PDA

View Full Version : Ariel Ortega Milli Takımda!..

tarikko
24.Eylül.2008, 22:00
Arjantin Milli Takımı'nın teknik direktörü Diego Maradona, hayati Dünya Kupası eleme grubu karşılaşmaları öncesinde Gana ile oynayacakları özel maçın kadrosuna Ortega'yı da aldı.

Gazeteport'un haberine göre; 1994, 1998 ve 2002 Dünya Kupaları'nda forma giyen River Plate'in 35 yaşındaki orta saha oyuncusu, 6 yıl sonra ilk kez milli takıma çağrıldı.

Maradona'nın 30 Eylül'deki Gana maçı için kadroya çağırdığı 19 futbolcu da Arjantin kulüplerinde oynuyor.

İlk dördün doğrudan 2010 finallerine gideceği Güney Amerika eleme grubunda beşinci sırada bulunan Arjantin son iki maçını 10 Ekim'de evinde Peru ve 4 gün sonra deplasmanda Uruguay ile oynayacak.

Güney Amerika eleme grubunun beşincisi, Güney Afrika'ya gidebilmek için CONCACAF dördüncüsü ile play-off baraj maçları yapacak.

Arjantin karşısına Sulley Muntari ve Michael Essien gibi yıldızlarından yoksun çıkacak olan Gana, 2010 Dünya Kupası'na gitmeyi garantilemiş durumda.

Maraton

IcedEarth
24.Eylül.2008, 22:09
Arjantin Maradona'yla baya zarar görüyor. Bence bir an önce iyi bir teknik adam bulup Maradona'yı yollamalılar...

ThersoN
25.Eylül.2008, 01:04
ilk 11 başlamaz sanırım eğer başlarsa yazık olur, arjantin dünya kupasına gidemeyerek bi darbede maradonadan alcak

Sheriff
01.Ekim.2008, 10:44
Maç 2-0 bitmiş Arjantin kazanmış ve golleri Palermo atmış.. Ortega maçın başında sakatlanmış 31. dakikaya kadar dayanmış ama sonra oyundan çıkmış..

EL-Hadji
01.Ekim.2008, 18:22
Maç 2-0 bitmiş Arjantin kazanmış ve golleri Palermo atmış.. Ortega maçın başında sakatlanmış 31. dakikaya kadar dayanmış ama sonra oyundan çıkmış..

Kankam Ortega' nın amatörlüğü ve süper yeteneği tartışılmaz bence... Adam Veron' un En Veron olduğu zaman onun önünde Arjantin 10 numarasını taşımış aynı zamanda duran topları kullanmış bir arkadaştır. Hoş bir maçte penaltı kaçırdı ama olsun...

tarikko
06.Ağustos.2009, 22:21
Arjantin Milli Takımı teknik direktörü Diego Armando Maradona, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ariel Ortega'ya milli forma giydireceğini söyledi.

Şaka gibi ama gerçek!.. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ariel Ortega, 35 yaşında milli takım heyecanı yaşayacak. Goal.com'un haberine göre, Arjantin Milli Takımı teknik direktörü Diego Armando Maradona, Ortega'yı milli takıma çağıracağını açıkladı.

Konuya ilişkin olarak Miter adlı radyoya konuşan Maradona, 30 Eylül tarihinde Yeni Zelanda ya da Meksika'yla bir hazırlık maçı yapacaklarını ve Ortega'ya bu karşılaşmalarda forma şansı vereceğini söyledi.

Maradona, söz konusu maçların Ortega'nın milli formaya veda karşılaşmaları olup olmadığı yönünde herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bu arada haber, Arjantinli futbolseverleri olduğu kadar Ortega'yı da şaşırttı.

Haberi basın mensuplarından alan Ortega'nın ilk tepkisi, "Ciddi misiniz? Benimli dalga mı geçiyorsunuz?" oldu. Çok gururlandığını söyleyen ortega, ayrıntıları öğrendikten sonra basına bir açıklama yapacağını ifade etti.

2002-03 yılında Fenerbahçe'de forma giyen 1974 doğumlu Ortega, 2006 yılından bu yana River Plate'de oynuyor. Ortega geçtiğimiz sezonu Independiente Rivadavia'da kiralık olarak geçirmişti.

Bugüne dek 97 kez Arjantin Milli Takımı forması giyen Ortega, bu karşılaşmalarda toplam 19 gol buldu.

Maraton

Fernando Gago
06.Ağustos.2009, 23:44
Aralarında manevi bir bağ vardı zaten de Ortafe bu saatten sonra ne vericek milli takıma . . .

GodfatheR
06.Ağustos.2009, 23:45
97'yi 100'e tamamlar bir daha çağırılmaz.

E.Cartman
07.Ağustos.2009, 02:48
Ortega daha bırakmadı mı futbolu ya :zuhaha iyi topçuydu ama Osman_873'ün dediği gibi 100e tamamlayıp emekli ederler milli takımdan...

