View Full Version : Beşiktaş - Fenerbahçe [ Türkiye Süper Kupa 2008 - 2009 ]
goosfraba
29.Temmuz.2009, 18:06
http://i0907.hizliresim.com/2009/7/29/3069.jpg (http://urlal.com/bn)
Ghonedre
29.Temmuz.2009, 18:40
Bu maçı pek rahat olmasa da alırız.Guiza,Alex,Deivid bunların form durumuna da bağlı biraz.Tabi defansta kimin oynayacağı da önemli :)
RIDVAN TLM
29.Temmuz.2009, 18:41
iddaya keşke güiza aşırtma atar eklentisi koysalar banko yazarım:D bi gsli olarak pek ilgilendirmiyo bu mac benı ama 90 dk berabere bıter gibi gelio 2-2 .....
goosfraba
29.Temmuz.2009, 19:04
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=54734
Kuralları okuyalım lütfen.
TuNdRaLoWeR
29.Temmuz.2009, 19:09
Biletimi aldım çıktığı ilk saatte ve güney tribününde Fenerbahçe'yi destekleyeceğiz inşallah..
Maçı Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.Artık takımı Aragones yönetmiyor.Ve takımın sadece Beşiktaş maçlarında en büyük gol silahı olan Güiza sağlam:)
Maçın 2-1 lehimize biteceğini düşünüyorum, umarm staddan sevinçli ayrılırız.Benim bu maç için tek dileğim "dostluk kazansın" felsefesini benimsemeleri olacak.Hem futbolcuların hem taraftarların.Umarım olaylar çıkmaz ve saha da dostça bir mücadele olur.
RaSenGan
29.Temmuz.2009, 19:20
Bilet alıp Beşiktaş'ı desteklemeyi düşündüm ama vazgeçtim (: Umarım seyir zevki yüksek,güzel bir maç olur.
anilton
29.Temmuz.2009, 19:39
İzlediğim hazırlık maçlarında bizim daha hazır olduğumuzu gördüm.Hemde F.Bahçe'ye oranla daha iyi takımlarla oynamamıza rağmen...
Geçen seneden başarıyı yakalamış ve oturmuş bir kadroya 3-4 takviye yaptık.Bu takviyeler gerekli yerlere ve gidenlere göre daha iyi olan oyunculardı...
Ferrari G.Zan ve Zapo'dan daha iyi...
Fink futbola doymuş,umursamaz,hırsı kalmamış Cisse'den daha iyi...
İsmail Deli İbo'dan çok daha iyi...
Yuvaya dönen Nihat ve sağ bek stoper alternatifi Erhan...
Her zaman olduğu gibi ne olursa olsun bu bir derbi.Ne olacağı belli olmaz.Ama ben kazanmaya daha yakın olduğumuzu düşünüyorum...
İyi oynayan,hakeden kazansın...
bugra 1905
29.Temmuz.2009, 19:48
Heriki Takıma Başarılar Futbolun Konuşulduğu Bir Maç Olur Umarım İçimden Bir His Bu Maçı Fenerbahçenin Alacağını Söylüyor
Universal
29.Temmuz.2009, 19:49
Fenerbahçe'liyim, Fenerbahçe kazanır diyeceğim. :)
Güzel maç bekliyorum, Fenerbahçe baştan aşağı yenilendi, kadrosu o kadar geniş ki, iki takım çıkarıp şampiyonluğa oynayabilir. Bunun avantajını hissedecektir. Semih Şentürk'ün olmaması tek forvet oynayacağımızın göstergesidir, Güiza Beşiktaş'ı seviyor bu maçta ondan gene gol bekliyorum. :) Andre Santos ve R.C3 uyumu çok güzel oldu. Fenerbahçe'nin kulübeside güçlendi, Sağ açıkta üç isim var Mehmet Topuz, Deivid ve Kazım, bu isimlerin ikisi kulübede olacak ve oyuna girince skor değiştirebilecek isimler. Fenerbahçe neden kazanmasın? :)
Beşiktaş'ın ise en büyük silahı Nihat olacak. Tam anlamı ile hazır mı o tartışılır, Beşiktaş ise oturmuş bir kulüp bunun avantajını sergileyecekler ve Lyon & Porto gibi iki önemli hazırlık maçı oynayıp gelecekler, Buda Beşiktaş için büyük avantaj.
Görsel şov olan bir maç olur umarım. İzleyenler zevk alır ve sonunda hak eden kazandı denir. :)
ForCimbom
29.Temmuz.2009, 20:00
daum gibi domestiğe odaklı bir mantalitesi olan bir td ile, hele senenin başında böyle bir derbiyi kaçırmaz fenerbahçe. bankodur bana göre..
GebzeLi1907
29.Temmuz.2009, 20:19
Favori olduğumuz okçudan gol beklediğim maç..
Ancak savunmadaki sıkıntı beni korkutuyor eğer savunma uyum sorunu yaşamaz arkaya kaçırmazlarsa adamlarını; iyi bir futbolla Beşiktaş'ı ekarte edip sezona kupayla başlayacağımızı düşünüyorum..
Kazım'a da dikkat diyorum bu maça damga vurabilir ilk 11 başlarsa eğer..
İki takımıda başarılar, hakemin olayların konuşulmadığı futbolun öne çıktığı bi derbi olsun..
LaigLeNoiR
30.Temmuz.2009, 02:50
Beşiktaş'a direkt verilmesini düşündüğüm bir kupa Süper Kupa.
Her neyse yine de sonuna kadar kazanmak için oynayacağız...
Başarılar her iki takıma da umarım Beşiktaş kazanır.
Sheriff
30.Temmuz.2009, 04:44
Peşinen uyarıyorum konuda kavga çıkmasın kimse kimseyi kırmasın.. Yazdığımız yazacağımız mesajları göndermeden önce bir kez daha düşünelim ;;)
Bende bu maç için takımımdan çok ümitliyim. Yeni bir kadro herkes kendini göstermek isteyecektir. Forma savaşı erkenden başlar diye düşünüyorum..
Knightmare
30.Temmuz.2009, 13:49
Mustafaaa Denizliiiiii Şampiyoooon yap biiiziiiii!!!!
İnşallah kazanıcaz :D
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Temmuz.2009, 14:25
inşAllah kazanıp 2008-2009 sezonunu 3 kupayla bitiririz...
Knightmare
30.Temmuz.2009, 14:57
belki 4 kupayla bitiririz nerden biliyosun :D Ş.L. var, olmadı Avrupa Ligi :D
Universal
30.Temmuz.2009, 15:00
inşAllah kazanıp 2008-2009 sezonunu 3 kupayla bitiririz...
İlk kupayı biz alacaz, ardından Avrupa Ligi, Turkcell Süper Lig ve Fortis Kupası... 4/4 yapcaz :0:
Not: Her kupayı alırız, Türkiye Kupasını alamayız. :n:
MaTRaKaN
30.Temmuz.2009, 15:02
İyi başlamak için Fenerbahçe kazanacaktır.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Temmuz.2009, 15:57
2008-2009 diyorum Kasım Abi :D
GeNç KaRTaL
30.Temmuz.2009, 22:17
Öncelikle Güiza'nın golü var sözüne şiddetle karşı çıkıyorum.Güiza'nın bize karşı coştuğu maçlarda Gökhan Zan ve Zapo'nun ön planda olduğunu ve bu 2 oyuncun artık bizimle olmadığını hatırlatırım.Geçen sezon en kötü yerimiz savunmamızdı.Yeni transferlerle orayı güçlendirdik.Yani bu sefer Fenerbahçe hücum hattı ve Güiza daha sağlam bir savunma hattıyla başa çıkmak zorunda.
Hazırlık maçlarında gözlemleyebildiğim kadarıyla biz önümüzdeki sezona hazırız.Geçen seneki sistemimizin üstüne koyarak yolumuza devam etmemizde avantajımız.Fenerbahçe bu sene farklı bir sistemle oynayacak olması açısından ve oynadığı karşılaşmalardada güçsüz rakiplerle oynamasından dolayı ne durumdalar pek bir fikrim yok.Zaten derbilerdede ne olacağının belli olmadığını biliyoruz.Bundan dolayı şu favori bu favori demek istemiyorum.Ama inşallah kazanan taraf biz oluruz ve sezona iyi bir başlangıçla başlarız.
tarikko
30.Temmuz.2009, 22:42
İnşallah bu maçı kazanıp sezona kupayla başlarız.Takıma güveniyorum yeni transferlerle sezona hazır bir görüntümüz var.Daum'da işini bilen bir teknik adam.Bu maçta da bu bilgisini gösterir umarım.
anilton
31.Temmuz.2009, 16:04
Denizli ve Daum yarın basın toplantısı yapacak
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 2 Ağustos Pazar günü oynanacak TFF Süper Kupa final maçı öncesinde iki takım teknik direktörü Swissotel'de birer basın toplantısı yapacak.
1 Ağustos Cumartesi günü Swissotel Neuchatel Salonu'nda yapılacak basın toplantılarına, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un yanı sıra iki takımdan birer futbolcu da katılacak.
Denizli'nin basın toplantısı saat 12.00, Daum'unki ise saat 17.00'de başlayacak
tarikko
31.Temmuz.2009, 18:02
Fenerbahçemiz ile Beşiktaş arasında 2 Ağustos Pazar günü, İstanbul Atatürk Stadı'nda oynanacak Süper Kupa maçı programı çerçevesinde Teknik Direktörümüz Christoph Daum, yarın saat 17.00'de, İstanbul Swissotel'de bir basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısında Daum'la birlikte takım kaptanı yardımcılarımızdan Emre Belözoğlu da yer alacak. Takımımız ise maçtan önceki son antrenmanını maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacak. Saat 20.00'de başlayacak antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulacak.
Fenerbahce.org
TR.CaPTaiN
31.Temmuz.2009, 19:43
2 takımın da geçen seneye göre daha güçlü olması futbol kalitesini arttıracaktır. Bu tip maçlarda maç öncesi söylenenlerin, tahmin edilenlerin çok fazla önemi yok. Nihayetinde derbidir, ayrıca ucunda kupa olan bir maç. Daha fazla isteyen alacaktır.
Fenerbahçe cephesinde Carlos'un yokluğu kötü oldu. Umuyorum Daum arkada Santos'u önünde ise Deivid'i değerlendirmez. Bence Vederson - Santos, Santos - Uğur veya Santos - Mehmet Topuz tercihleri daha doğru olur. Carlos her zaman söylediğimiz gibi, teknik direktörün sahada olan versiyonudur. Carlos'u sık sık defans oyuncuları ve önünde oynayan oyuncuyla diyalog içerisinde görüyoruz. Carlos oyunculara yapmaları gereken konusunda talimatlar yağdırırken hataları konusunda da uyarıyor. Uzun lafın kısası bence sahada varlığının bile çok büyük avantaj olduğu bir oyuncudur. Carlos'tan faydalanamamak kötü olacak.
Bu maçta Emre'nin iyi oyununu devam ettirmesi gerekir. Yanında oynayacak Cristian'ı da yorumlamak için bu maç daha iyi bir ölçü olacaktır. Ortasaha üstünlüğünü kesinlikle sağlamalıyız ve ortasaha ile ileri hattın birbirinden kopmaması lazım.
En çok güvendiğim oyuncuya gelince; Alex de Souza.
tarikko
31.Temmuz.2009, 20:06
Honved maçında attığı golden sonra sakatlanan oyuncumuz Roberto Carlos'un MR sonuçları Sağlık Kurulumuz tarafından incelendi. MR neticelerine göre sol arka adalesinde yırtık tespit edilen Roberto Carlos'un 2 hafta sahalardan uzak kalacağı öngörülüyor.
Fenerbahce.org
Çok kötü bir haber gerçekten.Daum'un bence Vederson-Santos ile başlaması gerekiyor.Santos'u sol bekte düşünüyorsa Santos-M.Topuz ile başlamalıdır.Uğur'u oynatmak gibi bir delilik yapmaz inşallah :)
Since-1907
31.Temmuz.2009, 20:14
Tarık'a kesinlikle katılıyorum.Ya solda Vederson önünde Santos olsun ya da Topuz sağda Kazım solda olsun.
Universal
31.Temmuz.2009, 21:23
Uğur Boral'ın oynamasında yarar var, artık formanın gittiğini anladı. Belki bir daha elime bu şans geçmez diye varını yoğunu ortaya koyacaktır. Yenide evlendi buda performansını artırır.
eGowiCh
31.Temmuz.2009, 21:38
Santos-M.Topuz ikilisini kullanır umarım Daum sol kanatta. Uğur Boral'ın takıma güç katacağını sanmadığımdan M.Topuz rakibe karşı sol taraftan daha fazla tehlike yaratıp defansif anlamda da çok katkı sağlayacaktır.
Universal
31.Temmuz.2009, 22:33
Santos-M.Topuz ikilisini kullanır umarım Daum sol kanatta. Uğur Boral'ın takıma güç katacağını sanmadığımdan M.Topuz rakibe karşı sol taraftan daha fazla tehlike yaratıp defansif anlamda da çok katkı sağlayacaktır.
Mehmet Topuz, bu maçta kesinlikle oynatılmalı ama; solda değl, sağ kanatta oynatılması gerekiyor. En etkili orada oynayabilir.
LaigLeNoiR
31.Temmuz.2009, 22:48
Topuz niye mutlaka oynatılmalı ? Nispet olsun diye mi ?
Universal
01.Ağustos.2009, 01:08
Topuz niye mutlaka oynatılmalı ? Nispet olsun diye mi ?
Evet, sonuçta Beşiktaş'a giderken aldık, o maçta daha iyi motive ile çıkacaktır.
LaigLeNoiR
01.Ağustos.2009, 03:49
Oynatın bakalım.
Güzel bir maç olsun istiyorum.Bol posizyonlu bol gollü.Hakem konuşulmasın bir de.
Universal
01.Ağustos.2009, 03:54
Hakem Yunus Yıldırım olduğu açıklandı.
LaigLeNoiR
01.Ağustos.2009, 04:02
O hakemle zaten size karşı şansımız tutmuyor bizi yendiğiniz 2 maçı da o yönetmiş.
PesimiSTyLa
01.Ağustos.2009, 04:23
Hakeden kazansın. Besiktas daha saglam defans kurgusuna sahip, favorim onlar.
Sheriff
01.Ağustos.2009, 05:33
O hakemle zaten size karşı şansımız tutmuyor bizi yendiğiniz 2 maçı da o yönetmiş.
İyide daha maç başlamadan hakem konuşmaya başladın sen Murat :zuhaha
Universal
01.Ağustos.2009, 15:28
İyide daha maç başlamadan hakem konuşmaya başladın sen Murat :zuhaha
Bak hakedemden dolayı tartışma çıkarsa, ilk mesajı yazan Murat'tır. :p :D
DeNiZ_1903
01.Ağustos.2009, 15:34
Daha oturmuş bir kadroyla hazırlık maçlarında daha güçlü ekiplere karşı oynayan takımın 3'de 3 yapmak için Fenerbahçe'yi de yeneceğini düşünüyorum.Skor tahminim 3-2.
Krusty
01.Ağustos.2009, 15:37
kim kazanır = hangi takımlısınız
beşiktaş.
Hugo
01.Ağustos.2009, 16:00
Fenerbahçe kazanacak bence.
LaigLeNoiR
01.Ağustos.2009, 16:52
Tamam yahu hakem konuşmayayım :D
anilton
01.Ağustos.2009, 17:33
Denizli ve Ferrari’den Basın Toplantısı
Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli ve yeni transferemiz Matteo Ferrari, Süper Kupa maçı öncesinde basının sorularını yanıtladılar.
Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli, yarın yapılacak TFF Süper Kupa maçı öncesi Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısına yeni transferimiz Matteo Ferrari ile birlikte katıldı.
Turkcell Süper Ligi ve Fortis Türkiye Kupası'ndan sonra TFF Süper Kupa'yı da kazanmak istediklerini belirten Denizli, "Süper Kupa'da da böyle kazanım olursa hem sezonu 3 kupayla kapatmak hem yeni sezona kupayla başlamak gibi bir durum olur. Camia için olumlu başlangıç olur. Ümit ediyorum ki bu kadar şeyi yaşadıktan sonra Allah bunu bizlerden esirgemez" dedi.
Geçen sezondan farklı olarak yeni sezona iki unvanla birlikte başlayacağımızı hatırlatan Mustafa Denizli, "Geçen yıldan daha tempolu daha mücadeleci ve daha yaratıcı olmak mecburiyetindeyiz. Yaptığımız transferlerin öncelikli düşüncesi buydu. Kadroya kattığımız oyuncular hem tempoya hem sahadaki mücadeleye uygun olmalıydı. Şimdiye kadar oynadığımız hazırlık maçlarında böyle bir düşüncenin önümüzdeki dönem itibariyle rahat bir şekilde hayata geçeceğinin sinyallerini aldık. Daha mücadele eden daha çabuk topu oyuna sokan bir Beşiktaş; hücumda ve savunmada takım olgusunu gerçekleştirmek için sezona başladık. Geçen yıldan daha çabuk, daha zevk veren bir görüntü olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Takımımız'ın iyi bir yolda olduğunu ve yarınkı Fenerbahçe maçında bunu göstermek istediklerini anlatan Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli, hem kendisinin hem de futbolcularının fizik olarak hazır olduklarını vurguladı.
Taraftarlarımızın ve Camiamız'ın neler beklediğini bildiklerini ifade eden Denizli, "Yarın bu çerçeve içinde mücadele edip sezona en azından mutlu bir şekilde başlamanın planlarını yapıyoruz. Ümit ediyorum yarın akşam Beşiktaş camiası mutlu bir pazar akşamı yaşar" dedi.
Nihat Kahveci'nin yıllardır derbi özlemi çektiğine değinen Mustafa Denizli, yarın akşam bu özlemini Fenerbahçe karşısında gidereceğini söyledi.
Yeni transferimiz Matteo Ferrari ise iyi bir çalışma temposu yakaladıklarına değindi ve "Kampta çok önemli bir turnuvaya katıldık. Turnuvada prestijli takımlar vardı. Hazırız ve bu kupayı kazanmak istiyoruz. Bizim motivasyonumuz çok yüksek. Oynadığımız ciddi hazırlık maçlarının yarın için faydası olacak" diye konuştu.
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=24382
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=24383
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=24384
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=24385
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=24386
anilton
01.Ağustos.2009, 20:48
İnternet kullanıcıları Süper Kupa finalinin en değerli oyuncusu seçecek
İnternet kullanıcıları, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak TFF Süper Kupa final karşılaşmasının en değerli oyuncusunu oylarıyla belirleyecek.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi www.tff.org üzerinden, maçın başlamasıyla aktif olacak ankete katılacak futbolseverler, seçimlerini yaparak oylamaya katılacak. Oy verme işlemi mücadelenin bitimiyle birlikte sona erecek.
Not: Her kullanıcı sadece bir defa oy kullanabilecek.
2pac
01.Ağustos.2009, 22:20
Bu macların favorisi tabiki belli olamaz..Ama gecen sene inanın Besiktas'ı ve Galatasaray'ı yendigimiz maclarda bile sevinemedim heyecanlanamadım..Sanki birsey hep eksik gibi geliyordu..Ama bu sene hersey tamamen farklı..Daum takıma inanılmaz bir hava kattı taraftarında heyecanlanmaması mümkün degil..Taraftarda gecen seneden cok farklı inanılmaz bir hava var..
İnsallah kazanan taraf olacagız, hakem hatası olmasın kazanan taraf hak etsin..
bugra 1905
01.Ağustos.2009, 23:35
Sırf Bilica#58# İçin Bu Maçı İzleyeceğim:)
Universal
02.Ağustos.2009, 00:12
İnternet kullanıcıları Süper Kupa finalinin en değerli oyuncusu seçecek
İnternet kullanıcıları, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak TFF Süper Kupa final karşılaşmasının en değerli oyuncusunu oylarıyla belirleyecek.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi www.tff.org üzerinden, maçın başlamasıyla aktif olacak ankete katılacak futbolseverler, seçimlerini yaparak oylamaya katılacak. Oy verme işlemi mücadelenin bitimiyle birlikte sona erecek.
Not: Her kullanıcı sadece bir defa oy kullanabilecek.
Kazanan takımdan mı çıkacak değerli oyuncu?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sırf Bilica#58# İçin Bu Maçı İzleyeceğim:)
Bilica, yakında seni Fenerbahçe'li yapacak. :icon_lol:
anilton
02.Ağustos.2009, 00:40
-------------------Rüştü-----------------
Erhan------Sivok-----Ferrari------İsmail
----------------Fink----Ernst-------------
-------------------Tello------------------
Holosko-----------------------------Yusuf
-------------------Nobre------------------
Yarın böyle bir kadro çıkar büyük ihtimalle...
Nihat ikinci yarıda görev alacaktır...
RoNNiE91
02.Ağustos.2009, 00:42
İ.Toraman sakat mı Anıl?Sağ bekte Erhan'ı koymuşsun.Ya da Erhan daha mı hazır?
Universal
02.Ağustos.2009, 00:43
Olamaz nickte 1905 var :D
Düşündüğün şeye bak biz onu 1907 yaparız. :p:D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Düşündüğün şeye bak biz onu 1907 yaparız. :p:D
Smiley yanlış çıkmış bu olacak: :p :D
KristaL
02.Ağustos.2009, 00:45
sanırım bu sefer fenerbahçe karşısında zorlanıcaz =) türkiye kupasının acısı çıkıcak gibi bi his var.. :D Olsun.. biz Sevinmek İçin Sevmiyoruz .. :D
anilton
02.Ağustos.2009, 00:47
İ.Toraman sakat mı Anıl?Sağ bekte Erhan'ı koymuşsun.Ya da Erhan daha mı hazır?
