View Full Version : Fenerbahçe Devleri Solladı
goosfraba
10.Ağustos.2009, 16:55
araftar Kart sayısı 162 bini geçen Kanarya‚ dünyanın dört bir yanında taraftarı bulunan ünlü İngiliz ekibini‚ geride bıraktı.
Başkan Aziz Yıldırımın en büyük hayali olan üye sayısını bir milyona çıkarma projesi‚ bazı bürokratik engeller yüzünden şimdilik askıya alındı ancak Fenerbahçe‚ üye taraftar sayısı bakımından şimdiden dünyada 3. sırayı almayı başardı. Bir süre önce uygulamaya başlanan ve kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaşan Taraftar Kart satışında 162 bin rakamını geçen Fenerbahçe‚ birçok ünlü ekibi geride bıraktı.
Dünyanın dört bir yanında taraftarı bulunan ünlü İngiliz ekibi Manchester United‚ bu takımlardan birisi. İngiliz ekibinin taraftar üye sayısı 151 bin. Real Madrid‚ Bayern Münih‚ Porto gibi ekipler de Fenerbahçenin ardında kaldı. İlk sırada 171 bin üyeyle Portekizin Benfica kulübü bulunuyor. İkinci sıradaki Barcelona ile Kanarya arasında ise sadece bin üye var.
Taraftar üye sayıları
Takım Ülke Üye Sayısı
1.Benfica Portekiz 171.000
2.Barcelona İspanya 163.000
3.FENERBAHÇE TÜRKİYE 162.000
3.M.United İngiltere 151.000
4.B.Münih Almanya 146.000
5.Porto Portekiz 115.000
6.International Brezilya 100.000
7.S.Lisbon Portekiz 96.000
8.R.Madrid İspanya 92.000
9.River Plate Arjantin 82.000
10.Schalke 04 Almanya 72.000
internetspor
ForCimbom
10.Ağustos.2009, 17:06
yalan haber.. 2 tane 3. mü olurmuş?.. basın uydurması..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
inananmayan mı var.. alın bakın;
http://www.futebolfinance.com/en/o-numero-de-socios-dos-clubes-2009/
ogcj_me
10.Ağustos.2009, 17:18
araftar Kart sayısı 162 bini geçen Kanarya‚ dünyanın dört bir yanında taraftarı bulunan ünlü İngiliz ekibini‚ geride bıraktı.
Başkan Aziz Yıldırımın en büyük hayali olan üye sayısını bir milyona çıkarma projesi‚ bazı bürokratik engeller yüzünden şimdilik askıya alındı ancak Fenerbahçe‚ üye taraftar sayısı bakımından şimdiden dünyada 3. sırayı almayı başardı. Bir süre önce uygulamaya başlanan ve kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaşan Taraftar Kart satışında 162 bin rakamını geçen Fenerbahçe‚ birçok ünlü ekibi geride bıraktı.
Dünyanın dört bir yanında taraftarı bulunan ünlü İngiliz ekibi Manchester United‚ bu takımlardan birisi. İngiliz ekibinin taraftar üye sayısı 151 bin. Real Madrid‚ Bayern Münih‚ Porto gibi ekipler de Fenerbahçenin ardında kaldı. İlk sırada 171 bin üyeyle Portekizin Benfica kulübü bulunuyor. İkinci sıradaki Barcelona ile Kanarya arasında ise sadece bin üye var.
Taraftar üye sayıları
Takım Ülke Üye Sayısı
1.Benfica Portekiz 171.000
2.Barcelona İspanya 163.000
3.FENERBAHÇE TÜRKİYE 162.000
3.M.United İngiltere 151.000
4.B.Münih Almanya 146.000
5.Porto Portekiz 115.000
6.International Brezilya 100.000
7.S.Lisbon Portekiz 96.000
8.R.Madrid İspanya 92.000
9.River Plate Arjantin 82.000
10.Schalke 04 Almanya 72.000
internetspor
birşeyler yazmadan önce iyi bakarsan kalın yazılan yerlere daha iyi olur ..
ForCimbom
10.Ağustos.2009, 17:20
birşeyler yazmadan önce iyi bakarsan .............
..... benim yazdığıma
haber tarihine mesela.
Melekovic
10.Ağustos.2009, 17:23
"However the association is not practiced in all countries, not all clubs."
Bu haberde yanlış bir sey yok.Burda diyor ki buna rağmen bu oluşum her ülkede her kulupte test edilmemiştir diyor.
Burdaki haberde de Fenerbahçe'nin satılan taraftar kartı sayısı bu yapılan sayım listesine sonradan eklenmiş.Yani Fenerbahçe'de sayılmış olsa idi 3. olurdu diye. Bu kadar basit yani.
Sekopej
10.Ağustos.2009, 17:24
Fenerbahçe bu kulüp üyelerinin kulübe üye olmasını istiyor, ama Türkiye'de bu maalesef bazı engeller nedeniyle gerçekleşemiyor ve bu nedenle kayıtlı taraftar olarak söz ediliyor.
