View Full Version : Dünya Atletizm Şampiyonası[Berlin2009]
anilton
13.Ağustos.2009, 17:36
Dünya Atletizm Şampiyonası 15 – 23 Ağustos 2009 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde başlıyor.
DÜNYA ŞAMPİYONASINDA ÜLKEMİZİ 9 ATLET TEMSİL EDECEK.
Kafile Başkanlığını Mehmet TERZİ, idareciliğini Genel Sekreter Nihat DOKER’in yapacağı kafilede Sporcular Elvan ABEYLEGESSE 5000 – 10000 m, Eşref APAK Çekiç Atma, Karin Melis MEY Uzun Atlama, Nevin YANIT 100 m Engel, Almitu Bekele DEGFA 5000 m, Fatih AVAN Cirit Atma, Ercüment OLGUNDENİZ Disk Atma, Aslı ÇAKIR 1500 m – 3000 m Engel, Yeliz KURT 800 m de yarışacak olup, antrenörler ise Mykola KOLODYEYEV, Oğuz KALKAN, Charley STROHMENGER, Cüneyt YÜKSEL, Ertan HATİPOĞLU, Metin ALTINTAŞ, Teodoru AGACHI, Muharrem OR’dan oluşmaktadır.
Yarışma Programı ve saatleri ise şöyle...
http://www.holigan.com.tr/editorgallery/images/2008/SDGFDYUGF.JPG
DisCo
15.Ağustos.2009, 18:32
Bizim atletlerimizin heyecanı bir başka tabi ama Tyson Gay, Usain Bolt kapışması acayip olacak. Pazar akşamı 22:30'da koşacaklar. Asafa Powel'da var yanlış olmazsam.
Clayman
15.Ağustos.2009, 18:47
Bizim atletlerimizin heyecanı bir başka tabi ama Tyson Gay, Usain Bolt kapışması acayip olacak. Pazar akşamı 22:30'da koşacaklar. Asafa Powel'da var yanlış olmazsam.
Evet. Pazar akşamı 2008 Pekin'de beklenen ama gerçekleşmeyen efsanevi 100m finalini izleyeceğiz :) Bu yarış önceki Bolt, Powell ve Gay'in katıldığı yarışlardan farklı olacak bence. Onları fazla takmadılar ama bu yarışı takmak zorundalar çünkü Dünya Şampiyonası finali sonuçta :)
Bolt'tan dünya rekoru bekliyorum :D
anilton
15.Ağustos.2009, 19:36
Elvan finale çıkıyor
Dünya Atletizm Şampiyonası bugün Berlin'de start aldı. 2 Olimpiyat gümüşlü atletimiz Elvan Abeylegesse 10 bin metre finalinde boy gösterecek.
Türkiye’ye 1998 yılında Etiyopya’dan geldiğinden bu yana Elvan Abeylegesse hep başarıyla anıldı. Şimdi Dünya Atletizm Şampiyonası’nın ilk gününde bu başarılara bir yenisini eklemesini bekliyoruz. 20.25’te Berlin Olimpiyat Stadı’nda 10 bin metre finalinde Elvan, geçen yıl Pekin’de elde ettiği 2 gümüş madalyanın en azından tekrarı için koşacak.
Bu finalde en önemli eksik hiç kuşku yok ki Etiyopyalı Tirunesh Dibaba. Sadece son şampiyon değil aynı zamanda Pekin’de Elvan’ın önünde 2 altın alan süper atlet. Sakatlığı nedeniyle 10 bin metrede koşmayacağını açıklayan Dibaba, 5 bin metre için kesin konuşmadı.
Dibaba son şampiyon olarak wild card’la şampiyonaya katıldığı için Etiyopya takımı, onun yerine bir atlet koyamayacak. Yani 4 değil 3 eski vatandaşına karşı yarışacak Elvan.