İ.Toraman hem topuğundan hem burnundan ameliyat oldu.Koşulara başlayalı 1 hafta olmadı...
Aynı şekilde Ekrem'de koşulara yeni başladı...
Rıdvan takımla pek çalışma fırsatı bulamadı milli takım turnuvalarından dolayı...
Tek alternatif Erhan sağ bekte.Hazırlık maçlarında da sağlam bir görüntü çizdi...
RaSenGan
02.Ağustos.2009, 01:16
Kazanan takım iki farklı kazanıcak bence.Nedense içimden Fenerbahçe'nin 3-1 kazanacağı geçiyor.Hakeden kazansın.Umarım hakemler maça damga vurmaz.
Bak hakedemden dolayı tartışma çıkarsa, ilk mesajı yazan Murat'tır. :p :D
Hakedemden derken :)
Universal
02.Ağustos.2009, 01:31
Kazanan takım iki farklı kazanıcak bence.Nedense içimden Fenerbahçe'nin 3-1 kazanacağı geçiyor.Hakeden kazansın.Umarım hakemler maça damga vurmaz.
Hakedemden derken :)
İyi yakalamışsın, hakem olacak. :D
LaigLeNoiR
02.Ağustos.2009, 06:00
Alex'in ESPN'ye yaptığı açıklamada : Beşiktaş her iki kupayıda aldı böyle bir maçın neden oynandığını anlayabilmiş değilim ancak yine de sezona bir kupayla başlamak çok iyi birşey olacak. demiş.
Tam açıklamayı bilmiyorum ama böyle birşeymiş sanırım Ligtv'de dinledim.
Revolution
02.Ağustos.2009, 15:32
2-0 Fener alır gibime geliyor. Golleri de Güiza ve M.Topuz atarsa şaşırmam :)
TR.CaPTaiN
02.Ağustos.2009, 15:38
Bu kupanın statüsü Beşiktaş 2 kupayı alınca değişmedi. Bu kupa düzenlenirken her türlü ayrıntısı konuşulmuş, çizgileri çizilmiştir. Dolayısıyla, sanki Beşiktaş 2 kupayı aldıktan sonra Federasyon acil toplanıp böyle bir düzenleme getirmiş gibi davranmaya gerek yok. Yarın herhangi başka bir takım da 2 kupayı alabilirse statü yine aynı şekilde olacak.
anilton
02.Ağustos.2009, 17:38
Yavaş yavaş maça yol alalım...
İnşallah geldiğimde Beşiktaş'ın galibiyeti konşuluyor olur....:)
Universal
02.Ağustos.2009, 17:50
Keşke bu maçın geliri bir hayır kurumuna bağışlansa, Avrupa'da çoğu lig bunu yapıyor, umarım bizde bunu gelecekte yaparız. Bu maç TSL'nin gala maçı olur.
deniz.91
02.Ağustos.2009, 19:09
İki kupayı kazanan takımın Fenerle oynaması saçmalık duruyor cidden alexin dediği gibi maça gelirsek Fenerbahçe alacak gibi geliyor aban Mehmet Topuz oynayacakmı acaba nasıl bir performans gösterecek merak ediyorum
GeNç KaRTaL
02.Ağustos.2009, 19:19
Bence bu statüyü bu maçtan sonra değiştirsinler.Böyle durumlarda ya kupa direk verilsin çifte şampiyona yada lig ikincisi ile oynansın final.Böylesi daha mantıklı bence.
Universal
02.Ağustos.2009, 20:16
Bence bu statüyü bu maçtan sonra değiştirsinler.Böyle durumlarda ya kupa direk verilsin çifte şampiyona yada lig ikincisi ile oynansın final.Böylesi daha mantıklı bence.
Olayı anlayamadığınız daha, bu kupa TSL şampiyonu ile TK şampiyonu karşılaşıyor. Beşiktaş bu kupaya TSL Şampiyonu olarak katıldığından Fenerbahçe'de TK şampiyonu olarak mücadele ediyor. Çünkü; TSL şampiyonluğu TK'dan daha itibarlı.
Gangstaa
02.Ağustos.2009, 20:20
Beşiktaş rahat kazanır bence.Hem kadroları fazla değişmedi hemde daha hazırlar.
RaSenGan
02.Ağustos.2009, 20:29
Olayı anlayamadığınız daha, bu kupa TSL şampiyonu ile TK şampiyonu karşılaşıyor. Beşiktaş bu kupaya TSL Şampiyonu olarak katıldığından Fenerbahçe'de TK şampiyonu olarak mücadele ediyor. Çünkü; TSL şampiyonluğu TK'dan daha itibarlı.
Tamam da Bjk ikisini de aldı.TSL Şampyionu da onlar TK şampiyonu da onlar.Kupa direk Bjk'a kalmalı.Böyle saçma oluyor.
KaPaLı
02.Ağustos.2009, 20:29
Beşiktaş'ın hazır olduğunu nerden anladınız ? Herkeste aynı şeyler. Değişmedi dediğiniz takımdan en önemli oyuncular stoper ve Ön libero değişti. Sağ bek - Sol bek değişti. Nasıl değişim olmuyo bunlar ?
enforcer
02.Ağustos.2009, 22:15
Beşiktaş'ın hazır olduğunu nerden anladınız ? Herkeste aynı şeyler. Değişmedi dediğiniz takımdan en önemli oyuncular stoper ve Ön libero değişti. Sağ bek - Sol bek değişti. Nasıl değişim olmuyo bunlar ?
olur mu canım fenerin en önemli oyuncuları josico ve maldonado gitti. he birde lugano var... :p
Universal
02.Ağustos.2009, 23:21
Tamam da Bjk ikisini de aldı.TSL Şampyionu da onlar TK şampiyonu da onlar.Kupa direk Bjk'a kalmalı.Böyle saçma oluyor.
Yazdığımı okursan nedemek istediğimi anlarsın, Beşiktaş bu kupaya TSL şampiyonu olarak katılıyor. E? TK şampiyonu olarakda finalist olan Fenerbahçe katılıyor. Bu kadar basit. Kısaca bir takım iki kupa şampiyonu olarak katılamıyor.
scar face
02.Ağustos.2009, 23:25
Bir takım için en önemli nokta tandemdir bence...
Biz de ve Bjkde bunlar değişti.Zor maç olacaktır...
Heyecanla maçı bekliyorum...
gerrrard
02.Ağustos.2009, 23:42
1-0 Beşiktaş diyorum ben.
Clayman
02.Ağustos.2009, 23:43
Fenerbahçe TK finalisti olduğu için TK şampiyonu olarak katılmıyor bu kupaya. Beşiktaş her iki kupayı da kaldırdığı için kurallar gereği Türkiye Kupası'nda final oynayan diğer takım katılıyor. Yani Fenerbahçe'nin TK şampiyonu olarak katılması söz konusu değil :)
TR.CaPTaiN
02.Ağustos.2009, 23:46
İlk olarak Fenercell abonelerine duyurulan habere göre, Fenerbahçemiz, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bugün saat 21.00'de başlayacak TFF Süper Kupa maçında, Beşiktaş karşısına şu on birle çıkacaktır: Volkan Demirel, Emre, Vederson, Kazım, Güiza, Alex, Baroni, Önder, Dos Santos, Bilica, Gökhan Gönül.
Fenerbahce.org
KaF KeF
02.Ağustos.2009, 23:49
Volkan
Gökhan Önder Bilica Vederson
Cristian-Emre
Kazım Alex Andre Santos
Güiza
Varonil
02.Ağustos.2009, 23:59
Önder-Bilica'ya bir türlü alışmadım ama hadi neyse.
Başarılar diliyorum 2 takıma da..
scar face
03.Ağustos.2009, 00:07
Mert başka alternatif yok su anda...
Bekir-Bilica da olmadı...
son 40 dakika...Hadi hayırlısı
eGowiCh
03.Ağustos.2009, 00:12
Vederson geçen maç 18'e girememişken şimdi 11 başlıyor, çok saçma bir karar bana göre. Andre Santos-Topuz daha iyi olurdu.
Topuz'a neden 9 milyon Euro verdik anlamıyorum, turşusunu kuracağız herhalde.
Universal
03.Ağustos.2009, 00:18
Vederson geçen maç 18'e girememişken şimdi 11 başlıyor, çok saçma bir karar bana göre. Andre Santos-Topuz daha iyi olurdu.
Topuz'a neden 9 milyon Euro verdik anlamıyorum, turşusunu kuracağız herhalde.
Topuz hazırlık kampının belli bir bölümü sakattı ve kondisyon nedeni ile ilkonbirde yok.
Vederson konusunda haklısın, bir önceki maçta kadroda olmayan birisi şimdi ilkonbirde.
goosfraba
03.Ağustos.2009, 00:33
Rakibe, rakip taraftara, hakaret, tahrik, alttan laf sokmalar olmadan istediğiniz gibi tartışabilirsiniz arkadaşlar. Ama yine de siz bilirsiniz :)
Her iki takımada başarılar.
bugra 1905
03.Ağustos.2009, 00:35
İki Takımada Başarılar Umarım Futbol Konuşulur Bilicanın Performansını Çok Merak Ediyorum:)
Alicanfmfan
03.Ağustos.2009, 01:20
Yusuf'un kafası direkten döndü fenerde Alex ile önemli şanstan yararlanamadı genel olarak iki takımda orta sahayı hemen geçiyor gol olur bu macta üst diyorum :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Beşiktas suanda Gökhan Zan'ı cok arıyor tandem diye birşey yok Beşiktaş ta atılan her top gol pozisyonu neredeyse.
eGowiCh
03.Ağustos.2009, 01:39
Hakem berbat.
Beşiktaş'ın da Fenerbahçe'nin de savunması güven verici değil.
İlk yarı itibari ile daha iyi oynuyoruz. Alex'in kaçırdığı %100'lük pozisyon var. Atmalıydı onu.
Güiza muhteşem oynuyor, sahanın yıldızı ilk yarı itibariyle.
RoNNiE91
03.Ağustos.2009, 01:40
Fox Tv'nin koyduğu reklamlar yüzünden ne olup bittiğini göremiyorum pozisyonlarda.
Memedov
03.Ağustos.2009, 01:41
Güiza kendini gösteriyor. Alex'e ne pas attı öyle karşı karşıya kaçırdı Alex. Ben aşırtma atar diye tahmin ettim yerden vurdu.
Güiza'ya Fink'in yaptığı hareket faul, aynı şekilde maçın başında Bilica'nın Yusufa yaptığı hareket gibi. hakem maçın kontrolünü elinden kaçırdı ilk yarıda.
bakalım ikinci yarıda neler olacak.
Universal
03.Ağustos.2009, 01:41
Ben bu kadar kötü yayın görmedim, artık bu maç sırasında ki sanal reklamların yasaklanması şart oldu veya 15 dk'da bir yayınlanması gibi bir politaka getirilmesi gerekiyor, her dakika bir reklam var, rezalet.
Universal
03.Ağustos.2009, 01:43
Tek forvet olacak iş değil tek forvet olmuyor butakımda
Aslında olur ama; Emre hep geride kalıyor. Alex markaj altında eğer Emre geriden çıkıp ceza sahasının içine girerse orada kalabalık olabiliriz. Bilica çok top ile oynuyor, bunu azatlması gerek.
eGowiCh
03.Ağustos.2009, 01:47
Tek forvet olacak iş değil tek forvet olmuyor butakımda
Katılıyorum abi. Güiza gördüysen kaç pozisyonda topu 30-40 metre götürdü ama arkadan gelen yok, ikinci bir forvet olsa şu an 2-0 galiptik belki de. Güiza'nın Rüştü'den kaptığı topta mesela bu dediğim olay oldu, yine Güiza'nın tek başına götürdüğü toplarda 2. forvet olsa kesin golü bulmuştuk.
Alex yerine Semih gerekli bu takıma. Alex devri bitti bence.
El Barto
03.Ağustos.2009, 01:48
Tipik bir sezon öncesi maçı tatsız tuzsuz... :)
sakary Ali
03.Ağustos.2009, 01:49
Fox TV yi zaten ilk duyduğumda nerden çıktı demiştim maç boyunca tüm zevkimi kaçırdılar.
Maçın başında bence Beşiktaşın bariz verilmeyen penaltısı vardı ama hakem görmedi zaten hakem kariyeri boyunca 3 penaltı kararı vermiş 2si fenerbahçeye normal diyorum.
İkinci yarıda Nihat oyuna girsinde onuda izlileyim..
Bu arada spiker Cristian Oliveira'ya Voronin'e benze birşey söylüyor hiç anlamadım ne dediğini..
RaSenGan
03.Ağustos.2009, 01:50
Fox Tv'nin koyduğu reklamlar yüzünden ne olup bittiğini göremiyorum pozisyonlarda.
Aynen.Dos Santos'un pozisyonunda az küfretmedim.
Universal
03.Ağustos.2009, 01:51
Fox TV yi zaten ilk duyduğumda nerden çıktı demiştim maç boyunca tüm zevkimi kaçırdılar.
Maçın başında bence Beşiktaşın bariz verilmeyen penaltısı vardı ama hakem görmedi zaten hakem kariyeri boyunca 3 penaltı kararı vermiş 2si fenerbahçeye normal diyorum.
İkinci yarıda Nihat oyuna girsinde onuda izlileyim..
Bu arada spiker Cristian Oliveira'ya Voronin'e benze birşey söylüyor hiç anlamadım ne dediğini..
Penaltı değildi o posizyon. Birinci müdahale ceza sahasının dışında, ikincisi ikili mücadele, Bilica üstün ayrılıyor. Doğal bir mücadele. Eğer penaltı ise, Güiza'nın tam ceza sahasına girerken düşürülmeside penaltıdır.
Fernando Gago
03.Ağustos.2009, 01:52
Bu Bilicayla bir sene nasıl geçecek ?
TR.CaPTaiN
03.Ağustos.2009, 01:52
Fox TV resmen sanal reklam konusunda eşeğin kulağına su nasıl kaçırılır dersi veriyor. Pozisyonları bile göremiyoruz.
Reklamlardan fırsat bulup takip edebildiğim kadarıyla; Fenerbahçe'de ileri hatta Güiza fazla dolaşarak Beşiktaş savunmasını düşürmeye çalışıyor. Beşiktaş'ta ise; Tello ve Bobo özellikle sol kanattan etkili olmaya çalışıyor. Emre yine çok iyi oynuyor. Özellikle defansif anlamda üzerine düşen herşeyi %100 yapıyor, ofansta da biraz daha yardımcısı olursa farkını hemen hissettirecektir.
RaSenGan
03.Ağustos.2009, 02:02
Bu spiker Oliveira'ya neden Varonin diyo ? :confused:
KaF KeF
03.Ağustos.2009, 02:16
Baroni diyor..
enforcer
03.Ağustos.2009, 02:23
böyle yönetim olmaz açıkçası geldim bilgisayarın başına izlemicem maçı daha... bilicayı falan bilmem ama bu hakemlerle lig nasıl gidecek onu merak ediyorum...
PesimiSTyLa
03.Ağustos.2009, 02:27
Çok büyük acemilik Sivoktan. Rakip serbest vurus kullanıyor sen ellerini acıyorsun. Penaltı. Alex attı 1-0.
KaF KeF
03.Ağustos.2009, 02:27
GOOOOLLL..KrAlex..1-0
Universal
03.Ağustos.2009, 02:28
TFF'de Alex'e gider oy... :D KrAlex gene attı golünü. Hakem doğru karar verdi. Ama Bilica'nın elini görmeyişi yanlışdı. Ki TV'den bile zor gözüküyordu...
Alicanfmfan
03.Ağustos.2009, 02:44
Alex 2 yaptı...
KaF KeF
03.Ağustos.2009, 02:44
KrAlex 2-0 yaptı..Helal olsun bee...
Knightmare
03.Ağustos.2009, 02:45
kendi elimizle Alex'i maçın adamı yaptık ya helal olsun.... peessss!!!!!!!
Universal
03.Ağustos.2009, 02:47
Tebrikler Fenerbahçe. :)
ahmed0393
03.Ağustos.2009, 02:48
Ya bu nedir anlamıyorum ya sanki fener geride hadi gidelim diyo fener geliyo da geliyo geliyo da geliyo bizimkiler izliyor.Anlamadım gitti hem anlamadım gitti hem maç gitti hem kupa gitti.
RaSenGan
03.Ağustos.2009, 02:48
Zevkli bir maç değildi.Hakem hataları,saçma sapan reklamlar,saçma sapan konuşan spiker,pek iyi oynanmayan futbol yüzünden açıkçası güzel bir maç izleyemedik..Reklamda çığır açtı Fox.Uzatma dakikasını gösteriyo yanında reklam veriyo.Reklam da reklam olsa.Umarız ilk ve son olur Fox Tv'de..Tebrik ediyorum iki takımı da.
Knightmare
03.Ağustos.2009, 02:50
ekranın yarısında reklam, top nerde oyuncualr nerde bişey göremedik ki...motor yağlarıymış bilmemneymiş başlıcam... töbe töbe suyunu çıkardılar
PesimiSTyLa
03.Ağustos.2009, 02:51
Tebrikler Fenerbahce.
Fb adına Güiza ve Alex iyi mac cıkardılar. Güiza özellikle ilk yarı cok iyiydi, ama 2. yarı ortalıkta yoktu. Buna ragmen son dakikada Alexe cok iyi kesti topu. Bilica cok kötüydü. Bu defans hattı sorun yaratır. Cristian'da bi ışık göremedim ben. Tabi daha 2. macı alışma süreci var. Santosta ne iyi ne kötü ortalama bi oyun oynadı. Cristian kötüydü ama.
Besiktas tarafında Bence Holosko'nun yedek kalması hataydı. Bobo sol tarafta gibi oynadı ve varlıgı pek anlasılmadı. Sivok'un hataları sonucunda kupayı kaybettiler.
Memedov
03.Ağustos.2009, 02:51
krAlex.
Sezona Kupa ile başladık, kazandık mutluyuz.
Alicanfmfan
03.Ağustos.2009, 02:52
Alex yerine Semih gerekli bu takıma. Alex devri bitti bence.
Hala emin misin ?
eGowiCh
03.Ağustos.2009, 02:55
Takıma helal olsun, çok iyi mücadele ederek kupayı hakettiler.
Geçen yıldan çok farklı bir oyun ortaya koyuyoruz. İkinci yarı Beşiktaş'a pozisyon vermedik.
Alex'i eleştirmiştim ama iki gol atarak beni mahcup etti. Güiza müthişti, bence sahanın yıldızı, ikinci goldeki asisti harika. Vederson'u neden oynattı demiştim ama beni mahcup etti, çok iyi oynadı. Bilica ve Önder ilk yarı kötü olmasına rağmen ikinci yarı harika oynadılar.
Beşiktaş'ta Nihat berbattı. Sivok sahanın en kötü ismiydi, iki golde de %100 hatası var. Ferrari'yi hiç beğenmedim, çok kötüydü. Ernst iyiydi, Yusuf iyiydi, neden Yusuf çıktı anlamadım. Beşiktaş iyi sinyaller vermedi, bu yıl şansı olduğunu düşünmüyorum, ne hücumu ne savunması korku yaratıyor.
@Alican,
Eminim. Skora göre yorum yapmam. Alex iki gol atmış olabilir ama yerine ikinci forvet olsa eminim çok daha rahat maçı kazanırdık. Alex'in geriye top almaya gelmesi ileride Güiza'yı yalnız bırakıyor, o yüzden Güiza çok yalnız kalıyor. İkinci forvet daha faydalı olur.
KanaKe
03.Ağustos.2009, 02:58
Alex kendi becerisiyle atmadi ki o golleri ? niye 2 gol atti diye birden övüyorsunuz anlamiyorum Alex'ten daha cok mücadele eden Güiza vardi kimse ondan bahsetmiyor bile 2. golde payi cok büyüktü.
Alicanfmfan
03.Ağustos.2009, 02:58
Alex'in ölüsü fener'e maç kazandırır..
Universal
03.Ağustos.2009, 02:59
Alex tartışılmaz, KrAlex'e helal olsun. Eğer Emre destek verseydi hücuma Fenerbahçe'de Alex ikinci forvet olup Güiza'nın yanına girecekti, Emre bu maçta onu yapamadı.
Knightmare
03.Ağustos.2009, 03:00
bizim takımda bi Fink'i beğendim. Birde İsmail iyi şeyler yapmaya çalıştı. o kadar sık ileri çıkmasına rağmen neredeyse Gökhan Gönül'e orta açtırmadı be :) sizin aksinize Alex'in iyi oynadığını düşünmüyorum. biri penaltı iki pozisyonda gol attı kral yaptınız yine.
Alicanfmfan
03.Ağustos.2009, 03:01
Önemli olan İyiyken gol atmak degil kötü oynarken gol atmaktır.
I3esiktas
03.Ağustos.2009, 03:02
Pardon ama gol haricinde Sivok'un ne hatasını gördünde sahanın en kötü ismi yaptın Goldeki hatayı yapmasa maçın en iyisi olacakken Şanssız olarak yaptıgı bir hata Penaltı oldu ama onu maçın en kötüsü yapamaz. Ortada geçen bir maçta Şanssız bir şekilde olan bir penaltı Besiktas'ın kötü sinyaller verdigini düşünüyosan ilerde görürsün zaten
sakary Ali
03.Ağustos.2009, 03:02
Yusufun yere düşüsü ise alakassı yok penaltı ile bilica topa ayak koydu,yusuf atıyor kendni...
ayak ile değil bilica elleri ile ittirdi gibi geldi bana..