Bu kulüp üyeleri ne zaman ki engeller aşılır ve başkan seçimlerinde oy kullanmaya başlarlar, o zaman yukarıdaki listeye de girebilirler ama dernekler yasası nedeniyle, şu anda bu taraftar kart sahipleri kulübe üye olamıyor, kulübün üye sayısı 10 bin civarında.
Bu 10 binin ödediği aidat ile diğerleri arasında denge sağlanması ve yasaların düzenlenmesiyle bu sorun aşılacak.
ForCimbom
10.Ağustos.2009, 17:36
öyle olabilir, ama sonuçta taraftar kart ile klüp üyeliği farklı iki şey. her taraftar kart olan lüp üyesi olacak mı, iş pratiğe döküldüğünde. çünkü klüp üyesi olmak o kadar kolay değil bildiğim kadarıyla, taraftar kart bambaşka bir şey.
sorun, basının bizi enayi yerine koyup, haberi kendine göre değiştirip vermesi. orada kayıtlı klüp üyelerinden bahsediliyor, fakat bizim basınımız taraftar kart sayısını baz alıp o sıralamaya Fenerbahçe'yi koyuyor.
Sekopej
10.Ağustos.2009, 17:38
İşte yasalar izin verse onları kulüp üyesi yapacak Fenerbahçe. Zaten ilk ortaya çıktığında da bu düşünce vardı. Taraftar kart sahiplerinin seçimlerde oy kullanmasını istiyor Fenerbahçe.
Yasa değiştiği anda kulüp üyesi olacaklar, Fenerbahçe kısmında bir sorun yok.
Melekovic
10.Ağustos.2009, 17:50
Zaten orada bahsetmiş her ülkenin kendine has özelliği olduğunu.Bazı ülkelerde kulup uyesi sayısı az olduğu ve yıllık stada giriş alanların sayılabildiği gibi vs vs... Mesela Portekiz de üyelerin aylık ödemelerle takımlarını televizyonda izlemesi gibi. Yani oy atabilme işleminede takılmayın. Fenerbahçe kulubude üye taraftarlarını taraftar kartı ile yapıyorsa öyle yapıyordur bu kadar basit.
Bu sözümde genele. Çünkü son zamanlarda buralarda artan bir fanatizm görmeye başladım kimse işin diğer boyutuna bakmıyor herkes kendi bildiğini düşünüyor hatalı bile olsa.
Rakibinizi tebrik edeceksiniz ki gün gelip sizin takımında tebrik edilecek konusu olduğu zaman onlardan da aynı tepkiyi görebilesiniz. Rakipler arasındaki mücadele tatlı atışmalar, dostluk ve centilmenlik gerektirir.Bu işin zevki tatlı atışmalarla ,takılmalarla çıkar. Başka türlü değil.
Neron_FB
10.Ağustos.2009, 17:55
sorun, basının bizi enayi yerine koyup, haberi kendine göre değiştirip vermesi. orada kayıtlı klüp üyelerinden bahsediliyor, fakat bizim basınımız taraftar kart sayısını baz alıp o sıralamaya Fenerbahçe'yi koyuyor.
basının kimseyi enayi yerine koydugu yok ki.. Zaten FB kartı olan herkes kulüp üyesi sayılacak yasalar izin verdiğinde.. Haber yanlış degil, sadece eksik..
ForCimbom
10.Ağustos.2009, 17:57
İşte yasalar izin verse onları kulüp üyesi yapacak Fenerbahçe. Zaten ilk ortaya çıktığında da bu düşünce vardı. Taraftar kart sahiplerinin seçimlerde oy kullanmasını istiyor Fenerbahçe.
Yasa değiştiği anda kulüp üyesi olacaklar, Fenerbahçe kısmında bir sorun yok.
taraftar kart 50-100 euro gibisinden tutarlarda ve herkes tarafından satın alaınabilecek bir şey diye biliyorum. fenerbahçe tüzüğüne göre, her taraftar kart sahibi üye olabiliyorsa onu bilemem. ama öyle birşey sanmıyorum. zira, mesela galatasarayın son günlerde çıkardığı bir tüzük taslağı var.(ilgilenecekler için : http://www.galatasaray.org/files/kulup/galatasaraySK_YeniTuzukTaslagi_052008.pdf) sıradan birinin üye olması için 10001 türlü şart aranıyor. hem de öyle kolay şartlar değil. kısacası üye olmak o kadar kolay olmasa gerek, diye düşünüyorum. en azından toplumumuzda bu böyle, şartlar bunu gerektiriyor. yalnız tekrar ediyorum, "taraftar karta sahip her kişi üye olabilir", diye bir durum varsa bilemem.(ki dediğim gibi bu uçuk birşey bence biraz)
ama; sorun,
henüz üyeliği gerçekleşmemiş kişileri, sırf taraftar kart sahibi diye klüp üyesi olarak göstermek. ve hiç kaynak vs. belirtmeden. yani en azından tam doğru olanı yayınlasalardı daha iyi bir haber olmaz mıydı? kanıtlarla mesela?
neyse. dediğim gibi klüp tüzüğünü vs. bilmiyorum. ama bana çok mantıklı gelmediği için, haber de değiştirilmiş bir haber olduğu için bunları yazdım. herkese iyi günler..