Etiyopyalılar içinde tabii ki Meseret Defar’ın yeri başka. Olimpiyat Oyunları’nda favori olduğu 5 binde Dibaba ve Elvan’ın gerisinde kalan Defar, kafayı buna taktı. Öyle ki, “Hem 10 binde hem de 5 binde dünya rekoru kıracağım” diyor sürekli olarak. Birmingham’da koştuğu 29:59.20 hazır olduğunun bir göstergesi.
Bir diğer Etiyopyalı Meseleh Melkamu, bu yıl 29:53.80 koştu. Elvan’a baktığımızda Akdeniz Oyunları’nda koştuğu 31:51.98 ölçü sayılmamalı. Sadece 3 atletin yer aldığı bu yarışta Elvan adeta tek başına koştu. Burada merak ettiğimiz Pekin’den sonra çalışmaya başladığı Ukraynalı Kolodyeyev’in Elvan’a katkıda bulunup bulunmadığı. Bunu görmek açısından da yararlı bir yarış olacak.
Tabii ki Etiyopyalılar’ın artık Elvan’ın da alıştığı taktiklerine yanıt vermek isteyecek bir Kenyalı grubu da var. Bu grubun en önemli ismi Linet Masai. Pekin’de 4. olan 19 yaşındaki Masai, Dünya Kros şampiyonası’nda gümüş aldı. İşin ilginç yanı Üsküdar Belediyesi’nin Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası kros şampiyonu olmasına takımın yabancısı olarak katkıda bulundu. Bu büyük yeteneğin yanında bu yıl 30:11.53 koşan vatandaşı Florence Kiplagat olacak.
Pekin’de herkesi şaşırtarak Dibaba ve Elvan’ın ardından bronz elde eden Birleşik Amerikalı Shalane Flanagan ve Rusya Şampiyonası’nda 30:30.93 koşan Rus Liliya Shobukhova madalya mücadelesine renk katacak diğer isimler olacak.
Öte yandan ilk gün bayanlar 3 bin metre engellide Aslı Çakır ve erkekler çekiç atmada 2004 Olimpiyat üçüncüsü Eşref Apak seçmelere katılacak.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Aslı Çakır elendi
Berlin'de piste çıkan ilk atletimiz Aslı Çakır 3 bin metre engellide final vizesi alamayarak elendi.
Dünya Atletizm Şampiyonası'nda piste çıkan ilk atletimiz Aslı Çakır 3 bin metre engellide 10:06.64'le serisinde 13. olarak final şansını kaybetti.
Finale adını yazdıran atletler şöyle:
Gulnara Galkina (Rusya), Antje Möldner (Almanya), Sofia Assefa (Etiyopya), Milcah Chemos Cheywa (Kenya), Eva Arias (İspanya), Jessica Augusto (Portekiz), Habiba Ghribi (Tunus), Yuliya Zarudneva (Rusya), Jennifer Barringer (ABD), Katarzyna Kowalska (Polonya), Ruth Bisibori Nyangau (Kenya), Zemzem Ahmed (Etiyopya), Gladys Jerotich Kipkemoi (Kenya), Sophie Duarte (Fransa), Marta Dominguez (İspanya)
anilton
16.Ağustos.2009, 15:21
Elvan'a sakatlık şoku
10 bin metredeki madalya umudumuz Elvan Abeylegesse, finalde 7. kilometrede aşil tendonundaki sakatlık nedeniyle yarışı bıraktı.
NTV Spor
Berlin'de başlayan Dünya Atletizm Şampiyonası'ndaki madalya umudumuz Elvan Abeylegesse, 10 bin metre finalini yarıda terk etti.
2007 Dünya Şampiyonası'nda ve 2008 Olimpiyat Oyunları'nda arkasından ikinci geldiği Etiyopyalı Tirunesh Dibaba'nın yokluğunda favori gösterilen atletimiz, durgun göründüğü 6 kilometrenin ardından yarışmayı bıraktı.
