PDA

View Full Version : Stadyumlarda da sigara yasak!

gezenti
18.Ağustos.2009, 23:26
Yakın zamanda yürürlüğe giren "tütün ürünlerinin tüketilmesi" yasağı, stadyumlarda da uygulanacak...

TBMM'de kabul edilen 4207 sayılı kanun doğrultusunda, 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren stadyumlarda ve spor sahalarında da hayata geçen "tütün ürünlerinin tüketilmesi" yasağının en uygun ve doğru şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen toplantı Swissotel'de yapıldı.

Toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım ile vakıf üyesi kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı. TBMM'de kabul edilen yasa ve genelgeden taviz verilmeden telkinlerle, yapılacak olumlu çalışmalarla spor sahalarında da uygulanacağını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, spor seyircisini broşürlerle, takımların sahaya çıkacağı pankartlarla "dumansız hava sahası"na geçirme çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

Toplantının örnek olduğunu söyleyerek katılanlara teşekkür eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da şunları söyledi:

"Türkiye yasayı çok iyi biçimde uygulamakta. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'yi örnek ülke olarak inceliyor. Kanunun gereği olarak stadyumlarda da uyulması gerekiyor. Sevinerek görüyorum ki kulüp başkanları ve spor yöneticileri bizimle birlikte aynı hassasiyeti paylaşıyor. Özellikle şeref tribününde maçı seyredenler, teknik direktörler, futbolcular bu konuda örnek teşkil ederlerse herhangi bir sorun yaşanmaz. Televizyonlardaki spor programlarına da bu hassasiyeti göstermeleri ve gerekli uyarıları yapmalarını rica edeceğiz."

Böyle saçma bişey yok ya hem üretiyorsun hem yasak diyorsun.Yazıklar olsun bee ona buna demokratik açılım derken bu ülkenin önemli sorunlarından birini görmezden geliyoruz.Yazıklar olsun...

SAİT71
18.Ağustos.2009, 23:30
Süper bir haber. Nefret ediyorum sigaradan. Çok güzel oldu bu yasa tebrik etmek lazım uygulayanları valla :)

anilton
18.Ağustos.2009, 23:32
En güzeli...

İsminden bile huylanıyorum yahu...:)

Crocodile1963
18.Ağustos.2009, 23:32
Karar çok güzel ancak nasıl uygulanacak bu yasa. Tribünde sigara içeni yakalayıp ceza mı yazacaklar :)

bugra 1905
18.Ağustos.2009, 23:33
Bir Gün İnşallah Bu Sigarayı Toptan Yasaklarlar Açık Kapalı Ayrımı Gözetmeksizin
Stadyumlarda İçilmemesi İyi Oluyor
Ben Sivassporun Çoğu Maçlarına Giden Biriyim Akciğerlerimdeki Rahatsızlık Yüzünden Sayısız Ameliyat Oldum Sigara İçilen Ortamda Aşırı Rahatsız Oluyorum Bu Yasak Sayesinde Stadda Keyflice Maçımı İzliyorum

SAİT71
18.Ağustos.2009, 23:41
Karar çok güzel ancak nasıl uygulanacak bu yasa. Tribünde sigara içeni yakalayıp ceza mı yazacaklar :h:

tribünde polis olur belki onlar keserler faturayı emmilere dayılara :D

gezenti
18.Ağustos.2009, 23:44
Oldu ben sigara içiyorum tribünlerde benim en büyük eğlencem üzülüyoruz seviniyoruz o anda ne reaksiyon vericez.Sigarayı yasaklarsanız tribünde kavgalar artar.Bu ülkede bir tek sigara içmeyenler yaşamıyor sigara içenler ne yapıcak bu soruyu sordunuz mu hiç kendinize?

Sekopej
18.Ağustos.2009, 23:46
Stad içinde sigara satışı olmaz, aramada da paketlere el koyarlar. Gizli sokup içenlere de polis cezayı keser.

Tütünü yıllar önce bitirdiler, yıllarca tütün yaptığımız için biliyorum, uzun süredir koyulan kotalar, düşük ücretle tütünden kazanılan para çok azaldı, şimdi de sigarayı bitiriyorlar. O tütüne atılan ilaçları gördükten sonra bile içenler varsa, hiç görmeyelerin milyonlar olduğu bir ülkede sigarayı bitirmek kolay değil.

bugra 1905
18.Ağustos.2009, 23:46
Devlet Açık Hava Yasağı Koymuyor Abi 90 Dakika Sigara İçmeyince Bişeyde Olmuyor
Tribünde Kavga Sigara Yüzünden Artıyorsa Vay Halimize

gezenti
18.Ağustos.2009, 23:52
Devlet Açık Hava Yasağı Koymuyor Abi 90 Dakika Sigara İçmeyince Bişeyde Olmuyor
Tribünde Kavga Sigara Yüzünden Artıyorsa Vay Halimize

Yaa ne demek vay halimize insan tribünde kendinden geçiyor hele texas çarşı gibi bir tribünün içindeyseniz.Bak gör bakalım nasıl kıyametler kopuyor.Bursa gol yediğinde 2 tane üst üste yakıyorum ben sinirden kendimi yiyorum.Bu ülkede nelerden kavga çıkıyor bunlardanda kavga çıkar merak etme.
Ayrıca hiç anlamıyorum bunun adı çifte standart neden bir tek içmeyenler düşünülüyor???

uAburak89
18.Ağustos.2009, 23:56
Çünkü sen sigara içerken sadece kendini değil, beni de zehirliyorsun.