Sekopej
10.Ağustos.2009, 18:00
Dernekler yasası buna izin vermiyor işte. Aziz Yıldırım, bu 10 bin üye ile taraftar art sahiplerinin sahip olacağı haklar konusunda düzenlemeler yapıldığını ama yasalar nedeniyle ileriye gidemediklerini belirtmişti.
Tanınan haklar konusunda farklılık olacak elbette ve önce yasaların değişmesi gerekiyor, yasalar değişmeden Fenerbahçe tüzüğüne böyle birşey ekleyemez ki.
LaigLeNoiR
10.Ağustos.2009, 19:09
Birşey sorabilir miyim.Cahilliğimi mağzur görün ama Taraftar Kartı ne işe yarıyor :)
KaF KeF
10.Ağustos.2009, 19:13
Kombine,Bilet,Fenerium Ürünleri,Anlaşmalı kurumlardan indirimler vs vs..
LaigLeNoiR
10.Ağustos.2009, 19:15
Anladım :) Güzelmiş...
Universal
10.Ağustos.2009, 21:14
Sizin işiniz sadece kötülemektedir. Hemen ezeli rakibinizin iyi bir sayı elde etsin, hemen iftiralara başlayın. Böyle futbola bakış olmaz.
Fenerbahçe borsada olan bir kulüptür, taraftar kart sayısınıda doğru bildirmek zorundadılar. Çünkü; bu karttan gelir elde ediliyor. Borsada olan bir şirketin hatalı bilgiler vermesi kanunen yasaktır. Gelipde burada iftira atmayınız.
Bende Fenerbahçe kartı daha almadım. Almayı düşünüyorum kısmet artık ne zamana gelirse...
Addolorato
10.Ağustos.2009, 21:17
Sizin işiniz sadece kötülemektedir. Hemen ezeli rakibinizin iyi bir sayı elde etsin, hemen iftiralara başlayın. Böyle futbola bakış olmaz.
Fenerbahçe borsada olan bir kulüptür, taraftar kart sayısınıda doğru bildirmek zorundadılar. Çünkü; bu karttan gelir elde ediliyor. Borsada olan bir şirketin hatalı bilgiler vermesi kanunen yasaktır. Gelipde burada iftira atmayınız.
Bende Fenerbahçe kartı daha almadım. Almayı düşünüyorum kısmet artık ne zamana gelirse...
Sizin degil , herkes kötülemiyor senin takımının kart sayısını. Mesela ben. Tebrik ederim Fenerbahçe'yi bu kadar kart satmak kolay degil. Darısı diger türk takımlarının başına , zaten Fenerbahçe'nin ekonomik işleri epey iyi yürütülüyor.
GebzeLi1907
10.Ağustos.2009, 21:18
ForCimbom; kıskançlık seni gülünç yapıyor haberin olsun.
ForCimbom
10.Ağustos.2009, 21:22
taraftar kartının rakamı yanlış belirtilmiş diye bir şey mi yazdım ben? haberim yok. :0:
üstteki mesaja da;
daha fazla gülmek için, aynaya bir bak derim o zaman. bu konuda mesajlarımı okudun mu? ben fenerbahçe ye karşı kötü bir şey mi söyledim? aynı şeyi 100 kez tekrarlamam mı gerekiyor anlaman için? yoksa okumadan mı yazıyorsun?
MeMo
10.Ağustos.2009, 21:24
Bu taraftar kart mevzusunda da kötüleyen çıkmış ne diyeyim...
Ben de babama aldırtmayı düşünüyorum yakın zamanda :D
GebzeLi1907
10.Ağustos.2009, 21:31
Aynaya ne gerek var sen buralarda olduktan sonra
Basına giydirir gibi yapıyorsun Fenerbahçe'nin haberini baltamak amacıyla.Haber yalan şu bu falan fıstık..
Gs ile ilgili bu tarz haberler cıkınca görüyoruz orda gs hakediyor
basın melek bize gelince üçkağıtcı basın..
Objektif olarak yorum yapmayacaksan Fenerbahçe konusuna yazma derim.
Her ülkenin klup üyesi kıstasları farklıdır ülkemizde en zor prosedürleri Gs dedir.Fenerbahçe Galatasaray'a nazaran daha kolay klube üye alır.Zaten kuruluştan beri vardır bu muhabbet,Fenerbahçe halkın Galatasaray aristokratların takımıdır diye.
Fenerbahçe'nin taraftar kart sayısının bu sıralamaya alınmasında bi sakınca yok bana göre sonucta oy kullanmasada her dönem; kart statsüne göre değişen miktarlarda klube parasını yatıran maddi anlamda destek olan kişilere taraftara veriliyor bu kart..
