Log in

View Full Version : seyrantepede son durum..

nic-39
11.Nisan.2006, 20:28
malıye bakanı baskanlıgında yapılan toplantıda setrantepenın us kullanım hakkı kesın olarak gsye verıldı..buraya stad yapılacak ayrıca sıslı etfal hastanesı gelecek..ali samiyen yerıne burayı da TOKİ alacak ve bu arazıye resıdence dıkecekmıs..gs ye hayırlı olsun..

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 20:29
Çok iyi bir haber ama doğruluk payı ??

barahir
11.Nisan.2006, 20:30
bence gs için çok ii bi haber tabi herks için bu.

nic-39
11.Nisan.2006, 20:31
Çok iyi bir haber ama doğruluk payı ??
valla www.milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr) haberi..ayrıca demın show haber verdı..bence dogrudur..

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 20:32
İnşallah ...

Nedvedmania
11.Nisan.2006, 20:36
demin bitane tv kanalındada bunu diyodu çok üzüldüm ali samiyeni yıkıp terine bina yapıcaklarmış yaa :mad::s: :s: :mad: :2:

nic-39
11.Nisan.2006, 20:39
demin bitane tv kanalındada bunu diyodu çok üzüldüm ali samiyeni yıkıp terine bina yapıcaklarmış yaa :mad::s: :s: :mad: :2:
bence de yıkılmlı cunku stadın cevresı yenıden ınsaa edılmesıne musahıt degıll..e 2 stadı olup napcaksınız.imecbur yıkılacak..ama ne hatıralar vardır dımı ordaa..

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 20:39
Eee cifaa Ali Sami Yen alıp Seyrantepe'ye koyamazlar ki :n:

Bende üzülürüm Samiyen'imizin yıkılmasına ama ...

Nedvedmania
11.Nisan.2006, 20:44
samiyenin altına bişey koysunlar toprağıyla birlikde kaldırsınlar samiyeni sonra kamyonlarla taşısınlar aslan tepeye keşke öyle bişey olsa oooof ooof

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 20:45
Cifaa her güzel bir şeyin kötü bir sonu vardır ;)

barahir
11.Nisan.2006, 20:45
abi stad durduğu yerde dökülüyo bide kaldırdıklarını düşün paramparça olur walla.

Eray Dengiz
11.Nisan.2006, 20:46
Umarım Seyrantepe gidip Atatürk Olimpiyat stadı gibi bir stad yapmazlar. Nedendir bilmiyorum ama hiç bir zaman Olimpiyat stadına alışamadım. Keşke cifaa'nın dediği gibi olsa ama işte :(
Hayırlısı diyelim görecez..

Selman Ozturk
11.Nisan.2006, 20:56
İstanbul'da Hazine'ye ait Seyrantepe arazisine Galatasaray için yeni bir stat ve Şişli Etfal Hastanesi için de büyük bir sağlık kompleksi inşa edilecek.
Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen Seyrantepe Projesi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen bir toplantı ile son şeklini aldı.
Toplantıya Unakıtan'ın yanı sıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri katıldı.
Toplantıda, 2004 yılı Eylül ayında yapılan bir protokol ile irtifak hakkı Galatasaray Kulubü'ne devredilen Hazine'ye ait Seyrantepe arazisinin ne şekilde kullanılacağı konusu masaya yatırıldı.
Yapılan değerlendirmelerin ardından, Galatasaray'ın Seyrantepe'ye ilişkin irtifak hakkından feragat etmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de hazırlanacak yeni imar planı ile Seyrantepe'yi spor ve sağlık alanı olarak belirlemesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Bu çerçevede, Seyrantepe arazisinin 120 dönümü üzerinde Galatasaray'ın yeni stadı inşa edilecek. Geri kalan 264 dönümlük arazi ise Maliye Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek ve burada yeni bir sağlık kompleksi kurulacak. Şişli Etfal Hastanesi de inşaat bittikten sonra buraya taşınacak.
Varılan mutabakat uyarınca, Galatasaray Kulübü, son olarak 1997 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce 49 yıllığına kendisine tahsis edilen Ali Sami Yen Stadı'nı TOKİ'ye devredecek. TOKİ de, hasılat paylaşımı yoluyla burayı değerlendirecek. Elde edilen kaynağın bir bölümü ile Seyrantepe'de Galatasaray için yeni bir stad yaptırılacak.
Böylece, Galatasaray, Ali Sami Yen'i vererek, Seyrantepe'deki yeni stadına kavuşacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

