Log in

View Full Version : editörden ayar yapmak

piniceli
04.Ağustos.2009, 09:11
fm2009 editörden futbolcu özelliklerini değiştirince mesela bir özelliğini 20 yapınca veya hepsini yirmi yapıp kaydedip oyuna girdiğinizde bu 20 yaptığınız özelliklerin hiçbiri 20 olmuyor. hepsi 13 15 enfazla 17 oluyor. pa sını yükselttiğimizdede herangi bir değişiklik yok. bu özellikleri nasıl istediğim şekilde ayarlarım yardımcı olursanız sevnirim teşekkürler. bu arada stad ayarlamada transerde oyuncu özellikleri yükseltme haricinde hiçbirşeyde sorun yok sadece oyuncu özelliklerini yükseltemiyorum daha doğrusu istediğim özelliklerin hiç birini 20 yapamıyorum. hangi oyuncua ayar yaparsanız yapın hep standart oluyor hız 18 ıvme 18 gerisinin hepsi 15 oluyor. bu tüm özellikleri 20 olarak ayarladığınızda oluyor eğer tüm özellikleri 17 olarak ayarlarsanız bu sefer hepsı 12 oluyor nedir bu iş anlayamadım.

ShevAnil
04.Ağustos.2009, 09:27
Oyuncunun yaşı,verdiğiniz ca-pa,idman sahanız bunlara etkendir sanırım.

Oghuse
04.Ağustos.2009, 13:08
CA 200 PA 200 yapmayı dene...

fcgrade
08.Ağustos.2009, 21:18
ca- pa ne demek veya nerde :s

GebzeLi1907
08.Ağustos.2009, 21:22
Oyuncunun Ca sını Pa sını 200 yaparsan hepsi 20 olacaktır.Ancak o adamla oyun oynanmaz bence..
Editörde biraz kurcala hiç açmadğım için bilmiyorum ama Current Ability ve Potential Ability diye yerler var ordaki değerlere göre özellikleri puanlayabiliyosun..Belli bi dengede olmak zorunda ca sı belli biyerde olan oyuncuya istediğin özellikleri veremezsin.
Ca demek adamın kalitesi demek kısacası.Ama dediğim gibi o oyundan zevk almazsn her özelliği 20 olduktan sonra :)

fcgrade
08.Ağustos.2009, 21:27
Yok ben eskiden beri editör kullanırım :D
2000,2001 cm döneminden beri. yani yabancı değilim bu duruma =)
merak ettim ca,pa ne demek diye. meğer özellikleri belli bir eşitlikte tutarsak oluyormuş demek. hım bi ayar çekeyim ben ona.
Ve emin ol çok zevk alıyorum.
hele ki fenere 8,9,10 atınca. zevkten dört köşeyim :D

Aslında bi şey daha var. adamlarımın boyunu mesela delgadonun boyunu 2.50 m ve kilosunu 200 yapıyorum ( en fazla bu kadar oluyor çünkü :D ) ama oyunda 1.78 ve 76 kilo gösteriyor. bunun bi ayarı varmı peki.?

MaliKaya
09.Ağustos.2009, 04:16
Henuz 200 kiloda ve 2,5 MT boyunda bir oyuncu gercekte yesil sahalara cikacak kadar teknoloji gelismedigi icin malesef yok :)

fcgrade
09.Ağustos.2009, 06:08
Yok oyuncu özelliklerinin hepsi 20 olmuyor. yani ben yapıyorum ama oyunda gözükmüyor :S CA ve PA ların hepside 200. yaşları 14. cochlar ve antremanlar hepsi 20 vs vs. olmuyor yardım :(

SAİT71
09.Ağustos.2009, 06:26
Demekki akla aykırı bir şey :D

Neyse ben kısaca açıklayayım sana gece gece..

