PDA

View Full Version : En İyi 10 Futbol Stadyumu-Times

anilton
11.Ağustos.2009, 16:29
1: Westfalenstadion

Borussia Dortmund’s ground is a classic. Two huge end terraces (and they are terraces, with the use of safe standing) that fling noise down at the playing area with deafening intensity. This place was built for football and for fans to express themselves. Every European Cup final should be held here. The best atmosphere on the Continent on a game-to-game basis.

2: San Siro

The first time you see the Giuseppe Meazza stadium (to give it its correct title), it is impossible not to gasp. Lit up, it looks like a spaceship set down in suburban Milan. It could take on the Death Star and win, it’s that impressive. Inside, the stands are like cliff-faces. Those with vertigo better hope they are not on the top level. A fabulous place to watch football.

3: Anfield

Not what it was by any stretch of the imagination, but — especially on European nights — it retains the capacity to astound. Come those spring nights, the Kop gets a surge of energy and sound pounds down onto the pitch, crushing the weak-willed (Chelsea, Real Madrid, Juventus), recreating Shankly’s “Bastion of Invincibility.” For Liverpool, home advantage has just a little more edge to it.

4: Inonu Stadium

You can make a case for the Sükrü Saracoglu and the Ali Sami Yen, homes of Fenerbahçe and Galatasaray respectively, but Besiktas’s ground wins the day by virtue of its magnificent location. If they get bored, the fans behind one end can look across the Bosphorus to Asia. But their boys don’t get bored, to judge from the row they kick up. Brilliant atmosphere and a setting that’s unbeatable.

5: Allianz Arena

If you have to build a new stadium, this is the way to do it. The architects who created the home of Bayern and 1860 Munich managed to equal the comfort level of the Emirates but also built in some atmosphere. The iconic design — like a huge, discarded car tyre — has made it a tourist attraction, too. And it lights up at night. More entertaining than some of the teams who play in it.

6: Bernabéu

The Nou Camp’s evil twin. Real Madrid’s palatial home does everything better than its Catalan counterpart except, perhaps, big-game atmosphere. But it’s a close-run thing. Effortlessly stylish, the place has the easy charm of a brilliantly successful tycoon whose career has been underpinned by a ruthless streak. Franco would feel right at home.

7: La Bombonera

There can be no such thing as health and safety inspectors in Argentina: if there were, Boca Juniors’ ground would be closed in a heartbeat. Three sides of the stadium are traditional sloping seating areas but the fourth, a vertical stand, makes the Bombonera a design classic. This stadium bounces, never more so than when River Plate come to play. Nothing sweet about this “chocolate box”. It’s hostile.

8: Stadionul Dinamo

A running track is normally enough to destroy a stadium’s credibility. However, Dynamo Bucharest’s ground is a masterpiece of Cold War chic. You are greeted by Stalinist statues before arriving at a sunken bowl. A wide staircase behind the goal takes you pitchside — you can imagine a baby’s pram rattling down the stairs — and the closest thing to executive boxes are the balconies of neighbouring tower blocks.

9: Nou Camp

Depending on the match, this place could easily end up on the list of worst stadiums. When it’s dull, it’s deathly. But on nights when Barça fans are hurling pigs’ heads at Luis Figo, it’s electric. The Cathedral of Catalan identity — even if the locals queue up to sell their tickets to tourists. It’s a shame the Champions League has made visits to places like this commonplace. It was better when it was a rare treat.

10: Craven Cottage

In the era of identikit bowls, the ramshackle little ground on the banks of the Thames is like a throwback to a different age. It’s a genteel place, but it feels right. Despite being situated in a wealthy area, the approach to the Cottage is through terraced streets — and that’s the only way to approach an English ground. Homely and comforting. Like a glass of warm milk at bedtime.

İngiliz Times kendine göre dünyanın en iyi 10 stadyumunu sıralamış. İnönü için, sıkılanlar boğazdan Asyayı seyredebilir ama bu delikanlılar asla sıkılmıyor, muhteşem bir atmosfer yaratıyor demiş ve stadın konumundan bahsetmişler...

goosfraba
11.Ağustos.2009, 16:32
Şimdiden uyarımı yapayım. Dünki Fenerbahçe Taraftar Kart konusuna döndürmeyin bunu da.

bugra 1905
11.Ağustos.2009, 16:35
Anfield Road Stadının 1. Olması Gerekirdi Bence

LaigLeNoiR
11.Ağustos.2009, 16:36
Sen, sırasıyla Sükrü Saracoglu ve Ali Sami Yen, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın evleri için bir olayı yapabilirsin, ama Besiktas'ın yeri, onun muhteşem yerinin sonucu olarak günü kazanır. Eğer onlar, sıkılırsa, bir sonun arkasında hayranlar, Asya'ya Boğaz'ın karşısından bakabilir. Ama onların taraftarları, sıkılmaz, onları sıradan yargılamak,yanlış olur.Onlar muhteşem atmosferde ve yenilemezler.

