Log in

View Full Version : Eskiden Turksportal

Amasya_Spor
24.Temmuz.2009, 21:04
http://web.archive.org/web/20010515060444/http://forum.turksportal.net/

Fazla söze gerek yok

Turksportal 2002

http://web.archive.org/web/20021017004842/http://forum.turksportal.net/

Turksportal 2003

http://web.archive.org/web/20021225025324/www.turksportal.net/tsi/forum/default.asp

Turksportal 2004

http://web.archive.org/web/20040605075842/forum.turksportal.net/phpBB2/index.php

Turksportal 2005

http://web.archive.org/web/20040605075842/forum.turksportal.net/phpBB2/index.php

Turksportal 2006

http://web.archive.org/web/20060219151349/forum.turksportal.net/vb/

Turksportal 2007

http://web.archive.org/web/20070127091421/forum.turksportal.net/vb/

Turksportal 2008

http://web.archive.org/web/20080105025827rn_2/forum.turksportal.net/vb/

Ayrıca : Başlığın değiştirilmesini arzu endam ediyorum Fm 2009 2001 ne ya kafa gitti

King_91
24.Temmuz.2009, 21:36
aşağı ;)

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=4566

Fietra 10
24.Temmuz.2009, 21:48
2006'daki sitenin gerek ana sayfası gerekse forum sayfasının görünümü çok canlıydı ve güzeldi:) keşke şimdide öyle olsa:)

Bekq
24.Temmuz.2009, 21:53
2003 yılında;
Coded: VNGroup :: Türkçe Çeviri: Cihan Koç ::
Düzenleme: Turksportal Interactive

Kendi yaptırdığı script'i kullanmış Turksportal.:)

RoNNiE91
24.Temmuz.2009, 22:09
Bende siteye 2006 yılında geldim.2006'nın teması en iyisiydi bence de.

C h A o S
24.Temmuz.2009, 23:23
Forever 2006

Vieri
24.Temmuz.2009, 23:57
kuralları hatırlayıp ona göre yorum yapalım Meart05. Yukarı aşağı sağa sola diye mesajlar yazmak yasaktır.

Biliyorum herkes bu lafı duymaktan sıkıldı ama yine ses getireceğiz bu sene :D

goosfraba
25.Temmuz.2009, 00:00

Hissediyorum :)

nannar
25.Temmuz.2009, 00:06
:D hoş görüntüler ...:p

Maksic
25.Temmuz.2009, 00:13
Şaka maka üye olanı 3 yıl olmuş da geçmiş bile vay be!:)

Amasya_Spor
25.Temmuz.2009, 00:16
Tamam o zaman sağ sol mesajlar yazmayız
Ama güncel tutmak lazım :D

MaTRaKaN
25.Temmuz.2009, 01:14
2006 güzeldi ya :D

RaSenGan
25.Temmuz.2009, 01:36
2006'yı hiç bilmiyorum (: 2007 senesi foruma ısınma,alışma senem oldu.2008 en güzel seneydi benim yaşadığım.

ForsakeN
25.Temmuz.2009, 01:50
Konuyu açan arkadaş 2004-2005 aynı olmuş

canavar20
25.Temmuz.2009, 01:55
2006 güzeldi ama benim için 2007 en önemli sene olmuştu. Ama eskisi gibi değil buralar..

Melekovic
25.Temmuz.2009, 02:08
Eskiden buralar bostandı diye artık yerine bir sürü ev yerleşmiş yerleri tarif eder ya yaşlılar, burası da aynen öyleydi. Sonra büyüdü gelişti,içindeki üyelerinin de yardımıyla kurumsal hale geldi, FM konusunda baş adres oldu.

Benim üyeliğim yazılan tarih 2007 değil ,çok daha öncelerini görmüştüm.Neyse :D :D :D

Ritmi yakalayan yer öyle ya da böyle yolunu bulur ve her sene üzerine bir şeyler katar. İş ki katarken üyeleriyle forum aynı kucaklaşmayı yaşasın eskisi gibi birlikte hareket etsin. Bir yer ne kadar gelişirse gelişsin çatısının içindekiler ve çatısının içerisindekilerin birbirleriyle güzel şeyleri paylaşmaları,geride bırakacakları güzel anıları olması önemli yoksa ruhu olmayan gelişmiş bir kurum olur sadece.

