Log in

View Full Version : Devler Kapışacak, Fener Bekleyecek

Universal
05.Ağustos.2009, 02:26
Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunda rövanş heyecanı başlarken, Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe gruplara 1. torbadan girebilmek için favori takımların elenmemesini bekleyecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde playoff turuna kalmayı hemen hemen garantileyen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yanı sıra; Trabzonspor ve yine Anderlecht karşısında büyük bir mucize gerçekleşmezse Sivasspor da playoff mücadelesi yapacak. UEFA Avrupa Ligi'ndeki 4 temsilcimiz de playoff turu oynayıp gruplara katılma mücadelesi verecek.

Fenerbahçe ve Galatasaray geçtiğimiz yıllarda topladığı puanlar sayesinde playoff turunda kuraya seribaşı olarak katılacaklar ve Werder Bremen, Villarreal, Roma, PSV Eindhoven, Zenit St. Petersburg, Hamburg, Benfica, Valencia, Ajax, Steaua Bükreş gibi güçlü temsilcilerle eşleşmeyecekler.

UEFA Avrupa Ligi'nde grup mücadelesi öncesinde çekilecek kurada ise, takımların UEFA puanlarına göre sıralama yapılıp 4 torba oluşturulacak ve her torbada 12 takım bulunacak.

Fenerbahçe'nin gruplara kalması halinde çekilecek kurada 1. torbada yer alma şansı bulunuyor. Sarı lacivertliler, takım puanı sıralamasında Werder Bremen, Villarreal, Roma, PSV Eindhoven, Zenit St. Petersburg, Hamburg, Benfica, Valencia, Ajax, Steaua Bükreş'in ardından 11. sırada yer alıyor. Ancak Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinden gelecek takımların puanları, Fenerbahçe'nin ilk 12'de kalıp 1. torbada yer alıp almayacağını belirleyecek.

Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayan ve puan olarak Fenerbahçe'nin üstünde yer alan Olympiakos, Arsenal, Lyon, Shakhtar Donetsk, Sporting Lisbon ve Panathinaikos'tan 2'sinin elenip yollarına UEFA Avrupa Ligi'nden devam etmesi halinde; temsilcimizin 1. torba hayalleri suya düşecek.

Bu takımlardan Sporting Lisbon'un ilk maçta Twente ile evinde 0-0 berabere kalması, Shakhtar Donetsk'in yine evinde Rumen ekip Timişoara'yla 2-2 berabere kalması ve Panathinaikos'un da deplasmanda Sparta Prag'a 3-1'le boyun eğmesi, tur şanslarını zora sokmuş ve bu da Fenerbahçe'nin işine hiç gelmemişti.

Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE(Maçkolik)

tarikko
05.Ağustos.2009, 02:38
Sporting ile Shaktar rakiplerini elerler :) Panathinaikos'un durumu vahim..

GebzeLi1907
05.Ağustos.2009, 02:40
2.torbadan gireriz herhalde Panathinaikos bencede elenir gibi en iyi ihtimalle..

Since-1907
05.Ağustos.2009, 02:42
1 takım elense bile yine 1.torbadayız diye biliyorum ben..

GebzeLi1907
05.Ağustos.2009, 02:44
1 takım elense bile yine 1.torbadayız diye biliyorum ben..

Evet öyleymiş cidden benim dalgınlığıma gelmiş,1.torbadayız o zaman çok büyük ihtimalle..
Çok bişey farketmezdi zaten bana göre..

Universal
05.Ağustos.2009, 02:53
Fenerbahçe birinci torba takımı olursa çok zorlanmadan gruptan çıkar. Birincilik içinde deplasmanlarda dikkatli oynarsa grubu lider bitirir. Zaten şu kadromuz ile birinci olmamız gerekiyor. Ama öcnelikli hedefimiz gruplara kalmak olması gerekiyor. Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım.

Bekq
05.Ağustos.2009, 02:54
Maçlar bittimi?

Since-1907
05.Ağustos.2009, 02:58
Panathinaikos 2-0 önde şuan deplasmanda 3-1 yenilmişti böyle biterse eliyor fakat ; Sporting lizbon deplasmanda şuan 1-0 yenik umarım 1-1 yapar var eler Lizbon.

Since-1907
05.Ağustos.2009, 03:24
Dk 90 Lizbon attı Twente 1-1 Lizbon oldu..Diğer maçta ise Panathinaikos 3-0 Sparta Prague

Bekq
05.Ağustos.2009, 03:41
Son durum nedir? 1.Torbadamıyız?:p

SAİT71
05.Ağustos.2009, 03:57
Büyük ihtimal 1. torbadayız.. Şu işe bak. Daha büyük takımlarımız Avrupa liginde bile 1 torbaya düşemiyor. Nasıl bir şey bu :(

tarikko
05.Ağustos.2009, 03:58
Son durum nedir? 1.Torbadamıyız?:p
Evet 1. torbadayız..

Since-1907
05.Ağustos.2009, 04:01
Kesin değil diğer turdan da takımlar Avrupa Ligine düşüyor sanırım , orda da yukarıda ki takımlardan 1 den fazlası elenirse 2.torbayız maalesef.

GebzeLi1907
05.Ağustos.2009, 04:05
2.torbadada olsak farketmez 1.torbadaki takımları da yenecek kapasitedeyiz..

Since-1907
05.Ağustos.2009, 04:08
Katılıyorum çok takılmamak lazım ama 1.torba olmamız güzel olur =)

Bekq
05.Ağustos.2009, 04:11
Katılıyorum çok takılmamak lazım ama 1.torba olmamız güzel olur =)
Prestij açısından kesinlikle evet.

2pac
05.Ağustos.2009, 04:41
Biz iyi olduktan sonra torbada degil posettede olsak önemli degil..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Evet kötü espriydi

GebzeLi1907
05.Ağustos.2009, 04:54
Biz iyi olduktan sonra torbada degil posettede olsak önemli degil..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Evet kötü espriydi

düzeltemiyosun da :D

2pac
05.Ağustos.2009, 04:59
Evet forum yöneticileri buna bir care getirmeli :D

Universal
05.Ağustos.2009, 14:23
Bir ön eleme turu daha var, hem Şampiyonlar Liginde hem Avrupa Liginde. :) Belki bizim üstümüzde olan takımlar elenir Avrupa Liginde. :)

Neron_FB
06.Ağustos.2009, 16:21
Shaktar elendi bile :) Umarım başka elenen olmaz çünkü Avrupa Liginde 1 ile 2. torba arasında baya bi fark var..

Universal
06.Ağustos.2009, 16:28
Shaktar elendi bile :) Umarım başka elenen olmaz çünkü Avrupa Liginde 1 ile 2. torba arasında baya bi fark var..

Avrupa Liginde artık süpriz olmaz, bizim üstümüzde ki takımlar ön elemede elenmez. Ama daha Şampiyonlar Liginde elenip gelecekler var, büyük ihtimalle ikinci torba kulübü olacağız.

Neron_FB
06.Ağustos.2009, 16:51
Avrupa liginde keşke sürpriz olsa işimize gelir :) Bremen, PSV falan elense 1. torbadaki yerimiz garanti olurdu. Aslında ben hala 1. torba şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü Playofflarda seri başı 5 takımın 4ü'nün puanı bizden iyi, bunlar: Sporting-Arsenal-Lyon ve Panathinaikos.. Bu takımlar elenmediği sürece ilk torbadaki yerimiz garanti :) Stuttgart, Fiorentina, A.madrid vs hepsinin puanı bizden düşük.