PDA

View Full Version : "Biz olmasaydık şimdi Fener'in 20 şampiyonluğu vardı"

gerrrard
12.Ağustos.2009, 17:35
"Biz olmasaydık şimdi Fener'in 20 şampiyonluğu vardı"

Galatasaray'dan küstürülerek gönderilen Hasan Şaş, bomba açıklamalarıyla yeniden gündemde. Tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe çok iyi bir döneminde Galatasaray'ı, kendisi gibi karakterli futbolcuların taşıdığını öne sürdü.

Hasan Şaş konuşmaya başladı. Galatasaray'dan bir hayli üzgün ayrılmak zorunda kalan ünlü futbolcu, içini medyaya döktü. Zaman gazetesine konuşan Hasan Şaş, Fenerbahçe'yle Galatasaray arasındaki şampiyonluk sayılarının dengelenmesinde, kendisinin de aralarında bulunduğu karakterli futbolcuların büyük pay sahibi olduğunu öne sürdü.

Henüz futbolu bırakmadığı hâlde cazip bir teklif gelmemesi nedeniyle TRT Türk'e yorumcu olarak katıldığını vurgulayan Hasan Şaş, gitmek isteyeceği bir kulüple anlaşması durumunda futbola geri döneceğini belirtti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı çok başarılı bulduğunu söyleyen Hasan, kendisinin formasını giydiği dönemlerde görevde bulunan yönetimleriyle üstü kapalı biçimde eleştirdi. Sarı-lacivertlilerin çok başarılı olduğu bir dönemde Galatasaray'ın 3 şampiyonluk elde etmesinin büyük ölçüde futbolcular sayesinde olduğunun altını çizen Hasan Şaş, "Eğer Galatasaray'da karakterli oyuncular olmasaydı şu anda şampiyonluk dengesinde Fenerbahçe 20, Galatasaray ise 14 olurdu. Hatırlayın 2001-02 sezonunda F.Bahçe önemli transferler yaparken biz yarısı kiralık oynayan bir takımla şampiyonluğa uzanmıştık. Aynı şekilde Gerets'in ilk geldiği dönemde de çok zor ekonomik sıkıntılar içinde şampiyonluğa uzandık. Son olarak Feldkamp'ın görevi bıraktığı zaman Hakan Şükür gibi benim gibi oyuncuların aşırı gayretleriyle şampiyonluk kazanıldı. Bizim takımdaki karakterli oyuncular bu dönemlerde Fenerbahçe gibi ekonomik anlamda çok güçlü bir takımın elinden 3 kupa aldı" diye konuştu.

"Kıymetimizi bilmediler"

Hasan Şaş, Galatasaray'da çok karakterli bir futbolcu topluluğunun takımdan çok kötü bir şekilde ayrıldığını belirterek, "Galatasaray son yıllarda çok iyi ve karakterli oyuncularla inanılmaz başarılar kazandı. Ancak maalesef kulüp hiçbir oyuncunun kıymetini bilmedi. Eğer bilseydi şimdi bazılarına çeşitli görevler verirlerdi. Ben şahsen şu anda yönetimin vereceği hiçbir görevi istemem. Bir Hakan Şükür, bir Arif Erdem, bir Hakan Ünsal, bir Ergün Penbe böyle mi ayrılmalıydı kulüpten. En azından bu oyunculara iyi bir jübile yapılabilirdi" diye konuştu.

Ligin bitmesinin ardından Başkan Adnan Polat ve futbol şubesi sorumlusu Haldun Üstünel ile görüşmeden eşyalarını toplamasını yıldız futbolcu şöyle anlatıyor:

"Benim sezon sonunda sözleşmemin bittiğini herkes biliyor. Bu insanlarla da her gün yüz yüze görüşüyoruz. Takımda birçok oyuncunun sözleşmesi uzatılırken size kimse bir teklifte bulunmuyor. Siz olsanız ne yaparsınız. Hatta birkaç kez benim görüşme talebim de geri çevrildi. Böyle olunca da lig biter bitmez eşyalarımı topladım. Çünkü böyle bir ortamda artık biriyle görüşmenin anlamı kalmamıştı. Hareketleriyle git cevabını almıştım."