Fenerbahçe Luganonun yerine adamı iyi bulmuş Bilica Luganoyu hiç aratmayacak gibi..
Bence Mustafa Denizlinin yanlış seçimleri yüzünden maçı kaybettik.Yusufu sağ tarafta oynatmak neydi anlamadım Bobo solda başladı daha 10.dakikada anlaşıldı Bobo'nun orada birşey yapamayacağı ancak Bobo 90 dakikayı tamamladı.
Nobre ikinci yarıyı forvet arkası oynadı bunu hangi mantıkla oynattı anlamadım ama.Nihat hazır değildi daha.Aslında Holosko ile başlıcaktık.Daha sonra Yusufu alacaktık daha iyi olurdu gibi..
Neyse tebrikler Fenerbahçe..:) Guiza'yı çok beğenedim ben :)
KaF KeF
03.Ağustos.2009, 03:03
Büyük futbolcular böyle maçlarda öne çıkarlar..;)
Universal
03.Ağustos.2009, 03:04
bizim takımda bi Fink'i beğendim. Birde İsmail iyi şeyler yapmaya çalıştı. o kadar sık ileri çıkmasına rağmen neredeyse Gökhan Gönül'e orta açtırmadı be :) sizin aksinize Alex'in iyi oynadığını düşünmüyorum. biri penaltı iki pozisyonda gol attı kral yaptınız yine.
Alex gibi 1,60'lık adam kafa ile gol atıyorsa, kraldır, penaltıyıda kendisi yarattı, vurduğu şutu rakip takım el ile kesti.
Knightmare
03.Ağustos.2009, 03:06
1.60 lık adam kafa golünü attığında bi bak bakalım etrafında kimse varmıydı?
brotha
03.Ağustos.2009, 03:07
Takıma helal olsun, çok iyi mücadele ederek kupayı hakettiler.
Geçen yıldan çok farklı bir oyun ortaya koyuyoruz. İkinci yarı Beşiktaş'a pozisyon vermedik.
Alex'i eleştirmiştim ama iki gol atarak beni mahcup etti. Güiza müthişti, bence sahanın yıldızı, ikinci goldeki asisti harika. Vederson'u neden oynattı demiştim ama beni mahcup etti, çok iyi oynadı. Bilica ve Önder ilk yarı kötü olmasına rağmen ikinci yarı harika oynadılar.
Beşiktaş'ta Nihat berbattı. Sivok sahanın en kötü ismiydi, iki golde de %100 hatası var. Ferrari'yi hiç beğenmedim, çok kötüydü. Ernst iyiydi, Yusuf iyiydi, neden Yusuf çıktı anlamadım. Beşiktaş iyi sinyaller vermedi, bu yıl şansı olduğunu düşünmüyorum, ne hücumu ne savunması korku yaratıyor.
@Alican,
Eminim. Skora göre yorum yapmam. Alex iki gol atmış olabilir ama yerine ikinci forvet olsa eminim çok daha rahat maçı kazanırdık. Alex'in geriye top almaya gelmesi ileride Güiza'yı yalnız bırakıyor, o yüzden Güiza çok yalnız kalıyor. İkinci forvet daha faydalı olur.
bugun takimin en iyisi sivokdu bizde bir hata yuzunden boyle sacma sapan yorumlar gormek garip. ferrarinin neyini begenmediniz anlamadim, ferrari kotuyse bilica rezil. nihat icinde berbat kelimesi abes kacmis, adam 1 hafta oldu daha idmanlara baslayali ki bu takim 1.5 aydir idman yapiyor, yani 5 haftalik eksigi var.
ben skor taraftari degilim, besiktas gayet iyi sinyaller verdi. biraz sansizlik, biraz hakem hatalari boyle bir sonuc cikti. hele ki bu takima alinacak dos santos veya deco ayarinda bir futbolcu, formunda nihat kahveci, gecen senenin 2 yildizi toraman ve ekrem, takima daha iyi konsantre olacak olan bobo ve turkiyenin en iyi teknik direktoru buyuk Mustafa Denizli ile bu takim sampiyonlugun en buyuk adayidir.
MyLifer
03.Ağustos.2009, 03:08
Tebrikler Fenerbahçe.
Tabii sezon başı olduğundan dolayı oyuncular tam bir performans gösteremedi. Ama yinede özellikle Dos Santos'un tekniğini beğendim. Alex yine maçın tamamında pek etkili değildi ama maçı kurtaran isim oldu.
El Barto
03.Ağustos.2009, 03:10
Sivok sahanın en kötü ismiydi
Aynı maçı mı seyretmedik acaba?
Tebrik ederim Fenerbahçe'yi hayırlı olsun.
Universal
03.Ağustos.2009, 03:12
1.60 lık adam kafa golünü attığında bi bak bakalım etrafında kimse varmıydı?
Evet yoktu, Ferrari ortalıkda dolaşıyordu... İşte buda Beşiktaş'ın kötü savunmasını gösteriyor ama; Fenerbahçe golü üç kişi ile attı.
shamur1
03.Ağustos.2009, 03:13
Bizim Alanzinho 1.62 yahu , Alex 1.75 değil mi ? :) Neyse tebrik ediyorum Fener'i. Lige kupayla başlıyorlar.
eGowiCh
03.Ağustos.2009, 03:13
Sivok 2 tane gol yediriyor takıma ve hala sahanın en iyisi oluyorsa ben bir şey bilmiyorum. Daha fazla gol yedirince daha iyi mi olacaktı?
Sivok ve Ferrari iyi değildi, Fenerbahçe çok fazla pozisyona girdi az adamla. İkisi iyi olsa Fenerbahçe bu kadar pozisyona giremezdi herhalde.
Memedov
03.Ağustos.2009, 03:16
Güiza çok iyi oynadı bu maçta, gerçek Güiza geri dönüyor. İleride Yanlız kalmadığı taktirde eminim Gol krallığına oynayacaktır.
gerrrard
03.Ağustos.2009, 03:20
Baros ile belki 2-3 hafta yarışabilir Güiza :p :n:
brotha
03.Ağustos.2009, 03:21
Sivok 2 tane gol yediriyor takıma ve hala sahanın en iyisi oluyorsa ben bir şey bilmiyorum. Daha fazla gol yedirince daha iyi mi olacaktı?
Sivok ve Ferrari iyi değildi, Fenerbahçe çok fazla pozisyona girdi az adamla. İkisi iyi olsa Fenerbahçe bu kadar pozisyona giremezdi herhalde.
cok fazla pozisyon vermeyi sadece 2 stopere baglamak, ya izlemeden yorum yapmak yada cok da genis olmayan bir futbol gorusune sahip olmaktir.
verilen pozisyonlarda sag bek ve sol bek, sag kanat sol kanat ve ortadaki ikilinin hic bir etkisi yok saniyorsunuz siz sanirim. macin tekrarini izlersen, hep ferrari ve sivok 2 adamla bazen 3 adamla karsi karsiya kalmislardir. yani guiza ve alex hep sivok ve ferrarinin uzerine yuzu donuk gitmislerdir ki buna ragmen sivok cok kritik 4-5 pozisyonda kademeye girip pozisyonu erkenden onledi.
eger senin orta sahan ve beklerin , stoperlerden once adamlara gecis izni veriyorsa ve karsi takimin forvet oyunculari her seferinde yuzu donuk stoperlerle karsi karsiya kaliyorsa burda sorun stoperlerde degildir.
stoperlerin gorevlerinden 2 si beklerin bosalttigi kademeye girmek ve rakibin arkasi donuk aldigi toplarda yuzunu dondurmemesini saglamaktir. sivok ve ferrari bunlari yapmistir ama karsidan gelen ataklarda hep 2ye 2 kaldiklari icin hangi pozisyonu kapayacaklarini sasirmislardir.
Suicider
03.Ağustos.2009, 03:21
iki takımda ahım şahım bir top oynamadı fener yetenekli ayağı sayesinde 2 gol buldu ve maçı kazandı fener maçta üstün oynadı diyemeyiz ortada geçti maç bjk ilk yarıdaki pozisyonları değerlendirse şuan başka birşeyden konuşuyor olabilirdik futbol bu herşey oluyor
Son olarak ;
İki takımda lige hazırlar fakat AVRUPA'ya kesinlikle hazır DEĞİLLER!
he bide eğer mustafa denizli yusuf ve boboyu açık oynatıcaksa bjkın vay haline
Memedov
03.Ağustos.2009, 03:22
Bizde yarışacak adam çok Güiza yarışamazsa Önder Turacı yarışır.:n:
Alicanfmfan
03.Ağustos.2009, 03:23
Shabani Nonda :icon_cool:
brotha
03.Ağustos.2009, 03:25
ha birde o penalti pozisyonunun ilk yaridaki nihatin frikiginde bilicanin eliyle oynamasindan farkini anlayamadim. hakeme baglamiyorum ama kimse besiktas kotu lige hazir degil fenerbahce daha iyi demesin diye soyluyorum. ilk yaridaki o penalti calinsaydi mac daha farkli olurdu, yani su maci cl de veya en ufak ornek peace cup da oynasaydik o hakemler yonetseydi hersey daha farkli olurdu ;)
DaveJones
03.Ağustos.2009, 03:26
Cerart konuyu değiştirmeyelim lütfen :p Maça gelince 2 takımda çok net pozisyonlara girdi ve değerlendiremediler. Maç tam berabere biter derken sivok'un hatasıyla öne geçtik. Beşiktaşın golü yedikten sonra risk almasıyla 2. golü de bulduk son dakikalarda. Cristian kötü oynadı demiş birisi. Bence vasat oynadı. Çaldığı topları iyi kullandı ve öyle büyük bir hatasıda yoktu hatırladığım kadarıyla. Herneyse her iki takımada tebrikler.
Universal
03.Ağustos.2009, 03:27
ha birde o penalti pozisyonunun ilk yaridaki nihatin frikiginde bilicanin eliyle oynamasindan farkini anlayamadim. hakeme baglamiyorum ama kimse besiktas kotu lige hazir degil fenerbahce daha iyi demesin diye soyluyorum. ilk yaridaki o penalti calinsaydi mac daha farkli olurdu, yani su maci cl de veya en ufak ornek peace cup da oynasaydik o hakemler yonetseydi hersey daha farkli olurdu ;)
Evet o pozisyon penaltıydı ama; hakemin görüş açısı kapalı olabilir. Çünkü; Televizyonda bile yavaşlatılınca belli oluyor elle oynadığı. Ama gene hakem bunu görmesi gerekirdi.
Suicider
03.Ağustos.2009, 03:27
yunus yıldırımın şuana kadar yönettiği maçlarda toplam 4 penaltı çaldığını ve bunların 3 ünün fb olduğunu biliyormuydunuz? malakaci'dan acımasız gerçekler itirazı olan? :D :D
Memedov
03.Ağustos.2009, 03:28
Nihat 2. yarıda oyuna girdi, ilk yarıda nasıl kullanıyor o frikiği anlamadım doğrusu.
Bilica'nın pozisyonu hakem çözemedi, Sivok'un gibi eller açık değildi.
brotha
03.Ağustos.2009, 03:28
edit: ilk yarida demisim dalginlikla
Varonil
03.Ağustos.2009, 03:29
Tebrikler Fenerbahçe.Bu kupa yeni sezona çok güzel bir başlangıç oldu.
2 takım da çok iyi mücadele ettiler.İlk yarı oyunun hakimi olan taraf Beşiktaş'tı,sonra biraz olsun oyunu dengelendik ve defansta Sivok'un yaptığı (özellikle penaltı pozisyonu) maçın kırılma anları oldu.Emre,Güiza ve tabiki Alex galibiyetin mimarlarındandı.Dos Santos ve Baroni'yi de beğendim.
Sonuçta sezon başı,iki takımı da tam randımanla seyrettiğimizi söyleyemeyiz.Özellikle Ferrari-Sivok hakkında yapılan olumsuz yorumlara katılmıyorum.Bu ikili biraz yanyana oynayıp uyum sorununu aştığı zaman,önlerinde oynayan Ernst ve Fink ile birlikte Beşiktaş'ın savunmasını ayakta tutan isimler olacaktır.Zira bugün Beşiktaş takım savunmasını çok iyi yaptı.
World Hollow o1
03.Ağustos.2009, 03:32
Pek iyi oyun sergilememesine rahmen Fenerbahçe Kazanmasını bildi, tebrik etmek gerek ben inanıyorum ki bilica'nın yanına pır pır birisi getirilirse çok iyi bir defansımız olur.
orta saha iyi oynuyor bugün pek bir koşan takım tablosu çizmesede rakibden rakibe değişir diye düşünüyorum Fenerbahçe hafta içindeki oyununu sergileyemedi umarım haftalar geçtikce iyi bir lig geçiririz.
Bunuda söylemeden geçemicem bu sene anadolu takımlarının vay haline eğer bu 3 büyükler avrupa ile türkiyeyi çok iyi götürürlerse hepsini kevgire çevirirler..
Suicider
03.Ağustos.2009, 03:34
birde şu fox tv lütfen birdaha maç falan yayınlamasın reklammı izledik maç mı izledik belli değil tam pozisyon oluo çat önümde bir reklam çıkıyor pozisyonu kaçırıyoruz
ayrıca spikerin 'bjk nin sağ tarafında yusuf ve erhan gibi iki genç oyncu var' demesine çok güldüm :D
brotha
03.Ağustos.2009, 03:38
Nihat 2. yarıda oyuna girdi, ilk yarıda nasıl kullanıyor o frikiği anlamadım doğrusu.
Bilica'nın pozisyonu hakem çözemedi, Sivok'un gibi eller açık değildi.
yanlislikla ilk yari demisim.
eger o pozisyonlari cozemiyorsa bende hakem olurum, benide koysunlar o zaman oraya bariz seyleri bende gorurum goremediklerimi calmam. niye orda o zaman?
Evet o pozisyon penaltıydı ama; hakemin görüş açısı kapalı olabilir. Çünkü; Televizyonda bile yavaşlatılınca belli oluyor elle oynadığı. Ama gene hakem bunu görmesi gerekirdi.
tabiki gormesi gerekirdi, sonucta futbolda nasil pozisyon alma varsa hakemler icinde bu onemli. hatta hakem olmak icin en onemli iki sarttan birisi yani, gozlerinin bozuk olmamasi ve pozisyon iyi almak. benimde gozlerim bozuk degil, futbol da oynuyorum amatorde kondusyonumda iyi bende hakem oliyim ben koysunlar oraya.
gerci bir arkadasinda dedigi gibi gecene sene koskoca sezonda 4 penalti vermis 3 e fenere, ustune ustluk inonude fenerbahce besiktas macindaki 2 tane tartismali penalti pozisyonunuda es gectigini dun gibi hatirlarken( hatta birisi ernst ve selcugun pozisyonu bariz penalti) korkarak art niyetli oldugunu dusunuyorum.
deniz.91
03.Ağustos.2009, 03:40
Tebrikler fenerbahçe maça gelince iki ekipte biraz durgundu sezon başı olmasından dolayı sanırım sivok iyi oynuyordu ama penaltı hareketi çok amatörceydi o golde gelince maç koptu zaten bjkden nihat bu sene iyi işler yapacak gibi fenerde ise güiza bu sene baya iyi olacak gibi
Memedov
03.Ağustos.2009, 03:41
Sivok'un pozisyonu kadar net değil ki, Bilica'nın pozisyonu. Bilica olduğu yerde zıplarken top yüzüne gelirken ellerini koyuyor hakem de yüzünü koruduğu düşüncesiyle penaltıyı vermiyor.
Sivok'un pozisyon ise topa doğru koşarken ellerini açıyor ve top eline çarpıyor. ikiside çarpma ama dediğim gibi pozisyonlar farklı.
Since-1907
03.Ağustos.2009, 03:42
Tebrikler Fenerbahçem..
Beşiktaş maça iyi başladı önde basarak topu oyuna sokmamızı zorlaştırıyordu , bizde pas hataları yaptık ilk yarı bol pozisyonlu geçti.2 takımda önde kapatabilirdi maçı nitekim 0-0 sonuçlandı.
2.yarı ortada geçti Fenerbahçe daha geniş alanlar buluyordu ve Sivok'un hatalı kayışı sebebiyle penaltı kazandık ve 1-0 öne geçtik.Bundan sonra bence kondisyon farkı öne çıktı Beşiktaş golden sonra hiç giremedi ceza alanına ve maçın son dakikalarında Guiza'nın süper ortasında Alex güzel vurdu ve kazandık..
Sezona moralli başlamak açısından çok önemliydi bence bu kupa . Tekrar tebrikler Fenerbahçe..
BaFraLı
03.Ağustos.2009, 03:46
Bencede görmesi lazımdı Nihat'ın frikiğindeki elle oynamayı nerdeyse aynı şey Sivok'un eliyle.
brotha
03.Ağustos.2009, 03:47
Halamda bıyık olsaydı dayım olurdu..
ben su olsa bu olsa diye bir sey mi demisim?
onun yaptigini bende yaparim dedim. nasil cristianin yapacagini selcuk yapabilirse, yada andres santosun yapacagini ugur boral yapabilirse ( bana gore) bende yunus yildirimin yaptigini yaparim.
ps: halanin biyigi olsa amcan olurdu ;)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sivok'un pozisyonu kadar net değil ki, Bilica'nın pozisyonu. Bilica olduğu yerde zıplarken top yüzüne gelirken ellerini koyuyor hakem de yüzünü koruduğu düşüncesiyle penaltıyı vermiyor.
Sivok'un pozisyon ise topa doğru koşarken ellerini açıyor ve top eline çarpıyor. ikiside çarpma ama dediğim gibi pozisyonlar farklı.
tam tersi ikiside carpma degil.
sivok yere yatarken elini kaldiriyor.
bilica ise yuzunu korumakla alakasi yok, top yanindan gecerken elini bariz kafasinin yanina aciyor. yani ikiside elle oynuyor 2 side penalti ama her zamanki gibi bize olan degil rakibe olan verildi cunku yunus yildirim hakemdi.
Selman Ozturk
03.Ağustos.2009, 03:51
Kupa "Süper" ancak futbol "geçer" bile değil. Ligimizin iki büyük takımına yakışmayan, seyir zevki düşük bir müsabaka oldu. Sahada futbolcular ekran başında ve tribünde ise bizler uyuduk...
Beşiktaş takım savunmasını diri tutmak isterken toplu hücumu unuttu. Fenerbahçe ise çocukken sıkça duyduğumuz "bir varmış, bir yokmuş" söz öbeğini uygulamaya koydu...
Çok sık yaptığım birşey değildir fakat maçın önemine binâen tek tek oyuncu analizlerine geçmek istiyorum:
BEŞİKTAŞ
Rüştü: Maçın başında klasikleşen hatalarını yapsa da kurtarışları yerindeydi.Gollerde hatasızdı.Ancak Şampiyonlar Ligi için "Buradayım" diyemedi.
Erhan:Göze batmadı. Fakat çok ürkek oynadı. Havada başarılı, yerde vasattı. Hücuma destek veremedi. Özgüvene ihtiyacı var.
Sivok:Geceye iyi başladı kötü bitirdi. Yaptığı hatalar maçın gitmesine sebep oldu. Konsantrasyon problemi tavan yaptı.
Ferrari:Çok şey beklendi, bekleneni veremedi. Yaptığı iki kritik zamanlama hatası uyum sürecinde olduğu sinyali verdi. Zapotochny'den daha mı iyiydi? Muamma...
İsmail Köybaşı:Çok çalıştı. Erhan gibi özgüven eksiği var. Antep'te hücuma katkısıyla alkış alan İsmail bugün sahada yoktu. Garanti oynadı, geçer not aldı.
Ernst:Bıraktığı yerden başlayamadı. Fiziği diri ama zihni yorgundu.
Fink:Gücü nispetinde var olmaya çalıştı. Hücum yetersizliği göze battı.
Tello:Çok koştu. Sağ tarafta oynadığı için mevkisini yadırgadı. Ortaya geçtiği dakikalarda "Varım" dedi.
Yusuf:"El Classico" ... Top aldı, yürüdü, yaratıcı olmaya çalıştı, beynini sahaya yansıttı. Başlarda etkiliydi, sonrasında ayakları "buraya kadar" dedi...
Bobo:Önünde Gökhan değil de Vederson olsaydı herşey daha farklı olabilirdi. İstekliydi. Mücadelesi geçse de mantalitesi sınıfta kaldı...
Mert Nobre:Çok mücadele etti. Diriydi. Ancak bir forvetten ziyade ön libero gibi oynadı. Football Manager tabiriyle "Çalışma Oranı" 18 , "Bitiricilik" 0'dı...
FENERBAHÇE
Volkan Demirel:Çok iş düşmedi.
Gökhan Gönül:Bildiğimiz, alıştığımız Gökhan değildi. Ancak yine de takımının en iyilerindendi.
Önder:Ne Edu ne de Lugano kadar olabildi.Eski savunmayı özleteceğinin sinyallerini verdi. 2 defa adamını kaçırarak tehlike yaşanmasına sebep oldu, göze hoş gelen hamlesi de olmadı.
Bilica:Beşiktaş'ın Nobre gibi ağır bir oyuncuyla tek forvet oynaması bugün Bilica'nın şansıydı.Patlamaya hazır bomba gibiydi. Sürekli ileri gitmek istedi, dönene kadar maç bitti. Bu şekilde devam ederse Fenerbahçe kontra ataklarda çok gol yiyecektir.
Vederson:Sudan çıkmış balık gibiydi. Ne yapacağını bilemedi. Kontrolsüz çıkışları geride potansiyel tehlike bıraktı. Adeta yeni transfer gibi uyumsuz oynadı.