Addolorato
07.Ağustos.2009, 03:00
İki maçtada oynasa 99 oluyor biraz daha beklemesi lazım Maradona abinin.. Hiç beyenmiyorum ya şu Maradona'nın teknik direktörlügünü Bolivyadan falan 6 tane yemişlerdi sanırım çagırdıgı adama bak yahu bari kadrodaki diger adamları kokaine alıştırmasın Ortega.

Sheriff
07.Ağustos.2009, 03:01
Formda bi Ortega'yı Messi'ye değişmem ;;)

Addolorato
07.Ağustos.2009, 03:03

Sen degişme ben değişirim valla :D

E.Cartman
07.Ağustos.2009, 03:08
Aynı yaşta olsalardı bende değişmezdim ama şu anda Formda halleriyle Messi Ortega'yı katlar :zuhaha

KanaKe
07.Ağustos.2009, 03:13
Maradona iyice sacmalamaya basladi :) Higuain gibi adami kadroya dahi almazken gidiyor 35 lik Ortega'yi kadroya cagiriyor.

Alicanfmfan
07.Ağustos.2009, 03:25
Messi ve Ortega hmmm....

RaSenGan
07.Ağustos.2009, 03:34
Öylesine yedek kulübesinde otursun diye almışlardır (:

Ben de formda bir Nonda'yı Henry'e değişmem.

TR.CaPTaiN
07.Ağustos.2009, 03:50
Ariel Ortega'yı tekrar Arjantin formasıyla görmek güzel olacak. Rakiplerine dalga geçer gibi attığı çalımları özlemedim desem yalan olur.

http://img205.imageshack.us/img205/8778/ortega.jpg (http://img205.imageshack.us/i/ortega.jpg/)

Gangstaa
07.Ağustos.2009, 03:53
Ortegayı Messiyle bir tutanlarda varmış bunuda gördük bugün.Her gün bi yaşıma giriyorum:D

Universal
07.Ağustos.2009, 03:59
Ne adamdı be kısa sürede yaptıklarını unutamam...

Gaziantep'de ki müthiş performansı, Galatasaray maçında yaptığı çalımlar... Kısa süre kaldı ama; baya iz bıraktı.

Sheriff
07.Ağustos.2009, 05:19
Arkadaşlar, bu benim görüşümdür. Herkes birbirinin görüşüne saygı göstermek zorundadır. Bahsettiğimiz kişi; 97 kez Arjantin A Milli Takım forması giymiş ve Maradona'dan sonra yıllarca 10 numarayı sırtında taşımış bir oyuncu. Ve benim gözümde dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncuları arasındadır..

GebzeLi1907
07.Ağustos.2009, 06:35
Ortega yı tanımayanlara da ben gülüyorum.98 99 lu yıllar ve bize gelene kadarki dönemdeki Ortega ile Messi pek de güzel kıyaslanabilir içinden de Ortega seçilebilir.
Yetenekleri muazzam büyük takımlarda oynayıp kullanamadı ayrı mevzu..
Gs maçı bilhassa sağ çizgide Hasan'ı Ergün'ü yatırıp yatırıp kaldırdığı Kadıköy'ün pazarına yolladığı sahneleri arada güzel bi müzik eşliğinde açar izlerim sırf zevk için.
Çok güzel klipler yapmışlar.

Milli takım ile de 100 deyip bırakacak herhalde Maradona öyle bi jest düşünmüş olabilir.

Nocna Mora
09.Ağustos.2009, 02:19
100 leyip bırakır herhalde herkes gibi :)

SAİT71
09.Ağustos.2009, 06:43
Ortega şuan için değil ama Arjantinde efsaneler arasındadır. Tartışmasız klas bir oyuncu. Ama şuan milli takımda yeri yok gibi. Helede problemlerinden sonra..

Aydin
09.Ağustos.2009, 07:01
Arkadaşlar Arjantin için ortega bir efsane değildir. bu benim görüşüm değil bir gerçektir. 98 dünya kupası sonrası sadece boca juniors taraftarları değil, river plate taraftarları bile kupada hollandaya yenilmesinin faturasını ortegaya kesmişlerdi. gereksiz yere van der sar'a kafa atıp kırmızı kart görmüştü.

o olaydan sonra ülkede antipati kazandı. bunları kafamdan sallamıyorum. okuduğum futbol dergilerinden biliyorum. sadece 1 tanesinde de okumamıştım. herneyse. evet büyük yetenekti ama messi ile bir tutulacak kadar ne milli takımda, ne de arjantin dışında kulüpler bazında iş yapamadı.

şu an için milli takıma çağırılması da büyük sürpriz bana kalırsa.

SAİT71
09.Ağustos.2009, 07:10
Zidane de kafa atmıştı ama o bir efsane :D

Sheriff
09.Ağustos.2009, 07:44
Aydıncım şu an için milli takıma çağrılması süpriz, ona tamam, efsanemidir değilmidir orasınıda bilemem sen benden daha çok dergi okumuşsundur ama değer vermedikleri bir oyuncuyada heralde 97 kez a milli takım forması vermezler, ki Ortega kadroya çağrılamadığı dönemde uzun bir süre 10 numara ona ait olduğu için kimseye verilmemiş. Ben burdan değerli bir oyuncu olduğunu anlıyorum.

