View Full Version : Bir Oturup Ağlamadığı Kaldı
RoNNiE91
02.Ağustos.2009, 02:55
Bir sorum olacaktı.
Ben oyunun başında Oscar Cardozo'yu aldım.İlk sene mükemmeldi.Ligde gol kralı oldu ve şampiyon oldum.Ardından ikinci sezon başında büyük kulüpler teklif yaptılar.Meblayı beğenmedim ve reddettim.O günden bu yana Cardozo'da hiç iş yok.Hiç gol atamıyor.Transfer dönemi de bitti.Ne yapacağım bu adamla?Nasıl tekrar eski formuna döndürebilirim?
Teşekkürler.
DaveJones
02.Ağustos.2009, 03:05
Büyük ihtimalle Unsettled olmuştur tekliflerden dolayı. Yeni kontrat öner. Başka bir çözümde aklıma gelmiyor malesef.
BaFraLı
02.Ağustos.2009, 03:06
Sürekli öv,yeni kontrat öner.Başka yapcak bişey yok gibi :)
SAİT71
02.Ağustos.2009, 03:18
Sürekli övüncede bir anlamı kalmaz. Bence bir kere öv, birde maaşını iyileştir. Maalesef başka iletişim yolu yok oyunda..
BaFraLı
02.Ağustos.2009, 03:20
Hep öv derken işte öv demek istedim :).
IcedEarth
02.Ağustos.2009, 03:21
Burak'cım 1-2 öv, olmadı aynen kötü devam ederse 1-2 kötüle, aynen devam ederse de kadro dışı bırak ve sat gitsin. Nazlı topçudan hayır gelmiyor bu oyunda ben bunu anladım...
SAİT71
02.Ağustos.2009, 03:26
Benim alt yapıdan bir oyuncu çıkmıştı Sivas'tan, ama wonderkit ti. ilerleyen yıllarda tabi ben ilk gelişim sürecinde Antep Bld'yeye 25 bin tl karşılığında satmıştım. Sonra gözlemci maçları takip ederken bir de sattığım adamı izleyip rapor getirmezmi, 1.5 Milyon Euro civarında para verdim tekrar aldım sap gibi. Bir kaç yıl oynadı ve şuan gitmek istiyor. Bahaneside bu kulüpte yapabileceklerinin hepsini yaptığına inanıyormuş. Bencede çok nazlanır ve dediğimiz yöntemler işe yaramazsa postala. Harbi diyorum. Başka yol yok çünkü. Bazı adamlar güzelde olsa kayıtlı oyunun acayipliğinden tutmayınca tutmuyor. mesela Sivas'a Gravesen'i getirdim adamın hayrı dokunmadı. Sürekli sakatlandı ve atıldı..
Clayman
02.Ağustos.2009, 03:34
Kapris en gelemediğim olay. Robinho huzursuzluk çıkardı ne övdüm ne bişey yaptım. Bir kaç maç paf takıma yolladım, bebelerle idman yapıp akıllansın diye. Geri çağırdım tekrar. Hala huzursuzluk çıkardı, yol verdim :D
E.Cartman
02.Ağustos.2009, 03:48
Aynı olay bende oLdu Galatasaray'da Marquinhos geldi 1 sezon oynadı 2. sezon Man.Utd istedi vermedim morali falan bozuldu ama adamın performansı attı hırs yaptı heralde :zuhaha
SAİT71
02.Ağustos.2009, 04:26
Benim Sivas oyunumdada Marquinhos ve Alex Texiera ikilisi vardı. Bir kaç sezon oynattım fakat huysuzluk çıkarmamıştı. :D
STRATOVARIUS
02.Ağustos.2009, 16:44
bi defa gitmek istiyorum dedikten sonra ne yapsan iflah olmuyorlar. bi kaç defa konuştum ikna olmuş gibi oluyor, kalmaya karar verdi haberini okuyorsunuz, iki maç sonra gene ben gitcem diye kalkıyor... problem çıkarması muhtemel oyuncuların mevkisi için araştırma yapın elinizin altında bulunsun... ben iki yerli dmc aldım 19-20 yaşlarında. o bölgedeki adam sonunda gs tarafından iyi bir bedelle alındı çünkü:0:
Walter Sakana
02.Ağustos.2009, 18:50
Hile sayılırmı bilmiyorum ama benim uygulayıp iyi sonuç aldığım bir yöntem, tabi oyuncunun illa kalmasını istiyorsan.