Bu aralar eskisi gibi olmadığına dair çok konuşma var burada ya da çekişme ,ya da güç dengesizliği. Ama görüyorum ki yavaş yavaş rayına oturuyor. Bundan sonra sadece ileri doğru güzel günlere bakmak kalıyor.

Eskisi gibi değilse eskisi gibi yapmak sizlerin elinde, eğer anca eskisi gibi yapmanıza engel olunuyorsa o zaman laf söylemek hakkınız. Engelleneceğini sanmıyorum. Yeter ki ritmi tutturun. Yaşam da böyledir.

İyi geceler.

Nedvedmania
29.Temmuz.2009, 16:52

Hani nerde abi 2010 bitiyor :D Bu Sene forumun 10. yılı birşeyler bekliyordum ben ama gelmedi :) Bi ara puanlı bir sistem olucaktı ne oldu o işler :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Haziran.2013, 03:47
son 5-6 yildir format degismedi sanirim. yenisini hala bekliyoruz (:

Vieri
10.Haziran.2013, 10:43
merhaba,

maalesef istediğimiz gibi yürümedi (hayat telaşı), oysa ciddi bir zaman harcamıştım ama tek başına olunca zor oluyor.

Tabi desteğini hiç bir zaman kesmeyen bir çok arkadaşımız var.

tekrar söz vererek kimseyi beklentiye sokmak istemiyoruz

blackman2004
03.Ağustos.2014, 15:24
Turksportal iktisadi olarak hayatına yön vermiş teknik yönden istenilen amaca ve seviye ye ulaşılmış olmanın verdiği haz ile artık buraları FM severlerin kendi cirit alanı olarak tayin etmiş herkesi kendi kaderine mahkum bırakmıştır.Çünkü mutlu son olarak FM ile Kutsal ittifaka varıldıgı için Bizlere olan ihtiyaç Reklam tıklamaları , Google adsense ler gibi birçok donenin etkinliği ortadan kalkınca zaten kaz gelecek yemişim tavugu .Buyurun dostlar halil ibrahim sofrasına diyerek .Forum kaderine terk edilmiştir .
Kimse beklmesin Bu forum canlanmaz . Once yönetici koşturacak ark.Birsey paylaşiyoruz Yönetici onayı istiyor .Ya neyin parazitliyorsunuz yada neyi sansurluyorsunuz Zaten forumda özgür çalışma ortamı olmadıgı çok belli gelen pişman gelmeyenden kime ne modunda .Bırakın kendi haline forumu .

Aydin
03.Ağustos.2014, 16:00
paylaşılanlar yönetici onayında olmak zorunda. geçen birisi bir şey paylaşmış ve virüslüydü. bunu ilk kontrol eden bizler olmalıyız. o yüzden "yönetici onaylı olmasın" gibi bir istek fuzuli olur. ha şikayetin koyduğun şeyin uzun süredir onaylanmaması ise o bölüme bakan yönetici hakkında gereken yapılır. orası ayrı.

diğer söylediklerin ise zaten bilinen şeyler.

Seçkinn
13.Ağustos.2014, 20:46
Yönetici nereye koşturacak forum için bu kısmı anlayamadım. Yöneticinin onay vereceği şeyler vardır, düzene sokacağı yerler vardır, açması gereken konular vardır bunlar tamam. Gördüğüm kadarıyla arkadaşlar bu sistemi yürütüyorlar zaten. Forumlar yönetici koşturmasıyla değil kullanıcı katkısıyla canlanır.

Yaşım gereği ukalalık yapıyorum gibi algılanmasın lütfen ama bizlerin forumu idare ettiği dönemde ki bazı arkadaşlar halen devam ediyorlar görevlerine (2004-2008 arası özellikle) kullanıcıların oluşturduğu içeriklerle baş etmekte zorlanırdık.

Hemen her kullanıcının bir fikri, paylaşmak istediği bir bilgisi, sormak istediği soruları ve neredeyse her konu için bir yorumu vardı. Hakikaten konu ve mesaj patlaması yaşanıyordu. Şimdi bakınca gördüğüm durum şudur; genel kullanıcı kitlesi FM ile ilgili ihtiyaç duyduğu bilgiyi temin ediyor ve forumdan ayrılıyor. Değişmesi gereken durum budur bana göre. Tabii hayatın daha da hızlanması, seçeneklerin çoğalması ve zaman yarışı bu konularda düşüş sağlıyor olabilir orası ayrı.