Klup üyeliğinin aidatları daha yüksek o ayrı ama sonuçta bu taraftar kartta klupte öncelikler tanınan takımına maddi destek sağlayan kişilerden oluştuğu için,sıralamada yer alabilir normal bana göre,haber yalan değil.
ForCimbom
10.Ağustos.2009, 21:36
Aynaya ne gerek var sen buralarda olduktan sonra
Basına giydirir gibi yapıyorsun Fenerbahçe'nin haberini baltamak amacıyla.Haber yalan şu bu falan fıstık..
Gs ile ilgili bu tarz haberler cıkınca görüyoruz orda gs hakediyor
basın melek bize gelince üçkağıtcı basın..
Objektif olarak yorum yapmayacaksan Fenerbahçe konusuna yazma derim.
Her ülkenin klup üyesi kıstasları farklıdır ülkemizde en zor prosedürleri Gs dedir.Fenerbahçe Galatasaray'a nazaran daha kolay klube üye alır.Zaten kuruluştan beri vardır bu muhabbet,Fenerbahçe halkın Galatasaray aristokratların takımıdır diye.
Fenerbahçe'nin taraftar kart sayısının bu sıralamaya alınmasında bi sakınca yok bana göre sonucta oy kullanmasada her dönem; kart statsüne göre değişen miktarlarda klube parasını yatıran maddi anlamda destek olan kişilere taraftara veriliyor bu kart..
Klup üyeliğinin aidatları daha yüksek o ayrı ama sonuçta bu taraftar kartta klupte öncelikler tanınan takımına maddi destek sağlayan kişilerden oluştuğu için,sıralamada yer alabilir normal bana göre,haber yalan değil.
....
kişisele girmemek için bazı yazdıklarını göz ardı ediyorum.
siz mesajları okumadan garip garip yargılara varıyorsunuz. site yöneticisi ile ikili konuşmuşuz, bi sonuca varmışız, sonra gelip yine tartışma çıkarmaya çalışıyorsunuz. hele bir okuyun yazılanı da.. sonra düşünün ne yazacağınızı.
taraftar kart 50-100 euro gibisinden tutarlarda ve herkes tarafından satın alaınabilecek bir şey diye biliyorum. fenerbahçe tüzüğüne göre, her taraftar kart sahibi üye olabiliyorsa onu bilemem. ama öyle birşey sanmıyorum. zira, mesela galatasarayın son günlerde çıkardığı bir tüzük taslağı var.(ilgilenecekler için : http://www.galatasaray.org/files/kulup/galatasaraySK_YeniTuzukTaslagi_052008.pdf (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.galatasaray.or g%2Ffiles%2Fkulup%2FgalatasaraySK_YeniTuzukTaslagi _052008.pdf)) sıradan birinin üye olması için 10001 türlü şart aranıyor. hem de öyle kolay şartlar değil. kısacası üye olmak o kadar kolay olmasa gerek, diye düşünüyorum. en azından toplumumuzda bu böyle, şartlar bunu gerektiriyor. yalnız tekrar ediyorum, "taraftar karta sahip her kişi üye olabilir", diye bir durum varsa bilemem.(ki dediğim gibi bu uçuk birşey bence biraz)
ama; sorun,
henüz üyeliği gerçekleşmemiş kişileri, sırf taraftar kart sahibi diye klüp üyesi olarak göstermek. ve hiç kaynak vs. belirtmeden. yani en azından tam doğru olanı yayınlasalardı daha iyi bir haber olmaz mıydı? kanıtlarla mesela?
neyse. dediğim gibi klüp tüzüğünü vs. bilmiyorum. ama bana çok mantıklı gelmediği için, haber de değiştirilmiş bir haber olduğu için bunları yazdım. herkese iyi günler..
daha yazmama gerek var mı?
Universal
10.Ağustos.2009, 21:36
Sizin degil , herkes kötülemiyor senin takımının kart sayısını. Mesela ben. Tebrik ederim Fenerbahçe'yi bu kadar kart satmak kolay degil. Darısı diger türk takımlarının başına , zaten Fenerbahçe'nin ekonomik işleri epey iyi yürütülüyor.
Ben sana mı dedim?
taraftar kartının rakamı yanlış belirtilmiş diye bir şey mi yazdım ben? haberim yok. :0:
üstteki mesaja da;
daha fazla gülmek için, aynaya bir bak derim o zaman. bu konuda mesajlarımı okudun mu? ben fenerbahçe ye karşı kötü bir şey mi söyledim? aynı şeyi 100 kez tekrarlamam mı gerekiyor anlaman için? yoksa okumadan mı yazıyorsun?
http://www.futebolfinance.com/en/o-numero-de-socios-dos-clubes-2009/
Verdiğin bu link bu haberi yalanlamak içindir, burada hangi kulübün ne kadar taraftar üyesi olduğunu gösteren bir sıralamadır.
Kısaca yazdığın her mesajda çelişkiye düşüyorsun, soğuk bir su içmeni öneririm.