Hasan Şaş, yönetimin bu kadar pahalı transferlere nasıl bir kaynak bulduklarına şaşırdığını belirterek, "Biz futbol oynarken ve büyük başarılar kazanırken hiç böyle bir bolluk yaşamadık. Herhalde biz gittikten sonra Florya'da petrol çıktı" dedi.

Goal

KaPaLı
12.Ağustos.2009, 17:44
İçten konuşmş Hasan Şaş. Galatasaray efsane oyuncularına hiçbir zaman değer vermedi.

Homer J.S
12.Ağustos.2009, 17:52
Ayıp ettik ne yalan söyleyeyim..

Selman Ozturk
12.Ağustos.2009, 18:19
Profesyonellik dediğimiz olgu ne yazık ki yerli oyuncularımızda yok. Hasan Şaş'ı çok seven insanlardan biriyim. Ancak "gönderilmesi gerektiği için" kulüpten ayrılıp sonra mahallenin yaramaz çocukları gibi arkasına dönüp bu tarz eleştirilerde bulunması ve "karakter" kelimesini kullanması yersiz, yanlış.

Her futbolcu her kulüpten gönderilebilir, gönderilmelidir de. Futbolcu olarak bağlı olduğu kulübe faydası olmuyorsa elbette gönderilecek. "Vefa vefa" diyerek kimse bu büyük kulübün parasını çöpe atamaz. Hasan Şaş geçmişte çok faydalı olmuştur.Anca miadı dolduğu için her emekli futbolcu gibi işine son verilmiştir.

Neden millet olarak geçmişi bırakıp ileriye bakamıyoruz? Hala 2000'deki UEFA kupasıyla yaşıyoruz. Neden yeni Hasan Şaş'lar , Tarık Daşgün'ler , Ertuğrul Sağlam'lar yaratmak yerine geçmişte kalanlarla övünüyoruz, onlarla yaşıyoruz? Bu milletimizin ve ülke futbolunun çok büyük eksiğidir. Önüne bakmayan yarını nasıl görsün ? Yarını göremeyen nasıl başarılı olsun? ...

bugra 1905
12.Ağustos.2009, 18:22
Hasanın Ne Fedakarlıklarla Oynadığını Hepimiz Biliyoruz Çok İçten Konuşmuş Bence

RIDVAN TLM
12.Ağustos.2009, 18:22
Profesyonellik dediğimiz olgu ne yazık ki yerli oyuncularımızda yok. Hasan Şaş'ı çok seven insanlardan biriyim. Ancak "gönderilmesi gerektiği için" kulüpten ayrılıp sonra mahallenin yaramaz çocukları gibi arkasına dönüp bu tarz eleştirilerde bulunması ve "karakter" kelimesini kullanması yersiz, yanlış.

Her futbolcu her kulüpten gönderilebilir, gönderilmelidir de. Futbolcu olarak bağlı olduğu kulübe faydası olmuyorsa elbette gönderilecek. "Vefa vefa" diyerek kimse bu büyük kulübün parasını çöpe atamaz. Hasan Şaş geçmişte çok faydalı olmuştur.Anca miadı dolduğu için her emekli futbolcu gibi işine son verilmiştir.

Neden millet olarak geçmişi bırakıp ileriye bakamıyoruz? Hala 2000'deki UEFA kupasıyla yaşıyoruz. Neden yeni Hasan Şaş'lar , Tarık Daşgün'ler , Ertuğrul Sağlam'lar yaratmak yerine geçmişte kalanlarla övünüyoruz, onlarla yaşıyoruz? Bu milletimizin ve ülke futbolunun çok büyük eksiğidir. Önüne bakmayan yarını nasıl görsün ? Yarını göremeyen nasıl başarılı olsun? ...

imza,damga,mühür:D:D

Clayman
12.Ağustos.2009, 22:56
Selman abi söylenecek herşeyi söylemiş zaten. Eklemek istediğim tek şey Hasan Şaş gibi yıllarca Galatasaray'a hizmet etmiş bir futbolcunun bu sözleri söylemesi çok utanç vericidir.