(Bir siteden yaptığım çeviri.)

eXcitinG
11.Ağustos.2009, 16:41
The Times İngiLiz gazetesi. Geçen yıLLarda oynanan Beşiktaş - LiverpooL maçından sonra da Beşiktaş taraftarı ve stadı için oLdukça güzeL şeyLer yazmışLardı. O atmosferi yaşayıp, gördükLerinden doLayı kendi değerLendirmeLerine göre bu Listeye ekLemeLeri doğaL bir durum oLuyor.

El Comandante
11.Ağustos.2009, 16:46
Sen, sırasıyla Sükrü Saracoglu ve Ali Sami Yen, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın evleri için bir olayı yapabilirsin, ama Besiktas'ın yeri, onun muhteşem yerinin sonucu olarak günü kazanır. Eğer onlar, sıkılırsa, bir sonun arkasında hayranlar, Asya'ya Boğaz'ın karşısından bakabilir. Ama onların taraftarları, sıkılmaz, onları sıradan yargılamak,yanlış olur.Onlar muhteşem atmosferde ve yenilemezler.

(Bir siteden yaptığım çeviri.)

Bu çevrilmiş hali mi kanka ? :D

Universal
11.Ağustos.2009, 16:49
Başlık hatalı olmuş en iyi on atmosfer olsa gerek daha iyi olurdu.

Beşiktaş'a tebrikler.

Bu arada Dortmund'un birinci olmaması şaşırtmadı beni, inanılmaz bir taraftarı var, maçlarını izlerken bütün tribünlerde o bayraklar, o çoşkular süper. Ama artık stadın ismi Signal Iduna oldu. 2011 yılına kadar böyle, yapılan sponsorluk anlaşması nedeni ile.

LaigLeNoiR
11.Ağustos.2009, 16:52
Bu çevrilmiş hali mi kanka ? :D

Site o kadar çevirebildi :D

Bir de Türkçe'den Türkçe'ye çeviri lazım tabi buna :)

Clayman
11.Ağustos.2009, 16:54
Westfalen ve La Bombonera'yı tek geçerim :)

DenizlispoR
11.Ağustos.2009, 16:59
Signal İduna'nın seçilmesi beni hiç şaşırtmadı.

Melekovic
11.Ağustos.2009, 17:01
Ben de Beşiktaş'ın stadının yerini ve ambiansını tek geçerim. Yeri açısından ve akustik açısından en güzel stadlardan biri.San Siro pek 2. olacak stad değil bana göre çok itici.

Sonrasında en hoşlandığım stad Akçaabat'ın stadıdır,insanın orda top oynayası gelmez,3/4'ü deniz görüyor,dalıp gidersin. :D :D :D

Zaten TRT'de alt ligin maçları yayınlanırken en çok izlediğim takımdı o yüzden. Maçı izle bir yandan efkar dağıt :D :D :D

Universal
11.Ağustos.2009, 17:01
Murat doğruyu söyle, google çevirici di mi? :)

You can make a case for the Sükrü Saracoglu and the Ali Sami Yen, homes of Fenerbahçe and Galatasaray respectively, but Besiktas’s ground wins the day by virtue of its magnificent location. If they get bored, the fans behind one end can look across the Bosphorus to Asia. But their boys don’t get bored, to judge from the row they kick up. Brilliant atmosphere and a setting that’s unbeatable.

Siz sırası ile Fenerbahçe ve Galatasarayıda yapabilirsiniz ama; Beşiktaş'ın muhteşem konumu onları kazandırıyor. Eğer; orada sıkıldıysanız Asya'yı gören boğaza bakabilirsiniz ama; onların çocukları sıkılmıyorlar. Onların tezahuratları ortalığı karıştırıyor. Parlak atmosferleri onları rakipsiz bırakıyor.

anilton
11.Ağustos.2009, 17:08
[QUOTE = Fotoğraf; 1518698] Başlık hatalı olmuş En iyi olsa gerek daha iyi olurdu Atmosfer üzerinde.
[/ QUOTE]

Times'in başlığıda bu;

"The top ten football stadiums"

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/article6789326.ece

Yani sadece atmosfer baz alınmamış...

Universal
11.Ağustos.2009, 17:14
[QUOTE = Fotoğraf; 1518698] Başlık hatalı olmuş En iyi olsa gerek daha iyi olurdu Atmosfer üzerinde.
[/ QUOTE]

Times'in başlığıda bu;

"The top ten football stadiums"

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/article6789326.ece

Yani sadece atmosfer baz alınmamış...

En iyi on stadyum denince ben yapı olarak algıladım o yüzden ama; atmosfer yazsalardı sanki daha iyi olurdu. Sonuçta bu sıralama atmosfere göre yapılmış. :)

LaigLeNoiR
11.Ağustos.2009, 17:16
Yok Batu google'a değil.Reklam yapmak istemiyorum hemencevir :D

DenizlispoR
11.Ağustos.2009, 18:13
Ben de Beşiktaş'ın stadının yerini ve ambiansını tek geçerim. Yeri açısından ve akustik açısından en güzel stadlardan biri.San Siro pek 2. olacak stad değil bana göre çok itici.