Emre:Honved maçındaki alevi söndü. Sürekli savunmayı düşününce Alex'in arkasında kayboldu. Mücadele etmek istedi, o da olmadı.
Cristian:İhtiyacı karşılayamadı.Zaman zaman savunma arasında kayboldu. Ne beklenen pasları atabildi ne de hücuma katkı sağlayabildi. "Zaman istiyorum" dedi...
Dos Santos:Honved ve Bolu karşılaşmalarından sonra ilk ciddi sınavında sınıfta kaldı. Dar alanda etkili olmaya çalıştı. Topsuz oyunda yoktu.Zaman zaman pozisyon karmaşası yaşadı. Morali de bozulunca ne şutlarda ne de ortalarda bekleneni verebildi.
Kazım:Bugün çok şey beklenip hiçbirşey veremeyenlerdendi. Çıkana dek her pozisyona koştu ama yerden kalkamadı.
Alex:Topu ayağına aldığında "Şeytan" topsuz alanda ise "Melek" gibiydi.Ancak yine de ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu skor tabelasında gösterdi.
Güiza:Bildiğimiz gibiydi. Yine çok koştu. Bitirici olamadı. Alex'e kestiği orta akılda kalan olumlu hareketiydi...
İki dipnot paragrafı açarak yazımı tamamlamak istiyorum.
Birincisi; yahu Türkiye'de başka stadyum mu kalmadı da tadilatta olan bir stada böyle büyük bir maç konuyor? Mustafa Denizli'nin "plastik sandalye" üzerinde maç yönetmesi hem trajik hem de dramatikti.
İkincisi; o ilk yarıdaki hakem formaları neydi öyle kıpkırmızı.Gece yarısı film kuşağı gibi. Hoş maç da 24:00'den sonra değildi ama... Kimbilir belki de kızaran yüzleri örtmesi için tercih edilmiştir. E saadetler dileyelim öyleyse...
Alicanfmfan
03.Ağustos.2009, 03:51
Galip gelen bir kişiye hiçbişey anlatamassın dogruysa bile :D
Memedov
03.Ağustos.2009, 03:58
Yenilen taraf her zaman olaylara negatif bakar. ne yaparsak yapalım bu hakem hataları olacaktır. her zamanda tartışılmaya devam edilecektir.
keşke her maç sonunda hakemler değil de takımların oynadığı oyunlar tartışılsa da galip gelen takımın galibiyetine gölge düşmese.
Varonil
03.Ağustos.2009, 03:59
Çünkü sevinçlidir,galibiyetin tadını çıkartmak istiyordur,öyle değil mi ?
Edit:Galip taraf ile ilgili pm ..
El Barto
03.Ağustos.2009, 04:00
Hani skora göre yorum yapmıyorduk ya. (::)
Her oyuncu hata yapabilir bu takımın gol yemesine neden olabilir ama 90 dakikaya toplamda baktığında adam iyiyse hatasından gol geldi diye kötü mü sayılacak?
TR.CaPTaiN
03.Ağustos.2009, 04:04
Alex tek maçla kral olmadı. Bu maçtan önce de kraldı. Alex'in şu ligde yaptıklarını buraya dökmemize herhalde gerek yok.
Beşiktaş'ın biraz daha baskılı başladığı fakat ilerleyen dakikalarda ortada olan son bölümlere doğru ise Fenerbahçe'nin daha iyi olduğu bir maç oldu. Fenerbahçe ortasahasında Emre farkını kesinlikle hissettiriyor. Geçen sene de iyi oynayan bir Emre vardı fakat bu kadar sağlam değildi, ikili mücadelelerden daha çabuk düşüyordu. Fakat bu sezon başında kendisinin de dediği gibi sezon başı kamp yapmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İstatistiki bilgilere ulaşabilir miyiz bilmiyorum ama Honved maçında olduğu gibi bu maçta da çok fazla top kaptı, oyunu sağa sola iyi açtı. Güiza geçen sene de çalışkanlığıyla göz dolduruyordu fakat ligin sonlarına gelene kadar bunu kağıda dökemiyordu. Ligin sonlarına doğru yükselen grafiği devam ediyor. Alex'e yaptığı asistte müthiş bir orta kesti, adrese teslim. İlk yarıda Vederson'un gerek defans gerek hücum anlamında çok iyi oyunu vardı. Maçtan önce de sol bekte Vederson'un oynaması gerektiğini düşünüyordum fakat hücumda bu kadar etkili olabileceğini tahmin etmemiştim. Defansımızda sorun olduğu ortada. Muhtemelen ya Lugano kalacak ya da başka bir stoper alınacak. Oradaki sorun o şekilde çözülebilir. Alex pek etkili gözükmese de 2 golle maçın adamı oldu. Attığı kafa golü de zaten Alex'in alışık olduğumuz şekilde gollerinden biriydi. Alex'in herhalde atmadığı çeşit gol kalmadı. Röveşota, topuk, kafa, frikik, aşırtma vs.
Beşiktaş'ta ise Tello zaman zaman çok güzel ara pasları attı. Tello genel olarak Beşiktaş'ta en beğendiğim oyuncudur. İsmail için ödenen para çok konuşuldu fakat hem güne hem de geleceğe yönelik önemli bir transfer olduğunu yine gösterdi. 90 doğumlu olmasına rağmen iyi sayılabilecek bir fiziği ve yeteneği var. Gerek Beşiktaş gerekse Türk futbolunun sol tarafı için önemli bir ışık. Nobre etkisizdi, Bobo birkaç pozisyon dışında etkisizdi. Nihat'ın etkisiz olması normaldir, zamana ihtiyacı var.
Fox TV'ye gelince; açık kanallarda böyle maç yayınlanacağına Ligtv'de, Dsmart'ta yayınlansın daha iyidir. Alttaki reklam nedeniyle, ilk yarıda sağdan, ikinci yarıda ise soldan atak yapalım diye dua eder oldum. Yayın işi maliyetlidir kabul de, insanlarla böylesine dalga geçilmez.
Takımı muhteşem destekleyen taraftarımızı ve kupayı kazanan takımımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu kupaların devamı gelecek.
El Barto
03.Ağustos.2009, 04:07
Olayı kişiselleştirip birbirinize hakaret etmeyin isterseniz.
World Hollow o1
03.Ağustos.2009, 04:07
Neyse Fenerbahçelileri ve Fenerbahçeyi tebrik ederim Süper Kupa hayırlı olsun, herşey inşALLAH başladığı gibi güzel biter..
Selman Ozturk
03.Ağustos.2009, 04:09
Kupa "Süper" ancak futbol "geçer" bile değil. Ligimizin iki büyük takımına yakışmayan, seyir zevki düşük bir müsabaka oldu. Sahada futbolcular ekran başında ve tribünde ise bizler uyuduk...
Beşiktaş takım savunmasını diri tutmak isterken toplu hücumu unuttu. Fenerbahçe ise çocukken sıkça duyduğumuz "bir varmış, bir yokmuş" söz öbeğini uygulamaya koydu...
Çok sık yaptığım birşey değildir fakat maçın önemine binâen tek tek oyuncu analizlerine geçmek istiyorum:
BEŞİKTAŞ
Rüştü: Maçın başında klasikleşen hatalarını yapsa da kurtarışları yerindeydi.Gollerde hatasızdı.Ancak Şampiyonlar Ligi için "Buradayım" diyemedi.
Erhan:Göze batmadı. Fakat çok ürkek oynadı. Havada başarılı, yerde vasattı. Hücuma destek veremedi. Özgüvene ihtiyacı var.
Sivok:Geceye iyi başladı kötü bitirdi. Yaptığı hatalar maçın gitmesine sebep oldu. Konsantrasyon problemi tavan yaptı.
Ferrari:Çok şey beklendi, bekleneni veremedi. Yaptığı iki kritik zamanlama hatası uyum sürecinde olduğu sinyali verdi. Zapotochny'den daha mı iyiydi? Muamma...
İsmail Köybaşı:Çok çalıştı. Erhan gibi özgüven eksiği var. Antep'te hücuma katkısıyla alkış alan İsmail bugün sahada yoktu. Garanti oynadı, geçer not aldı.
Ernst:Bıraktığı yerden başlayamadı. Fiziği diri ama zihni yorgundu.
Fink:Gücü nispetinde var olmaya çalıştı. Hücum yetersizliği göze battı.
Tello:Çok koştu. Sağ tarafta oynadığı için mevkisini yadırgadı. Ortaya geçtiği dakikalarda "Varım" dedi.
Yusuf:"El Classico" ... Top aldı, yürüdü, yaratıcı olmaya çalıştı, beynini sahaya yansıttı. Başlarda etkiliydi, sonrasında ayakları "buraya kadar" dedi...
Bobo:Önünde Gökhan değil de Vederson olsaydı herşey daha farklı olabilirdi. İstekliydi. Mücadelesi geçse de mantalitesi sınıfta kaldı...
Mert Nobre:Çok mücadele etti. Diriydi. Ancak bir forvetten ziyade ön libero gibi oynadı. Football Manager tabiriyle "Çalışma Oranı" 18 , "Bitiricilik" 0'dı...
FENERBAHÇE
Volkan Demirel:Çok iş düşmedi.
Gökhan Gönül:Bildiğimiz, alıştığımız Gökhan değildi. Ancak yine de takımının en iyilerindendi.
Önder:Ne Edu ne de Lugano kadar olabildi.Eski savunmayı özleteceğinin sinyallerini verdi. 2 defa adamını kaçırarak tehlike yaşanmasına sebep oldu, göze hoş gelen hamlesi de olmadı.
Bilica:Beşiktaş'ın Nobre gibi ağır bir oyuncuyla tek forvet oynaması bugün Bilica'nın şansıydı.Patlamaya hazır bomba gibiydi. Sürekli ileri gitmek istedi, dönene kadar maç bitti. Bu şekilde devam ederse Fenerbahçe kontra ataklarda çok gol yiyecektir.
Vederson:Sudan çıkmış balık gibiydi. Ne yapacağını bilemedi. Kontrolsüz çıkışları geride potansiyel tehlike bıraktı. Adeta yeni transfer gibi uyumsuz oynadı.
Emre:Honved maçındaki alevi söndü. Sürekli savunmayı düşününce Alex'in arkasında kayboldu. Mücadele etmek istedi, o da olmadı.
Cristian:İhtiyacı karşılayamadı.Zaman zaman savunma arasında kayboldu. Ne beklenen pasları atabildi ne de hücuma katkı sağlayabildi. "Zaman istiyorum" dedi...
Dos Santos:Honved ve Bolu karşılaşmalarından sonra ilk ciddi sınavında sınıfta kaldı. Dar alanda etkili olmaya çalıştı. Topsuz oyunda yoktu.Zaman zaman pozisyon karmaşası yaşadı. Morali de bozulunca ne şutlarda ne de ortalarda bekleneni verebildi.
Kazım:Bugün çok şey beklenip hiçbirşey veremeyenlerdendi. Çıkana dek her pozisyona koştu ama yerden kalkamadı.
Alex:Topu ayağına aldığında "Şeytan" topsuz alanda ise "Melek" gibiydi.Ancak yine de ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu skor tabelasında gösterdi.
Güiza:Bildiğimiz gibiydi. Yine çok koştu. Bitirici olamadı. Alex'e kestiği orta akılda kalan olumlu hareketiydi...
İki dipnot paragrafı açarak yazımı tamamlamak istiyorum.
Birincisi; yahu Türkiye'de başka stadyum mu kalmadı da tadilatta olan bir stada böyle büyük bir maç konuyor? Mustafa Denizli'nin "plastik sandalye" üzerinde maç yönetmesi hem trajik hem de dramatikti.
İkincisi; o ilk yarıdaki hakem formaları neydi öyle kıpkırmızı.Gece yarısı film kuşağı gibi. Hoş maç da 24:00'den sonra değildi ama... Kimbilir belki de kızaran yüzleri örtmesi için tercih edilmiştir. E saadetler dileyelim öyleyse...
Özür dileyerek eklemek istiyorum; hoş kişisel tartışmalardan maçı pek takan yok ama...
Beşiktaş'ın şiddetle hücumcu bir orta sahaya ihtiyacı var.Bu bağlamda da muhtemelen Fink, Ernst'in yedeği olacaktır.
Fenerbahçe'de ise dile getirmeme dahi lüzum yok bariz bir savunma eksiği var. Lugano dönerse toparlayabilir ancak tercihin hızlı bir stoperden yana kullanılması gerekiyor.
brotha
03.Ağustos.2009, 04:13
bende bu arada besiktasi sampiyonlugundan ve turkiye kupasindan dolayi tekrar tebrik ediyim.
ayrica hucumcu bir orta saha insallah alicaz, o zaman fink ernstin yedegi olmayacak. yeni gelen oyuncu , fink ve ernst ile 3 lu bir orta saha olucak. ileridede 2 kanat ve bir merkez santrafor olucak.
Memedov
03.Ağustos.2009, 04:17
Fenerbahçe ile Beşiktaş 2008-2009 sezonunda 4 kere karşılaşmış oldu bu maç ile birlikte. Fenerbahçe 3 maçıda kazandı, tek mağlübiyeti Fortis Türkiye Kupası Final'in de tattı. Türkiye kupasında Fenerbahçe'nin ne kadar şansız olduğu bir gerçek.
Şeytan'ın bacağını kırıp bu sezon bari kaldırsak şu kupayı, şu yaşıma geldim o kupayı daha göremedim. Ben kendimi geçtim Torunlarım görebilecek mi onu düşünür oldum.
2pac
03.Ağustos.2009, 04:19
krAlex...
Seni bu takıma getiren insanlardan Allah razı olsun..Ben bıktım senin istatistiklerini degistirmeye sen bıkmadın atmaya..Kötü oynarsın atarsın iyi oynarsın atar attırırsın..Cok büyük adamsın eminim ki futbolu bıraktıgında hickimseyi aramadıgımız kadar arayacagız seni efsane adam..
Maca gelirsek; Bu mac ne Besiktas ne Fenerbahce icin tam olarak ölcü olmamalı..Sonucta en önemli mactı ve lig daha yeni baslayacak..Yavas yavas form tutacaklar takımlar..Birkac hafta sonra takımların gercek durumları daha iyi görülebilir..
brotha
03.Ağustos.2009, 04:20
evet fenerbahce 3 kupanin 1 ini aldi 2008 2009 sezonunda.
tebrikler :)
eGowiCh
03.Ağustos.2009, 04:20
Hani skora göre yorum yapmıyorduk ya. (::)
Her oyuncu hata yapabilir bu takımın gol yemesine neden olabilir ama 90 dakikaya toplamda baktığında adam iyiyse hatasından gol geldi diye kötü mü sayılacak?
Skora değil, oyuna göre yorum yapıyorum. Sivok iki tane çok basit ve kritik hata yaptı, bu da oyun içinde olduğuna göre oyuna göre yorum oluyor. Üzerinden geçen topa kafa vuramıyorsan iyi oynamıyorsun demektir. Alex o topu gol yapamaya da bilirdi ama sen böylesine önemli bir ıska yaparsan kötü oynuyorsun demektir. Savunmada da iyi değildi bana göre, rakibi durduramadı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
evet fenerbahce 3 kupanin 1 ini aldi 2008 2009 sezonunda.
tebrikler :)
2008/2009 sezonu değil, 2009/2010 sezonu maçı oluyor yalnız bu.
El Barto
03.Ağustos.2009, 04:24
Ozaman bir anlam karmaşası oldu sanırım. Sivok'un penaltı pozisyonundan sonra konsantrasyonu tamamen dağıldı zaten ondan sonrasında çok çok kötüydü orada hem fikiriz ama benim Sivok sahanın iyilerinden biriydi dediğim zaman dilimi penaltı pozisyonuna kadardır. Ondan sonra zaten Beşiktaş takım olarak dağıldı ki Sivok'ta onlara ayak uydurdu.
brotha
03.Ağustos.2009, 04:26
Skora değil, oyuna göre yorum yapıyorum. Sivok iki tane çok basit ve kritik hata yaptı, bu da oyun içinde olduğuna göre oyuna göre yorum oluyor. Üzerinden geçen topa kafa vuramıyorsan iyi oynamıyorsun demektir. Alex o topu gol yapamaya da bilirdi ama sen böylesine önemli bir ıska yaparsan kötü oynuyorsun demektir. Savunmada da iyi değildi bana göre, rakibi durduramadı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
2008/2009 sezonu değil, 2009/2010 sezonu maçı oluyor yalnız bu.
yukaridaki arkadasin lafi uzerine soyledim o da 2008 2009 sezonu icerisinde 4 macin 3 unu fener kazandi dedi o yuzden.
DaveJones
03.Ağustos.2009, 04:28
İlk yarının sonunda da bir pozisyon vardı. Vedersonun soldan içeri kestiği ve Alexin dokunamadığı. Yanılmıyorsam o pozisyondada sivok kaçırmıştı alexi. Sadece gol olan pozisyonlara bakılmamalı yani :D
I3esiktas
03.Ağustos.2009, 04:29
Bazılarının yazdıgı saçma yorumlar halen forumda yer alırken benım onu söylemem size saçma gelip mesajımı siliyosanız bisey demiyorum. Devam Böyle
El Barto
03.Ağustos.2009, 04:36
Bazılarının yazdıgı saçma yorumlar halen forumda yer alırken benım onu söylemem size saçma gelip mesajımı siliyosanız bisey demiyorum. Devam Böyle
Forumda yer almaması gerektiğini düşündüğünüz mesajları mesajın gönderici bilgisinin altında bulunan http://forum.turksportal.net/vb/images/buttons/report.gif işaretine tıklayarak gerekli açıklama ile birlikte rapor ederseniz memnun oluruz.
Evet böyle devam çünkü doğru olanı yapmaya gayret ediyoruz.
SAİT71
03.Ağustos.2009, 04:38
Yusuf Sağ açık, Bobo'da sol açık oynarsa ancak bu kadar olur. Bir Ofansif Orta Saha yani Forvet arkası oyun kurucu yok. Beşiktaş'ta ileri forvetlere pas servisi yapan bir Alex yoktu. Dolayısı ile Hazırlık maçlarındada ancak 2 gol attı.
Fenerbahçe'de geçen maçın yorgunluğu ve sezon başı olması sebebiyle pekte üst düzey değildi. Santos ilk yarı etkiliydi ve özellikle verdiği paslar ve arada yaptığı kıvrak hareketler çok güzeldi. Alex'e kızdım çok bekliyor pas verirken diye ama işte öyle dil uzatırsan Alex'te böyle kapak yapar sana :D
2. Gol bana bir Avrupa Kupası maçında attığı golü hatırlattı. Güiza'da İspanya ile oynadığımız maçtaki gibi benzer bir asist yaptı. Yalnız forvet şart ve defansı pek beğenmedim..
TR.CaPTaiN
03.Ağustos.2009, 04:39
http://img7.imageshack.us/img7/3996/88393116.jpg (http://img7.imageshack.us/i/88393116.jpg/)
http://img269.imageshack.us/img269/8312/57183460.jpg (http://img269.imageshack.us/i/57183460.jpg/)
http://img44.imageshack.us/img44/7005/91976775.jpg (http://img44.imageshack.us/i/91976775.jpg/)
http://img44.imageshack.us/img44/856/67404884.jpg (http://img44.imageshack.us/i/67404884.jpg/)
http://img517.imageshack.us/img517/3117/33909930.jpg (http://img517.imageshack.us/i/33909930.jpg/)
http://img38.imageshack.us/img38/7523/47425092.jpg (http://img38.imageshack.us/i/47425092.jpg/)
http://img156.imageshack.us/img156/3233/89471421.jpg (http://img156.imageshack.us/i/89471421.jpg/)
http://img8.imageshack.us/img8/4759/43180206.jpg (http://img8.imageshack.us/i/43180206.jpg/)
http://img526.imageshack.us/img526/8024/32771017.jpg (http://img526.imageshack.us/i/32771017.jpg/)
http://img34.imageshack.us/img34/1152/85974854.jpg (http://img34.imageshack.us/i/85974854.jpg/)
http://img25.imageshack.us/img25/2920/42844620.jpg (http://img25.imageshack.us/i/42844620.jpg/)
http://img38.imageshack.us/img38/7494/60671655.jpg (http://img38.imageshack.us/i/60671655.jpg/)
http://img23.imageshack.us/img23/1451/19823482.jpg (http://img23.imageshack.us/i/19823482.jpg/)
http://img513.imageshack.us/img513/5371/38566728.jpg (http://img513.imageshack.us/i/38566728.jpg/)
http://img198.imageshack.us/img198/2516/93446329.jpg (http://img198.imageshack.us/i/93446329.jpg/)
http://img23.imageshack.us/img23/9455/12454352.jpg (http://img23.imageshack.us/i/12454352.jpg/)
http://img33.imageshack.us/img33/9809/86389171.jpg (http://img33.imageshack.us/i/86389171.jpg/)
http://img269.imageshack.us/img269/1580/80166414.jpg (http://img269.imageshack.us/i/80166414.jpg/)
http://img33.imageshack.us/img33/6484/91464205.jpg (http://img33.imageshack.us/i/91464205.jpg/)
http://img33.imageshack.us/img33/2694/91446815.jpg (http://img33.imageshack.us/i/91446815.jpg/)
http://img80.imageshack.us/img80/9126/33275357.jpg (http://img80.imageshack.us/i/33275357.jpg/)
http://img44.imageshack.us/content.php?page=done&l=img44/8664/58478940.jpg&via=mupload
Fenerbahce.org
tarikko
03.Ağustos.2009, 04:40
Valla süper bir akşam oldu maça gittiğime değdi gerçekten ama maalesef sesim kısıldı :) Tribünler bugün süperdi gerçekten.Müthiş bir atmosfer vardı.