Yönetici tabii ki normal görevlerinin dışında foruma hareket ve renk katacak yenilikleri bulup uygulamak durumundadır. Ancak bilgiyi temin edip bunun faydalı olduğunu veya tam tersi yanlış ve hatalı olduğunu belirtecek kısa bir mesaj bile yazmayan üyelerin çoğunlukta olduğu bir forumda yöneticinin yapabilecekleri gerçekten kısıtlıdır.

Taze olduğu için bir örnek; FM2006 serisinden sonra ilk defa FM14 serisini oynamaya başladım. Paslanmışız tabii, u19 takımlar hakkında bazı sorular sordum dün genel tartışma kısımda. Bu konuyu 5-6 yıl önce açsam şu ana kadar 40 cevap gelirdi. Şu an sadece bir kişi yanıtladı :)

Fikirler, görüşler, düşünceler ve eleştiriler paylaşmak içindir. İçine atan bir topluluk yok olmaya mahkumdur. Naçizane fikrimdir.

Kaka Leite
14.Ağustos.2014, 07:26
Açıkcası ben pek eskiyi falan bilmem ama sizlere şu kadarını söyleyeyim, ben bu sitedeki yöneticiler kadar egosuz insanlar tanımadım.

Ben yönetimde olmadığım dönemde de bana bu siteyi sevdiren şey herkesin iç içe olmasıydı. Bu sitede yönetimde olmadığım süre içinde bütün yöneticileri tanıyordum, bir kaç tane admin tanıdığım da vardı. DH ya da Türkçespiker gibi sitelerde ünvan verdiğiniz kişi kendisini oranın cumhurbaşkanı görüyor.

Adamlardaki egoyu ben kimsede görmedim. Burada herkes bütün yöneticilerle iç içe takılıyor.

World Hollow o1
15.Ağustos.2014, 12:49
Vay be ne günlermiş.
2006'yı görünce biran vay dedim. :) Volkan Baros'ları Zaradane'leri NeronFB'leri eGowichleri :)

Güzeldi El Barto'lu Tr.Captain'li ler hiç unutulmaz... :)

World Hollow o1
15.Ağustos.2014, 12:53
2007 yılı sanırım oy isteme yılıydı özelden olsun msn'den olsun. :)

Şuan hala devam ediyor sanırım ama önceki gibi olamaz...

Leonadias
15.Ağustos.2014, 14:11
2007 yılı sanırım oy isteme yılıydı özelden olsun msn'den olsun. :)

Şuan hala devam ediyor sanırım ama önceki gibi olamaz...

Ne için isteniyormuş :D

Ahmet Göktaş
15.Ağustos.2014, 23:33
Forumda 2006'dan beri öyle böyle bulunuyorum. Benim için en güzel sene 2011'di. MSN grubunda toplaşıp pes5 turnuvaları atardık hamachi üzerinden. 2010 ve 2011 jenerasyonu çok iyiydi. Birçok aynı yaş grubundan aktif üye vardı. BafRaLı (Tolga) gibi güzel adamlar vardı. Ben de çok fazlasıyla aktiftim. Günümün en az 10 saatini forumda geçiriyordum.

Sonra o jenerasyon üniversiteli oldu , hayat telaşları başladı , yoğun oldular , sosyal ortamlara girdiler ve bana göre çöküş 2012 yılında başladı. 2012'den beri foruma çok yazmam ama hep takip ederim , 2012 sonrası aktflik %70 azaldı.

Yine de şuan forum birçok yabancı foruma göre çok iyi aktif seviyede. FM-Base'dan sonra en aktif ve kaliteli bilgi sunan sitelerden.

Bazı fm forumları var , adam konu açıp birşey yazıyor , link yok birşey yok , ama yazıyı bile üye olmadan göremiyorsun. Konuya 300 mesaj gelmiş , 297 tanesi teşekkürler, askdkaskd, aaaaaaa, jjjjjjjj, gibi mesajlar.