nic-39
11.Nisan.2006, 20:59
canaydın bı programda 40-42bin kişilik cok amaclı bı stad olacak demıstıı..bence turk takımları ıcın ıdeal rakam 40-50bin arası..

Burak Duran
11.Nisan.2006, 21:01
valla akustik ali samiyen gibi olsun gerisi boş 45bin kişi orayı cehenneme çevirir :D:D

zargı
11.Nisan.2006, 21:03
hayırlısı en sonunda oluyo heralde

Berkaiser
11.Nisan.2006, 21:19
hayırlısı en sonunda oluyo heralde

İnşallah.:D

BurakMania
11.Nisan.2006, 21:49
hadi bakalım hayırlısı olsun gs için

gorkemyilmazkarasu
11.Nisan.2006, 21:55
inşallah olurda daha öncede bu tip gelişmeler olmuş ama sonu getirilememişti.inşallah bu sefer sonu iyi olur bizde daha modern bi stada kavuşuruz.

dipnot:bu hafta gs rize maçına gidiyorum kapalı üste gidicek olan varmı arkadaşlar :D

emirduman
11.Nisan.2006, 22:54
Yeni stad hakkındaki en önemli istediğim, sahaya olabildiğince yakın olsun...

Şöyle 40.000 kişilik de bir stat yapıldı mı, bize yeter gider, atmosfer çok iyi olur...

nart_susruko
11.Nisan.2006, 23:04
hayırlısı ne diyelim...

EreN
11.Nisan.2006, 23:08
Hayırlı olsun ama anlamadığım bişey var?
Eğer bunlar gerçekse gsnin stadı bedavaya geliyor! Fenerbahçe küçücük bi arazi(kenan evren lisesi) için 3 okul yaptırıp + %70 pay veriyor gsde ise tam tersi hem yeni stad hemde tokiden ek gelir geliyor? ayrıca bunların yanında gs ye bedava bağışlanmış 2 dev arazi de var?
Asıl benim anlamadığım ise ulusoy yönetime geldikten sonra gsnin herşeyi iyi gitmeye başladı.Tamam bu güzel iyileşmesi ama ne biliyim haksızlık oluyormuş gibime geliyor...

Burak Duran
11.Nisan.2006, 23:57
abi ne alakası var ya biraz araştırıp yorum yap ltf. ulusoyla ne ilgisi var olayın

perpetua
11.Nisan.2006, 23:59
Eğer bunlar gerçekse gsnin stadı bedavaya geliyor! Fenerbahçe küçücük bi arazi(kenan evren lisesi) için 3 okul yaptırıp + %70 pay veriyor gsde ise tam tersi hem yeni stad hemde tokiden ek gelir geliyor? ayrıca bunların yanında gs ye bedava bağışlanmış 2 dev arazi de var?
Asıl benim anlamadığım ise ulusoy yönetime geldikten sonra gsnin herşeyi iyi gitmeye başladı.Tamam bu güzel iyileşmesi ama ne biliyim haksızlık oluyormuş gibime geliyor...

Ilk olarak Galatasaray her iki arazi'nin ust kullanim hakki icin bedel odemek durumunda.

Ayrica Galatasaray degerli bir arazi'nin kullanim hakkini devrediyor, ve daha az degerli bir arazi uzerine stadi yaptiriyor. Degerli arazi hem devlet'e hem de Galatasaray'a getiri kazandiracak ve bosta bulunan bir arazi uzerine stad yapilarak degerlendirlecek.