Sezonu kupa ile açmak gerçekten müthiş oldu.KrAlex bu gece farkını ortaya koydu :) Guiza'da çok hareketliydi gerçekten.Bir de çoğu zaman tribünleri ateşlemeye çalışması gerçekten çok hoştu :) İlk yarıda Beşiktaş'ın Yusuf ile ve bizim de Alex ile kaçırdığımız pozisyonlar vardı.İlk yarı ortada geçti diyebiliriz.İkinci yarıda ise daha etkili olan taraf bizdik.Ve neticesinde Alex ile 2 gol bulup kupaya uzandık.Yalnız defansı çok beğenmedim Lugano'nun kalması ya da yabancı stoper gelmesi şart bence.
Tebrikler Fenerbahçe'm :)
KanaKe
03.Ağustos.2009, 04:48
Daum'un taktiksel anlayisini begenmedim. Cristian'i resmen 3. stoper olarak oynatiyor adam defanstan 1 kere bile ileri cikmadi Dos Santos ise serbest oynadi bir ara sag kanatta gördüm.
SAİT71
03.Ağustos.2009, 04:51
Fark ettiyseniz bu maçta Bilica bazen özellikle maçın başında topu ve rakibi biraz kaçırınca panikle müdahale yaptı ve şansımıza nizamiydi. Ayrıca Biraz daha hızlı olmalı Bilica ve gereksiz yere çalıma girmemeli. Ayrıca ağı olduğu için ileriye çok çıkmamalı. Bir ara AML'de gördüm. Çalım atıp ver kaç yapıyordu :D
TR.CaPTaiN
03.Ağustos.2009, 04:56
http://img29.imageshack.us/img29/7535/27271327.jpg (http://img29.imageshack.us/i/27271327.jpg/)
http://img442.imageshack.us/img442/8292/22798768.jpg (http://img442.imageshack.us/i/22798768.jpg/)
http://img40.imageshack.us/img40/4789/29991456.jpg (http://img40.imageshack.us/i/29991456.jpg/)
http://img529.imageshack.us/img529/9249/50640118.jpg (http://img529.imageshack.us/i/50640118.jpg/)
http://img18.imageshack.us/img18/2315/21092198.jpg (http://img18.imageshack.us/i/21092198.jpg/)
http://img529.imageshack.us/img529/8216/67132293.jpg (http://img529.imageshack.us/i/67132293.jpg/)
http://img197.imageshack.us/img197/6039/56808148.jpg (http://img197.imageshack.us/i/56808148.jpg/)
http://img442.imageshack.us/img442/8043/39409639.jpg (http://img442.imageshack.us/i/39409639.jpg/)
http://img442.imageshack.us/img442/791/22463603.jpg (http://img442.imageshack.us/i/22463603.jpg/)
http://img268.imageshack.us/img268/6509/87237511.jpg (http://img268.imageshack.us/i/87237511.jpg/)
Ajansspor
scar face
03.Ağustos.2009, 04:57
Maçtan önce kupayı Beşiktaş almalı diyenler vardı...Evet iki kupayı da alıp double yaopan bir takım vardı sahada...
Fakat kupalar net skorlarla sahibini bulur...Siz daha önce hiç bir ajansta,kanalda,gazetede falanca ülkenin falanca takımı 2 de 2 yaptığı için süper kupa maçında galip sayıldı diye bi sey gördüğünüz mü tabi ki de hayır...
1992de Liverpool FA Cup,Premier Lig,League Cup hepsini birden almıştı.Community Shild'daki maçındaki rakibi kimdi bu bakın derim...
Maça ve kupaya gelirsek 2 yıl aradan sonra gelen kupada çok sevinçliydim...2 golde hele inanılmaz mutlu oldum...:)
Yeni transferlerden Cristian'ı beğendim...Çok sert müdahaleler yapmasa da akıllı bir oyuncu...Santos şaşırttı beni.Daha iyi oynamasını bekliyordum...Bilica ilk yarı yüreğimizi ağzımıza getirdi ama daha sonra toparlandı...
Vederson'un oyunu beğenilmedi ama ilk yarı da Erhan ve Yusuf'un kanadında yıldız oldu bence...
Güiza iyi koşular yaptı.Alex'e güzel bir orta açtı..Ondan bu sene çok umutluyum...
Ve Kaptan Alex her sezon başı tartışılan kaptan 2 gol atarak yine kendisini gösterdi...
Takımımdan umutluyum umarım daha güzel işler basaracaz:)
tarikko
03.Ağustos.2009, 05:05
Maçtan önce kupayı Beşiktaş almalı diyenler vardı...Evet iki kupayı da alıp double yaopan bir takım vardı sahada...
Fakat kupalar net skorlarla sahibini bulur...Siz daha önce hiç bir ajansta,kanalda,gazetede falanca ülkenin falanca takımı 2 de 2 yaptığı için süper kupa maçında galip sayıldı diye bi sey gördüğünüz mü tabi ki de hayır...
1992de Liverpool FA Cup,Premier Lig,League Cup hepsini birden almıştı.Community Shild'daki maçındaki rakibi kimdi bu bakın derim...
Aynen dünyanın hiç bir yerinde böyle bir mantık olmaz 2 kupayı aldın Süper Kupa senin olsun otomatik olarak.Öyle şey mi olur yahu :) Verdiğin örnek güzel olmuş Burak abi :)
goosfraba
03.Ağustos.2009, 05:09
İki takımda yer yer iyi yer yer kötü oynadı. Fenerbahçe ortasahası Güiza'ya daha yakın oynasaydı maçın seyri daha farklı olurdu.
Maçı veren kanalın rezilliğini anlatmama gerek yok zaten. Heyecanlı pozisyonlarda reklam giriyor kafamı kaldırıyorum sanki pozisyonun içerisindeki oyuncuları ve topu görecekmişim gibi :D
Alex'e Brezilya'da ''Alexotan'' diyorlar.
Şöyle ki, Brezilya'da ünlü bir uyku ilacı varmış ''Lexotan'' adında. Alex de oynadığı maçlarda uyur gezer gibidir bilirsiniz. :)
Bu yüzden ona Brezilya'da aLexotan diyorlar. '' Uyur gezer Alex '' yani :)
Bilica'nın Yusuf'u düşürdüğü pozisyon içeride değil, dışarıda temas ediyor ama çizgiden düşüyor. Penaltı değil fakat faul çalabilirdi. Hakemin hatası var burada. Birkaç hakem hatası daha var ama pozisyonlar aklımda değil.
Her iki golde de Alex ve Sivok vardı bu arada.
Güiza'da iyi oynadı. Bana göre maçın adamı Güiza, fakat Alex 2 golü de attığından dolayı bu maç için tarihe ''maçın adamı'' Alex olarak geçecek sanırım. :)
Universal
03.Ağustos.2009, 05:09
Bu bizim Chirstian için spiker niye başka bir isim ile hitap etti?
SAİT71
03.Ağustos.2009, 05:10
Hele Alex'i Alex yapan Daum da bu sene geldiki Ligde daha çok gol sallar Alex. Bilmiyorum Tr'de takımına bu kadar yarar sağlayan bir oyuncu varmı. Bazıları hala tartışıyor ama onların futbol zekasına vermek lazım. Çünkü futbolda boş boş koşup iş yapamayan değil çıkıp böyle klasıyla maçı kazandıran topçu kraldır. Kral 2 maçla olunmaz. Her neyse Alex'i tartışmaya gerek olmadığını biliyoruz. Sonuçta Brezilya milli takımında kaptanlık yapmış 49 kere oynamış Klas bir oyuncu.
Beşiktaş'ı bu sene CL'de başarılı görmek istiyoruz. Hepimiz bu yıl biriz. Asla fark yesinde dalgaya alalım gibi bir niyet gütmiyorum. Bu tamamen hainlik olur. Ama bir servisçi lazım. Umarım söyleninlen klas oyuncuları alırlar ve CL'de en az 2. tur yaparlar. İzlediğim maçlarda İ.Köybaşı'nı çok beğendim. takımda iyiydi. Tek eksik gol.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca Rüştü koluyla kesti bir pozisyonda. Kredi verdi hakem :D
tarikko
03.Ağustos.2009, 05:29
6HW99I1ovQQ
Maçın özeti
ZfS7bkxm3NM
Kupa töreni
2pac
03.Ağustos.2009, 06:20
krALEX
krALEX
krALEX
İstatistikleri darmadagın eden adam..Seni takımımda izledigim icin cok sanslıyım..
TuNdRaLoWeR
03.Ağustos.2009, 06:24
GFB olarak 90 dakika boyunca susmadık, hep tezahurat yaptık..Beşiktaş taraftarı ise 10 dakikada 1 tezahurat yaptı.Zaten 75'ten sonra sustular.Zaten tezahuratların %85'i küfürlü ve Beşiktaş aleyhineydi (aynı şekilde onlardan da bize öyleydi)
Süper bir maç geçirdik, o atmosferi tatmak ayrı bir duyguydu.Fenerbahçe taraftarını çekirdek çıtlatmaktan ibaret gören kişilere de güzel bir ders oldu bugün.Hiç susmadık hiiç..
2pac
03.Ağustos.2009, 06:26
GFB olarak 90 dakika boyunca susmadık, hep tezahurat yaptık..Beşiktaş taraftarı ise 10 dakikada 1 tezahurat yaptı.Zaten 75'ten sonra sustular.Zaten tezahuratların %85'i küfürlü ve Beşiktaş aleyhineydi (aynı şekilde onlardan da bize öyleydi)
Süper bir maç geçirdik, o atmosferi tatmak ayrı bir duyguydu.Fenerbahçe taraftarını çekirdek çıtlatmaktan ibaret gören kişilere de güzel bir ders oldu bugün.Hiç susmadık hiiç..
Agzınıza saglık kardesim..Tribünler cok iyidi..Bu sene hem takımda hem de taraftarlarda inanılmaz hava var..İnsallah böyle devam eder..
TuNdRaLoWeR
03.Ağustos.2009, 06:36
Agzınıza saglık kardesim..Tribünler cok iyidi..Bu sene hem takımda hem de taraftarlarda inanılmaz hava var..İnsallah böyle devam eder..
Eyvallah sağol.Tüm maçlardayız, sonuçta GFB'yiz:) Bu maç yeniden doğduk adeta, 90 dakika susmadık ve susanları bile susturmadık o derece.
Bekq
03.Ağustos.2009, 06:43
Gerçekten bugün Alex yine vasattı.:D
Adam her maç vasat oynuyor fakat her maçta golünü atıyor.:p
KaPaLı
03.Ağustos.2009, 12:14
Maçı kazandık ve kupayla başlamak iyi oldu. Ama bakıyorum hala Beşiktaş'lı yöneticiler hakemde :) Bobo çıkmış hakem maçın önüne geçti diyo. Mario Berk'ti sanırım o çıkmış hakem berbattı diyo. Evet hakem berbattı çok doğru söylüyolar. Gole giden Gûiza'yı düşüren Fink atmadı, kaç tane ceza sahası dışında Alex'i biçmelerini es geçti, Rüştü koluyla çıkardı ceza sahası dışında kırmızı kart vermedi , 2li mücadeleleri hep Beşiktaş lehine kullandı vs vs vs. Yusuf'un düşmesi eğer penaltıysa. İlk yarıda Gûiza'ya yapılan hareket vardı oda penaltı olur (::) Bİlica'nın penaltıyla alakası yok. Sivok yaptığı harekete bakın bide Bilica'ya. Korumak ellerini açıpta topun önüne atlamak değil.
Tek tek yazmıycam oyuncuları zaten ne yazsak boş bu saatten sonra kupayı aldık ve sezona moralli başlıyoruz. Ben herkesin aksine Bilica - Önder'i beğendim. Haa bizi taşırmı orası muâmma ama dünkü maçta 2 oyuncuda çok iyi savaştı.
Mustafa Denizli inanılmaz hatalar yaptı. Mademki 4-2-1-3 gibi oynayacaktı Tello sol açık Bobo sağ açık Yusuf forvet arkası başlasa daha etkili olurdu takım. 2. yarıda 4 forvet alması zaten intihar oldu. Ortasaha kanatlar bomboş 4 forvet oyuncusu top bekliyo. Nobre'yi zaten Alex pozisyonunda kullanması komedi.
Daum'da çok iyi değişiklikler yaptı ve yerindeydi. Maçı kazandıran değişiklikleri özlemişim doğrusu. Geçen seneki gibi ezbere değişiklikler olmadı.
eXcitinG
03.Ağustos.2009, 14:13
Fenerbahçeyi tebrik ederiz. Sezona kupa iLe başLadıLar.
Bu yıL gösterdi ki HakemLer yine sezona darbeLerini vuracakmış gibi duruyor. Bu kadar insiyatifLerini yaLnış kuLLanma oLmaz. Vereceksen onada ver, herkese eşit ver.
BiLicanın pozisyonuna ve Yusuf un pozisyonuna penaLtı değiL diyenLer gerçekten çok garip.Yusuf a vermedi onun eşitLiğini Guiza ya da vermeyerek dengeLedi. İyi de güzeL kardeşim BiLica nın pozisyona neden vermiyorsunda Sivok a veriyorsun diye de sorarLar adama.
Bende maç sırasında asLında BiLicanın pozisyonu için penaLtı değiL sanırsam demiştim maçtan sonra yorumLarda bir kuraLdan bahsetti hakemin teki ve onunda net ve net penaLtı oLduğunu söyLedi. BiLica ya vermeyip Sivoka veriyorsa da takdir hakkını kuLLanmakta bir yaLnışLık vardır dedi. Daha ne oLacak. FutboLu hepimiz çok biLiyoruz. Zaten birbirimize bunu kabuL ettiremeyiz, konuşmak biLe yersiz.
Ben Beşiktaşın oyununu oLumLu buLdum. Bu takım çok iş yapacak buna güvenim sonsuz.
İsmaiL ve Erhan a da sonuna kadar güveniyorum. AdamLar nerede oynarken bir anda kendiLerini Porto,Lyon ve Fenerbahçe karşısında buLduLar.Ve Lig e çok hazır oLacakLar bundan da eminim.
Bence bana göre maçın yıLdızı Fink ti. Adam heryerde vardı. ALex i iyi marke etti. Sadece bir kez gitmedi peşinden onda da goL attı ALex. İLk topLarı aLdı, hücuma çıktı, çok yerinde müdahaLeLer yaptı.
Yine bir kez daha Fenerbahçe yi tebrik ederim.
Melekovic
03.Ağustos.2009, 14:24
Stadı sevmediğimden midir diyeceğim ama o da değil çünkü galiba hiç bir futbolcu sevmiyor orayı.Çoğunun yüzünde bitse de gitsek havası vardı. Hayatımda izlediğim en kötü maçlardan biri olarak anılarımda yerini alır. Maç öncesindeki yorumumda oturmuş kadro olarak Beşiktaş dahayakın demiştim.Yine de aynı şeyi söylerim çünkü Sivok yeter artık demese sabaha kadar oynasalar kimsenin birbirine gol atacağı yoktu. O yüzden bu maç şu şöyle oynadı böyle yendi bu böyle yaptı böyle yenildi maçı olmamalı. Kritik etmeye bile değmez, Fener'in son anlarda konsantrasyonu biraz daha fazlaydı kazandı.
Şahsi yorumuma gelince Fenerbahçe'nin kazanması daha iyi oldu çünkü 2. takımım Fenerbahçe bundan sonra ,mecbur :D :D :D
LaigLeNoiR
03.Ağustos.2009, 15:17
Öncelikle Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'li arkadaşları tebrik ederim.
Maça gelirsek maç çok güzel başladı çok güzel devam etti ancak bizim açımızdan çok da güzel son bulmadı.
İlk 75 dakika çok iyi bir oyun ortaya koyduk.Maçın hakimiydik neredeyse ancak golü yedikten sonra ister istemez ileri çıktık ve Fenerbahçe oyunun hakimi oldu.
Oyuncuların hepsini tebrik ederim geçen seneye göre daha ne yaptığını bilen bir takım olmuşuz.Bunu her seferinde sölüyorum.Oyuncular sezon başı olmasına rağmen oldukça hırslılar.Maçta beğenmediğim bir kaç oyuncu var.Tello ve Holosko. Porto maçında da Holosko çok vasattı bu maçta da.Bir sorunu var ya da sezona hazır değil.Bir an önce halledilmesi lazım.Bobo da sanki kafasındaki soru işaretlerini çözmüş gibiydi.Çok istekli arzuluydu.İyi de oynadı.Ernst-Fink'i çok beğendim 2'side müthiş oynadılar bana göre.Erhan-İsmail'de çok iyiydi bir ileri bir geri hiç bıkmadılar.Sivok-Ferrari 2'lisi de zamanla daha da uyum sağlayacaklardır.
Gördümki bu takımın aslında bir 10 numara transferine ihtiyacı yok.Ancak transfer olursa da ayrı olur tabi.
Çok hızlı tek top yapmaya başlamış takım ve rakip sahaya çok hızlı geçiyoruz.Bu sezonki oyunumuzu beğendim herşey çok güzel olacak. :)
KaPaLı
03.Ağustos.2009, 15:25
Yaa herkeste laf oyunun hakimi bizdik :D Volkan dün terlemedi bile. Rüştü'nün kaç tane karşı karşıya çıkardığını sayamadım ben :D
Ortasahada - defansta direnç gösterdi iyi bastı topa ama hucumda etkili olamadıktan sonra neye yarar.
anilton
03.Ağustos.2009, 15:32
Öcelikle Tebrikler F.Bahçe...
Maça Bobo,Nobre,Yusuf ve Tello gibi ofansif bir kadro ile başladık.Ofanfisten kasıt dönüşü olmayan adamlar.Örneğin Holosko Bobo'nun yerinde olsa dönüşü var,savunmaya yardım ediyor.Ve Tello Yusuf'un yerinde kanatta olsa dönüşü var vs.Ve aşırı derecede açık oynadık.Guiza'ya falan adam markajı olmadı.Yani rakibi kontrol etmeyi düşünen bir takım değilde gol atmayı düşünen bir pozisyondaydık.Kornerlede geride sadece İsmail kalıyordu,oda rakip yarı alana yakın bir bölümdeydi.Bu derece golü arzuluyorduk yani.Zaten ilk yarıda verdiğimiz pozisyonlarda bunun neticesinde kontra pozisyonlardı...
Girdiğimiz pozisyonlar ise ikiye birlerle,paslaşarak geliştirilen pozisyonlardı.İlk yarı orta sahada çok daha iyiydik.Fink,Ernst ve Tello hatta zaman zaman geriye gelen Nobre ile Cristian ve Emre'ye bir üstünlük kurduk.Bu yüzden F.Bahçe organize gelemedi,kontra ve bireysel hatalardan pozisyona girdi.Dediğim gibi bizim pozisyonlar daha organizeydi ve ataklarımız daha derli topluydu...
İkinci yarıda top tutan Yusuf'unda çıkmasıyla daha dengeli,daha başabaş bir mücadele oldu.Ben maçın uzatmalara gideceğini orada da kondisyonumuz sayesinde öne çıkacağımızı düşünmeye başlamışken,bir penaltı ile iş bitti.Çok kritik bir dakikada geldi o penaltı zaten.Hem Fb'nin direnci arttı hem bizim moralimiz bozuldu.Bunun neticesinde doğal olarak Fb açık alan bulmaya başladı ve son dakika golüyle işi bitirdi...
Şimdi gelelim Yunus Bey'e;
Penaltı penaltı,kabulum.Ama senin işin adalet dağıtmak.Her iki tarafada kuralı en adaletli şekilde uygulamak...
Bana kimse şu pozisyonda yüzünü korudu,saçını korudu,başını korudu demesin.El nerde,top nerde,yüz nerde?O el orada olması top direk kaleye gidiyor.Ve Yunus Bey oyna diyor...
http://img36.imageshack.us/img36/7416/182649543fan1yusbilica.jpg
Aslında maçın başında Yusuf'a dışarıda yapılan harekete faul ve kırmızı kartı verebilse Bilica'nın o el pozisyonunu bile konuşmaya gerek kalmayacaktı;
http://img208.imageshack.us/img208/888/adszfbj.jpg
Tebrikler Yunus Yunus Bey,bekleyin siz Avrupa arenasında maç bekleyin,bizde hala Peru'lu,Mısır'lı hakemler maç yönetiyorda bizim hakemler neden bu turnuvalarda maç yönetmiyorlar demeye devam edeli?
Aslında tribün konusunu konuşmayacaktım.Sebebi ise herşeyin çok açık olmasıydı.Ama öyle mesajlar gördümki hayretler içerisinde kaldım.75. dakikaya kadar tribünde şov yaptık resmen,sadece izlemekle yetindi Fb taraftarı.Hatta Batı tribününün şeref tribününün altındaki Fb'lı taraftarlar soyunup Beşiktaş'ım benimi söylerken alkışladılar.Golden sonra zaten olay bitti,doğal olarak Fb başladı...
KaPaLı
03.Ağustos.2009, 15:36
Anıl o şov sadece sizin duyduklarınız :) TV'ye yansıyan ses sadece 1 kere oldu sanırım.