Ama bilgi paylaşımı olarak çok kötü durumda forum , ne dogru düzgün rehberler hazırlanıyor ne başka birşey. Yabancı forumlarda 4-5 sayfalık taktik vs. rehberleri bulunurken burada bunu bulmak zor. Var elbette ama yeterli değil. Çünkü FM'yi ezbere bilen adamlar , yönetici kadro şuan 30-35 yaşlarında adamlar ve belki evliler , hayat uğraşları var.

Yine de memnunum forumdan.

E.Cartman
16.Ağustos.2014, 01:18
Ne için isteniyormuş :D
Ödüller, sizi anlatıyoruzlar falan vardı o zaman.

Ahmet'in dediği gibi 2011 yılı efsaneydi özellikle de o msn grubu. Nerde o eski goygoylar.

ReaList
16.Ağustos.2014, 02:55
Eskiyen forum veya işlev değil FM'nin daha çok endüstiriyelleşmesi.

Firmanın korsan oyunun önüne geçmek için getirmiş olduğu yenilikler ister istemez korsan oyunun en fazla döndüğü ülkemizde FM'nin ciddi biçimde oynayıcı kitlesini yok etti. Yanlış anlaşılmasın tabiki korsan oyunu savunmuyorum ama Türkiye'nin gerçeklerini de unutmamak gerek.

Bugün kaç tane internet cafe'de FM 14'e rastlayabilirsiniz? Ağır kullanıcı kitlesi dışında diğer kitlesi maalesef uzaklaştı. Eh durum böyle olunca da oyunun çıktığı 2-3 aylık periyot ve devre arası veritabanı güncelleştirmesi dışındaki yoğunluk dışında tüm FM siteleri dutluk oluyor.

Forumun FM dışında kalan bölümleri yeterli mi? Bence onlar da biraz daha hareketlendirilebilir bunun için yeni siteyi bekleyenlerdenim. Büyük bir atak olacaktır, hep beraber göreceğiz.

Leonadias
16.Ağustos.2014, 03:48
Ödüller, sizi anlatıyoruzlar falan vardı o zaman.

Ahmet'in dediği gibi 2011 yılı efsaneydi özellikle de o msn grubu. Nerde o eski goygoylar.

Neler kaçırmışız desene ^^

SAİT71
16.Ağustos.2014, 04:48
Yeni site diyorduk ne oldu acaba o iş yıllardır bekliyoruz.

Aydin
16.Ağustos.2014, 13:31
Az kaldı yeni site için. Çok az :)

World Hollow o1
16.Ağustos.2014, 14:39
Çalışmalar sürüyor, 2 hafta içerisinde yayına gireceğiz.

Sekopej
16.Ağustos.2014, 16:23
Vay be ne günlermiş.
2006'yı görünce biran vay dedim. :) Volkan Baros'ları Zaradane'leri NeronFB'leri eGowichleri :)

Beni unutmuşsun Serhat. :p

Sosyal medyanın popüler olmasının da etkisi var ki tam o popülerliğin başladığı anlarda düşünülen yeni siteye geçilebilseydi, şimdi vazgeçilmez bir site halini almış olabilirdi. Hala geç değil, o dönemde gündemde olan yenilikler aynı şekilde hatta daha fazlasıyla gelecekse, yine popülerliği artan bir yer olur.

Burayı canlı tutan öğrenci kesimin orjinal alamaması ve vakti zamanın öğrencilerinin dede olmasının da etkisi var ama ne olursa olsun bu aşk bitmez, seviyoruz seni Turksportal. =)

Seçkinn
16.Ağustos.2014, 20:51
Hayat durmuyor tabi. Yaşlanıyor yaşlandıkça keyiflerinden uzaklaşıyor insan. Ne olursa olsun FM seven insan eninde sonunda oyuna geri döner. En son 25 yaşımda oynamışım, yaş oldu 32 düştük yine FM'nin ağına :)

Bu ülkede FM oynayan insan bu foruma da mutlaka gelir. Başka bir FM sitesinin sahibi veya yöneticisi bile olsa buraya mutlaka gelir ;)

SAİT71
16.Ağustos.2014, 20:56
Eskiden komik mesajlar kapak oluyodu sitede şimdi o adette yok oldu. Geleneklerimizi unuttuk iyice :n:

