View Full Version : Galatasaray'da Devrim Gerçekleşiyor
Gangstaa
14.Ağustos.2009, 17:09
Aslan'da devrim gerçekleşiyor
http://www.yazete.com/pics/news/140820091141267383686_2.jpgGalatasaray'da, altyapı sistemi baştan aşağı değişiyor.
Son yıllarda Türk futboluna büyük yetenekler kazandırmasına karşın bununla yetinmeyen Galatasaray’da, altyapı sistemi baştan aşağı değişiyor. Futbol Akademisi adı verilen yeni oluşumda Hollandalı modeline geçecek olan Sarı-Kırmızılılar’da tüm genç takımlar 4-3-3 sistemiyle oynayacak. İşte bu proje kapsamında bir süredir devam eden plan ve program aşaması tamamlandı. Artık altyapı ile Rijkaard ve Neeskens’in seçtiği Hollandalı 4 teknik adam ilgilenecek. Yeni antrenörlerin isimleri henüz açıklanmadı. Ancak kısa bir süre sonra göreve başlayacakları öğrenildi.
Her sezon 1 genç
Akademinin hedefi, her sezon en az 1 oyuncuyu A takımda doğrudan oynayabilecek şekilde yetiştirmek ve oyuncuların sistemdeki tüm işleyişi ezberlemelerini sağlamak.
ForCimbom
14.Ağustos.2009, 17:12
bireysel eğitimin yanında, takımdaki total futbol-hollanda ekolüne uygun sistemde oyuncuların yetişecek olması beni heyecanlandırıyor. :p
Clayman
14.Ağustos.2009, 17:13
Muhteşem bir olay. Bu adamları göndermemeliyiz kesinlikle.
Oghuse
14.Ağustos.2009, 17:21
Her sene 1 yıldız demek 5 senede kupa demektir, tabi beklenen verim alınabilirse.. Bekleyip görelim..
Corpus
14.Ağustos.2009, 17:22
Kalli nin yaşına gelene kadar dursun bu adamlar :D
erdemzorer10
14.Ağustos.2009, 17:23
dünyanın en elit 5 teknik ekibinden birine sahibiz..her geçen gün bu kalitelerini daha iyi gösteriyorlar..gerçekten çok güzel bir olay..
Barça'da attığı adımları birer birer burda atıyor Rijkaard ve ekibi...
Orhan'ın dediği gibi mümkünse hiç gitmesinler :)
Sirius Black
14.Ağustos.2009, 17:24
Galatasaray Rijkaard ve kadrosuyla 25 senelik sözleşme imzalamalı. :zuhaha
ForCimbom
14.Ağustos.2009, 17:28
:zuhaha :zuhaha
:D:D
katılıyorum, ferguson ımız ol rijkaaaaarddd .. !..:p
Clayman
14.Ağustos.2009, 17:31
Tek korkum 2 yıl sonra Rijkaard’ın takımdan ayrılması. Şuan Galatasaray ile ilgili tek endişem, bu hocaların takımdan ayrılması veya gönderilmesi. Umarım en az 3-4 sene takımda kalırlar da bu sistemi iyice oturturlar.
Aslında bana uzun süre kalacaklar gibime geliyor. Kulüpte bu kadar köklü değişikliklerin yapılmasının ana sebebi, Rijkaard ve ekibinin uzun süreli planlarıdır bence. Alt yapıyı da Avrupa’da önemli takımlar olan Sporting Lizbon, Ajax, Arsenal gibi bir futbol akademisine dönüştürerek muhteşem bir olayı gerçekleştiriyorlar.
Hocalarımızın takımdan ayrılması konusundaki korkum bunları yazınca geçti :) Bu değişiklikleri yaptıklarına göre uzun bir süre Galatasaray’da kalacaklar demektir bu bana göre. Saygılar...
ForCimbom
14.Ağustos.2009, 17:35
Tek korkum 2 yıl sonra Rijkaard’ın takımdan ayrılması. Şuan Galatasaray ile ilgili tek endişem, bu hocaların takımdan ayrılması veya gönderilmesi. Umarım en az 3-4 sene takımda kalırlar da bu sistemi iyice oturturlar.
