PDA

View Full Version : Maçta küfredenin taksisine binince

Oghuse
31.Temmuz.2009, 23:45
Turkcell Süper Lig hakemlerinden Hakan Özkan, başından geçen trajikomik bir olayı futbolseverlerle paylaştı.

Turkcell Süper Lig hakemlerinden Hakan Özkan, başından geçen trajikomik bir olayı futbolseverlerle paylaştı. TFF'nin dergisi Tam Saha'ya konuşan başarılı hakem, bir maçta tribünden kendisine sürekli küfreden şahsın, karşılaşma sonrasında bindiği taksinin şoförü çıkınca üzerine yaşananları anlattı.

Hakan Özkan, Konya'da yönettiği bir maç sırasında yaşadığı ilginç bir olayı ise şöyle anlattı: "Konya'da yönettiğim bir müsabakada tribünden protestolar geliyordu. Yalnız birisi vardı ki, herkesin sustuğu bir anda çok yakından bir yerden tek başına bağırıyordu. O bölgede bir taç atışı olduğunda tribüne baktım ve o şahsı çok net biçimde gördüm. Müsabakanın ardından otele gitmek için taksiye biner binmez şoförü tanıdım. Maç sırasında göz göze geldiğim şahıstı. 'Maçı seyrettin mi, hakem nasıldı?' diye sordum. 'Hakem çok iyiydi. Bir pozisyonda faulü vermedi ama o kadar da olur. Yalnız kültür seviyemizden midir nedir, hep hakeme küfür ettiler' dedi. Taksiden inerken, 'Sen maç boyunca bana küfür etmiştin, hiç yakıştı mı?' dedim. Çok mahcup oldu ve 'Hocam kusura bakma, biz de topluluğa uyduk, aslında öyle bir şey yok' diyerek özür diledi. Şunu söylemek istiyorum; evet küfür ediyorlar ama dışarı çıktığınız zaman sizinle iletişimleri belli bir saygı çerçevesinde gerçekleşiyor. Oradaki küfrün nedeni toplum psikolojisine uyulması. Eğer konsantrasyonunuzu bozup da tribünleri duyarsanız o maçın içinden çıkamazsınız."

E.Cartman
01.Ağustos.2009, 00:15
Doğru aslında tamamen toplum psikolojisine uyum stadda öyle bir havaya giriyor ki insan küfür etmemek elde değil :zuhaha

RaSenGan
01.Ağustos.2009, 00:26
Doğru aslında tamamen toplum psikolojisine uyum stadda öyle bir havaya giriyor ki insan küfür etmemek elde değil :zuhaha

Takımında Sabri gibi birisi varsa hakemlere gerek kalmadan direk ona edersin zaten :D

TR.CaPTaiN
01.Ağustos.2009, 00:29
Bulunduğu kale arkasından karşı kale tarafında ofsayt bayrağını kaldıran hakeme o nasıl ofsayt lan şeklinde başlayıp devamını getiren insanlar var. Yaklaşık 100 metreden sen nasıl ofsaytı arkadan süzdün diye sorsan belki cevap veremez ama aynı pozisyon tekrar olsun tekrar aynı küfürü eder.

Bizde maça gidip de hakeme küfür etmeyeni maça gitmiş saymıyorlar gibi bir durum var. Hakemlik ciddi manada zor iş.

Universal
01.Ağustos.2009, 01:10
Bu toplum psikolojisini kim oluşturuyor? :D Onu bi bulsalar bütün sorun çözülecek. :)

BaFraLı
01.Ağustos.2009, 01:14
Bu toplum psikolojisini kim oluşturuyor? :D Onu bi bulsalar bütün sorun çözülecek. :)

Onuda hakemler oluşturuyor işte :D.Aynı hareketi X oyuncu yapınca veriyor.Z oyuncu yapınca vermiyor.38 m ofsaytı vermiyor.C Takımı olunca veriyor.Bu sefer trübün ne yapsın.Söverde meşalede yakar,koltuklarıda söker.her şeyi taraftara bağlamamak lazım.Hakemlerde kendilerinde suç aramalı.

GebzeLi1907
01.Ağustos.2009, 01:19
Hakemler oluşturmuyor Türk milleti bi kere küfüre yatkın heleki stadlar maç izlerken iyice yatkın.Çok nadirdir istisnadır küfür etmeden maç izleyen bazısı haklı yere bazısı haksız yere..En kibar insan diye bildiğiniz kişiyi bile maç izlerken hakeme veya oyuncuya saydırırken görebilirsiniz adrenalin meselesi bi yerde :p artı fanatizim fanatizmi her konuda uç noktalarda yaşayan bi milletiz sonucununda böyle olması normal..

RaSenGan
01.Ağustos.2009, 01:30
Hakemler oluşturmuyor Türk milleti bi kere küfüre yatkın heleki stadlar maç izlerken iyice yatkın.Çok nadirdir istisnadır küfür etmeden maç izleyen bazısı haklı yere bazısı haksız yere..En kibar insan diye bildiğiniz kişiyi bile maç izlerken hakeme veya oyuncuya saydırırken görebilirsiniz adrenalin meselesi bi yerde :p artı fanatizim fanatizmi her konuda uç noktalarda yaşayan bi milletiz sonucununda böyle olması normal..

Ben hiç küfretmedim stadta (:..Fair Play ödülü istiyorum :p

Oghuse
01.Ağustos.2009, 01:33
Ben hiç küfretmedim stadta (:..Fair Play ödülü istiyorum :p

Seni stada götürelim o halde.. :p :n:

Gerçekten küfrederken kendinden geçen adamlar oluyor.. Boşu boşuna günaha giriyorlar. Yazık valla.

Universal
01.Ağustos.2009, 01:43
Onuda hakemler oluşturuyor işte :D.Aynı hareketi X oyuncu yapınca veriyor.Z oyuncu yapınca vermiyor.38 m ofsaytı vermiyor.C Takımı olunca veriyor.Bu sefer trübün ne yapsın.Söverde meşalede yakar,koltuklarıda söker.her şeyi taraftara bağlamamak lazım.Hakemlerde kendilerinde suç aramalı.

Hiç sanmıyorum, iki yıl önce Beşiktaş maçındayım. O zaman ki adı Telsim üst olan tribünde ön safalarda bulunuyorum, üstünde sarı yağmurluk va dazlak olan birisi ne derse 5-10bin kişi aynısını söylüyordu. İşte toplum psikolojisini bunlar oluşturuyor.

KaPaLı
01.Ağustos.2009, 01:44
Stada gidince insan değişiyo arkadaş. En süt herifi stada soksan herif anında holigan olur sahaya bişeyler atar küfür eder.

BaFraLı
01.Ağustos.2009, 01:49
Hiç sanmıyorum, iki yıl önce Beşiktaş maçındayım. O zaman ki adı Telsim üst olan tribünde ön safalarda bulunuyorum, üstünde sarı yağmurluk va dazlak olan birisi ne derse 5-10bin kişi aynısını söylüyordu. İşte toplum psikolojisini bunlar oluşturuyor.

Onlara zaten bişey demiyorum.Öyle şeyler var.İki amigo çıkmış küfürlü tezahürat filan yapıyor gerçekten ayıp, ama bazende hakemler böyle değişik şeyler yapınca trübünleri haklı buluyorum :)

bursa_mc
02.Ağustos.2009, 23:48
Dışarda takım elbiseyle dolaşan adamın deplasman otobüsünde alkolü alıp yerde uyuduğunu biliyorum.:) Formayı giyince insan herşeyi unutuyor :D