Sekopej
19.Ağustos.2009, 00:03
İçenlerin kendini psikolojik olarak dışlanmış hissetmeleri sadece yoksa yıllar önce otobüslerde sigara yasaklandığında ne olaylar olmuş, saatlerce sigara içmeden nasıl yolculuk yapılır diye dert, tasa sahibi olmuş sigara içenler. Ama şimdi bakıyoruz ki otobüsler tertemiz ve kimse de neden sigara içilmediğini sormuyor. Sigara içmeyenler düşünülmeli çünkü sigara insanı kanser eder, içenin kendi bileceği iş ama, onunla aynı ortamda bulunduğumda bende aynı derecede zehirleniyorum. O zehiri bana bulaştırmasının engellenmesi çok iyi.

Otobüste sigara içildiği dönemlerde annem hamileyken arkasında oturan 2 adamın sürekli sigara içtiğini, uyarmasına rağmen sigara içmeye devam ettiklerini, sigara içmedikleri zamanlarda da o iğrenç sigara kokusunu ağızlarından yaydıklarını, bu nedenle hamile hamile eziyet çektiğini, insana duyulmayan saygıyı anlatır hep. Yasak olmadığında o kişileri durdurmak çok zor oluyordu anlayışlılar hariç ama yasak geldi, şimdi istese de içemiyorlar ve bundan hamileler rahatsız olmuyor.

Yıllarca hep sigara içmeyenler dışlandı, şimdi içenler dışlansın, içtiklerinini bedelini ödesin. Ben okulda duman altı olduğundan kantine giremeyip, soğukta, yağmurda dışarda durmaya zorlanırken, şimdi içmek isteyen çıkacak o soğuğa ben oturacağım sıcakta. Sırf bunun için bile sigara yasağını destekliyorum.:)

bugra 1905
19.Ağustos.2009, 00:19
Çünkü sen sigara içerken sadece kendini değil, beni de zehirliyorsun.
Katılıyorum:)

Crocodile1963
19.Ağustos.2009, 00:47
Yaa ne demek vay halimize insan tribünde kendinden geçiyor hele texas çarşı gibi bir tribünün içindeyseniz.Bak gör bakalım nasıl kıyametler kopuyor.Bursa gol yediğinde 2 tane üst üste yakıyorum ben sinirden kendimi yiyorum.Bu ülkede nelerden kavga çıkıyor bunlardanda kavga çıkar merak etme.
Ayrıca hiç anlamıyorum bunun adı çifte standart neden bir tek içmeyenler düşünülüyor???

Bursa'da birşey olmaz rahat ol sen. Özel güvenlik tezahürat yaparken gelip mi ceza verecek :)

NOT: Sigara türü hiçbir madde hayatımda kullanmadım. Sigara içenleri koruyormuş gibi anlaşılmasın. . .

RaSenGan
19.Ağustos.2009, 00:57
Taraftarlar içmez ama Başkanlar falan onur konukları içer :) Onlara ceza kesseler nolur kesmeseler nolur (: Tribünde nasıl yasaklanır bilmiyorum.Onca taraftarın arasında birisi sigara yaksa kim görücek ki.Güvenlik işini gücünü bırakıp tek tek herkesin eline,ağzına sigara var mı yok mu diye bakacak değil.Nasıl uygulanıyor bilmiyorum.Ama bu yasağı çiğneyen çok olur.

Universal
19.Ağustos.2009, 01:04
Güzel bir yasa, böyle yerlerde nefes almak zor olunuyor. Birde bunun üstüne sigara yasağı geldiğinde benim gibi nefes darlığı olanlar bitiyor. Böyle bir yasağın stadlarda uygulanması çok güzel oldu.

World Hollow o1
19.Ağustos.2009, 01:05
Sürekli maça gitmediğim için beni pek ilgilendirmiyor.

ama şu varki bazen gittiğimde, tam eski günlerdeki tribüncülük ruhuma işlemiş bağırmaya başlamışken yanımdan sigara dumanının beni zehirlemesi çok canımı sıkıyordu, hepde istemişimdir full sigarasız ortam..:)

Maksic
19.Ağustos.2009, 01:30
Sigara içmiyorum ama bu yasağın pek işleyeceğini düşünmüyorum..