Aslında bana uzun süre kalacaklar gibime geliyor. Kulüpte bu kadar köklü değişikliklerin yapılmasının ana sebebi, Rijkaard ve ekibinin uzun süreli planlarıdır bence. Alt yapıyı da Avrupa’da önemli takımlar olan Sporting Lizbon, Ajax, Arsenal gibi bir futbol akademisine dönüştürerek muhteşem bir olayı gerçekleştiriyorlar.
Hocalarımızın takımdan ayrılması konusundaki korkum bunları yazınca geçti :) Bu değişiklikleri yaptıklarına göre uzun bir süre Galatasaray’da kalacaklar demektir bu bana göre. Saygılar...
2 sezon içinde talihsizlikler olmaz ise, ve adnan polat yönetimi seçim için güçlü olursa uzatırlar sözleşmeyi. bence. ve inşallah tabi. tabi bu demektir ki bütün ekibin de daha uzun kalması ve sistem değişikliğinin müthiş bir şekilde oturması.. bunu umuyorum..
PesimiSTyLa
14.Ağustos.2009, 17:45
Her sene 1 yıldızı geç; 3-4 senede 1 Arda çıksın razıyım :)
Clayman
14.Ağustos.2009, 17:49
Aslında bu değişikliğin yapılması, Rijkaard ve ekibinin Galatasaray'da uzun süre kalacağının bir göstergesi bence. Eğer akıllarında ve planlarında 2 yıllık sözleşmeyi bitirip, başka takıma gitmek olsaydı, bu işe girişmezlerdi herhalde.
Bunu yaptıklarına göre Rijkaard -umarım ki- bir 4-5 sene bizde kalacak. Amaçları yeni Ajax'ı yaratmak muhtemelen :) Kolay kolay gitmezler diye düşünüyorum.
erdemzorer10
14.Ağustos.2009, 17:53
Rijkaard ın buradan gideceği yer G8 takımlarından biri olacaktır..şuanki görünümde de G8 de td boşluğu oluşmaz gibi görünüyor..ha oluşursa belki Milan yada Ferguson bırakırsa ManU da oluşur..
Rijkaard da G8 lerden biri olmadıkça gitmez diye düşünüyorum..
Clayman
14.Ağustos.2009, 17:58
Şu sistemi Avrupa'da en iyi alt yapılara sahip takımlar kullanıyorlar. Mesela bir Sporting Akademisi gibi, Ajax Akademisi gibi bir sistem olacak bu. Zaten bu kulüplerin de sunduğu oyuncular ortada. Güzel günler yakın...
Maksic
14.Ağustos.2009, 18:53
Bence altyapı her takım için en önemli hazinedir onu kullanmasını bilen hocalar başarılı olurlar.Rijkaard bu cevherleri çıkaracak yeteneğe sahip çok şanslıyız iyi gelişmeler bekliyorum..
Clayman
14.Ağustos.2009, 18:59
Birçoğumuzun korktuğu şey olan Rijkaard'ın takımdan gitmesiyle alakalı bir yorum gördüm. Eklemek istedim...
Bana görede tüm dünyaya Barcadaki başarısının tesadüf olmadığını ispatlamadan bir yere gitmez. Gitse sezon başı Milana veya Chelsaye giderdi.
Ben Avrupada final görmeden hocamızın bir yere gideceğini sanmıyorum. Hatta bu sene bu olursa seneye CL’ye daha bir iştahla hazırlanır. Bir yerede gitmez.
Xipe Totec
14.Ağustos.2009, 19:00
Beklediğim hamle buydu.. Muhtemelen Rijkaardın takımda uzun süre kalma düşüncesi bunda etkili oldu.. En azından geleceğin yıldızı gözüyle baktığımız gençler oynayamadan sönüp gitmeyecekler bu belli oldu.. Ne diyelim herşey umduğumuz gibi gider inş..
E.Cartman
14.Ağustos.2009, 21:30
Ömürboyu nasıl olur :zuhaha
Rijkaard'ın GS'de uzun süre kalmasının tek kötü yanı TSI turnuvaları için olur ilerde GS'yi de yasaklayabilir yönetim ama takım başarılı olsunda yasaklanmasına razıyım... :D:D:D
Gangstaa
14.Ağustos.2009, 22:52
Demedi deme ibrahim :D Rijkaard uzun süre kalacak ve Galatasarayımızın sembollerinden birisi olacak.Rijkaard deyince akla Galatasarayımız gelecek.