O pozisyonu koyuyosan Guiza'nın 1 penaltı (ilk yarıda sanırım Ferrari düşürmüştü ) - 1 Fink'in yaptığı kırmızı kartlık pozisyonu - Rüştünün ceza sahası dışında elle topu kesmesinide koysaydın tam olurdu (::) + Beşiktaş aleyhine kullandığı 2li mücadeleler ve Ceza sahası dışında Fenerbahçe lehine vermedikleride var tabii. Kulp bulmaya çalışmayın hemen .
bugra 1905
03.Ağustos.2009, 15:37
Bilicanın Pozizyonu Penaltı Değildi Bence Maç İçin Fenerbahçenin Kazanmasını İstiyordum Kazandılar Tebrik Ederim
Bilicanın Performansını Beğendim Ben Zamanla Fenerbahçede Çok Güzel İşler Yapacaktır
Bu Arada Şunuda Anladımki Alexin Ölüsü Bile Yeter Bu Takıma 2.Goldeki O Uçarak Vurduğu Kafası Mükemmeldi
Fenerbahçeyi Ve Fenerbahçelileri Kutlarım:)
DenizlispoR
03.Ağustos.2009, 15:39
Anıl abi ancak Güiza'nın gole giderken Fink-sanırım- tarafından düşürülüşünü,Rüştünün ceza alanı dışındaki elini neden pas geçiyoruz ?
eXcitinG
03.Ağustos.2009, 15:45
İsmaiL haLa senin neyi savunmaya çaLıştığını anLamadım ben..
Şaka mı yapıyorsun yoksa ciddimisin çok şaşırdım yani. NasıL VoLkan terLemedi. Direkten dönen top var, Nobre nin kaçırdığı var, Bobo nun var. Vs.vs.
PenaLtıLar oLayında haLa neyi savunduğunu da çözemedim. Yusuf un pozisyon net penaLtı. Eğer ona verseydi Guizanın kine de vermesi gerekiyordu. Ama ikisine de vermeyerek dengeLedi. BiLica nın pozisyon penaLtı. Sivok un da penaLtı. Şimdi tartaLım bakaLım arada nerede noksanLık var.Rüştü de topu eLLe tutmadı, omuzu iLe kontroL etti topu.
Yani biraz yorum yaparken biraz tarafsız da bakmaya çaLışaLım. Ortada gözLe görüLür durumLar var sonuçta.
Ve kimse kimseyi ezmedi de üstünLükte kurmadı. Maç başından sonuna kadar dengede gitti maç. Konsantrasyonunu kaybeden takım maçıda kaybetti bu kadar basit.
anilton
03.Ağustos.2009, 15:46
Sende onları koy sabaha kadar tartışalım.Fink-Guiza pozisyonu ile Yusuf-Bilica pozisyonu arasında dağlar kadar fark var.Yusuf önde Bilica arkadan eliyle itiyor ve dengesini bozarak indiriyor Yusuf'u...
Fink-Guiza pozisyonunda ise Guiza Ernst'i geçiyor ve top önüne açılıyor ve top onun kontrolünden çıkıyor.Aynı topa ikisi birden hareketlenip omuz omuza vuuruyorlar,el yok,arkadan girişi yok.Aynı anda omuz omuza vuruyorlar ve güçlü olan ayakta kalıyor....
Şimdi gelelim yazımınızın da başlığını oluşturan "fark" konusuna;
İlk olarak Beşiktaş taraftarı ile Fenerbahçe taraftarının takımlarına destek bakımından arasında dağlar kadar fark var. Beşiktaş taraftarı bütün olumsuzluklara rağmen oyuna müdahil olmak için elinden geleni yaparken Fenerbahçe tribünleri sessiz kaldı. Fenerbahçelilerin sesi stadın içinde ancak penaltı golünün ardından duyuldu.
Bak bu yazıyı yazan adam dün basın tribünündeydi,yani F.Bahçe'nin olduğu Batı tribününde.Ve bu adam en büyük ÇARŞI düşmanlarından birisi...
Tv'de maça gitmeyen bütün arkadaşlara soruyom hep bizim sesimiz gelmiş.Ben zaten kale arkası ve Batı Tribününün kale arkasına yakın olan böllümden başka Fbli taraftar görmedim.30 bin Fbli varsa 10 bini bağırdı.25 bin Bjkli varsa 20 bini bağırdı...
scar face
03.Ağustos.2009, 15:47
Fink-Güiza pozisyonuna hatırlatma yapalım...
o pozisyonda %100 faul ve kırmızı kart bizce..
Bi de fotoğrafları sayfa boyunca koymussun hakem bazen takdir haklarını size bazen de bize kullandı...
Since-1907
03.Ağustos.2009, 15:47
Maça Bobo,Nobre,Yusuf ve Tello gibi ofansif bir kadro ile başladık.Ofanfisten kasıt dönüşü olmayan adamlar.Örneğin Holosko Bobo'nun yerinde olsa dönüşü var,savunmaya yardım ediyor.Ve Tello Yusuf'un yerinde kanatta olsa dönüşü var vs.Ve aşırı derecede açık oynadık.Guiza'ya falan adam markajı olmadı.Yani rakibi kontrol etmeyi düşünen bir takım değilde gol atmayı düşünen bir pozisyondaydık.Kornerlede geride sadece İsmail kalıyordu,oda rakip yarı alana yakın bir bölümdeydi.Bu derece golü arzuluyorduk yani.Zaten ilk yarıda verdiğimiz pozisyonlarda bunun neticesinde kontra pozisyonlardı...
Girdiğimiz pozisyonlar ise ikiye birlerle,paslaşarak geliştirilen pozisyonlardı.İlk yarı orta sahada çok daha iyiydik.Fink,Ernst ve Tello hatta zaman zaman geriye gelen Nobre ile Cristian ve Emre'ye bir üstünlük kurduk.Bu yüzden F.Bahçe organize gelemedi,kontra ve bireysel hatalardan pozisyona girdi.Dediğim gibi bizim pozisyonlar daha organizeydi ve ataklarımız daha derli topluydu...
İkinci yarıda top tutan Yusuf'unda çıkmasıyla daha dengeli,daha başabaş bir mücadele oldu.Ben maçın uzatmalara gideceğini orada da kondisyonumuz sayesinde öne çıkacağımızı düşünmeye başlamışken,bir penaltı ile iş bitti.Çok kritik bir dakikada geldi o penaltı zaten.Hem Fb'nin direnci arttı hem bizim moralimiz bozuldu.Bunun neticesinde doğal olarak Fb açık alan bulmaya başladı ve son dakika golüyle işi bitirdi...
Penaltı penaltı,kabulum.Ama senin işin adalet dağıtmak.Her iki tarafada kuralı en adaletli şekilde uygulamak...
Bana kimse şu pozisyonda yüzünü korudu,saçını korudu,başını korudu demesin .El nerde,top nerde,yüz nerde?O el orada olması top direk kaleye gidiyor.Ve Yunus Bey oyna diyor...
Aslında maçın başında Yusuf'a dışarıda yapılan harekete faul ve kırmızı kartı verebilse Bilica'nın o el pozisyonunu bile konuşmaya gerek kalmayacaktı;
Tebrikler Yunus Yunus Bey,bekleyin siz Avrupa arenasında maç bekleyin,bizde hala Peru'lu,Mısır'lı hakemler maç yönetiyorda bizim hakemler neden bu turnuvalarda maç yönetmiyorlar demeye devam edeli?
Aslında tribün konusunu konuşmayacaktım.Sebebi ise herşeyin çok açık olmasıydı.Ama öyle mesajlar gördümki hayretler içerisinde kaldım.75. dakikaya kadar tribünde şov yaptık resmen,sadece izlemekle yetindi Fb taraftarı.Hatta Batı tribününün şeref tribününün altındaki Fb'lı taraftarlar soyunup Beşiktaş'ım benimi söylerken alkışladılar.Golden sonra zaten olay bitti,doğal olarak Fb başladı...
2.yarı bizim kondisyon farkımız ortaya çıktı Roland Koch sayesinde , biz geniş alanlar bulup pozisyon yakalıyorduk , gol attıktan sonra bile tam saha pres yapıyorduk.Kondisyon olarak biz zaten üstteydik..
Burası tartışma forumu istediğimide söylerim.Bilica barajdaki adam sıçrıyor topa yüzünü koruyarak çıkıyor.Sizin Sivok topun önüne el kol açık atlıyor.2 si arasında fark var.
Bilica'nın Yusuf'a yaptığı hareket fauldü ama içeridemiydi , dışarıdamıydı dikkat etmedim açıkçası.Ama Fink'in de Guiza'ya yaptığı faul.2 sinede faul çalsaydı 2 oyuncuyada kırmızı göstermesi gerekiyordu ama çalmadı..
KaPaLı
03.Ağustos.2009, 15:48
Abi ben zaten senin dediklerine birşey demedim. Yusuf'un dışarıda yapıyo müdaheleyi içeri düşüyo. Bilica'nın hareketine birşey demem çünkü koyduğu resimde net gözüküyo eline çarptığı TV'de izlerken penaltı değil demiştim - ki sende aynı şeyi söyledin -
Ama anil öyle koyuyoki sanki bütün maç hakem Beşiktaş'ı katletti Fenerbahçe'ye üstünlük sağladı. Yapmayın Allah aşkına ya.
Volkan konusuda abartmaydı abi yaa takılıp kalmayın o kadar :) Üstünlük durumu yok ama akıllıca oynama vardı bunuda gördük Fenerbahçe kaç tane karşı karşıya yakaladı. Herkesin fikridir bu maç ortasaha mücadelesi şeklinde geçti.
anilton
03.Ağustos.2009, 15:58
2.yarı bizim kondisyon farkımız ortaya çıktı Roland Koch sayesinde , biz geniş alanlar bulup pozisyon yakalıyorduk , gol attıktan sonra bile tam saha pres yapıyorduk.Kondisyon olarak biz zaten üstteydik..
Burası tartışma forumu istediğimide söylerim.Bilica barajdaki adam sıçrıyor topa yüzünü koruyarak çıkıyor.Sizin Sivok topun önüne el kol açık atlıyor.2 si arasında fark var.
Bilica'nın Yusuf'a yaptığı hareket fauldü ama içeridemiydi , dışarıdamıydı dikkat etmedim açıkçası.Ama Fink'in de Guiza'ya yaptığı faul.2 sinede faul çalsaydı 2 oyuncuyada kırmızı göstermesi gerekiyordu ama çalmadı..
Gol attıktan sonra 180 dakika oynasan bile rakip moralmen çöker ve direnci kırılır.Doğal olarak golü atan takıma canlanır ve direnci artar...
Bilica nasıl yüzünü koruyor,görmüyormusun el nerde,yüz nerde,top nerde?
Fink-Guiza pozisyonunu açıkladım zaten...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
-
Ama anil öyle koyuyoki sanki bütün maç hakem Beşiktaş'ı katletti Fenerbahçe'ye üstünlük sağladı. Yapmayın Allah aşkına ya.
Ben adaletten yana olduğumu söylüyorum.Ona veriyorsan öbürünede vereceksin.Ona vermiyorsan öbürünede vermeyeceksin.Kısaca kuralı uygulayacaksın...
Melekovic
03.Ağustos.2009, 16:12
Biraz daha sakin. Neticede iki takım birbiriyle savaşmıyor maç izliyorsunuz, takım tutuyorsunuz.
Jesus_FB
03.Ağustos.2009, 16:19
ohhhoooo burasi maraton programi gibi olmus al geri ver ileri :)
TuNdRaLoWeR
03.Ağustos.2009, 16:20
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/Assets/PhotoGallery/Pictures/Medium/0000024212.jpg
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/Assets/PhotoGallery/Pictures/Medium/0000024213.jpg
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/Assets/PhotoGallery/Pictures/Medium/0000024214.jpg
NOKTA.
tarikko
03.Ağustos.2009, 16:25
Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, Süper Kupa maçının hakemi Yunus Yıldırım’a ateş püskürdü.
Radyospor'da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Erdoğan, Yıldırım’ın Beşiktaş’ın galibiyetini önlediğini savundu ve MHK’ye seslenerek “Lütfen Yunus Yıldırım’ı hatalarıyla baş başa bırakın” dedi.
Beşiktaş Kulübü’nün Hukuk İşlerinden Sorumlu Asbaşkanı Levent Erdoğan, Yunus Yıldırım’ın verdiği kararlarla maçın yazgısını değiştirdiğini söyledi.
Siyah beyazlı takımın gösterdiği performansla kupayı hakettiğini belirten Erdoğan, “Aslında kupa finali oynamak bile doğru değil. Federasyonun bu konuda kesin kuralları yok. Düzenli bir organizasyon değil. Önce Avrupa’da yapılacak dediler, sonra İstanbul’a aldılar. Doğru olan hem şampiyon hem de kupa şampiyonu olarak kupanın doğrudan Beşiktaş’a verilmesiydi. Bunu bir hukuk adamı olarak söylüyorum” dedi.
Levent Erdoğan, bu konudan rahatsız olduklarını, ancak Yunus Yıldırım’dan daha fazla rahatsız olduklarını dile getirerek, “Yıldırım, daha önce de bizim maçlarımızı yönetti ve hatalarıyla Beşiktaşlıları sürekli tedirgin etti. Neden bu maça Yunus Yıldırım’ı atıyorsunuz MHK yetkilileri (?) MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve diğer yetkililere sesleniyorum: ‘Lütfen Yunus Yıldırım’ı hatalarıyla baş başa bırakın’; çünkü Beşiktaş taraftarı bu ismi duyduğu anda tedirgin oluyor” şeklinde konuştu.
Ülkemizin büyük takımlarından ve rakiplerimizden Fenerbahçe’nin kazanmak için böyle hatalı hakem kararlarına ihtiyacı olmadığını düşünüyorum” diyen Erdoğan, yayıncı kuruluşta maç sonrası hakem kararlarıyla ilgili olarak yapılan yorumlara da katılmadıklarını ve yorumlardan son derece rahatsız olduklarını sözlerine ekledi.
Maraton
Universal
03.Ağustos.2009, 16:26
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/Assets/PhotoGallery/Pictures/Medium/0000024212.jpg
Tartışmaya gerek yok...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://img232.imageshack.us/i/simdifenerbahcezamani.jpg/
LaigLeNoiR
03.Ağustos.2009, 16:32
Kameralar BJK' taraftarının olduğu yerde değildi ki.
Kameraların karşısındaki tribünde idi Beşiktaş taraftarı.Fenerbahçe taraftarı ise Kameraların olduğu bölümdeydi.
Birisi Olimpiyat Stadı gibi kocaman ve rüzgarlı bir stadın karşı tarafından tezahürat yapıyor birisi de kameraların ve mikrofonların olduğu bölümden tezahürat yapıyor.
Melekovic
03.Ağustos.2009, 16:33
Mevlut Tezel'in Ocak ayındaki bir yazısını paylaşmak istiyorum.
Güzel bir yazıydı , arşivinden tekrar buldum.
Hakem hataları futbolu güzelleştirir
Süper Lig'de devre arası tatilinin bitmesi için kar yağmasını bekliyoruz!
Fikstürle ilgili tartışmaya hiç girmeyeceğim, onun yerine futbolsuz günlerde oyalanmanız için nefis bir kitap önereceğim: “Futbolun Ölümü”. Agorakitaplığı'ndan çıkan Thomas Brussig imzalı kitabın kahramanı; eşi ölüm döşeğindeyken deplasmanda maç yönetmeye gidecek kadar meslek manyağı Fertig adında bir Alman hakem. Brussig'in anlattıkları ise futbola ve hakemlere dair birçok doğrunuzu çöpe atacak derecede sarsıcı.
Hemen başlığa çıkardığım çarpıcı tespit için yazarımıza kulak verelim:
“Hakem hataları ciddi olarak ayıklanmak istenseydi, hatalı kararların yüzde 80'i gerçekleşmezdi. Teknoloji mevcut. Ancak yanılgı, tereddüt, insan faktörü olsun isteniyor. Hatalı karar isteniyor. Zira hatalar gerginliği yaratıyor. Futbol sinirlenmek için seyredilir ve hatalı kararlar onlarca yıl sonra da sizi sinirlendirebilir. Bundan dolayı bir hakem en çok hatalı kararlarıyla futbola hizmet eder. Hatalı kararlar bir hakemin futbola katabileceği en kıymetli şeydir. Evet, futbolda her zaman daha iyi olan kazanacak olsaydı, hakem kararları futbolu tahrip ederdi, mahvederdi.”
Doğru, futbolu adil bir oyun olmadığı için sevmiyor muyuz?
Peki, bir hakem ölümsüzlüğe nasıl ulaşır, yıllar geçse de adı nasıl unutulmaz?
Brussig'in bu soruya yanıtı da hayli ilginç: “Hiçbir hakem performansıyla ölümsüzleşemez. Hakem sadece hatalarıyla ölümsüzleşir. 1966'da henüz doğmamış Almanlar bile Wembley'deki 3-2'lik maçta topu çizginin arkasında gördüğüne inanan yan hakemin ismini bilir.” Bugün Erman Toroğlu hakem yorumcusu olmasaydı, Okan Buruk'un kırılan ayağı için (tribünden bile duyulmuştu) faul düdüğü bile çalmamasıyla hatırlanırdı herhalde.
Brussig, televizyon karşısında hakemleri çarmıha gererek köşeyi dönen eski meslektaşlarını da eleştirmeyi ihmal etmiyor.
Yanlış bir neşter hareketiyle bir insanı ölüme gönderecek cerrahların bile gözlemcisi yokken, bir hakemi 20 kamerayla mercek altına almanın vicdansızlığından bahseden yazarımız, öldürücü darbeyi şu satırlara saklıyor:
“Maç sonunda 10-12 defa yavaş çekimde gösterilen bir enstantanenin önceden kestirilmeyeceğini, bir görünmez ses tarafından uyarılmadığını, ‘dikkat et hakem, şimdi cereyan edecek' denmediğini kimse düşünmez.”
Brussig'in en acı açıklamaları ise futbolun spor olarak çoktan öldüğünü, sahada yaşanan tüm koşuşturmanın ise yalanlar tiyatrosu olduğunu “Bir hakem olarak faulün hakikaten faul olduğu zamanları bile özlüyorum” diyerek özetliyor.
Bunca alıntıdan sonra kıssadan hisse de çıkaralım: Futbolu seviyorsanız tartışmalı pozisyonları, ağır çekim görüntülerle ekrana taşımaktan vazgeçin. Futbol dünyanın en basit ve en güzel oyunu. Onu güzel yapan da insan faktörü. Bırakın hakemler yanılsın.
Universal
03.Ağustos.2009, 16:34
Kameralar BJK' taraftarının olduğu yerde değildi ki.
Kameraların karşısındaki tribünde idi Beşiktaş taraftarı.Fenerbahçe taraftarı ise Kameraların olduğu bölümdeydi.
Birisi Olimpiyat Stadı gibi kocaman ve rüzgarlı bir stadın karşı tarafından tezahürat yapıyor birisi de kameraların ve mikrofonların olduğu bölümden tezahürat yapıyor.
İlk tezahuratlara doğru düzgün ikinci yarıda başlandı, önce Fenerbahçe'liler başladı, ardından Beşiktaşlılar üçlü çekti. Ardından Fenerbahçe öne geçince sadece Fenerliler tezahurat yaptı, 2-0 oluncada stadda sadece Fenerbahçe taraftarı kaldı.
TuNdRaLoWeR
03.Ağustos.2009, 16:37
Yalnız şöyle de bir fark var, biz maç başlamadan tezahurata başladık.Beşiktaşlılar ancak el kol hareketi yaparken biz tezahurat atıyorduk.Zaten sonra maç başladı daha susmadık.Sustuksa da 5 dakika susup Beşiktaş'ın attığı tezahuratı dinliyorduk ona göre cevap veriyorduk.
Ayrıca şöyle de bir durum var, rakip Beşiktaş.Ancak "Ayağa kalkmayan Cimbomlu olsun" diye bağırınca herkes kalkıyordu:D
Onun dışında o 3'lü meselesinden önce biz tezahurat atmıştık biraz +18 ardından 3'lü çekildi.Genede Beşiktaş taraftarı da fena değildi.
LaigLeNoiR
03.Ağustos.2009, 16:37
İlk tezahuratlara doğru düzgün ikinci yarıda başlandı, önce Fenerbahçe'liler başladı, ardından Beşiktaşlılar üçlü çekti. Ardından Fenerbahçe öne geçince sadece Fenerliler tezahurat yaptı, 2-0 oluncada stadda sadece Fenerbahçe taraftarı kaldı.
Ben bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum.Sidik yarışından öte gitmeyecek çünkü.Ne Fenerbahçeliler ne de Beşiktaşlılar aksini kabul etmeyecektir.
Benim söylemek istediğim şey kameraların ne tarafta olduğuydu.
Universal
03.Ağustos.2009, 16:39
Ben bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum.Sidik yarışından öte gitmeyecek çünkü.Ne Fenerbahçeliler ne de Beşiktaşlılar aksini kabul etmeyecektir.
Benim söylemek istediğim şey kameraların ne tarafta olduğuydu.
Bir ara bizim sesimizi kıstılar, tezahurat başladığında çok fazla ses vardı, birden kesildi bir kaç saniye sonra gene arttı ondan sonra tamamen kesildi tezahurat bitene kadar.
eXcitinG
03.Ağustos.2009, 16:41
Şimdi sizi son kez uyarıyorum. Artık kişiseL tartışmaya girmeyin ve hakaretLerde buLunmamaya dikkat edin. Bundan sonra devam eden arkadaşLar ceza aLıcaktır, biLginize.
LaigLeNoiR
03.Ağustos.2009, 16:41
Bir ara bizim sesimizi kıstılar, tezahurat başladığında çok fazla ses vardı, birden kesildi bir kaç saniye sonra gene arttı ondan sonra tamamen kesildi tezahurat bitene kadar.
Belki küfürlü tezahürat vardır veya öyle anlaşılmıştır/zannetmişlerdir.
Sonuçta sen de kabul ediyorsun kameraların Fenerbahçe tribünleri tarafında olduğuydu.Bir arkadaş tersini söylemişte o yüzden bende açıklama yapmak istedim.
anilton
03.Ağustos.2009, 17:23
Futbolcular hakkında tek tek yorum yapayım...