Elvan Abeylegesse, "20 gün önce toprak zeminde çalışırken aşil tendonumda bir sorun yaşadım. Ama burada bir sıkıntı olacağını düşünmemiştim. Şimdi yere basamıyorum. 5 bin metre için öncelikle hocamla konuşmam gerek" dedi.
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Elvan'ın 20 gün önce yaşadığı problemden haberim yoktu. Onun gibi elit sporcular daha riskli ve sert idmanlar yapar. Bu idmanlarda vücutta birtakım eksikler ortaya çıkabilir. Ben, sakatlığın 20 gün önceki olayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. 5 bin metrede yarışması çok zor görünüyor artık" diye konuştu.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
100 metrede yarı final ve final bugün...
Yarı final 20:10'da
Final 22:35'de
100 metre yarı finalistleri şu isimler:
Usain Bolt (Jamaika), Tyson Gay (ABD), Asafa Powell (Jamaika), Dwain Chambers (Büyük Britanya), Richard Thompson (Trinidad Tobago), Martial Mbandjock (Fransa), Michael Rodgers (ABD), Tyrone Edgar (Büyük Britanya), Naoki Tsukahara (Japonya), Gerald Phiri (Zambiya), Darvis Patton (ABD), Marc Burns (Trinidad Tobago), Michael Frater (Jamaika), Jaysuma Saidy Ndure (Norveç), Daniel Bailey (Antigua), Monzavous Edwards (ABD).
Clayman
17.Ağustos.2009, 02:30
Rekor bekliyorum dedim ve Bolt rekoru kırdı. 9.58 koşarak :eek:
anilton
17.Ağustos.2009, 02:38
Bu Bolt insan olamaz...
Biraz daha sıksa 9.50'nin altına iner...
Crocodile1963
17.Ağustos.2009, 03:15
Startı almada problem yaşıyor Bolt. Onu da hallederse 9.50'nin altına iner. . .
PesimiSTyLa
17.Ağustos.2009, 03:17
2dk insan ol bee Bolt :D Helal olsun.
Clayman
17.Ağustos.2009, 03:53
Bi dur bi soluklan be kardeşim :D Seneye 16 ağustosta yine 100m finali olursa 9.4 felan koşacak heralde.
Başka bir dipnot; bu rekor tarihte hiçbir yarışta tek seferde 0.05 saniyeden fazla geliştirilememiş. Ta ki bugüne kadar :) Bolt bugün 0.11 saniye geliştirdi ve bu rekoru da kırdı :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca Tyson Gay de tüm zamanların en iyi 3. derecesini yaptı 9.71 ile. Zaten ilk 2'si Bolt'a ait :D Bu yarışı tarihi yarış yapan bir başka ve son özellik (sanırım :D) ise son 2 sırayı alan sprinterler de tarihteki 100m yarışlarında son 2 sıralarda yer alan kişiler için de en iyileri oldular.
Bütün bunlar Bolt'un hava koridoruna girdikleri için oluyor heralde :D
RaSenGan
17.Ağustos.2009, 05:13
Helal olsun.Acayip dereceler ya.
SAİT71
17.Ağustos.2009, 05:15
bu adamı fenere alsak sırf hızı nedeniyle baya bir gol atar :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ama bu adam ingiltere liginde iyi işyapar :D
KaPaLı
17.Ağustos.2009, 12:12
İnsanmısın be kardeşim yaa. Nasıl çıkış nasıl koşmadır o öyle. Gay - Powell nal topladı resmen.
eXcitinG
17.Ağustos.2009, 14:51
gözünü aç, kapat.. Dünya rekoru yerLe bir.
İnsan dışı varLık Usain BoLt...
Rekor kırdığı iki yarışıda izLeyebiLdiğim için, gözLerimi kırpmaktan mahrum bıraktığı için kendimi şansLı hissediyorum.
El Comandante
17.Ağustos.2009, 17:26
Yaratik bu ya. Bu adam insan degil.