Önce oyuncu için istediğin parayı abartı bir rakam yapıyorsun (mesela 50 milyon euro) ve tüm teklifleri reddet seçeneğinide işaretliyorsun. Oyuncunun statüsünü key player/kilit oyuncu yapıyorsun. Sonra devam ediyorsun ama maçlarda oynamalı ki oynamıyor diye mutsuz olmasın bu kezde. Bir süre sonra istediğin ücretten dolayı oyuncunla ilgilenen takım kalmıyor ve ondan bir süre sonrada oyuncunda "daha büyük bir klübe gitmek istiyor" vs.. gibi bir ibarenin kalmadığını görüyorsun.
Bu dönemde iyi form yakaladığı bir dönem olursa öv, kötü oynarsa eleştir. Ama asla abartıya gitme. Mesela 5 maçta 7.10 rating ortalaması yakaladı diyelim, "oyuncunun formu kabul edilebilir seviyede" açıklamasını yap. Yada kötüyse "beklentilerin altında" gibi... Oyuncu takımda mutsuzda olsa övgü yada eleştiriyi doğru zamanda yaparsan favori personeli olma ihtimalin çok yüksek. Ama alakasız bir zamanda yaparsan hiçbir olumlu etkisi olmaz. Özetle favori personeli olmak için illa övmek şart değil, eleştirdiğin zamanda bu olabiliyor.
Tüm bu yukarda saydıklarımın ardından (isteyen takım kalmadığı ve oyuncu gitmek istiyor gibi bir ifade olmadığı zaman) oyuncuna yeni sözleşme öner. bazen sözleşme yenilemeyi düşünmüyor gibi bir ifade olsada oyuncuya normalde aldığı maaş ve primlerin daha yükseğini önerdiğinde kabul edebiliyor.
Ben GS kariyerimde Marquinhos, Sakho, Paloschi, Kacar ve Henrique gibi oyuncularımla hemde hepsiyle birden aynı anda bu sorunu yaşayıp yukarda anlattığım şekilde aşmıştım. Bu oyuncuların hepsiyle anlattığım yöntemle yeni sözleşme imzaladım ve mutsuzlukları gitti, hepside yüksek performansla oynadılar.
İskenderun DÇ kariyerimde de regen oyuncum Michel Sylla ile aynı problemi yaşadım. Gene aynı şekilde sorunu çözdüm ve şu anda oyuncumun favori klübü İskenderun DÇ, favori personeli de benim. Sözleşme yenilemeye yanaşmıyordu ama teklif ettiğim rakamları kabul etti.
Birde Cardozo'nun şuan ki formsuzluğu mutsuzluğuyla alakalı olmayabilir. Oyuncular bazı sezonlarda gerçekten formsuz oluyorlar. bir kaç maç oyuna sonradan al, kendini biraz toparlayıncaya kadar bu şekilde oynat. maç konuşmalarında üstüne gitme, "you have faith" yada gol atamadığı için stresliyle "no pressure" gibi konuşmalar yap.
Basın toplantılarında sana takımın en iyi oyuncusu sorulduğunda "Cardozo" diyebilirsin, buda oyuncuna moral verecektir.
metonava
04.Ağustos.2009, 01:57
Bende de aynı şeyler oluyor.Ama bir ilginçlik vardı.Piatti'yi aldım 2 sezon oynadı bende . Sonrada daha büyük klübe gitmek istediğini söyledi .Bende klüplere öner yaptım.Trabzon'dan teklif geldi .Kabul ettim Piatti'de kabul etti ve Trabzon'a gitti. 7. sezondayım ve 1 sezon hariç Süper Ligi , Türkiye Kupası'nı ben kazanmıştım. Nasıl oluyorda Trabzonspor'u benim takımımdan büyük görüyor onu anlayamadım . :) ( Takımım Fenerbahçe'ydi)
eXcitinG
04.Ağustos.2009, 14:43
ŞöyLe bir yoL izLeyin. O zaman hiç sorun kaLmayacaktır.
1-Takımınızda ki kiLit adamLarı beLirLeyin.
2-Oyuncunuza tekLif geLmeden önce başka kuLüpLer iLk önce oyuncunuzu izLemeye aLırLar, ya da menajerLer sizin oyuncunuz hakkında sürekLi iyi şeyLer söyLeyip onLarı favori personeLine girerLer ve ondan sonra tekLifi yaparLar. Ve siz bu tekLifi redettiğiniz anda da oyuncu üzüLür. B
3-ÜzüLen oyuncudan bir daha verim feLan aLamazsınız. Ben kim oLursa oLsun direk satarım ve yerine aLternatif ararım. Çünkü mutsuz adam verim vermez ve sizin Takım MutLuLuğunu da düşürecek ve bütün oyuncuLarın performansına etki edicektir.