Kendisine jübile teklifi götürüp götürülmediğini bilmiyorum ancak götürülmediyse bile bunca yıl kulüpte kalarak geçimini sağlamış bir oyuncu. 2002 Dünya Kupası'ndan sonra kendisini performansı giderek düştü. 2004, olmadı 2005'in sonunda yönetim onu gönderebilirdi. Ama yönetim UEFA'da final oynayıp Galatasaray'da kalmış 2 oyuncudan biri olan Hasan Şaş'a olan vefasını, onu aşağılardan gelen gençlere örnek olması için takımda tutarak göstermiştir.

Bu sözleri ona hiç yakıştıramadım. Annesinden bişey isteyip de alamayan çocuklar gibi kaptanlığı alamamasından yakınması da ayrı bir olay. Hiç yakışmadı kendisine hiç...

King_91
12.Ağustos.2009, 23:37
Ya bıktım artık Uefa'yı kazanıp saltanat süren zamanları dolduğunda da ayrılmak istemeyip 80 yaşına kadar oynamak isteyen , jübile yapmayan , futbolu bıraktığında da galatasaray'a laf atan oyunculardan . neredeyse keşke almasaydınız uefa kupasını deyecek kıvama geldim . Hakan Ünsal , Ergün Pembe , Hasan Şaş , Hakan Şükür bunlar çok sevdiğim emekleri galatasaray'a inanılmaz derecede fazla olan oyunculardır . Ama madem bu kadar karakterliydiniz de niye 1 seneliğine anadolu takımında oynamak uğruna yıllarınızı verdiğiniz nice başarılar kazandığınız takımınızda futbolu bırakıp tamamen efsane olmadınız ? Ergün Pembe çok mu oynadın antep'te ? nolurdu bir sene oynamayıp galatasaray'da bıraksaydın ? hakan ünsal , çok mu büyük başarılara imza attın rize'de ? hakan şükür , hani oynayacaktın niye gidemedin bir takıma ? sen bizim kralımızdın efsane golcümüzdün yaşarken heykelini yapacaktık okullara adını verecektik niye böyle birşey yaptın ? şimdi de hasan şaş ... bana bir jübile yapın bu sezon sonu futbolu bırakayım desen hayır mı diyecekti sana bu klup ? bırakın bu işleri allah aşkına . o kadar yıllarca oynadığın takıma laf etmek bu kadar kolay ha ? Hakkınız ödenmez kesinlikle katılıyorum ... bari bundan sonra da konuşmayın da sizi yaptıklarınızla hatırlayalım .

E.Cartman
13.Ağustos.2009, 00:13
Galatasaray'dan küstürülerek gönderilen Hasan Şaş, bomba açıklamalarıyla yeniden gündemde. Tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe çok iyi bir döneminde Galatasaray'ı, kendisi gibi karakterli futbolcuların taşıdığını öne sürdü.

Karakterli oyuncu dediğin takımdan gittikten sonra takımı için kötü konuşmaz bu tarz röportajlar vermez...

World Hollow o1
13.Ağustos.2009, 02:29
Tabii ki doğru şeyler söylemiş ama Haldun Üstünel ve Adnan Polat'la her gün yüz yüze görüşülüp, görüşme teklifi geri çevrildiyse onlarında bir ayıbıdır..

Suicider
13.Ağustos.2009, 02:34
gs olmasaydıda siz olmazdınız yaşın geldi ve gönderildin hasan gündem yaratmaya çalışmayın

IcedEarth
14.Ağustos.2009, 15:57
Hasan, seni 2006'da maçı bırakıp sahada koşmaya başladığın halinle, şampiyonluklardaki katkılarınla hatırlamak istiyoruz. Bırak öyle kalsın.

feanorringeril
15.Ağustos.2009, 07:01
ulan onlarca milyon liralık servet yapmışsın bu klüpten kazandığınla, alacaklar birkaç ay geciktiği için o sezonda, söylenen şeylere bak. gören de futbolcuları bin lira iki bin lira maaşla oynuyor sanacak.