Şu anki Messi ve şu anki Ortega kıyaslanamaz tabiki ama en formda Ortega en formda Messi'yle kıyaslanır. Avrupada gittiği hiçbir kulüpte bir başarısı filan yok onada kabul ama Ortega'yı canlı izlemiş biri olarak onun oyunculuğuna büyük hayranlığım var. Milli takımda da River'da da Independiente'de de Newells'da da çok iyi maçlar çıkardı, avrupada başarılı olamadı ayak uyduramadı sorunlar yaşadı filan ama en basitinden bizdeyken bile kaç tane maça damgasını vurdu. Artı 98 Dünya kupasındaki 5-0 lık Jameika maçınıda hatırlatırım .)

Şu anda ne durumda, fiziği nasıl bilekleri halen iyimi bilemem sonuçta yarım sezondur 2. ligde oynuyordu. Ama Maradona neredeyse 1 sene futboldan ayrı kaldıktan sonra 94 dünya kupasında oynamıştı. Ortega'yı da kendisi gibi forma sokup yararlanmak istiyorda olabilir, bir jest yapıp 100lemek istiyorda olabilir.

Sonuç olarak şu anda şaşırtıcıda olsa süprizde olsa milli takımda.

Maksic
09.Ağustos.2009, 09:25
Çok gereksiz o kadar genç oyuncun varken Ortega gibi bitmiş bir oyuncuyu almak hadi Kazakistan,Ermenistan vb gibi ülkelerin milli takımlarında olsa anlarım ama bu takım Arjantin bir kere!

Universal
10.Ağustos.2009, 14:42
Ortega'nın Milli Takıma çağrılma sebebi tamemen 100 maç oynayıp bırakmasını sağlamaktır. Yaşadığı o kadar sorundan sonra Maradona gibi tekrar sahalara döndü. Maradona'da ona bu ödülü verdi. Messi'yi velihattı seçmişdi Maradona belki Ortega karekteri iyi birisi olsaydı bu velihattı ona devredebilirdi. Bu arada unutmamak gerek Arjantin Dünya Kupasına gidememe durumu ile karşı karşıya.

eXcitinG
10.Ağustos.2009, 14:50
ALkoL kuLLanan bir adam ve artık tamamen aLkoLük duruma geLmiş bir oyuncunun refkLeksLeri ve yetenekLeri asLa eskisi gibi oLmaz. Tamam zamanında iyi bir oyuncuydu, yetenekLiydi ama asLa bir efsane oLmamıştır. EfsaneLer iki çaLım atmakLa, iki goL atmakLa oLunmuyor. MiLLi takım formasını yıLLarca giymekLede efsane oLunmaz. Efsane adam başarı kazandırır, kupa kazandırır.

Ortega da RiqueLme, Aimar, Ve daha nice Maradona benzetmesi ve veLiaht adayLarı gibi yetenekLi, üst seviye bir futboLcudur ama sadece bununLa sınırLıdır. Bunda da devamLıLıkLarının oLmamasının büyük etkisi vardır. Zaten bu adamLar devamLıLık sağLayabiLseydi, Avrupa da da üst düzey oLabiLseLerdi bu gün haLa Maradona yı değiL bu adamLarı konuşurduk.

Melekovic
10.Ağustos.2009, 15:08
Ortega çok iyi oyuncuydu ama adamı İstanbuldaki o müthiş karşılama bitirdi ,o coşkulu kalabalıktan sağ sağlim çıktıktan sonra bir daha kendine gelemedi :D :D :D

Elano içinde aynısından korkmuştum ama neyse gerekli önlemleri aldılar uzak tuttular taraftarları, nerdeyse havaalanında havalarda uçan Ortega hala aklımda :D :D :D

nerazzuri
10.Ağustos.2009, 15:36
Ya o ufak boyuyla nasıl kafa atıyor:D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bide onun lakabı sıpa idi yanllış hatırlamıyorsam. Zaten o adamı burada ogün,abdullah gibi futboldan anlamayan insalar yaktı,gruplaşma yaparak.
Yusuf Şimşek ve Ceyhun Eriş'ide unutmayalım.

Hem kendilerini yaktılar, hem Ortegayı.

Sheriff
11.Ağustos.2009, 02:33
Bu arada unutmamak gerek Arjantin Dünya Kupasına gidememe durumu ile karşı karşıya.

Tamam işte Ortega kurtaracak Arjantin'i :zuhaha

titates1
25.Eylül.2009, 23:18
futbol sadece avrupadan ibaret değil ...ortega bu yaşta bile amerika kıtasının gelmiş geçmiş en iyi kulüplerinden birinde oynuyor , daha öncede bu takımda bir çok başarılara imza attı , şu an milli takıma girmesi tabikide 100'e ulaşmak için aynı zamanda sadece hazırlık maçları bunlar martin palermo falan da çağırılmış kadroya sanırım..