KaPaLı
17.Ağustos.2014, 14:32
vakti zamanın öğrencilerinin dede olmasının da etkisi var

Yaş 27 olacak benim patron Dede olma vaktimiz geliyor :icon_biggrin:

World Hollow o1
17.Ağustos.2014, 14:44
Beni unutmuşsun Serhat. :p

Burayı canlı tutan öğrenci kesimin orjinal alamaması ve vakti zamanın öğrencilerinin dede olmasının da etkisi var ama ne olursa olsun bu aşk bitmez, seviyoruz seni Turksportal. =)

Abi unutmak mümkünmü saygılar.. :p

Konu eski olunca eskiler damlamaya başlamış yavaştan... :)

E.Cartman
17.Ağustos.2014, 14:51
Yaş 27 olacak benim patron Dede olma vaktimiz geliyor :icon_biggrin:
Baga Tarkan'dan başka bu forumda kimseye dede denemez o konuda bi anlaşalım önce. Emektar, tecrübeli vs tamam ama dede'nin sahibi var :zuhaha

SAİT71
17.Ağustos.2014, 15:58
Bence baga dede değil bir antika :n: Hani bazı araba firmaları eski urettigi bir modelini sshibinden alıp muzesine koyarya bagada oyle işte turksportal alıp ana sayfaya koymadı lazım profili. Profilide kilitlemeli :n:

BaGa TaRKaN
17.Ağustos.2014, 16:05
Olm Bir Gidin La :)

Dede Vasfı Önce Aytaç ile Gabi'nin Sonra Onu Takiben Ben ve Hashüs Geliyoruz Arkalarından. Siz Bir Gidin Hele Burdan

El Barto
24.Ağustos.2014, 13:18
Vay be ne günlermiş.

Serhat'ım cansın. Bizim Topçu Mehmet'i de görüyorsan -sanırım siz aynı semtin çocuğuydunuz- ona da selamlarımı ilet. Özledik vallahi. :icon_confused:

Flawless Victory
24.Ağustos.2014, 15:02
Eskiden data editörler bu kadar aktif değildi. FM çok detaylı bir oyun olmasa da oyunun derinliklerine inemediğiniz için paylaşımlar çok değerliydi, okunuyor ve yorum yazılıyordu. Şimdi tam tersi. Ben sitenin ve forumun ilk zamanlarını bilmiyorum ama 2006 yılından beri aktif olarak bu sitedeyim. Özellikle 2006-2007 yılları çok aktif bir siteydi zaten. Herkes bir şeyler üretme gayretindeydi ama her şeyde olduğu gibi FM'de de hazır yiyici olmaya başladık.

BaFraLı
25.Ağustos.2014, 12:45
Uzun süredir yeni site yeni site diyilip duruluyordu. Üst mesajlarda 2 hafta sonra yayına girecekmiş diye okudum. Umarım girer de ölmeden şu yeni siteyi görebiliriz. Zira çok şey beklenen güzel bi projeydi. Bir de görebilsek :).

Birde eskiden Turksportal daha güzeldi sanki. Şu zamanlarda vasat takılıyor forum. Yada bana öyle geliyor bilmiyorum. Eskiden daha tatlı daha bi iyiydi. Şu zamanlarda o günlerden eser yok.

Yeni site girebilirse yayına, onunla birlikte tekrar eski günlerini aratmaz umarım.

Aydin
25.Ağustos.2014, 23:07
yok be ne 2 haftası. var daha :)

footballer33
26.Ağustos.2014, 00:46
Bu sitenin yenileneceği de şehir efsanesi gibi bir şey oldu. Ben 5 yıldır üyeyim, 5 yıldır konuşuluyor bu konu. :icon_smile:

E.Cartman
26.Ağustos.2014, 00:58
http://spordefteri.com/resimler/karikaturler/buyuk/haftaya-netlesir-4109.jpg

uAburak89
26.Ağustos.2014, 01:29
Eskiden seviye daha yüksekti ve yanlışları savunmaya hevesli olanların, kraldan çok kralcı olanların sayısı bu kadar fazla değildi. Forumun eski tadı yok artık bana göre, haliyle daha fazla durmanın anlamı yok.

Yeni site şimdiden hayırlı olsun.