Adam da daha büyük kabiliyetler var. Yavas yavas sergiliyor hünerlerini...
Öbür yarista bir rekor daha kirar.
deniz.91
18.Ağustos.2009, 20:59
Nasıl bir insan bu ya araba gibi gidiyo:D
KaPaLı
19.Ağustos.2009, 11:51
Isınbayeva 0 çekti :) 4 yıldır tek bir yarışmayı bile kaybetmeyen Isınbayeva ilk kez kaybetti.
Sekopej
19.Ağustos.2009, 14:09
Altyazıda gördüm şok oldum ona. İzleyemek istiyordum ama iyi ki izlememişim atlayışını.
sakary Ali
20.Ağustos.2009, 01:50
Usain Bolt için araştırma yapmışlar 60-80 metre arasını 1.68 saniyedemi ne koşmuş 10 metreyi 0.8 saniyede..
hızı 37 km/saat e çıkmış
CeSC FaBReGaS
20.Ağustos.2009, 22:36
Bugün saat 19.35'te Usain Bolt'un 200m finali var.
CeSC FaBReGaS
20.Ağustos.2009, 23:23
Yanlış biliyormuşum 21.35'miş saati finalin.
fenerbahce_1907
21.Ağustos.2009, 01:23
Berlin'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Usain Bolt 200 metre finalinde yine rekorları alt üst etti. Bolt, 19.19'luk derecesiyle dünya rekorunu kırdı.
El Comandante
21.Ağustos.2009, 01:38
Tutmayin kücük enisteyi :D
adam ucuyor valla. :D
KaPaLı
21.Ağustos.2009, 02:16
Bolt az insan ol be olm ayıp rakiplerine
El Barto
21.Ağustos.2009, 02:42
Allah bu adamı koşsun diye yaratmış heralde. :)
eXcitinG
21.Ağustos.2009, 12:48
VaLLa adam resmen bütün biyoLojik yapı iLe daLga geçiyor, bırakın rakipLeri.
KaPaLı
21.Ağustos.2009, 12:53
Şimdi tekrar izledim adam son 20-30 metrede yine yavaşladı. Bu heriften tırsıyorum açıkçası tehlikeli adam :D
Addolorato
22.Ağustos.2009, 03:13
Bolt'da doping olup olmadıgı araştırılacakmış..
Clayman
22.Ağustos.2009, 03:28
Adam çatır çutur koşuyor yahu ne dopingi :) Ben 200m'yi 19 net koşabileceğini düşünüyorum Bolt'un. Bu sene hiç 200m için kasmadı çünkü.
Dikkat ederseniz 100m koştuktan sonra hiçbir yorgunluk belirtisi olmazken, dün 200 m finalinden sonra nefes nefeseydi. Yorulmuştu. Eğer dayanıklılığını artırırsa ve önümüzdeki senelerde 200m'ye abanırsa çok rahat 19 net, hatta 18.9 bile koşabilir.
Universal
22.Ağustos.2009, 03:36
Bir bayan atlete erkek gibi koştuğu için cinsiyet testi yapılması kararı çıktı. Çok onur kırıcı bir davranış atletizm federasyonundan umarım yanlış olduklarını anlarlar.
Lionel Andres Messi
22.Ağustos.2009, 15:22
Semenya kanıtlamak için açıp gösterecek!
http://haber.gazetevatan.com/newpics/news/220820090154395345292.jpgGüney Afrikalı atlet Caster Semenya’nın kadın olduğuna neredeyse kimse inanmıyor
EREN BOZKURT / VATAN
DÜNYA Atletizim Şampiyonası’nda bayanlar 800 metrede en yakın rakibine 20 metre fark atıp şampiyon olan Güney Afrikalı atlet Caster Semenya’nın kadın olduğuna neredeyse kimse inanmıyor.