Iki arazi de Galatasaray'a ait olmadigi icin bir bakima Mecidiyekoy'deki arazi'yi daha yararli bir sekilde degerlendirme amaci ile TOKI Galatasaray'dan aliyor ve Galatasaray'in baska bir yere tasinmasini sagliyor. Galatasaray'i baska yere tasimazsa Mecidiyekoy arazisi devlet'e gelir getirmiyor. Getirisi olmayan Seyrantepe gibi bir arsa, ve stadyum olarak degerinin altinda getirisi olan bir Mecidiyekoy arazisi yerine, gelir getirecek iki yer ortaya cikiyor. Yani hem devlet hem de Galatasaray'a yarar getirecek bir proje ortaya cikiyor. Burada devlet'e girecek paranin az bir meblag olacagini da dusunmuyorum cunku Mecidiyekoy arazisi cok buyuk gelir potansiyeli olan bir yer.

EreN
12.Nisan.2006, 00:04
Tamam araziler konusuna kafam yatıyor güzelde olur amma stadı neden TOKİ yapıyor?

zargı
12.Nisan.2006, 00:53

abi ne alakası var sizde her seyi kıyas yapıyosunuz

perpetua
12.Nisan.2006, 00:55
Tamam araziler konusuna kafam yatıyor güzelde olur amma stadı neden TOKİ yapıyor?
Yeni stad insaa edilmezse, Galatasaray neden Mecidiyekoy'deki arazinin kullanim hakkini TOKI'ye versin ki?

Simdi diyelim ki Mecidiyekoy'deki arazinin yillik getirisi su anda 40 YTL. Stad kalkip, yerine alisveris merkezi yapilirsa, yillik gelir 100 YTL olacak. Alisveris merkezi yapildiktan sonra kazanilan gelirin bir kismi (diyelim 60%) TOKI'e, bir kismi da Galatasaray'a gidiyor.

Yani TOKI +60YTL, Galatasaray ise +40YTL.

Galatasaray'a giden bu gelirin bir kismini Galatasaray TOKI'ye geri iade ediyor (diyelim %50) ve TOKI bu para karsiliginda Seyrantepe'de yeni stad yapiyor. Yani Galatasaray her yil 20YTL TOKI'ye veriyor.

TOKI +80YTL, Galatasaray ise +20YTL

Diyelim ki Stadin maliyeti 200YTL ve Galatasaray'in Mecidiyekoy'den gelirinden her yil 20YTL keserek TOKI stadi yapiyor. Galatasaray ise stad sayesinde gelirini arttiriyor, diyelim yilda yeni stad'dan 60YTL kazaniyor. Bu insaattan belki TOKI para kazanmiyor (maliyetine yani yilda 20YTL'ye yapiyor)

TOKI +60YTL, Galatasaray +80YTL

Bu proje olmazsa:
TOKI +0YTL, Galatasaray ise +40YTL
Bu proje olursa:
Ilk 10 yil: TOKI +60YTL, Galatasaray +80YTL
ilk 10 yildan sonra: TOKI +60YTL, Galatasaray +100YTL (stad icin TOKI'ye odenen para bundan sonra odenmiyor yani +20YTL daha)

Yani sonucta hem devlet para kazaniyor, hem de Galatasaray. Yeni stad insaa edilmedigi surece TOKI Medidiyekoy'deki araziden gelecek +60YTL'yi kazanamiyor, bu nedenle TOKI'nin insaa etmesi devletin yararina.

Toplamda +40YTL getiren iki arazi, toplamda +160YTL getiren hale getiriliyor.

Tabii buradaki rakamlarin hepsi hayal urunu ancak plan'i aciklayacak nitelikte.

gorkemyilmazkarasu
12.Nisan.2006, 01:09
abi bi konu bu kadar iyi açıklanır bravo yaw takdir ettim seni

Gravity
12.Nisan.2006, 01:37
İktisat ve Gayrimenkul Değerleme kokusu alıyorum :)

Cengo
12.Nisan.2006, 03:52
Stadın yerine yapılabilecek olası alışveriş merkezinden ve kongre merkezlerinden Galatasaray pay alamaz.