4-Bu noktada yapmanız gereken, bir oyuncunuzu rakip bir takım takip etmeye başLadığı anda ona hemen uzun vadeLi bir kontrat önermek. Bu kontratı daha yoLun başında tekLif ederseniz oyuncunuz kabuL edecektir ve mutLuLuğu üst seviyeye uLaşacaktır. Kontratı kabuL ettikten sonra ki yapıLan tekLifLeri direk redetseniz biLe oyuncunuzun üzüLmediğini göreceksiniz.
5-Gerekirse en iyi yıLdızınıza her sezon sonunda yeni kontrat yapın. Maaşını 100 veya 200 bin doLarak arttırarak yapıLan yeni kontratLar da yeterLi oLacaktır. Ondan sonra bütün sezon rahat oLursunuz.
6-Ve en önemLi nokta karşı menajerLer oyuncunuzu övmeye başLadıktan sonra ikinci kez yine oyuncunuzu övdüğünüzde öven menajer hakkında sert demeçLer verin, yine devam ederse yine verin, o övdüğü zaman oyuncunuzu sizde övün ki menajer oyuncunuzun favori personeLLeri arasına girmesin.
Ben Everton kariyerimde Yobo, Lescott, CahiLL, JagieLka, Baines gibi isimLeri Barca, Manu, CheLsea gibi takımLar sürekLi istemesine, sürekLi demeçLer vermesine rağmen eLimde tutmayı başardım. Ve oyuncuLarımın hiç birisi bir kez oLsun üzüLmedi. Dikkat ediLmesi gereken doğru zamanda dedikLerimi uyguLayarak onLarı ufak artışLı kontratLar iLe mutLu ederek üzüLmeLerini engeLLeyebiLirsiniz.
RoNNiE91
04.Ağustos.2009, 22:55
Teşekkürler Hayrettin abi ama benim adamlar şuan mutsuzlar artık.İş işten geçti.Satmayı düşünüyorum.Bundan sonra aldığım adamlar için yaparım bunu :)
qrK3M
14.Ağustos.2009, 01:22
ŞöyLe bir yoL izLeyin. O zaman hiç sorun kaLmayacaktır.
1-Takımınızda ki kiLit adamLarı beLirLeyin.
2-Oyuncunuza tekLif geLmeden önce başka kuLüpLer iLk önce oyuncunuzu izLemeye aLırLar, ya da menajerLer sizin oyuncunuz hakkında sürekLi iyi şeyLer söyLeyip onLarı favori personeLine girerLer ve ondan sonra tekLifi yaparLar. Ve siz bu tekLifi redettiğiniz anda da oyuncu üzüLür. B
3-ÜzüLen oyuncudan bir daha verim feLan aLamazsınız. Ben kim oLursa oLsun direk satarım ve yerine aLternatif ararım. Çünkü mutsuz adam verim vermez ve sizin Takım MutLuLuğunu da düşürecek ve bütün oyuncuLarın performansına etki edicektir.
4-Bu noktada yapmanız gereken, bir oyuncunuzu rakip bir takım takip etmeye başLadığı anda ona hemen uzun vadeLi bir kontrat önermek. Bu kontratı daha yoLun başında tekLif ederseniz oyuncunuz kabuL edecektir ve mutLuLuğu üst seviyeye uLaşacaktır. Kontratı kabuL ettikten sonra ki yapıLan tekLifLeri direk redetseniz biLe oyuncunuzun üzüLmediğini göreceksiniz.
5-Gerekirse en iyi yıLdızınıza her sezon sonunda yeni kontrat yapın. Maaşını 100 veya 200 bin doLarak arttırarak yapıLan yeni kontratLar da yeterLi oLacaktır. Ondan sonra bütün sezon rahat oLursunuz.
6-Ve en önemLi nokta karşı menajerLer oyuncunuzu övmeye başLadıktan sonra ikinci kez yine oyuncunuzu övdüğünüzde öven menajer hakkında sert demeçLer verin, yine devam ederse yine verin, o övdüğü zaman oyuncunuzu sizde övün ki menajer oyuncunuzun favori personeLLeri arasına girmesin.
Ben Everton kariyerimde Yobo, Lescott, CahiLL, JagieLka, Baines gibi isimLeri Barca, Manu, CheLsea gibi takımLar sürekLi istemesine, sürekLi demeçLer vermesine rağmen eLimde tutmayı başardım. Ve oyuncuLarımın hiç birisi bir kez oLsun üzüLmedi. Dikkat ediLmesi gereken doğru zamanda dedikLerimi uyguLayarak onLarı ufak artışLı kontratLar iLe mutLu ederek üzüLmeLerini engeLLeyebiLirsiniz.
L harfini büyük yazmazsan daha rahat okuyabiliriz.