Beşiktaş
Rüştü; Karşı karşıya pozisyonlarda üstüne yok.Bu konuda çok başarılı.Yan toplarda yaptığı hatalar ve topu oyuna sokma konusundaki zaafları dünde devam etti...
Erhan; Yusuf'un yardım etmeyip tek başına kaldığı pozisyonlar dışında savunmada iyiydi,hücumda birşeyler yapmaya çalıştı ama pek başarılı oldğu söylenemez.Ekrem ve Toraman'a iyi bir alternatif olur...
İsmail; Dün yaptığı bir hata dışında -oda gol oluyordu- çok iyi oynadı diyebilirim.İleri geri çalıştı.Oda Yusuf'un gazabına uğrayan Erhan rolündeydi.Bobo orta saha çizgisini geçmediği için tek kaldı.Ama Erhan'a oranla daha başarılıyı.Kazım'ı oynatmadı,Gökhan'ın ortalarını birçok kez bloke etti.Yer tutuşu iyiydi.İleriye çıkışlarında da başarılıydı.Tello ve Bobo ile güzel üçgenler kurdurlar zaman zaman.Topu bilerek ve görerek kullanması en önemli artısı...
Ferrari; Birebirlerde başarılı,çalım yemiyor.Gücüde iyi,toplada iyi çıkmaya çalıştı.Pek bir hatasını görmedim.Sivok'un biraz daha gerisinde sarkık oynadı...
Sivok; Talihsiz pozisyona kadar iyiydi.İlk toplara hep o çıktı,müdahelerlerinde başarılıydı,başarısız olduğu pozisyonlarda Ferrari arkaya seken topları topladı....
Fink; Beşiktaş adına sahanın en iyisiydi diyebilirim.Orta sahada direnci çok yüksek,top kapması çok iyi.Özellikle kayarak müdahelelerde çok başarılı.Alex'i iyi marke etti...
Ernst; Geride Fink'in kalmasını fırsat bilerek daha çok öne doğru oynadı.Oda fizik kondisyon olarak çok iyi.Ofansta yetenekleri kısıtlı olduğu için başarılı olduğunu söyleyemeyiz...
Tello; Maça göbekte başladı,göbekte oynadığı sürece başarılı bir görüntü çizdi.Topu saklaması,ver kaçlara girmesi ve araya attığı paslar olumluydu.Sağa geçtikten sonra oyundan düştü ve neticesinde Holosko'ya bıraktı yerini...
Yusuf; Maça iyi başladı,sağ tarafta top sakladı,adam geçti,pozisyona girdi ama savunmaya yardım konusunda sıkıntı yaşadı...
Bobo; Sol ofans olarak oynadı.Gökhan'ı ilk yarıda baya zorladı ama ikinci yarıda fizik olarak oyundan düşünce hem kendi etkisizleşti hem Gökhan'ı rahatlattı.Onunda geriye dönüşü sıfırdı...
Nobre; Her zamanki Nobre.Bilica ve Önder ile boğuştu.Geriye gelerek göbeğe yardım etti.Ama finalde sıkıntı yaşadı.Yaratıcılık konusunda zayıf kaldı...
F.Bahçe
Volkan; Kurtardığı top yoktu diyebiliriz.Çünkü Beşiktaş'ın girdiği pozisyonlar az farka auta gitti,direkten döndü vb.Çıkışlarda yine hata yapabileceğinin sinyalllerini verdi...
G.Gönül; Bobo gibi güçlü bir oyuncuyla iyi mücadele etti.Kazım'ında ona yardımı yok denecek kadar azdı.İkinci yarıda daha etkili oldu...
Vederson; Beklediğimden iyiydi.Savunmada özellikleri gereği pek başarılı olduğu söylenemez ama hücuma çıkışlarda gayet etkiliydi...
Bilica; Sert,agresif ve riskli oynuyor.Nobre yerine daha teknik ve hızlı adam olsa çok zor durumlara düşebilirdi...
Önder; F.Bahçe'nin en iyilerindendi diyebilirim.Hava toplarında ve ilk müdahalelerde çok iyiydi.Nobre'yi özellikle ikinci yarıda iyi kontrol etti.Stoperde sağ bekten çok daha iyi oynadığı aşikar...
Cristian; F.Bahçe'de en beğendiğim isimlerin başında geldi dün.Gösterişsiz oynuyor ama ince müdaheleleri,fiziğini kullanmayı bilmesi avantaj.Bir önliberodan beklenmeyecek düzeyde iyi tekniği var.Kısmen başarılıydı dün...
Emre; Honved maçından çok uzak bir Emre vardı.Ernst-Fink ikilisinin varlığı dolayısıyla hücuma katkı yapamadı.Mücadeke anlamında çıkana kadar yine elinden gelenin en iyisini yaptı...
Kazım; Bobo ile aynıydı.Maçın başlarında İsmail'i biraz zorladı daha sonra oyundan düştü.Geriye yardımı yok...
Santos; Top ayağına yakışıyor,tekniği iyi.Ancak birebirlerde pek etkili değil.Patlayıcı süratı yok.Tekniğini kullanmak için çeri katederek oynadı çoğunlukla.İyi oynadı diyemeyiz...
Alex; 75 dakika oyunda olmayan bir Alex maçı aldı götürdü.Büyük futbolcu...
Guiza; Adam markajı olmadığı için rahatlıkla gezdi.Sağa sola deplase oldu.Adam geçme konusunda zayıf.Onuda yapabilse çok daha iyi olacak.İkinci gole çok iyi bir asist yaptı.Guiza bu konuda başarılı.Ortaları ve final pasları gayet iyi.Geçen seneden daha iyi olacağı aşikar...
Bekq
03.Ağustos.2009, 17:31
Bana kimse şu pozisyonda yüzünü korudu,saçını korudu,başını korudu demesin.El nerde,top nerde,yüz nerde?O el orada olması top direk kaleye gidiyor.Ve Yunus Bey oyna diyor...
Birde bunun Fink-Güiza olanı vardı.Onuda koysaydın bakardık.;)
anilton
03.Ağustos.2009, 17:32
Fotosunu bulsam onuda koyardım.Mesajları okursan o pozsiyon hakkında da yorumumu yaptım.Çok farklı pozisyonlar...
LaigLeNoiR
03.Ağustos.2009, 19:38
Fink ve Guiza topa koşup aynı anda birbirlerine omuz atıyor ve Fink ayakta kalıyor.
Bence penaltı yoktu.
2pac
03.Ağustos.2009, 19:44
Yusuf'un pozisyonunda da penaltı yoktu..Omuz omuza mücadelede ayakta kaldı..Neyse zaten olup bitmis mac pozisyonları fazla irdelemeye gerek yok fazla..
GebzeLi1907
03.Ağustos.2009, 19:57
Hakem iki taraf adınada kötü kararlar verdi ancak Yusuf'un pozisyonu kesinlikle penaltı değil bence.İkili mücadele..
Kötü maç oldu iki takımda kötü oynadı kupayı az hakeden çok hakeden diye bişey yoktu bence maçta şans ve Sivok bizimle oldu kilidi açtık ardından Beşiktaş'da yine bi kıpırtı beraberlik çabaları olmadı bana göre beklediğimden kötü ve sönük bir maç oldu..
İlerde Güiza çoğu pozisyonda yine tek kaldı arkadan destek azdı..Oda beklenene tempodan uzaklaştırdı bizi.
Fox tv ninde müthiş uğraşları sonucu kötü bi maç izledik..
Cristian ve Güiza yı beğendim takımım adına bu maçta..
Ne olursa olsun sezona kupayla başlamak güzel,o kupayı Beşiktaş'ın elinden almak daha bi güzel..
DenizlispoR
03.Ağustos.2009, 20:05
FOX zaten reklam konusunda doktora falan yapmış :n:.Bence organizasyon mükemmeldi :).
Universal
03.Ağustos.2009, 20:17
Belki küfürlü tezahürat vardır veya öyle anlaşılmıştır/zannetmişlerdir.
Sonuçta sen de kabul ediyorsun kameraların Fenerbahçe tribünleri tarafında olduğuydu.Bir arkadaş tersini söylemişte o yüzden bende açıklama yapmak istedim.
Bunu kabul edilmeyecek bir yanı yok, tribünlerde Beşiktaş seyircisi gözüküyorsa, kameralar Fenerbahçe taraftarındadır. Ama ses alıcıları nerede onu bilemeyiz. Kameralar ile ses alıcıları farklı yerde olabilir.
brotha
03.Ağustos.2009, 20:37
Ses alıcıları isterse heryerden olsun ama fb taraftarı spikerin olduğu tarafta olunca doğal olarak onların sesi daha fazla açık oluyor. Cunku her zaman spikerin mikrofonunun sesi daha çok açık olur ve fb taraftarı oraya yakin olunca onların sesi daha çok geldi
LaigLeNoiR
03.Ağustos.2009, 20:51
Her neyse ya.Ses az olmuş çok olmuş farketmez.
Yusuf'un posizyonuna ben hala bir karar veremedim penaltımı değilmi diye.
Fazla konuşmayada gerek yok olmuş bitmiş.Fenerbahçe kupayı almış tebrikler...
Memedov
03.Ağustos.2009, 21:56
Anilton, maçta bir birine benzer o kadar çok pozisyon oldu ki ben şahsen takip edemedim.
Bilica-Yusuf, Güiza-Fink, Nihat Bilica, Alex-Sivok.
hakemin Fener alehine de çaldığı bir sürü düdük var, hep kendi alehinize olan pozisyonları eklemişsin.
Beşiktaş'ta öyle ahım şahım futbol oynamadı, maç ortadaydı sen benim takımımı hakem yaktı diyebiliyorsan burada kimseyi değil kendini kandırırsın başka bişey değil.
Gelelim taraftar olayına, 75 dakika şov yaptık demişsin sen tribünden daha iyi görmüşündür herşeyi kabulümdür ama Televizyona Fenerbahçeli taraftarların daha çok sesi geliyordu. -ki nitekim senin deyiminle televizyonda da gösterdi çoğu kişinin oturmasına rağmen.
LaigLeNoiR
03.Ağustos.2009, 22:08
Mehmet bence Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın futbol olarak pek bir farkı yoktu.Golden sonra koptu sadece oyun.
Memedov
03.Ağustos.2009, 22:11
Bende onu diyorum zaten, direk hakeme sallamalar başladı. Sivok hata yapınca insan bu hata yapar deniliyor, hakem hata yapınca görecekti kardeşim onun orada işi ne. robot mu bu hakemler ? Sivok'ta hata yapmasaydı da takımına 2 gol yedirmeseydi yapmayacak o zaman o da hata o formanın üstünde işi ne diye sorgulayan var mı ? yok. her maç hakem tartışmaktan hakemi karalayan yorumlar görmekten ben sıkıldım.
bugra 1905
03.Ağustos.2009, 22:14
Mehmet Çok Güzel Yazmış Harfi Harfine Katılıyorum
Bekq
03.Ağustos.2009, 22:22
Arkadaşlar gerçekten maçı izlerken bu tartışmanın çıkacağını biliyordum.Ses alıcıları bize yakınmış.:)
Neden hiçbir maç size yakın olmuyorda bu maçta bize yakın oluyor anlayabilmiş değilim.
Bütün maç Stad'da Fenerbahçe taraftarının sesi vardı.Maça giden Fenerbahçe'li bir arkadaşım aynen bunu söyledi.
Gangstaa
03.Ağustos.2009, 22:27
Bilicayı ve önder hiç iyi gözükmüyorlar.Bilica bülent korkmazında dediği gibi canlı bomba hakketten.Ne yapacağı belli olmuyor.2 takımında stoperleri çok adam kaçırıyor arkaya.Maç hakkında ise beşiktaş daha organizeydi ve bence daha iyi oynayan taraftı ama sivok'un 2 hatası gol oldu.Tebrikler fenerbahçe demekten başka bişede düşmüyor bize.
anilton
03.Ağustos.2009, 23:10
Anilton, maçta bir birine benzer o kadar çok pozisyon oldu ki ben şahsen takip edemedim.
Bilica-Yusuf, Güiza-Fink, Nihat Bilica, Alex-Sivok.
hakemin Fener alehine de çaldığı bir sürü düdük var, hep kendi alehinize olan pozisyonları eklemişsin.
Beşiktaş'ta öyle ahım şahım futbol oynamadı, maç ortadaydı sen benim takımımı hakem yaktı diyebiliyorsan burada kimseyi değil kendini kandırırsın başka bişey değil.
Gelelim taraftar olayına, 75 dakika şov yaptık demişsin sen tribünden daha iyi görmüşündür herşeyi kabulümdür ama Televizyona Fenerbahçeli taraftarların daha çok sesi geliyordu. -ki nitekim senin deyiminle televizyonda da gösterdi çoğu kişinin oturmasına rağmen.
Ben biz mükemmel oynadık falan demedim...
İlk 30 dakika bariz üstündük.Daum'da söyledi bunu.İlk yarım saat Beşiktaş çok agresif pres yaparak bunalttı bizi oyuna giremedik dedi.30 ile 75 dakikaları arasında maç ortada geçti.75'ten sonrada F.Bahçe üstünlüğü eline aldı...
Ortada hata varsa tabi ki söyleyeceğim.Tekrar söylüyorum ben "adalet" istiyorum başka birşey değil.Yusuf-Bilica pozisyonuna çalmadın,Guiza-Fink pozisyonuna da çalmadın...
Sivok'un pozisyonuna çaldın,Bilica'nın pozisyonunada çalacaksın.Bu kadar basit...
bursa_mc
03.Ağustos.2009, 23:14
Yusuf ilk yarıda çok iyi işler yaptı bence.Yusuf oyundan alındıktan sonra Beşiktaş biraz bocaladı gibi..
World Hollow o1
03.Ağustos.2009, 23:15
Anilton ; bence çok büyütüyorsun, çalmadıysa çalmadı artık bunun geri dönüşü yokki sanki geriye dönüş varmış gibi konuşmaların bence biraz abartı kaçıyor yav :)
2pac
03.Ağustos.2009, 23:16
İyide Sivok'un eliyle Bilica'nın hareketinin alakası yok..Biri ellerini olabildigince acmıs digeri yüzünü korumak icin tutmus..Aralarında akla kara kadar fark var..
anilton
03.Ağustos.2009, 23:19
Tekrar Tebrikler F.Bahçe
I3esiktas
04.Ağustos.2009, 00:05
İyide Sivok'un eliyle Bilica'nın hareketinin alakası yok..Biri ellerini olabildigince acmıs digeri yüzünü korumak icin tutmus..Aralarında akla kara kadar fark var..
Resime iyi bak Yüzünümü koruyo topumu engelliyo ? Halen yüzünü koruyo diyosan Bişey demicem
KaF KeF
04.Ağustos.2009, 00:17
zıplarken elini ne yapsın ? Ve yahut Bilica Sivok gibi barajı bozup topun üstüne mi atlamışta bariz el oluyor ?
BaFraLı
04.Ağustos.2009, 00:27
O topta eline gelmese kaleye gidiyo.Belki gol olcak.Bu nasıl olcak peki.
I3esiktas
04.Ağustos.2009, 00:28
Ben sivok pozisyonuna Penaltı degil diye Bişey demedim Bariz bir penaltı Ama veriyosan öbürünede vericeksin.
Elini ne yapsın diye bişeymi varya kaleye giden topu eliyle kesiyo daha ne olsun. Sivok pozisyonuna bisey demiyoruz sizin bu pozisyonla ne alıp veremediginiz var Penaltı işte ne yoruyosun kendini, Ama maç bitti o ayrı mesele zamanında verse belki bu skor olmıcaktı.
World Hollow o1
04.Ağustos.2009, 00:33
Resime iyi bak Yüzünümü koruyo topumu engelliyo ? Halen yüzünü koruyo diyosan Bişey demicem
ALLAH için bir mantıklı düşün o adam kafayı yere doğru eymiş nasıl bir elle oynama olabilir orda bana mantıklı bir cevap verirmisin ya?
KaF KeF
04.Ağustos.2009, 00:33
siz sanki Sivok pozisyonu gibi net oldu sanıyorsunuz.Biz ekran başında 2-3 tekrarda zor anlıyoruz.Yani o pozisyon sivok'un ki ile aynı değil bence.Onu veriyorsan bunuda ver demek ne kadar doğru onu anlatmaya çalışıyorum...
I3esiktas
04.Ağustos.2009, 00:45
ALLAH için bir mantıklı düşün o adam kafayı yere doğru eymiş nasıl bir elle oynama olabilir orda bana mantıklı bir cevap verirmisin ya?
Bişey demiyorum kafayla vurmuştur dogru. O Pozisyonu hale o resmi görüpde elle dokunmamış diyen adama cevap vermek istemiyorum
siz sanki Sivok pozisyonu gibi net oldu sanıyorsunuz.Biz ekran başında 2-3 tekrarda zor anlıyoruz.Yani o pozisyon sivok'un ki ile aynı değil bence.Onu veriyorsan bunuda ver demek ne kadar doğru onu anlatmaya çalışıyorum...
2-3 Tekrarda zor felan görülmüyor, Siz zorla Penaltı yok dediginiz için halen tartışıyoruz. Yukarda dedigim gibi Resmi görüp Halen Elle dokunmamış Diyosan Bişey demiyorum.
Şaka gibisiniz Sadece
Universal
04.Ağustos.2009, 01:01
Penaltı ise penaltı, hakem çalsaydı, çalmadıysa bizim suçumuz yok, kupa Fenerbahçe'nin. Baraja çarpacak topun önüne Sivok atlasın elleri ile kessin, Alex son dakika bomboş kalıp gol atıyorsas, Beşiktaş önce bunları düşünsün.
scar face
04.Ağustos.2009, 01:10
Kupa Fenerbahçe'nin sırada Honved var...İyi aksamlar...
TuNdRaLoWeR
04.Ağustos.2009, 01:30
İyi güzel Beşiktaşlı arkadaşlar (sözüm meclisten dışarı, hepsi demiyorum) 1 resim bulmuşlar koyuyorlar aynı şeyleri yazıp duruyorlar.Bir zahmet (gene aynı arkadaşlara diyorum) tabii zahmet olacak ama, ya da işinize gelmeyecek ama bizim 2-3 kez tam atağa kalkacağımız vakit hakemin orasına burasına çarpıp atağın engellendiği pozisyonları konuşsak?
Olaya objektif bakan Fenerli Galatasaraylı hatta Barcelonalı adama bile saygım vardır ama 1 resim bulup tüm gün onun hakkında yorum yapmaları yanlış nokta.
Universal
04.Ağustos.2009, 01:35
İyi güzel Beşiktaşlı arkadaşlar (sözüm meclisten dışarı, hepsi demiyorum) 1 resim bulmuşlar koyuyorlar aynı şeyleri yazıp duruyorlar.Bir zahmet (gene aynı arkadaşlara diyorum) tabii zahmet olacak ama, ya da işinize gelmeyecek ama bizim 2-3 kez tam atağa kalkacağımız vakit hakemin orasına burasına çarpıp atağın engellendiği pozisyonları konuşsak?
Olaya objektif bakan Fenerli Galatasaraylı hatta Barcelonalı adama bile saygım vardır ama 1 resim bulup tüm gün onun hakkında yorum yapmaları yanlış nokta.
Bu pozisyonu iyi hatırlattın, Beşiktaş tam baskı kurmuş, kontra atak ile çıkıyoruz, top hakeme çarpıyor, çarpmassa belki skor değişebilir.
tarikko
04.Ağustos.2009, 01:36
2-3 kez tam atağa kalkacağımız vakit hakemin orasına burasına çarpıp atağın engellendiği pozisyonları konuşsak?
Hatırlatman iyi oldu gerçekten bende hakeme sinir oldum maçta 2 tane net kontratağımızıkesti topun önünde duruyor resmen adam yahu..
I3esiktas
04.Ağustos.2009, 01:40
2-3 Az degilmi 6-7 olmasın ?
TuNdRaLoWeR
04.Ağustos.2009, 01:41
Olabilir belkide 50-100 tam sayamadım.Nede olsa bizler şaka gibiyiz.
tarikko
04.Ağustos.2009, 01:44
Net 2 tane vardı hakemin kestiği..Maçı izlediysen görmüş olman lazım ;)
goosfraba
04.Ağustos.2009, 08:26
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=80584
brotha
04.Ağustos.2009, 10:17
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=80584
Maci biz kazanmisiz.
Tebrikler besiktasi super kupa icin :)
KaPaLı
04.Ağustos.2009, 12:00
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=30091
Alex'in gollerine bakın :) Beşiktaş adınamı atmış acaba :)
shamur1
04.Ağustos.2009, 13:14
TFF Sitesi çok yetersiz cidden.. Transfer olan oyuncular hala eski kulüplerinde gözüküyor güncelleme denilen birşey yok gibi.
World Hollow o1
04.Ağustos.2009, 13:46
onu buyuk ıhtımalle TFF bıldırıldıkden sonra guncellıyorlar..
yanı sezon baslamasından sonra olacaktır buyuk ıhtımal.