Sonrasında en hoşlandığım stad Akçaabat'ın stadıdır,insanın orda top oynayası gelmez,3/4'ü deniz görüyor,dalıp gidersin. :D :D :D

Zaten TRT'de alt ligin maçları yayınlanırken en çok izlediğim takımdı o yüzden. Maçı izle bir yandan efkar dağıt :D :D :D
Süpersin Kaan abi kopardın beni :n:.Bizim stadın dibinde evler var BeLeştepe olayı :zuhaha.

Barney Stinson
11.Ağustos.2009, 19:36
Liverpool maçından dolayı bu listeye dahil olduğunu düşünyorum İnönü Stadyumu'nun. Yine de listede olması güzel, etkileyebilmiş olması güzel.

Onun dışında yukarıda anlatıldığı gibi, kimsenin Beşiktaş'ın stadının bu özelliklerinden haberdar olduğunu düşünmüyorum.

GebzeLi1907
11.Ağustos.2009, 19:44
Stadyum olarak daha iyi stadyumların olduğu aşikar hem Türkiye'de hem dünyada.Ama taraftar,atmosfer açısından yapılıyorsa normal, olağan.İnönünün hem taraftarı çok tutkulu hemde stadın atmosferi akustiği harika.
El Moumental(River'ın stadı) da bana göre aralarda bi yerlerde yer bulmalıydı kendisine bu kriterler doğrultusunda..

Varonil
11.Ağustos.2009, 23:38
Times gibi İngiltere'nin en önemli gazetelerinden birinin ülkemizdeki bir stad ile ilgili bu yorumu çok güzel,İnönü Stadı yazılanları tamamiyle hakediyor diyebiliriz..

Memedov
11.Ağustos.2009, 23:41
Bana kalırsa Stat'dan ziyade, tribünleri dolduran muhteşem taraftar hakediyor bu yazılanları.

Liverpool maçında ki atmosfer yeter.

Redrum
11.Ağustos.2009, 23:48
10. stad neyin nesi beyler?

Fietra 10
11.Ağustos.2009, 23:55
10. stad neyin nesi beyler?

Craven Cottage Londra ekiplerinden Fulham'ın maçlarını oynadıgı stat..

Lionel Andres Messi
11.Ağustos.2009, 23:58
karmakarışık bir liste olmuş.

daha öncedende yazmıştım ingilizlerin araştırmalarını bir acayip ve yanlış bulurum,atmosfere göre ise 2 5 ve 6 kesinlikle la bombaneradan daha iyi olamaz bu konuda.stad yapısı ve kalitesine göre ise dahada ilginç ve karışık bir şey olmuş bu.

Neron_FB
12.Ağustos.2009, 01:26
Sanırım hem stad konumunu hem de atmosferi sentezleyip bi sonuç çıkarmışlar.. ama bana kalırsa yanlış bi değerlendirme olmuş, bence inönünün 1. sırada olması gerekirdi.. çok da iddalıyım manzarası o kadar güzel başka stadyum yoktur :)

World Hollow o1
12.Ağustos.2009, 01:31
hhaber yalannnnnnn ... :D:D

NeMutlu Türküm diyene..

Helal olsun..

anilton
12.Ağustos.2009, 01:34
Yapısı ve konumu itibariyle en çok ilgimi çeken stad Euro 2004'te kullanılan ve Portekiz hükümetinin en çok para harcadığı kayaların oyularak yapıldığı "Estádio Municipal de Braga" isimli stad...

http://image14.webshots.com/14/2/42/44/159324244oObMKm_ph.jpg
http://bp0.blogger.com/_0vxIenxVuUQ/RYHVJG9tj_I/AAAAAAAAAAw/v5hBwYQ6LbA/s1600/estadio%2Bmunicipal%2Bde%2BBraga.jpg

Clayman
12.Ağustos.2009, 01:59
O stadda oynanan maçlarda auta giden toplar noluyor acaba :)

Lionel Andres Messi
12.Ağustos.2009, 02:25
o stad tam sabrilik dağlar taşlar falan:D

anilton
12.Ağustos.2009, 02:36
Aynen "dağlara,taşlara" deyiminin gerçek olduğu stad...:)

Fernando Gago
12.Ağustos.2009, 03:19
Böyle bir listede bir Türk stadının germesi gurur verici . Yazıda da belirtilmiş zaten stadın fiziki yapısı filan değil taraftarın atmosferi ve konumu göz önünde bulundurulmuş ki buna göre haklılar da ...

Sekopej
12.Ağustos.2009, 19:40
Düşüncelerinizi düzgün üslupla dile getirirseniz, mesajın silinmesine gerek kalmaz. Ama kötülemek maksatlı olursa mesajınız silinir.