Mecidiyeköy arazisinin tapusu Galatasaray'da ait değildir, üst kullanım hakkını da devrettiğinde hiç bir hakkı kalmayacaktır Galatasaray'ın...

Toki maliyetler çerçevesinde bir stad yapacaktır ve aşırı detay özellikleri olan bir stad çıkartabileceğine ihtimal veremiyorum.

Mecidiyeköy arazisi merkezi bir noktada olduğundan Seyrantepe arazisinden daha değerlidir.Kredi getirisi olabilecek bir arazinin üst kullanım hakkından vazgeçerek büyük bir değeri kaybettiğinin farkında değil Galatasaray.

Galatasaray Yönetimi'nin düşündüğü tek nokta yeni bir stad inşa edilmesi ve yıllık gelirler ile borçların eritilmesi.

Borçların eritilmesi durumu biraz karışık, çünkü nasıl bir stad yapılacağı belli değil.Bu arada geçen zamanda işleyen faizler de büyük sorun yaratabilir.
Zaten Toki'nin stadı ne zaman bitireceği de şu an için bilinmiyor sanırım?

Sonuç olarak Galatasaray'lıların tepki vereceklerini sanıyordum ama yanılmışım.

nic-39
12.Nisan.2006, 13:37
stad ınsaatı mayısta baslıcakmıs ve en az 2 yıl surecekmıs..ben asırı modern bı stad olcagını pek zannetmıorum..kapasıte ıcın 45-60 bin arası dusunuluyomus..esasında ıs ıbb de bıtıo..cunku oraya ulasım ıcın oncelıkle metro baglantısı yapılmalı,,yoksa karayolu ozellıkle mac gunlerı cok zorluklar yaratır..ancak stadın yakınına hastane yapılcak olması ulasım sorunu kolaylıkla sona erdırır..seyrantepe 49 yıllıgına gsye kıralanacak..gs stadın yanında resıdence ofis alısveris merkezi yapacakmıs..proje degerı 150mıo dolarmıs,,aylık gelır 10 mıo dolar dıolar....ayrıca riva ya emlak gyo ya da kiptas a verılecek karsıgında da borclar en gec mayıs 2007 de bıtecek..sanırsam bunlar gerceklesırse fb-gs arası gercek rekabet 2007-2008 sezonu baslangıcıyla bırlıkte baslıcak...

zargı
12.Nisan.2006, 14:23
abi ben adnan polat tan dinledim olayı tvde stad 50 bin kişilik amsterdam arena tarzından olucakmış aynı modern yapıda sadece üstün acılıp kapanma olayı kesin değilmiş dah tartışılıyomuş ama bence üstüde kapansa iyi olur adnan polat öle bi stad yapılacak ki insanlar ewinde maç izler gibi izleyecek dio heheheh bizede ölesi yakışır zaten

Burak Duran
12.Nisan.2006, 14:25
ben hala inanamıyorum bitene kadarda inanamam herhalde :D

zargı
12.Nisan.2006, 14:36
ben hala inanamıyorum bitene kadarda inanamam herhalde :D
inan kardeşim cünkü bu sefer baskan deil toki yapcak yukarda yazdıım gibi olcakmış

Burak Duran
12.Nisan.2006, 14:43
valla farketmez isterse amerika yapsın o stad bitsin öle inanırım

Berkaiser
12.Nisan.2006, 18:33
valla farketmez isterse amerika yapsın o stad bitsin öle inanırım

Yıllardır o kadar fazla kandırıldık ki bu düşüncende sana hak veriyorum.1996'da başlanması gerekiyordu yeni stada 2006 oldu hala başlanacak.Ben de stadın bitmiş halini görmeden inanmıyorum stad yapılacağına falan.:mad:

cüneyt11
12.Nisan.2006, 18:49
walla bu haber gs için çok ii bence.