People'den yada takım kadrosundan oyuncuya tıklayıp profilindeki menülerden Player Data'ya tıklıyoruz ve orada direk karşımıza oyuncunun yetenek ve Ün puanlaması için kutucuklar geliyor. İlk kutucuk CA: Yani oyuncunun şuanki yetenek seviyesidir. Burayı 200 yaparsan dünyadaki yada Marstaki en iyi oyuncu demektir ki bütün özellikleri oyuna başlayınca oyun tarafından otomatik 20 olur. PA yani 2. kutucuk ise Potansiyel yetenek puanıdır. Orayıda 200 yapki 20 olan özellikleri düşmesin.

http://i31.tinypic.com/jgh2c2.png

Dahada olmadı mı Yandaki Attributes 1 ve 2 deki tüm özelliklerini 20 değeri yapıp kaydet bak bakalım. Ama önermem 5 dakika sonra sıkar.

http://i31.tinypic.com/rku8a0.png

Şu Boy kısmı ile kilo kısmına elleme yanlışlık olmuş bende

fcgrade
09.Ağustos.2009, 06:37
Deniyorum hemen :/ ama bayağı emek vermişsin kardeş. olmasada şimdiden çok saol. harikasın dostum :D
resimler filan :D

SAİT71
09.Ağustos.2009, 06:38
yok ya ne demek. 2 dakikalık iş. Allah'tan kafam atıpta PS den özene bezene yapmadım yoksa sabah ezanına anca okurdun mesajı :D

Bu yöntem kesin olur. Ama şunkara dikkat et. Birincisi editor ile kaydettiğinde yeni bir db yapmış olursun ve ikincisi oyunda yeni oyuna başlarken bu kaydettiğin db ismiyle oyunu kur.

fcgrade
09.Ağustos.2009, 06:43
Tamam onları biliyorum :D
bi ayar çekeyim ben olacak mı bakalım.
ya olmazsa kardeş.?
ya beceremezsem.?
:/

SAİT71
09.Ağustos.2009, 06:45
Kardeşim sonuçta oyun olmazsa olmaz oda olmazsa oyunun anatomik yapısını incelemek lazım çünkü bizim oyunlarda oluyor. Yani denemedim ama editorden güncelleme yapıyorum belki binlerce kez yeni oyun kurdum bu sebeple editorden yaptığım tüm değişiklikler oldu. Sende de olur. Olmazsa Modifier diye bir hile programı var ondan olur. Yada başka düzenleyiciler var. Başka çare kalmazsa onları kullan. Data editor olması lazımk

fcgrade
09.Ağustos.2009, 06:49
kardeş öyle deme. benim psikolojik sorunlarım var. eğer yapamazsam bunalıma girerim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yok olmadı dostum. hepsi 15 oluyor oyunda.
:(
Bunalımdayım<

SAİT71
09.Ağustos.2009, 06:59
Vallahi kardeşim oyunda bir şeylik vardır. Normalde olması lazım. Attributesten hepsini tek tek 20 olarak gir PA VE CA'Da 200 olsun birde öyle dene..

MaliKaya
09.Ağustos.2009, 21:54
kardeş öyle deme. benim psikolojik sorunlarım var. eğer yapamazsam bunalıma girerim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yok olmadı dostum. hepsi 15 oluyor oyunda.
:(
Bunalımdayım<

Dostum bosuna kasma. FM Real Time Editor'den baska hicbir program ile butun ozellikleri 20 yapamazsin. Gercekte kullandigin editor oyuncunun yasina gore degerleri otomatik atarlar.

Real Time Editoru buradan indirebilirsin.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=74620

fcgrade
10.Ağustos.2009, 01:12
İşte 9.1 i oynuyorum bende :(
bide kaçak oyuncuyum ben. korsancıyım.
orjinal oynamıyorum 9.3 pathcini yükleyemiyorum.
hemen code istiyor.

siz siz olun korsana hayır diyin.
ben diyemiyorum çünkü.

bitti :/