Fransa ve İsveç-Norveç ortak adaylığı ile mücadele edeceği bildirildi.

RaSenGan
16.Temmuz.2009, 22:50
''UEFA'ya 9 aday şehir ve stat, 3 tane de yedek göstermeliyiz. Şu an 3'ü hazır. 6 da stat yapmalıyız''

Ohooo.Hadi bizim stad oldu diyelim.Kaldı 5.Hangi ara başlanıcak,hangi şehirde yapılcak,ne zaman biticek bunlar ? Çoook zor.

Universal
17.Temmuz.2009, 00:07
Beşiktaş - Tottenham maçından sonrada hem Uefa'dan hemde Tottenham kulübünden teşekkür mektubu gelmişti...

Tamam, bunu bilmiyordum.

2010 Avrupa Kültür Başkentiyiz, ama; hala kızlarımız okula gitmiyor. Onu geçtim, İstanbulda dün bir saat yağmur yağdı, o müthiş Türk Mühendislerinin yaptığı yollar Venedik oldu.

F1 zaten rezalet, Taksim'de oturan bir kişi, 2-3 saatlik yarışı izlemek için 4-5 saatlik yol harcıyor.

2010 Basketbol Dünya Kupası bizde, Antalya gibi bir şehir fikstürden çıkarıldı. Stadyum yetişmediği için, Fenerbahçe'nin yapacağı stad o süreye yetişmediğinden kullanılamıyacak. Biz herşeyimizi yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Bulaştırıyoruz...

Biz kupa felan yönetmeyelim, sonumuz Devrim Arabasına benzer, yabancının aklına uyar kalkar yaparız, kendi aklımıza uyar rezil ederiz.

MyLifer
17.Temmuz.2009, 00:12
F1 olayı bilet fiyatlarının tamamen uçuk olmasından ve pistin şehrin bir ucunda bulunmasından kaynaklanıyor. Futbol organizasyonundan bahsediyoruz, ayrıca sadece Türklermi izleyecek maçları, on binlerce tursitte gelecek.