biz olmasaydık fenerin 20 kupası olurdu ne demek hasan şaş_? üstün mü açık kaldı akşam ne oldu? işin o senin be adam. o kupaları kazanmak senin işin. para kazanıyorsun. hayrına mı çalıştın, gönüllü oynuyorsunuz haberimiz mi yok be ! milyonlarca lira aldınız o kupaların karşılığında, bu ülkede her sene kamyonlarla ihraç edecek kadar üretim yapan insanlar zor kazanıyor aldığınız paraları, nedir bu fakir edebiyatı anlamıyorum !

karakterli insan dediğin çıkıp kendi kendini övmez. ne para, ne yetenek ne şöhret; insana gerçek değerler yüklemez. saygı kazanmak için farklı şeylere ihtiyaç var. futbol pazarının içinde de saygıyı hakeden çok az, azdan da öte sayılı insan var, bunu görmek için dahi olmaya gerek yok.

SAİT71
15.Ağustos.2009, 07:08
adam doğruları konuşmuş. Zamanında cebinden para verdiler. Arsenal istediğinde ise 1 milyon dolar yüzünden bırakmadılar. Kısacası yazık ettiler. Hakan Şükür Arif erdem Hasan bunlara en azından gözlemcilik, alt yapı sorumluluğu yani futbolun içinden geldikleri için gençleri yetiştirmede yardımcı olabilecekleri görevler verilip belli bir maaşla çalıştırılabilirdi. Bizde neden oyuncu yetişmiyor işte bu yüzden.

Oghuse
15.Ağustos.2009, 07:23
Ben teklif ettiler diye biliyorum..

Melekovic
15.Ağustos.2009, 07:50
Bu konuda ufak yorum yapayım. Hakan Şükür olayı başka türlü bir temizlik operasyonundan kaynaklandı. Kulube de camiaya da bunu bilecek kadar yakınım hatta içindeyim bu tür konularda. Bunu bahsetmek istemiyorum siyasete girer. Hakan Unsal da aynı şekilde. Sadece kulbunu uydurdular o kadar.

Arif Erdem ben gidecem gidecem deyip de beni geri alın diyen bir futbolcuydu .Kulubun ona yaptığı vefakarlıklardan sonra,onun ben bir şeyler yapmalıyım diye kulubun kapısını aşındırması lazım.

Hasan Şaş'a gelince Adanalı'dır damarına bassanız konuşur nerde olduğunu algılamaz bile. Hırsından gider soyunma odası camını kırar elini keser ama o an cama vurduğunu bile algılamaz bile. Delikanlıdır dobradır ama hala bazı şeylerin ağızdan dışarı çıkmaması gerektiğini öğrenememiştir. Ya da siniri sıcakken konuşmaması gerektiğini ,ağzından mantıksız seylerin çıkabileceğini.

Ha kulup heykel mi dikecekti heykeli dikilecek de adamdır. Başarılarından dolayı değil, dikkat ederseniz o konularda mahçup olur ve hiç bir zaman bahsetmemiştir. Cebinde 10 lirası varsa hiç düşünmeden yarısından fazlasını Florya'daki gençlere çalışanlara para alamıyolar diye dağıtmıştır. Hani kendi elini kırdığı için 2 aylık maaşını istemeyen Tolga Zengin vardı ya övülen, o bu tür övgünün kat ve kat fazlasını çoktan hakketmişti. Kendini dışlanmış hissetti sadece.Keşke oturup konuşsalardı onunla. Ve size bir şey diyeyim kulubede otur ya da git PAF takımla uğraş git kulubun surasıyla ilgilen deseler seve seve ilgilenirdi senden futbolcu olarak faydalanmayı düşünmüyoruz dedikten sonra.

Ona da kaybettiren bu oldu çoğu zaman çünkü içindeki saflık hiç bir zaman gitmedi, bunu bilenlerde onu hep kullandılar ve spekülasyonların insanı oldu.

LifeYourself
30.Ağustos.2009, 00:25
son noktayı koymuşsun abi...