ForCimbom
10.Ağustos.2009, 21:40
Ben sana mı dedim?
http://www.futebolfinance.com/en/o-numero-de-socios-dos-clubes-2009/ (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.futebolfinance .com%2Fen%2Fo-numero-de-socios-dos-clubes-2009%2F)
Verdiğin bu link bu haberi yalanlamak içindir, burada hangi kulübün ne kadar taraftar üyesi olduğunu gösteren bir sıralamadır.
çelişki mi demiştin? hani nerde soğuk su?:icon_eek:
GebzeLi1907
10.Ağustos.2009, 21:43
Taraftar üye = taraftar kart < kongre üyesi
Universal
10.Ağustos.2009, 21:43
Ne dediğini anlamıyorum.
Önce haber yapılıyor, Fenerbahçe'nin 162bin taraftar kartı olduğu yazılıyor.
Sonra sen çıkıp buna basının uydurması diyorsun, altına bir link veriyorsun ve bu sayıyı yalanlıyorsun.
Ben kalkıp Fenerbahçe bir şirket ve bu nedenle bu bilgileri doğru vermek zorunda olduğunu yazıyorum. Ardından ben bunu yalanlamadım diyorsun...
E?
Şimdi sorarım sen önce çıkıp 162bin sayıyı verdiğin link ile yalanlarken kalkıpda ben bunu yalanlamadım diyorsan zaten ben başka yorum yapmıyorum. Suyuna buz koymayı unutma... Havalar sıcak hemen ısınmasın...
IcedEarth
10.Ağustos.2009, 21:45
Ben sana mı dedim?
http://www.futebolfinance.com/en/o-numero-de-socios-dos-clubes-2009/ (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.futebolfinance .com%2Fen%2Fo-numero-de-socios-dos-clubes-2009%2F)
Ben de senin bi çay, kahve filan içmeni öneririm, malum uykuyu açar.
Arkadaşın ilk mesajını almışsın, hala uzatıyorsun lüzumsuz lüzumsuz. Emir Serkan Abi'yle konuşmuş, nedir ne değildir belli bir fikirde anlaşılmış hala tartışma çıkarma çabasındasınız. Gözünüzü taraftarlık bürümüş yazık. Fenerbahçe hakkında en ufak olumsuz fikir belirteni gördüğünüzde saldırıyorsunuz. Hiç tamamen okuyayım ne demiş bu adam yok. Bunları biz yapınca küçük düşürücü mesaj olarak değerlendiriliyor ve ceza puanı alıyoruz.
Universal
10.Ağustos.2009, 21:50
Arkadaşın ilk mesajını almışsın, hala uzatıyorsun lüzumsuz lüzumsuz. Emir Serkan Abi'yle konuşmuş, nedir ne değildir belli bir fikirde anlaşılmış hala tartışma çıkarma çabasındasınız. Gözünüzü taraftarlık bürümüş yazık. Fenerbahçe hakkında en ufak olumsuz fikir belirteni gördüğünüzde saldırıyorsunuz. Hiç tamamen okuyayım ne demiş bu adam yok. Bunları biz yapınca küçük düşürücü mesaj olarak değerlendiriliyor ve ceza puanı alıyoruz.
Haberin yalan olduğunu söyleyip, yalan bir link verip yalandan yorum yapılıyorsa uzatırım.
Evet gözümü taraftarlık bürümüş, doğru düzgün yorum yapılmadığı için de bürümeye devam eder. Öyle gelip yalan bir mesaj yaz sonra herşeyi anlaşılsın ortaya çıksın. Eğer bir konu hakkında bilgin yoksa yorum yapıpda karşı taraftarı sinirlendirmeye kimsenin hakkı yoktur.
Eğer ceza almak istemiyorsan, bu tarz yorumlardan bulunmasın, eğer yorumlarını hiç beğenmediğin birisi var ise o kişi engeller mesajlarını görmessin, böylece sinirlenmezsin. Eğer o kişi ceza almayı hak eden mesaj yazmışsa şikayet edersin, haklı ise cezası verilir.
IcedEarth
10.Ağustos.2009, 21:55
Haberin yalan olduğunu söyleyip, yalan bir link verip yalandan yorum yapılıyorsa uzatırım.
Evet gözümü taraftarlık bürümüş, doğru düzgün yorum yapılmadığı için de bürümeye devam eder. Öyle gelip yalan bir mesaj yaz sonra herşeyi anlaşılsın ortaya çıksın. Eğer bir konu hakkında bilgin yoksa yorum yapıpda karşı taraftarı sinirlendirmeye kimsenin hakkı yoktur.
Eğer ceza almak istemiyorsan, bu tarz yorumlardan bulunmasın, eğer yorumlarını hiç beğenmediğin birisi var ise o kişi engeller mesajlarını görmessin, böylece sinirlenmezsin. Eğer o kişi ceza almayı hak eden mesaj yazmışsa şikayet edersin, haklı ise cezası verilir.