KONUYLA ilgili konuşan 18 yaşındaki genç atletin antrenörü Michael Seme ilginç bir hikaye anlattı: “Bu tür söylentilerin ortaya atılması bizim için yeni değil. Hatta geçenlerde bir benzin istasyonunda bayanlar tuvaletine girmesine izin verilmedi. İşte ilk kez onu orada çok kızgın gördüm. ’Ben bir kadınım, istersen indirip sana göstereyim’ diye bağırmaya başladı.”
SEMENYA’NIN annesi Dorcus Semenya “Ben kızımın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Eğer şüphesi olan varsa gidip komşularımıza sorabilir” derken, G.Afrika Atletizim Federasyon Başkanı Molatelo Malehopo ise “Kendisi de daha kadınsı görünmek isterdi ama hiç birimiz görünüşümüzü seçemiyoruz” diye konuştu.
KADIN MI, ERKEK Mİ?
Bayanlar 800 metrede şampiyon olan Semenya ‘kadın mı erkek mi’ sorularından bıkarken antrenörü Michael Seme bu olayın sık sık başlarına geldiğini ifade etti. Seme sporcusunun bir defasında benzincide bayanlar tuvaletine alınmadığı için isyan ettiğini açıkladı. La Gazetta Dello Sport da yandaki fotoğrafla olaya yeni bir boyut kattı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://fotogaleri.haberler.com/altin-kiz-erkek-mi/?utm_source=ilgili_fotogaleriler_ust
anilton
22.Ağustos.2009, 15:55
"KANITLAMAK İÇİN ŞORTUMU MU İNDİREYİM"
Almanya'nın başkenti Berlin’de devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar 800 metre finalinde birinciliğe uzanan Güney Afrikalı Caster Semenya’nın cinsiyet tartışmalarının yankıları sürüyor.
Hürriyet'te yer alan habere göre yarışmayı rakiplerine fark atarak rahat kazanan ve altın madalya alan Semenya’nın görüntüsünün kadın fiziğini andırmaması ve erkek olduğu iddialarının ortaya atılması, 18 yaşındaki atletin ailesinin tepkisine neden oldu.
Şampiyon atlete yönelik suçlamalara ailesi adına annesi cevap verdi. Anne Dorcus Semenya, kızıyla ilgili yapılan tartışmalara, “O asla erkek değil. Bizim köyde herkese kızımı sorabilirsiniz. Onun kız olduğunu herkes biliyor” dedi. Caster Semenya ise kendisiyle ilgili görüşlere çok üzüldüğünü belirterek, “Tartışmalara son vermek için pantolonumu mu indirmem lazım. Her şeyi kanıtlamam için bu mu gerekiyor” diyerek tepkisini gösterdi. Şampiyon atlete gen testi yapılması yönündeki spekülasyonlar ise sürüyor.
Gen testi istendi
Atletin avukatları yapılacak testin ayrımcılığa yol açacağı gerekçesiyle, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Semenya’nın kadın olduğunu ispat etmesi yönündeki talebine karşı çıkıyor.
Universal
25.Ağustos.2009, 14:45
Fenerbahçe'nin bir milyon dolarlarlık yatırımı olan "Mey" bize madalya getirdi, artık federasyon nasıl sporcu yetiştireceğini öğrenmesi gerek. Küçük bühtçeler ile başarı gelmeyeceği ortada.
Addolorato
25.Ağustos.2009, 18:21
Karin Melis Mey ile bir madalyamız oldu. Herkes ilk 10'a girmesi yeterli falan diyordu bronzu aldı ama helal olsun Güney Afrikalı Türk kızımıza :D
Universal
25.Ağustos.2009, 18:47
Güney Afrikalı veya başka ülkeli olması hiç umrumda değil, eğer o kişi Türkiye'yi seçip yarışıyorsa zaten o Türk Milletinin bir parçasıdır.