Bu arada maçın başındaki dostluğu TFF'de yapmış demiş resmi Fenerbahçe sanal Beşiktaş alsın tartışmalar bitsin.. :)
eGowiCh
04.Ağustos.2009, 20:59
Bırakın hakem bahanelerinin arkasına, ikinci yarı kaleye bir tane şutunuz yok, ne hakeminden bahsediyorsunuz? Fenerbahçe maçı başından sonuna kadar hakeden taraftı oynadığı futbol ve girdiği pozisyonlarla. Beşiktaş maçı kazanacak olumlu bir şey yapmadı. Nobre'nin pozisyonu ve Yusuf'un direkten dönen topu dışında ciddi tehlike yok.
eXcitinG
04.Ağustos.2009, 21:26
Bırakın hakem bahanelerinin arkasına, ikinci yarı kaleye bir tane şutunuz yok, ne hakeminden bahsediyorsunuz? Fenerbahçe maçı başından sonuna kadar hakeden taraftı oynadığı futbol ve girdiği pozisyonlarla. Beşiktaş maçı kazanacak olumlu bir şey yapmadı. Nobre'nin pozisyonu ve Yusuf'un direkten dönen topu dışında ciddi tehlike yok.
Maçı hiç izLememiş biride Fenerbahçe nin BarceLona gibi oynadığını Beşiktaş ı darmadağın ettiğini feLan sanıcak.
LaigLeNoiR
04.Ağustos.2009, 21:29
Haklısın Hayrettin abi.Gülmekten kendimi alamadım bir anda :)
anilton
04.Ağustos.2009, 21:39
Gülerken sandalyeden düşecektim...:D
Daha öncede dediğim gibi ilk yarı Beşiktaş futbol olarak bariz üstündü,özellikle ilk yarım saat...
F.Bahçe duran top kullandığımız sıralarda çok adamla hücum etmemizden faydalanarak kontra pozisyonlar buldu...
İkinci yarı başabaş oyun oldu.Penaltıya kadar dengede gitti oyun,golden sonra F.Bahçe daha iyi oynadı son 15 dakika...
Maçın başında Beşiktaş'ın agresif bir biçimde pres yaptığını anlatan Alman teknik adam, şöyle devam etti:
''Bize nefes aldırmadılar. İlk 25-30 dakikada maça giremedik. Şampiyon olmuş bir takım olarak büyük bir özgüvenle maça girdiler. Ancak ikinci bölümde mücadele ederek daha iyi başladık ve eşit bir biçimde oynayabildik. Bu tip maçlarda sonucu ufak tefek hatalar belirler. Golü bulmadan önce kimi pozisyonlarda biraz şanslıydık. Daha sonra yeni Fenerbahçemiz ortaya çıktı. 1-0'dan sonra çok daha iyi organize olduk, maça hakim olduk, ondan sonra mükemmel bir biçimde 2. golü bulduk.''
MeMo
04.Ağustos.2009, 21:51
Gülecek,hatta sandalyeden düşecek ne var anlamadım.Maçı biz hakettik ve aldık kupayı.Beşiktaş çok mu kötüydü.2.yarı zaten üstündük.1 cümle yüzünden mi bu kadar güldünüz ? :)
eGowiCh
04.Ağustos.2009, 22:14
Gülerken sandalyeden düşecektim...:D
Daha öncede dediğim gibi ilk yarı Beşiktaş futbol olarak bariz üstündü,özellikle ilk yarım saat...
F.Bahçe duran top kullandığımız sıralarda çok adamla hücum etmemizden faydalanarak kontra pozisyonlar buldu...
İkinci yarı başabaş oyun oldu.Penaltıya kadar dengede gitti oyun,golden sonra F.Bahçe daha iyi oynadı son 15 dakika...
Maçın başında Beşiktaş'ın agresif bir biçimde pres yaptığını anlatan Alman teknik adam, şöyle devam etti:
''Bize nefes aldırmadılar. İlk 25-30 dakikada maça giremedik. Şampiyon olmuş bir takım olarak büyük bir özgüvenle maça girdiler. Ancak ikinci bölümde mücadele ederek daha iyi başladık ve eşit bir biçimde oynayabildik. Bu tip maçlarda sonucu ufak tefek hatalar belirler. Golü bulmadan önce kimi pozisyonlarda biraz şanslıydık. Daha sonra yeni Fenerbahçemiz ortaya çıktı. 1-0'dan sonra çok daha iyi organize olduk, maça hakim olduk, ondan sonra mükemmel bir biçimde 2. golü bulduk.''
Sen sandalyeden düşmeye devam et takımının haline gül :)
İkinci yarı tek şut yok, tehlike yok. Neyini savunuyorsun? İlk yarıdaki iki pozisyonu mu?
Dengede falan gitmedi oyun ikinci yarı, tamamında Fenerbahçe üstündü.
Ben Barcelona gibi oynadık demedim zaten, ikinci yarı rakibe tek şut pozisyonu dahi vermediğimizi söyledim.
shamur1
04.Ağustos.2009, 22:18
Bu maç hala devam ediyor mu ? Dk kaç ? :)
eXcitinG
04.Ağustos.2009, 22:19
Biz göremedik o maçın tamamında üstün oLan Fenerbahçeyi. Biz takımımızdan memnunuz sende bu futboLdan çok memnun kaLdıysan probLem yok.
KaPaLı
04.Ağustos.2009, 22:19
http://fenerbahce.org/pic_lib/giris.jpg
Maçın sonucu bu. Kimin daha iyi oynadığını tartışmak artık yersiz.
anilton
04.Ağustos.2009, 22:28
Sağolsun takımım iki kupayı birden alarak beni fazlasıyla güldürdü,bu senede hiç şüphem yok takımımdan... :) :) :)
Maçı izlemeyip senin yorumunu okuyan Anderlecht - Sivas maçı gibi birşey olmuş sanır...
İkinci yarıda penaltıya kadar olan bölümdeki pozisyonlar;
Tello'nun korneri,Fink'in auta giden kafası...
Nihat'ın üstten auta giden şutu...
Guiza'nın yerde seken topa ayağının üstüyle vuruşu ve yandan auta giden şutu...
Nihat'ın malum frikiği...
Santos'un dönerek yaptığı vole vuruş ve kalecinin üzerine giden şutu...
Nihat'ın önderden kaptığı top,Ernst'in üstten auta giden şutu...
Cristian'ın topu sürüp attığı ve üstten auta giden şut...
Alex'in kale içine tehlikeli ortası ve Ferrari'nin kson anda kornere gönderdiği pozisyon...
İşte bunlar ikinci yarıdan penaltıya kadar olan pozisyonlar.Sen anca maçı izlemeyenleri kandırırsın.Zaten golden sonra F.Bahçe'nin üstün olduğunu söyledik.Şutumuz yokmuş,F.Bahçe bombardımana tutmuş maşallah...
Universal
05.Ağustos.2009, 00:03
http://fenerbahce.org/pic_lib/giris.jpg
Maçın sonucu bu. Kimin daha iyi oynadığını tartışmak artık yersiz.
Şampiyon Fenerbahçe
Memedov
05.Ağustos.2009, 00:11
Evet maçı Beşiktaş haketti, kupa Beşiktaş'ın olmalıydı ama tam tersi oldu. ne yaparsınız işte futbolun ve hakemin adaletsizliği.
Sivok ile hakem sağolsun bize kupayı kazandırdı, tebrikler.
Melekovic
05.Ağustos.2009, 00:13
Bu maç biteli nerdeyse 3 gün olmadı mı yoksa dün çaktırmadan bir daha mı yaptılar? :D :D :D Kupa maçları başladı bir de nerdeyse lig başlayacak. Futbol hatalar üzerine kurulu bir oyundur , hatice değil netice önemlidir malesef. İyi oynarsın maça sen hakimsindir ama rakip gelir golü atar maçı o kazanır. ( Sanırsam Arjantin-Brezilya 90 dünya kupası maçı Arjantin bir kere sahasından çıkabildi maçı 1-0 aldı) ,ayrıca hakem hatalarıda futbol tanımlanırken maçın içinde yer almıştır. Maç dışı bir konu değildir. İyi niyet kötü niyet o ayrı ama hakem kötü niyetli olsa maç baştan da Fener'in lehine kopabilirdi. Bilica'nın pozisyonunu görmesi çok zordu.50 defa ileri geri aldılar. Sivok'un ki açıktı. Sivok o konsantrasyon eksikliğinden doğan hareketi yapmasaydı maçı Beşiktaş alırdı. Fakat dediğim gibi futbol hatalar oyunu zevki burada. Beşiktaş'ın verdiği pozisyonları izleyin hepsi duran top organizasyonunda yediği kontraataklar. Duran topta bir takım nasıl yerleşeceğini bilmiyosa hakem ne yapsın. Fink'i oyundan atsa hakem kim neye itiraz edecek? Mustafa Denizli kurt hocadır.Bunları görmüştür zaten. Bunların önlemini almış bir şekilde çıkar Beşiktaş ve ligin ilk maçını rahat kazanır. Fenerbahçe'de çok şut çekti diyolar herhalde istatistik ekranına baktılar. Şut çekmek için abuk sabuk yerlerden vuruluyorsa o zaman herkes 40-50 metreden şişler topu biz çok iyi oynadık çok şut çektik der. İki takımda vasatın altında oynadı. Son anları iyi değerlendiren, duran top savunmasında daha organize olan takım kazandı.
Universal
05.Ağustos.2009, 00:18
Bu maç biteli nerdeyse 3 gün olmadı mı yoksa dün çaktırmadan bir daha mı yaptılar? :D :D :D Kupa maçları başladı bir de nerdeyse lig başlayacak. Futbol hatalar üzerine kurulu bir oyundur , hatice değil netice önemlidir malesef. İyi oynarsın maça sen hakimsindir ama rakip gelir golü atar maçı o kazanır. ( Sanırsam Arjantin-Brezilya 90 dünya kupası maçı Arjantin bir kere sahasından çıkabildi maçı 1-0 aldı) ,ayrıca hakem hatalarıda futbol tanımlanırken maçın içinde yer almıştır. Maç dışı bir konu değildir. İyi niyet kötü niyet o ayrı ama hakem kötü niyetli olsa maç baştan da Fener'in lehine kopabilirdi. Bilica'nın pozisyonunu görmesi çok zordu.50 defa ileri geri aldılar. Sivok'un ki açıktı. Sivok o konsantrasyon eksikliğinden doğan hareketi yapmasaydı maçı Beşiktaş alırdı. Fakat dediğim gibi futbol hatalar oyunu zevki burada. Beşiktaş'ın verdiği pozisyonları izleyin hepsi duran top organizasyonunda yediği kontraataklar. Duran topta bir takım nasıl yerleşeceğini bilmiyosa hakem ne yapsın. Fink'i oyundan atsa hakem kim neye itiraz edecek? Mustafa Denizli kurt hocadır.Bunları görmüştür zaten. Bunların önlemini almış bir şekilde çıkar Beşiktaş ve ligin ilk maçını rahat kazanır. Fenerbahçe'de çok şut çekti diyolar herhalde istatistik ekranına baktılar. Şut çekmek için abuk sabuk yerlerden vuruluyorsa o zaman herkes 40-50 metreden şişler topu biz çok iyi oynadık çok şut çektik der. İki takımda vasatın altında oynadı. Son anları iyi değerlendiren, duran top savunmasında daha organize olan takım kazandı.
Onu geçtim, Arjantin Dünya Kupasını Maradona'nın eli ile attığı gol sayesinde kazandı. Kim nediyebildi.
KanaKe
05.Ağustos.2009, 00:20
Ah su hakemler yok mu :) adamlar bize mac vermekten bikmadi
anilton
05.Ağustos.2009, 00:26
Biz nediyoruz şimdi maç geri gelsin,hakem hatalarını geri alsın tekrar oynansın mı diyoruz?
Ve ya Beşiktaş mükemmel oynadı,baştan sona maçı haketti ama hakem geldi maçı F.Bahçe'ye mi verdi diyoruz?
Elli defa tebrik ettik F.Bahçe'yi,yine tebrik ediyorum...
Tartışmaya konuşmaya gerek yokmuş,oda yeni moda mı?Tabi tartışacağım maçı.Oyunudu konuşacağım,hakemide konuşacağım.O zaman bundan sonra 90 dakika bitince topicler kapansın.Tvlerde ne diye günlerce program yapılıyor maçlardan sonra.Biz niye burada başlık açıyoruz maçları konuşmak için,sadece sonuçlar yazılsın kapatılsın başlıklar.Nasıl olsa yazdığımız hiçbirşeyin anlamı yok...
Son olarak şu saçma statü değiştirilsin.Lig şampiyonu ve kupa şampiyonunun karşılaştığı müsabakaya süper kupa denir.Geçilen sezon bir başarı elde eden takımlar oynar bunu.Bu sene biz bu durumda olduğumuz için söylemiyorum.Seneye F.Bahçe'de alsa iki kupayı Süper Kupa direk ona verilsin...
Bidahada buraya yazmam...:)
.
El Barto
05.Ağustos.2009, 00:29
Hakeme sığındığımız yok yahu hem hakeme sığınacak bir durumda yok. Taraflı tarafsız herkes Beşiktaş'ın daha iyi oynadığını söylüyor sen tam tersini. Olabilir tabii herkes herşeyi aynı görecek diye bir kaide yok ama ben takımımdan gayet menunum. Hazır olmayan hali böyle ise hazır olduğumuzda çok sağlam bir takım olacağız ki daha bu takıma geçen seneniin en iyi oyuncularından Ekrem ve İbrahim Toraman girecek.
Şahsen ben Beşiktaş veya Fenerbahçe için maçı baştan sona üstün götürdü diyemem ama Beşiktaş daha iyi geldi bana. Ama asla senin dediğin gibi değildi BENCE.
Universal
05.Ağustos.2009, 00:29
Biz nediyoruz şimdi maç geri gelsin,hakem hatalarını geri alsın tekrar oynansın mı diyoruz?
Ve ya Beşiktaş mükemmel oynadı,baştan sona maçı haketti ama hakem geldi maçı F.Bahçe'ye mi verdi diyoruz?
Elli defa tebrik ettik F.Bahçe'yi,yine tebrik ediyorum...
Tartışmaya konuşmaya gerek yokmuş,oda yeni moda mı?Tabi tartışacağım maçı.Oyunudu konuşacağım,hakemide konuşacağım.O zaman bundan sonra 90 dakika bitince topicler kapansın.Tvlerde ne diye günlerce program yapılıyor maçlardan sonra.Biz niye burada başlık açıyoruz maçları konuşmak için,sadece sonuçlar yazılsın kapatılsın başlıklar.Nasıl olsa yazdığımız hiçbirşeyin anlamı yok...
Son olarak şu saçma statü değiştirilsin.Lig şampiyonu ve kupa şampiyonunun karşılaştığı müsabakaya süper kupa denir.Geçilen sezon bir başarı elde eden takımlar oynar bunu.Bu sene biz bu durumda olduğumuz için söylemiyorum.Seneye F.Bahçe'de alsa iki kupayı Süper Kupa direk ona verilsin...
Bidahada buraya yazmam...:)
.
Yıllar önce Fenerbahçe iki kupayı kazandı ve bu nedenle Süper Kupa yapılmadı direkt kupa verildi ama; TFF ve kulüpler iyi gelir elde ediyor. Beşiktaş kupayı kazanamadı ama; sırf 90 dakika mücadele edince 800bin TL para aldı.
brotha
05.Ağustos.2009, 00:47
besiktasli arkadaslarim allahinizi severseniz daha elinizi ve beyninizi yormayin
neyin tartismasini yapiyorsunuz, bende yapmaya calistim ama baktim ki objektiflikten uzak insanlarla tartisiyorum biraktim.
baksaniza super kupayi aldilar, sanki turkiyedeki en onemli iki kupayi onlar almis gibi yuzlerce kupa resmini koydular.
hayir arkadasim ben anlayamadim bu resim koyma olayini,
burasi forum dimi? evet
bu mac topigi degilmi? evet
istersek sabaha kadar 100 sayfa hakemide macida kimin iyi oynadigini da tartisamazmiyiz? evet
daha ne tartismayin artik geri mi gelicek diyip diyip kupa resimlerini koyuyorsunuz.
kupa resimlerinide tabiki koyabilirsiniz, ama ben 10 kere ayni mesaji her sayfaya post etsem sizde yeter dersiniz.
yok besiktas kotuymus, yok fenerbahce iyiymis bunun neyini tartisiyoruz.
biz demiroren zamaninda bundan once 2 kere turkiye kupasi alip super kupa oynadik, hatta delgadonun geldigi ilk sene galatasarayi yenip kupayida aldik ama noldu yine sampyion biz degildik.
gecen sene super kupada yoktuk bile, ama noldu cifte kupayi biz aldik.
bu super kupanin onemi hic yok, onemli olan takimlarin nasil oynadigi.siz besiktasimizi begendiyseniz sizene onlar isterse begenmesin. sene sonunda yine herkes hakettigi yerde olucak gecen sene gibi.
Ben sadece adaletli lig istiyorum, benim icin Superlig degil, TEMIZLIG onemli gerisi yalan. ben Besiktasima guveniyorum
Universal
05.Ağustos.2009, 01:52
besiktasli arkadaslarim allahinizi severseniz daha elinizi ve beyninizi yormayin
neyin tartismasini yapiyorsunuz, bende yapmaya calistim ama baktim ki objektiflikten uzak insanlarla tartisiyorum biraktim.
baksaniza super kupayi aldilar, sanki turkiyedeki en onemli iki kupayi onlar almis gibi yuzlerce kupa resmini koydular.
hayir arkadasim ben anlayamadim bu resim koyma olayini,
burasi forum dimi? evet
bu mac topigi degilmi? evet
istersek sabaha kadar 100 sayfa hakemide macida kimin iyi oynadigini da tartisamazmiyiz? evet
daha ne tartismayin artik geri mi gelicek diyip diyip kupa resimlerini koyuyorsunuz.
kupa resimlerinide tabiki koyabilirsiniz, ama ben 10 kere ayni mesaji her sayfaya post etsem sizde yeter dersiniz.
yok besiktas kotuymus, yok fenerbahce iyiymis bunun neyini tartisiyoruz.
biz demiroren zamaninda bundan once 2 kere turkiye kupasi alip super kupa oynadik, hatta delgadonun geldigi ilk sene galatasarayi yenip kupayida aldik ama noldu yine sampyion biz degildik.
gecen sene super kupada yoktuk bile, ama noldu cifte kupayi biz aldik.
bu super kupanin onemi hic yok, onemli olan takimlarin nasil oynadigi.siz besiktasimizi begendiyseniz sizene onlar isterse begenmesin. sene sonunda yine herkes hakettigi yerde olucak gecen sene gibi.
Ben sadece adaletli lig istiyorum, benim icin Superlig degil, TEMIZLIG onemli gerisi yalan. ben Besiktasima guveniyorum
Rahatsız oluyorsan, buton var basarsın şikayetini belirtirsin. Beşiktaş'ın penaltısı verilmedi resmi koyuyorsun, Fenerbahçe'ye gelince resmim yok, kusura bakma o zaman o resmide koyacaksın. Çünkü; burası taraftar sitesi değil, öyle sadece kendi takımının penaltısından durmadan bahsedemessin. Bizim Güiza'nın penaltısı verilmedi. Ama kalkıpda durmadan resmini koyup yayınlamıyoruz. Eğer; sen bir takımın hakkını düşünüyorsan diğerinide düşünüp resmini koyacaksın. Yok eğer o resmi bulmuyorsan diğerinide koyamassın burası Çarşı forumu değil. Eğer siz durmadan penaltı verilmedi, hakem kötü derseniz bizde o kupa fotoğraflarını koyarız.
TR.CaPTaiN
05.Ağustos.2009, 04:13
Resim koyanlardan biri olarak;
Evet tek kupamız bu, o yüzden Süper Kupalı Fenerbahçemizin bol bol resmini koyuyoruz. :n:
Alicanfmfan
05.Ağustos.2009, 04:22
Aslında Kupayı Galatasaray hak etti o kadroyla nasıl 5. olduk şaşırılacak durum olarak kupa bize verilmeliydi :D
brotha
05.Ağustos.2009, 04:52
Kardesim bı yazının hepsini okuyun öyle alıntı yapın.
Bakın bakalım ben resim koymayın mı demisim. Sadece isinize gelen yerlerde cevap vermek kolayınıza ggidiyor heralde.
Ben dedimki her tartışmada besiktaslilara cevap olarak resim koyup tartisicak bisey yok kupayı biz aldık geri getirip macı tekrarmi oynaticaz diyosunuz. Böyle bir mantık olurmu burası beşiktaş forumu olmadıgı gibi antuda değil o zaman. Hem sen benim şikayet et e basmadigimi nerden biliyorsunda bana ne yapicagimi söylüyorsun vasfın ne ki bunu bana soylemek için.
Surda seviyeli tartışma forumu olsun istiyoruz, ama buna zorluyo bazı insanlar.
Unutmadan
FORZA BESİKTAS!
2pac
05.Ağustos.2009, 05:04
Kardesim bı yazının hepsini okuyun öyle alıntı yapın.
Bakın bakalım ben resim koymayın mı demisim. Sadece isinize gelen yerlerde cevap vermek kolayınıza ggidiyor heralde.
Ben dedimki her tartışmada besiktaslilara cevap olarak resim koyup tartisicak bisey yok kupayı biz aldık geri getirip macı tekrarmi oynaticaz diyosunuz. Böyle bir mantık olurmu burası beşiktaş forumu olmadıgı gibi antuda değil o zaman. Hem sen benim şikayet et e basmadigimi nerden biliyorsunda bana ne yapicagimi söylüyorsun vasfın ne ki bunu bana soylemek için.
Surda seviyeli tartışma forumu olsun istiyoruz, ama buna zorluyo bazı insanlar.
Unutmadan
FORZA BESİKTAS!
Hem taraftar forumumu diyorsun hemde ne yazıyorsun..
goosfraba
05.Ağustos.2009, 05:07
Sayfalardır tartıştınız fakat bir noktaya varamadınız.
Burası taraftar forumu değildir. Bunu bilerek yorumlarınızı yazmalısınız.