Ahaha yalan link mi? Linkin başlığını oku bence bi. Kulüp üyesi diyo. Taraftar kartı sayısıyla şu anda hiçbir ilgisi yok gerçekten de. He ilerde olacak yeni bir kararla, ama bunun için şimdiden konu açmak hepten komedi bir olay. Şampiyon olmadan şampiyonluk kutlamak gibi birşey ;)
Bu dediklerini ben zaten bildiğim şeyler. Kaldı ki ne tipte yorumda bulunacağımı da senden öğrenecek değilim.
ForCimbom
10.Ağustos.2009, 21:56
Ne dediğini anlamıyorum.
Önce haber yapılıyor, Fenerbahçe'nin 162bin taraftar kartı olduğu yazılıyor.
Sonra sen çıkıp buna basının uydurması diyorsun, altına bir link veriyorsun ve bu sayıyı yalanlıyorsun.
Ben kalkıp Fenerbahçe bir şirket ve bu nedenle bu bilgileri doğru vermek zorunda olduğunu yazıyorum. Ardından ben bunu yalanlamadım diyorsun...
E?
Şimdi sorarım sen önce çıkıp 162bin sayıyı verdiğin link ile yalanlarken kalkıpda ben bunu yalanlamadım diyorsan zaten ben başka yorum yapmıyorum. Suyuna buz koymayı unutma... Havalar sıcak hemen ısınmasın...
fenerbahçenin sattığı taraftar kartının sayısı benim umurumda değil. verdiğim linkte, türk basınının değiştirip koyduğu haberin aslı var. taraftar kart ile ilgili birşey demedim.(diğer yazdıklarıma bakarak da bunları anlayabilirsiniz ama illa detaylı açıklama yapmak gerekiyor.) taraftar kart ile klüp üyesi olmak farklı diye yazdım yukarıya kaç kere. ama okuma yeteneğinizi herhalde sadece tartışmalarda kullanılıyorsunuz.
bkz:
taraftar kart 50-100 euro gibisinden tutarlarda ve herkes tarafından satın alaınabilecek bir şey diye biliyorum. fenerbahçe tüzüğüne göre, her taraftar kart sahibi üye olabiliyorsa onu bilemem. ama öyle birşey sanmıyorum. zira, mesela galatasarayın son günlerde çıkardığı bir tüzük taslağı var.(ilgilenecekler için : http://www.galatasaray.org/files/kulup/galatasaraySK_YeniTuzukTaslagi_052008.pdf (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.galatasaray.or g%2Ffiles%2Fkulup%2FgalatasaraySK_YeniTuzukTaslagi _052008.pdf)) sıradan birinin üye olması için 10001 türlü şart aranıyor. hem de öyle kolay şartlar değil. kısacası üye olmak o kadar kolay olmasa gerek, diye düşünüyorum. en azından toplumumuzda bu böyle, şartlar bunu gerektiriyor. yalnız tekrar ediyorum, "taraftar karta sahip her kişi üye olabilir", diye bir durum varsa bilemem.(ki dediğim gibi bu uçuk birşey bence biraz)
ama; sorun,
özetle;
ben burada fenerbahçe ile ilgili en ufak kötüleme yapmıyorum, siz kendi kendinize dokunduruyorsunuz. diyorum ki;
haberin aslında, dünyada en çok üyesi olan klüplerden ve sıralamadan bahsediliyor. ama bizim basınımız fenerbahçe nin taraftar kartı olan vatandaşların sayısını baz alıp bu sıralamaya ekliyor. taraftar kart eşit değildir klüp üyesi. ama olamaz da demiyorum. pratiğe döküldükten sonra anlarız olup olmayacağını. fakat basının kaynak belirtmeden, kendine göre habercilik yapmasını eleştiririm. nedenini de belirttim 100. kere.
o su muhabbetini de uzatma istersen:icon_biggrin:
MeMo
10.Ağustos.2009, 22:07
Sen sana karşı yazılan mesajları en ufak olumsuz fikri olarak görüyorsan hakikaten sıkıntı var.Sen görüş belirtmiyosun tahrik ediyosun.Kendi yaptıklarını başkası yapınca bu kadar cellalenmemen gerek.Biz yapınca diyip de bişeyler ima etmeye çalışmış yoruma gerek yok.Bu taraftar kart mevzusunda nasıl bir tartışma çıkabilir anlamam.Ama oluyor demek ki.
Universal
10.Ağustos.2009, 22:10
@ForCimbom,
Çok uzun mesaj gözükmesin diye alıntı yapmadan yazıyorum. Fenerbahçe taraftar kart sayısı umrunda değil ise, bu konuya niye girip yorum yapıyorsun? Sonuçta sana yorum yapınca ödül verilmiyor, ilgi alınına girmeyen konuda yorum yaparsan böyle gereksiz yere sudan tartışmalar çıkar.
İkincisi bu konu taraftar kart konusu, kısaca haberi okuyorum, herhangibi bir kulüp üyeliğini ilgilendirilen bir mesaj mevcut değil.
Fenerbahçe ile kötüleme yapmıyorsun. E? O zaman şunu anlamıyorum.