Addolorato
25.Ağustos.2009, 18:51
Güney Afrikalı veya başka ülkeli olması hiç umrumda değil, eğer o kişi Türkiye'yi seçip yarışıyorsa zaten o Türk Milletinin bir parçasıdır.
Kızma yahu şaka yapmıştım bende senin gibi düşünüyorum zaten. Sadece devşirme oldugunu söyledim yani.
Universal
25.Ağustos.2009, 18:57
Kızma yahu şaka yapmıştım bende senin gibi düşünüyorum zaten. Sadece devşirme oldugunu söyledim yani.
Ne kızması yahu... :p
ThersoN
30.Ağustos.2009, 18:32
Semenya'nın ebesi de konuştu
Cinsiyeti tartışılan Güney Afrikalı atlet Caster Semenya'ya bir destek de onu doğurtan ebeden geldi.
getCSS("3053751") İlgili Haberler
Çölde büyük patlama testi (http://www.ntvmsnbc.com/id/24994920/)
Ciudad Juarez dünyanın en tehlikeli kenti (http://www.ntvmsnbc.com/id/24995060/)
Mehmet Sevinç: Erkek mi kadın mı? (http://www.ntvmsnbc.com/id/24994716/)
Güncelleme: 14:47 TSİ 26 Ağustos. 2009 Çarşamba function UpdateTimeStamp(pdt) { var n = document.getElementById("udtD"); if(pdt != '' && n && window.DateTime) { var dt = new DateTime(); pdt = dt.T2D(pdt); n.innerHTML = dt.D2S(pdt,((''.toLowerCase()=='false')?false:true )); } }
Berlin'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nın en çok tartışılan konularından birisi bayanlar 800 metre şampiyonu Caster Semenya'nın cinsiyeti. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) bu sporcu için cinsiyet testi istemesi ve yaptırması özellikle ülkesi Güney Afrika'da tepki topladı.
Semenya'nın ülkesinde on binlerce kişi tarafından karşılandığı gün, onun doğmasına yardımcı olan ebe de konuştu. 59 yaşındaki Martina Mpati, Semenya'nın cinsiyetinin tartışılmasının bile saçma olduğunu belirterek, "Caster kesinlikle bir kız. Onun doğmasına yardımcı oldum. Ardından ellerimle bir güzel yıkadım. Eğer onun cinsiyetini bilecek birisi varsa o da benim" dedi.
Fietra 10
11.Eylül.2009, 18:33
Şampiyonun cinsiyeti şok etti
Dünya yampiyonu kadın mı erkek mi? Araştırma yapıldı ve ortaya çıkan sonuç şoke etti. Kadın diyen de erkek diyen de haklı...
HEM KADIN HEM ERKEK
Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 800 metrede altın madalya kazanmasına rağmen cinsiyeti ile ilgili tartışmalar bitmeyen ve test sonuçları merakla beklenen Güney Afrikalı atlet Caster Semenya'nın hem erkek, hem de dişi organları taşıdığı iddia edildi
İngiliz Daily Telegraph gazesinin haberine göre, henüz kamuoyuna açıklanmayan test sonuçlarının Semenya'nın normalden üç kat fazla erkeklik hormonuna sahip olduğunu gösterdiği belirtildi.
MADALYA ELİNDEN ALINABİLİR
Semenya'nın 800 metrelik inanılmaz koşusunun ardından bu testleri isteyen Uluslararası Atlet Federasyonu'na yakın kaynaklar, bu sonucun madalyanın elinden alınması anlamına gelebileceğini belirtiyorlar.
İddiaya göre Semenya'nın rahmi veya yumurtalıkları var fakat vücudunun iç kısmında testosteron yani erkeklik hormonu salgılayan testisleri de var.
IAAF tarafından diskalifiye edilmesinin beklendiği vurgulanan Semenya'ya raporun sonuçlarına ameliyat olmasının önerileceği çünkü durumunun ciddi sağlık riskleri taşıdığı da iddialar arasında yer aldı.