Haber yazılmış, Fenerbahçe'nin 162bin taraftar kart sayısı var, sen kalkıp bu haberi yalanlıyorsan, Fenerbahçe'nin bu taraftar kart sayısını kıskandığın için yalanlıyorsundur ki yalanladığın bilgiler bile yanlıştır.
@büyükpivot
Sana yapacak yorum bulamadım, bu şarkı sözü ile idare et;
buradan bir atlı geçti yarama bastı geçti
erdemzorer10
10.Ağustos.2009, 22:16
ForCimbom en son mesajında zaten gerekli açıklamayı yapmış bu daha neyin kavgasıdır daha ?
Fb li arkadaşlar tahrikten bahsederken kendi yazdıklarına dikkat etmeleri gerekir bence..
IcedEarth
10.Ağustos.2009, 22:18
Sen sana karşı yazılan mesajları en ufak olumsuz fikri olarak görüyorsan hakikaten sıkıntı var.Sen görüş belirtmiyosun tahrik ediyosun.Kendi yaptıklarını başkası yapınca bu kadar cellalenmemen gerek.Biz yapınca diyip de bişeyler ima etmeye çalışmış yoruma gerek yok.Bu taraftar kart mevzusunda nasıl bir tartışma çıkabilir anlamam.Ama oluyor demek ki.
Nasıl yorum yapacağımı kimseden öğrenecek değilim. Bu sitede 3 yıldır varım, hep efendiliğimi korumaya çalıştım. Ama bu dakikadan sonra efendiliği bi kenara bırakıp ben de sizin gibi sağa sola saldırma çabasında olurum.
Benim kimseye celallendiğim filan yoktu. Ama siz olayı kişisel boyutlara taşıma çabasındasınız sürekli. Şu son yazdığın şey bile olayı kişisel boyutlara taşıyor. Fenerbahçe'ye en ufak toz kondurmuyorsunuz. Milyon kere anlattık işte. Taraftar kartından bahsedilmiyo habern orjinalinde. Kulüp üyeliğinden bahsediliyor. Bunu anlamak bu kadar zor mu sizin için gerçekten?
Bu yorumdan sonra hiçbir şey yazmak istemiyorum. Çünkü cidden forumdaki üyeliğimi sizin lüzumsuzluklarınıza harcamak istemiyorum.
Melekovic
10.Ağustos.2009, 22:18
Peh peh peh. Bende hepinizi gerçekten mantıklı efendi kişiler sanmıştım. Ama malesef kırmızıyı görmüş boğalar gibisiniz. Biriniz haberden bu haber rakip takımın haberi acaba nasıl çürütürüm diye haberin içeriğini bile okumaz direkt linki atar maksat ne olursa olsun o takımın onun gözünde bir şey olmayacağıdır. Diğeriniz ona uyar ,biriniz araya girer , biriniz haklı olsa bile kendini tutamaz şarkı bestelemeye kalkar ,arada giden çay kahve soğuk su gırla gider.
Hep böyle devam edin olur mu?
Ama bilinki dış dünyada yeri geldiğinde sarılacağınız yardım isteyeceğiniz o sevmediğiniz takımdan bir insan olur. Kafasına da şişeyi geçirirsiniz o zaman bilemiyorum.İyi ki forum burası.
Birlikte arkadaşca geçinip de bu sporun sadece eğlence amaçlı olduğunu ,rekabetin tatlı bir rekabet olduğunu ve dediğim gibi atışmalarında karşılıklı gülünüp geçilecek şeyler olduğunu ne zaman anlayacaksınız?
Ondan sonra dersiniz stadlarda terör esiyor.Siz bile yaparsanız bunları eser tabi.
Başka diyeceğim tek kelime yok size.Ne biliyosanız onu yapın.Bravo.
ShevAnil
10.Ağustos.2009, 22:19
Photograph hala anlıyamadın.
ForCimbom : "Taraftar kart sahibi, klüp üyesi anlamına gelmiyor. Oradaki Liste Klüp üyeleri sıralamasına göre baz alınmıştır diyor ve bizim basınımız fenerbahçeyi o listeye taraftar kartı sahiplerinin üye sayısını eklemiş diyor."
Yani Fenerbahçeyi kötülemiyor veya yalanlamıyor. umarım anlıyorsundur
DenizlispoR
10.Ağustos.2009, 22:20
ForCimbom en son mesajında zaten gerekli açıklamayı yapmış bu daha neyin kavgasıdır daha ?
Fb li arkadaşlar tahrikten bahsederken kendi yazdıklarına dikkat etmeleri gerekir bence..
Şimdi biz burada GSlileri nasıl tahrik ettik sence ? Yani ben geldim en büyük Fener başka büyük yok dedim,batu abi geldi oda aynısını dedi öyle mi.Yada GS listede bile yok hehehe mi dedik.Hayır.Ama tahrik anlıyorsan biz ne yapalım ?
IcedEarth
10.Ağustos.2009, 22:21
Sana yapacak yorum bulamadım, bu şarkı sözü ile idare et;
buradan bir atlı geçti yarama bastı geçti
Benim sana yapacak daha çok yorumum var, ama boşa vakit harcamak istemiyorum. Şarkı sözünü de kendine sakla, demekki çok atlı geçmiş sizin oralardan. Biz atlıları sapanla deviririz gerekirse ;)
Bekq
10.Ağustos.2009, 22:22
Benim sana yapacak daha çok yorumum var, ama boşa vakit harcamak istemiyorum. Şarkı sözünü de kendine sakla, demekki çok atlı geçmiş sizin oralardan. Biz atlıları sapanla deviririz gerekirse ;)
Benim bayrağımı devralmışın galiba.Hayırlı olsun.;)
bugra 1905
10.Ağustos.2009, 22:25
Neyin Kavgasını Yapıyorsunuz Ya Bir Kerecik Olsun Tebrik Edemezmisiniz Fenerbahçeyi Bir Alanda Bir Çok Avrupa Kulübünü Geçmiş Bizim Taraftarlarımızın Profili Bu İşte Kendi Yapınca Laf Yok Başkası Yapınca Laf Sok
erdemzorer10
10.Ağustos.2009, 22:28
Şimdi biz burada GSlileri nasıl tahrik ettik sence ? Yani ben geldim en büyük Fener başka büyük yok dedim,batu abi geldi oda aynısını dedi öyle mi.Yada GS listede bile yok hehehe mi dedik.Hayır.Ama tahrik anlıyorsan biz ne yapalım ?
şu yazdığın mesajda bile tahrik var..ha çok istiyosan daha dikkatli oku mesajları anla..
kulüp üye sayısıyla-taraftar kart sayısı aynı şeyler değildir bunun kanıtı verilmiştir..olay hala taraftarlık boyutunda yada kıskançlık şeklinde gösterilmiş..
bulunduğumuz zaman itibariyle kıskanacak hiçbir durumumuz yoktur..
gelecek bizim için bu kadar parlak görünürken hele..
Sekopej
10.Ağustos.2009, 22:40
Şunu da hatırlatmakta fayda var, yazıldı amakaynamış sanırım, bu listedeki bazı takımların sayısı, üye oldukları yayıncı kuruluş sayısı ile belirtilmiş. Yani kulüp üyesi olmalı diye bir kesinlik yok, aynı yabancı kaynakta bazı ülkeler yok diye de yazıyor. Yani verilen yabancı listede yer alan herkes kulüp üyesi değil, bir şekilde kulübe bağlı, gelir getiren kişiler.
Ben seçimde oy kullanma olayını derken, bu şekilde olsa, bu listeye mutlaka girerdi anlamında yazmıştım. Şu anda girememesi, bazı ülkelerin katılmamış olmasıdır yoksa 162 bin sayısı doğrudur ve oradaki diğer kulüplerden farkı yoktur.
Sekopej
10.Ağustos.2009, 22:46
Bu arada konu kapatılmış görmemiştim. Konuda ileriye gidenlere gerekli işlemler uygulanacaktır.
Herkes karşısındakini anlamaya çalışsın, ben konuyu kapatmamıştım acaba konuşarak anlaşılabilir mi diye ama 2 dakika çıktım tartışma iyice büyümüş. Karşınızdakini anlamaya çalışın diyorum ama imzamda yazana da katılmamak elde değil.
Bilmiyorum bu anlayışsızlık ve katlanamamazlık nereye kadar gidecek? Buna karşı nasıl önlem alacağız düşünüyorum. Ama son dönemde seviyeyi düşüren çok sayıda mesajlar var, görüyorum. Burada yıllardır bir seviyeyi korumaya çalışıyoruz, bu şekilde seviyesiz mesajlar gerçek mesaj yazmak isteyenleri de kaçırıyor, isteksiz hale getiriyor.
Artık bu tür mesaj yazanların bu bölümde yazmasını engelleyecek bir düzen getirme zamanı, kalanlar düzeyli yorum yapsın, 30 değil 3 yorum olsun ama içi dolu olsun razıyız.
Lafım sadece bu konuya da değil, genel olarak yazıyorum. Herkes oturup şapkasını önüne koysun ve özeleştiri yapsın. Hatalarını farkedenler, mutlaka dersler çıkaracaklardır.
Saygılarımla...
Sekopej
10.Ağustos.2009, 23:02
ForCimbom; kıskançlık seni gülünç yapıyor haberin olsun.
Burada yazılması gereken bir mesaj değil, bu nedenle uyarı aldınız. Gülünç mesajları uyarı butonunu kullanarak bize bildirebilirsiniz.
Burada yazılmaması gereken bir cümle, bu nedenle uyarı aldınız.
Olayı başlatana ceza veriyoruz ama kendinizi tutup cevap vermeyin de diyoruz. Sonra ama o başlattı yorumları gereksiz oluyor. Son cümleden dolayı uyarı aldınız.
Başka mesajlarda da uyarı verilecek durumlar vardı ama aynı kişilere başka uyarı vermek istemedim.